[Video] Dvoličnež, da mu ni para! Karl Erjavec nabijal čez Cerarja in Židana, da ga za sestavo vlade “boli džoko. Grem za pastirja, če je treba”. A gre z njima že drugič v koalicijo!

Obraz, ki zaradi politične higiene ne bi smel več nastopati v slovenski politiki. (Foto: epa)

Se še spomnite, kako sočen besednjak je imel Karl Erjavec o vladi Mira Cerarja? Le en dan po volitvah, na katerih je leta 2014 slavil Cerar, so namreč Erjavca ujeli v prisluhe, ko je v stilu gostilniškega pogovora razlagal: “On (Cerar, op. p.) je zgodba za eno leto, to je tako, a veš, kot da bi meni dal zdaj šleparja za vozit, ko nikoli nisem ‘not’ sedel.” Med drugim pa je celo izjavil, da ga za sestavo vlade “boli džoko. Grem za pastirja, če je treba”. A bo očitno raje še naprej ovca, ki sodeluje prav s Cerarjem in Židanom, čeprav je imel ravno o njiju največ za povedati … 

Očitno je, da Karl Erjavec slabo prenaša poraze. Le kaj naj bi si drugega mislili o njegovem izlivu, polnem kletvic in govoričenja, ki bi ga pripisali kakšnemu pubertetniku, ne pa ministru, potem, ko je na volitvah zmagal Miro Cerar? Kako nizkotno se zna spustiti Erjavec, je že leta 2014 objavil portal Svet24, v posnetku pa lahko slišimo: “On (Cerar, op. p.) je zgodba za eno leto. To se bodo razsuli tako, pi***. To je tako, a veš, kot da bi meni dal zdaj šleparja za vozit, ko nikoli nisem ‘not’ sedel,” je Cerarjevo zmago komentiral Erjavec. “Jaz sem dal dve obljubi. Če jih ne bo, me ni zraven. Regres in usklajevanje pokojnin, če je dva procenta. Glej, ‘mene boli džoko’. Grem pa za pastirja, če je treba. Grem kuhat k Ljudmili, če me vzame,” je slišati Erjavca na posnetku.

Glede sestavljanja koalicije pa je dejal: “Jaz sem povedal, da smo mi dragi. Pi*** je zajeban. Jaz sem že 14 dni nazaj napovedal, da se 13. julija bojim. Zdaj je že 14. in se še bolj bojim. Ni več štos iti v vlado kar tako. Meni je vseeno, ali sem petič, šestič ali osmič minister. Lahko je tem fantom, ki so prvič v parlamentu.”

V zobe pa je vzel tudi Dejana Židana: “Židan, ni dvakrat za reči, bo zunaj ostal. /…/ Je bil Židan gost in je rekel, da bodo šli oni v opozicijo rane lizat. Samo jaz tako rečem, on je to lepo zapakiral v 20 stavkov, da je to povedal, kar sem jaz povedal v enem.”

Del prisluhov lahko slišite tukaj:

A očitno je, da se niso iz tega Erjavčevega opravljanja, ki je prišlo v javnost, ničesar naučili ne Erjavec, ne Cerar in ne Židan. Zopet sklepajo španovijo, le da bo imel tokrat Erjavec še več kosti za glodati, saj bo v vladi, kot vse kaže, še z Marjanom Šarcem in Alenko Bratušek. Glede na to, da je imel o razmeroma mirnih Miru Cerarju in Dejanu Židanu toliko za povedati, bi ga prav radi slišali, kaj vse govoriči o Šarcu in Bratuškovi, ki sta že pokazala, kolikšen je njun intelektualni domet.

M. S.