[Video] dr. Logar po seji Sveta SDS: Ekipa, ki je pripravljena sestaviti vlado kljub tako viharnim izzivom, se ne bo ustrašila teh izzivov v prihodnje!

Predsednik Sveta SDS dr. Anže Logar.

“Slovenija potrebuje širši dialog in umirjeno stanje na političnem področju, kar bomo dosegli, ko bomo cilje, zapisane v koalicijski pogodbi, pripeljali v življenje,” je izjavil predsednik sveta Slovenske demokratske stranke dr. Anže Logar.

Predsednik Sveta SDS Anže Logar je v izjavi za medije po seji Sveta povedal, da se je z današnjim dnem zaključila prva etapa v tritedenskem pogajalskem procesu za sestavo nove vlade.

Logar se je zahvalil vsem, ki so izkazali pripravljenost za pogovore za dobro Slovenije in so se na koncu tudi strinjali o ključnih prioritetah za Slovenijo v prihodnjem dveletnem obdobju.

Kot je pojasnil dr. Logar so bila pogajanja zahtevna. “Koalicijski partnerji so bili korektni, bili so tudi težki pogajalci, a na koncu smo se uspeli uskladiti v temeljnih, izključnih izhodiščih, s katerimi želimo Sloveniji povrniti zagon in razvojni cikel obrniti navzgor,” je povedal Logar in z zadovoljstvom ugotovil, da so bila ta pogajanja tudi ustrezno “vodotesna”, saj so se predsedniki strank in tudi ostali medsebojno usklajevali in kljub temu, da je bilo v ta proces vključenih kar nekaj ljudi iz vseh štirih strank, se ključne dileme in vprašanja niso reševala pred kamerami.

Glasovanja o mandatarju si želijo čim prej
Danes je svojo odločitev izrekel tudi Svet SDS. Odločitev je bila soglasna: 219 delegatov od 219 prisotnih je potrdilo koalicijsko pogodbo in s tem tudi dalo tudi soglasje za pristop SDS k novi koaliciji,” je povedal dr. Logar. To, da so se stranke programsko uskladile pa je po besedah dr. Logarja zgolj prvi korak k oblikovanju nove vlade. Kot je podaril, sta pred njimi še dva pomembna koraka, in sicer glasovanje o mandatarju v Državnem zboru, kjer računamo na bodoče koalicijske partnerje, da bodo podpise, ki jih bodo zagotovili pod predlog mandatarja hkrati udejanili pri glasovanju v Državnem zboru. V nadaljevanju pa bo sledilo tudi glasovanje o novi Vladi Republike Slovenije, torej potem, ko bo predsednik vlade predlagal tudi ministrsko ekipo in ko se bodo zvrstila zaslišanja kandidatov za ministre ter bo sledilo glasovanje o njihovi ustreznosti. Hkrati je dodal, da “SDS zanima samo večinska vlada in da bomo delali samo v večinski vladi s polnimi pooblastili in opolnomočenjem za večinsko sprejemanje ukrepov potrebnih za razvoj Slovenije.”

Po besedah Logarja si v SDS glede na trenutno razmere želijo, da glasovanje o mandatarju in o vladi opravijo čim prej, je pa potek postopka sedaj v rokah predsednika države in nato Državnega zbora. Na vprašanja o vsebini koalicijske pogodbe je Logar dejal, da bo v zvezi s tem morebitna nadaljnja pojasnila dal mandatar za sestavo vlade v prihodnjih dneh, kar se tiče kandidatov za ministre, pa je to stvar predsednikov strank, da se uskladijo o posameznih imenih. “Sam bom podprl vse kandidate, ki jih bo mandatar predlagal v izvolitev v DZ,” je poudaril Logar.

Pritiski utrdili koalicijske partnerje
Na vprašanje o tem, kako trdna bo bodoča koalicija, pa je dr. Logar poudaril, da kolikor ve, je velika večina članov tudi v drugih strankah podprla koalicijsko pogodbo in vstop v vlado. “Glede na to, kakšnih pritiskov so bili posamezniki in stranke deležni v času teh pogajanj verjamem, da je to samo utrdilo koalicijske partnerje. Verjamem, da so se zavedli, da Slovenija potrebuje nek širši dialog in umirjeno stanje na političnem področju, kar bomo dosegli, ko bomo cilje, zapisane v koalicijski pogodbi, pripeljali v življenje in ko bodo državljanke in državljani čutili te ukrepe kot izboljšanje svojih pogojev za življenje, ustvarjanje in razvoj,” je povedal Logar. Na vprašanje o tem, katera so področja, ki se jih bo nova vlada najprej lotila, je Logar dejal, da je to več ali manj splošno znano.

