[VIDEO] Ekskluzivni intervju z Janezom Janšo: “V letu 2018 je vse na dosegu roke. Kako boste živeli je odvisno od vas, od vašega glasu.”

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: STA)

“Kakovost življenja, številke na položnicah, ki jih plačujemo, ne nazadnje pa tudi ozračje, iz katerega se da razbrati, ali se gibljemo v pravo ali v napačno smer,” bo po besedah predsednika SDS Janeza Janše odločilno dejstvo udeležbe in razporeditve glasov na državnozborskih in lokalnih volitvah leta 2018. “Samo zavedati se moramo moči, ključne moči, ki jo ima vsak posameznik v demokratičnem procesu. To je moči enega glasu,” je jasen Janša, ki poudarja, da se mora Vlada RS “pri vsakem ukrepu vprašati, kako bo to delovalo na blaginjo ljudi. Kako bo to delovalo na živečo generacijo, pa tudi na peto generacijo naših potomcev. Kdo zna sestaviti koalicijo, kdo zna voditi koalicijo, govori praksa.” Ob tem Janša pojasnjuje, da SDS s promocijo in podrobno predstavitvijo programov na vseh 16 ministrskih resorjih želi spodbuditi tudi druge k dialogu in vsebinski razpravi.

Leto 2017 se pod vtisom najpomembnejših dogodkov izteka, katastrofalno stanje v zdravstvu ostaja, za luknjo v slovenskem bančnem sistemu in pranje milijarde evrov v največji državni banki NLB še vedno ni odgovarjal nihče. Aktualna vlada namesto s sprejemanjem ukrepov nadaljuje s kadrovanjem svojih privržencev. Ali bo v letu, ki prihaja, čas za spremembe, pa je v glavni meri odvisno od vas – drage bralke, spoštovani bralci – volivke in volivci. V zdravstvu je treba narediti red. Na sodiščih obsoditi odgovorne za milijardno krajo davkoplačevalskega denarja. Gospodarstvu in podjetništvu pa dati priložnost, da ustvarja – ustvarja dodano vrednost in skrbi za razvoj in napredek. Predvsem pa Slovenija potrebuje stranko, potrebuje vlado, ki bo delala Zate, ki bo delala za vse državljanke in državljane RS.

Dvakratni predsednik Vlade RS, predsednik Slovenske demokratske stranke in eden izmed ključnih osamosvojiteljev Janez Janša je ekskluzivno za Nova24TV spregovoril o iztekajočem se letu 2017, aktualnem stanju v domačem in mednarodnem družbenopolitičnem okolju, programu SDS za prihajajoče volilno leto 2018 in ključnih izzivih, ki so pred Evropo oz. Evropsko unijo in Slovenijo.

(Foto: Nova24TV)

Začniva z orisom stanja v državi. Slovensko gospodarstvo se na krilih ugodne klime v EU in izvoza pobira, gospodarska rast se napoveduje za nekaj manj kot 5 % BDP, to pa je tudi eden izmed redkih podatkov, ki je spodbuden. Čakalne dobe v zdravstvu niso nič krajše, ravno nasprotno. Odgovorni za večmilijardno luknjo v slovenskem bančnem sistemu še niso odgovarjali, njihova edina grožnja je preiskovalna komisija dr. Anžeta Logarja. Izbruhnila je afera pranja denarja v največji državni banki NLB. Banki, ki je vlada ne želi prodati. Ideološki boj ob neupoštevanju odločbe Ustavnega sodišča RS glede financiranja zasebnega osnovnega šolstva še naprej poteka. Slovensko pravosodje ohranja kontinuiteto, začarani krog, ko Slovenijo vodijo omrežja iz ozadja, pa ostaja neprekinjen. Kakšna je vaša ocena stanja v Sloveniji, od politike, gospodarstva, šolstva pa vse do pravosodja?
Dogaja se isto, kar se je dogajalo že nekaj zadnjih obdobij, mandatov. Gospodarska rast, ki jo trenutno beležimo v Sloveniji, je prišla k nam z najmanj triletno zamudo zaradi napačnega odziva na krizo v letih 2009 in 2010 in zaradi popolnoma nekompetentne vlade v tem zadnjem mandatu je Slovenija zgolj na nekem jezeru, neki površini, kot čoln, ki gre pač tja, kamor piha evropski veter. Glede na to, da je v Evropi konjunktura, glede na to, da je slovensko gospodarstvo v veliki meri izvozno – okoli 70 %, je šele moč tega vetra, ki je prihajala na tem evropskem morju, evropski površini, zagnala to gospodarsko rast. Vse tisto, kar pa bi morali narediti sami oz. bi moral upravljavec države, kreator okolja, v katerem deluje gospodarstvo in v katerem živimo posamezniki, storiti v tem času, da bi se to tudi dejansko poznalo na standardu, v vaših žepih – tega preprosto ni bilo, pa tudi, da bi bila rast močnejša, hitrejša.

Slovenija je v bolj neugodnih okoliščinah v mandatu 2004–2008 beležila višjo gospodarsko rast, imeli smo večjo zaposlenost, trikrat manjšo zadolženost in bistveno večjo rast osebnega standarda. Danes pa se v povprečju trenutna rast pozna na plači povprečnega Slovenca, govorim v povprečju, za okrog 10 evrov na mesec, kar je relativno zanemarljivo. Je bolje, seveda, kot stagnacija ali nazadovanje, je pa glede na odstotek splošne rasti in glede na potenciale to zanemarljivo. Zato kogarkoli srečaš, pravi, z izjemo redkih posameznikov – recimo teh šefov v javnem sektorju, ki jim je vlada najprej dvignila plače –, da te rasti ne občutijo. In tukaj, v tej situaciji, je prvi del problema, ko je bistveno premajhen realni občutek te izboljšave, tega izboljšanja stanja. Drugi problem pa je, da običajno po takšnem “bumu” v evropskem gospodarstvu pride do ohlajanja, lahko tudi do krize. In glede na to, da se v tem času zgolj večajo tisti tvegani dejavniki, ki delujejo negativno v sami krizi, se lahko tega obdobja bojimo.

O čem govorim? Govorim o tem, da se je v zadnjem času povečalo število zaposlenih v administraciji, ne toliko v storitvenem delu javnega sektorja, ampak v administraciji. Ustanavljajo se novi uradi, agencije, povečuje se plače vodilnim itn. To je strošek, ki ni samo za eno leto – to je strošek, ki se vleče iz leta v leto in na ta način povečuje strukturni primanjkljaj. Govorim o tem, da prestrukturiranj, ki jih je lažje narediti v času, ko imaš gospodarsko rast in ko lahko za neko krajše obdobje tudi financiraš neke reorganizacije in prestrukturiranje, tudi izplačaš odpravnine tistim, ki so odveč – to se ne dogaja in naslednji mandat, vsaj od sredine naprej, bomo lahko soočeni s kakšnimi presenečenji, ki si jih danes še nihče ne predstavlja.

Poleg zgrešenih projektov, med katerimi izstopata, tudi po pozornosti javnosti, drugi tir Divača–Koper, zaradi katerega smo odšli na referendum, in projekt Magna Steyr pa je leto 2017 zagotovo zaznamovala afera pranja denarja v največji državni banki – Novi Ljubljanski banki. Pri tem ne gre le za slovensko zgodbo, ampak afero mednarodnih razsežnosti. Kako je afera IranNLBgate zaznamovala Slovenijo in kaj pričakujete, da se bo v prihodnjih mesecih, prihodnjem letu dogajalo na tem področju?
Pretežno bo vplivala negativno. Pozitivno bo vplivala na tiste, ki so že dobili ali pa še bodo dobili iz tega kriminala izplačane provizije, in tukaj gre za stotine milijonov, za enormna sredstva. Gre za denar, s katerim lahko v Sloveniji kupiš volitve. To se je že dogajalo in bojimo se, da bo vplivalo tudi na naslednje volitve. Strokovnjaki pravijo, da je od 1000 milijonov opranega denarja za državo, ki je na črni listi zaradi državnega terorizma in proliferacije, zaradi izdelave jedrskega orožja kljub mednarodnim sankcijam, da za 1000 milijonov opranega denarja provizije znašajo polovico te vsote ali celo več. Vsi mediji v Sloveniji niso vredni toliko. To je ogromen denar. S tem se lahko posega v katerokoli sfero – podkupuje sodnike, tožilce, policiste, kriminaliste, preiskovalce, predsednika države, ministre vlade …

O tem govorimo, zato bo ta kriminal še dolgo časa odmeval in kot sem dejal, še ko je bil odkrit na Logarjevi komisiji – od tega, ali bo do konca raziskan in od tega, ali bodo odgovorni odgovarjali, je odvisno, kakšna bo Slovenija v prihodnje. Ali bo to ugrabljena država, država, kjer neko ozadje, ki razpolaga s stotinami milijonov evrov, postavlja vlade in vpliva na volitve, ali pa bomo končno razčistili s tem.

Je pa to vrh ledene gore. To, da lahko nekdo dve leti v največji državni banki pere za teroriste, za državo, ki je pod trojnimi sankcijami, takšno količino denarja in se nič ne zgodi – do tega ni mogoče priti čez noč ali v enem letu ali v enem mandatu. To je možno samo v državi, ki je ugrabljena, kjer so vse te strukture, od policije do sodstva in drugih nadzornih organov, pod nadzorom tistih, ki so dali zeleno luč za takšno kriminalno dejanje.

Je Pandorina skrinjica odprta? Oteževanje dela preiskovalne komisije je namreč na vsakem koraku.
Seveda, zato tudi te reakcije, poskusi omalovaževanja dela Logarjeve komisije, ustanovitev nove komisije, ki zdaj to poskuša prikazati kot da je šlo za minoren kriminal nekaterih bančnih uslužbencev, v najslabšem primeru uprav bank, se pa izogiba vprašanju, kako je mogoče, da se je to dogajalo tudi še po tem, stotine milijonov iranskega denarja za teroriste je bilo opranih, potem ko so bili s tem seznanjeni predsednik države, predsednik vlade, vsi ključni ministri, šef policije, vsi pristojni, Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) – pa se ni nič zgodilo. Nihče ni bil obsojen, nihče ni bil obtožen, nobene ovadbe ni bilo niti nobene preiskave.

Če bo SDS na volitvah leta 2018 zmagala, lahko državljankam in državljanom obljubite, da bodo odgovorni za večletno večmilijardno krajo davkoplačevalskega denarja odgovarjali? In kako boste to dosegli?
To lahko obljubim. Je pa očitno, da bi kdorkoli, ki pravila volitev in demokratičnega procesa jemlje resno, na volitvah zmagal precej lažje, če se te stvari ne bi dogajale, če bi se to raziskalo prej. Ne pa, da se moraš boriti proti stotinam milijonov kriminalnega denarja v ozadju, s katerim se lahko v državi, ki ima dva milijona prebivalcev, podkupi kogarkoli. Če dam samo neko primerjavo – na zadnjih volitvah so lahko tisti, ki so dobili provizije iz tega posla, kriminalnega posla, na volivca lahko vložili toliko sredstev, kot ga je naša stranka na kandidata. Se pravi, na 1,7 milijona volivcev so lahko vložili na osebo toliko sredstev od teh provizij kot smo jih mi za 88 kandidatov. Zdaj pa temu recite poštena tekma, poleg tega pa zlorabijo še sodstvo in stranki, ki bi zmagala, onemogočijo kampanjo.

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: STA)

Ob pravih aferah pa spregovoriva še nekaj o tistih, umetno ustvarjenih. Dejstvo, da so volitve blizu oz. vedno bližje, pa priča tudi gonja slovenskih sodišč proti vam. Stalna praksa, ki smo je navajeni že nekaj volitev. Pred zadnjimi – državnozborskimi – leta 2014 so vas ob začetku kampanje celo zaprli, pozneje pa se je, kot so napovedovali številni ugledni pravni strokovnjaki, med njimi tudi aktualni ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, vse skupaj izkazalo za jasen politični konstrukt – politični proces. Zanima me, kako komentirate očitke o izogibanju prevzema sodne pošiljke, kaj se je zgodilo s t. i. finančno preiskavo in zaplembo premoženja?
Veliko vprašanj z osrednjim jedrom. Prvič, ti očitki, kako se izogibam prevzemu sodnih pošiljk, so bedasti. Tukaj se v isti koš daje izogibanje sodnim pošiljkam in zavračanje nezakonitih sodnih pošiljk. Izogibanje sprejemanja sodnih pošiljk smo lahko spremljali v primeru nekdanjega ministra za pravosodje gospoda Zalarja in nekdanjega generalnega tožilca gospoda Fišerja. Onadva sta se izogibala prejemu sodnih pozivov toliko časa, da bo zadeva pred pravnomočnostjo zastarala.

Jaz sem bil na slovenskih sodiščih tolikokrat kot v parlamentu, najbrž, čeprav sem bil na vseh volitvah izvoljen. Na tisoče, mogoče na desettisoče sodnih pošiljk sem prevzel. Sto šestdeset postopkov so sprožili proti meni v 30 letih. Nikoli se temu nisem izogibal, vedno, ko je bila moja prisotnost na sodišču obvezna, sem bil tam. Tudi takrat, ko sem bil predsednik Vlade RS, čeprav bi imel precej bolj pametnega dela. Edino enkrat sem sodno pošiljko zavrnil, zato, ker je za dve leti zamujala oz. za dve leti zamuja. Ta finančna preiskava, ki so jo začeli leta 2014, mislim, lahko traja leto, v izrednih primerih se lahko podaljša še za šest mesecev in zakon določa, da je treba potem v tem roku ali vložiti tožbo in zahtevati zavarovanje premoženja, za katerega tožilstvo meni, da je nezakonito pridobljeno, ali pa finančno preiskavo opustiti. Ta rok je minil aprila leta 2015, meni pa so poslali domnevni paket s tožbo letos spomladi. Se pravi po dveh letih, in to v ovoju, na katerem ni bilo nobenega žiga, samo moj naslov je bil in, glejte, šlo je pravzaprav za sumljiv paket.

Potem se iz tega, kar so njihovi bilteni objavljali, mislim, da Dnevnik, Delo itd., sklepa, da je šlo za tovrstno pošiljko, in sem potem tudi jasno povedal, da pošiljke, ki zamuja dve leti, ne bom prevzel. Če roki veljajo za nas, bodo veljali tudi za tožilstvo. Če vi zamudite s pritožbo za minuto, vam jo zavržejo in vam dajo sedem- ali petnajstdnevni rok. Tukaj pa so imeli leto oz. leto in pol časa, pa so zamudili dve leti in se zdaj delajo, kot da je to nek instruktivni rok, kar bi pomenilo, da lahko opravijo finančno preiskavo letos, tožbo pa vložijo čez 20 let, kar je absurdno. S tem želijo ohraniti prostor, da to temo lansirajo pred volitvami, zato so dve leti zamujali. Če bi to tožbo dejansko vložili pravočasno, potem bi bila stvar že končana, razčiščena, zdaj pa bodo s tem delali medijski hrup v teh predvolilnih mesecih. S tem, da je vsebinsko ta finančna preiskava bedasta, prazna.

Pri meni so preiskovali, ali je moja žena kupila otroške plenice ali toaletni papir – račune za pet ali šest evrov – in to v istem času, ko jih 1000 milijonov opranega denarja za teroriste ni zanimalo. Toliko o tem. Vse moje premoženje ne dosega niti tretjine, kar sem samo jaz zaslužil v svojem življenju s plačo, brez avtorskih pravic in ostalih honorarjev. Tako da jaz s tem pojasnjevanjem nimam nobenih težav, ne morem pa za vsak račun izpred 10 let, za vsako stvar, predložiti dokumentacije, ker to tudi ni potrebno in ker takšnih zakonskih obveznosti ni bilo nikoli. Tudi o svojem premoženju sem, odkar veljajo ti zakoni, mislim, da od leta 1994 naprej, poročal pristojni komisiji. Vse je zabeleženo in s tem ni nikakršnega problema, vendar jaz ne bom hodil vsak dan pred volitvami na sodišče in jim nosil račune in iskal te stvari v prazni zadevi, zato da bodo iz tega delali predvolilni cirkus. Če želijo vzeti dom moji družini, naj to poskusijo, ampak s tem bodo vzpostavili neke standarde in neko ravnanje, ki bo na koncu zadelo tiste, ki so v Sloveniji dejansko veliko pokradli.

Janez Janša (foto: STA)

Usmeriva se v prihajajoče leto, ki bo za Slovenijo prelomno, pred nami so tako državnozborske kot tudi lokalne volitve. Pred volitvami je po navadi veliko govora o sestavljanju vladne koalicije, nekateri z združevanjem začnejo že pred volitvami. Tudi tokrat se nam, najverjetneje, obetajo prestopi iz strank in morda tudi kakšna “zavezništva”. Zanima me, kakšno je stališče Slovenske demokratske stranke, ko bo sestavljala Vlado RS. Koga vse boste povabili na koalicijska pogajanja?
Slovenska demokratska stranka je bila vedno odprta za sodelovanje s tistimi, ki so jim volivci na volitvah namenili določeno zaupanje. Mi smo dvakrat sestavili vlado, vedno smo vabili praktično vse. Z nikomer nismo odklonili pogovorov oz. pogajanj in smo vedno sestavili koalicijo s tistimi, ki so želeli sodelovati.

Izključevanje, zavračanje je običajno prihajalo z druge strani. Spomnim se, ko smo se leta 2004 pogovarjali s takratnim predsednikom Socialnih demokratov gospodom Pahorjem. Njegovi poslanci so pred našo pisarno, kjer je potekal pogovor, v kamere, ki so tam čakale, govorili, da bodo izstopili iz stranke, če bo šla stranka v koalicijo z nami. Toliko o tem, kdo je vodil Socialne demokrate leta 2004 – ni jih vodil predsednik, ampak nekdo iz ozadja in ta je potem prek drugih vezi preprečil, da ni nastala večja koalicija.

Naj tukaj poudarim še dve stvari. Za zdaj je Slovenska demokratska stranka edina stranka, ki je sestavila koalicijo, ki je vzdržala cel mandat. Drugi se niso niti približali. Za aktualno koalicijo bomo še videli, za zdaj moram reči, da čeprav bi bilo bolje, da se mandat konča in da imamo redne volitve junija, se bojim, da bodo razpadli prej, ker je stanje v koaliciji kaotično, saj mediji ne poročate drugega kot pa o tem, kako se obdelujejo med seboj, namesto da bi reševali aktualne probleme. Druga stvar, ki jo je tukaj treba poudariti, pa je, da je SDS edina stranka, ki je sestavila koalicijo tudi, ko ni bila prva na volitvah. Tako da o tem, kdo zna sestaviti koalicijo, kdo zna voditi koalicijo, govori praksa in ne članki kake komisarke Mete Roglič v Dnevniku ali komisarja Potiča v Delu.

Kako pomembno je, da je koalicija trdna, enotna in predvsem reformno usmerjena, reformno naravnana?
Bolj kot ta izraz “reformno usmerjena” in “reformno sestavljena, motivirana” bi jaz rekel, da mora biti vlada motivirana za to, da dela za ljudi. Zato, da je v sklopu katerekoli odločitve oz. preden se sprejme katerakoli odločitev pred očmi vlade, ministrov, ki to predlagajo, tudi državnih uradnikov, ki pripravljajo rešitve, interes, korist in blaginja ljudi, ne pa nek parcialni interes nekega lobija, stranke, nekega ministra, nekega posameznika. Pri vsakem ukrepu se mora vlada ali tisti, ki ukrep predlaga, vprašati, kako bo to delovalo na blaginjo ljudi. Kako bo to delovalo na živečo generacijo, pa tudi na peto generacijo naših potomcev.

Če pogledam naš mandat. S tem, ko smo, denimo, spremenili način cestninjenja – vinjetnega, smo Slovenkam in Slovencem, pa tudi milijonom turistom, ki so v tem času šli čez Slovenijo, prihranili veliko časa – na milijone ur. Samo z enim ukrepom. Prej je bilo treba stati v vrsti, da si lahko plačal cestnino, ali pa kupovati ABC in ga vedno obnavljati. In nekateri so s tem služili na desetine milijonov, zato je bil tudi takšen odpor takrat, ko smo uvedli vinjete. Da ne govorim o tem, kako smo večni uporabnikov avtocest z vinjetnim sistemom pocenili uporabo avtocest, ki so jih tako ali tako že prej plačevali in jih še plačujejo prek plačevanja kreditov.

Mogoče se spomnite, kakšen kraval je bil, ko smo sprejeli prepoved kajenja v zaprtih prostorih. Gospod Golobič, takrat iz stranke Zares, je organiziral celo neko civilno iniciativo gostilničarjev, gostincev, ki naj bi temu nasprotovala. POP TV je pripravljal Trenja na to temo, kako bo to škodilo slovenskemu gospodarstvu. V resnici, čez eno leto, ni bilo praktično nikogar, ki bi temu nasprotoval. Verjetno smo prihranili na stotine let življenja Slovenkami in Slovencem, ki ne kadijo, a so morali vdihovati takšen zrak, ko so prišli v zaprte prostore. Skratka, ni šlo za neko veliko stvar v tem smislu, da bi za to potrebovali dodatna proračunska sredstva, šlo je za odločitev, ki je bila politično tvegana, ker so lobiji organizirali veliko nasprotovanje v obeh primerih, ampak ko govorimo o koristih ljudi, zdravju ljudi, je tukaj izplen takšne odločitve pozitiven, enormno pozitiven.

V zadnjem mandatu – uvedba enotne vozovnice za javni promet ministra Černača. Koliko je to pocenilo učencem, dijakom in študentom in drugim uporabnikom javnega prevoza potovanje in pozitivno vplivalo na ta del prometnega sektorja? Ali pa poenostavitev, ki so jo, na žalost, pozneje preklicali pri enostavnih gradnjah. Odprava stotine administrativnih ovir, ki so jih ljudje takoj občutili, ker ni bilo treba predložiti 10 obrazcev, ampak samo še tiste nujne. To so stvari, ki jih mora vlada imeti pred očmi. In vedno, ko smo na sejo vlade dobili nek t. i. sistemski ukrep, je moral minister pojasniti, kako bo to vplivalo na konkretno življenje ljudi. In zaradi tega smo sprejemali odločitve, ki so bile za ljudi. Danes, ko gledamo odločitve, nekatere dejansko so tudi za ljudi, tudi ta vlada je sprejela nekaj potrebnih stvari, ampak pri teh t. i. sistemskih ukrepih jaz tega premisleka ne vidim.

Velika bitka za drugi tir, ki ga bomo preplačali, osrednja mantra te vlade. Vse živo angažirano za nekaj, kar malenkostno vpliva na slovensko gospodarstvo in kar bo imelo glede na zakon, kot je zastavljen, trikrat prevelike vložke. Tako da jaz ne bi govoril o reformah, jaz bi govoril o tem, da mora biti vlada naravnana tako, da ima ob sprejetju vsakega ukrepa pred svojimi očmi tisto, na kar ministri in predsednik vlade prisežejo – blaginjo Slovenije.

Dr. Milko Novič. (foto: STA.)

Višje sodišče je v petek (22. 12. 2017) potrdilo kazen dr. Milku Noviču. Petindvajset let bo moral odsedeti v zaporu.
Po tem, kar vem o tem procesu, in zelo veliko sem prebral, je ta potrditev sodbe škandal. V zaporu držijo človeka, za katerega ni nobenih resnih dokazov, da je dejansko moril. Tudi polno sumljivih okoliščin. Sodba, kot je bila napisana na prvi stopnji in je zdaj potrjena, bo zagotovo padla, bodisi na eni od višjih slovenskih instanc ali pa na Evropskem sodišču. Človeka obsoditi za umor na podlagi nekega izvedenskega mnenja, neke državne institucije, ki niti ni akreditirana za takšno mnenje – to bo nekoč tiste, ki so v tem postopku sodelovali, še zagotovo drago stalo, predvsem pa to drastično znižuje že tako nizek ugled slovenskega pravosodja, kjer je očitno, da se lahko dogajajo velika kriminalna dejanja, ne da bi jih to pravosodje sploh opazilo. V primerih, ko bi morali natančno presojati stvari, pa se sodi pavšalno.

V tem primeru Novič, kjer je dodaten škandal tudi to, da vse skupaj traja toliko časa. Človek je tri leta v priporu in šele po treh letih je prišlo do pravnomočne obsodbe. Ne poznam neke resne države, kjer bi stvar v takšnem primeru trajala toliko časa. Osebno se mi zdi, da gre tukaj za t. i. nadomestno osebo in da se s tem sojenjem poskuša prikriti stanje na Kemijskem inštitutu in v ozadju tega inštituta ter rabote, ki jih je ta institucija počela nekoč, v nekdanji državi, kjer je bila močno vpeta v delovanje politične policije, vojaškega oborožitvenega kompleksa, terorističnih aktivnosti Udbe – izdelovali so strupe. Mislim, da gre za podoben vrh ledene gore, kot je tisto prej omenjeno pranje denarja za teroriste, in da je v ozadju podobno omrežje. Tudi imena, ki se pojavljajo … Nekatera so mi znana …

Upam, da se bo vsaj del slovenske javnosti ob tem primeru zamislil, kako nismo daleč od situacije, od časa, ko je bil gospod Uhernik po nedolžnem obsojen. Pred kratkim smo lahko videli dokumentarec o tem. Pravzaprav se od takrat ni nič spremenilo, vladajo enake metode, enaki principi, enake zlorabe, deloma tudi isti ljudje ali pa ljudje, ki so jih vzgojili tisti, ki so takšen sistem pred desetletji postavili.

(Foto: iStock)

Nadaljujemo z mednarodnim okoljem. Slovenija je tudi del velike evropske družine – EU, ki pa je v zadnjih letih predvsem zaradi migrantske krize in politike odprtih vrat, pa tudi naivnosti nekaterih politikov na hudi preizkušnji, kjer sta preostali samo še dve poti – razpad ali vrnitev k svojim izhodiščem, svojim temeljnim vrednotam. Kakšna prihodnost je pred EU, tudi v povezavi s prihajajočim brexitom, in kakšno vlogo ima v tej skupnosti Slovenija?
Evropska unija je v zadnjih desetletjih odigrala izjemno pozitivno vlogo tudi za Slovenijo. To je še vedno projekt, ki se ga splača ohranjati, varovati in se zanj boriti, vendar pa, glede na to, da zadnjih 10, 12, 13, 15 let od blizu spremljam dogajanje, je v tem času prišlo do generacijskih zamenjav, da tukaj v ospredju ni več voditeljev, ki so vedeli, zakaj je EU nastala, ki so vedeli, da to ni bil ekonomski projekt, ampak mirovni politični projekt, zato da se stara celina izogne medsebojnemu spopadanju in prelivanju krvi in drugim nevarnostim. Ljudje, ki so to imeli pred očmi, so odšli ali v pokoj ali so na žalost umrli. Prišle so generacije politikov, ki so zrasle v blagostanju, predvsem zahodni del EU, ki vidijo stvari predvsem prek evra in ne razumejo, da obstajajo globlji razlogi za obstoj EU. Nekoliko bolj se ti razlogi vidijo na vzhodu, v novih državah članicah, kamor spada tudi Slovenija. Zato je tudi nekaj teh trenj med t. i. staro in novo Evropo, kjer pa moram reči, da so pogledi t. i. nove Evrope bistveno bolj trezni, tudi ko gre za vprašanje migracij.

Evropa nima prostora, da na svojih tleh sprejme 50 milijonov ljudi iz mediteranskega bazena in Afrike, ki želijo že jutri, če dobijo to možnost, v Evropo, kjer so v številnih državah socialni prejemki za nekoga, ki ne dela, višji od povprečne plače v večini afriških držav. Razumljivo je, da ti ljudje vidijo tukaj rešitev vseh svojih težav. Deloma se jih k temu tudi spodbuja. Tukaj so cela kriminalna omrežja, je politika evropskih socialistov, ki vidi v pritoku večjega števila migrantov novo volilno telo. Zaradi tega se problem še umetno povečuje, ampak dejansko Evropa nima niti geografskega niti ekonomskega niti socialnega prostora za takšen migrantski pritisk, kot ga trenutno čutimo na mejah Evrope, ki je stara in bogata, medtem ko je Afrika, predvsem severna in tudi podsaharska – ta islamski del in Bližnji vzhod – v demografskem ”bumu”. Iran je imel pred 40 leti dobrih 30 milijonov prebivalcev, zdaj jih ima 80 milijonov. Podobno velja za Egipt, Jordanijo in Sirijo pred vojno ter Turčijo.

Tukaj je povsem jasno, da migracij 100-odstotno ni možno zajeziti, jih je pa treba nadzorovati. Evropa mora odločati o tem, kdo bo prišel k nam in kdo ne, sicer se bomo še bolj spopadali z nevarnostjo terorizma kot zdaj. Tudi, če terorizma ne bi bilo, tukaj preprosta računica pove, da ni prostora za vse, ki bi radi v Evropo, je pa Evropa dolžna pomagati, še posebej soseščini, da se stabilizira, da ljudje v teh državah nehajo gledati kot svoj osnovni življenjski cilj to, da bodo prišli v EU kot posamezniki oz. v Evropo, ampak, da bodo videli motiv in upanje za boljše življenje doma. Tukaj pa je bilo dejansko narejenega premalo in kritike iz te strani so opravičene, vendar pa ta kritika ne sme imeti za rezultat, da rečemo, ker smo tam premalo naredili, bomo pa odprli meje, in kar bo, bo. V tem primeru bo v 20 letih Evropa postala okolje – natančno takšno kot tisto, iz katerega prihajajo ti, ki iščejo boljše življenje, ki želijo pobegniti.

Od leta 2015, ko je ta val prek zahodnega Balkana, preko Balkana pljusknil v Evropo, je tukaj prišlo do streznitev, tudi do drastičnih političnih posledic in cene. Vse do zadnjih nemških volitev in sedanjega stanja, ko se skoraj ne da sestaviti vlade. To vpliva na celo Evropo in to je slabo za vse. Še vedno pa je socialistična politika, delno liberalna, tukaj popolnoma slepa, in namesto, da bi se ukvarjali s tem, kako zavarovati meje, kako migracije 100-odstotno obvladati in kontrolirati, poteka še vedno razprava o kvotah. Kako tiste, ki pridejo ilegalno v Evropo, porazdeliti, kot pravijo, solidarnostno, med vse. Se pravi, tistim, ki niso nič naredili za to, da je prišlo do tega problema in niso za nič odgovorni, kot tistim, ki, denimo, kot Grki, grška vlada, ki praktično ni nič naredila, da bi se stvari zajezile in še vedno je tako. Pred dvema tednoma sem slišal v Bruslju podatek, da Grčija niti enega prosilca za azil, ki ni izpolnil pogojev, čeprav bi ga lahko, ni vrnila v Turčijo, ker so uvedli štiristopenjski azilni postopek – dve stopnji administracije in dve stopnji na sodišču – in še noben v tem času ni bil končan. Ta komunistična vlada v Grčiji načrtno dela na tem, da bi v Evropo prišlo čim več migrantov, ker na tem delajo politično računico, mi pa jih za to še plačujemo.

Dotakniva se tudi slovenske zunanje politike, ki se odmika od EU, odmika se od razvitega zahoda, od ZDA in paktira z Rusijo in vzhodnim blokom …
To je katastrofa, tukaj je, moram reči, kar težko opazovati to – se opravičujem za izraz – debilnost nekaterih slovenskih politikov, ki v istih izjavah istočasno prisegajo na spoštovanje mednarodnega prava in danih obvez, hkrati pa zahtevajo od Evropske komisije, naj se Nova Ljubljanska banka ne privatizira. V isti sapi. Ali pa, ko v isti sapi pričakujejo podporo ključnih mednarodnih dejavnikov v tem sporu s Hrvaško okrog uveljavitve arbitražnega sporazuma, potem pa glasujejo proti neki temi, ki nima nobenega življenjskega pomena niti nekega pravičnostnega principa v sebi – mislim na priznanje Palestine oz. Jeruzalema za glavno mesto – glasujejo proti ZDA. Hrvaška se je vzdržala. Diplomacija gospoda Cerarja in Erjavca pa je tukaj pokazala mišice na neki točki, ki bo Sloveniji samo škodovala.

Ta uporaba dvojnih meril … Iščem izraze, ki bi bili dovolj diplomatski, da bi to stanje opisal … Težko je gledati to situacijo, dejansko je težko gledati to situacijo, ko vidiš, da bi se stvari dale elegantno rešiti v korist Slovenije samo z normalnim delom, brez velikih presežkov, pa se enostavno dogaja diletantizem, spori med predsednikom vlade in zunanjim ministrom tik pred ključnimi dogodki. Takšne države nihče ne jemlje resno.

Slovenska demokratska stranka s svojim strokovnim svetom aktivno deluje v vseh ključnih resorjih v Sloveniji (zdravstvo, pravosodje, finance, gospodarstvo, izobraževanje, delo, družina in socialne zadeve, javna uprava, kmetijstvo, notranje in zunanje zadeve, obramba, kultura, zamejstvo …). SDS je vzpostavila t. i. vlado v senci, ki je v zadnjih mesecih pripravila in slovenski javnosti predstavila celovite programe za vse slovenske ministrske resorje. Začeli ste tudi z aktivno promocijo posameznih konkretnih rešitev, in teh je veliko, predvsem pa so naravnane strukturno, naravnane tako, da bodo Slovenke in Slovenci živeli bolje.
Pomembno je to, da politika dela za ljudi, da dela za blaginjo posameznika in za blaginjo Slovenije. Naš program je v to usmerjen. Mi ne obljubljamo puhlic, naš program so sestavili ljudje, ki so te stvari že delali, ki vedo, kako se vodijo resorji, ki vedo, kako se sprejemajo ukrepi v realnem času, ki vedo, da lahko zapraviš toliko, kot zbereš oz. zaslužiš. S promocijo tega programa želimo program oz. cel ta pristop tudi očistiti teh puhlic zadnjega meseca predvolilne kampanje oz. uradne predvolilne kampanje, ko se stvari zelo površinsko obravnavajo in ni časa, da bi stranke ali liste soočile programe za zdravstvo, gospodarstvo, finance, socialo, promet, infrastrukturo in tako naprej. S tem, ko program čim bolj intenzivno predstavljamo javnosti, želimo tudi druge spodbuditi k dialogu, k predstavitvi teh programov, pa na nek način tudi zapreti usta tistim dežurnim volilnim ali predvolilnim teoretikom, ki potem tri tedne pred volitvami začnejo spraševati: “Ali sploh imate program?”

