[VIDEO] Ekskluzivni pogovor z Janezom Janšo v kraljestvu Triglava: “Ni pomembno, ali bo Šarčeva vlada na videz večinska ali manjšinska, to bo vlada globoke države!”

Intervju z Janezom Janšo ob sestopu s Triglava, nedaleč od koče na Doliču, je opravil novinar Luka Svetina. Foto: Nova24TV.

V soboto, 4. julija, se je s tradicionalnim vzponom na Triglav zaključil že 23. letni tabor Slovenske demokratske stranke, ki je dva tedna potekal v Bovcu in Lepeni. Tudi tokrat se je blizu sto planincev udeležilo vzpona na najvišjo slovensko goro, simbol slovenstva, ki letos obeležuje tudi 240 let od prvega pristopa na vrh države. Letos so planinci že v petek z doline Zadnjice v Trenti krenili proti koči na Doliču, kjer so v noči na soboto tudi prespali, preden so se v soboto zgodaj zjutraj povzpeli na vrh Triglava, ki je bil tokrat odet v meglo. Mistično, kot je trenutno tudi vzdušje okrog prihodnje vlade Republike Slovenije – Janez Janša je priznal, da kljub temu, da se posveča družini in prijateljem, od daleč spremlja dogajanje v Ljubljani, kjer globoka država na vsak način poskuša na oblast spraviti Marjana Šarca, ki bi bil zagotovilo, da bi bila tudi naslednja vlada šibka in podvržena vplivom stricev iz ozadja. Z Janezom Janšo se je ob sestopu z vrha Triglava pogovarjal naš novinar Luka Svetina.

Gospod Janez Janša, predsednik Slovenske demokratske stranke, še en letni tabor se bliža zaključku, kot po navadi ste ga sklenili z vzponom na Triglav, ta je že 23. po vrsti, kot ste povedali na vrhu, pa letos nekaj posebnega tudi zaradi obletnice sploh prvega zabeleženega vzpona na Triglav?
Drži, danes smo obeležili dva uspeha ali pa je bil to slovenski pohod zaradi dveh zadev. Prva je prvi zabeležen pristop na vrh Triglava pred 240 leti, druga pa naša zmaga na državnozborskih volitvah in seveda smo to vse skupaj počastili v okviru našega 23. letnega tabora, ki se danes tudi zaključuje. Zadnji teden je bil precej v narekovajih osvajalen, osvajali smo kraljestvo Krna, kraljestvo Mangarta, kraljestvo Škrlatice in danes tudi kraljestvo Triglava.

Bo ostalo še kaj prostega časa, preden se vrnete na delo, ali ste zdaj dejansko zaključili z vašimi poletnimi počitnicami, da tako rečeva?
Edini res takšen dan, ko sem imel prosti čas, je bil včeraj popoldne in zvečer v koči na Doliču, ko ni bilo signala (smeh). Sicer pa ta sodobna tehnologija, še posebej v teh časih, pravzaprav pravega prostega časa ne dopušča, dopušča pa kombinacijo, ki smo jo izkoristili maksimalno v zadnjih dveh tednih.

Morda samo še eno vprašanje o taboru, preden greva na druge teme, ste z obiskom zadovoljni? Po navadi imate omejeno število prijav? Vsako leto vidimo približno enako število planincev. No, videli smo tudi dva vaša poslanca, bi si želeli, da bi bil še kakšen več?
To zagotovo, ja, ampak nekateri so še malo utrujeni od dolge in intenzivne kampanje, v kateri smo obiskali na deset tisoče slovenskih domov, razdelili na deset tisoče slovenskih zastav. Kar pa se tiče obiska teh najzahtevnejših planinskih vzponov, je pa tako, da smo omejeni delno z elementi varnosti, delno pa s kapaciteto koč. Enostavno ni mogoče sprejeti več prijav, kot je ležišč v koči. Čeprav je bilo prijav bistveno več.