Na področju zdravstva imamo krizo, ki močno trka na vrata, veliko je bilo zamujenega pri pogajanjih o novi finančni perspektivi, pred nami je predsedovanje,” je naštel Logar in dodal, da je kar nekaj trdih orehov, ki jih bo treba streti. “Ekipa, ki je pripravljena sestaviti vlado kljub tako viharnim in vihravim izzivom, ki jih je bila deležni v javnosti, se ne bo ustrašila teh izzivov v prihodnje,” je poudaril predsednik Sveta SDS in poudaril, da je vlada, ki nastaja, večinska. “To ni vlada, ki bi bila sestavljena zato, da neka druga vlada ne bi bila sestavljena, ima tudi konkreten program, ki ga namerava uresničiti in vsake pol leta bo koalicija tudi preverjala, kako daleč je uresničevanje koalicijske pogodbe in na ta način dajala večje pospeške na posameznih področjih, kjer bodo posamezni zaostanki,” je poudaril dr. Logar.

Nenazadnje je spregovoril tudi o časovnici sestavljanja vlade. “Kot predsednik sveta nimam nobenega vzvoda, da bi zadevo pohitril, si pa želim, da bi zaradi okoliščin, ki sem jih prej naštel, imeli polno opravilno vlado čim prej,” meni Logar in apelira na vse, da čim prej naredijo tisto, kar je v njihovi moči, da se postopek pospeši.

Hana Murn

 • šmentanamuha

  Pepelnica bo odnesla maškare Marjana Šarca in 40 razbojnikov. Kako simbolično! Mislim, da tudi Jezus Kristus malo pomaga tu zraven :)

  • Ivan Ivanovič

   Jezus ti pomaga pri onstranskih zadevah, ne zemeljskih. Tu ima oblast hudič.

   • Kalabicnikola

    Sto hudičev hehe

   • tramal

    Če jih dva ali več prosi Boga v Jezusovem imenu jih usliši tudi na zemlji.

  • pajot

   Ne pozabi še na tistih nekaj Slovencev,kar nas je ostalo.

 • Stric iz ozadja

  Desus in SMC tezki pogajalci? Pajade. Pocivalsek je lahko samo kimal, ker je vedel da se mu drugace napoveduje izpad iz parlamenta ali pa komajsnja uvrstitev vanj. Pivceva pa tudi sele en mesec vodi stranko in je se “zelena”.

  • aatiduj

   Konec dober – vse dobro ! Čestitke novi vladi !

   • Anton

    Vidiš da ga daje revna in lahko kima le naprej in nazaj, levo desno pa ne!

 • realnost

  Upam da se senilni Murgelparkel uspe zaleteti v lastno rit od vsega dogajanja, ki ga ne dojema.

  • Simon Rožič

   Globoko upam s teboj! -.in 3/4 Slovenije tudi !

 • Edi Puc

  dr.Logar pugum in trdo delo, polena bodo povsod… napolnite bazen in vrnite zajca marjanu

  • Iva

   Dr. Anže Logar po odstopu – kapitulaciji Šarca:
   “Spoštovani, zdaj je res eden teh trenutkov. In ravno od poslancev je odvisno, ali bomo skupaj zgradili odprto, vključujočo Slovenijo, kjer lahko kljub razlikam medsebojno sodelujemo v dobro države, ali pa bo elita ohranila svoje pozicije in še naprej izključevala. Da bo lahko ona vladala, seveda.”
   Bravo SDS!

 • montyamp

  Upam da se poleg kriminala v zdravstvu , lotijo še kriminala v udbosodju , skorumpiranem tožilstvu in gnili policiji . V šolstvu je naša prihodnost , zato bo treba kumrovške šnelkursadžije prizemljiti , ker delajo iz otrok bedake , Austrijci pa s svojim šolstvom , vajence – svetovne prvake .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  Panika u murglama .
  Sporočamo žalostno novico .
  Žvepleni je delal samomor v zasebni kluniki , ker ni uspel so se začeli zaletavati stebri v njegov avto .
  Paziti bo treba na Golobiča , je naslednik žveplenega , za njega plačam kandelaber .

  • Simon Rožič

   …prispevam zajetno vsoto!

   • Kalabicnikola

    Ne dam ni kinte.

 • crniocar

  Zdaj pa upam,da bo glede na znanje,ki ga je kazala SDS cel čas,ko je bila v opoziciji tudi praktično prikazala in se nam bo v kratkem času začel cediti med in mleko,pa da ne bomo slišali že tiste znane iz z preteklosti,da so to in ono zavozili tisti pred nami- pa vso srečo….

  • Minovak

   Kje pa so bile tvoje ovacije na kretenizme zadnje in prejšnjih levi vlad? Jasno, oni delajo vse prav in tudi kradli, ter zavajali so po protokolu, kajne……

 • Novakec1

  Če ne boste utsave in zakonodaje porihtal ne bo nič od nič. Edino na ta način se bo po mirni poti red uvedel vse ostalo je utopija.