Strokovni svet SDS programe predstavlja že leto in pol, vsak mesec smo predstavili program za en resor. Moram reči, da je nacionalna televizija, ki jo vsi plačujemo, prisilno ali prostovoljno, pokrila samo dve temi od 16, hkrati pa so o predlogu zakona o trgovinah našega nekdanjega poslanca gospoda Čuša poročali trikrat več kot o vseh naših 16 programih za 16 resorjev. Če bi bila tukaj neka normalna pokritost, vsaj tistih, ki imajo to dolžnost, ki so nacionalni medij, potem bi v Sloveniji že potekala resna razprava o tem, kako stvari v prihodnjem mandatu v Sloveniji obrniti v smer, da se bo delalo za ljudi, za posameznika, za razvoj občin, lokalnih skupnosti, krajevnih skupnosti, vasi, podeželja, cele Slovenije in ne samo nekega centra, ki mu je vlada v tem mandatu dala, čeprav so na 120 ali 130 odstotnih točkah evropske razvitosti, še dodatnih 300 milijonov evrov za različne programe.

To, kar mi počnemo, ni predvolilna kampanja, je poskus, da se razpravo o tem, kako bomo živeli v prihodnjem mandatu, opravi resno, z dovolj časa, in je poskus spodbuditi tudi druge, da predlagajo svoje predloge.

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: Urban Cerjak)

Da strneva današnji dinamičen in zanimiv pogovor v sklepno misel, ki naj bo usmerjena v prihodnost. Gospod Janša, Slovenija je pred velikimi izzivi in preizkušnjami, kakšne odločitve bodo pred nami v volilnem letu 2018?
V letu 2018 bomo dvakrat dobili vabila za odhod na volišča – za volitve v parlament, v državni zbor, in volitve v občinske in mestne svete in za volitve županov. Se pravi, imeli bomo državnozborske in lokalne volitve. Od tega, koliko ljudi bo na teh volitvah glasovalo, kakšna bo udeležba in komu bodo dani glasovi, bo v prihodnje odvisno marsikaj. Kakovost življenja, številke na položnicah, ki jih plačujemo, nenazadnje pa tudi ozračje, iz katerega se da razbrati, ali se gibljemo v pravo ali v napačno smer. Od teh glasov bo odvisno, ali bomo v prihodnje “izvažali” mlade ljudi, ki so tukaj dosegli izobrazbo in bi radi za dobro plačo delali doma, pa dela ne dobijo in morajo s trebuhom za kruhom, pa dnevne migrante in tako naprej, in namesto njih uvažali ljudi iz Sirije, Pakistana in Libije, kar vlada počne zdaj, in jim dali skoraj 2.000 evrov mesečno oz. zanje porabili – za enega prosilca za azil. Ali pa bomo to drugo ustavili, rekli “hvala lepa” kvotam in ostalim neumnostim, tudi če prihajajo iz najbolj posvečenih mest, in namesto tega poskrbeli za to, da bo doma dovolj dela, dovolj dobro plačanega dela, da bo gospodarstvo normalno vlagalo v razvoj in ustvarilo nova delovna mesta in da bomo na podlagi te dodane vrednosti poskrbeli tudi za skupne potrebe in da se bomo ob tem še znebili vseh teh bremen, ki dodatno na koncu bremenijo vsakega, ki v Sloveniji plačuje položnice, kajti to, da pereš denar za teroriste, da trikrat preplačaš infrastrukturno naložbo – to se na koncu vsem pozna pri kakovosti življenja, pri blaginji ljudi.

Osebno sem optimist in želim veliko optimizma tudi vsem ostalim. V naslednjem letu je to novo upanje, ta optimizem potreben. Ta preskok v novo kakovost, v tisto, kar smo si želeli, ko smo pred zdaj že skoraj tremi desetletji glasovali za samostojno Slovenijo. To je na dosegu roke, samo zavedati se moramo moči, ključne moči, ki jo ima vsak posameznik v demokratičnem procesu. To je moči enega glasu. Na koncu imamo vsi en glas, če ne gremo na volitve in tega glasu ne oddamo, v bistvu glasujemo za tisto, česar si pravzaprav ne želimo, in se potem neupravičeno zaman tolčemo po glavi. Torej, v letu 2018 vsem želim veliko poguma, še posebej takrat, ko se bo treba odločiti, da gremo dvakrat na volišča.

Celotni pogovor s predsednikom SDS Janezom Janšo si lahko ogledate na našem YouTube kanalu:

Jure Ferjan

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. To bi bilo z moje strani danes vse.

  • Vojteh Dovč

   napiši še kaj to je blo še kar v redu

   • tohuvabohu

    Živel rdeči pritlikavec iz Murgel in njegova mafija! Bo v redu?

 • bubamara

  Janez srečno. V zasluženi penziji.

  • Olga_10

   Predčasno? Komunajzli pa s penzijo odžirajo delovna mesta mladim? Kidrička še zdaj “varuje” Kemijski inštitut in “beton” udbe…pa se nešteto takih je…Zemljarič….

 • Valter BraniSlav

  Leve imam zaradi vabljenja muslijev v zelodcu. Ce zelite da volim SDS upokojite JJ in ga nadomestite z Romano Tomc.
  JJ je poln sovrastva pa tudi primerne izobrazbe nima. Nima nobene karizme, poleg tega je oportunist: od Titovega nekdanjega ritoliza do njegovega pljuvalca: seveda ob pravem casu
  Romana je bolj umirjena in izobrazena, dipl oec tako kot jaz.

  • Miro Jereb

   Zopet smetiš in blebetaš šankarske prerekanja in na koncu, da se opametiš izjavljaš, da si dipl. oec. Lepo te prosim…poglej kam ste nas dipl. oec ji pripeljali da ima delavec tako majhno plačo in da mu država dve tretinji pobere…8000 na novo zaposlenih v državni upravi…in da nam kadri bežijo v tujino.. BODI konkreten. Vablljenje musličev je pa levičarski NAJMANJŠI greh.

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem obogatil sebe in svojo druzino. Jaz nisem mati Tereza.

  • realnost

   ubogi revež, a to je vse kar zmoreš. Niti enega stavka glede njegovega argumentiranega intervjuja.
   Bravo Janez Janša, bravo SDS. Čimveč pogumnih predlogov in obljub, pogumni in pametni ljudje vas bomo podprli. Z obljubami je potrebno zbuditi speče volilce, ki jim je trenutno vseeno za stanje v Sloveniji!

  • Olga_10

   Vodjo SDS so izvolili člani stranke in ne vi niti Kučan! Hvala za “skrb”….

   • Valter BraniSlav

    Olgistov nihce ne spostuje
    Kdo bi v zda volil Trumpa ce bi bil Olgist?
    Zmagal je zato ker:
    Igra vlogo junaka
    Rece bobu bob
    Vliva zaupanje
    Se spozna na ekonomijo in takse.

    • Capi

     V nekem postu pod člankom o Trumpu, si pa pljuval po njem……to pove vse o tebi in tvoji kredibilnosti……..

    • Olga_10

     Ravno Trump je “Olgist”! Ne podpira nezakonitih migracij, je proti politični korektnosti, proti lažnivosti medijev in fake news, enači TERORIZEM levičarjev s komunizmom….
     Živel Trump! Živeli “Olgisti”!

  • lokec

   Če ne maraš levih in Janše pa obkroži za NSI ali pa SLS, verjetno se bo še kaj našlo.

   • Valter BraniSlav

    Novakova je tudi vabila muslije

 • Miro Jereb

  Lepo je to brati ampak me je nekako strah. Zakaj ? Kuham golaž…dodajam čebulo, začimbe, meso…uživam, da bom kmalu jedel a pozabim mešati in se vse zažge. Ni je začimbe ki bi popravila vonj in okus po zažganem zato ga moram žal vreči stran. Tukaj je golaž SLOVENIJA, kuhar pa LEVICA. Nagibam se k temu, da je najhitrejši izhod iz slovenske krize – BRNIK. Za tiste pa, ki bi uporabili karavanški predor pa bi nad vhodom vanj napisal: Kdor gre zadnji ven naj ugasne luč.

  • Olga_10

   Srečno!

 • Beli Sneg

  Slovenci kdaj boste prišli k pameti? Ali se boste dali ponovno nategnit rdeči mafiji? Janša je in bo ostal z zlatimi črkami zapisan, potem ko bodo vsi rdeči zdraharji šli v zgodovinski zaton.

 • francelj3

  Tole o moči enega glasu je prav lepa pravljica. Problem je v tem, da v komunizmu ni pomembno, kako kdo glasuje, pomembno je samo to, kdo “šteje” glasove. Tovariš Stalin je to že zdavnaj vedel.

  • Hun

   demokratom so zmer Rusi krivi ..tud preventivno z kiberneticnimi napadi so baje pomagal Trumu do zmage

 • Miro

  Janez Janša garancija za neuspeh…

  • Vojteh Dovč

   če ni do zdej bo teška.1x mu bo pa ja uspelo.
   prave komunistične besede. saj vemo kje se je učil–tudi v kumrovcu mislim.

 • AlojzZ

  Lepo je JJ opisal stanje, le eno je pozabil, da je on postal figura, ki odbija. Prav tako je lepo opisal komentator Valter možnost, naj se JJ odmakne v ozadje.

  Seveda se to ne bo zgodilo, JJ bo poslal pse tudi nad moje komentiranje. Tako nam ostane ugibanje, ali bodo “levičarske” stranke spet imele ustavno večino ali ne.

  • Olga_10

   Kaj pa bi vi naredili, če bi vas mediji na predlog Murgel tako oblatili in vam podtaknili laži in 160 političnih procesov, ki so vsi padli? Se umaknili? Nato bi prevzel SDS naslednji kandidat, ki bi ga spet oblatili? Se spomnite, kaj so naredili Logarju, ko je obelodanil pranje terorističnega denarja? Pa Primcu? Pa dr. Bajuku? Pa dr. Pučniku?
   Vi, kot “pošten” Slovenec, bi se umaknil in naredil “žlahtno” desnico po Kučanu in “več demokracije” na desnici po Ljudmili Murglski in naredil SZDL brez strank?
   Zato, ker te nekdo oblati po krivici, ker bi rad oblast, se ne pomeni, da se mora nedolžen človek umakniti!

   • Miro

    a se tebi mal od Murgel sanja??? kdo pa je tam? kakšen bav bav?

    • Olga_10

     Kaj pa naj naredi nedolžen človek?

     • opazovalec

      Predvsem naj ne zmerja novinark s prostitutkami! In tako naprej lepo po vrsti kot hiše v Trsti. Pri vseh teh 160 pol. procesih je bilo kaj malo politike in mnogo osebnega nekulturnega napadanja posameznikov iz nekdanje skupne stranke za nameček pa še nekaj finančnih”nezgod”.

     • Olga_10

      “Novinarke” pa lahko lažejo in podtikajo? Je to novinarstvo? V pravni državi bi bile že zdavnaj brez vsega, ker bi plačale ogromno odskodnino zaradi blatenja! V Sloveniji, kjer pravna država ne dela in ščiti levičarstvo in laži, jim je dovoljeno vse!
      Janša mora prenesti vse, ker je javna oseba? Novinarji niso javne osebe? Nimajo kodeksa etike? Ni zastonj izraz presstitutke za lažnive novinarke!

     • macon

      Novinarke so prostitutke in stokrat prostitutke. Če jim je to nekdo enkrat povedal pomeni samo, da bi jim moral še devetindevetdesetkrat.

      Blazno zanimivo, kako se levi moralno zgražate nad odzivom in se hkrati delate, da ni vzroka zanj. V resnici ste pokvarjenci brez morale.

   • AlojzZ

    Človek se izčrpa. Tako nekako po desetletju vodilne funkcije se vsak človek izčrpa. Če se pa ni izčrpal v četrt stoletja pa samo pomeni, da bi ga morali že zdavnaj zamenjati.

    Kako deluje JJ danes? Za politika predvsem prostaško. Ne želim si predsednika vlade, ki ima tako prostaško čivkanje. Druga pomanjkljivost pa je pomanjkanje čuta za demokracijo.

    • Capi

     …….Druga pomanjkljivost pa je pomanjkanje čuta za demokracijo………

     Samo povej mi, kdo ima v sedanji vladi čut za demokracijo………

    • rrrrr

     Lojzze, zdaj pa ena moška: ali vi v NSI Janezu Janši bolj zavidate njegovo pokončnost, da bi ga laže sovražili. Ali ga bolj sovražite, da bi mu laže zavidali vse tisto, kar ste že zdavnaj zapravili in zapili z vašimi brati in sestrami v Kučanu.
     Škatla s piškotki se nezadržno prazni in za NSI bo ostal le pokrov…in vonj po podganah!

    • macon

     Nasprotno je Janša zelo kultiviran, ob prostaštvu, ki ga doživlja in te očitno moti samo odzivanje nanj, se zelo pozitivno obnaša.

  • macon

   Odbija zaradi dveh desetletij leve kanonade iz medijev in sodstva. Povprečneži in podpovprečneži imajo to odbijanje v podzavesti, ker tega ne morejo razmisliti.

   Janša nima nobenega ozadja, ker ne upravlja z državnim denarjem. Umaknil se bo v družinsko sfero in vam tega ne bo v naprej napovedal. Sklical bo tiskovno konferenco in povedal, da je od naslednjega meseca v pokoju.

   Bil je zadnji močni protirežimski politik, ki je lahko še na kaj vplival, za njim novih ne bo, ker je levi režim zaprl igro samo za svoje izbrance. To je torej ta režim, ki ima demokracijo samo za zunanjo formo.

   Posledice bodo siromašenje slehernikov, ker levi lopovi ne bodo nehali krasti, ko bo Janša šel. Nasprotno, krajo in kriminal bodo povečali, nam pa nabili davke in kazni.

   • AlojzZ

    Ime je dvakrat možnost, da bi kaj spremenil. Ni je izkoristil. Zakaj neki bi mu dali še tretje?

    Oppppsss! Dva in polkrat, če natančno razmislimo.

    • macon

     Saj je spremenil. V mandatu 2004-2008 si dobil vinjeto, ukinitev Bandljeve nalepke, zastonj vrtec za drugega otroka, javni sektor povišico kot nikoli prej, penzionisti dvige pokojnin, delodajalci ukinitev davka na izplačane plače. Državi so prihodki zrasli za tretjino, medtem ko so Pahorju potem še za več padli.

     Dajmo, kaj je Cerarjeva vlada naredila dobrega za nas?

 • Olga_10

  Edina prava garancija za pravno državo, blaginjo, socialno in varno državo, je Janez Janša z SDS!

 • opazovalec

  Ker je naša usoda leta 2018 odvisna od našega glasu, bomo pač modro glasovali, kakor vseh zadnjih 25+ let, z izjemo enkrat, ko so se ljudje naveličali dolgoletnega vladanja ene stranke.

  • sprehajalec

   Sad se Slovenac uveliko pita,
   ko će mu zamjenit druga Tita?
   Serpentinšek, ime ponosito,
   on će biti drugi Tito.

 • moat

  Tudi sam sem že nekajkrat dejal, da SDS z Janšo na čelu izgublja. Prepričan sem, da bi stranko SDS volilo kar nekaj ljudi, ki so sicer volivci in volivke levice in desne ter leve sredine (pa so naveličani njihovih obljub), če Janša in njegovo ožje vodstvo, ne bi bili več na oblasti. Janša je zame (pri tem pa sem prepričan, da tako meni tudi veliko drugih), bolj sinonim slogana ZASE, ne pa ZATE, žal. Poleg tega – hipotetično, tudi, če Janša zmaga, s kom pa bi ustvaril morebitno koalicijo? Na bojni nogi ni samo z levico, temveč tudi z desnico. In slednja že ve zakaj?

  • Olga_10

   Tisti, ki verjamejo vsem komunističnim podtikanjem, tudi sami niso pošteni in verjamejo, da nihče ni pošten!

   • Burek Burecki

    Janez se zdalec ni p od posten…

    • Olga_10

     Če bi lahko, bi mu krivosodje že zdavnaj kaj napakiralo, pa mu nimajo kaj!
     Tudi pri premoženju “nezakonitega” izvora gre le za mešanje megle pred volitvami! Kot vedno! Zato so pa zamudili zakoniti rok, v katerem bi morali ukrepati,če bi bilo kaj nezakonitega! Ampak ne,oni spet čakajo volitve…torej zloraba sodstva v politične namene!
     Nepošteni in pokvarjeni so skorumpirani sodniki in Murgle in ne Janša, ki mu pokvarjenci že 27 let podtikajo!

     • moat

      Janša je nedolžen v zadevi Patria, ker je zadeva zastarala. Bil pa je že nekajkrat obsojen zaradi kaznivih dejanj razžalitve. Če bi bil Janša takšen, kot večina državljanov, ki s sodniki nima in nikoli ne bodo imeli opravka, mu skorumpirani sodniki, Murgle in udbomafija ne bi mogla obesiti ničesar za vrat. Pa ni!

   • moat

    Ni mi niti najmanj jasno kaj ste s tem mislili ga.Olga, res. Povedal sem samo svoje mnenje o pridobivanju stranke po odhodu Janše, ničesar pa o nekih komunističnih podtikanjih. Čudim se tudi, da v vašem postu ni omenjena udbomafija, res.

  • macon

   Janša bo šel v par letih v penzijo, potem bodo imele Murgle vse polno načinov, da SDS razbijejo z blatenjem naslednikov oziroma podkupovanjem dela njih. Brez skrbi, da ne bo novih Logarjevih komisij za raziskovanje milijardnih kraj, vladala bo medijska nirvana, končno nas ne bo nihče “razdvajal”, vendar bo en problemček…

   Osebni standard nam bo občutno padal. Bedaki, ki zagovarjajo in podpirajo komuniste, se bodo spakovali in krivili vse razen svojih lopovov, ki bodo pa edini imeli resnično nirvano: nirvano kraje in brezzakonja, kot rabijo za svoje režimsko funkcioniranje.

   • moat

    Bi pa res rad videl Janško kot penzionista. Pa tudi če bi bil, se politiki in vodstvu stranke ne bi odpovedal.

 • Miro

  dokler bo Janša pojavljal na volitvah se levica nima kaj bati za rezultat volitev….

 • realnost

  Samo luzerji bodo volili levake, njim tudi ustavna 2/3 večina ne zadošča da bi naredili kaj koristnega za Slovenijo. Pod njimi je potop na slabše zagotovljen!

  • Miro

   po tvoje je večina Slovencev luzerjev?

   • realnost

    Velika večina Slovencev je apatična in se jim fučka za levaške vsakodnevne goljufije in manipulacije.

 • sprehajalec

  Takole je. Všeč gor ali dol, izbire praktično ni. Ivan janez je edina realna opcija, da razhajka lobije ter stričke, neke sile kontinuitete in progresa iz ozadja. Ki imajo provizije na zdravstvu, energetiki, farmaciji, javnih naročilih ter vseh ostalih segmentih sedanje družbe. Oni ga ne marajo in to je dober predpogoj za uspešnost.

  Naivno pojmovanje “vodenja”, je pri slovencu, ki je v življenju vodil svojo klet povsem zgrešeno. Češ, če rečeš, te morajo ubogati, saj si šef. Lari fari, sami niso ubogali svojega šefa, sedaj pa pričakujejo, da ga bodo drugi, veliko bogatejši in močnejši. Vlade z Novimi Obrazi niti uprave niso sposobne zamenjati, ukiniti lobi žerjavistov v Luki, kje bodo šele druge lobije.

  Fevdalizacija Slovenije ustreza tem silam, ki obvladujejo posamezne fevde, nočejo sprememb, zato so Novi obrazi še kako dobrodošli, saj se jih hitro obrne, pa naj imajo še tako dober namen. Na koncu mandata cvilijo in jokajo o stričkih, zagrenjeni, pa jih niti imenovati ne upajo. Tako bo tudi s Serpentinškom.

 • Coeus

  Tole sploh ni intervju… je le prodajanje Jansevih politicnih agend, zapakiranih v intervju, svojim bebavim podpornikom. Taksni “intervju” beremo vedno, ko se na tej strani propagira kateri koli SDS politik… nazadnje se je veliko o tem bralo pri Logarju, pred tem pri Romani Tomc, vsi prispevki in pljuvanje po nasprotnikih so spisani na to noto,…

  Toliko laganja, manipuliranja, sprenevedanja,… ne najdes nikjer drugje. Edino, kar je relativno blizu realnosti, je opis svojih politicnih nasprotnikov… pa se tam potencirano govori samo o slabih stvareh. Vse ostalo je laganje, nakladanje in prazne obljube, ki jih Jansa nikoli ni bil in ne bo sposoben in znal uresniciti, kar je lepo pokazal ze v dveh oz 1,5 mandatih, ko je imel v rokah skarje in platno. Jansa je sposoben samo za opozicijo, ko lahko samo pljuva po nasprotnikih in isce izgovore za vse svoje neuspehe.

  Kot sem ze velikokrat napisal… Jansa je zagotovilo za zmago levice… ne glede na to kako nesposobni so na levici so vseeno se vedno bolj sposobni od Janse in SDS… in to se ocitno se lep cas ne bo spremenilo. Ce je predsednik stranke nesposoben uzaljen revansist, ki je za namecek se ekstremni komunist… je logicno, da so vsi v vodstvu in pod njim se bolj nesposobni… in rezultat je taksen kot je.

  Ni cudno, da Jansa potrebuje svoje medije, da lahko prodaja taksne nebuloze. Taksnega bebavega “intervjuja” ne bi noben, niti na pol resen medij, objavil. Samo cakam, kdaj boste zaceli objavljati prispevke o Jansevih super sposobnostih v stilu Kim Jong Un-a. Priceless :D

  • MEFISTO

   Lahko bi se podpisal tudi kot luckyss ali še bolje, kot janez cepec.

   • Coeus

    Po tvoji logiki bi se tudi ti lahko kot Olga_10, macon,…

    Vsegliharstvo je pac vasa mantra… vsi, ki niso z nami, so proti nam. In, da se malo bolj pomembne pocutite, si domisljate, da je samo eden (1) na tem portalu, ki ni z vami. Priceless :D

  • Capi

   Potem beri intervjuje Kućana, so resnični, verodostojni, iskreni…….kaj naj še napišem?

   • Coeus

    A sem kje zagovarjal Kucana??

    Ti torej mislis, da ce so Kucanovi taksni, da to opravicuje Janseve?

    • Capi

     Svoje mnenje podtikaš meni?……jaz sem ti dal samo predlog, če ti je ta intervju dolgočasen, vnaprej določen……….

     • Coeus

      Ti si zacel s Kucanom, ceprav sem v komentarju govoril o cisto drugih stvareh.

      Sicer pa nicesar ne podtikam nikomur, se najmanj pa mnenje, ker je to tako ali tako nemogoce.

      Tvoje mnenje je vedno tvoje in ce ti ga kdaj kdo “podtakne” si vedno sam kriv za to ;). Ampak to vseeno ni “podtaknjeno” mnenje… to je neumnost iz tvoje strani, da si ustvaris “mnenje” zgolj na podlagi slepe vere v nekaj ali nekoga ;)

  • tohuvabohu

   Kaj je pa narobe rekel?

   • Coeus

    Na kratko povedano vse… vprasanje je samo v kaksni meri.

    Ce odmislimo seveda vse tiste politicne floskule, ki v nobenem primeru ne drzijo vode oz so neizvedljive… so pa naceloma lepe za slisat in si lahko domisljamo, da so “prav”.

    • tohuvabohu

     Seveda kot ponavadi nisi sposoben nič utemeljiti, ubogi šovinistek mlečnozobi.

     • Coeus

      No, bebo… izberi si odstavek ali pa odg na eno od postavljenih vprasanj, pa ti ga utemeljim.Dedi, pPonudba je bila namrec ze v prvi repliki, ampak si ocitno prevec bebav in standardno funkcionalno nepismen, da bi to razumel ;)

     • tohuvabohu

      Pozen si, dečko.

     • Coeus

      Nic hudega, ce sem pozen… glavno, da nisem prepozen, tako kot si ti :D

 • pupa

  HČI SLAVNEGA GENIJA ALBERTA EINSTEINA JE V POZNIH 80-IH LETIH

  HEBREJSKI UNIVERZI DONIRALA 1400 PISEM, KI JIH JE NAPISAL NJEN OČE.

  STROGO JIM JE NAROČILA, NAJ NJIHOVIH VSEBIN NE OBJAVLJAJO ŠE DVE

  DESETLETJI PO NJEGOVI SMRTI. SEDAJ SO OBJAVILI ENO IZMED PISEM, KI NAJ

  BI GA ZNANSTVENIK NAPISAL SVOJI HČERI LIESERL EINSTEIN.

  Po spletu je zakrožilo pismo, ki naj bi ga znameniti znanstvenik

  napisal svoji hčeri LIESERL EINSTEIN.V njem je razkril, da obstaja

  “izjemno močna sila, za katero znanost še ni našla uradne razlage”. Prepričan je, da bi

  se morali po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v

  vesolju, ki so se obrnile proti nam, negovati z drugo vrsto energije …

  Za katero vrsto energije gre, pa si lahko preberete v spodnjem pismu.

  “Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi

  razumelo, in tudi to, kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v

  nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš

  pisma tako dolgo, kot bo potrebno, leta, desetletja, dokler ni družba

  dovolj napredna, da sprejme to, kar bom razložil.

  Obstaja izjemno močna sila, za katero do sedaj znanost še ni našla

  uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo

  v ozadju vseh pojavov v vesolju in pri nas še ni bila prepoznana. Ta

  univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo

  vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo.

  Ljubezen je Luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo.

  Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo

  privlačnost do drugih.

  Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo, in dovoli

  človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in

  odkriva.

  Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je Ljubezen.

  Ta sila razloži vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki

  smo jo za predolgo časa prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah,

  saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati

  po svoji volji.

  Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil

  preprosto zamenjavo.

  Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je lahko energijo za zdravljenje

  sveta mogoče dobiti preko ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti

  svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila,

  kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in

  nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da

  se negujemo z drugo vrsto energije …

  Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel

  življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga

  naseljujejo, je ljubezen eden in edini odgovor. Morda še nismo

  pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki

  bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo

  planet.

  Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator

  ljubezni, čigar energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in

  prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da

  ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je

  ljubezen kvintesenca (jedro) življenja.

  Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu,

  ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za

  opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam

  rad in sem zahvaljujoč tebi dosegel dokončni odgovor!”

  Tvoj oče Albert Einstein

 • Caetano

  Jansa je prekaljen borec proti tihi vladi iz ozadja, to je udbomafiji oz. Organizaciji. To je dokazal tudi s tem intervjujem.

  • Valter BraniSlav

   A tako da je poveliceval Tita?

   • Olga_10

    Imate namesto možganov diktatorje v glavi?

 • luckyss

  Stvari so jasne….za demokracijo ni pomembna le koalicija, ampak tudi sposobna in močna opozicija, ker drugače se (ob)lastni apetiti povečajo in korito je prehitro prazno…
  Bi pa morali vedeti, da naloga opozicije ni le metanje polen pod noge trenutni vladi in jamranje ter premetavanje kosti, ampak konstruktivno sodelovanje…..
  Ko bo volilna baza to prepoznala, bo tudi razmerje v parlamentu drugačno…
  Torej odločitev je res povsem vaša, desni volivci…..zgolj z jamranjem in ščuvanjem boste za večno v opoziciji..

  • Capi

   Se vidi, da nimaš pojma kaj se dogaja v parlamentu, z Branislavom vred, ki ti daje pluse……
   Ogromno odličnih predlogov opozicije, oziroma lahko rečem vsi, so do sedaj romali v koš. Vlada sploh noče konstruktivno debatirati, zato izločijo vse dobre predloge, ki niso njihovi, še preden pride do parlamentarne razprave!!! Zakaj, si lahko odgovoriš sam!

   • luckyss

    Volivci kljub vsemu niso tako prekleto butasti (vsaj tisti neopredeljeni), da ne bi ločili med konstruktivnimi uresničljivimi predlogi in med blebetanjem ter nagajanjem…

    • tohuvabohu

     Pod pogojem, da so pošteno obveščeni. Te naloge režimski mediji ne opravljajo.

     • luckyss

      Tudi te strani se trudijo, da bi bilo volivcev SDS čim manj….Očitno nekomu opozicija leži ;))

 • Caetano

  V drugem delu intervjuja se Janša izkaže tudi kot dober poznavalec razmer v Evropi. Jasno podpre Višegrajce in opozarja na slepoto t.i. starih evropskih elit. Edino mogoče o islamizaciji in jihadu bi mogoče lahko še kaj več povedal, kot je ampak dobro.

  • luckyss

   Seveda bi bil neumen, če očitnega ne bi poudarjal…
   Bolj bistveno je to, kako bi deloval na čelu države..Bi spet hodil k Mutti Merkel hvalit razdeljevanje migrantov ali bi nenadoma zavzel “višegrajsko držo”, ki je edina normalna in logična…torej migrantska kvota je NIČ !!

   • Caetano

    Ko se je začela nekontrolirana imigracija je SDS že odločno nastopila proti. Problem je bil pri naši vladi. Naš zaveznik ni Angela Merkel ampak Orban, Kurz, Poljaki, Čehi ipd.

    • Valter BraniSlav

     JJ je Turke vabil v EU

     • Olga_10

      Kučan!

     • luckyss

      Olgi je prišlo in to je bil običajen vzklik ob takšnih prilikah…
      Verjamem, da pravi komentar šele sledi..ko se neha trest ;))

 • janez cepec

  hvala Bog, da samozvani disident nima šans, de bi zmagu na prihodnih volitvah. če b’ se mu slučajn posrečl, slučajn pravem, doseč relativno večin, ga tko ni bedaka, k’ bi šu z njim u koalicijo. zdej obljubla neki brez veze, ker misle, de mu bo to pomagal, naklada, ker, če bi vladu, tega tko ne bi udejanu.
  kar se pa tiče ostalga intevjuja, je pa tko eno samo klobasanje, isto že četrt stoletja, DEJA VU

  • MEFISTO

   Mokre sanje!

   • janez cepec

    ja njegove, de bi dubu še enkrat ablast.

  • Olga_10

   Očitno ima Janša zelo veliko “šans”, saj vedrite in oblačite na Novi dan in noč pri vsej Murglski kloaki…?

   • MEFISTO

    janez cepec ne vedri, on je sam inetelektualna kloaka.

  • tohuvabohu

   Ma dej, cepec, saj ti ni treba vsak dan razkazovati svoje omejenosti. Če česa ne razumeš, priznaj, da ne razumeš, in te bomo razumeli.

 • MEFISTO

  Čim več lepega pišite o Janezu Janši, kajti to je očitno edina možnost, da se znebimo enega in edinega z njegovimi nicki, ker ga admin očitno ne upa odklopiti.

  Vsaka lepa novica o Janezu Janši namreč enemu in edinemu z nicki skrajša življenje.

  • luckyss

   Naj ti bo, ko že izzivaš…Bom še sam napisal nekaj lepega in resničnega o vašem pastirju…
   JJ je edina inteligentna oseba v SDS…on že ve zakaj okrog sebe zbira same Butalce ;))

   • Olga_10

    Ravno SDS ima celo paleto inteligentnih in sposobnih poslancev, kar se vidi iz njihovega dela, za razliko od levice, ki hodi v farovž iskati “žlahtne” kandidate……

    • luckyss

     Dober poskus sarkazma, mogoče malce preveč skrajno….pretiravanje ni vedno smešno…

     • Olga_10

      Resnica vas razkriva! Najbolj uspešni in aktivni v parlamentu so ravno poslanci SDS! Vladajoči se z listov ne znajo brati tistega, kar jim Murgleone sestavi…

     • luckyss

      Če bi bili uspešni, ne bi bevskali iz opozicije…

     • macon

      Ti imaš en hud osebni problem: imaš se za zelo pametnega, vendar tvoji prazni in neumni odgovorčki tega nikjer ne potrjujejo.

     • luckyss

      Vidim, da vas dejstva mučijo ;))

     • macon

      Ne me vikat. Vidiš, pa si zmogel še eno potrditev tistega, kar sem zapisal o tebi.

     • luckyss

      Tu se ne vikamo…sem pač mislil na domače “hišne” komentatorje…

     • Olga_10

      Bi kar vrgli vlado, tako kot Antifa z Udbo ( državni udar) zadnjo Janševo vlado? Opozicija vedno opozarja na napake vlade, ji gleda pod prste in predlaga rešitve! Vladajoči vseh pametnih predlogov ne želijo upoštevati!
      V demokracijah volivci podpirajo opozicijo, saj dela v dobro ljudi in ne tako kot v Sloveniji, ko tolcete po opoziciji in podpirate vladajoče, ki vam pred očmi kradejo in lažejo, ampak so “naši”…

     • Hun

      sj ne podpiramo/ jo levice in njenih pijavk….opozarjamo da ko opozicija pride na oblast ima zavezane roke!

    • Hun

     Sarec ni bil nikol v partiji z razliko od tvojega vodje…cudi me da ga zmerjas da je rdeckar

   • tohuvabohu

    Šovinist.

    • luckyss

     Zaradi tega ker ne prenaša inteligentnih ljudi okrog sebe ga še ne moreš označiti za šovinista…
     No, mogoče ga ti bolje poznaš

     • tohuvabohu

      Kdo pa tebe prenaša, cucek?

     • MEFISTO

      No, kaj sem dejal!

      Še malo, pa bo luckyssa pobralo.

      Še moj pes je imel lepše ime.

   • nevtrino

    Še vedno boljše kakor jugobutalce !

    • luckyss

     Hja..nekateri so njegova “komunistična brača” ;)

   • Coeus

    Tu te moram malo popraviti… JJ niti priblizno ni inteligenten vsaj po definiciji inteligence ne… je pa res, da je najbolj “inteligenten” v SDS… vse ostalo pa je naredila njegova negativna selekcija in sposobnost okoli sebe nabrati dovolj bebckov, da lahko zivi lagodno zivljenje.

 • dr Janez Sveti

  Čas bi bil, da desnica vlada vsaj 8 let.
  Tako bi lahko primerjali oba pola. Tako pa že desetletja gledamo kalvarijo. Bemti, saj desnica v osmih letih ne bo mogla naredit večje škode, kot jo je levica v dveh desetletjih.

  Torej, dajmo jim šanso!

  DR Janez SVeti matematik

  • Božo

   Saj dobivajo šanse vsakih 4 leta pa vsakič zajebejo

   • realnost

    sploh če zaprete prvaka opozicije. Res zelo demokratično. Ali pa podaljšate čas volitev za par ur da je potem borči uspel premagat sds za par sto glasov.. Če vam nebi uspele te goljufije bi bila danes Slovenija med najuspešnejšimi državami v Evropi tako pa smo povsod med zadnjimi..