Foto: Nova24TV

V času tabora SDS pa  Lista Marjana Šarca poskuša sestaviti koalicijo. Ste takole od daleč spremljali dogajanje v Ljubljani?
Če ne moreš vplivati na neke zadeve, na to, kar počnejo drugi, potem je brez veze, da se s tem sploh ukvarjaš, s tem se nismo ukvarjali. Od daleč smo spremljali te poskuse, pravzaprav smo že na sam volilni dan, ko smo izvedeli rezultate in glede na razdrobljen slovenski državni zbor, vedeli, da se bo vse to, kar se zdaj dogaja, dogajalo, nič ni nepričakovanega. Ta tura pa še ni končana, na vrh pridejo najbolj vztrajni, če ne v prvem, pa v drugem poskusu.

Kaj torej pričakujete? Da bo Slovenija dejansko dobila manjšinsko vlado, po, denimo, vzoru Portugalske? Ampak tam je, jasno, takšno vlado sestavila zmagovita stranka …
Kakršnokoli vlado bi Slovenija dobila, če bi bila to večinska ali manjšinska, bi to že bil uspeh. To, kar se zdaj sestavlja,  ne glede na to, ali bo to formalno večinska ali manjšinska vlada, je vlada globoke države. Vlada je torej fasada, vladajo pa interesne skupine v ozadju, in tem je seveda v interesu, da je vlada šibka, da pravzaprav ne vlada, da je to čim daljši čas medvladja. Zelo se trudijo, kot vidimo, uspešno, da Slovenija že od marca nima operativne vlade, temveč je bolj fasadna. Tako da, pravo ceno seveda plačujemo Slovenke in Slovenci, prebivalci te države, davkoplačevalci, veliko stvari je nepostorjenih v tem času, seveda se to na prvi pogled ne vidi, vsak pa to na koncu občuti, predvsem v žepu, ko denimo pogleda odrezek od pokojnine ali plače ali ko gre v trgovino. Zaostajamo za tistimi, ki so nas pred desetimi leti še od daleč gledali v hrbet, danes pa so po kupni moči na prebivalca pred Slovenijo, čeprav smo še vedno isti narod, imamo iste potenciale, imamo pa precej slabše upravljanje kot nekatere druge srednjeevropske, tudi bivše komunistične države.

No, kakršnokoli vlado bi Lista Marjana Šarca že sestavila, prav dolgo verjetno ne bi zdržala. Kaj bi bilo torej po vaše najboljše za Slovenijo? Nove predčasne volitve? Tretji krog, ko bi se morda nekatere stranke vendarle začele pogovarjati tudi z vami in prenehale s politiko izključevanja?
Citiral bom predsednika države, ki je dejal, da je zagotovo vedno možno najbolj stabilno vlado sestaviti okrog tistega, ki je na volitvah zmagal, ki mu je večina volivcev podelila svoje zaupanje. SDS je na teh volitvah močno zmagala, zelo velika razlika je med nami in vsemi preostalimi, jasno je, da samo Slovenska demokratska stranka lahko sestavi stabilno vlado, pogoj za to pa je, da drugi sodelujejo. Ker pa jim strici v ozadju, oziroma kakorkoli jim že rečete, interesne skupine, ki v času kaosa iščejo koristi, tega ne dovolijo in s pomočjo medijskih spinov in tudi strašenj – marsikaj se verjetno dogaja v ozadju, česar sploh ne poznamo – pač držijo stran od tega in pobirajo sadove. Tudi v tem času, ko vlade ni, se prodajajo državni deleži, banke dajejo kredite, za katere bomo kasneje ugotavljali, da so morda spet nezavarovani, v tujih časopisih beremo, kako tuja mafija iz Črne gore ali davčnih oaz uporablja slovenske banke za pranje denarja, in to nekomu odgovarja, ima korist. Tukaj niti ne gre za ideologijo, čeprav se želi v ospredje postaviti kulturni boj, gre za materialne koristi nekaterih, ki živijo na račun drugih.

No, verjamem, da ste si v slovenskih hribih, ki so venomer fantastični v mesecu avgustu, uspeli nabrati energije za nove politične boje. Na vašem Twitter profilu vidimo, da objavljate veliko slik iz hribov tudi z vašimi otroki. Kdaj jih boste prvič vzeli s seboj tudi na Triglav?
No, to je bila letos že dilema. Moj najstarejši sin in hčerka sta bila v teh letih tudi že prvič na vrhu in drugo leto, zagotovo, bo šel vsaj Črtomir z nami. Skušali smo osvojiti Mangart prejšnji teden, a smo se zaradi slabega vremena odločili vrniti. Ampak to je recimo za letos še vedno cilj. Drugo leto pa potem Triglav in morda čez dve leti tudi Škrlatica.