  • dež

   Za porihtat ustavo rabiš 2/3 večino v parlamentu.

   • Novakec1

    A pol je samo še ena tretjina sloovc v državi Sloveniji, ostalo pa pritepenci in izdajalci slovenstva? Osnutek Ustave in zakonodaje na videlo pol se naj pa preštevajo v parlamentu, javno glasovanje da se vidi kdo je kdo.

 • resnicaboli

  Pametno razmišljanje le pogumno naprej.

 • Freiherr

  Ta vlada stanja ne bo izboljsala, ne bo ga pa poslabsala. To je najbolj pomembno. Upam, da spremenijo vsaj zakon o azilu, preprecijo nezakonite migracije ter polovijo in obsodijo njih organizatorje vkljucno s tem, da proglasijo UNHRC za teroristicno organizacijo.
  Zdravstvo v stanju, kakrsno je, je neresljivo. Brez locitve privatnega in javnega zdravstva z nekaj tujimi zavarovalnicami, ki bi morale vstopiti na trg, ne bo nic.
  Pokojninska reforma bi morala biti po Novozelandskem vzorcu. Ukiniti bi morali vse priviligirane pokojnine in razne dodatke skupaj z borcevskimi, to se ne bo zgodilo…
  Ukinitev progresivnega obdavcevanje, zmanjsanje davka od dobicka pravnih oseb, uvedba delne enotne davcne stopnje in uvedba socialne kapice, to se ne bo zgodilo.
  Ukinitev obcin in uvedba novih pokrajin, ni sans.
  Revizija privatizacije zadnjih dvajset let in dokazovanje izvora premozenja vseh akterjev. Forenzicna preiskava odtoka denarja v zadnjih 25 letih, to se ne bo zgodilo.
  Ukinitev vsaj polovice nevladnih organizacij in nepotrebnih uradov, ki dusijo proracun, to se ne bo zgodilo.
  Zmanjsanje javnega sektorja in javne uprave na polovico, to se ne bo zgodilo.
  Uvedba solnin za vse fakultete, razen naravoslovnih ter sprememba ucnih programov na druzboslovnih, ni teorije.
  Uvedba stipendij za vse deficitarne poklice na srednjesolskem nivoju, to se ne bo zgodilo.
  Prepoved cascenja islamske ideologije in seriatskega prava, to se ne bo zgodilo.
  Preklic priznanja Kosova do dogovora med Srbijo in Kosovom o razdelitvi ozemlja, to se ne bo zgodilo.
  Repatriacija cim vecjega stevila Slovencev iz tujine. To se ne bo zgodilo.
  Uvedba obvezne prekvalifikacije nezaposljivih poklicev v zaposljive, to se ne bo zgodilo.
  Prejemnikom socialne pomoci obvezno naloziti javna dela, ali tista dela, zaradi katerih moramo uvazati slabo izobrazeno delavno silo.

  To vse in se vec, bi naredila vsaka normalna desna vlada, ki jo v Sloveniji ni in je tudi nikoli ne bo.

  • Minovak

   Največja težava za uspešno delovanje desnih vlad je v miselnosti leve opcije, ki nikakor ne priznava, da je lahko nekdo boljši od njih, kar so tudi dokazali z metanjem polen pod noge vladi JJ 04-08 in 2012, ko so kljub uspešnemu delovanju vlade, izobešali lutke in metali kocke. Popolna neresnost in neznanje ali ne hotenje uspešno vladati so zabeležile vse leve vlade, ki jim je bila edina opcija krasti, ter se osebno okoriščati in to je preprosto povedano, a tako je bilo. Efekt vladavine levičarjev se odraža na povprečni plači, ki je bila več kot deset let pribita na 1.000 €, BDP je padal in sedaj so nas prehiteli tudi v Višegrajski skupini, kjer so bili takrat še daleč zadaj. Pričakovati je, da se bo sedaj scenarij ponovil, saj odstaviti od korita vse vajene privilegijev, je boleče in “nerazumno”, samo na razumu širših množic pa je, da končno spoznajo katera smer je tista, ki prinaša pravo demokracijo in blaginjo. Fanatizem v enoumje pa je vedno prinašal zlo in bedo, dokazov je dovolj, da spregledajo tudi slepi.

  • Kalabicnikola

   Novozelandske penzije ?????? E zemljače I ti bi leba bez motike jel ????

   • Kalabicnikola

    Preklic priznanja Kosova ? E DA TI ŠE REČI POZLATILE.