   • dr Janez Sveti

    Bi se kar stinjal s tabo. Ampak, saj levica zajebe vsakokrat, vendar je še vedno na oblasti, a ne?
    DR Janez Sveti kradimojster

  • Hun

   tu se kr strinjam…ceprav bi dal prej sanso se 4leta Cerarju

   • dr Janez Sveti

    Zanimivo razmišljaš.
    Popolnosti ne bomo dobili, tudi če volimo računalniško matrico.
    Sprijaznimo se, da ne živimo slabo.
    DR Janez SVeti Buda

 • Olga_10

  Čestitke Janez Janša! Čestitke SDS! Kar nadaljujte s tem tempomom, strokovno, odločno, pošteno! Pomembna je javnost!

  Očitno bi vas še komunisti volili, če bi ustregli njihovim željam in prišli v Murgle, tako kot “žlahtna” Ljudmila murglska….

  • luckyss

   No, po novem obvladaš tudi cinizem….S tem tempom bo SDS kmalu izven parlamenta…

   • Olga_10

    Mislite Šarca? Računsko sodišče je odkrilo, da ima člane, ki niso državljani Slovenije, denar, ki je bil darovan njegovi listi, bi moral biti po zakonu darovan v humanitarne namene, pa ni bil….. Skratka “ljudski” goljuf!

    • luckyss

     No, in takšen “goljuf” na volitvah pomete z lahkoto vso desnico…?!

     • Olga_10

      To je Goebbelsovo – Kućanovo ustvarjanje javnega “mnenja”… To ni odraz dejanskega stanja! Šarac ni naredil še nič! Kritizirajo ga celo njegovi občani, ki ga dobro poznajo! Na cedilu je pustil celo starše invalidnega otroki, ki je rabil pomoč!

     • luckyss

      Edino kar je Šarac doslej naredil je tisto v drugem krogu, ko se je že kar očitno trudil, da ne bi povozil Borčija..
      No, še vedno je imel več glasov kot celotna desnica skupaj…

     • Olga_10

      Tudi tam ni naredil nič! Ljudje so izbrali le “manjše zlo”! Pahor je odigral zelo negativno vlogo pri pranju terorističnega denarja v NLB, ko kot predsednik vlade ni naredil nič!

     • luckyss

      Lahko bi imeli predsednika države iz vrst SDS, ko ste tako superiorni…pa ne vem…se vam ni ljubilo ali nimate primernih oseb…

     • Olga_10

      Zakaj? Še pri gradnji drugega tira je Cerarjeva vlada goljufala, kako lahko človek v tako kratkem času s poštenim delom zmaga? Šarcu so vse “uredili” (plačali z udbaškim denarjem) Murglski “mediji”…ki jih plačujemo prisilno vsi državljani, da manipulirajo in lažejo v imenu levičarjev!

     • luckyss

      Ja, zakaj…te ravno sprašujem ;))

      Haaaloooo je kdo dommmaaa ?!

     • Jana učak

      O drugi tir je že zgrajen!?
      To je res blejanje!!!

   • nevtrino

    No, potem je pa to za vas super, kajne, kaj se potem tako utrujate …

    • luckyss

     Jaz pravim, da Slovenija rabi močno opozicijo…ne glede kdo bo vodil državo…

     • nevtrino

      Seveda močno opozicijo, pa tudi menjavanje pozicije-opozicije,…

     • macon

      Ne, Slovenija rabi nirvano ene lopovske stranke, ker sleherniki nimajo pojma o demokraciji. Slehernik je len pokvarjen lopovski pizdek, ki se boji odkrite besede in opravlja za hrbtom in je precej zabit, čeprav se ima za zelo razgledanega. Normalno, da voli slovensko levico, ki mu značajsko naravnost ustreza.

      Pozabite razvoj in standard, tisti, ki bi ga lahko delali, vsakodnevno glasujejo z nogami. Odhajajo.

     • Olga_10

      Kakšno “opozicijo”? Kooperativno? Kučan in SZDL kot opozicija? “Močna opozicija”, a brez strank? Kot Putinova Rusija?

  • Burek Burecki

   Njega se desnicarji nocejo volit kaj sele komunjare. Lol. V katerem fantazijskem svetu ti zivis?

   • nevtrino

    Vi očitno v “bureku” ?

   • Olga_10

    Kateri “desničarji” ? Ljudmilino “žlahtna” desnica? Haha..

  • Jana učak

   Pozabila si še”pošteno” in plačane položnice!!!

 • Janez

  Ha ha Janša kukavičje jajce.

  Na nas leži naloga, da naprej razvijamo našo samoupravno socialistično družbo,
  da jo gradimo na revolucionarnih temeljih, temeljih marksizma.
  Brigada AVNOJ 77;Komisar Ivan Janša

  • nevtrino

   In kaj ima to z današnjo situacijo ?

   • Janez

    Tako kot je pokal vice v komunizmu jih poka tudi danes. Samo občinstvo je drugo.

    • viRus

     Saj ne govori tebi.

  • viRus

   Zakaj kradeš nicke ?

 • Krtača 20

  Kadarkol odprem ta portal, na prvi strani čelavi, na drugi Danko s svojimi pederaščinami, na tretji domobranci z dolfijem, na četrti partizani… zeeeeeh, dejte mal žvet desni. Od foušije boste vse lase zgubl….

  • test

   bebcek, zate je mmc, kjer ti dajo clanek o vesolju, ki ga niti prav ne prevedejo, takoj za tem cmerarja slikanega iz 10 razlicnih kotov, nato se kaksen clanek o avtih, ki jih pisejo tehnicni analfabeti, nato se obvezno opankovic s svojimi partizanskimi maskarami. Torej sreca da imamo sedaj novo, drugace bi po slo hodli se tako samo socialisticno pohabljeni zombiji kot ti

  • tohuvabohu

   Spodaj pa celo krdelo rdečih goved, ki psujejo, zmerjajo, ponižujejo, lažejo, diskvalificirajo, se norčujejo. Res niste v zavidljivem oložaju, rdečkarji, vaš vlak počasi, a vztrajno odhaja.

   • luckyss

    Če bo tako počasi odhajal, bo na postaji še naslednjih 20 let.

    • sprehajalec

     Z milijardo do dve novega pufa letno in obrestmi, ki se vrtijo vedno hitreje, je tudi ta vlak vedno hitrejši….

     • luckyss

      To je res…kmalu bomo toliko dolgovali na osebo kot Nemci ali celo Italijani…

     • sprehajalec

      ne bi se primerjal z izdelovalci ferrarija in mercedesa. Nimaš kaj ponuditi v menjavo. če se spomniš, smo bili hkrati v krizi z portugalsko, Irsko, islandijo. 7 let nazaj. o njihovi krizi ni več nič slišati, pri nas je pa javnofinančni primanjkljaj še vedno enak in milijarda na leto novega pufa.

      Strički bodo pobrali do gornjega plafona zapufanosti, potem pa jo bodo podurhali v anonimnost….

     • luckyss

      Naštej evropske države ki so letos zmanjšale svoj dolg in za koliko :))

     • sprehajalec

      Ni važen dolg sam po sebi, važna je spsobnost njegovega vračanja. nemčija, uvoznik delovne sile ter z javnobilančnim suficitom, se zagotovo ne more primerjati s Slovenijo, ki tolče izgubo iz tekočega poslovanja. Z lahkoto vrne ta dolg, brez pretresov, nemčijo imam v mislih.

      Slovenija je pa nova grčija. In Serpentinšek novi Cipras, če ne bodo v to potisnili kordiša.

      To bo pač zadnji spev “našizma”. bankirji, pa izkoriščevalci, pa neoliberalisti….

     • luckyss

      Ne zanima me tvoje bluzenje, če nimaš odgovora se vsaj ne blamiraj..

     • sprehajalec

      za nekoga ki se valja po javnoupravnem je tole pričakovan odgovor. grški dolg na prebivalca je med Italijanskim in nemškim.

      Medtem, ko se za Italijane in nemce nihče ne sekira, je za Grke cviljenje, pa Troika, pa reprogrami…..

      Slovenija je Nova Grčija, zato pa so zaslužni levičarji, 20 let na oblasti na 45 let podlage.

     • Coeus

      V bistvu je v najvecji meri za to zasluzen ravno Jansa, ker se je v njegovem mandatu pokradlo na desetine mrd iz bank in tudi 6 mrd. bancna luknja je rezultat te njegove “uspesne” vladavine.

      Ce pa pogledamo skodo, ki so jo naredili levicarji ali “desnicarji” na leto svojega vladanja pa Jansa se stoletja ne bo imel resne konkurence. Toliko o uspesnosti ;)

     • sprehajalec

      Coitus, pričakovan odgovor. levičarji vedno krivdo zvalite na svoje sovražnike, tako sta Trocki pa berija na koncu postala zahodna vohuna, tako so bili krivci za lakoto po vojni reakcionarji, ki so skrivali zaloge. od 3 milijarde ob začetku drnovškovih vlad, do 35 milijard danes, so bili levičarji na oblasti 82% razpoložljivega časa, (na 45 podlage).

      Slovenija danes letno plačuje 1,6 milijarde obresti na leto, kar je cena za “sami na svojem” in “vi dount nid manej, vi nid tajm”. Ob predlagani Troiki in skladu za pomoč, bi te obresti znašale največ 500 milijonov letno.

      Vendar levičar raje ožema ljudstvo in se naprej zadolžuje, samo da mu nihče ne gleda pod prste v tovarišijski dogovorni ekonomiji.

      Tik-tak, 52 eurov obresti na sekundo Coitus…. Kar za nekaj malic za lačne otroke v šolah bi bilo teh 93.600 Eur obresti, ki se namnožijo v pol ure Coitus.

      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

     • Coeus

      V bistvu je bil tvoj odgovor pricakovan… Kar sem napisal so dejstva.

      K obrestim, ki jih danes placujemo so prispevale vse vlade do danes… ene bolj druge manj. Janseva bolj.

      Tvoja predvidevanja o placevanju obresti v primeru trojke in sklada za pomoc so samo nakladanje brez realne osnove. S tem pac opravicujete to, da smo se morali zaradi Janse zadolzili drazje, kot bi bilo potrebno, ker je po nepotrebnem zganjal paniko po EU in si nabirali politicne tocke. Se ed dokaz, da Jansi gladko dol visi za dobrobit SLO in zasleduje samo svoje osebne interese in da je glasen samo kadar bevska v opoziciji.

      Sedaj pa poracunaj za koliko malic bi bilo tistih 6 mrd, ki so “izpuhtele” za casa Janseve vlade in zaradi katerih tudi placujemo vec obresti, kot bi jih lahko? A bo slo?

     • sprehajalec

      Coitus, tole je iz paketa takrat; 260 milijonov posojeno Grčiji;

      “Od leta 2010 do 31. oktobra letos 2017 prejeti
      prilivi iz naslova obresti znašajo 21.294.352,72 evra,” so nam povedali
      na ministrstvu za finance.

      Ki si jih je Slovenija izposodila, da je lahko posodila.

      Povprečna obrestna mera, ki jo država
      plačuje za kredite, ki jih je vzela, je namreč 3,7 odstotka, medtem ko
      Grčiji računamo 0,5-odstotni pribitek na trimesečni euribor. Ker je ta
      negativen, se odšteje od pribitka, tako da je trenutna obrestna mera, ki
      jo računamo Grčijo, 0,171 odstotka.

      Drugače povedano, Slovenija je plačala 68 milijonov na 264 izposojenega po 3,7%,. ki jih je v okviru sistema solidarnosti posodila Grčiji in zanje prejela 21 milijonov.

      Coitus, kdo ima koga za norca?

      Obresti za Troiko Coitus, bi bile torej 0,171 % in ne 3,7%. razlika je cena zato, da imajo “naši” mir in jim nihče ne gleda pod prste. Oziroma rešitev mafijskih bank faktor in pro ter NLB.

     • Coeus

      Sprejahalec, koliko pa bi znasale obresti, ce Jansa in SDS ne bi zganjali paniko po celi EU in klicali trojko, zato da so potem lahko pametovali na naslednjih volitvah?

     • sprehajalec

      Lepo ti članek pove, 3,7%. Tržna obrestna mera. ker če bi dali višjo, bi se zadolžili drugje. Tako deluje trg. Ostalo je protijanšistično nakladanje za neuke ekonomije.

      poleg tega nikjer ni omenjano, ko se je Čufer zadolžil v NY, je bil euro 1,4 dolarja, vmes je bil 1,1. posojilo v USD je torej postalo dražje. kaj porečejo “naši”. janša kriv, da je kurs dolarja zrastel?

     • Coeus

      Mi smo se zadolzili za 3,7% ker je bila to najnizja obrestna mera, ki smo jo dobili. So se pa druge drzave v tistem casu zadolzevale po precej nizji obrestni meri, ker so pac posojilodajalci ocenili da je manjse tveganje za njihovo nalozbo.
      Ce Jansa ne vi zganjal panike po EU bi lahko dobili tudi mi bolj ugodno obrestno mero, ker nas posojilodajalci ne bi smatrali kot tako veliko tveganje.
      Tako deluje trg, ostalo je Jansisticno nakladanje za neuke ekonomiste ;)

     • sprehajalec

      Koitus, tole ponavljaš kot papiga, če ne bi bilo Ivana janeza bi nam dali denar brezobrestno. kaj si pri pravi ali kaj? če je bila nekje obrestna mera 3,7%, bi šel pa kam drugam? je to tako težko?

      Poleg tega ima tvoje razglabljanje lepotno napako. 3,7% je OBRESTNA MERA REPROGRAMIRANIH KREDITOV, ki so jih levičarji najemali, da bi plačali stare in dobili ugodnejše.

      Euribor je keč, ta je bil namreč negativen in krediti z njegovo klavzulo se odštejejo v minus. Zato Grki plačujejo 0,17%.

      Zakaj pa Slovenija NI HOTELA EURIBOR KREDITOV? Janša jih je hotel.

      sedaj se pa gradi nov mit, če ne bi bilo Ivana janeza, bi Sloveniji denar šenkali. kaj ste pri pravi vsi skupaj? koliko pa imaš šole, me prav zanima?

     • Coeus

      Kot prvo daj kak link do clanka na katerega se sklicujes, da si ga se jaz preberem.

      Kot drugo, kje sem rekel, da bi dobili denar brezobrestno, ce ne bi bilo Janse? A si ti sploh pismen?

      A ti sploh ves, kaj so reprogramirani krediti in zakaj se le ti reprogramirajo?

      Za moje sole pa ne skrbi… ze na zacetku OS bi lahko scat peljal Janso in kompletno SDS z vsemi njihovimi Kumrovskimi dr. vred ;)

     • sprehajalec

      ha, ha, ha

      https://www.zurnal24.si/slovenija/toliko-smo-zasluzili-s-posojilom-grciji-300566

      tukaj imaš link. Reprogramiranje? Hm…trd oreh. resnično sem te podcenjeval, vidim da imam opravka z ekspertom

      Za moje sole pa ne skrbi… ze na zacetku OS bi lahko scat peljal Janso
      in kompletno SDS z vsemi njihovimi Kumrovskimi dr. vred ;)

      ha, ha, lastna hvala cena mala, pravijo.

     • Coeus

      Sem prebral… so pac zajebali, ni pa bilo neke izbire glede tega posojila Grciji in to bi morala narediti vsaka vlada. Ceprav teh posojenih 263+ mio oz. razlika v obrestih, ki jih mi placujemo in jih dobimo placane od Grcije ni nic v primerjavi s skodo, ki so jo vlade delale in jo se delajo drugje.

      Je pa res, da sedaj lahko pametujes, ker so obrestne mere konkretno padle. A si to vedel ze takrat? Zakaj tega takrat nisi/te povedal? Kaj bi bilo, ce bi se pa le te povisale? Tole je malce podobno kreditom v CHF. Kockanje, ki se ti lahko izide ali pac ne.

      To sploh ni lastna hvala… vsak na pol normalen lahko naredi isto. To je samo dokaz nesposobnosti Janse in celotne SDS.

      Edino za kar so v SDS sposobni je ustvarjanje fanaticnih vernikov… ampak na sreco verjetno vec kot 15% volilcev ni dovolj neumnih, da bi temu nasedli. Ti pa so razdeljeni med oba skrajna pola, verjetno z majhno razliko, da jih je Jansa okoli sebe nabral vseeno malo vec… tam okoli 9%. In to je tudi skrajni doseg Janse in SDS-a. Vse ostalo je odvisno od volilne udelezbe

     • sprehajalec

      Izbira je bila iz sistema solidarnostne pomoči. Še danes je. Poslušaj, obstajajo analitske službe, ki se ukvarjajo s terminskimi vprašanji, predvidevanji itd. Beden nastop levičarjev v obliki vi nid tajm brez kakršnihkoli odgovorov, brez pojasnil, zakaj se je poflikala faktor banka in pro banka, pa zaprli, ob tem, da sta bili privat pa da so si delničarji nekaj mesecev prej izplačali 40 milijonov nagrad in dividend je čista v nebo vpijoča kraja. Ki je vključila populizem, naše, naša samostojnost sami na svojem. pa kako morate biti takšni bedaki? Šlo je za skrivanje lumparij, to je bilo evidentno, zato se tudi NLB noče prodati. Skrivanje lumparij v imenu našizma.

      Poslušaj, nisem ne član SDS, nikoli nisem bil, niti kakšne druge stranke. Je pa stranka SDS najbližje mojemu svetovnemu nazoru, pa kakšno mojo misel povzamejo v člankih, to pa je tudi vse. gre za edino opozicijsko stranko v Sloveniji po letu 1945. In Novo kot edini portal, ki je res opozicijski in kritik vladajoče nomenklature. Ti si pač izbral združeno levico, tudi takšni morate živeti, to je bila tvoja izbira in izbira tvojega svetovnega nazora.

     • Coeus

      Analitske sluzbe o katerih govoris tudi konkretno pogorijo v bistveno vecih primerih, kot bi si to lahko privoscili. Kadar imajo prav jih kujete v nebo, ko se zmotijo pa… no ja saj ves ali pac tudi ne, ker so ti edini argument, ki ga premores, da zagovarjas “Jansizem”. Podobno kot krivosodje… ko izgubi je to krivosodje, ko zmaga je to pravica.

      Kot prvo… od kje ti ideja, da sem izbral zdruzeno levico?

      Kot drugo, ti o mojih svetovnih nazorih nimas pojma. Kljub temu, da pravis, da nisi clan SDS-a, ne premores niti toliko razuma da bi uvidel da se svet ne deli samo na “nase”, ki ste brezpogojno za Janso in “vase”, ki bi po tvoje naj bili zdruzeni levicarji.

      Kot tretje, kradejo vsi… Jansa je v svojem mandatu drzal vreco, ko se je zgodila najvecja kraja v zgodovini SLO, ko je poniknilo par mrd iz nase drzavne banke. Tistih 40 mio o katerih govoris je proti temu drobiz.

      Zakaj ni Jansa prodal NLB v svojem mandatu… aja pokrast je bilo treba par mrd. On o prodaji tuli samo, ko je v opoziciji.

      SDS nikoli ni bila in nikoli ne bo opozicijska stranka v pravem pomenu besede… so popolnoma enaki lopovi kot trenutna vladajoca opcija (ceprav malo bolj nesposobni) in se zavzemajo samo zase… v opoziciji so zato, ker jih ostali ne spustijo h koritu v taksni meri, kot bi Jansa hotel.

      Nova ni opozicijski portal ampak SDS rezimski medij, katerega edina naloga je pljuvanje po VSEH drugace mislecih in povelicevanje nesposobnega Janse in SDS-a.

      Glede na to, da za Janso stoji najmocnejsi rezimski medijski aparat izven S Koreje… mora biti prekleto nesposoben, da ne spravi skupaj vec kot 8-10% volilcev.

      In se nekaj… SDS je lep primer totalitarizma, ki se prodaja kot demokracija. Ocitno vsi slepi verniki ne razumejo niti pojma demokracija niti tega, kako bi to naj v praksi izgledalo.

      In nenazadnje, s tem, da SDS povzema tvoje misli v “clankih”, ki niso nic drugega, kot politicno rezimski pamfleti, se jaz ne bi hvalil. To je prej sramota, kot karkoli drugega. Ampak tudi taksni morate ziveti.

     • sprehajalec

      #Kot drugo, ti o mojih svetovnih nazorih nimas pojma. Kljub temu, da
      pravis, da nisi clan SDS-a, ne premores niti toliko razuma da bi uvidel
      da se svet ne deli samo na “nase”, ki ste brezpogojno za Janso in
      “vase”, ki bi po tvoje naj bili zdruzeni levicarji.#

      Gre za prastaro delitev, ki je prišla do izraza še sploh v socializmu.

      Desničar = smatra, da naj vsak sam živi od svojega dela.
      levičar = smatra, da je nekdo dolžan skrbeti zanj

     • Coeus

      Od kje si pa sedaj pobral to, vec kot neumno, delitev na leve in desne? Kaksna prastara delitev? No ja, sedaj pa razumem zakaj te citirajo pri SDS :D.

      Daj si raje poglej kaj razviti parlamentarni svet razume pod levico in kaj pod desnico.

      A ni zanimivo, da velika vecina vrha stranke SDS niti enega delovnega dne v realnem sektorju ne spravi skupaj in da za njih skrbi drzava ze vso njihovo zivljenje pa se imajo za desnicarje?

     • Hun

      kradel ni Jansa se je pa kradlo pod njegovo vladavino…zato mi volitve ne disijo..sj sami priznate desnicarji da na oblasti JJ ni mel moci spucat lopovsko golazn

     • sprehajalec

      marsikaj se je naleglo v 45 + 20 letih.

     • Hun

      glavnica se ne bo nikdar vrnila…itak se jo preplaca z obrestmi

     • sprehajalec

      Boš ti pogajalec z upnicami? tudi v socializmu se je rado reklo, saj ne bo treba pufa vračati. Pa tam je res skopnel z inflacijo, kot sneg zadnjič….

     • Hun

      Pufanje so yugi “ponudl” Americani, da jih stisnejo za muda…bolje je bi bilo da so nm “nabil” sankcije bi ze prej vse razpadl

     • sprehajalec

      Pufanje je bila brozova praksa in ne bluzi. Brandt je uredil vojno odškodnino nemčije na sestanku z Brozom v obliki ugodnih kreditov ZRN Titu. In odprl meje za Gastarbajterje. zato še danes ZZB NOVJ cvili, da bi morala Slovenija še enkrat izterjati vojno odškodnino, ker ZZB ni dobila nič z Maršalovim dogovorom z Brandtom.

     • Hun

      pufanje je zahodnjaska potrosniska praksa

     • sprehajalec

      Na Balkanu je pa to način preživetja…..

     • Hun

      lepo da Slovenijo uvrscas v balkan

     • sprehajalec

      Sava je meja. Osebno nisem Balkanec, Ljubljančani pa že so.

     • Hun

      meje mas ti v svoji trmasti buci

     • sprehajalec

      Balkanizem je stanje duha Hun.

     • Hun

      a tko kt desnaski ekstremizm

     • sprehajalec

      Daj mi kakšen zgodovinski primer desnega ekstremizma.

      Pa ne mi z delavskimi socialisti pa Socialno republiko nekdanjega urednika socialističnega časopisa Avanti….

     • Hun

      krizarske vojne, apertheid, suzenstvo, kolonizacija….

     • Hun

      vsaka umazinaja prej al slej na povrsje prplava..

  • nevtrino

   Lepo, da vas tako skrbijo dlake in samo dlake …

 • Olga_10

  Kako “ganljiva” je “skrb” Kučana, Ljudmile in vseh opranoglavcev za “dobrobit” SDS….

 • tzt

  Levakarski avtisti in aktivisti spet blejejo. Čim jim omeniš Janšo, se enostavčnim buzorantom levice čisto utrga. Na plano jim v solzah privrejo najtemnejša čustva zato se že ves čas zapletajo v enih in istih pamfletih. Ker ni nove murglske depeše ali direktive, se revčki že ves čas kot pjančki spotikajo.

 • Srce

  Janša ima preveč presežkov v pozitivno in negativno smer, da bi bil lahko dober vodja za vse.

  • viRus

   Pazi, da ti od prenapenjanja srce ne poči !

  • Coeus

   Resnicno me zanima… kateri so, po tvojem mnenju, ti presezki v pozitivno?

   • luckyss

    Koriščenje dopusta ?!
    ;))

   • viRus

    Si ti slep na desno oko ?

    • Coeus

     A, ce ne bi bil, po tvoje seveda, bi potem videl te njegove presezke v pozitivno?

     A pri vseh teh njegovih “presezkih v pozitivno” res nisi sposoben napisati niti enega primera in moras napisat bebasto repliko na direktno vprasanje?

     • viRus

      Poniževanje pa ti gre, kar dobro od rok. Že videno.

     • Coeus

      Se vedno nisi odgovoril na zgoraj postavljeno vprasanje. A bo slo v tretje?

      To ni ponizevanje… v bistvu ti ne pripisujem bebavost v taksni meri, kot si bi zasluzil in bi to moral jemati kot kompliment. ;)

     • viRus

      O revček, res v bistvu ti ne pripisujem bebavosti v taksni meri, kot bi si jo zasluzil.
      Čestitke !

     • Coeus

      Se vedno ne gre? No ja… saj od bebcka drugega ni za pricakovati. Ne morem se nacudit tvoji bebavosti, da se sploh spuscas v replike, ko ti je edini argument tvoja bebavost :D

      Tole pripisovanje in projeciranje svoje realnosti na druge ti pa tudi ne gre od rok oz izpod prstov ;)

      Se 1x… napisi en (1) primer Jansevega presezka v pozitivno? Daj staknite malo glave, ce ze sam ne zmores ;)

     • viRus

      bogi …..retardiranče…… uf……

     • Coeus

      Dvomim, da je ravno to, da je Jansa bogi in retardiranče, kak presezek v pozitivno :D

     • Hun

      “Poniževanje pa ti gre, kar dobro od rok. Že videno”

   • montyamp

    Status quo ti odgovarja , ker si zazidarski vajenec .
    Topoumen kot vsak rdečuh .

    • Coeus

     Se en desnicarki bebcek, ki ni sposoben navesti enega samega samcatega primera in mora svojo bebavost dokazati z bebavo repliko. Priceless :D

     • montyamp

      Recimo , da po garažah ne nateguje psov , pa likvidacij ne podpisuje kot žvepleni halbmadžar …………………….

     • Coeus

      Dobro, da si napisal “recimo”. Sicer pa NI bilo vprasanje, kaj domnevno NE dela.

      Se 1x tudi zate, ker ste ocitno vsi desnicarji razen bebavosti tudi funkcionalno nepismeni.

      Vprasanje je bilo: Kateri so Jansevi presezki v pozitivno? A bo slo?

     • tohuvabohu

      A danes si pa ti dežurni pljuvač? Svinja šovinistična.

     • Coeus

      Samo nate sem se cakal, primitiven bebcek, ki tako kot ostali, nisi sposoben navesti niti enega primera.

      Ampak tebi se malo oprostim, ker si ze v letih in malo senilen… zato so se ti obdrzale samo najbolj trdno vbite neumnosti svoje komunisticne mladosti. Priceless :D

     • tohuvabohu

      Ti si pa prizeless, buaaaahaha. Za svoje svinjarije ne dobiš niti piškotka, ker so prehude tudi za Velikega lutkarja.

     • Coeus

      Ne gre, a ne?

     • tohuvabohu

      Mi je prav žal zate, haaaaahahaha, miško.

     • Coeus

      Naj ti ne bo. Zaradi taksnih, kot sem jaz, ti je lahko samo zal za bebcke kot si ti, SDS in Janso, ker s svojimi nebulozami ne morete priti preko, kljub svojemu pateticnemu trudu :D

     • Hun

      to kar drugim ocitas sam najraje pocnes

   • Branko

    Zrihtu je sigurno in dobro plačano službo svojemu neumnemu sinu.

    • Coeus

     Ne pozabi na njegovo hcerko ter otroke, sorodnike, partnerje,… ostalih nesposobnih SDS “veljakov” in “vojscakov”. ;)

  • Tvoj srček mu ne zaupa?

 • Bogo

  Kako bo bolelo ko bo letos še Šarec premagal SDS po število glasov. Ampak krivi bojo spet drugi pa seveda Kučan.

  • viRus

   Kdo pa je to Šarec ?
   Je to tisti, ki govori same negativne vice o ženskah ?
   Kot na primer:
   “- Kdo je kriv, če babo avtobus povoz?….sama… kva je pa šla vn iz
   kuhinje!!!! ”
   in podobne.

   • Sredina

    In nad takim vicom je užaljen samo najbolj primitiven osebek, ki ne razume, da to ni njegovo osebno mnenje ampak stand up material

    • tohuvabohu

     A potem je to javno mnenje?

     • Sredina

      Po mnenju primitivcev, kot sta vidva, očitno ja

    • viRus

     Res si primitiven, da se strinjaš s takimi klovnovskimi.
     Zakaj nima niti enega vica, kjer bi govoril o sebi, ali vsaj o moških slabostih – primitivno do skrajnosti.

     • Sredina

      In kje sm reku da se s takim stališčem strinjam

      Če vam gre kaj od rok, je pa obračanje besed..

      A je povedu kej preveč v čemer se najdete, da te tko prizadene?

     • Hun

      vsak pravi stand up komik se najvec sali o svojih hibah

   • Hun

    ti baje pozitivno govoris o feminizmu

  • montyamp

   Zazidarski mladiči ste v večini samo zato , ker vse pametno kaj 1945 ni pobegnilo je zazidano ali s krampom preluknjano .
   Namnožila se je hudičeva sodrga .
   Ampak , nekaj za seme je ostalo .
   Paradajzarski zazidarji , tiktak……………………………

  • montyamp

   Serpentinšek je Stalinov vnuk .
   ISTI KOT STALIN , ISTI ISTI…………………………

 • toxico

  volil bom janšo 100% samo vseeno bi pa lahko podprl dvig minimalne plače

 • montyamp

  Ovaduhe NSI —- SLS iz parlamenta takoj .
  To so lubenice ZUNAJ ZELEN — NOTER RDEČ .
  Potem pa pune po murglosrbskih izdajalcih .

  • opazovalec

   A tako praviš ti, kaj pa demokracija? A ste postali že čista komunistična partija, da bo nek montyamp odločal kdo sme in kdo ne sme biti v parlamentu. Sicer se nad to preobrazbo ne bi čudil, saj je večina vodstva bila zelo aktivnih v bivši partiji.

   • Sredina

    Oni pa že ne…oni so najbolj demokratični od vseh

    • Coeus

     Ceprav niti ne razumejo pojma demokracija… se manj pa kako bi le ta naj izgledala.

     Je pa, po svoje, zanimivo opazovati kako Jansa svojim bebckom prodaja S Korejski model kot demokracijo. Priceless :D

     • Sredina

      Še bolj zanimivo je, da jim ga prodaja, oni so pa navdušeni nad tem

      Morm reč da je, če ne druzga, izvrsten diplomat

     • macon

      Demokracija ni, da vaši levi demokratično kradejo, policija in sodstvo pa si zatiskata oba očesa, ker so na ključnih mestih sami vaši z rdečimi knjižicami.

     • Sredina

      Ustavno sodišče je vaše in če ne prej se tam pokaže resnica…

      No še največ takih “kao bivših, v duši pa še vedno, rdečih” sedi ravno v SDSS

     • Coeus

      Pri tako bebavih podpornikih ne rabis biti ne vem kak diplomat :)

     • Sredina

      True

   • montyamp

    Izdajakci , ovaduhi in demokracija .
    Gnoj na gnoj , tako delajo v Avstriji .
    Rdeči zazidarski demokrati pa povzročate masovne migracije Slovencev v tujino , kot med WW2 .

 • Sredina

  Malo verjetno je, da bo SDS ob svojem zdraharstvu še kdaj vladal, vsak dokler ne zamenjajo Janše…

  Dejstvo je da imamo proporcionalni sistem, in da je potrebno tvorit koalicijske vlade…in zdej mi nej nekdo od vas tu gor razloži, s kom bo padli komunist veliki vodja IJJ sestavu koalicijo in vlado?

  • sprehajalec

   Sredinec, v naravi Slovenca je, da vedno potegne z zmagovalcem. Pa če pride novi šef, mu tudi leze v rit.

   zato ob morebitni zmagi Ivana janeza pričakuj, da bo tale tvoja analizica obrnjena narobe….

   • Sredina

    No in kdo od zgornjih bo šou z njim v koalicijo?

    Verjetno bodo imele ostale stranke brez SDSS večino, tko da Janše niti ne bojo potreboval..

    Kaj ti pomaga zmaga na volitvah. če ne moreš vladat, ker te noben ne podpira?

    • tohuvabohu

     In kaj predlagaš, tečnež?

     • Sredina

      Ste že živčni neki…

      Za začetek naj vodstvo SDSS preda komu drugemu iz zmernejše struje stranke…Romani Tomc npr

     • macon

      Za začetek naj gre janković pred sodnike in v zapor, ker ta trenutek krade državne milijone. Janša jih ne.

     • Sredina

      Če maš dokaze, potem pojdi na policijsko postajo in podaj uradno prijavo kaznivega dejanja, sicer si pa sam/a v prekršku, ker organom pregona ne naznaniš kaznivega dejanja, za katerega veš in imaš dokaze

     • macon

      Ja, seveda, ko se dokazi brišejo po sodnem nalogu je pri nas res kredibilno sodstvo. Koliko je že ovadb proti Jankoviću? Sto, več? Kako zanimivo, da nobena ne gre naprej, medtem, ko je žepan odstotke “donacij” nakazanih na Krim in Olimpijo dobival direktno nakazane na osebni račun.

     • tohuvabohu

      Dokaze? Zoper Jankovića je bilo uvedenih več policijskih preiskav, pa nič ne vemo, kaj je zdaj s tem. Naj spomnim, da se je pred kakimi petimi leti na TV SLO en policijski govorec bahal, da imajo preiskave zaključene in da bodo ovadbe vložene najkasneje v dveh tednih. Pajade, samo še en komunajzarski nateg.

     • tohuvabohu

      Janši in njegovi stranki je res fino, hahaha, ko ima dva milijona svetovalcev. Samo ne vem, kako ste se dokopali te silovite modrosti.

    • sprehajalec

     Potem je bankrot in grški scenarij še edina opcija za Slovenijo.

     • Sredina

      A res?

      Ravno tisti, ki je na glas pred vso Evropo razglašal, da bo Slovenija bankrotirala in da potrebujemo trojko, ker je zaradi svoje nesposobnosti ni uspel rešit in naredil na ta način sloveniji nepredstavljivo škodo, nas bo zdej rešu?

      Vlada Alenke Bratušek, ki je prišla za njim je uspela v 10 mesecih stabilizirati javne finance in slovenijo rešiti pred trojko

      Danes imamo konsolidirane javne finance in 5% gospodarsko rast, tako da takile komentarji samo kažejo na vašo paniko in nemoč, ter neznanje….