Hvala za vaše besede in srečno.

Hvala tudi vam in srečno pri sestopu.

L. S.

 • mk

  SVETI JANEZ JANSA RESI NAS

  • AlojzZ

   Tako norčevanje iz kristjanov pa ni značilnost SDSovcev. Je posredi rdeči plačanec?

 • VERRZIFIKATOR

  Marija Žarnec

  MANJŠINSKOST

  Je manjšina vsaka ogrožena,
  koliko o tem je resolucij,
  koliko iznajdenih solucij,
  da bi ne bila vsa izgubljena.

  Kaj z manjšino namreč se dogaja?
  Vsak bi v njej bil za kak privilegij,
  hkrati vsak v neskončni je zdregi,
  ko za odgovornost se pogaja.

  Za manjšinca iti da se splača,
  slišati je tiho ščebetanje,
  ki pomeni nič manj kot priznanje,
  da v pogubo vsa se stvar obrača.

  Zadnja bo odstranjena ovira,
  da bo spet zadihala večina,
  ko ta razdrobljena bo manjšina
  le priznala, da pač izumira.

  • Open mind

   Samo pesmice pišete, ste že kot Tinček iz Moj ata socialistični kulak (sicer izvrsten film, ki kaže bedo komunistov in njihovih spreobrnjencev).

  • SIMON ROZIC

   Po pameti bo vlada kratka,
   a po lepljivih tacah sladka….
   koga le zanima zdravstvo,
   upokojenci , prekarstvo,
   revščina in šolska zmeda,
   beda, ki se v vse zajeda,
   le koga brigajo te stranke,
   že od nekdaj so posranke,
   samo da z molžo preživijo,
   ti pa le hajd garat v tujino !

 • rubec

  Da ne pozabim ker sem že malce v letih. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

 • ŽIVEL JANEZ JANŠA

  SLAVA JANEZU JANŠI, NAŠEMU LJUBLJENEMU VODJI

  • rubec

   To mi tukaj že vemo sivi majmun. S tem raje pojdi na mmc.

  • učko

   Pa še lokalenmu farju čim večkrat r’t nastau, da te ne bojo sam ta rdeči napikval !!!!

 • Djuro Sumar

  Že mnogokrat videno in slišano: vsega je kriva “globoka država”, oziroma komunajzarji. To, da je on in celotna desnica nesposobna mu ne pride na pamet. Po osamosvojitvi so volivci izvolili desnico in Peterle je vodil vlado. Do danes je Janši uspelo spraviti desnico na 31 poslanskih mest, vse ostalo pripada nasprotnikom desnice.

  • učko

   Mafija vlada, ker je opozicija nesposobna in kolaborantska s to mafijo !!!!

 • Tomaž

  Odrezek od pokojnine je v socialistični Slovenije najbolj zanesljivo plačilo ki ga vedno pravočasno dobijo upokojenci.Zato demagogija o revezih upokojencih v Sloveniji sploh ne drži, saj upokojenci po starem zakonu do 2013 prejemajo visoke pokojnine v obdobju ko so stroški mnogo nižji in ni velikih investicij. Celo več,finančno podpirajo svoje otroke brez služb in vnuke.
  Ne upokojenci ampak 80.000 brezposelnih, veliko število podjetnikov z minimalno plačo 640 evrov,p ki so brez lastnih stanovanj, s šoloobveznih otroki, ti so problem. Pa je med njimi polno odvetnikov zdravnikov ekonomistov, vsi brez služb ali z plačo nižjo id upokojencev.
  Upokojenci živijo prav odlično v primerjavi z tema skupinama, zladti skupina nef 800 do 1600 euri,ki jejzagitivo večja od skupine miniimalcev, k delajo. ! V tej skupini je mnogo odvetnikov, drugih poslivnih, osebnih storitev da ne govirim sp iz obrtnih in trgovskih dejavnosti.
  Ti so v primerjavi z upokojenci pravi reveži in upokojitev bodo dočakali pri 65 letih, odstotek pokojnine bo 15% nižji, saj znaša po letu ,2013 le še 56%, osnova pa ni 10 najboljlših let ampska vsako leto vec, 24, 25, 27 let.
  Iz navedenih realnih postavk je jasno da so upokojenci razen redkih, dobro preskrbljeni v primerjavi z mladimi družini z 640 euro ali brezposelnimi, saj so njihove potrebe daleč višje. SDS ov mojster Vizjak je bil avtor pogubne pokojninske reforme z dolgoročno negativnimi posledicami, ali se tega Vizjak in SDS sploh zavedazata, pa niti ne znam oceniti. Mislim dadne vefo zakaj gre! Vsi državni / javni uslužbenci ki jim do 18.-tega pride priliv in upokojenci zadnji dan v nesecu, realne podjetniške slike sploh ne poznajo,zato je boj za poslanska in vladna delovna mesta tako srdit. Zase in ne ZATE!

