fbpx

[Video] Direktor Nova24TV Tomašič poslancu SD Koprivcu: Direktno v obraz vam bom povedal, da ste se zlagali. Lažete!

Poslanec SD Marko Koprivc in direktor Nove hiše Boris Tomašič (Foto: Printscreen)

V torek, ko je bila na sporedu preiskovalna komisija DZ, ki ugotavlja domnevno pranje denarja v NKBM in domnevno nezakonito financiranje SDS, je poslanec iz vrst stranke SD Marko Koprivc, javnosti poznan kot ponosni naslednik Zveze komunistov, zatrdil, kako naj bi Nova24TV, ki jo je označil za trobilo, prala sredstva za stranko SDS. S tem se je zatekel k izrekanju laži in podtikanju. Brez kakršnihkoli dokazov je namreč za namene diskreditacije stranke SDS in Nove24TV dejal: “Popolnoma jasno je, da vi preko tega trobila perete sredstva za stranko SDS in problem je pač v tem, da je stranka SDS trenutno najmočnejša vladna stranka in da je tovrstno financiranje nezakonito.” Direktor Nove hiše Boris Tomašič je mnenje Koprivca odločno zanikal in mu pojasnil, da gre za laž, saj poslovanje Nove24TV poteka zakonito.

Nekdanji odgovorni urednik Nove24TV Boris Tomašič je Koprivcu pojasnil, da njegova trditev predstavlja zgolj mnenje. “Gre za mnenje, da poslujemo nezakonito. To ni res. Direktno v obraz vam bom povedal, da ste se zlagali. Lažete. Mi poslujemo popolnoma zakonito. Vi pa ste prej rekli, da poslujemo nezakonito.” Poudaril je, da sam sicer ne ve, kakšno imajo navado v Državnem zboru RS, ampak sam ne obsoja ljudi, če za to nima argumentov. “To, da mi poslujemo nezakonito, mi probajte dokazati,” je Tomašič odvrnil Koprivcu.

Foto: Printscreen

Tomašič je pojasnil, da Nova24TV predstavlja enega najbolj transparentnih finančnih medijskih projektov pri nas, ki se je začel leta 2015.  Povedal je, da so šli v zbiranje osnovnega kapitala z javnim razpisom in javno prodajo delnic. “Skladno z našo zakonodajo je to kar zahteven projekt. Potrebno je pripraviti poslovne načrte, dobiti odobritev Agencije za trg vrednostnih papirjev. Vse to smo naredili in zbrali osnovni kapital od ljudi,” je pojasnil in poudaril, da je več kot očitno, da je namen te preiskovalne komisije predvsem diskreditirati stranko SDS, neposredno pa tudi Novo24TV.

Tomašič je izpostavil, da obstajajo medijski projekti, za katere se sploh ne ve, kdo jih financira in kot primer navedel Necenzurirano, na katerega se sicer tako radi sklicujejo na levem političnem polu. Izpostavil je Mladino in tudi POP TV. Dokler POP TV niso kupili Čehi, je ta namreč imel sedež posredno tam nekje na Nizozemskih Antilih. Gre zgolj za primere, a se tukaj seveda nihče ne obrega. Tomašič je prepričan, da je nekaj najbolj normalnega, da so v primeru Nove24TV v lastništvo vstopila madžarska podjetja. Gre namreč za strateška podjetja, ki se ukvarjajo z mediji, je pojasnil.

Kot poudarja Tomašič, je glavni problem v celotni zgodbi v tem, da Nova24TV razbija medijski monopol in pridobiva na vplivu. V  “prime timu” med 20. in 22. uro je namreč Nova24TV 3., 4. ali 5. po gledanosti. Po besedah Tomašiča je to najbolj moteče za tiste, ki so navajeni na eno in edino resnico, ki je v lasti partije. Kot pravi, je jasno, da je vso to dogajanje že del volilne kampanje. Prepričan namreč je, da bo rezultat preiskovalne komisije neko poročilo, ki bo anemično, nobenih konkretnih ugotovitev, ker jih ne more biti. “Če nekdo naroči oglas, če ga predvajaš, izstaviš račun, se zanj plača, plačaš davek, zavedeš račun v knjige, plačaš vse potrebne dajatve. Nič ni s tem narobe. Kdo na tem svetu mi lahko pove, koliko je vreden oglas na Nova24TV? Toliko, kot je nekdo pripravljen plačati,” je bil jasen Tomašič.

Sara Kovač