[Video] Dr. Milko Novič ekskluzivno za Nova24TV: “Vsak Slovenec bi lahko postal žrtev takšne spletke!”

Foto: Nova24TV

V Sloveniji smo priča enemu večjih prelomov v zgodovini pravosodja. V ponovljenem sojenju dr. Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika ga je sodišče oprostilo. V obrazložitvi sodbe je sodnik Zvjezdan Radonjić pojasnil, da je jasno, da Novič v času, ki ga je imel na voljo, ni mogel priti na kraj umora. Ne samo, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni storilec, je argumentiral svojo odločitev. Za Milka Noviča se tako končuje večletna sodna kalvarija. Skoraj pet let so trajali sodni postopki, bil je obsojen na 25 let zaporne kazni in bil kar 40 mesecev po krivem v priporu in zaporu, in to vse za umor, ki ga je zagrešil nekdo drug. Novič je v prvem odzivu dejal, da je oprostilno sodbo pričakoval, se pa  zaveda, da zadeva še ni popolnoma končana, saj je državna tožilka Blanka Žgajnar že napovedala pritožbo. 

Glede na to, da je sodišče prvič do sedaj razsodilo, da je nedolžen, Novič za Nova24TV ekskluzivno poudarja, da čuti veliko olajšanje. “Sodišče ni samo razsodilo, da sem nedolžen, ampak je bilo jasno rečeno, da vsi izvedeni dokazi dodatno pričajo o tem, da sploh ne bi mogel biti storilec. Počutje je res bistveno boljše. Tudi zaradi tega, ker je bilo v izročeni sodbi navedeno, da tožilec in tožilka nista uspela pokazati niti na najmanjši indic, ki bi me obremenil. Tako, da je bila sodba preprosta, jasna in meni v korist.”

Po prihodu domov so se pokazali veselje, sproščenost in življenjski elan
Po besedah Noviča je bilo dan pred obravnavo vzdušje doma dokaj nervozno. “Vsi štirje v družini smo imeli pred očmi dogajanje pred dvema letoma. 13. aprila 2017 me je sodnica Špela Koleta po 4-mesečni svobodi obsodila na podlagi istih dokazov, za katere je predhodno trdila, da ne veljajo. Obsodila me je na 25 let zapora. Se pravi, ta strah je obstajal. Po izreku sodbe in po mojem prihodu domov sta se v razpoloženju jasno kazala veselje, sproščenost in ponovno se je pojavil nek življenjski elan.” 

Na vprašanje, komu najbolj zameri v vsem tem postopku, je Novič odgovoril, da ne more reči, da goji kakršnokoli zamero ali jezo do kogarkoli. “Najbolj pa bremenim tožilko za štiriletno kalvarijo, saj je maksimalno dolgo, torej kar šest mesecev, potrebovala za sestavljanje obtožnice, ki je temeljila na indicih, ki se jih ni dalo preveriti. Ti indici so bili podprti z nestrokovnimi navedbami sodnega izvedenca Franca Sabliča, te pa so bile podprte z nestrokovnim delom Ester Ceket, ki naj bi izvajala analize v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju.” Ob tem je Novič spomnil na dejanje Darka Majheniča, ki si ga je privoščil na dan njegove aretacije (22. decembra 2014), ko je na eni izmed komercialnih televizij zvečer dejal, da si je kupil orožje, da je vedel, kje je Jamnik, in se tja odpeljal ter izvedel okrutni umor. “Skratka, ta izjava Majheniča je toliko bolj problematična in skrb zbujajoča, saj v minulih štirih letih ni niti z eno besedo povedal, na podlagi česa je on temeljil to izjavo. Ali so mu to njegovi podrejeni posredovali te podatke ali si je po nalogu nekoga iz ozadja obtožbo izmislil.”

Novič je v pogovoru z voditeljem Luko Svetino povedal, da je z odvetniki v ponovitev postopka vstopil z veliko mero previdnosti. “Ker smo imeli dovolj žalostno izkušnjo že iz prvega sojenja, ki ga je vodila gospa Koleta, smo iskali pokazatelje, kam naj bi zadeva tekla. Drugače rečeno, bali smo se ponovitve postopka. Zelo hitro se je pokazalo, da je gospod Radonjić človek, ki meri z enakimi vatli obe strani, tako tožilko kot tudi nas z odvetniki na drugi strani. Hitro je pridobil naše zaupanje. Kmalu smo ugotovili, da bo zadeva tekla pošteno. Začetno skepso smo tako premagali in sledili sodnikovim potezam.”