   • Freiherr

    Narobe si razumel. Penzije v NZ so enake za vse, samo par dobi nekaj vec. Financira se iz drzavnega proracuna in ne prispevka delodajalca, kar avtomaticno pomeni bolj konkurencno gospodarstvo in vec pobranih davkov iz naslova davka na dobicek pravnih oseb. To je logicno vsled staranje populacije in nezmoznostjo ustvarjanja profitov pokojninskih skladov na medn.fin.trgih.

  • Simon Rožič

   …če ti je družino več kot 75% časa uničeval slab gospodar, tat in kriminalec (leva vlada)
   moraš imeti vsaj jeklene živce, veliko ljubezni do svojega naroda, morale in znanja ,
   da povlečeš družino (državo) iz zabetoniranega dreka !!

   • Freiherr

    Ko mi je postalo jasno, kam ta zavozen leftardski vlak drvi, sem druzino ze leta 2005 varno umaknil…

 • crniocar

  ,komunikacija na NOVA24 Tv še vedno ista fino .

 • AlternativaZaSlovenijo

  Na slabše ne bo šlo. Na boljše bo pa šlo čez kake 8-10 let. Logar je dobro povedal. Pa čim prej na delo!

 • RATATA

  Življenje ni praznik

  Dolžan ni samo kar veleva mu stan,
  kar more, to mož je storiti dolžan!

  Na delo tedaj, ker resnobni so dnovi,
  a delo in trud ti nebo blagoslovi!

  Simon Gregorčič

 • Andrej

  Prej se mainstrem mediji niso čudili, da Šarčeva vlada 40 točk opravi v 15 minutah. Niti omenili niso. Bomo videli, kako bodo zdaj obrnili ploščo.

 • piko8

  Veliko srče boste potrebovali, in vam jo tudi želim!!
  Po toliko letih lomastenja, kraje in uničevanja vsega, kar je Sloenskega levih vlad, potrbujete tudi pogum in to veliko!!!

 • šmentanamuha

  Sanjski preobrat na Pepelnično sredo: v deželo je prišla pomlad!

 • Franci Pušenjak

  Večina Slovencev in demokratične javnosti je zadovoljnih z izidom pogajanj. Zdaj še parlamentarni postopki in začelo se bo zares! Novi vladi predlagam, čimmanj všečnih in šminkarskih potez in čim več sistemskih sprememb. Slovenija jih več kot potrebuje. Zdravstvo: vključite vse razpoložljive sile tudi koncesionarje, postavite zdravstvo na trdne temelje z močno kadrovsko zasedbo, nujno je treba poseči v samovoljno financiranje ZZZS, narediti več konkurence in počistiti korupcijo in farmacevtske dobičkarje. Slovenijo rešimo smeti in plastike, normalizirajmo šolstvo in izenačimo financiranje osnovnega šolanja, vzpodbudimo gospodarstvo za vlaganja v industrija 4.0!! Težki projekti ampak saj ste voljni delat in uporabite vso pamet, ne le strankarsko!!!!!!! Slovenci znamo in zmoremo pod dobro taktirko!! Srečno!

 • plavi-mil

  Čimpej začite delalati, slabše ne morebiti, vso srečo vam in nam.

 • ne se preveč rokovat med seboj, ne dotikajte se kljuk na vratih, saj je asimptomatičnba doba okužbe tudi do 30 dni, po podatkih kitajskih oblasti….ker v iranu jo je staknil namestnik zdravstvenega ministra….dobil diagnozo okužbe z CoVid-19, prej pa “prehlajen” na vse seje in novinarske konference….kjer:
  Videoposnetek (cca.1min 29sec, iranski jezik, brez podnapisov): Namestnik zdravstvenega ministra Irana (oseba na levi strani ekrana), ki je bil potrjen z okužbo z koronavirusom CoVid-19, na tiskovni konferenci včeraj. Bodite pozorni na njegovo vedenje. Videoposnetek si lahko ogledate na tej povezavi. (25.2.2020 13:22 CET) Vir: Alternative Media Blog AMBasador21

 • Resnica

  Vidim da se bo nadaljevala politika visokih davkov in socialnih bonbonckov

 • Olga101

  Srečno!

 • Swan Krgora

  Ne bo lahko, to vsi vemo, saj nižje kot smo padli nebi mogli biti. Je pa zdaj pot samo še navzgor, zavihajte rokave in srečno in uspešno pot vam želim!!!

 • Hey! I’m looking for someone who is sincere in finding a lifetime commitment the one who has a big heart to offer and willing to come here and meet me. I truly believe that character and personality is the most important. Not the age, not looks or achievements. A guy who loves to eat so that I can cook for him always. Age doesn’t matter to me or looks, as long as he will love me the way I am. Are you that kind of man? I hope you are.
  click the link: http://dating4.fun/u/id8127766