     • sprehajalec

      na, sem prejle pisal;

      tole je iz paketa takrat; 264 milijonov posojeno Grčiji;

      “Od leta 2010 do 31. oktobra letos 2017 prejeti prilivi iz naslova obresti znašajo 21.294.352,72 evra,” so nam povedali na ministrstvu za finance.

      Ki si jih je Slovenija izposodila, da je lahko posodila.

      Povprečna obrestna mera, ki jo država
      plačuje za kredite, ki jih je vzela, je namreč 3,7 odstotka, medtem ko
      Grčiji računamo 0,5-odstotni pribitek na trimesečni euribor. Ker je ta
      negativen, se odšteje od pribitka, tako da je trenutna obrestna mera, ki
      jo računamo Grčijo, 0,171 odstotka.

      Drugače povedano, Slovenija je plačala 68 milijonov na 264 izposojenega po 3,7%,. ki jih je v okviru sistema solidarnosti posodila Grčiji in zanje prejela 21 milijonov.

      Kdo ima koga za norca?

      Obresti za Troiko, bi bile torej 0,171 % in ne 3,7%. razlika je cena
      zato, da imajo “naši” mir in jim nihče ne gleda pod prste. Oziroma
      rešitev mafijskih bank faktor in pro ter NLB.

     • Sredina

      No ko predsednik vlade vpije po Evropi da državi grozi bankrot, sledi logična poteza bančnih posojilodajalcev v smeri dviga obrestne mere, da se zavarujejo pred morebitno izgubo denarja…zato smo si sposojali kredite po tako velikih obrestnih merah…

      Očitno si vi želite trojke, kot razumem…

      Torej..bi po naročilu trojke (ECB, IMF in EK)
      – znižali pokojnine
      – zvišali DDV
      – znižali število zaposlenih v JU
      – povečali davke na premoženje
      – ukinili socialne transferje
      – itd…

      Poglejte v kakšni bedi danes živijo grki, potem pa kličite trojko, bedaki

     • sprehajalec

      Pot “naših” sredinec, je pa puf na puf ter sedanja poraba na račun porabe prihoddnjih generacij sredinec. To je to. Važn, da se imamo fajn, pa še to ne vsi, reciva od oka polovica Slovenije se ima.

      Nihče ne bi dal nikomur obrestno mero 0,17% to je popolno bluzenje. Hoteli so denar za vsako ceno, pa so ga dobili, pa nafilali pokradeno. Bolj butastih izražanj od Šivilje tam v Bruslju, svet še ni videl. in povsem brez argumentov. samo vi nid tajm, vi nid tajm. tajm za kaj? za zakriti sledi kraje sredinec. samo zato.

      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

      tik-Tak, sredinec, 52 eurov na sekundo, 187.200 Eurov obresti na uro. Lahko bi bilo veliko manj, cena za “naše” torej.

     • Sredina

      Zdej ti bom pa prilepu tiste po katerih se tako zelo zgledujete:

      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/austria
      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/poland
      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/hungary

      in še posebej
      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedstates

      JAVNI DOLG NE POMENI NIČ…zadolžene so popolnoma vse države na svetu in večina od njih bistveno bolj kot SLO

     • tohuvabohu

      Javni dolg ne pomeni nič? Haahaha, kakšen bedak. Kaj pa obresti, ki jih plačujemo v tujino? Res je, tudi druge države so zadolžene, samo ne pretežno v tujini kot Slovenija.
      In če javni dolg ni problem, zakaj sta pa potem rdečkarji tulili, da je Janša zadolžil Slovenijo (čeprav to sploh ne drži)?

     • Sredina

      Javni dolg nima nobenih posledic za obresti, kakšne bi potem plačevala italija s 130% prmankljajem?

      Največ glede zadolževanja imate povedati vi. Je pa prav da vas nekdo postavi pred dejstvo, če že vpijete z napačnimi podatki..

     • tohuvabohu

      Rdečkar pa ekonomija, hahahaha, to je ubijalska kombinacija …
      Italija ima velik NOTRANJI dolg. Primanjkljaj je pa nekaj drugega.
      Kakšno dejstvo, bumbar. Seveda imamo pripombe glede zadolževanja. Že vrabci čivkajo (pa ne od včeraj), da bodo naši zanamci še dolgo odplačevali dolgove po zaslugi zapravljivih rdečkarjev.

     • Sredina

      Italija je zadolžena za 140% BDP….Mi lahko razložiš kaj je Notranji in kaj zunanji dolg?

      Primanjkljaj je pa luknja v proračunu in kot vem je v SLO trenutno nimamo

      Nobena država ne bo nikoli odplačala dolga, to je dejstvo in neumnost je pozivanje k odplačevanju javnega dolga…

      Kako bodo ZDA odplačale 110% BDP javnega dolga?

     • tohuvabohu

      Notranji dolg je denar, ki ga dolguješ kreditorjem v isti državi. Ko ga odplačuješ, denar ostaja v državi. Capisci? Rdečkarji pljuvate v lastno skledo, ko bruhate žveplo po osovraženih tujcih, hkrati jih pa prosjačite za denar.
      Zgoraj si trdil, da ima Italija 130% primanjkljaja. Je bil lapsus?
      Nobena država ne bo nikoli odplačala dolga, ker bo stalno najemala nova posojila. Če tega ne počne brezglavo, ampak v skladu z ekonomsko logiko (in z zlatim pravilom), ni problem.

     • Sredina

      130% BDP javnega dolga…lapsus

     • Sredina

      In še nekaj, javni dolg ni z ekonomskega vidika popolnoma nič slabega in katastrofalnega, če se ustvarja v pravih okoliščinah in s pravim namenom (krepitev gospodarstva v času gospodarskih kriz), v času konjukture pa se razumno znižuje

     • sprehajalec

      Oziroma cena, ki jo plačujemo za tole tvoje;

      Vlada Alenke Bratušek, ki je prišla za njim je uspela v 10 mesecih stabilizirati javne finance in slovenijo rešiti pred trojko

      je milijarda na leto. Kot razlika med obrestmi troike in vi dount nid manej, vi nid tajm.

     • Sredina

      “No ko predsednik vlade vpije po Evropi da državi grozi bankrot, sledi logična poteza bančnih posojilodajalcev v smeri dviga obrestne mere, da se zavarujejo pred morebitno izgubo denarja…zato smo si sposojali kredite po tako velikih obrestnih merah…”

      Ravnokar si priznal da ste popolnoma nesposobni, da bi vladali državi, če potrebujete trojko…

  • Valter BraniSlav

   Uporabljas sliko mrs Claire Underwood, house of cards?

   • Sredina

    President Claire Hale Underwood

    • Valter BraniSlav

     Kaj no zdej ko Spacey ne bo vec v igri?

     • Sredina

      Je že predsednica, Spaceya so se ubistvu znebil že v naprej, kot bi napovedovali dogodke…

     • Valter BraniSlav

      Mate tudi v SLO Netflix?

     • Sredina

      tut, sicer je pa že isti dan po objavi serija dostopna praktično vsepovsod na internetu za download

     • Valter BraniSlav

      A si ti zenskega spola?

     • Sredina

      ne

     • Valter BraniSlav

      Zakaj slika zenske?

     • Valter BraniSlav

      Rad imam ZDA, ampak to Viktorijanstvo je brez veze….zato let se je leta 86 ulegel na fanta sedaj ne more igrat. Ne recem ce bi igral Mati Terezo, vendar sta oba igrala pokvarjenca…

     • Sredina

      za princip gre, če popustijo sedaj, bodo morali vedno

  • tohuvabohu

   Ne bodi naiven, sirotek. V vrsti čakajo pretendenti za oblastne položaje. Samo položajev je premalo za vse.

   • Sredina

    In zelo lepo se bojo zmenl brez Janše

    Ga čaka verjetno podobna usoda, kot njegovega kolega Jankovića

    Tako kot mu je IJJ speljal oblast pred 6 leti, jo bojo sedaj drugi njemu

    • tohuvabohu

     Čajanković kolega? Dober vic, hahahaha.

     • Sredina

      Očitno ne razumeš pomena besede kolega…

     • tohuvabohu

      Če bi bil poslanec (kar nikdar ne bom, hehe), bi vsakega “kolega”, ki bi me tako naslovil, na “gobec”. Saj nismo skupaj koles kradli po veselicah.

     • Sredina

      Kolega ne pomeni prijatelj ali kaj podobnega, ampak sodelovca ali nekoga, ki se ukvarja z istim poklicem

      V znanstveno-raziskovalnih vodah se ta izraz veliko uporablja, misli pa se predvsem na raziskovalce na podobnih podrojih, ali pa kot kolega profesor, tudi profesorji naslavljajo študente s kolegi

      Najprej se poduči o čem govoriš

      Takih primitivcev, pa verjetno še SDSS nebi kandidirala za poslance, tko da nič bat.

     • tohuvabohu

      Ne bluzi, prosim. Politiki niso nobeni sodelavci, razen če so skupaj v stranki, vladi ali podobno. Poklic pri tem nima pomena, saj se tudi kurbe med seboj ne naslavljajo s kolegicami. In zdaj ne vem, v čem je Janković lahko Janšev kolega. Saj sploh ni politik (to je celo sam izdavil).
      Osebno izraza “kolega” nikoli ne uporabljam. Če me kdo tako naslovi, pa to razumem kot žalitev in posmehovanje. Za te namene imam ime.

     • Sredina

      No in s tem tudi kažeš svoj primitivizem…

     • montyamp

      Daj glista udbovska spokaj se na HANZI KURBENHAUS da boš našel kolege .

     • tohuvabohu

      S čim že?

     • Olga_10

      Kaj pa je SDSS? Mi poznamo samo SDS! Poimenovali so se socialdemokrati Slovenije, vendar jim je SD ukradli ime in do se poimenovali v SDS (socialdemokratsko stranko)! SDS se je želela včlaniti med evropske socialdemokrate, vendar so jim spet “naši” preprečili včlanitev! Dolgoročno vidimo, da je prav, da je SDS v ljudski stranki Evrope, ki se zavzema za narod, družino in vse vrednote, ki jih v Evropi zagovarjamo, nasprotno od levičarjev, ki jim narod in družina ne pomenita nič!
      Torej laž je nesmrtna duša komunizma! Levičarstvo “krasijo” laž, kraja, manipulacije, podtikanje, diskreditacije in celo zločini!

     • Sredina

      Aha torej so jim ukradli ime…ostajajo pa komunisti? Good to know

     • Olga_10

      Vi razumete pomen besede kolega? Ste kolega z Antifa teroristi?

    • macon

     Jankovićeva usoda je ležanje na ležalniku pred vilo na rajski plaži, v tujih bankah pa dvomestno število milijonov. On je vendar izbranec levega režima in dela kar hoče, ne se vendar spakovat, da temu ni tako. Vsi, ki ste za leve, podpirate tudi Jankovića.

     Odkrito recite, da se gre za vašo oblast, ker ste na moralnem polju že davno pogrnili kot ste dolgi in široki. Kriminal vas ne moti, če ga izvajajo vaši.

    • Olga_10

     Janković je kriminalec in osiljevalec mater samohranilk v stiski! Primerjava ne zdrži!

  • macon

   SDS je po zaslugi kriminalnega levega režima izoliran na slovenskem političnem prostoru. Konsistentne drže kot jo kaže SDS in politike programov si Slovenceljni ne zaslužite, torej bo za vas dober nov neomadeževani obraz lansiran skozi leve medije, ki se bo “zavzemal” za poštenje, rezultat bo pa nadaljna povečana kraja kot za tega mandata.

   Iskreno povedano je SDS zame ekonomsko premalo desna in narodnjaški element v SDS mi ni kaj prida pomemben. Jaz bi naravnost obljubil, da bom ukinil RTV SLO, FDV, trajne sodniške mandate in kriminaliziral ZZB NOB ter zaprl pipico za trimestno število inštitutov in vse statuse in podpore za kulturnike.

   Ne se sekirat, revna družba je naravna posledica tega kar podpirate. Boljšega si ne zaslužite. Katarza bo pa trda in krvava kot so zmeraj vse katarze.

   • Sredina

    Tudi inštitut za narodno spravo, ki ga je ustanovil kdo že? Aja saj res – SDSS.

    SDSS pa še enrkat, se je izoliral sam, z revašizmom svojega velikega vodje, z napadanjem in zmerjanjem s komunisti, vseh, ki nimajo enakih stališ kot oni in podobno…

    Na žalost SDSS še veliko manjka, da bodo razumeli pojem demokracije

    In ja, najlažje je krivdo valiti na druge..

    • macon

     Eh, daj no, tvoj repertoar poznam že vsaj deset let, nič novega nisi napisal, ko ponavljaš laži levih režimskih medijev. Seveda so komunisti, saj mahajo z rdečo zvezdo in Titovo sliko, hočejo državno lastnino in čimveč davkov, pohabljeno državo po njihovih potrebah, kaj pa so drugega?

     Vi levi sirotki boste učili pojem demokracije, vsi ste res ravno iz umobolnice ali za naravnost vanjo. Ja, najlaže je krivdo valiti na vas leve, saj odkrito vsem na očeh kradete milijarde in vsak teden naredite nov ogaben škandal.

     • Sredina

      No to da žališ in podobno, samo kaže na to, da nimaš argumentov in da sem z nečim zadel ravno tja kjer boli…

      prou bedni ste že s temi svojimi pogrevanji enih in istih fraz

     • macon

      Žališ ti s svojim nizkotnim laganjem. Ko berem tvoje izbljuvke, mi je jasno, da se trudim pogovarjati s pokvarjenim levim motencem.

     • Olga_10

      Laži in podtikanja so “argumenti”? Navedli niste niti enega argumenta, ki bi zdržal dejansko stanje!

    • Olga_10

     Če bi bili v SDS “revanšisti”, bi izvedli lustracijo in teh neumnosti (vaših izjav), ne bi bilo! Delovala bi pravna država in vse bi funkcioniralo tako, kot mora v demokraciji!
     Milan Kučan, šef Udbe in partije bi že bil postavljen pred sodišče zaradi udbaških zločinov in veleizdaje Slovenije in ne bi preko podmladja SD (komunistov) in pZL pozival k revoluciji in organiziral jugonostalgikov, omogočal iz globoke države pranja terorističnega denarja preko marionetnih vlad! Vse bi bilo na svojem mestu!

     • Hun

      lustracija ni mogoca brez vecinske volilne zmage

     • Sredina

      Bi lustrirali tud Janšo in Gorenaka in še kar nekaj drugih iz prejšnjega režima? al bi to blo omejeno samo na ‘levo’ opcijo?

     • macon

      O lustraciji pišemo dvajset let. Zadevala bi največ par sto partijskih funkcionarjev iz republiškega nivoja, ki so v rokah držali niti denarja in vseslovenske partijske organizacije. Po 2000 je postalo nesmiselno govoriti o njej, ker so ti ljudje vzgojili naslednike.

      Janša in Gorenak nikoli nista bila tako visoko, nikoli ni nihče hotel, da bi lustracija zadevala več deset tisoč navadnih partijskih članov.

     • Sredina

      Ja seveda, bomo druge, naših pa ne

      Lustracija pomeni presekati s starim režimom na oblast postavit nove ljudi, ne pa tiste ki v starem niso uspeli

      Na žalost se vam gre samo za onemogočanje političnih nasprotnikov…še enkrat već ste pokazali koliko skupnega imate v SDSS z NSDAP in podobnimi…od demokracije niti d ne razumete

     • macon

      Navadni člani niso sprejemali odločitev za celo partijo, torej niso zganjali totalitarnega kriminala, so ga pa podpirali. Kako zagovedno teslo moraš biti, da se še dodatno oglašaš z nadaljnim laganjem, hkrati pa pridno podpiraš leve režimske lopove. Takole ničvredno se spakujete levi spački in pokvarjenci. NSDAP je tvoja stanka, prekleti naci.

     • borko

      takrat ja

   • borko

    bravo,premalo odločno

   • borko

    SDK nazaj

  • viRus

   Imaš pa res probleme. Popij malo mrzle studenčnice, da ti razbistri podstrešje !

   • Sredina

    Žaljenje je odgovor, ko nimaš argumentov, s katerimi bi ovrgel predhodno repliko..

  • MEFISTO

   Kdaj si se od komunističnega ekstremizma pomaknil k sredini.

   Zamenjava nicka za kaj takega ne zadošča.

   • Sredina

    itak nima smisla karkoli razlagat, za vas ke tko vsak ki ni v ali za SDSS komunist

    Ironično pa je da ravno SDSS še najbolj spominja na nekdanjo partijo, ki je sam nisem nikoli doživel

    • tohuvabohu

     Ti si malo za časom. SDSS ni več. Zdaj je SDS.
     Sicer si pa totalen idiot. Se ti vidi, da nisi doživel partije. A ti naštejem, kaj je počela partija? Samo za pokušino: obvladovala je vse: gospodarstvo, šolstvo, medije, policijo, sodstvo. In to počne v veliki meri še danes. Ti znaš pa samo udrihati po ljudeh, ki se borijo proti udbomafijskim zlorabam. Beda izdajalska.

    • Olga_10

     Volite svoje, pa bo!

  • Olga_10

   So what? Zakaj ste tako “zaskrbljeni”? Nas ne skrbi, ker bomo zmagali!

   • Hun

    a tko k na predsedniskih volitvah?

    • Olga_10

     Med dvema komunistom pač nismo želeli izbirati, zato smo večinoma ostali doma! Zato je moral Pahor v drugi krog!
     Na parlamentarne volitve pa pridemo vsi! Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje!

     • Hun

      ZAKAJ Romana Tomc ni zmagala ze v prvem krogu?

     • stajerc5

      Ker je SDS casovno zamudil sam start. Mogoce je bil pa storjen namerno, za test. Uspeh je bil na vsak nacin velik, v tako kratkem casu in tretje mesto!

     • Hun

      namerno ja, da bodo lahko se naprej opozicionirano pljuval po manekenu borciju…
      res boga tale tvija replika …pa se mate potem desnicarji za odlocne

     • stajerc5

      Ce ze napeljujes, a je vreden kaj drugega kot pljunek?
      .
      “Človeka obsoditi za umor na podlagi nekega izvedenskega mnenja, neke državne institucije, ki niti ni akreditirana za takšno mnenje ”
      .
      Pojem: Biti AKREDITIRAN, ti naj nekdo, seveda z vec kot Osnovno solo razlozi, potem se bova naprej smejala…

     • Hun

      neves kaj bi napisal in tvoje orozje je da me diskvalificiras…se poslozujes prakse komunistov

     • stajerc5

      Kaj res ne poznas nobenega z, OK, vsaj srednjo solo?

     • Hun

      nimam takih prijateljev kot ti vseh iz FDV

     • borko

      zaprt bi mogu bit tale vaš pralec denarja

     • stajerc5

      Oja, se kako prav imas, pa prav veliko druzbo bi lahko s sabo vzel…

  • borko

   počak pa da vidiš kako se bojo sukal,,,

 • Anton

  Čestitke Gospod Janez Janša za Vašo pokončno držo,ob tej priliki naj Vam voščim zdravo uspešno leto 2018, naj se Vam izpolnjejo vse skrite želje.

  Vse dobro!

 • Krtača 20

  A to je janša prebral svojo fatvo za drugo leto al kako?

  • tohuvabohu

   Krastača, ali si poročena?

   • MEFISTO

    Je, pa je imela žena veliko življenjsko smolo.

 • MEFISTO

  Eden in edini nas s svojimi nicki vztrajno opozarja, da SDS z Janšo ne more zmagati.

  Vse so že poskusili, da bi ga onemogočili, celo zaprli so ga tik pred volitvami, pa se ga niso uspeli znebiti.

  Zdaj so začeli z zadnjim obupnim poizkusom, da bi njegove podpornike pripravili do tega, da bi ga sami odstavili.

  Slovenski domoljubi pa znamo ceniti, spoštovati in zaupati najboljšemu slovenskemu politiku, premierju in obrambnemu ministru vseh časov.

  Kakšna krtača 20 ali luckyss in ostali niso niti toliko vredni, da bi mu smeli čistiti čevlje.

  • Sredina

   Najbolj nesposobnemu bi lahko dodal
   Takemu, ki ne zna poskrbet za svojo državi in na pomoč kliče trojko in se po Evropi dere, da bo Slovenija bankrotirala, za kar je tule spodaj celo podpora

   Pa iz riti mu zlezte, ker že prou smrdi tule med vami…

   • tohuvabohu

    Ti si totalen idiot. Zakaj pa trojka ni prišla, če jo je klical? Saj so imeli kovčke že dolgo prej pripravljene.

    • Sredina

     Ker so ga pametnejši od njega na srečo odstavl in nato konsolidiral javne finance

     • tohuvabohu

      Aja? A je potem Pika Nogavička preklicala vabilo? Norec.
      Če ne bi bilo zujfa, slabe banke, SDH, bi trojka zanesljivo prišla. Očitno si pomešal polnjenje bančne luknje in konsolidacijo državne kase. To sta popolnoma različni zadevi.

     • Sredina

      Janša je samo grozil in tako delal škodo, ker tudi sam ve kaj pomeni trojka…

     • tohuvabohu

      Daj, ne govori kozlarij. Cel svet je poznal našo situacijo prej kot mi, zato pa smo imeli tako grozno boniteto.
      Sploh je pa gnusna laž, da je klical trojko. Rekel je, da ne želi on biti tisti, ki jo bo klical. Zato je sprejemal ukrepe, da je ne bi bilo treba klicati. Rdečkarji ste pa pili redbul in se norčevali, ko nam je tekla voda v grlo.

     • Sredina

      https://twitter.com/jjansasds/status/386594640289628160

      In zakaj je novica na strani SDSS izbrisana?

      Ko je vedel, da bo vlada padla se je vedel prav otročje z govorjenjem o bankrotu in trojki…

     • montyamp

      Zato pa imamo gospodarsko rast .
      50%.

     • tohuvabohu

      Pomešal si datume, siromak umski.

 • svoboda sloveniji

  JANEZ JANŠA MOJ PREDSEDNIK
  PREBUDI SE SLOVENIJA – ČAS JE
  SVOBODA NEDOLŽNEMU DR. MILKU NOVIČU
  SVOBODA SLOVENIJI

 • Olga_10

  Napadi levičarjev na Janšo kažejo samo eno: je edini, ki zanesljivo lahko naredi red v Sloveniji! Naprej SDS z Janezom Janšo!

  • luckyss

   Tako je …za domovino z Janezom naprej….
   Janša – omladina – domovina..
   Naš Twito…

   • Olga_10

    Ja, res bi šla naprej in ne tako kot s Kučanom iz ozadja – nazaj v zločinski komunistični totalitarizem!

 • Franjo Trojner

  Če jaz prav razumem procese v Evropi, že lep čas belopolti levi aktivisti počnejo prav vse, da zrušijo, uničijo belopolto evropsko raso, civilizacijo. Zadnjih 5 let to počnejo zelo vsiljivo, brezobzirno in na silo. Takšna njihova dejanja lahko označimo, kot rasizem, sam to razumem, kot dobesedno izvajanje genocida nad kulturo, vero, etiko, moralo, tradicijo, nad pravom in nenazadnje nad demokracijo držav in prebivalcev stare Evrope. Če bi danes na to temo lahko spregovorili vsi naši že mrtvi predniki bi bilio hipoma vse razrešeno v čast in obstoj bele napredne, miroljubne evropske civilizacije ! A žal ne morejo, spregovorimo in odločamo lahko samo mi živi, zato je naša dolžnost, da poskrbimo da kultura/dosežki, narodi, države bele Evrope nikoli ne propadejo, izumrejo. Znotraj Evrope že več, kot tisočletje živi, ustvarja, dela tudi naš SLOVENSKI ROD, zato je dolžnost prav vsakega izmed nas, da poskrbimo, da bo naš SLOVENSKI ROD, NAŠA SLOVENSKA KULTURA,KRŠČANSKA VERA, JEZIK, NAVADE, TRADICIJA, DEDIŠČINA OHRANILA IN PREŽIVELA ZA ZMERAJ.
  Zakaj to pišem in zakaj se mi zdi to pomebno? Leta 1990 smo SLOVENCI na plebiscitu s skoraj 100 % večino podprli proces lastne samostojne demokratične države. In leta 1991 smo si SLOVENCI v poznani novejši zgodovini prvič izborili, postavili svojo prvo samostojno demokratično državo vsega SLOVENSKEGA RODA, ki pa jo danes peščica levih aktivistov, politikov, strank politične levice lastnoročno, mimo volje večine SLOVENCEV vse bolj RUŠI. OD KOD JIM TA PRAVICA??? MI SLOVENCI SE SVOJE KULTURE IN TERITORIJA BREZ BOJA NISMO PRIPRAVLJENI ODREČI. Zakaj totrej se kljub temu non stop udriha po katoličanih, non stop se rušijo vse vrednote, načela, tradicija, navade, zaradi katerih je naš rod obstal in naš rod krasijo že tisočletje in več! Non stop se krnijo pravice tradicionalni, družini, staroselcem, moškim, ženskam in otrokom itd………….
  Če hoče politična levica, njeni aktivisti in politiki uvesti nek nov družbeni red, nek nov dogovor o teoroji domoljubja, o obstoju lastne države, naroda, kulture, tradicije, dediščine, navad, načel, tudi tisto o teoriji spola in verskih svoboščin, bo s tem morala priti odkrito pred ljudi in za svoje ideje pioskati potrditev na referendumih/plebiscitu.
  Že prej pa lahko vsak izmed nas živih SLOVENCEV na bližnjih parlamentarnih volitvah odda glas za domoljubne politične stranke in politike, ki bodo znali odbraniti in ohraniti naš SLOENSKI NACIONALNI INTERES/ SLOVENSKI ROD, DRŽAVO, KULTUTO IN DEDIŠČINO in še več, poskrbeli za razvoj in blagostanje. Zase lahko mirne vesti rečem, da sem nacionalist, ker imam rad svojo SLOVENSKO DRŽAVO, KULTURO, DEDIŠČINO, NAVADE, DOM, KRŠČANSKO VERO IN LNUDI. Imate s tem problem? Ste nestrpni? Vaš problem je, če ne marate mojega doma, krščanske vere, SLOVENSKE KULTURE, LJUDI IN DRŽAVE!! Sam imam raje, da me sovražite za to kar sem, kot bi me imeli radi zaradi nečesa kar nisem in to tudi odkrito povem. Že v letu 2018 prihaja čas, ko se bomo vsi SLOVENCI morali odločiti, kaj bomo storili z svojo lastno državo in kulturo, mar ne? In, ko se boste odločali o tem se spomnite, da mi SLOVENSKEGA RODU DRUGE DRŽAVE IMAMO!

  • Aichmbsi

   Če bi ti prav razumel, pa ne.

   • Franjo Trojner

    “Če bi ti prav razumel, pa ne.”
    A je merilo, da se spoznaš na JUGO TURBOFOLK cviljenje in zajkaj Magnifico poje, da je peder??? Čuj mene tota tvoja JUGO TURBOFOLK filizofija nea prepriča, celo prav nasprotno, UTRDI ME V MOJI MISLI!

  • Sadako

   Ti “levičarji” v resnici najbolj od vsega sovražijo sami sebe.

 • montyamp

  Kumrovški šnelkursadžije so znoreli .
  Agitpropovski majmuni vas bodo prepričali da je Slovenija boljša od Švice , kot so nas prepričevali da je JNA najmočnejša vojska v Evropi .
  Potem je pa par herojev z Janšo na čelu razbilo vse mite o poštenih morilcih , ki so s 100 let starimi ruskimi tanki bežali tja kamor spadajo .
  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA .
  Resnico varujejo bataljoni laži , to je komunist-fašizem .

  • Hun

   mit je v vasih desnih glavah in cascenje okultizma se zivece legende JJ….
   vesel sm da psihopatski Milosevic ni imel namena okupirat Slovenije

   • Olga_10

    Samo “naše” mnenje je pravilno? Haha….

    • Hun

     koncno da priznas da resnica ni ne na desni ne levi strani…vedno tici nekje v sredini

     • stajerc5

      Izgleda, da nimas pojma kaj pomenijo narekovaji, nje-de!?

     • Hun

      dobr mi je jasno..jasno mi je tud v zivlenju, da tisti ki ocitajo napake drugim sami niso nc bols

 • Hun

  “Človeka obsoditi za umor na podlagi nekega izvedenskega mnenja, neke državne institucije, ki niti ni akreditirana za takšno mnenje”

  JJ nima strokovnih kompetenc na forenzicnem podrocju, da se arogantno dela pametnega o delu NFL

  • montyamp

   Udbosodje pa ima reference na področju montiranja zanič procesov .
   https://www.youtube.com/watch?v=61-cwFvJk5Y

   • Hun

    kaj ima NFL opravka z pravom in delu sodisc…

  • macon

   JJ se je pustil poučiti od ljudi s strokovnimi kompetencami in zato tako kategorično komentira.

   • Hun

    NFL se je izobrazeval in sodeluje z vsemi svetovno znanimi forenzicnimi laboratoriji…na svojem podrocju so strokovnjaki…in nism zasledil primera v nobenem sodnem procesu da so pristransko izvajal forenzicne preglede v korist polcije

   • Hun

    to je tvoj argument da si preprican, da se je JJ poducil pri strokovnjakih o kompetentnosti NFL…pa mi povej pri katerih strokovnjakih

  • Olga_10

   Vse, kar je NFL opravil, je bilo NEZAKONITO! To je isto, kot bi vas obravnaval študent medicine brez diplome in strokovnega izpita!
   “Arogantno pametnega” se delate vi, ker obsojate izjavo Janše, ki je opozoril na to, na kar so opozorili tudi številni pravniki pred njim, torej “stroka”!

   • Hun

    na NFL so zaposleni studenti brez diplome?
    na kaj so opozoril pravniki? da je izvedensko mnenje NEZKONITO?
    Kaksn lazniv nesmisl ti danes trosi tu gor?

    • stajerc5

     Jezus, kako si butast oz. rdece upleden!!

     • Hun

      sami argumenti so te..belo obarvanec

     • stajerc5

      Argumenti? OK, ce imas tehnicnega na avtu od kolega pod kozolcem, ne smes na cesto, ker nima dovoljenja za uradni test!
      Ce nima Firma (ta kemicna!) priznanja za teste, so rezultati nicelni!!!

     • Hun

      katera firma nima dovolenja…kaj slampas ti danes a si pijan

 • montyamp

  Udbopartijske paradajzarje nemška sodišča zapirajo DO-SMRTNO .
  Toliko o poštenju mladičev in vajencev stalinove glistavosti .
  KRI NI VODA .
  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST

 • montyamp

  Slovensko gospodarstvo ima pod marionetno vlado gospodarsko rast .
  Ja , na Triglavu pa rastejo jurčki .
  Če nisi zazidarske krvi , jih pač ne moreš videti .
  Gospodarska rast je tako močna , da vse beži v Avstrijo na delo .
  Hahaha…………………………….

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Največji uspeh JJ je tale medij, bi pa raje na čelu videl Gorenaka ali Grimsa, glede na to da je JJ javno simpatiziral glede migrantskih kvot. Zaradi teh migrantskih kvot ga ne morem voliti in ne vem koga sploh lahko zacahnam na volitvah…

  • Olga_10

   Migrante je vabil in jim pel Kučan, šef zločinske Udbe in komunistične partije, v spremstvu s teroristično Antifa in Sorosovo plačanko Fajonovo!

   • Hun

    podaj mi argument kje se jasno vidi da jih vabi Kucan….a bo tak argument kot zvisane penzije za 25% za casa JJ vlade

   • ogledalo

    Olga, ti si navadno sektaško trobilo, brez argumentov in trohice znanja.

   • ahnenpass

    A ni Merklova nekaj vabila in tudi plačala stroške?

  • borko

   tudi on se tega zaveda verjem..

   • stajerc5

    Upam, da se zavedate v katerem casu je bila podana ta izjava. Takrat ni popolnoma nihce vedel, kaj se bo pravzaprav zgodilo z plazom migrantov, seveda skozi Slovenijo. Lahko bi bil sklep, da se vse vraca nazaj! In kdo bi ga takrat najbolj nasrkal? Slovenija bi bila polna kot natrpan vagon. Zato je bilo bolje tendirati za kvote kot si nakopati vse skupaj za vrat.
    To ni zagovarjanje, ampak samo moja osebna pripomba k takratni situaciji.
    Z to noro vlado si nismo mogli takrat privosciti “Orbana”…

    • ahnenpass

     Če bi vsi obrnili migrante nazaj od koder so prišli, bi jih porinili vse do domače fronte, kjer bi jih pričakala tudi naša nato soldateska.

     • stajerc5

      Eh, vidis, ceee…., samo nihce ni vedel, kaj se bo zgodilo.

 • montyamp

  V Kumrovcu gradijo novo univerzo .
  Mirko bo tam predaval , kako priti na oblast ob zaprtem vodji opozicije .
  Đamijo imajo tudi zraven ???

  • Hun

   a so romarji po poti bratstva in edinstva v Jajce tud vableni na predavanje

  • stajerc5

   Ne vem zakaj gradijo, ker so vse diplome ze natiskane in podpisane, hehe…

  • ogledalo

   Menda se je vpisalo že več kot pol vodstva sekte. Nekateri zaradi spominov, drugi zaradi napredovanj.

 • montyamp

  Najprej bo SDS ukinila udbopartijska garažna posla , da bodo veterinarji razbremenjeni .
  Dam glas takoj , 5 če treba .

 • Franjo Trojner

  Pravi domoljub, kleni Slovenec je g. Janez
  Janša! In že kr fascinatno je spremljati, kako v svojih nastopih vedno hladen, kot špricar nagovori domačo in tujo javnost, jasno izrazi svoja stališča in popolnoma razgali in razoroži svoje vedno iste domače in tuje leve politične nasprotnike. Pravi buldožer, Martin Krpan je toti naš Janez Janša, steber resnice in pravice in prav zaradi tega se ga politična levica boji in ga na vse brezsramne načine, tudi nelegalne, neligitimne ruši, a jim nič kaj ne uspeva mar ne? Kajti naš Janez Janša se, kot dobri stari Arnold Schwarzenegger še močnejši vedno znova vrača nazaj. Jasno je, da jim je tudi v tem primeru znova nagnal strah v kosti, zato se ga bodo znova kr hitro lotili s svojimi preverjenimi podlimi prijemi in zlim preverjenim kadrom. Nič se ne motim, če zapišem, da tokrat domoljubi ne bomo samo gledali, postavili se bomo v bran JANEZU, SLOVENSKEMU RODU IN SLOVENSKI DRŽAVI.