V Majheničevem nastopu skrit odgovor, kaj se je dogajalo?
Na vprašanje, če ga zanima, namesto koga je ves ta čas sedel, je Novič odgovoril, da ga niti ne zanima. “Bolj me zanima, kaj se je in se dogaja na Kemijskem inštitutu, saj sem tam delal skoraj 30 let. Življenje sem očitno jemal zelo naivno, saj sem hodil v službo, užival v raziskovalnem delu, pri tem pa očitno nekaj spregledal, kar me je najprej stalo službe, nato pa izbora kot rezervnega morilca. Namreč, umor Jamnika ne bo razrešen, dokler ne bodo podrobno preiskani finančni tokovi na Kemijskem inštitutu. Mislim, da zadeve, tudi ta na sodišču, kličejo po temeljitem nadzoru, prevetritvi finančnih tokov na eni strani, na drugi strani pa tudi zadeva Majhenič kliče po razjasnitvi, namreč, včasih smo rekli, da je v mojem primeru Robert Bartol, ki naj bi pošiljal sms-je glede piščanca in pečice, ključni igralec, ki je sprožil samo akcijo. Moje mnenje je, da je pravi odgovor, kaj se je dogajalo, skrit v Majheničevem nastopu. Kje so dokazi? Naj pove, zakaj je to povedal, kje so dokazi in če jih ni, kdo mu je naročil, naj to pove? Odgovori na ta vprašanja bi ali bodo pripeljali do razmotavanja klobčiča, ki trenutno izgleda zelo zapleten. Z neodvisno, odločno preiskavo bi po mojem našli odgovor na marsikatero vprašanje.” 

Foto: Nova24TV

“Postopek je bil dolg in drag, od mene je zahteval zastavitev stanovanja”
Dejstvo je, da Noviču in njegovi družini ne more prav nihče vrniti več let trpljenja. Na vprašanje, če bo odšel v tožbo proti državi, je Novič povedal, da so bila zadnja štiri leta res velika preizkušnja za ožjo in širšo družino, zlasti za ožjo, seveda. “Prve mesece, ko so se izvajali strahoviti organizirani pritiski s strani NPU in preostalih vpletenih organizacij, so vse te akcije in postopki pustili neizbrisen pečat. Mlajša hči ne more pozabiti, da ji je kriminalistka na zaslišanju, preden so jo spustili domov, rekla, če je ni strah domov, da je ne bom ubil. Vse to so stvari, ki mlademu človeku ostanejo trajno v spominu. Bojimo se odprte besede, bojimo se, kaj bo kdo slišal, ali lahko komuniciramo po telefonu, ne da bi nas poslušali? Nekomu, ki nima takšne izkušnje za seboj, to verjetno ne pomeni veliko, nam pa pomeni veliko.”

“Seveda, postopek je sedaj zaključen na prvi stopnji. Počakati moramo na odločitev tožilke, na odločitev višjega sodišča. Ko bo vse to mimo, si bomo lahko globoko oddahnili, saj ne bo potrebno več čakati poštarja in zloglasne rumene kuverte, ki prinaša bodisi prepis zvočnih zaslišanj oziroma spet neke bolne dokazne predloge s strani oškodovanke. Postopek je bil dolg, drag, od mene je zahteval zastavitev stanovanja, da sem dobil finančna sredstva za plačilo obrambe. Nekaj stroškov bi radi dobili nazaj, ko bo čas in če se bo na ustrezen način dalo pogovoriti z državo. V tej fazi o tem sploh ne razmišljamo, saj smo vsi štirje veseli, da sem zunaj in da lahko grem jutri na Kras sadit jagode in da nas ni strah, kaj bo pojutrišnjem. O vsem ostalem pa bomo razmišljali kasneje,” je povedal Novič.

Novič je povedal, da niti odvetnik gospod Hribernik niti pozneje gospod Podobnik nista od njega ali njegovih sorodnikov nikoli zahtevala plačila za svoje delo. Nasprotno, vedela sta, da je po skoraj osemletnem obdobju brez službe brez finančnih sredstev, in sta zato prevzela obrambo brez plačila, z dogovorom, da bodo finančne zadeve reševali po končani pravnomočni oprostilni sodbi. Edini stroški, ki jih je do sedaj poravnal, so stroški izvedenskih mnenj o GSR delcih. “Z izrečeno oprostilno sodbo na prvi stopnji ponovljenega sodnega procesa sem začel razmišljati, kako bom poplačal stroške svoje obrambe. Opravljeno delo gospoda Hribernika in njegovih sodelavcev je neprecenljivo, tako po strokovni kot tudi po človeški plati. To delo je pripeljalo sodni proces v fazo, ko lahko z večjim optimizmom sklepam o dokončni pravnomočni oprostitvi. Ne pomeni pa še dejanskega konca, ki verjetno še ni tako blizu.”

Novič je za konec povedal, da glede na to, kako je bil zrežiran njegov proces, kako je bil izveden in kako so se stvari “uskladile”, bi lahko bil čisto vsak Slovenec na njegovem mestu. “Kar se je nedavno zgodilo na sodišču, mi počasi prihaja v zavest. Počasi se mi krepi prepričanje, da je nastopil čas, da so takšni montirani procesi postali bistveno bolj oteženi, kot so bili do sedaj. Pokazalo se je, da ključno vlogo igra obveščenost javnosti, ključno vlogo igrata poštenost in vzdržljivost tistega, ki je postavljen v vlogo grešnega kozla. Vsa štiri leta sem črpal moč iz vedenja, da sem nedolžen. Vsak Slovenec bi lahko postal žrtev takšne spletke, upam pa, da bo to postalo oteženo.”

H. M.

 • Aton

  Kriminalistka, ki je mučila hčerko, je verjetno nagrajena in v službi, čeprav bi za take izjave morala pometati ulice.

  • to_mi_delaj

   Bi bilo dobro da bi njo nekdo pospremil domov.

  • Joža

   Ne skrbi, vsi pokvarjenci so nagrajeni že pri hudiču.

 • Antonius

  Milko, neskončno sem srečen, Radonjić Te je nam vrnil nedolžnega nazaj.
  Tri leta dežja, vročine in mraza. Še enkrat bi ponovil za to srečo in spoznanje.

 • montyamp

  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K , so žrtve globoke države .
  EU je naša rešitev .
  Paziti bo treba še na Radonjiča , dregnil je v žvepleno murglosrbsko kokakartelno gnezdo .

  • Slovenka

   Samo glede EU imam konkretne dvome. Kot da jim ugaja, da se Slovenija spreminja v greznico. Enako velja tudi za Balkan. Na ta način imajo zagotovljen dotok delovne sile: bele in kvalitetne. Vsak bebo ve, škart iz Tretjega sveta ni za nobeno rabo.

 • Amerikanc

  V tem primeru je visoka odškodnina s strani Države, nujna; čeprav smo s tem prizadeti vsi državljani. Ne samo udbopartijsko sodišče – kot institucija. Bo pa morala – Džava, glede na povedano s strani Radonjića, vložiti kazenski pregon zoper Pogačnika in vse ostale (Radonjić jih bo moral našteti), ki so manipulirali z nedolžnim Novičem.

  • Andrej

   Vidiš, tukaj se pa ne strinjam. Zakaj bi moral jaz plačevati strokovnjake, ki so za veliko mesečno plačo dokazovali, da je bil nekdo na nekem mestu takrat, ko niti teoretično to ni mogoče.
   Naj plačujejo tisti, ki so za to krivi.

   • JANEZ GUS

    Ko bo enkrat Slovensko bavconovo krivosodje odgovarjalo za svojo šlamparijo,ne strokovnost,murgelsko lizunstvo in iz svojih žepov plačevalo take zrežirane obsodbe,se to ne bo več dogajalo.Ti ostanki totalitarne države pa bodo na smetišču zgodovine zapisani kot Negativci,o katerih se bodo mladi pravniki učili na fakultetah,kako se ne sodi.

   • tomnidari

    Vsi moramo plačat odškodnino za to sodno farso, ker vsi smo odgovorni, da je do nje prišlo!

    • Andrej

     No ja, edina možna zavrnitev plačevanja takoh nebuloz bi bila na volitvah. Ampak, Slovenci, izgleda, zelo radi plačujemo tuje račune.

    • stajerc5

     Imas popolnoma prav. Krivi so(smo) vsi volilci, predvsem pa nevolilci, ker so(smo) si sami izvolili stanje(sranje) kot ga imamo!

  • Iva

   “Kazensko pravo je orodje za odstranjevanje nasprotnikov”, je nekoč “ušlo” BAVCONU!