 • Kučko pod pručko

  Ne manjka veliko do lepših časov

  Ni potrebno, da vsi levo usmerjeni Slovenci spoznajo, da je Janez Janša naš daleč najboljši politik, dovolj je, da jih vsaj dovolj sprevidi svojo dolgoletno zmoto, ko so na podlagi bombardiranja murgelskih medijev izvolili dokazano zanič murgelske vlade. Janša je v svojem štiriletnem mandati dokazal, kako se vodi državo, da se njena krivulja življenjskega standarda obrne navzdor.

  To, da je poleg vseh sposobnosti tudi izredno zaveden Slovenec, s katerim se niti slučajno ne more primerjati noben murgelski politik, kaj šele veleizdajalec, je samo še dodatna garancija, da bo Slovenija ostala dežela ponosnih ljudi, ki bodo cenili svoj jezik, državne simbole, kulturo, slovensko glasbo, umetnost ter vse, kar daje državi pečat spoštovanja.

  Ko bo tistih nekaj procentov levakov prestopilo na stran bistveno boljše politike, bo Kučanovi uničevalski bandi odklenkalo za vedno!!!

  • bednick

   Srečen zaključek…………………. pravljice.

   • stajerc5

    Neodrasli oz. nedorasli pac jemljete vse kar ne razumete za pravljico!
    Nina-nina-nana, partija je zaspana…

  • Boris_j

   Jezik, državne simbole, kulturo, slovensko glasbo, umetnost, itd… vse to lahko z lahkoto cenimo brez, da se pridružimo Stranki, celo brez, da ji sploh blizu pridemo.

   • stajerc5

    Lepa brenta te pozdravlja!

 • Sadako

  Vsakič, ko se migracija ustavi na mejah, morajo v ospredje otroci in ženske. Otroke dvignite visoko v zrak. Najprej je potrebno poskušati brez sile, če ne gre se mora sila stopnjevati. Če na mejah še ne bo dovolj ljudi oziroma, če v skupinah ne bo žensk in otrok počakajte da se zbere večja skupina — vsaj 50 oseb — in nato začnite s stopnjevanjem pritiska.

  (OPOMBA: Ne bojte se policije, saj ne bodo uporabili sile proti vam zaradi evropskih meril in medijev, ki bodo vedno podprli vas. Policija se bo edino branila. Vedno boste na koncu dosegli svoje).

  – v primeru morebitne sile s strani policije pa se izgovarjate na demokracijo, nacionalizem, fašizem, … Vedno tudi pokažite kakšno poškodbo in za to obtožite policijo. Pozanimajte se kdo so vodilni v državi in skandirajte njihovo ime. Ko vam uspe priti čez mejo z aplavzom nagradite policijo, državo in zopet skandirajte imena vodilnih če jih poznate. S tem boste vplivali na čustva ljudi v državi, da bodo podpirali prihod beguncev. S tem bo odprta tudi pot za vaše bližnje, ki pridejo za vami. Če vas pride pozdraviti kdo od policije, politikov naj gredo v ospredje ženske in otroci — otroke pred tem poučite kako naj se obnašajo v takih situacijah.

  Priprava na pot: Preden se odpravite na pot si pripravite zgodbo. Pripravite fotografije porušenih zgradb, uničenja, smrti, pohabljenih ljudi (mediji so že ugotovili, da več različnih ljudi kaže isto podrto hišo in govori da je bila njihova, ljudje pa se med seboj ne poznajo). To boste potrebovali za evropske medije. Če vas povprašajo po izobrazbi recite da ste izobraženi.

  – tako boste lažje dobili dovoljenje za vstop (tako je isti migrant srbski novinarki predstavil popolnoma drugačno zgodbo, kot jo je povedal novinarki v Nemčiji, v Sloveniji pa so celo pozabili imena, ki so jih dali policiji pri vstopu). Obvezno imejte na poti telefon (obveščevalne službe imajo podatke, da so poleg denarja nekateri migranti dobili tudi najnovejše telefone), da se boste lahko obveščali med sabo. Ko pride kje do zastoja obvestite druge skupine da se vam pridružijo in stopnjujte pritisk. Nekateri boste dobili tudi kontaktne številke, ki jih boste kontaktirali v primeru problemov in ko prispete na cilj. Svoje dokumente pred potjo uničite. Medijem nikoli ne govorite o navodilih, ko jih preberete jih uničite.
  • Zelo šokantni so tudi podatki-navodila o medijih v Evropi: Evropski mediji imajo radi tragične zgodbe. Zaradi narave demokratične ureditve so beguncem večinoma zelo lepo naklonjeni. Tako z mediji kot ljudmi na poti morate biti v prijaznih odnosih. Mediji bodo prikazovali begunsko tragedijo kot nekaj kar mora Evropa sprejeti in politiki se bodo uklonili pritisku medijev. To vam bo odprlo vrata. V primeru problemov izpostavite, fašizem, ekstremizem, nacionalizem, da se počutite kot živali. Novinarke v Evropi zelo rade podležejo tudi arabskim mladim moškim, kar je potrebno izkoristiti. V medije je potrebno vnesti zgodbe uspešne integracije in izkoristiti naše brate, ki so se naivno prilagodili tamkajšnji družbi. Novinarji v Evropi so večinoma zelo ozkogledni, mediji pa usmerjeni na dobrodelnost, humanost in Evropske vrednote. Ravno to pa je potrebno kar se da dobro izkoristiti.
  • Pri tem je potrebno povedati, da so med tako imenovanimi umetno spodbujenimi migranti tudi resnični begunci pred vojno. Brez teh načrt ne bi bil uresničljiv, saj Evropa kljub svoji šibkosti ne bi odprla svojih »vrat« na stežaj, če bi bili v tej milijonski množici samo mladi moški. Po ocenah VS bo v prvem valu okoli 30 % družin (otroci in ženske), kasneje pa bo vse več samskih moških. Prav zaradi resničnih beguncev pa je Evropa popolnoma brez moči, saj so ekstremisti predvideli, da bodo zaradi njih odprta vsa vrata in da Evropa zaradi svoje šibkosti – da je ne bi obtožili, da je fašistična – ne bo na silo ustavila beguncev. In prav to je bil namen. Varnostne službe so imele že leta 2014 podatke, ki so sami po sebi govorili, da je potrebno val migrantov ustaviti na mejah za vsako ceno in takoj. Toda politika Evrope se ni zganila in zgodilo se je kar se je. Če bi se prvi val ustavil, bi bilo danes problem še možno rešiti. Migranti bi dobili signal da tako ne gre, sedaj pa poti nazaj ni več.
  • Zadnja informacija – 28.9.2015 – je, da so ljudje po vsem svetu opazili kaj se dogaja v Evropi in samo v Afriki se pripravlja na milijone migrantov, kar je po ocenah varnostnih služb konec Evrope, kot jo poznamo. Zakaj politika tega ne priznava in ne objavi, se sprašuje vse več ljudi. Še bolj šokantna je izjava nekdanjega sodelavca iz Nemčije: Tudi če Evropa danes ustavi vojno v Siriji, poti nazaj več ni. To namreč niso vojni begunci, ki bežijo pred vojno, ampak migranti, ki se bodo na pot odpravili v vsakem primeru, če tudi se vojna konča. Milijoni iz Arabskih dežel in Afrike bodo za vsako ceno hoteli v Evropo.

  http://www.nenavadno.com/forum/index.php?topic=7357.0

 • Dragan

  Prvo in prvo, naredite nekaj, da mi ne bo treba brati ta portal s povečevelnim steklom in očali.

 • ahnenpass

  Pri nas volijo samo še pripadniki strank, njihovi sodelavci in ovaduhi, nič novega, take volitve smo poznali že v najhujšem komunizmu.

  • janez zorman

   In še to v večini pripadniki tistih strank, ki vzdržujejo kontinuiteto Yugomafijaštva in udbopartijstva.

   • ahnenpass

    Poglej, ne vem koliko si star ampak mogoče se spomniš prehoda iz SFRJ v Slovenijo. Nič posebnega se ni zgodilo, naslednjega jutra so šli vsi normalno na šiht.

    A trdiš, da je imela Zveza komunistov Slovenije tudi kaj prav in bi lahko do danes vladali? isto norci mislijo za Hitlerja, to pa zgolj zato, ker ga niso razumeli. Niti en fašist ni bil nikoli normalen, sadomazohistični psihopati ne zmorejo popolnoma nič dobrega, tudi če se ti mogoče na začetku zdi, da niso tako pokvarjeni, vedno lažejo, ampak res vedno, če so zelo prijazni in se delajo čuteče, zagotovo skrivajo neko veliko svinjarijo.

    Alternativ pa ni, saj se trudimo, ampak nas v najboljšem primeru, smatrajo samo za slabo šalo.

    • ogledalo

     Komunisti bi lahko vladali še danes. Poglej Kitajsko.

     • ahnenpass

      Saj Hitler bi tudi lahko zmagal, če ne bi tako grdo delal z judi, cigani in duševnimi bolniki, ki se niso rodili pravim staršem.

 • janez zorman

  170 slovenskih državljanov vsak teden zapusti “veliko gospodarsko rast” in išče srečo po Avstriji, Nemčiji, Angliji, Italiji,…jaka pamet od Mirka !

 • luckyss

  Saj človek kar verjet ne more kakšne streljate okrog Janeza….
  Evforija okrog edinega vodje je na enakem nivoju kot tista okrog Kima v severni Koreji….
  Seveda je majhna razlika…tam se mu klanjajo pod prisilo, tukaj pa prostovoljno…
  Kje so vam beležnice ?!
  Torej pravi pripadnik SDS mora s seboj vedno nositi svečko in beležnico, tudi če ni pismen…;))

  • tarantela

   Mene pa zanima, koga v vladi in na levici nasploh orto desnica drži za jajca. Tole je del komentarja pisca Draga Šurca v pismih bralcev v sobotni prilogi Dela 23. decembra letos:
   “…Ustavni sodniki so ugodili pritožbi Janeza Janše in ga dne 12.12. 2014 izpustilo, za katerega je bil pravomočno obsojen. Obrazložitev za takšno razsodbo je bila neverjetno “prozorna”, da je Janša v opoziciji porok za delovanje pravne države…”
   In nadalje piše omenjeni gospod:
   “Nenazadnje so ustavni sodniki 4.4. 2017 s tesno večino odločili, da se dokazi zoper poslanca Andreja Širclja začasno zamrznejo.”…

   • viRus

    Bolj neumnega vprašanja ne bi mogla napisat.

    • tarantela

     Tvoj odgovor je še bolj trapast, he-he. Odgovoril mi pa nisi.

    • stajerc5

     Joj, kaksno sovrastvo bruha iz rdecesralcev! Ne morejo in ne morejo koncati z pljuvanjem zvepla in pepela.
     Kaj vse ne naredi strah, to ni vec strah, to je panika!!!

     • tarantela

      Ja, jest usak večer pogledam, če mam use zaklenen, firnke skup potegnem, pod poslo pogledam, de se kdu ne skriva, pred kljuko na vratih stol postavm, pol pa še valjar v roke in kahlo pr rok.
      Aja: sm pozabla uprašat, koga nej se bojim?

     • janez zorman

      Al si Kontiću že plačal položnico. Titeja morate zrihtat al pa če tistega tapodrtega iz nekoč titovih Užic pripeljete.

     • tarantela

      Lepo prosim, jest sm punčka. Nisem plačala, saj kip ne potrebuje denarja, urejali bojo menda park.
      Veš kaj, se mi pa zdi, da je znal državo skup držat, zdej smo pa skregan, kot še nismo bili v zgodovini!!! Jugoslavijo so upoštevali povsod, zdej pa še domači politiki hodijo rovarit proti Sloveniji, eden v Bruselj, drugi v Zagreb, čisto domobranska kolaboracija in v rit lezenje drugim!

     • janez zorman

      Tudi Stalin, Chauchesku, Hitler,..so znali državo skupaj držat. Vprašanje je, koliko so narodi za to plačali. Mi smo izgubili veliko.

     • ahnenpass

      Kljuke na vhodnih vratih pa nisi obrisala z razkužilom, to je lahko usodna napaka.

   • luckyss

    Mislim, da orožarski posli vendar niso bili dejanje le enega človeka…
    Verjetno obstaja “drevesna shema” tega vzajemnega “držanja za jajca”….tam nekje pri koreninah pa so določeni Hrvati in Bosanci…

   • ahnenpass

    A ni bil Janša eden izmed zakonodajalcev? Torej je bil porok, da se nikomur ne sme zgoditi kar so naredili njemu.

  • ogledalo

   Riti imajo tako vedno s seboj….

   .

  • lokec

   Saj je danes zelo malo komentarjev s strani SDS podpornikov. Ne vem zakaj se komunisti tako sekirate za g.Janšo.

   • luckyss

    Trenutno so očitno na malici..pingo sok in sendvič…lahko pa si pogledaš njihovo orgijo spodaj ;))

 • tarantela
  • bednick

   ????
   Mene vrže na en projektor.

 • Boris_j

  Janša, oz. SDS ima najbolj noro bazo volilcev v Sloveniji. Nihče ne pride niti blizu. Dovolj časa sem že tu na Novi, da je to popolnoma jasno. Glas zanj je tudi glas za to bazo, kajti vsak politik se vsaj deloma trudi uresničevati norosti svoje baze.

  S svojimi circa 2000+ sovražnimi komentarji dnevno, številni delate SDS-u največjo anti-reklamo kot jo sploh lahko.

  • Sredina

   Bolš nebi mogu napisat haha

   • macon

    Ti idiot res ne bi mogu nič napisat. Daj spizdi že pa se prijavi pod novim nickom in slikico.

  • stajerc5

   Fuj, polne hlace…

  • ahnenpass

   To so zdaj eni taki mentalni mehurčki, odkar ljudje ne volijo več, ni v politiki nobene prave energije, sledilci se oklepajo predvsem kulta osebnosti svojih političnih vodij, ki jim služi kot svetilnik. Če še tega ne bi bilo, bi narod ostal popolnoma sam, kot ujetniki in talci nekih norcev, ki se jih nikakor ne moremo več znebiti, ker pri nas enostavno nikomur ne moreš zaupati.

   Država je povsod in je vse, vse za državo, nič proti državi, vse ostane v državi, pa priden bodi.

  • macon

   Komentarji vas levih so nekaj skrajno neumnega in primitivnega, vsak dan dokazujete, da ste od pokvarjenosti in debilnosti že nori.

   Priznajte že, da vam godi vaša oblast, ker imate verjetno kake koristi od nje. Kup vas tako piše, da to lahko počne samo plačanec ali motenec.

   Boli vas kurac za Slovenijo in potomce, vas izdajalce naroda.

   • Boris_j

    Vaš veliki neizdajalec naroda JJ je nekaj let nazaj med finančno krizo zaradi notranjepolitičnih obračunavanj, trdil da tej državi grozi nelikvidnost.

    Tujina pač ne ve, da je Janša le pogojno prišteven in je te izjave vzela zelo zares. To nas je vse skupaj, tudi SDSovce stalo kar nekaj krepkih milijonov več. Kaj takega si normalen politik kjerkoli na svetu tudi pod razno ne bi privoščil. To je slovenski janšistični unikuum, to je naša, ali bolje rečeno vaša raven. Narodno izdajstvo ne le v krvi, ampak kar v kosteh.

    • macon

     Denar iz EU programa bi pomenil vsako leto par sto milijonov obresti manj, Bankrotškova šivilja pa se je zadolžila po maksimalni ceni in celo v tuji valuti dolarjih. O tem ti seveda tvoji veleizdajalci niso nič povedali, ker ves čas nemarno lažejo in se spakujejo.

  • Aichmbsi

   Lepo povedano.

 • ahnenpass

  Taktika SDS je popolnoma zgrešena.
  To ni več Jugoslavija, sami smo, ogroženi iz vseh strani in brez pravih prijateljev. Lahko gremo edino ven iz EU, OECD in NATO, vstopiti pa ne moremo več nikamor, za Slovenijo so vsa vrata zaklenjena. NIhče nas ne jemlje resno, komunistov ni več, drugih problemov nimamo, ker smo opravilno nesposobni in lahko še cel narod pocrka od lakote, pa za nas skrbita Velika Nemčija in Rimokatoliška cerkev, za duševno oporo in spoved. Resno, če gremo enkrat ven iz teh zvez, se nas bodo še ti odrekli in Slovenija enostavno nima več smisla.

  Najprej se moramo zmeniti med sabo, kdo smo mi, kaj smo mi, kaj pomeni biti Slovenec. So Hrvati in Srbi isto? So katoliki in vsi ostali krščani isto, kaj pa neverniki, so tudi oni lahko pravi Slovenci? Mogoče pa res ni pomembno, kdor ima Slovensko državljanstvo, je Slovenec, tudi, če ni bil rojen pri nas in ima več državljanstev, tudi, če hodi k nam samo po socialno in delat slabo, samo da je državljan. Je to to?

  Komunistov ni več, ni več partije, jo je muca popala, eni so se okoristili z državnim udarom in državljansko vojno, drugi z verskimi spopadi, tretjerazredni pa menda sploh ne obstajajo, pri nas se govori edino o dveh razredih, ker bi preveč asociralo na klasični fašizem. Zakaj se izogibamo strokovnih terminov in argumentacij, če so očitni in vsem na očeh? Kdo je pri nas sploh v stranki, kdo od članov stank sploh uresničuje kakšno politiko, vsaj pred domačim pragom, zgolj prvorazredna elita, ki je na oblasti še iz časov komunizma. Nekateri niso več komunisti, so what, kljub temu se jim zdi, da so še vedno politiki. Ne vem zakaj, niso razumeli komunizma, ne razumejo demokracije, oni so pač nekaj, kar drugi niso, sami sebi so namen. Predvsem zaradi slednjih, ljudje ne rinejo v stranke, jih niti nihče ne povabi, se imajo sami zase dovolj fino, ne rabijo nikogar, da bi jim mešal štrene in snedel kos klobase. Je to to?

  Najbolj pa me skrbi, da pri nas ne poznamo skoraj nobene prave alternative, dovolj je prebrati ta članek in se lahko zavemo, da živimo v norišnici. Poslušajte Janšo, najprej govori o teorijah zarot, potem se izkaže, da je samo posle z Iranom sporen, sicer vsi prvorazredni živijo od provizij in dividend, ki pa zgleda niso sporne. Meni se zdi pa sporno, da ne dobim nič, brez mene, bi bilo manj države, brez države tudi priviligirana elita ne bi dobila nič. A sem talec mogoče, svoj obstoj plačujem tako, da nekdo bogati zaradi mojega nagona po samopreživetju.
  Potem so tu družinske stvari, SDS razglaša inkvizicijo, v resnici predlaga samo spremembe zakonika, ki bi zapovedal neko dodatno represijo in vključil v intimne probleme še več načelno nič krivih posameznikov, katerih edini greh bi bil, da so pač del neke sorodstvene vezi. Ni narobe, če lahko gestapo ugrabi otroke, napačnim so jih dali, to skrbi opozicijo.
  Naš največji problem je komunistična ideologija, ki bi jo SDS rad zamenjal z bolj katolibansko, ampak ideologija bo v vsakem primeru.
  Slovenci smo ponosni na svojo vojsko, na veterane tudi, ampak samo tiste, ki so se borili proti Srbom, ko so nas v resnici napadli Hrvati. Veterani nimamo popolnoma nič za opraviti z to nato soldatesko, nula, mi smo bili popolnoma druga vojska, ne dolgujemo jim ničesar, oni pa nam ogromno. Ker SDS loči veterane po izvoru staršev in ideološki pripadnosti, veterani pač ne moremo vplivati na nič in tudi nič ne pomenimo, če bi se pa takoj skregali med sabo, ker ne poznamo enih samih dejstev, vsaka laž je bolj resnična. Kaj torej prinaša opozicija novega, razen več svojega vpliva v itak zavoženi in zlagani sferi.
  Narod se boji svoje policije, ne poznamo nobenega učinkovitega sredstva proti njim, oni pa zgolj opravljajo svoje delo, ko jim naroči izrojena elita. Glavni razlog za kaos so slaboumni represivni postopki in totalitarni zakoni, ki temeljijo na popolnoma relativnih ali celo izmišljenih podatkih, opozicija bi jih rada samo delno omilila in spremenila nekaj malenkosti, totalitarni bi bili pa še vedno. Zakaj ne moremo imeti normalnih zakonov in posledično policije, kot na primer Avstrija ali celo Italija, kaj je pa z njimi narobe, zakaj so naši boljši in bolj pametni? Je ni politične stranke, ki bi se pri nas ukvarjala s kritiko notranjih zadev, če so pa skoraj vsi na vrhu nekdanji tajni miličniki, za njih je edino totalitarizem normalno stanje, vendar s človeškim obrazom.

  Ni alternativ, naše stranke so samo 50 različnih sivih odtenkov partije, letos bo še več nevolilcev.

 • Sredina

  Ampak desničarji pa ustanavljate stranke kot po tekočem traku pred volitvami:
  – Rupel
  – Zupančič
  – Črnčec
  – Čuš
  – Primc
  – Kangler

  • Kaj te moti ?

   • Sredina

    Nič, podpiram politična pluralnost, ne sicer toliko drobljenje političnih strank, samo tok mate za povedat čez leve stranke…

    • ahnenpass

     Leve stranke so izrod, ja nimajo nobenega svojega mnenja, če se lahko strinjajo glede terorije spola, jih je mogoče prepričati v karkoli. To je res isto kot ravna zemlja, tudi če se jim zdi zgolj slaba šala, je za njih tako smešna, da jo neprestano obnavljajo, enostavno se ne morejo nehati smejati. Pa sploh ni smešno.
     Levica se ne zaveda, da je prav zaradi njih propadla že Jugoslavija. Saj zato so bili pa vsi zraven na pogrebi, ko so se prepričali, da mrlič zagotovo ne bo več vstal, se lahko zdaj do mile volje izživljajo nad njegovim političnim truplom, kot vsak incestoidni kanibal.

     • Sredina

      Teorija spola je neka desna pogruntavščina, s kateri se levica sploh ne ukvarja….dejte že enkrat zaživet in se ukvarjite s čim manj prežvećenim…ne pa da ves čas poslušamo samo o kučanu, komunistih, udbomafiji, LGBT, partizanih, jugoslaviji, prisvajanju osamosvojitve ipd.

      Ljudje vas majo pač dovolj

      In vas 100 ki tule gor komentirate niste reprezentativni vzorec

     • ahnenpass

      Ne bi rekel, teorija spola dejansko druži levico, je nekaj skupnega, s čimer se lahko vse leve stranke identificirajo. Gre za ideološko omrežje, ne za materialne koristi, druga stvar, ki jih druži je pa demon Janša in njegov demokratični Jihad proti socialističnim infidelom.

     • Sredina

      No če tko mislš, potem maš zelo pohabljeno predstavo o “levih” strankah…js še nism slišu nobenega od vodilnih levih politikov govorit o teroriji spola, vaše pa, ker tako nabirate ideološke točke

      Sicer pa ste vi bistveno bolj obsedeni s Kučanom, dejstvo je da SDSS brez Kučana ne bo dolgo obstala, ker vam bo zmanjkalo materiala o katerem bi govorili, levica po drugi strani lahko brez velikega vodje brez problema preživi

     • ahnenpass

      Povej mi eno levo stranko, ki ne zagovarja vsaj istospolnih porok. Eno samo levo stranko mi povej, ki se zaveda, da smo vsi ljudje na svetu lahko samo moški, ženske ali invalidi. Bolj zanimivo je, zakaj se ti zdijo te stvari samoumevne in nepomembne, delujejo pa vseeno, ker so vsi levičarji povezani z isto ideologijo.

      Jaz nisem obseden z nikomer, zgleda še nisi prebrala veliko mojih komentarjev, če ne bi vedela kaj si mislim o tistem madžarskem bosancu in kdo je že 30 let njegov neposredni naslednik, ki je precej večji problem. Kučan mogoče sploh ne obstaja, vsaj jaz ga še nisem nikjer srečal osebno in videl na lastne oči, on je bolj ideja, ki povezuje levico in desnico, v resnici je popolnoma nepomemben, ja nima nič.

     • Sredina

      Lahko me najprej podučiš kaj je sploh teorija spola če o tem tok veš

      Sicer pa zagovarjajo enake pravice za vse ljudi in to nima nič s teorijo spola karkoli to že je

  • luckyss

   Politično je to strel v koleno pri desnici…Pri koritu je za desne le en prostor, pa občutno preveč rilcev…No, tudi levica ni bistveno pametnejša….Požrtnost je očitno huda zadeva..

   • ahnenpass

    Za njih velja isto kot za tebe, vsak normalen človek bi rad vse kar že ima in več, tudi oni niso nič drugačni, le da oni lahko izbirajo in odločajo o življenju in smrti, ti pa ne, žal.

   • Sredina

    No za desnico to dejansko še toliko bolj velja, ker imajo bistveno manjšo volilno bazo v primerjavi z “levico” (ki je v SLO politološko gledano ni), in glede na to, da je večina njihovih volivcev ti. “zvestih volivcev”, ki ne menjajo strank, in glasujejo konstantno, je situacija še toliko bolj zaskrbljujoča

    • luckyss

     No, kakorkoli že obrnemo imam občutek, da JJ načrtno sili v opozicijo…
     Zadeve zanj še niso “dozorele” ;))

     • Sredina

      No sej veliko izbire ravno nima…zato si je pa sam kriv

     • tarantela

      Iz opozicije lahko streljaš z vsemi kanoni, za nič ne odgovarjaš, vse so drugi krivi, na šiht pa hodiš al pa ne, če se ti ne ljubi in tvoj stol tam sameva, plača pa teče in to lepa,…

     • Sredina

      Ja, sploh nekdo, ki se že celo življenje preživlja na državne stroške – IJJ, tak je samo še Pahor

     • luckyss

      Tudi…ampak bistveno je da si ne pokvariš “ugleda” v evropskem vrhu, kar je nujno zlo, če hočeš delovati v dobrobit svojih državljanov in s tem pričakovati naslednji mandat..

     • tarantela

      He…

     • ahnenpass

      Točno tako, plačo, penzije, zaščito in privilegije pa le dobijo.

     • viRus

      ti bi tudi, kajne, če bi te kdo volil, ha, ha,

     • tarantela

      Jest sm že u penziji in klele sm tipkovnico matram. Povem Ti pa, da smo v delegatskem sistemu o veliko zadevah odločali od KS, DPZ, ZD na terenu in kasneje so se vse zadeve in stališča in odloki prenesli v vrh države. Sedaj pa nekaj mandeljcev meša, vleče plače, državljanov pa nihče nič ne vpraša. V prejšnjem sistemu so bili pogosti krajevni, občinski itd sestanki, na katerih so zbori ljudi odločali o vseh zadevah. Kdo Te pa danes kaj vpraša?

     • ahnenpass

      Isto, le da se morate danes skrivati in neprestano lagati, sicer bi kdo iz tujine še kaj posumil.

     • tarantela

      Meni se ni treba skrivati, nikomur nisem naredila nič žalega, nikomur nič ukradla ali ga kako drugače prikrajšala. Vem samo to, da smo se veliko bolje razumeli kot sedaj delajo današnji politiki. Ja, pa nisem bila v nobeni partiji!!!

     • ahnenpass

      Nisi bila v partiji, delegat pa, je že v redu.
      Saj se ne skrivaš, poglej, pisarna je zdaj povsod okoli tebe, nekateri delegati pa se na ulici delate, da se med sabo sploh ne poznate. Saj nisi nikoli nič odločala, delegati ste bili tam zaradi druženja in utrjevanja v komunistični ideologiji, tudi zdaj o ničemer ne odločiš, le s posameznimi delegatkami in delegati hodiš na kavo in obiske. Isto kot prej, samo drugače vse zgleda, če pa ne sme nič spominjati na totalitarizem in diktaturo.
      Potem je tu še sindrom razočaranih gospodinj, pri nas ni bilo nobene katarze, sistem je edini garant, da se določeni računi niso nikoli poravnali, predvsem moralni, ker se sploh ne sme več dvigniti glasu. Zate ne vem, za večino pa lahko rečem, da se gnus zaveda lastne izrojenosti in jim je kaj malo mar, so what, itak bodo crknili, celo življenje je bil drek, dobijo pa redne prejemke in so še vedno doma, na toplem, otroci so odrasli in imajo že svoj zarod, nihče jih ne povezuje s totalitarnimi zločini, kaj še hočeš od življenja v taki norišnici več. Nekateri mogoče edino višje penzije, da si lahko privoščijo več masaž in mladih prostitutov, ampak saj si lahko hlapce kupijo že za en pir, z vsemi okužbami zraven, ki jih še nimajo.

    • ahnenpass

     Pri nas ne obstaja politična volja, da bi rekonstruirali cel državni aparat, kar bi bilo nujno narediti takoj po koncu partijske vladavine. Ne moreš menjavati samo posameznih delov, nacional socializem je zelo močan konstrukt, to ni isto kot prehod iz fevdalizma.
     Sem rekel nacional? Seveda, kakšna partija bi se pa uprla komunizmu, če ne edino taka, za katero stoji cela nacija. Komunisti niso izdali Jugoslavijo, to niso bili več komunisti, samo še socialisti, ampak nacional socialisti, zato danes živimo slabše kot med nacistično okupacijo, le da na ulicah ni videti toliko razdejanja in nasilja. Drugi razlog za restavracijo fašizma je pa nezavedni, komunisti so učili, da obstajata na svetu samo dve stvari, kdor ni komunist, je lahko torej edino še fašist. In oni že 30 let niso več komunisti.

     • tarantela

      Zanimivo to okoli strank. Ondan sem poslušala Ljudmilo Novak na radiu Ognjišče. Neka poslušalka ji je po telefonu postavila vprašanje, zakaj NSi bolj ne sodeluje z Janšo in SDS. Gospa Novak je odgovorila, da je NSi desnosredinska stranke, SDS pa je nastala iz levega pola, saj se je prej imenovala SD (socialni demokrati), z Janšo pa ne more sodelovat je že bilo več poskusov, pa ni šlo.

     • Sredina

      No dejstvo je, da jo Janša ves čas napada na osebni ravni, označuje za pripadnico komunizma, bije ideološki boj proti stranki…s takim človekom ni možno sodelovat

      Je pa Novakova tudi jasno povedala, da je pripravljena sodelovati z SDSS, vendar brez Janše na čelu…Če bi SDSS npr prevzela Tomčeva, mislm, da bi stranki odlično sodelovali, tudi sami se odlično razumeta

     • ahnenpass

      Brez Janše, tudi Novakove ne bi bilo, pa še marsikoga v tisti verski stranki velikih slovencev, ki so po rodu hrvati in zgledni katoliki.
      Drugih članov nimajo, to so zame prej sekte in podeželski klubi kot politika.

     • rabbit

      Kje pa piše da je Janša pripravljen sodelovati z Novakovo na čelu NSi, ko pa ve da hodi na raport k Kučanu.

     • ahnenpass

      Zanimivo, zgleda nočejo zmetati vseh polen na ogenj naenkrat. Kaj pa, če se Janši zalomi ali bi morali žrtvovati bolj agresivno frakcijo, tistih par procentov verske stranke itak ne more odločiti, lahko pa ohranijo močno in neodvisno bazo, iz katere je mogoče začeti neko novo politiko. Zato bitko, so bolj primerni Jelinčičevi borci, ki se ne bojijo tudi bolj konkretnih akcij, ne pozabimo, da so nekoč pobrali celo 10% volilcev. Osebno menim, da ta procent danes drži SDS nad vodo, to pa edino zato, ker se Janša izpostavlja kot mučenik, zaenkrat vidijo v tem največ koristi,ker so komunisti enostavno premočni in bi jih lahko takoj pomendrali s tankovskimi gosenicami. Saj se lahko drugače maščujejo, oni se ne prepirajo več po portalih, jih je Kresalova vse polovila in kriminalizirala, zakaj bi, če se da gnojiti in strupiti tudi tajno, brez dokazov in očitnih sumov.
      Mene najbolj skrbi, da desnica ne ločuje Slovence le na tri razrede, po nacističnem okupacijskem modelu, temveč so nas ločili tudi na poreklo prednikov. Potomce Srbov so močno oslabili in dodatno okrepili potomce hrvatov, tudi albancev oziroma vseh nekdanjih nacističnih zaveznikov. Če bi nam hrvati to delali pred osamosvojitvijo, na srbe nihče še pomislil ne bi oziroma bi jih prosili na pomoč, ker pa nacionalistične akcije trenutno v Evropi niso popularne, pač mirno toleriramo integracijo v zahodni balkan, s centrom v Zagrebu. Ker to je končni cilj osamosvojitvenih naporov, na koncu bosta obstajali le dve veliki nacionalni državi južnih slovanov, Srbija in Hrvaška, vsaka s približno 12 milijoni prebivalcev, kar je dovolj za stabilno ekonomijo.
      Za nas drugo in tretjerazredne državljane pa pomeni ta načrt gotovo smrt, le da se moramo prej še leta in leta zvijati v agonijah, če drugo raje sploh ne omenjam.

  • Kosobrin

   Sami stari obrazi z novim nategom!

 • ogledalo

  Uboge ssovce! Saj vam je toliko naložil, da še sam težko verjame. Verjetno bo ukinil ZUJF in zopet povišal davčno stopnjo za najbogatejše, ki jo je zmanjšal v prejšnjem mandatu. Z ivanom je tako kot z Magnificom, le da slednji naglas pove da ga boli ku*ac! Če nadaljujem Magnificovo misel, “popušili” boste na naslednjih volitvah, da vas ne bo videti iz oblaka sramote! Da bo v božičnem duhu:” Iz mojih ust v Božja ušesa!”

  • ahnenpass

   Vi tudi, stranka slovenskih nevolilcev bo spet odnesla gladko zmago, toliko kot nas bo letos, nas ni bilo še nikoli prej.
   Ne pozabi na Pahorja, brez njega nam ne bi nikoli uspelo, on je najboljši razlog, zakaj je med volitvami bolje ostati doma.

   • ogledalo

    Mi?! Treba je iti na volitve in oddati neveljavno glasovnico, če ti ni nihče pri srcu. Če ne greš, gre tvoj glas zmagovalcu.

 • Janez

  Ma boli Ivana za Slovenijo in njene prebivalce. Drugače ne bi utajeval davkov, vse račune plačeval z gotovino, ki je priletela nekje iz neba, račune mu je plačevala Urškina sestrična da ju ne ni ujeli, vsa družina Janša dela v ali z stranko SDS. Skratka muti še bolj kot Zoki.

  • janez zorman

   Tudi naš Martin Krpan je “nategoval” neverodostojno skorumpirano oblast.