 • totex39

  Pa smo spet preživeli sodniško sramoto, ki nam je lahko poduk, kako lahko sodniška srenja uniči nedolžnega človeka. Medtem ko pravi morilci in lopovi ob takih sodnikih lahko preživijo brez kakršnekoli kazni.

 • JANEZ GUS

  Kaj je sinoči v odmevih hotel povedat Kunič,ki zastopa Jamnikovo ženo.Kao,daJamnikova starša nista povedala,da je Novič nedolžen,čeprav smo to vsi slišali.

  • Iva

   Kunič hodi okrog z debelo aktovko in ustvarja videz poznavanja primera, ko pa odpre usta ugotoviš, ne le da nima pojma in ne zna logično razmišljati, ampak da so njegove izjave zmedene in kontradiktorne!

 • Janez Kepic-Kern

  SEVEDA – KAR V – EU
  V KOMISIJO IN V EU- PARLAMENT
  TER
  V EU
  IN V SVETOVNE MEDIJE
  S
  TO
  S O D N O – SRAMOTO
  IN Z OSTALIMI EX KP. ZK POKOMUMISTIČNIMI SRAMOTAMI
  KOT
  SO
  – – ARBITRAŽA S HR – IN DR. TURK IN DR. SEKOLEC,
  – “2. TIR. – S “PREDIZBRANIMI “IZVAJALCI,
  – NEUREJENOST
  RAZMER – NA – PRAKTIČNO – NA VSEH PODROČJIH ITD. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Iva

  ……….. Darka Majheniča, … na dan njegove aretacije (22. decembra 2014), ko je na eni izmed komercialnih televizij zvečer dejal, da si je kupil orožje, da je vedel, KJE JE JAMNIK, ……”

  Ne le “da bo Jamnik tam”, natančno so vedeli organizatorji umora, da bo Jamnik tudi zamudil, saj so “poskrbeli” za ustrezno zamudo! Jamniku (v ženinem avtomobilu) so med vožnjo sledili in “ekipo” na parkirišču obvestili! Mladenič, ki je prvi pripeljal za Jamnikom (tudi 40 minut zamujal na zabavo) in zagledal ležečega krvavega Jamnika, ni ustavil in prižgal utripajočih luči, ampak je najprej tam parkiral, luči pa ugasnil, čeprav bi v temi svetile prav proti Jamniku! In pomoč je poklical šele po nekaj (treh?) minutah. Razumi, če moreš!

  Zanima me tudi, zakaj je Bartol “zamujal” (pol ure po strelih) z drugim SMS? Kaj naj bi takrat, ko je na kraju umora mrgolelo policajev (tudi kak obveščevalec), tam delal Novič? Opomba: Signal na Novičevem telefonu je namreč takrat registrirala privatna(!) Varnost.d.o.o., Koprska 94 in čudno ne bližja bazna Telekom postaja pri Šparu! Zaključek?

 • VERRZIFIKATOR

  Ž. Blankar

  ŽGANJEKUHA

  Žganjekuha je obrt vprašljiva,
  koliko v njej pokvarljive robe
  in metode kuhanja so grobe,
  rezultat le brozga je smrdljiva.

  Tak smrdi nam žganjar dolga leta,
  zdravje vedno bolj zastruplja z zvarki,
  prav strupeni njega so poudarki,
  vsa okolica je prizadeta.

  Mu stopiti treba bo na prste,
  kar že zdavnaj bi se dogodilo,
  kje drugje, kjer takšno motovilo
  vrgli naglo bi v jetnikov vrste.

  Smo pri nas precej bolj popustljivi,
  do razsodbe naj bo na svobodi,
  kot doslej pritlehno žganjar blodi,
  saj Slovenci nismo zamerljivi.

  Žgajnar naj zastavi pač žganjarno,
  da se bo lahko s prostosti branil,
  ker barab ne bo več narod hranil,
  saj ni šlo za delo malomarno.

  Šlo za žganjekuho pokvarljivo,
  za ekstrakt iz zlobe je pripravljen,
  je recept v celoti razveljavljen,
  naj požre ga žgajnar končno v živo.

 • rubec

  Hja, taki postopki so dragi. Fajonin bruseljski asistent bi če bi se mu to zgodilo, moral zastaviti eno celo flašo japonskega viskija.

  • Slovenka

   Ena flaša ne bi bila dovolj. Moral bi prodati še kak par salonarjev z visokimi petami. Smrk, smrk.