  • macon

   SDS dobi kak milijon ali dva za volilne glasove, Janković pa iz 300 milijonskega ljubljanskega proračuna zajema z veliko žlico.

   Levim bedakom cifre res nikoli niso šle, v glavah imate par deset tisoč Janševe gotovine v istem rangu z Jankovićevimi milijoni.

 • tarantela

  Zdej grem pa jest kriminalko gledat. čau.

  • Olga_10

   V Murgle…

   • ahnenpass

    Še interneta ne rabi, imajo kar ene take električne kable in telefonske žice, pa razne cevi so tudi večfunkcionalne.

 • učko

  Pa kwa JaJo zavaja svoje ovce?! Z eno stranko se ne da formirati vlade. SDS pa ni v stanju narediti koalicije z nobeno stranko, ki bo izvoljena v parlament. Če bi mislili resno, bi že pred časom ustanovili še 2 stranki, ki pa bi morali biti “proti režimski”, ne pa kao desni. JaJotu se gre v bistvu samo za to, da s parimi cepci pride v parlament in lagodno bluzi v opoziciji. Kurc ga gleda !

  • Sredina

   to sm js že spodi napisu in nimajo odgovora na to

  • ahnenpass

   Janšo bo branil Long horn desnice tako dolgo, dokler ga boste rdečekožci oblegali, desnica pa ga bo podpirala dokler ne bodo našli nekoga boljšega.
   Edina možnost, da se na desni pojavi močna laternativa je, če se loči od religij oziroma če se otrese katoliškega vpliva, ki združuje predvsem slovencev, ki so po rodu hrvati pa če se vsi postavite na glavo. Najdite mi hrvata in katolika, ki si bo želel sodelovati s srbom, pa bom razmišljaj drugače, ga ni. Pol Slovencev je pa po rodu Srbov, če vam to kaj pove, zato na desni NE MORE in NE SME nastati nobena resna avantgarda, vsaj dokler je še živ en sam Srb ne.

   • Olga_10

    Ni problem v Slovencih, Hrvatih, Srbih, katolikih…problem je v komunističnih zločincih Kučana in njegove kamarile! Enako kot Islamisti ne prenesejo drugačnosti in iščejo sovražnike zunaj in znotraj in z razdori, lažmi, podtikanji in celo zločini poskušajo uzurpirati oblast!
    Konec je levaki! Tika taka…

    • ahnenpass

     Če ni problem, mi prosim povej koliko je v vaši stranki potomcev srbov? kaj pa pri naših katolikih na splošno?
     Pahor vodi komuniste in Udbo že 30 let, zakaj ni bolj pomemben od Kučana?

  • macon

   Ko je izkrivljeno vsako pravo in te vržejo v zapor za nič, so traparije o pošteni predvolilni tekmi, kjer se bodo primerjali in predstavljali programi, samo navadno moteno kvasanje vas zabitih levih idiotov.

   Marš, pokveke lažnive in motene.

   • Zaskrbljen

    Ocitno imas prevec cajta. Pojdi delat!

    • macon

     Marš v pm, opica zabita kretenska.

     • Muc full si se razjezu…te nežno pobožam, da se sprostiš.

   • ahnenpass

    Točno tako, stvari niso resne, so pa katastrofalne, o čem pa desnica nabija?

    • macon

     Stvari se bodo preobrnile čez noč. En ponedeljek bo, ko bodo marsikatera vrata zaprta, sleherniki pa bodo lahko z glavo butali ob njih oziroma ob najbližje drevo, vendar jim ne bo prav nič pomagalo.

     Levi kreteni si drugega tudi ne zaslužijo.

     • ahnenpass

      Tudi OK, ampak zakaj se potem o tem in tako ne pogovarjamo?

    • Olga_10

     Zato bomo naredili red…

     • ahnenpass

      Saj zato se vas pa vsi bojijo, večina Slvoencev se dobro zaveda kaj pomenita za vas red in disciplina, ne glede kako to olepšujete in peglate, smo se lahko na lastni koži prepričali, da se kupa gnoja ne da spolirat. Že dvakrat, ampak pravi osel gre itak trikrat na led.

   • Kosobrin

    Nihče ali malokdo je v zaporu za nič!

    • macon

     Ko bi bil ti v zaporu zaradi tvoje kurje pameti, bi to pomenilo, da si v kehi za nič.

  • Olga_10

   Mi bomo formirali vlado! Naj vas ne skrbi! Saj vam bomo kupili nepovratne vozovnice v Rusijo…Putin vas komaj čaka… Vam bo pokazal “kurc ga gleda”….

   • Sredina

    S kom pa?

    Preprosto vprašanje in bi prosu odgovor, če je možno

 • Zaskrbljen

  Kaj se cakamo? Volimo SDS! Med bo tekel v potokih in nam mucenikom bodo device molzle tice. Raj!

  • macon

   Vi budale volite kar hočete, imeli boste svojo revno nirvano, ker si drugega ne zaslužite. Moteni levi idioti boste čedalje bolj revni, levi režim vam to garantira, ker se na 99% vas odkrito podela.

   S kakimi kreteni to živim, ki jih niti milijardni kriminal nič ne moti in se jim dozdeva, da bo šlo tako vekomaj naprej brez posledic za točno vaše žepe. Prekleti kreteni.

   • ahnenpass

    Saj s takimi debili, ki mislijo to popraviti z nekimi patetičnimi korekcijami zakonov, nam tudi ne bo šlo nič bolje.

   • Zaskrbljen

    O ja! Resitev nasih problemov prinasa sds s svojo srednjevesko miselnostjo. Ne gre samo za gospodarstvo in dobicek. Ce ti sodobni svet ni vsec, imas moznost selitve na bliznji vzhod.

    • macon

     Bomo še videli, kdo bo kam šel, komunajzarski primitivec s klavsko mentaliteto izpred 100 let.

     A tole je tvoj odgovor na milijardni levi kriminal, p!3da, vi ste res povsem nori. Krasti je sodobno?

     • Zaskrbljen

      Komunajzarski primitivci so gojili vaso mentaliteto, drugace bi bilo vse reseno brez nasilja. Hvala za prezveceno zgodovino in nikdar vec, prosim.

      P.S. Ne bom razpravljal o roparskih pohodih primitivcev in custvenih invalidov, ki so prisotni tako na levici kot desnici.

     • macon

      Kaj si sploh napisal tukaj? Preimenuj se v Vglavoudarjen.

     • Zaskrbljen

      Mentalno-custveni lenuh! Vse kar mislis, da razumes, je le skupek besedicenja tvojih prednikov, cerkvenih veljakov in lokalno-vaskih politicnih dusebriznikov. Resno ti priporocam kaksno delo, kjer uporabis tudi mozgane.

     • macon

      Moj ded je bil partizan, drugi pa nič. Ravnokar delam, vmes pa si dopisujem z levimi mentalnimi pohabljenci in se počutim kot da bi metal kikirikije opicam v živalskem vrtu.

     • Kosobrin

      Vaša Hildica in Bavčar sta sodobna, ja!

  • ahnenpass

   Ne še, najprej se mora desnici zalomiti, ko nemci ne bodo dali več toliko keša in bo spet treba sprejemat kake totalitarne zakone, takrat bo imel pa Janša spet priložnost, da se izkaže.

   • Olga_10

    Nemci se že normalizirajo! Poklicali so na razgovor Orbana! Očitno rabijo nasvete glede migracij! Evropa se obrača v desno! Tika taka levaki! Kurz zaostruje MIGRANTSKI politiko….Srbi so poskušali poriniti v EU nekaj “ubogih” nezakonitih migrantov preko Hrvaške meje… Vsi so želeli na sever…ni ratalo….

    • viRus

     Merklce pa skoraj polovica Nemcev ne podpira več.
     Oja, to je za tole gospo dober lek.

     • ahnenpass

      Saj je skoraj dokončala svoje poslanstvo, Meklovo lahko zamenja edino novi firer.

    • ahnenpass

     TIka, taka… ampak za tebe. Nemci ne dajo dnarja zastonj, lepo te prosim madžarska je v srednjem veku, Nemčija pa bo morala še dolgo ubogati zaveznike in ruse.

  • Olga_10

   To morate pa h Kučanu in njegovim….

   • Zaskrbljen

    Olga, vasi prispevki so zares neprecenljivi. Kot bi odprl glasbeno skrinjico in poslusal vedno isto melodijo. Ze kar malce romanticno.

 • Dokler bo JJ v vladi, do takrat bo plapolala Slovenska zastava. Ko odide pa zna bit, da bodo dal nazaj Jugoslovansko, mogoče Srbsko.

  • ahnenpass

   Bravo, potem smo praktično že mrtvi.

   • Olga_10

    Vi že dolgo…

    • ahnenpass

     Verjamem, če ste se pa takrat pač tako odločili.
     Meni se zdi, da marsikdo že zaudarja po prsti.

     • slaipowi

      Olga zagotovo. Predjamski grad je njeno domovanje…

 • Nora24wc

  Grims na poti v komunistično meko, slika mednožja starih bab, vinko vabi mlade fante naj ga pokličejo in jim pri tem obljublja neko presenečenje (snegec?), šefe pa joka da ima premajhen nabiralnik. Potem se pa še sprašujete zakaj narod noče voliti tega bolnega cirkusa, nič, sprašujte se še naprej.

 • Olga_10

  Levaki! V Evropi je na pohodu desnica! Ne “sekirajte” se, saj boste šli lahko s Kučanom v Severno Korejo, Venezuelo, na Kubo….Lahko pa vas Štefi povabi v Mehiko….

  • ahnenpass

   Kdo to pravi, morda veliki slovenci in zgledni katoliki, po rodu iz Hrvaške.
   NIkoli vas ne bo dovolj za absolutno večino, je preveč državljanov za zamenjat, pa če jih uvozite še milijon.

  • Zaskrbljen

   Na tej “novicarski” strani sem le v zabavo. S primitivci vasega kova je razumna in kulturna debata nemogoca. Kaksna venezuela, kuba??

   • Olga_10

    Pojdite k vašim, da boste “na nivoju”, pa se zabavajte! Dialog po “naše” ni dialog, ampak direktiva! To, kar otresate tu, so samo napadi na nedolžnega človeka, ki ga zeli komunistično krivosodje in murglska “medijska” kloaka izriniti iz volilne tekme! Po 160 političnih procesih, ki so vsi padli, je bil že dvakrat po krivici zaprt! Šel je v zapor in se ni izmikal in zbežal tako, kot levičar Cekuta in ostali levaški lopovi…
    Samo popolnoma debilnemu človeku ali pa popolnoma pokvarjenemu, ni “jasno”, kaj se dogaja!

   • macon

    Venezuela in Kuba sta rezultat levice na oblasti. Par barab se valja v bogastvu, večina nima za kruh. Na gobcih parole in “vrednote”, Marx, Lenin in Che, tajna služba pa zatolče vsakogar, ki samo blago kaj pokritizira.

    Fevdalizem v industrijskih pogojih, ki je v Severni Koreji prilezel še en korak nazaj naravnost v sužnjelastništvo.

    • Zaskrbljen

     ponavljam: Kaksna venezuela, kuba??

     • macon

      A si res tako zabit kot tukaj pišeš, Vglavoudarjen?

     • Zaskrbljen

      Aha, jaz Vglavoudarjen, ti Neotesanoprimitiven. Se kaj?

     • macon

      Zame je še upanje, za tvojo zabitost pa ni leka.

     • Zaskrbljen

      Jaz ga ne vidim. Caka te le infarkt ob takem razburjanju.

     • macon

      Hvala za skrb. Na krulac mi gre okolje, v devetdesetih sem se bolje počutil.

  • Hun

   ljubiteljica ustasev bo pametna

 • Kosobrin

  Samo to vem, da bom volil pravega, ne zdraharja, ne takega, ki ga na repu lestvic priljubljenosti ni več videti! Narod si bo pisal sodbo sam – ne frak mu je ne bo in ne talar!

  • Cankarja maš pa rada?

   • Kosobrin

    Ti ne? Seveda, saj ni nikomur storil nič hudega, pa je vendarle moral umreti pretepen do smrti od tistih, ki so drugače mislili in ki jim je bil s svojo resnico in vizijo trn v peti!

    • Ja Cankar pa Prešern sta mi the top.

     • Kosobrin

      Tako je.

  • Prpravlam se na tepežen dan.

   • Kosobrin

    Kdo te bo pa natepežkal in zakaj?

    • Ti si rekla, da bi me samo na tepežen dan…komej čakam

     • Kosobrin

      Jaz sem samo rekel, da ne volim zdraharjev.

     • Ne spomneš se več….kr neki časa nazaj…jst se pa veselim 28.dec.

     • Kosobrin

      Saj vem, tepežni dan bo takrat. Jih bomo vsi dobili od “prijateljev” Hrvatov po betici!

 • Olga_10

  Ubogi levaki, kako ste “zaskrbljeni” za formiranje nove vlade, saj veste, da bo Janša zmagal…. Kar potolažite se, mu bomo dali večino, pa bo mir!

  • ahnenpass

   Nazadnje ga je premagal Jankovič, ki je simbol vsega kar je pri nas še srbsko. Čeprav se je marsikomu obračal želodec, ker ni imel normalne alternative, so vseeno porazili Janšo.
   Si predstavljaš srbsko stranko, kje bi bili pa vi potem na volitvah?

   • Olga_10

    In Janša je sestavil vlado, ker je Janković ni znal, kljub vsej medijski in udbaški podpori….z lepim se hvalite…
    Danes se Jankovićevi podporniki distancirajo od koruptivneža in posiljevalca mater samohranilk v stiski.
    “Srbska” stranka naj gre pa v Srbijo! Tu je Slovenija!

   • Hun

    takrat sm dojel da je politika ceh…da outsaderja niso spustil v politiko tako levi kot desni ne

 • ahnenpass

  Kaj se je zgodilo pa z idejo o Srbski stranki, ki bi združevala manjšino velikih Slovencev, ki so po rodu Srbi?
  Sliši se nemogoče, ampak to je lahko edina prava opozicija janši in celi desnici, ker edino potomcev srbov ni v tistih strankah, levica je pa preveč defragmentirana, da bi se vsake volitve šlepala na neke poceni surogate.
  Samo povedati je treba tako javnosti, pa se bo kmalu ustanovila prava opozicija, dokler se delamo, da nismo razslojeni po evgeničnem ključu, pač ne more nastati nobena iskrena in trdna politika.

  • montyamp

   Kaj je to , evgenični ključ ???

   • ahnenpass

    Poguglaj “evgenika”.
    To je ena taka znanstvena fantastika v realnosti.
    Primer delovanja evgeničnega ključa bi bil, če bi recimo tretjino potomcev srbov pri nas pobili, tretjino izgnali, tretjino pa asimilirali in katolizirali. Saj to bi šlo kvečjemu za šestino vseh Slovencev, tak inženiring bi nas hitro naredil bolj podobne razvitim zahodnim sosedom. Ampak saj se ne mudi, danes poznamo politično korektni fašizem, s človeškim obrazom.

    • montyamp

     Ja , zazidarji so že bili evgeniki , problem je v tem , da so se namnožili idioti .

 • vrata

  Sem že bil pripravljen požreti globok cmok in bil pripravljen dati glas nekomu za katerega sem rekel da nikdar ne bom volil,…..
  ampak sem kar malce razočaran,….glede migracij bi pričakoval dosti ostrejše stališče in izrecno podporo politiki V4 in Avstrije!

  Bom še malce razmislil!

  • Hun

   Tocno vedo desni politiki kako prepricat se ostale ovce, ki niso nikol pomislil da bi jih volil…

  • DJURO SUMAR

   Kako lahko to sploh pomisliš. Saj Janša se ni spremenil na boljše, temveč na slabše. Je pa tako, eno je govoriti, drugo je vladati.

 • Sredina

  Bom dobil odgovor s kom bo SDSS tvorila koalicijo? Vsaj okvirno

  • Hun

   z Kahlom k ga SDSovci tok pluvajo…zarad ablasti hudicu duso prodat

   • Sredina

    46 glasov je potrebnih..

    • Olga_10

     Jih bomo imeli, brez skrbi!

     • Sredina

      s kom?

     • Olga_10

      Vas firbec matura? Verjemite mi, da je Janša prekaljen in sposoben politik! Imeli bomo sposobno in kompetentno vlado in ne takšnega skropucala z vseh vetrov, kot je ta vlada!

   • Olga_10

    Samo, če Karla zamenjate!

  • montyamp

   S pametnimi Slovenci .
   Ovaduhi , udbovci , banditi , banksterji , marionetna izpostava murglosrbije ,
   skrivači Ahmadov , žvepleni halbmadžar s F21 , f571 presstituti , pasjejebci , monterji procesov , sfukatorji , vsi odpadejo .

   • Sredina

    Stranke naštej

  • Olga_10

   SDS bo imela večino!

   • Sredina

    Sama zagotovo ne…zato mi pa naštej stranke s katerimi lahko tvori potencialne koalicije..

    • Olga_10

     Počakajte volitve! So drugo leto, razen če cmero prej počepne!

     • Sredina

      V vsakem primeru bojo naslednje leto, ker dvomim da se da volitve speljat v 4 dneh…čeprou po vašem razumevanju demokracije tut kej tazga nebi blo čudno

  • janez cepec

   ga ni bedaka, k’ bi šu z velikim vodjem u koalicijo, tko, de tud če slučajn dobi relativno večino, slučajn pravem, mu hvala Bog ne bo upel sestavt vlade.

   • Olga_10

    Vsi, ki so z Janso sodelovali, so ugotovili, da je odličen organizator in sposoben vodja! Da se vedno drži koalicijske pogodbe! Da upošteva opozicijo in poskuša delati s konsenzom! Njegovo sposobnost je javno pohvalil celo Pličanič, pa ni bil član SDS!

    • janez cepec

     pa koji faktor je Pličanič? drgač pa JJ upeštava sam sebe, pa nbenga druzga. še Pučnika je zjebu, koko ne bo ostalih?

     • Olga_10

      Pučnik je vedel, zakaj podpira Janšo! Zato, ker je zaveden Slovenec, domoljub in odličen politik s širokim znanjem!

     • Sredina

      Pličanič ki je bil član stranke Gregorja Viranta, ki je bil privesek SDSS?

      To pa je pohvala

  • macon

   Kako se ti sekiraš za SDS, sekiraj se raje za leve in novo stranko “neomadeževanega obraza” brez programa, ki jo boš tekel volit. Ob tem si veselo beketaj v melodiji jugoslovanske himne ali internacionale.

  • Olga_10

   Zakaj vas skrbi? Boste zamenjali Erjavca v DeSUS?

  • ogledalo

   Zagotovo s Korlom. Drugih tako bedastih ni!

   • Sredina

    V enem izmed intervjujev, mislm da za Delo, je Erjavec to možnost izključu, bo prej podprl levo vlado kot pa desno z janšo

 • Sredina

  Več kot 10x sem vprašal s kom bi šla SDSS v koalicijo…ODGOVORA NI

  Na vašem mestu si sploh nebi prizadevu za relativno zmago na volitvah, ker bo razočaranje preveliko in dvomim da ga boste lahko ob svoji prepotentnosti prenesl

  • Olga_10

   Ali vi veste, da se koalicije sklepajo tik pred volitvami ali pa po volitvah, če stranke nastopajo samostojno! Vemo tudi, da je velik del Slovencev neopredeljen in se bo odločal drugo leto pred volitvami!
   Glede razočaranja pa: SDS je bila učinkovita tako v poziciji kot opoziciji! Največjo izgubo pri neizvolitvi Janše in SDS, bo utrpela Slovenija in njeni državljani, od delavcev do upokojencev, da o gospodarstvu sploh ne govorim, saj je do grla obdavčeno, kupujemo najdražji bencin…..
   Še ene levičarske vlade Slovenija ne bo preživela! Ampak vam je tako vseeno…samo da so “naši”…

   • Sredina

    Res je zato govorim o potencialnih koalicijah…s strankami ki pridejo v poštev…

    • Olga_10

     Pametne demokratične države menjajo vlade! Enkrat desno, pa levo, desno… Bedaki pa gredo po poti Venezuele! Komur vsa lumparije levakov ni dovolj jasno sporočilo, da dajo mandat nasprotni strani, da se lahko stvari razčistijo in kaznujejo storilci, da se zaščitijo plače, pokojnine, da se izboljša stanje v zdravstvu, gospodarstvu…Takim res ni pomoči!

   • Nora24wc

    Glej, nasledna vlada ne bo janezova, torej bo po tvoje levičarska. In če preživimo še naslednja 4 leta brez janeza, se motiš ali pa samo zavajaš. Sicer smo pa sedaj že 6 let preživeli brez janeza, a si lahko misliš ?

    • Olga_10

     Vidim, uvajajo vedno nove davke, otroci umirajo na srčni kirurgiji, ostali na urgenci, ljudje zbirajo zamaške za nujne operacije otrok, ministrica je neodzivna, dvigajo se dajatve za zdravstvo,sodstvo ne funkcionira…to je res ” preživetje”… Mogoče vam bo dano, da ga boste od bliže spoznali….

  • bednick

   Po mojem s Šarcem.
   Lahko da se motim.

   • Sredina

    pomoje tut ja

    • bednick

     Zgoraj sem se hecal.

 • MEFISTO

  Nisem vedel, da so nekateri še tako zaostali, da ne rečem retardirani, kot so razni Huni, ogledala, luckyssi, janezi cepci, sredine in drugi nicki enega ter edinega, da ne vedo, da Sloveniji že teče voda v grlo, in da jo pred potopitvijo lahko reši le slovenski narodni junak in najboljši politik, pemier ter obrambni minister vseh časov Janez Janša.

  • Sredina

   LOL…propaganda Severne Koreje se lahko skrije pred vami haha

   • Olga_10

    RRSNICA JE NAJBOLJŠA “PROPAGANDA”, mar ne?

  • janez cepec

   mogoče je kdo retardiran, sej ti tko ne veš kva to pomen, vem pa, de si pa ti totaln kreten, ko take ven mečeš. zgleda, de so tud u Begnah dvign roke od tebe

  • bednick

   Ne vem a je to cinizem, sarkazem ali humor.
   Je reku eden, pa ta se zajebava.

   • komar marko

    napaka. On vas heba v glavo, kar je pravilno. namreč RESNICE se bojite, zato ga pa silite za mrežo. Smoedina država, kjer nam NORCI vladajo in so lahko voljeni!

  • vrata

   Ma JJ ne bi ravno koval v zvezde,…je pa res da ima sedaj,…navkljub dobrim gospodarskim kazalcem Cerarjeve vlade, vse možnosti da prevzame krmilo v roke. Po celotni Evropi se zaradi migrantov in islamizacije krepi desnica,…..ampak še vedno je velika večina volilcev sredinskih,..in s kakšnim izključevanjem, revanšizmom,…… mu lahko zmaga gladko spolzi iz rok. In ti ljudje hočejo voditelja, ki jih bo popeljal v varno prihodnost,….prihodnost brez neintegriranih migrantov z ohranjanjem Slovenske kulture v okviru zveze Evropskih nacionalnih držav…ne pa nekoga, ki bo ob nastopu oblasti obračunaval z političnimi nasprotniki zaradi krivic iz preteklosti.

   • nevtrino

    Torej naj pustimo vse krivice iz preteklosti kar na miru ??

    • vrata

     Vseh ne,….ampak tiste iz 2 svetovne vojne vsekakor. Predvsem pa, poravnava krivic iz preteklosti ne sme biti prioriteta bilo katere nove vlade.

     • nevtrino

      No, takšna selekcija ni smiselna. Prioritete morajo seveda biti druge, vendar pa se ne pozabi krivic kar tako …

  • nevtrino

   No, da ne bo pretežko, lahko tudi obrnemo, relativno na Slovenskem: kdo bi lahko bil po realni oceni boljši ? A mogoče Stane D. . Janez D., Milan K., Miro C.,… kdo ? Koga bo kateri rdečkasti levakar lahko postavil pred Janeza J. ?

  • Franjo Trojner

   Čuj samo predstavljaj si MEFISTO, kaj vse bi nam SLOVENSKIM domoljubom počeli vsi ti izdajalci lastnega naroda, ki so pred, med osamosvajanjem pristopili na stran agresorske JLA . Pobili bi nas, kot živali, tudi spiski so že obstajali. Sramota za ves naš domoljuben SLOVENSKI ROD je, da smo dopustili, da se je po letu 2008 začelo pozabljati na osamosvojitelje in nagrajevati vse tiste, ki so osamosvajanju in nastanku prve samostojne demokratične države vseh Slovencev nasprotovali. Mi smo se osamisvojili samo nazven, zelo očitno se moramo osamosvojiti še navznoter.

   • MEFISTO

    Bil sem že na enem od takih spiskov.

   • Štalmajster

    Osamosvojiti se ne moreš tako kot Katalonci ne.
    1. Imamo dolg in stričke na vratu, ki posojajo denar
    2. poslušati moramo stričke iz ozadja v Bruslju
    Domoljubi so pa, verjamem, na “levi” in na “desni” nekdo pa oboje šunta z ene in druge strani in to taki ki jim slovenstvo ni mar ! oz. ga hočejo uničiti v skladu z EU raznarodovalno politiko.

 • Sredina

  Povzetek…SDSS se bo naslednje leto zgodilo to, kar se je leta 2012 Jankoviču, prav v režiji Velikega vodje in padlega komunista IJJ

  • bednick

   A tud šlogat znaš?

   • Sredina

    maš kak drug scenarij?

    • bednick

     SDS koalicije ne bo vidla.
     Bodo veseli, ker bodo v parlamentu in vlekl plačo, tako kot vsi ostali.

  • nevtrino

   Prisebna sredina ponavadi pravi: bomo videli, bomo videli ! Ampak “sredina” na Slovenskem ni sredina …

  • Olga_10

   Vas je strah, ker veste, da bo Janša zmagal! Haha!

   • Sredina

    niti približno, ker nima možnosti za vladanje

    • Gavnar

     Kako, da ne za vrh v SDS-u je dobil 666 glasov.

   • Gavnar

    Upaš staviti, da ne bo ?

   • župnik cefizelj

    ivan janša bo polnil plenice, zmagal pa ne bo več nikoli. domobranska greznica in gamad ne bo nikoli zmagala na volitvah.

    • pupa

     Jaz in vsi moji znanci bomo zagotovo volili SDS pa bomo videli.

 • DJURO SUMAR

  Sem se zelo potrudil in prebral skoraj vse Janševe modrosti. Nikjer nisem zasledil kakšne odnose bi imela njegova vlada s cerkvenimi organizacijami, kako si predstavlja naše šolstvo in kdo bo šel z njim v koalicijo. Je še nekaj pomembnih tem, katerih se ni dotaknil, vendar se mi zdijo te tri zelo pomembne. Moj zaključek je takšen, da ni povedal ničesar novega in da bo, če bo imel priložnost, že v prvih 100 dneh napadel vse, ki ne mislijo tako kot on. In ker je takšnih, ki ne mislijo tako kot on, v Sloveniji cca. 80 %, bo seveda ponovno uničeval vse pred seboj. Nikdar nisem volil SDS in nikdar ne bom volil SDS.

  • macon

   Janša lahko vsaj programsko in strukturirano odgovarja, vaši levi bodo flancali za vrtec in za retardirane debile, da jih boste hitro tekli volit.

   A bi lahko prebrali kak lev program, prosim? Aja, Levica bi se šla ekonomske dekrete in podobno sranje ter nam navlekla migrante, to so res levi razvojni obeti za prihodnost.

   • DJURO SUMAR

    Očitno je v tej državi večina državljanov retardiranih debilov.

    • Bald Eagle

     S tabo na čelu, komunajzer zadrekan.

     • DJURO SUMAR

      Nisem komunajzar, temveč sem ateist in levičar.

  • nevtrino

   Saj vam ni treba voliti SDS. Ampak vam tudi ni treba še naprej trobiti iste … Kaj pa na primer vse neizpolnjene točke programa trenutne koalicije ?
   Če bo folk volil program in ne face, če bo že enkrat bolj pomebno, KAJ je kdo povedal in samo KDO je kaj povedal, bo že boljše.

   • DJURO SUMAR

    Vaša politična opcija se srečuje prav s tem problemom, KDO je kaj povedal. Več možnosti boste imeli, ko boste zamenjali voditelja.

  • komar marko

   hvala BOGU. namreč program moraš razumeti, tega pa ne moreš če je VAKUUM na podstrehi. Iz tebe govori ideologija in ne STROKA! Zato ste del problema in ne rešitve!

   • DJURO SUMAR

    Kakšna stroka neki. Ali smo volivci strokovnjaki? Volitve so politično opravilo. Če si ti del rešitve, se nam pa res slabo piše.

 • komar marko

  in nastopila bo nova stranka, po naredbi golobčkov in Palčka Smuka, katere bodo volili vsi KRUHORCI , ki so sedaj pri cmerkotu, preje pri zokiju, še preje pri Lopovskih Dečkih, še preje pri nekih pomladkih…..

 • slaipowi

  Kdo pa je ta plešasti tip? Še en luzer na desnici? Ksiht ima tak da mu še kokoši ne bi zaupal v čuvanje. A ima kakšno, vsaj prištinsko, šolo? Njega naj volim? Ne se hecat…

  • nevtrino

   Dokler vas bodo skrbele dlake, pojdite hitro v lekarno po ktero pomirjevalo, no …

   • slaipowi

    Meni so mama rekli “pametni lasje zapuščajo neumno glavo”. Najbrž si premlad da bi kaj takega slišal, a ne?

    • nevtrino

     Jah, očitno obremenjena mama obremenjenega sina. Le kaj bi kateri nobelovec komentiral, če bi seveda to sploh bilo smiselno ? Ali mogoče Janez D. ? Ali …

     • slaipowi

      Who, the fuck, is Janez D.? Še en plešasti tip? Jaz pri 52tih nisem niti siv, kaj šele plešast. Ti si plešast?

     • nevtrino

      hehehe,… Who, the fuck, are you ??

     • slaipowi

      Who, the fuck, are you? Ho ho ho

    • pupa

     A zato je Brglez skoraj brez las?

     • slaipowi

      Mogoče.

    • pupa

     Zdaj pa vem zakaj je Brglez brez las.

  • Gavnar

   Ga ne poznaš ?
   Partijski politkomisar, tako zaveden komunajzer, da je šel v Jajce po poteh Avnoja – in to peš.

   Sedaj ima druge težave, ker ne ve od kje mu gotovina s katero plačuje račune, obveznosti in nepremičnine,…

   • Olga_10

    Kučan?

    • Gavnar

     Ne draga moja ni bil tvoj ljubljeni Kučan, žal.
     Si pa vsaj po partijski liniji precej blizu.

 • Štalmajster

  A da bosta z Logarjem dala vetra bankirjem ? ;-)))))))) Diletanta ! ;-)) Tak so ga menda imenovali, ko je hotel neke podatke iz NLB, češ, da nima pojma, kako svetovno bančništvo laufa. (malo se mi je Anza zasmilil ;-( )

  A Grčija, da je kriva za migrante ? A je dobila vsaj tako “jasna navodila”, kot Slovenija, in da je višek kriminala, če bežečemu migrantu novinarka podstavi nogo ? Da so Erdogana skoraj strmoglavili, ker je na meji s Sirijo postavil zid ? Da Orbana zmerjajo z diktatorjem ?
  Kdo je pričakal na grških otokih migrante in jih usmerjal, delil navodila,….. Israaid ????
  https://youtu.be/f5p2zt0ne_4?t=22

  Kdo vodi EU raznarodovalno politiko ?
  http://englishnews.org/informative-news-headlines/anti-ethnic-european-nature-of-the-eu-is-exposed.html
  https://www.youtube.com/watch?v=OJ9n0hibSS4
  In kje je mesto nas Slovencev v tej raznarodovalni politiki ?
  Eni pravijo da je to že ves čas modus operandi židovskih zavojevalcev, pa najsi gre za komunizem ali kapitalizem.

  In kdaj bodo volitve v vplivni Evropski parlament ?
  http://ejp.eu/
  In koliko predstavnikov ima Slovenija tam?

  • nevtrino

   “Svetovno bančništvo” ? hehehe…
   Vam se kaj svita, kako “svetovno bančništvo” deluje ?

   Se vam kaj svita, zakaj niso migrante enostavno vkrcali na ladje in jih prepeljali na zahod, na primer v post Anvers?

   • Štalmajster

    Googlaj ! Čigave so narodne banke,…….
    https://www.google.si/search?newwindow=1&source=hp&ei=GOJDWuu_C4fTsAehn5uQDQ&q=list+of+rothschild+controlled+banks
    Kako deluje ? Povezano! A misliš da velike vsote lahko vsak Kekec preklada z ene banke na drugo…….pa ravno v ………….. Iran.
    https://www.nationaldebtclocks.org/ (spodaj je en video)
    Na youtube lahko najdeš marsikaj:
    dr. David Duke
    Red Ice TV
    Brother Nathanael
    …..
    Precej logično z ladjami. A bi potem bilo sr* po celem balkanu pa EU pa šov za nas ofce? v katerih vzbujajo občutek ogroženosti in revolt?

    • nevtrino

     hehehe, ni samo Google in cyber …

     • Štalmajster

      Ja kaj bi pa ti ? POP TV, NovaTV, Delo, Demokracijo ??
      Glede na hitrost odgovora pa smatram, da sploh nisi pogledal, še manj pa dojel !

  • tohuvabohu

   Bankirji so revčki, ki jih je zapustil spomin. Logar, usmili se vendar teh ubožčkov!

 • Nora24wc

  Še dobro, da ne bo janez zmagal, ker se mi ne da imeti še ene take bančne luknje, kot je bila pod njegovo vlado, Pa tudi trojke se mi ne da gledat. Sem pa vesel, da je njegov podmladek vesel, in da rad smuča !

  • MEFISTO

   Hehehe in hahaha, tudi to žaljivko boste na NOVI požrli!

  • Olga_10

   Za bančno luknjo se oglasite Kučanu in Forumu 21, zato pa tako ščitijo seznam obiskov na NLB, Kinga zahteva Logar!

   Janša bo zmagal, zato se vam trojke ni treba bat, ker bo red!

   • slaipowi

    Ti je to jajo prišepnil? On je pravljičar, veš.

 • MEFISTO

  Niti zrnca soli ni v komentarjih enega in edinega, ki se podpisuje tudi kot Štalmajster, slaipowi, Djuro Sumar in z drugimi bolj poznanimi nicki nižje stopnje razvoja..

  Jim je pa treba priznati pogum, da se s takim poznavanjem dejstev upajo javno oglašati in se osramotiti pred celo Slovenijo, v kateri ne živijo samo rdeči bedaki.

 • MEFISTO

  Pravzaprav je Janša edini, ki mu lahko zaupamo Slovenijo.

  Mar naj jo še naprej vodijo v maloro pedri in lezbijke z levice, ki jih volijo le buzernati, kakršni se oglašajo tudi na tem portalu.

 • Olga_10

  Čestitke SDS! Odličen program! Srečno! Za Slovenijo gre!

  • slaipowi

   Ti še migaš?

   • Olga_10

    Dobivate provizijo od levičarskih tatov in pralcev terorističnega denarja, da vam je vseeno za Slovenijo?

    • slaipowi

     O proviziji sklepaš po sebi? Nismo vsi taki. Prodala si se za sendvič in pol ltra flaširane vode in šla zganjat karaoke pred sodišče zanj. Da te ni sram. Penzijo si zaslužila v državi po kateri sedaj pljuvaš. Jaz bi ti jo vzel.
     In ker mi ni vseeno za Slovenijo tale tip nikoli več ne bo dobil mojega glasu. Tako kot ne bo dobil glasov cca 85% volivcev v Sloveniji. Ampak ti tega nočeš videti.

     • tohuvabohu

      Dobro, da si klošar in nisi na oblasti, hehehe, ti bi ljudem odvzemal zaslužene penzije, opica.

     • slaipowi

      Osel

     • tohuvabohu

      Sva že dva.

     • Olga_10

      Se čutite ogrožen? Janša ne pričakuje vašega glasu…Janšo volijo zavedni in pošteni Slovenci!

     • župnik cefizelj

      janšo volijo komunjare in relikti prejšnjega sistema, ki so vsi točili krokodilje solze ob titovi smrti, zdaj pa kleče molijo v prvi vrsti in pljuvajo čez prejšnji režim. samo poglejte miličnika gorenaka.

     • slaipowi

      Ogrožen? Od koga? Od cca 16% SDS ovac? Ostalih 84% pa nas je nepostenih neslovencev, a ne. In dokler bo jajo nagovarjal samo vas toliko casa bo zguba. Saj mu kar pade vloga kalimerota ker drugega tako ali tako ne zna.

  • MEFISTO

   Pravzaprav gre tudi za ljudi – levičarje na nižji stopnji razvoja.

   Kako se jih enkrat za vselej znebiti.

   Zaenkrat bi jih, dokler se ne najde težje delo, poslal s krampi in lopatami na drugi zlati tir, kjer naj s svojimi trdimi bučami vrtajo vse tiste silne tinele brez svetlobe na njihovem koncu.

   • Olga_10

    Predvsem je treba zapreti pipo parazitom, od raznih “človekoljubov”, “kulturnikov”, “veteranov” v plenicah…., da bodo prisiljeni začeti živeti od dela svojih rok!

    • župnik cefizelj

     najprej pa vsem prejemnikom osamosvojiteljske penzije, še posebej krkovičevemu sinu, ki je s 12 leti vozil tovornjak zdaj pa prejema osamosvojitveno penzijo. pa da ne govorimo o vsej družinski navlaki in s(d)s-ovskih parazitov v slovenskih železnicah.

     • Olga_10

      Samo pri majskih hroščih 22 letniki prejemajo “borčevske” penzije, ker so jih tisti iz NOB v jajcih nosili….

  • nevtrino

   In za Slovence !

  • Gavnar

   Srečno,
   v opoziciji imate 10 mandatov zagotovljenih.

   Kamniški komedijant pa vsaj 35 !

   • tohuvabohu

    Če bo ta Kamnikadze prišel na oblast, boste rdečkarji nadrljali, hehehe, v vašem interesu je, da spet najdete kakega pijanega jagra.

 • Boris_j

  Naj povem zase. Konkretno sem Jankoviča volil enkrat kot župana, in enkrat na tistih predčasnih volitvah l. 2011, potem pa nikoli več, ker mi je njegova koruptivnost toliko že presedala.

  Če bi mu preiskovalci in sodniki kaj pristrigli peruti pri koruptivnem županovanju, bi bil kvečjemu zadovoljen. Da bi takrat tulil kot nek bik skozi t.i. krivosodje, ne bi. Da bi mu začasno delal družbo za rešetkami, kot je bil vtis da bi nekateri to najraje naredili za JJ-ja, ni šans.

  …… a vidite kako razliko?

  • Olga_10

   Upam, da boste kdaj v vlogi krivično obsojenega človeka, potem se pa oglasite!

   • Gavnar

    Olga, ko bom po TV lagal, da sem hišo kupil na hipoteko, katere sploh nisem črpal, bom sam prosil naj me zaprejo.
    Brez sojenja – vse priznam !

    • Olga_10

     Kučan jo je “pošteno” kupil…400.000 evrov vas je okoli prinesel!

   • Boris_j

    Ja, slovensko sodstvo je marsikdaj na žalost res usodno nesposobno. A bolj gre za privržence Stranke, ki “vedo” vse vnaprej, pred profesionalci iz pravosodja.

    • Olga_10

     Kakšni pa so “profesionalci” iz pravosodja, da jim na mednarodnem sodišču za človekove pravice padejo vse sodbe?

     • Boris_j

      “Vse” jim zagotovo ne, oz. vse niti ne pridejo tja. Saj pravim, nesposobnosti, črkobralstva, preobremenjenosti je veliko, ogromno. Tudi jaz sem se za en ne ravno zelo zapleten delavski spor pravdal skoraj 2 leti. Ne verjamem pa, da bi obstajala neka sistematična zarota v sodstvu.

     • tohuvabohu

      Ni nujno, da obstaja v sodstvu. Sodstvo samo izvršuje udbomafijske ukaze. Feminizacija tu najbolj kaže zobe. Nekaj pa prispeva tudi to, da ni bilo lustracije.

     • župnik cefizelj

      če bi bila lustracija bi prvi letel ivan janša komunjara in vinko gorenak, ki še leta 91 ni želel sneti slike staneta dolanca s stene v pisarni celjske policijske postaje.

     • tohuvabohu

      Hehehe, tako si smrkavi rdečkar predstavlja lustracijo …

     • Boris_j

      Čudno, da se ta zarota pri Ustavnem sodišču kar ustavi, če pa je “udbomafija” baje nad celotnim sodstvom in nasploh nad vsemi podsistemi.

     • tohuvabohu

      Zakaj čudno? Ustavni sodniki imajo omejen mandat, zato lustracija ni potrebna.
      Sicer pa ustavno sodišče ni redno sodišče. Skrbi za to, da ne pride preveč zadev na ESČP. To spremeni vse, če razumeš.

  • Franjo Trojner

   Gromozanska razlika je že v tem, da si ti dvakrat za Jankoviča volo. Bljek, jaz nikoli!!!

   • DJURO SUMAR

    Samo norci volijo takšne kot sta Janković in Janša.

    • Bald Eagle

     Spelji se iz tega portala, voluhar smrdljiv zadrekan!

     • DJURO SUMAR

      Da slučajno ne vohaš svojih umazanih nog?

     • Bald Eagle

      To se verjetno dogaja tebi, ki ti verjetno že gangrena načenja stare in smrdljive tace in drek odpada od tebe, ker ga ne zmoreš več zadrževat.

     • DJURO SUMAR

      Ja, to bo, to.

  • tohuvabohu

   Ne primerjaj neprimerljivega, glupan.

 • janez cepec

  ej, neki me zanima, a j’ kdo vidu, al pa slišu Janeza us Begne, polsedmakarja po novem. že dva dni ga pogrešam, de se mu ni kej naredl. mrbit je pa kol terapija prjela?

  • tohuvabohu

   A ti samega sebe iščeš? Takim rečemo razcepljena osebnost, haaaahahaha, ke bebo.

 • Bald Eagle

  Vsakemu normalnemu Slovencu z zdravo pametjo je jasno, da je Janez Janša edini leader kake politične stranke v Sloveniji, ki striktno sledi smernicam, ki so bile začrtane ob osamosvojitvi Slovenije.
  Torej je samo po sebi jasno, da je potrebno na prihajajočih volitvah v DZ večinsko podpret stranko SDS, ki je edina sposobna povleči Slovenijo iz brezna v katerega so jo pahnile nesposobne levičarske vlade. SDS je edina stranka, ki ima natančno definiran razvojno naravnan program, ki lahko Slovenijo potegne iz brezna v katerem se trenutno nahaja in ji omogoči tako potreben napredek na vseh področjih, ki bi posledično omogočal kvalitetnejše življenje večini slovenskih državljanov.

  • janez cepec

   ti očitno nisi normaln Slovenc, pamet pa, se ti na deleč vid, nimaš. fuknen si do amena

  • župnik cefizelj

   še en vernik v grosupeljsko komunjaro. smo videli kaj ivan janša, grosupeljski strahopetec in osamosvojiteljski posrane zmore v letih 04-08. ivan janša stara komunjara zdaj hinavsko kleči pri maši in polni svoje plenice. baje je med osamosvojitvo klet cankarjevega doma zaudarjala po posrani uniformi namišljenega lidera ivana janše, grosupeljskega strahopetca.

   • Bald Eagle

    Še eden izmed levuharskih drekačev, ki poserje na tone svojega ogabno smrdljivega dreka na tem portalu. Pojdi pa se poserji vsaj v WC školjko in ne smradi s svojim smrdljivim drekom tega portala, drekač levuharski smrdljiv.

    • župnik cefizelj

     kva pa je!? resnica boli! ivan janša, grosupeljski pezde, bi še osamosvojitev zajebal, če ga ne bi kacin in kučan pomirila. ne bo nič o tajkunskih kreditih v obdobju 04-08!? resnica preveč boli.

     • tohuvabohu

      Svinja umazana.

     • pupa

      Tajkunske kredite ni talal Janez Janša niti takrtatni zelo sposoben finančni minester Andrej Bajuk, Vsak tajkunski kredit ima podpisnika kreditne pogodbe, Toda glej ga zlomka te kredite so lahko neomejeno prejemali le NAŠI. Pozanimaj se koliko, v kakšni višini so prejeli nevrnjenih kreditov uspešni podjetniki kot so:Akrapovič, Boskarol in še toliko drugih podobnih?

     • župnik cefizelj

      ho,ho,ho. kaj pa sestanek janša, bavčar, šrot in starina kosem!? na to si pa pozabil!? pa še zvon 1 in 2, mariborska nadškofija in njen monstrum kraševec!? selektivni spomin je hudič.

   • Olga_10

    Janez Janša je izpeljal mandat 2004-2008 odlično! Imel je celo uravnano bilanco! Dvignil je pokojnine za četrtino! Dogovoril se je s sindikati, zmanjšal davek od dohodka,bencin je bil polovico cenejši…….
    EU je vodil vzorno!
    Hudo, ker “naši” nimajo kaj pokazati? Vam para živce?

    • župnik cefizelj

     hahhahahahahaha: najvišji porast cen v zgodovini samostojne slovenije. izravnani proračun je izsilil s prevaro, v eu se mu pa še danes smejijo. poglej kakšen intervju zahodnih medijev z ivanom janšo, svinjo grosupeljsko. seveda, njegovi ukrepi so povzročili katastrofalno luknjo v proračunu, da ne govorimo o prezadolževanju gospodarstva, ki ga je spodbujal z neustreznimi politikami!

     • pupa

      ŠTRONCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Olga_10

      Nobene prevare ni bilo! Tetanicni krč, ki je zgledal kot smeh, so dobili levaki od nelagodja, saj se je lepo videlo, da bi Slovenija brez njihovih hobotnic odlično živela!
      V EU Janšo cenijo!
      Luknjo so pa zvrtali Kučan, z Udbo in Forumom 21! Tika taka…zato pa levaki skušajo zadržati izročitev priimkov obiskov na NLB, ko so se podarjali tovarišijski “krediti” – nepovratna sredstva!???
      Neustrezne politike, s pranjem terorističnega denarja so pa opravljali vaši, z vednostjo Pahorja! Cmero, ustavni pravnik in hik minister ne naredita nič…… Spet vaši!

 • župnik cefizelj

  baraba naklada o položnicah, saj njemu jih sestrična plačuje. prokleta lopovska baraba. svoj čas bolj rdeč k taglavna komunjara, zdaj pa lizunsko kleči v cerkvi in za ovčice prosi vbogajme. v življenju ta grosupeljski posrane ni delal v zasebnem sektorju, vedno priklopljen na državno korito. nesposoben do skrajnosti, miira vsak dober projekt, obdan s samimi kimavci. grosupeljski despot vodi stranko po vzorcu dobre stare partije. saj drugega ne zna ta dvolični strahopetec in drekač.

  • pupa

   Jaz tudi plačujem položnice mojega brata on pa mi da keš in kaj je tukaj zate narobe. Če mi boš dal denar plačam tudi tvoje kar preko klika, niti na banko ne rabim iti. Edino mi moraš zagotoviti tudi plačilo bančne provizije in moj čas.

   • DJURO SUMAR

    Narobe je to, da lažeš, ali pa je tvoj brat invalid.

    • pupa

     Dokaži da lažem, jaz ti lahko dokažem da ne lažem.

     • DJURO SUMAR

      Le kako naj ti dokažem, če te pa ne poznam. Pa ti dokaži meni, če želiš.

     • pupa

      Srečna sem, da ne poznam takih kot si ti. Zato ostaniva vsak pri svojem prepričanju.

     • DJURO SUMAR

      Meni pa je žal da te ne poznam, bi lahko imela iskrivo debato.

    • pupa

     Moj brat ni invalid le njegovega časa je škoda, da ga zapravlja pred bančnimi šalterji, ker v tistem času lahko počne nekaj veliko bolj pomembnega in dobičkonosnega,

     • DJURO SUMAR

      Z bratom živita še v srednjem veku ali kaj. Vse račune plačujem preko trajnika in grem na banko samo takrat, ko želim podaljšati limit ali vzeti kredit. Že pol leta nisem bil na banki.

     • pupa

      Tudi sama imam kakšen trajnik toda ne pri položnicah kjer se zneski spreminjajo, zakaj pa ti ne bom zaupala.Kot finančnik imam svoje principe.

     • DJURO SUMAR

      Tudi tiste položnice, na katerih se zneski spreminjajo, lahko plačuješ preko trajnika. Lahko pa vse to urejaš tudi od doma, preko spleta.

     • pupa

      Plačaš preko trajnika lako tudi pomoto, ki jo boš v določenih primerih moral celo iztožiti. Le zakaj bi si nalagala še stroške tožbe?

     • DJURO SUMAR

      Očitno ne veš kako to deluje.

     • pupa

      Očitno res ne vem. Imam resen namen kako ukiniti transakcijski račun zakaj ti ne bom razlagala.

     • DJURO SUMAR

      Se mi zdi, da hranilnih knjižic ne izdajajo na novo, moraš pa imeti odprt račun, da ti nakažejo prihodke.

    • tohuvabohu

     Invalid si očitno ti, in to mentalni.

     • DJURO SUMAR

      To sklepaš po tem, ker ne volim stranke SDS.

     • tohuvabohu

      Dol mi visi, za koga voliš, tudi če bi vedel. Itak si najbrž sploh preveč zanikrn klošar, da bi šel volit.

     • DJURO SUMAR

      Vedno grem na vse volitve in referendume. Ta navada mi je ostala še iz socializma.

     • pupa

      Vidiš tudi pri volitvah sva vsak na svojem bregu. V socializmu nisem nikoli volila, ker so bili vsi v naprej izvoljeni in so bile volitve samo farsa. Od kar je Slovenija samostojna država še nisem abstinirala volitev, ker bom vedno dala moj glas kandidatu, ki me je najbolj prepričal.Med slabimi bom izbrala najmanj slabega. Mene Kučan ni nikoli prepričal z mački v žaklju in do sedaj sem vedno prav odločala.

     • DJURO SUMAR

      Zanimivo. Tudi jaz sem se vedno prav odločal.

   • Gavnar

    Ampak, ti ne daš keša (neznanega izvora) bančnemu uslužbencu, ki ga ta najprej položi na svoj osebni račun, ker ta bančni uslužbenec ne ve, kako bi lahko drugače plačal.

    To lahko počne samo ljubljeni vodja !

    • pupa

     A je ta tvoj ljubljeni vodja in njegova družina brez vsakih dohodkov in jim je prepovedano dvigati gotovino iz njihovih bančnih računov. Ko gredo v oštarijo na kosilo plačajo tudi z gotovino, pa kavico tudi plačajo z gotovino. Če sem kdaj srečala bedo od ljudi jo srečujem prav med sovražniki JJ.
     Se mi je že zgodilo in to večkrat, da sem šla v trgovino in pozabila bančno kartico doma pa nisem imela nobenega problema pri plačilu z gotovino. Hvala Bogu da imam vedno pri sebi nekaj gotovine in se pri gptovinskem plačevanju počutim veliko bolj varna

     • Gavnar

      Ne jaz znam pojasniti kako sem kupil vsak avto, poplačal hišo,…
      pa nikoli nisem položil 30.000 Eur za katere nisem vedel od kje so se vzeli,…

     • tohuvabohu

      A te je kdo vprašal?

     • Gavnar

      Oslov se ne sprašuje.
      Slika je iz osebne ?

     • tohuvabohu

      Saj te nisem vprašal, ali te je kdo kaj vprašal, ampak ali te je kdo vprašal, otkud ti pare? Inteligenca rdečkarska, LOL.

    • Olga_10

     In kaj je s tem narobe?
     Kučan je dobil kar 400.000 DEM na roke! Znanega izvora – iz Elana! To pa je dovoljeno…pa Mikimiške….pa Racmani iz NLB….
     Samo baraba lahko klaftra take neumnosti!

     • Gavnar

      Ivan se je učil pri njemu.
      Že pri preprodaji orožja.
      Je pa zanimivo, da Brezigarjeva ni dala obtožbe, če to veste.

      Aja, je tudi ona Komunajzerka.

     • tohuvabohu

      Seveda, izhaja iz partizansko-komunistične družine.
      Sicer pa, kakšno znanje je to, če po zvezah in položaju prideš do velikih koristi kot Kučan. To ni znanje, ampak korupcija.

     • Gavnar

      Se strinjam, da je korupcija, ki jo obvladajo in nekaznovano izkoriščajo le komunajzerji:
      Kučan, Ljubljeni Vodja, Brezigarjeva,…

  • macon

   Pi3da, ti pa si lažniv in pokvarjen debil, da ti ni para. Skratka klen slovenski komunajzar. Sovraštvo, ki zaudarja iz tvojega drekavega zapisa, je znak, da si res težko prizadet idiot.

  • Olga_10

   Mikroada je bila zasebno podjetje, ena prvih računalniških firm v Sloveniji in celo Jugoslaviji! Zasebno podjetje! Tam je delal Janša in tudi Omerza! Janša se lahko preživlja tudi kot avtor in ni odvisen od korita, tako kot vaši levičarji, na čelu s Kučanom!
   Vaš komentar je laž in nalaganje v smislu diskreditacije, nič več! Drekac ste sam!

   • župnik cefizelj

    veš kdo je bil njegov sodelavec v mikroadi, ki je bila mimogrede udbovska izpostava? brat po orožju, igor bavčar. kar se tiče pa prodaje knjig, ivan janša s prodajo komaj ceno tiska pokrije, kaj šele kaj drugega. tako da ne nakladaj.

    • Anthon

     UDBA=Kučan, manjka ti najosnovnejša logika. Garantirano nisi brez težav zvozil osnovne šole.

     • tohuvabohu

      Večerno naredi vsak.

  • tohuvabohu

   Dej, kreten, če ne razumeš politike, se odstrani od tu in se zarij v svoje rdeče blato, prasec umazani.

   • MEFISTO

    Tako se ne govori z možem tisočerih nickov.

    Napadli te bodo ostali nicki z nižje razvojne stopnje in mi ti ne bomo mogli pomagati, kajti neumnost je nepremagljiva.

 • AlojzZ

  Janez Janša: “Kako boste živeli je odvisno od vas, od vašega glasu.”

  Bedarija. Če bi volitve lahko kaj spremenile, bi bile prepovedane. Tako se je zgodilo z referendumi, ki jim je prav Janez Janša zaostril kriterije, da so praktično neizvedljivi.

  • tohuvabohu

   Ne drži. Spremembe referendumske ureditve so bile sprejete pod vlado Pike Nogavičke na pobudo Gliste (Viranta). SDS je bila žal (!) tudi za spremembe, in to je bila edina Janševa politična napaka v karieri.

 • Gavnar

  Kamniški komedijant (novo Kučanovo odkritje),
  ga bo na naslednjih volitvah nažgal za preko 20% – Garant !

  Šabac v letu 2018 – 40% Plus !

  • Olga_10

   Torej podpirate goljufijo?

   • župnik cefizelj

    si dons že spucala kuhinjo v farovžu? pa te župnik spet niso hoteli?! je rajši ministranta v rit vščipnil kot pa tebe, staro in zagovedano tercialko?

    • bednick

     ahahahahhahaha

     • Olga_10

      Imate astmo?

     • bednick

      Moraš priznat, da je duhovit.
      Le kje se je vzel?

     • Olga_10

      Iz Polja?

     • bednick

      Ne bo šlo.
      V Polju so bolj zadržani.

     • Olga_10

      Potem pa v bližini kurijo kako drogo?

     • bednick

      Saj mu bo zmanjkal počas.

     • tohuvabohu

      Zmanjkalo bo piškotkov.

     • pupa

      Vsakega plesa je enkrat konec.

     • tohuvabohu

      Iz svinjaka, prašič umazani.

    • Olga_10

     Alkoholni delirij? Demenca? Psihoza? Samo sovraštvo do drugače mislečih? Sovraštvo do žensk? Res ste revež!

 • župnik cefizelj

  kot kim đong il si je ivan janša, grosupeljski pezde, na svoji televiziji zrihtal uro samohvale in samopoveličevanja. čisto v maniri severne koreje. ivan janša, strahopetec in baraba, si za to predstavo zasluži orden velike komunjare Romar po poteh avnoja IV. podelil ga bo sam debelinko kim đong un, zraven bo na frulico igral orban. effi irgl bo pa plesala pušter tanc v negližeju in rdečo zvezdo med nogami.

  • bednick

   Pa od kje ti toliko sovraštva?!
   hahahah.

 • MEFISTO

  Tako je, če razjeziš moža tisočerih nickov.

  Ko je mera polna, vpokliče vse svoje stare, aktualne in nove nicke.

  In potem se zdi, da janez cepec ni nič bolj trčen od svojega krstitelja.

  Župnika Cefizlja pa je naredil in krstil že v agoniji.

  • Sredina

   Če rabte vi 10 nickov da se iz vseh derete ene in iste nebuloze, je to vaš problem, za nekatere to ni potrebno ;)

   • bednick

    On ne komunicira.
    Je mojster monologa.
    Ah, ta leta.

    • MEFISTO

     Bratovski pogovor.

 • Matija

  Bedarija. Kako bom živel jaz je odvisno od mene in ne od opic tipa Kučan, Janša,…

  • macon

   Ne, ko ne dobiš plačano za delo in te zjebejo z davki in kaznimi. Pogoje ti kreira sistem.

 • župnik cefizelj

  je ivan janša, osamosvojiteljski pezde, že pojasnil od kje mu denar za stanovanje, avto, hišo in 400.000 eur na bančnem računu? alora pridem več kasno.

  • Gavnar

   Kako naj ve ?
   Bi ti vedel, če bi vsak mesec dobil sveženj gotovine, potem bi te pa en Goran po 5-ih letih vprašal za vsak sveženj od kje je ?
   Ja ne gre ane ?

   • župnik cefizelj

    on zelo dobro ve. so ga na fspn fajn zdresiral. tudi v partiji je vodil zelo natančne evidence. ivan janša je bil najboljši kronist vseh pohodov po poteh avnoja. govori se, da so njegovi zapisi umetniško delo, ki se predava kot obvezno čtivo v vrtcih v severni koreji. baje je celo kim đong un napisal prvovrstni esej z naslovom od rdeče zvezde do razpela in nazaj.. osnovan je na prej omenjenih zapisih v kombinaciji z trilogijo črni panter in karantanska spaka. v subkulturnih krogih komunjar velja ivan janša z vzdevkom gladki ali glanzkopf za pronicljivega pisca trde stalinistične teorije.

    • bednick

     “……od rdeče zvezde do razpela in nazaj.. ”
     ______________________

     Svetovna!
     ( nehaj, jaz se bom poscal).

    • Forex

     Mislim,da vam skisani mozgani ne dovolijo,da bi se konkretno spisali o realnosti brez pljuvanja po po komurkoli.

  • pupa

   Jaz sem mu ga posodila, na lepe učke.

  • garfi

   je Milan KurĆan, osamosvojiteljski pezde, že pojasnil od kje mu denar za stanovanje, avto, hišo in 400 milijončkov eur na bančnem računu v tujini ? alora pridem več kasno.

  • sprehajalec

   Ivan janez je poleg politika, tudi uspešen literat z bogatim literarnim opusom. Njegova uspešnica Noričani, čaka že na tretji ponatis.

  • Olga_10

   Zamešamo ste s Kučanom! On je na roke dobil 400.000 DEM od Elana! Za hišo je premalo plačal 400.000 evrov! Obrnite se tja!

  • macon

   400.000 je pretežno izpeljano iz prodaje parcele v Trenti, kar se je vse izkazalo kot režimska laž. Preberi na netu in zapri lažnivi komunajzarski gobec.

  • Forex

   Od kje te i.formacije. morda od miki miške ali jaka racmana. V nlbju baje res obstajata.

 • Gavnar

  Tale plešasti komunajzer pred vsakimi volitvah sanja, kako bo zmagal na volitvah, sestavil vlado in h koritu pripeljal njegovo večinoma partijsko nesnago.

  Potem pa se vedno najde kak kljukec, ki mesec dni pred volitvami ustanovi stranko in ga na volitvah nažge za 20%.
  Scenarij je vedno isti, razumejo ga vsi, le temu plešastemu komunajzerju, do naslednjih volitev ni nič jasno. Potem se vse ponovi.

  • garfi

   vaša murgelska udbomafija je samo iz nlb pralnice pokasirala 500 milijončkov za naslednje volitve
   in plačajo lahko tudi umore

   • Matija

    relativno, za tvoj umor bi moral ti odšteti denarce..

    • garfi

     kolk si ti pokasiral
     in ti si v tej relaciji

  • pupa

   A si milil ta plešastega morda Brgleza?

   • Gavnar

    Če Brgleza vidiš na zgornjih slikah,
    se mi pa pošteno miliš (slovensko = Smiliš).

  • Olga_10

   Mislite Murglskega pritlikavca?

   • Gavnar

    Ne Olga na sliki ni Murglskega pritlikavca !
    Na sliki je njegov partijski potaknjenec in avnojski politkomisar Ivan.
    Malo si zamešala, bistvene razlike pa ni, mali je nižje rasti,
    tisti večji (ga imaš na sliki) pa bistveno nižje intelegence.

 • garfi

  murgelska udbomafija je samo iz nlb pralnice pokasirala 500 milijončkov za naslednje volitve
  in plačajo lahko tudi umore, pravzaprav karkoli

 • Anonimni_Profesor

  SDS je zbrala dober slogan ”Zate”. Za režimske stranke velja seveda ”Zase”.

  • župnik cefizelj

   hja ta slogan velja le ko si ga grosupeljski strahopetec ivan janša ponavlja pred ogledalom.

   • garfi

    MODERATOR ???!!!

   • Olga_10

    Strahopetec in podn ste vi! Tako vidite svet okoli sebe!

  • Boris_j

   Heh, Mladinarji so vas že prehiteli in se o SDSu razpisali kot o “zase” režimski stranki.

   • tohuvabohu

    Z Mladino in Kučkotom naprej … vragu v rit!

   • pupa

    Kaj pa je to? Kdo še ta šund bere?

 • tohuvabohu

  Nepomemben tip, zaradi katerega je rdeči Duško spravil na ulice dvakrat po 80.000 ovac. Čestitam, avgenmas ti dobro deluje.

  • slaipowi

   Pomemben je za cca 16% ljudi v Sloveniji. Ce pa to se pomnozis z volilno udelezbo pa dobis ene 7%. Večinoma oslov in ovac. Tvoja slika je kar ustrezna inteligenci

   • tohuvabohu

    Pomemben je za rdečkarje in njegovih 80.000 ovac.

 • garfi

  je Milan KurĆan, osamosvojiteljski pezde, že pojasnil od kje mu denar za stanovanje, avto, hišo in 400 milijončkov eur na bančnem računu v tujini ? alora pridem več kasno.

 • Olga_10

  Končno bo Slovenija zadihala z novo desno vlado, pod taktirko najsposobnejšega slovenskega politika in osamosvojitelja! Pridružili se bomo normalnim evropskim narodom in osušili komunisticno močvirje! Srečno Slovenija! Vsi na volitve! Vsak glas šteje!

  • Aichmbsi

   Ja. Ampak teh 12% vernih je premalo.
   Za dom spremni pa je napačen slogan.

   • Boris_j

    Ja, ta vera. Vse kaže, da je med vero v omnipotentnega boga in vero v omnipotentnega Kučana, le majhna razlika.

    • tohuvabohu

     V času Janševih vlad ste pa vsi rdečkarji cvilili, da Janša obvladuje vse sfere države, od šolstva, medijev, udbe, sodstva do policije. Na ulice ste v snegu in dežju dvakrat nagnali 80.000 ovac in kar 571 revčkov ste našli med časnikarji, da so podpisali vaše izdajalske blodnje. To seveda ni vera, ampak praznoverje.

     • Boris_j

      Govori zase. Meni je šla takrat (2012/2013) najbolj v nos odurna ekonomska Janševa politika, ki nas je potapljala v govno, Slovence pa pognala čez meje v absolutno rekordnih številih. Če se temu doda še nesramen slog vodenja, narod pač lahko znori.

      Za desničarje je to še danes višja znanost, zato so v izogib neprijetnim psihičnim disonancam takoj posegli po zarotniških bajkah, v katere najbrž še zmeraj verjamejo.

     • macon

      Bolje bi bilo, če bi vas Janša pustil v dreku crkovati, tako pa je naredil ZUJF, DUTB, da so si levi najprej prilastili njegove krizne ukrepe, danes pa po njem odkrito serjete. Res ste navadne barabe.

     • Boris_j

      Najboljši protikrizni ukrep je bilo JJevo trapanje o nelikvidnosti države. To je bil mednarodni unikum, nekaj fuknjenega in nevidženega tudi v najhujših banana republikah. In jaz sem po JJu vedno odkrito sral, nikoli ni bilo drugače.

     • Stajerka

      naštej UKREPE vlade Alenke Bratušek in Mira Cerarja, ki so dvignili gospodarsko rast???……in katere REFORME so bile sprejete???…..razen dviga standarda najvišjemu razredu in dvig davščin, NI bilo narejeno popolnoma NIČ……niente, nula – ma kaka nula, škoda merljiva v milijardah, ki bo butnila na plano slej kot prej……KOLIKO pufa nam je za vrat nakopal Cerar???

     • Boris_j

      Sem ti že zgoraj odgovoril z eno besedo

     • Stajerka

      južno od Kolpe??…..lej – tvoje drkanje in provokacije niso pomembne, niso argumentirane in predvsem niso razsodne……za takšne imajo na tem portalu zelo priročno zadevco – BLOKIRAJ UPORABNIKA…….

     • macon

      Zakaj pa se je potem Bratuškova pufala po zelo dragi obrestni meri? Denar iz solidarnostnega sklada bi bil veliko cenejši, ker bi bilo letno več sto milijonov manj obresti.

     • Stajerka

      govno????……je pustil za sabo Pahor…….Alenka in Miro pa nista sprejela NITI 1 REFORME – niti ene…..in ti boš gono o nesposobnosti Janševe vlade…….

     • Boris_j

      Dej čebelica maja poglej si situacijo tistega časa. Politiko rezanja države, negativno gosp. rast, rekordno brezposelnost, rekordno izseljevanje. Z eno besedo: GOVNO

     • Stajerka

      haha……situacija tistega časa je Pahorjeva zapuščina……ampak nekaterim nese spomin samo v vlade, ki so trajale 5 let…..tisti, ki so državo zjebali do konca z 22 na 50 let podlage, pa so delovali pošteno, korektno in nadvse delavno……res ste sposobni, ni kaj…….in kaj je govno??……mogoče nekaj južno od Kolpe???

     • tohuvabohu

      Ne serji. V drek ste nas potopili rdečkarji, ki že 70 let tlačite in ropate slovenski narod, in ko demokrati uspemo za kako leto stopiti na oblast, začnete tuliti “primite tatu” in streljati z vsemi kanoni po demokratični oblasti. Slovence je čez mejo pognala kriza, ki je bila pri nas veliko hujša kot drugje zaradi ušive rdečkarske politike, še bolj pa zaradi udbomafijskih metod.
      Gnusna laž je, da je narod znorel. Bila je naščuvana ulična drhal, tipična za skrajne levičarje. Za njo so stale konkretne osebe pod idejnim vodstvom velikega lutkarja iz Murgel.

     • Boris_j

      Zadnja SDSovska eknomska politika: rezanje države in poglabljanje recesije, rekordna brezploselnost, rekordno izseljevanje, rekordno negativna gospodarska rast, rekordno jebanje ljudi v glavo.

      Povsem normalno, da narod znori. Ne rabimo vzeti nobenega tripa in kot zblojenci tripat o kakih namišljenih lutkarjih.

     • tohuvabohu

      Lažeš kot prasec. Prvič, finančni minister ni bil SDSovec. Drugič, ni šlo za rezanje države (kaj pa je to, bizgec?), ampak za uravnovešenje javnih financ. Ostalo je pa posledica krize. Tudi ne razumem, kaj pomeni “jebanje ljudi v glavo”. Če s tem misliš preprečevanje razmetavanja državnega denarja, ni to NIČ v primerjavi z nabijanjem davkov, ki si ga privoščijo vse vlade rdečih banditov začenši z Drnovškom, Brajduškovo in zdaj s Cmerotom. Tebe jebejo v glavo komunisti, ne pa Janša.

 • Bald Eagle

  Ko se kjerkoli pojavi novica, ki omenja Janeza Janšo, se takoj zbere trop lavuharskih zadrekanih drekačev, ki smradijo portale s svojim ogabno smrdljivim drekom. To samo pomeni, da se zadrekani levuharji bojijo Janeza Janšo, kot hudič križa. Upravičeno. Ko bo Janša v naslednjem mandatu zopet vodil vlado, bo črevesje levuharskih drekačev prazno, ker jim bo Janša odvzel vse privilegije, ki jih sedaj uživajo in bodo prepuščeni svobodnemu trgu, kjer se bodo morali borit za svoje preživetje. Ker pa je znano dejstvo, da noben zadrekan levuhar ni sposoben preživetja na svobodnem trgu brez državne pomoči, je jasno, da bodo ti lavuharski drekači pocrkali kot podgane. Črevesje pa jim bo polnila zapečena pritepena golazen, ki jih bo nabijala v njihove zadrekane levuharske riti.