 • Anton

  če pustimo obkraj Noviča, se lahko upravičeno vprašamo, kdo bo sedaj naslednja tarča našega krivosodja?

  sarkazem press

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ !
  SE STRINJATE, VERJETNO,
  DA BO
  LJ BARJE – MURGLE
  V TEH LEPIH POMLADNIH DNEVIH.- ZELO OBISKOVAN DEL LJUBLJANE !?
  KO
  SO ZELO NIZKE IN SPORNE AFERE – NA VRELIŠČU !
  AFERE – SEVEDA
  ŽAL
  VLADAJOČIH NAM EX KP, ZK
  POKUMUNISTOV
  IZ “SD, LEVICE, IZ DESUSA, SAB, SMC TER IZ – LMŠ”
  A TISTIM,
  KI HODIJO NA LJ BARJE, OKROG MURGEL,
  MESTNEGA LOGA
  – SE LAHKO PRIPETI – MARSIKAJ, TUDI – TOLE.
  TISTE, KI HODITE V MURGLE,
  OPOZARJAM
  V MESTNI LOG ITD.
  TAM SE VAM LAHKO PRIPETI – TOLE:
  padec v globok, blatne vode poln barjanski graben
  – je sam po sebi – hudo neprijetna, tudi nevarna -reč. Saj v takem grabnu zlahka utonete.
  Variante, da vas kdo zlonamerno
  – kar vrže
  – v tak – blatne vode poln batranski graben – v mojem spodnjem šaljivem zapisu
  – NITI NE OBRAVNAVAM.
  Realni primer,
  ki mi ga je povedal nek znanec – veterinar iz “VETERNA ZAVODA Mestni log pri MURGLAH.
  VAM
  V ŠALJIVI OBLIKI – TU – PODAJAM – V SVARILO !

  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   V PODUK
   IN B RAZVEDRILO
   ŠE TUKAJ
   ŠE 2. DEL POUČNE ŠALE.

   DRUGI DEL ŠALE
   O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
   O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
   ZANIMIVO.
   ŠALA
   2.DEL
   O ČLOVEKU
   PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
   MURGLE PRI LJ.

   VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
   “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
   LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
   PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
   pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
   k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
   BLATNI PACIENT
   reče:
   “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
   VETERINAR
   V BELEM ŠE REČE:
   “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
   Zdaj vam moram dati
   ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
   BLATNI
   pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
   in skoraj
   JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
   “A,
   a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
   VETERINAR
   flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
   A dozo sem za 4x zmanjšal”
   BLATNI PACIENT
   – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
   Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
   VETERINAR
   SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
   BLATNI
   pacient se še enkrat pokriža
   in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC 2. DELA ŠALE
   O ČLOVEŠKEM PACIENTU
   V VETERINARSKI BOLNICI

   Veterina Mestni log, LJ
   https://www.google.com/sear

   • Janez Kepic-Kern

    ŠE 3. KONČNI DEL
    POUČNE, SVARILNE – ŠALE
    NERAD PONAVLJAM,
    AMPAK TOLE JE – ZEL POUČNO !
    Vsi se strinjajo, da ta šala – je poučna.
    TRETJI DEL ŠALE
    O VSEH,
    KI IMAJO ČUDNA POTA
    PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
    TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
    ŠALA
    3. DEL

    NE VEČ BLATNI,
    ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
    reče
    VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
    “KONJSKI INJEKCIJI:
    ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
    šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
    PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
    SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
    Sem slabe volje – kar odšel.
    Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
    HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

    – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
    Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
    VETERINAR reče:
    ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
    NIČ VEČ
    BLATNI PACENT
    SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
    da me je rešil.
    NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
    IN V TISTO – BLATO”
    NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
    P. S.
    KONEC ŠALE
    o človeškem pacientu
    na VETERINI, Mestni log, MURGLE
    PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
    https://www.google.com/sear

 • Olga101

  Srečno gospod Novič! Vse spoštovanje poštenemu in pokončnem in sodniku, gospodu Radonjiču!
  Tovarišica Žgajnerjeva in ostali udbomafijci v sodstvu, pa naj zaradi kršenja človekovih pravic in zlorabe prava v politične namene, odsedijo Novičevo 25 letno kazen, ki jo predlagajo in iz lastnega žepa povrnejo vse stroške!