  • Coeus

   Za crknit smesno… a se pripravljas za komedianta?

   Kdo od SDS-ovcev je pa ze karkoli v zivljenju zasluzil na prostem trgu se posebej Jansa?
   Vsi… Jansa in celotno vodstvo SDS-a ne prostem trgu niti za minimalca niso sposobni ;)

   • O ti lažnivec..

    • Coeus

     A me bos postavila na laz s kaksnim argumentom ali je to vse kar premores?

     No, nastej mi torej gospodarske in poslovne uspehe vodstva SDS? A je kateri med njimi, ki ni ze celo zivljenje priklopljen na drzavne jasli?

  • župnik cefizelj

   boldiglu bo pa mama z žajfo izprala to dekadentno svinjarijo iz ust. potem jih bo pa še vaški župnik zabelil z bingeljevim oljem. pa bomo imeli še eno v nizu zgodb z dežele šentflorjanske. in vse to se bo dogajalo pod razpelom in portretom ivana grosupeljskega, vaški norček mefisto bo pa vse opazoval skozi zarošeno okno hiše na koncu raja.

 • etrusk

  Zdrave in predvsem upam tudi uspešno NOVO LETNE PRAZNIKE g. Janša nam želim.

 • VIKTORE

  Bog nas obvaruj SDSa!Vsi ti sladkobni nasmehi, navidezno prijazni obraz, veliko besedičenja o sposobnosti stranke, ki bo “napravila red” so znak ene in edine želje po OBLASTI ! Nekajkrat smo že nasedli. Bilo je dovolj sprenevedanja !Brezsramno ponujanje Slovencem, da mu ponovno nasedemo. Dovolj je bilo , izkušnje so slabe, občutki zelo neprijetni. Škoda nepopravljiva. Sprt narod in posamezniki zaradi zaradi umazanega strankarskega “bojevanja” kdo bo koga preglasil. Odidite vsi, ki ste spravili državo na dno zaradi predvsem lastnih koristi. Zbogom za vselej, in odidite na smetišče zgodovine, kjer ste brez vesti ponovno zanetili stare zamere, sovraštva brez meja ,obenem pa svojim pristašem omogočili nesramno bogatenje in kariere, ki si jih ne zaslužijo.

  • montyamp

   Ostani na dan volitev doma , zazidarski udbovska deca ti ne bodo hvaležni , nabili ti bodo davke , prali dnar za teroriste in zapirali nedolžne kot opozicijske poslance .
   Sanjači ste naredili vso kolobocijo , zdaj pa v jok in na drevo .

  • Stajerka

   haha……a čakaš novo-staro faco???……s plesnivim botrom???…..ti boš govoril o sposobnosti drugih???……še več, celo o poštenju največjih kriminalcev, si pripravljen javno razpredat????…..česa je bilo DOVOLJ??….novih al starih fac???….

  • macon

   Sprt narod, ker levi brezsramno kradejo, desni pa o tem govorijo? Da vas ni sram, abotne amoralne pokvarjene kreature.

  • Bald Eagle

   Za sprt narod so odgovorni tisti, ki se na vse mogoče načine prizadevajo prikrit polpreteklo in sedanjo resnico. Kdo so ti me boš vprašal? Preprost odgovor in jasen vsakomur, ki uporablja vsaj par možganskih celic za razmišljanje v svoji glavi. Razdiralci slovenskega naroda so tisti ,ki še danes javno paradirajo okiteni s totalitarističnimi simboli, tisti, ki se zbirajo v Stožicah in prepevajo revolucionarne pesmi. Tisti drekači, ki v Lažgošah vsako leto tulijo kot trop gladnih kojotov in trobezljajo že stokrat in več ovržene laži. To so tisti, ki se še danes niso distancirali od zločinskega enopartijskega totalitarnega režima in ga ne zmorejo javno najstrožje obsodit, temveč nasprotno, drekači mu še danes pojejo slavospeve in ga častijo kot verniki svoja božanstva. Še danes se po njihovih zblojenih glavah pretaka blodna komunistična ideologija, ki je opazna iz dneva v dan vse bolj očitno. To so tisti zblojeni zaderekani drekači, ki uničujejo Slovenijo in ljudi še kar v nedogled mentalno pohabljajo s svojimi neštetokrat ovrženimi lažmi.

 • Forex

  Ne strinjam se le z pomoto med že ljami za leto 2008 in ne 2018. Ostalo čista resnica in to razpoložena do potankosti,kar zmore redko kateri politik v sloveniji . Ko bodo v sloveniji vsaj vsi pitika na taki razvojni stopnji razumeva.ja in obrazlaganja svojih stališč bo v sloveniji in s tem vsem nam bolje.

  • Bald Eagle

   @Forex, tebe pa “poznam” kot dobrega komentatorja na portalu MMC. Zadnje čase pa te na MMC-ju ne zasledim več pogosto. No, tudi jaz dosti manj komentiram na tisti levuharski greznici, kjer je vse od novinarskih pisunov do komentatorjev močno zavito v levo. Če vsebina komentarjev ni skladna z levuharsko uredniško politiko, administratorji, ki so, kako pa drugače, tudi strahovito zaviti v levo, radirajo večinoma vse poste, ki ne odražajo levuharske in istospolne opredelitve.
   Da ne bo pomote, MMC radira poste, ki v ničemer niso sporni, le desna politična opredelitev je za tamkajšnjo levuharsko pisunsko drhal sporna.

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • župnik cefizelj

   ejga monty saj te bo še razneslo. le urno obrni pete in v cerkev, kjer boš mahal s križem in podobcami. grosupeljski ivan te čaka in si oblizuje prste. še eden, ki ga bom nategnil, si zlobno prišepne grosupeljski ivan, pravi slovenec in prvi demokrat. govori se, da se zbira stara garda iz baze kočevska reka. ivan janša-tihi, tone krkovič-poet, darko njavro-lepi in rajc janša-pacug. že plapola karantanski lev in iz zvočnikov doni melodija domovine. ti boš pa metal denar v pušco in se slinil farjem. in ko bo prišla povorka mimo šentjošta boš po kolenih kobacal s portretom ivana grosupeljskega v naročju in se drl bolje v rit kot biti ubit.

 • župnik cefizelj

  Poglej ga grosupeljskega falota. Zdej ma pa že svojo oddajo. Skupaj s šepavcem tvorita tandem bivših komunjar, ki partijsko knjižico še kar nosita zašito v ne več tako belih gatah. pod mizo se pa skriva postojnski wunderkind črnač-fafač in nežno žgečka viseči in oveneli mošnji teh starih avtoritet. kaplar ivan pa tud zgleda kot zadnji psihotik na polju. hja zdravila puščajo posledice. govori se, da spi v kletki, ker ga ponoči nosi rdeča zvezda. zadnjič je bil na posestvu ivanovih na koroškem opažen far cukjati, ki je baje prevzel oskrbo družinske kapele. prejšnji župnik frištravec se je malce preveč spogledoval z bačovnikovo. vrtnari pa kar grimSS. pri delu mu pa pomaga z negližejem in v mrežastih nogavicah okrašena eva irgl-prstvrit.

  • Imaš pa ogabno umazan jezik….. da te ni sram.

   • tohuvabohu

    To je resničen odraz levičarske kulture.

 • župnik cefizelj

  vidim, da je tukaj razsaja mentalna psihoza rdeče fobije. zanimivo bi bilo spoznati nekaj teh pacientov v živo. najbrž sami zlorabljeni ministrantje, ki ne prenesejo pogleda na svojo podobo v ogledalu, ko zraven besno masturbirajo na sliko velikega vodje-ivana grosupeljskega. sprijaznite se fantje, vam je vaški župnik prehitro šlic odprl pa je šlo vse v maloro.

  • Bald Eagle

   zanimivo bi bilo spoznati nekaj teh pacientov v živo.

   Trdno sem prepričan, da me ne želiš osebno spoznati, kajti v tem primeru bi postal tvoja najhujša nočna mora.

   • župnik cefizelj

    hahahaha. še en silak za tipkovnico. bom prišel na zimske igre sds na golte pa se vidimo. kot kaže si se spoznal v mojem zapisu. spolna zloraba ni šala, želim ti da se rešiš svojih demonov.

    • Bald Eagle

     Le pridi in mi daj zadovoljsvo, da ti porinem svojo roko v anus in skozi zadrekano črevesje rinem vse do tvojih ogabno smrdljivih lap in ti jih s prsti od znotraj zaprem.

     • župnik cefizelj

      hahahahaha. tole morm pa prav shranit- bald eagle 27.12.2017 23:16 ‘Le pridi in mi daj zadovoljsvo, da ti porinem svojo roko v anus in skozi zadrekano črevesje rinem vse do tvojih ogabno smrdljivih lap in ti jih s prsti od znotraj zaprem.’
      lepo si nakazal svojo latentno homoseksualnost, ki jo je sprožila zloraba v ranem otroštvu. si žrtev strica, očeta, župnika ali učitelja. potrebuješ resno psihično pomoč. šalo na stran, mislim, da smo uporabniki foruma odgovorni, da opozorimo, kadar so indici o spolni zlorabi tako očitni. apeliram na tvoj razum, da se odločiš za zdravljenje. nisi kriv , kriva je oseba, ki te je spolno zlorabila. molil bom zate.

     • Bald Eagle

      Ti kar moli, jaz ti bom pa vseeno storil, kar sem zapisal. Ja prav si razumel, z roko ti bom segel od anusa skozi vso zadrekano črevesje in ti s prsti od znotraj zaprl tvoje komunajzerske lape. Pa nima tako dejanje nič skupnega z mojo spolno usmeritvijo. Gre za zadovoljstvo mučenja, ki ga bom uprizoril na tebi, če te kdaj srečam v živo. Kot sem ti napisal, lahko postanem tvoja najhujša nočna mora. So me nekje daleč od tukaj dobro izurili za tovrstna početja.

     • Janez

      A župnik v zakristiji?

     • Novakec1

      Zblojenci tu zgoraj, tak folk si ne zasluži boljše vlade.

     • župnik cefizelj

      mokril boš plenice kot tvoj idol ivanjanša med osamosvojitvijo. v solzah in v sramu boš gledal v tla in za teboj se iz tvojih hlač vil vonj obupa, sramu in predaje, na kratko po dreku.

     • viRus

      to, to, ….to mi deli….

     • Božobožo

      Svoje seksualne fetiše zadrži zase in za svojega fanta. Res ti ni treba tukaj razlagati svojih fantazij.

  • Franjo Trojner

   Še en dokaz več, da ste komunajzeri vsi do amena zapiti. Samo telesno in moralno čisto propadla, izprijena oseba lahko v parih stavkih skup sravi toliko gnusube, kot je to v tvojem zapisu uspelu tebi.To je zadnji stadij, dilirij komunistek, kaj?

 • šmentanamuha

  Levičarji se upravičeno bojijo stranke SDS, saj je edina stranka, ki je res pripravljena na volitve in lahko prevzame delo v vladi kadar koli. Že resnost, s katero so se lotili programa in ga dlje časa sistematično gradili, mi vliva zaupanje. Janša, kakršen koli že, je v tem trenutku edini spodoben politik, ki je sposoben prevzeti vodenje vlade. Politične Izkušnje ima tudi v mednarodnem prostoru, političnega znanja ima dovolj, polena, ki so jih zmetali vanj, ga niso ubila, temveč okrepila in zdaj bom pojedla svoj zarečeni kruh in rekla, da mu v tem trenutku najbolj zaupam od vseh politikov in politikantov, ki se motovilijo na sceni. Všeč mi je tudi njegov odnos do Slovenstva. Tako da budno spremljam nadaljevanje. Intervju pa je zanimiv in voditelj povsem korekten. Bravo obema.

  • Coeus

   No, daj kak link do tega famoznega SDS-ovega programa, ki ga opevas?

   Daj kak primer te Janseve sposobnosti, kot politika?

   A mislis,da ti je vsec njegov odnos do Slovenstva zgolj in samo v primeru, da se to Slovenstvo v popolnosti strinja z njim? Od kdaj je Janseva idiotska percepcija realnosti sinonim za Slovenstvo?

   To sploh ni intervju ampak Jansev PR. Kaj si pa pricakovala od njegovega medija drugega, kot da ga bo novinar vprasal tocno tisto, ker mu je Jansa pripravil?

   • realnost

    1. http://www.sds.si
    2. Odlično vodil celotno evropsko skupnost in bil hkrati vodja najuspešnejše vlade v zgododovini Slovenije. Ga je cenila in spoštovala vsa evropa.
    3. Je borec za Slovenijo in največji slovenski sin.
    4. Malo si pomešal s tvojimi kvazi politiki, ki potrebujejo naprej napisana vprašanja in se bojijo soočenj kot hudič križa..

    • Coeus

     1. nobenega programa ni na tem linku
     2. “Odlicno” jo je vodil, kot bi jo vsak bebcek na njegovem mestu… je bil samo ob pravem casu na pravi poziciji.
     3. Je borec za lasne koristi in najvecji vojni zasluzkar… njemu gladko dol visi za SLO, kar je ze nickolikokrat dokazal
     4. Kateri so tocno “moji” kvazi politiki. Mislim, da ti ne bo tezko kak moj citat navest, kjer bo to jasno razvidno.
     5. Si dejansko tako bebav ali se samo delas tako bebavega?

     • realnost

      1.kot kaže si nepismen bebav.
      2. In poleg tega je po krivici moral hodit še na sojenje, kjer ste mu po krivici sodili.. Noben levak kaj takega nebi zmogel prenesti. Ste prevelki bebčki.
      3.Se spomnimo kako sta kučman in kacin hodila tedensko v izrael šeftat staro orožje zaradi katerega so umiral mladi slovenski vojaki.. Spomni se kako je bil kučman rdeč v faco in je pihal kot bik ko je janša odkril ilegalno orožje na letališču..
      4.Ti točno veš kateri so tvoji nesposobni politiki. Te občutimo vsi vsakodnevno. Vsak dan nam ti pajaci kažejo kako so nesposobni..
      5. Tako bebavga kot si ti so samo tvoji levaški politiki..

     • Coeus

      1. Nepismen si vec kot ocitno ti. Na linku, ki si ga dal ni nobenega programa. Ce ti mislis, da je program naslovna stran SDS-a si se bolj bebav, kot sem predpostavljal.

      2. Kdo mu je sodil po krivici in za kaj in kaksno vezo ima to z njegovim vodenjem EU? Vsak bebcek, ki zna vsaj malo anglesko bi to naredil precej bolje in bolj kredibilno. Janse se nikoli ni cenila niti spostovala vsa EU, kot prvo je totalno nesposoben in kot drugo, brez voditeljskih sposobnosti in karizme… zato pa okoli sebe nabira same bebcke. V svoji bebavosti zamenjujes prijaznost in kulturnost s spostovanjem in cenjenjem.

      3. Kaksne veze imata Kacin in Kucan z Jansevo nesposobnostjo in vojnim dobickarstvom?

      4. Za razliko od tebe bebcka, jaz nimam “svojih” politikov… sem ze celo zivljenje v opoziciji… tudi tistim, katerim dam svoj glas.
      Sicer pa… kje je citat, ki potrjuje tvoje bebave trditve?

      5. Totalna bebavost je ocitno predpogoj za vstop v SDS. Potem se pa se cudite, da vas najbolj nesposobni levicarji premagajo redno vedno in povsod

     • realnost

      1.Kaj ti bereš samo naslovno stran?
      2. Vsa čast in slava g. Janezu Janši ki ga je cenila vsa Evropa in še danes ga spoštujejo kot sposobnega voditelja ki ima velike voditeljske sposobnosti in karizmo.
      3. Samo navedel sem ti dva največja vojna dobičkarja..
      4. Preveč se obremenjuješ s SDS. Daj raje propangadiraj svoje favorite, ki naj bi slovenijo potegnili iz dreka? A bo šlo ali pa nimaš nobenga ki bi bil vsaj približno tako sposoben kot SDS in g. Janez Janša?
      Se mi kar smiliš……

     • Coeus

      1. Ti bom se enkrat ponovil, ker si ocitno prevec bebav, da bi enostavne stvari razumel. Rekel sem ti, da prilepi link do tega famoznega programa. No, a bo sedaj slo? Zakaj nisi kar http://www.google.com polinkal?

      2. Tole bebavo navijastvo je ze prav groteskno. Ampak ok, tudi bebcki morate ziveti, ceprav ste zacuda vsi zbrani v SDS.

      3. Najvecji vojni dobickar je Jansa.. dopuscam pa moznost, da sta Kucan in Kacin tudi na stopnickah.

      4. Glede na nesposobnost Janse in celotnega SDS, so favoriti lahko tudi zbrani najvecji vaski posebnezi iz cele Slovenije… Pa bodo bistveno prej potegnili SLO iz dreka kot Jansa in SDS. Zato pa ponavljam… nesposobnost Janse in SDS je razlog, da tudi najbolj nesposobni levicarji vedno, redno in povsod zmagajo.

     • realnost

      1. dal sem ti link kjer si lahko ogledaš program. Če se nočeš poglobit vanj ti jaz ne bom pomagal.
      2. Sploh nisem član SDS… Mi je pa njihovo zavzemanje in vrednote ki jih zagovarjajo najbližje.
      3. Imaš kakeršenkoli dokaz da je Janša vojni dobičkar? Hvala bogu da je bil na pravem mestu v odločilnem času osamosvojitve Slovenije. Vsa čast mu kar je naredil za Slovenijo.
      4. In kdo je tvoj favorit? Povej da se nasmejemo…..

     • Coeus

      1. SDS nima programa nikjer. Tudi pri tistih reformah, ki jih domnevno prodajajo tukaj, ni ne duha ne sluha o programu samo bedasto nakladanje in prazne obljube… to ni program. Lahko me pa komot postavis na laz in dodas povezavo do tega programa, a bo slo?

      2. A je kdo rekel, da si clan SDS-a? Verjetno si prevec skrt, da bi placeval clanarino :D

      Ko pravim, da si SDS-ovec to pomeni da jih slepo zagovarjas, brez enega pametnega razloga, ker mislis, da se zavzemajo za vrednote o katerih nakladajo. Nisi pa sposoben ali pac noces videti skode in svinjarije, ki jo dela in jo je delal. Si clan totalitarnega sistema in mislis, da si demokrat… priceless.

      3. Fizicnega dokaza nimam, ker bi drugace Jansa ze zdavnaj sedel… poznam pa kar nekaj ljudi, ki so vozili orozje na Hrvasko za Janso in tudi zase in so ravno tako “obogateli” v tistem casu. Sicer niso mogli toliko pokrast, kot je Jansa, ker so bili takrat samo navadni vojaki, se je pa vseeno nabralo veliko.

      Kaj tocno je Jansa naredil za Slovenijo med vojno… razen, da si je nakradel cel kup denarja in sestrelil slovenca, ki je peljal s helikopterjem kruh? Zame je Jansa navaden vojni dobickar in morilec iz koristoljubja.

      4. Jaz osebno nimam nikogar, ki bi ga lahko podprl, ker bi se mi zdel sposoben in posten. Tako bo pac ostala izbira najmanjsega zla in manj nesposobnega… to je pa lahko katerikoli vaski posebnez pa bo imel vec politicnega kapitala, kot ga ima Jansa

    • VIKTORE

     Lastna hvala cena mala !Toliko (verjetno) plačanega hvalisanja o človeku, ki želi zasesti korito, je pa že neokusno. Ne znebimo se občutka, da si gospod morda sam piše “takšne”komentarje.

     • realnost

      in kaj ni res? Tvoji levaki so žal nesposobni in delajo samo škodo in sramoto Sloveniji!!!!

   • šmentanamuha

    Coeus, umiri konje, s tako naravnanostjo boš težko sprejel kakršen koli argument sogovornika. Zavedaj se, da so nas dobesedno zdresirali PROTI Janši in tvoja reakcija je tipična. Tudi sama sem bila taka, vse do tiste zame zgodovinske seje RTV Slo, kjer so izpostavili transparent s sublimnim sporočilom SMRT JANŠI. V tistem trenutku se je pri meni zgodil preobrat.
    Prav ti orkestrirani napadi nanj, podprti z režimskimi mediji, so najboljši dokaz, da se ga levičarska klika boji, kar pomeni, da je trenutno edini pravi protistrup zanje. Meni je tudi Šiško všeč, ker je pravi borec, pošten in načelen, pravi domoljub, vendar ne vem, kakšno ekipo ima. Dajva se poskusit razumno pogovarjat, brez sovraštva na ustih. Jaz te ne poznam, ti mene tudi ne, torej nimava razloga, da se besno sovraživa, kar velja za večino komentatorjev tule.

    • Coeus

     Jaz te sploh ne sovrazim niti ne sovrazim ostalih desnicarjev se najmanj pa Janso. Je pac maksimalno izkoristil svojo nesposobnost in na racun demagogije, podziganja sovrastva in prodajanja nebuloz, zivi lagodno zivljenje, medtem ko njogovi podporniki in nasprotniki bijejo besen boj.

     Pa tudi levica se ga ne boji. Jansa je zagotovilo, da bo levica se dolgo nemoteno kradla naprej. Jansa je pa tudi toliko pohlepen in egoisticen, da bo zaradi svojega nesposobnega “vladanja” SDS dejansko pokopal Slovenijo. Namesto, da bi si desnica izbrala sposobnega vodjo, ki bi naredil mocno opozicijsko stranko trenutni opciji in dejansko naskakoval zmago na volitvah. Da tudi, ce ne bi zmagali, da bi se levica bala za naslednji mandat. Tako pa Janso in SDS premaga vsaka na novo ustanovljena stranka 5 min pred volitvami.

     Drugace pa me samo zanimajo tiste stvari, po katerih sprasujem, ker me zanimajo dejanske “kvalitete” za katere podporniki mislijo, da jih ima?

     in vedno, ko vprasam kaj taksnega, dobim bebave ali primitivne replike ali zaljenje. V najboljsem primeru pa prodajanje Jansevih nebuloz naprej oz naprej posredovan njegov demagoski PR.

     Se pa z dejstvi komot razumno pogovarjava. Ampak ze s tem, ko pises, da je posten in nacelen ne bova prisla skupaj. Jansa je dokazan laznivec, kar je dokumentirano z video in zvocnimi posnetki. Ze nickolikokrat je snedel svojo besedo, kar je ravno tako dokumentirano ze nickolikokrat… toliko o nacelnosti.
     Zato enostavno ne morem razumet, kako lahko nekdo, pri zdravi pameti napise kaj taksnega. Lahko me pa postavis na laz pa bova udarila razumno debato na to temo, ko ti bom jaz postregel z videoposnetki njegovega laganja in obljubami, ki jih je pozrl.

  • VIKTORE

   Lastna hvala se po d…. valja! Kdo Vas je vzgajal g. Janša, da ne poznate tega ,da spodoben človek ne poveličuje sam sebe.

 • Novakec1

  Enim je to že 27 let in to dobro izkoriščajo za polnjenje svojih žepov. Drugače je pa na plakatu napaka; SDS zase.

  • realnost

   ne sodi drugih po svojih.

 • Ivan Friderik Novak

  Trditev dr. Ivana Janše “V letu 2018 je vse na dosegu roke. . .” zelo drži.
  Toda odločilno je, kaj se bo na tisti pomemben dan “skuhalo” v glavah volivcev.
  Rezultati znajo presenetiti. Se je že zgodilo.

  • mostradamus

   Ja, kaj si pa ti zdajle pogruntal ? Neverjeten si, no.

 • Branko

  Ha ha kako bo SDS vodila vlado, če pa ji zaupa največ 14% volilcev, istočasno pa so skregani z vsemi drugimi strankami.

 • realnost

  Dokler je SDS s Janezom Janšo najmočnejša stranka v Sloveniji dotlej obstaja upanje za boljšo in uspešnejšo Slovenijo! Vsi na volitve in podpreti SDS da bomo pregnali lopove od državnega korita, ki so ga dodobra izropali. Neprecenljivo bo ko ne bodo mogli več krast in bodo jokali ….. Dajmo SDS!

  • Coeus

   Ti bi ocitno “nase” lopove (beri Janso in SDS), ki se prav tako ze celo zivljenje napajajo pri koritu in ga ropajo, ustolicil… “vase” pa pregnal od drzavnega korita.

   In v cem se sedaj vi razlikujete od tistih, ki so trenutno pri koritu malo bolj kot Jansa?

   • realnost

    uzivaj še par mescov ko še lahko tvoji kradejo………tiktaktiktak

    Neprecenljivo ko ne boste mogli več!

    • Coeus

     a tale tiktaktiktak je vse kar premorete… nazadnje sem tole prebiral pred volitvami za predsednika, pred tem za referendum o drugem tiru,…

     Zaradi taksnih bebcev, kot si ti in zaradi nesposobne “desnice” z Janso na celu. Bodo ti, ki sedaj kradejo, brez tezav kradli se lep cas.

     Ampak za bebce, kot si ti je to prevec zahtevna snov ;)

     • realnost

      vsak bebec bo slej ko prej spregledal in se prav odločili na volitvah.

     • Coeus

      Ampak takrat SDS ne bo vec prestopila parlamentarnega praga… ti pa se bos enako bebavo prilizoval “drugemu” vodji :D

     • realnost

      škoda časa zate. pika

 • Janez

  V mesijo Ivana verjamejo samo še najbolj zaslepljeni verniki. SDS se opoteka iz poraza v poraz, samo poglejte referendum o drugem tiru ali volitve za predsednika slovenije. Na naslednjih volitvah bo spet isto, slavila bo levica kriv bo pa spet upokojenec Kučan. Drek pa taka stranka ki nima niti kančka samorefeksije.

 • Olga_10

  Kapo dol gospodu Janši, ki vztraja in se bori za Slovenijo kljub vsem levičarskim lažem in podtikanjem, s katerimi ga hočejo oblatiti pokvarjeni in skorumpirani levičarji!
  Kapo dol mladi šahovski velemojstrici Ani, ki se z neudeležbo šahovskega turnirja v Saudski Arabiji, odpoveduje odličnemu zaslužku in naslovu in s tem bori za pravice žensk, ki so v Saudovi Arabiji zatiranje! Odklanja to, da bi se morala odpovedati svoji kulturi, se pokriti v javnosti in odpovedati samostojnemu gibanju na prostem v času bivanja v islamski državi!
  Kapo dol Donaldu Trumpu, ki kljub vsem levičarskim napadom in diskreditacija, vrača Američanom samospoštovanje, občutek varnosti, blaginjo in svobodo!

  • ogledalo

   Pokvarjen in skorumpiran konvertit.

   • Olga_10

    Je Milan Kučan!

  • viRus

   Za to moraš imeti poštenje, ljubezen do dela, …kar Trump ima.

   • Olga_10

    Trump je svoje premoženje ustvarili sam, za razliko od levičarske kamarile, ki si prisvajajo tuje..Odpovedal se je plači, za razliko od levicarja Obame, ki si je plačo maksimalno zvišal!

 • ogledalo

  Politični propad sekte, ponoven slab rezultat na volitvah, je premosorazmerno povezan z vodenjem stranke ljubljenega vodje. Njegov odhod bi pomenil konsolidacijo desnice, ki bi si tako, čez čas, povrnila kredibilnost. Seveda, z nekom “normalnim” na čelu stranke, ki naj ne bo kontinuiteta starih komunistično-konvertitskih sil.

  • nevtrino

   Torej kar začnite, zorganizirajte kakšno boljšo desnico, kakor si jo vi predstavljate….

 • bojan

  janša ti sploh na moji listi nisi, če sebe ponujaš nazaj na oblast

  • viRus

   Pa kaj se rineš, kjer te nihče ne pogreša ?

 • Miha

  Ali so že prepričani v poraz ?

  • Olga_10

   So, zato pa cepijo dan in noč na portalu, skupaj z vami!

   • Valter BraniSlav

    Tika taka tika taka
    MARJAN SAREC PRIHAJA !!!!

 • Miha

  Ali kdo pozna statistiko, koliko zakonov je desna koalicija v parlamentu sprejela z glasovi opozicije, in koliko zakonov so leve koalicije sprejele z glasovi opozicije, še posebej SDS poslanci ?

  • realnost

   levi so zavrnili vse zakonske predloge sds, ki jih je bilo veliko.. Upam da bodo sds dobili dovolj glasov na volitvah, da bodo dobre zakonske predloge lahko sprejeli , ki bodo v korist Sloveniji.

 • Olga_10

  Živel Janez Janša! Živela SDS! Živela Slovenija!

  • Valter BraniSlav

   Tika taka tika taka
   Prihaja MARJAN SAREC !!!

  • Lea Pralines

   …je že popušil starček,preostane mu edino še balinanje v kakšnem penzionističnem klubu…..ha ha ha

 • Boris_j

  Res pa je, da takle intervju deluje nekam severnokorejsko, če ga izvajaš na mediju katerega lastnik si sam in pa nekdanji Sorosov štipendist- Viktor Orban.

  No ja, itak šteje le, da baza vse to brez prebave poje.

  • šmentanamuha

   Če si dobro poslušal ali prebral, si slišal tudi, da režimski mediji njihovih programov nočejo predstavljati javnosti. Najprej si poglej intervju, je zelo na mestu. Potem pa se vsajaj. Severnokorejsko se obnašajo pri nas edino režimska glasila nekdanje Zveze komunistov, ki zdaj delujejo v ilegali, pa niti to ne več: MMC, Delo, Dnevnik, Mladina, Siol…torej je za drugačne poglede zelo malo medijev, ki bi jih predstavili: Nova je postala zelo udarna, brana in gledana, kar režimcem seveda ne ustreza. Očitno tebi tudi ne, ker so te tako zdresirali, samo še nisi tega zakapiral.
   Zato se ne delaj pametnega, ker nisi.

   • Boris_j

    Nova24Tv je režimski medij erste klase, v neposredni lasti Stranke. Enako bi rekel za vsak medij, če bi bil v neposredni privatni lasti kake druge politične opcije. To je pravzaprav najslabša možna oblika lastništva medija, kjer so “novinarji” le Partiji odgovorni trobezljači, odpuščeni v hipu skrenitve s partijske linije.

    Smo misli, da so taki časi in taki mediji že za nami, a jih SDSovci vračate with a vengeance in še izpopolnjujete. Hkrati pa nekam debilno tuleči o enopartijski preteklosti se ji sami v teh časih še najbolj približate.

    • šmentanamuha

     Jaz ti ne morem pomagati, morda boš z Božjo pomočjo kdaj spregledal… in ne, nisem članica SDS, do zdaj nisem bila niti njihova volivka, ne hodim v cerkev, nisem bila krščena in ja, oba sva hodila v iste enopartijske šole in pri nas doma se na to temo ne sme govoriti, ker postane prevroče …

     • Boris_j

      Ježeš, krščen sem bil pa celo jaz. Se pa tudi ne strinjam da na kakem RTVju SDS nima, oz. ne bo imela možnosti predstaviti svojega programa. Ko bo čas bo v prime time soočenjih imela lepo odmerjen prostor kot vse druge politične opcije.

      Ampak je pa velika razlika v predstavljanju političnih pogledov ob boku drugim na nacionalki in v predstavljanju političnih pogledov brez replik na svojem mediju. In slednje je tisto za kar si ta stranka prizadeva. Predstavljanje brez “motenj” in resnih vprašanj, ki pa so pač normalni del demokracije.

     • šmentanamuha

      Zaenkrat lahko na Novi24 komentiraš brez cenzure, česar na MMC in drugih režimskih glasilih ne moreš.

     • Boris_j

      Hja to je pa res.

      Ampak tule bi za moderiranje potrebovali kakih 80 zaposlenih, ker je toliko napadalnih komentarjev dnevno. Tega denarja pa verjamem da ni, zato je še najbolje pustiti “free for all”.

    • Miroslav

     Ma si mona komunistična.

  • Komentarjev lažnivcev sploh ne berem.

  • nevtrino

   Za koga veljata vaša ugotovitev ? Za najbolj moralno etično vlado na svetu ? Za 75 let bolj ali mann prikrite totalitarnosti na Slovenskem ?

  • Miroslav

   Ma jebi se mona kaj bluziš si že tudi ti sorošev finančnik da govoriš take neumnosti tudi jaz sem lastnik medija Nova 24 tv.Ne jebi se mi čakamo da zmaga resnica da bomo tudi mi zaživeli kot živiš ti in tvoji lopovi ki ste nas pokradli naše penzije in banke.

 • Boris_j

  Nekdo spodaj tuli laž. V čem je pa laž? A v tem, da si je Orban (solastnik Nove) ustvaril lepo kariero s pomočjo Sorosove štipendije na Oxfordu, danes pa to možnost vsem drugim brez sramu sesuva?

  https://www.ft.com/content/c4fc5fc0-cccc-11e7-b781-794ce08b24dc

  Po udbovsko paranoidnem načinu razmišljanja človek lahko reče, da je tale Nova24 Sorosov medij. HAHA. Kaj je to? Hinavščina, ironija, ali oboje?

  • nevtrino

   Bolj je ta vaša manipulacija preteklosti spet ena hinavščina in ironija, ter tragikomična potegavščina.

   • Boris_j

    Kakšna manipulacija? Dal sem vam vir, Financial Times mimogrede. Vam dam še mnogo drugih, evo Wikipedio: In 1989, Orbán received a scholarship from the Soros Foundation to study political science at Pembroke College, Oxford

    https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Orb%C3%A1n

 • Valter BraniSlav

  Jansa danes pravi da vse zavisi od nasega glasu.
  KAJ PA ZVEPLENI 171CM, A NI VSE V KUCANOVIH ROKAH ??????

 • Maeva

  ponudba posojila med posamezniki v 48 urah
  Ponujam posojila vsem, ki jih lahko obrestujejo
  2% dolgoročno stopnjo.Za koga zanima, pišite mi, ljudje
  zlonamerni namen vzdržati.
  Posojilajem med posamezniki vseh vrst:

  * Finančno
  * Nepremičnine posojila
  * Investicijska posojila
  * Samodejno posojilo
  * Konsolidacijski dolg
  * Kreditna linija
  * Hipoteke
  * Odkup kreditov
  * Osebna posojila

  Ponujam kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne kredite v sodelovanju z mojim
  odvetnik.
  Prosim, pošljite mi svoj e-poštni naslov in mi povejte koliko
  potrebujete.
  Ne zahtevam veliko dokumentov.

  Moja e-pošta je: [email protected]

  hvala

 • Lea Pralines

  …KAKŠNO NAKLADANJE,PA MISLITE DA TEMU RES VSI VERJAMEMO??BLA BLA BLA BLA…JANŠAje imel priliko se izkazat,pa se je na napačen način…patrija je še zmneraj nerešena!!!

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!