  • Janez Kepic-Kern

   +++++++++, se strinjam, absulutno. Preveč je teh primerov, ko naša sodiđča – žal – ne delijo – prave pravice in resnice !
   “DRAGI PRAVNIKI” – MORDA VAM TEGA VEDNO VELJAVNEGA
   IZREKA
   IZ NAŠE SLOVENSKE KULTURNE DEDIŠČINE
   NAPRAVNI FAKULTETI, KI STE JO OBISKOVALI – NISO POVEDALI.
   Zato vam jo zapišem – tu:

   “LAŽ – JE ZMOŽNA – RODITI – LE – NOVO – LAŽ !
   Kar
   preprosto pomeni: če se ZLAŽEŠ – 1X
   – MORAŠ LAGATI ŠE NAPREJ, NON STOP, DA “ZAVARUJEŠ” – PRVO – LAŽ”
   Hudo
   za vas – sodni pravniki – bo – ko bo napočil – “SODNI DAN” ZA VAS, SODNE PRAVNIKE ! Zavedajte se tega !
   Resnice –
   se – preprosto – NE DA SKRITI : tako, kot človek – ne more – SKRITI – SVOJ NOS !
   – SREDI OBRAZA !
   Nos – človek – lahko – s prekrivalom, z masko – prikrije
   – ZARES SKRITI – SE PA – NOS – NE DA ! To ve vsakdo.
   S
   primeri
   kot je skrajno čudni sodni primer – dr. NOVIĆ,
   nam delajo, vsem razumnim in k pravi pravici in pravi resnici zavezanim Slovencem
   – delajo
   LE SRAMOTO DOMA IN PRED SVETOM. In denarno – ŠKODO.Ali se ne zavedajo tega ?!
   Da
   o visokih, v milione evrov vzpenjajočih se -NEPOTREBNIH STROŠKIH ZARADI ” SKONSTRUIRANIH SODNIH PROCESOV”
   IN ZARADI VISOKIH ODŠKODNIN, KI JIH PO RAZKRITJU
   – PRAVE RESNICE
   – VSEKAKOR JE TREBA IZPLAČATI – S STRANI SODIŠČ – PRIZADETIM IN OŠKODOVANIM
   NEKOREKTNO IN NEPRAVIČNO – OBSOJENIM.
   Seveda
   gre vse to v škodo – proračuna države in povzroča manj sredstev
   – za bolj smotrne stroške.Proračun države – pa kot vemo vsi – polnimo, polnijo
   le in izključno
   vsi pošteni, itd. davkoplaćevalci naše R. Slovenije ! L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • lokec

   Pa ti nisi normalna .To je tako kot da bi ovca volkovom, ki so pojedli ovco zagrozila, da ga bo drugič ali pa že enkrat pojedla.

   • Janez Kepic-Kern

    NE SKRBI – TI -LOKEC, IZTOK PUŠNIK ! Ali karkoli že si.
    Boš
    že doživel – SVOJIH 5 MINUT SLAVE”
    KO
    BOŠ POKLICAN – NA “PREISKOVALNO KOMISIJO” PARLAMENTA R. Slovenije !
    Nisi
    tako nedotakljiv in skrit – kot se to morda zdiš – sam sevi.
    Tam te bo minilo
    veselje do zbijanja – slabih “ŠTOSOV”
    Asi zdajle pri?
    Drugi flaši – “ŠMARNICE, ŠNOPSA, PIVA ITD.”? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA.

    • lokec

     O ti me pa zelo ceniš. Morim ti reči, da sploh ne razumeš kaj sem hotel povedati.
     Najgrše kracaš tu gori. Kot koklja.

     Pa še delo si mi dal, da sem te odblokiral, prebral, odgovoril in spet zabloiral. Nisi ne vem kako pameten

 • xtc

  No pa se je tudi Novič malce zagovoril in nakazal tisto kar sem vseskozi trdil,da ve malce več kot priznava.
  Definitivno pa ni krivec za umor Jamnika,bil je le žrtev.
  Seveda pa je Novič nakazak kaj je problem zadeve in tudi ve kaj se je dogajalo sicer nebi izjavil tistega.

  • wert

   In, kaj je izjavil ?

 • Dada

  Vprašajte tam na policiji v Ljubljani, tam so zbrali dokaze…… Tiste dokaze valjajo po sodiščih in vsak jih vidi drugače. Nihče nima proti Noviču to se zgodi povsod po svetu. Edino primerna odškodnina je vprašanje za prestane težave, trpljenje, sramoto,…….