  • Olga2345

   Ste član zveze norcev? Praktično 50% odmerni količnik od vplačila, je visoka pokojnina?? Za “naše”, ki imajo dodatke, so visoke, ja! Za ostale ne, so mizerne! To je produkt LEVIH vlad, od Pahorjeve naprej! Seveda NAMERNO!

   • macon

    56% odmera od najboljšega 24 letnega obdobja je nova realnost, deset let nazaj je bila odmera 85% od 16-letnega obdobja. Oškodovani so tisti, ki gredo danes v penzijo, tisti, ki so šli v penzijo predčasno in v devetdesetih, imajo danes več Eurov kot so imeli plačo v markah (ki je bila na koncu samo pol Eura!). Če prišteješ še Jazbinškov dar odkupa stanovanj za 15% vrednosti, je za razred upokojencev bilo dobro poskrbljeno. Račun za to plačuje generacija današnjih aktivnih štirideset in petdesetletnikov, odraža se v zblojenem nepremičninskem trgu, kjer imajo polpismeni bedaki stotisoče Eurov vredne nepremičnine po mestih.

    Kar se tiče usklajevanj SDS vlade, je res, in upokojenci z glasovanjem za nesposobno in lopovsko levico, pluvajo sebi v skledo.

   • mona lisa

    Točno in vsi vemo kakšno pokojnono imajo upokojenci ki so šlo zadnja leta v pokoj in bodo šli sedaj. Delali so za uboge zajamčene plače sedaj pa ne rabiš biti dober matematik koliko je dobrih 50% od minimalca. Toliko da še vsak dan za kruh nimaš, če plačaš nekaj računov.

  • antimur

   Kreten!!!!

  • učko

   Kwa si ti nabluzu na eno govnarijo, k’ nima veze ne s člankom ne s kakršnokoli realnostjo ! Kar se penzionistov tiče, večina tolče revščino samo za to, ker režimske kučanovske svinje svojim dajo PRIVILEGIRANE IN BORČEVSKE PENZIONE, na račun ostalih revežev. Vso to upokojensko in UDBO-BIROKRATSKO srenjo pa vzdržujemo mi, davkoplačevalci, ti mamjmun od Tomaža !!!!

  • mona lisa

   ti sploh veš kaj pišeš. Reveži so vsi ki delajo za minimalce in male plače pa tudi upokojenci (večina) ki prejema miloščino namesto zaslužene pokojnine po 40 letih dela.

 • Olga2345

  Živel Janez Janša! Živela SDS! ZA Slovenijo!

  • učko

   Jah, kar dobr živi na račun davkoplačevalcev, n’č bat, že ceu žiulenje !!!! S tisto svojo “abrambno” kvalifikacijo bi sicer bolj težko shajal kje na trgu delovne sile !

   • mona lisa

    Očitno tudi tebe levaki dobro fojtrajo.

 • tarantela

  še globja od države, je bolečina…

  • հեթանոս

   GLOBOKA DRŽAVA pa te ne skrbi !!!
   Gotovo si del NJE !!!

   • mona lisa

    Tudi mene boli ko vidim kaj delajo ti izdajalci z državo(levaki) in močno me boli ko vem da bomo ker to dopuščamo morali enkrat pogledat svojim otrokom in vnukom v oči in povedat zakaj smo raznim izdajalskim Šarcem, Židanom, Cerarjem, bratovškovi,Mesecu ….. pustili da uničijo našo državo še bolj kot je že.

 • sloustava

  Cez leto bodo izropano in pokradeno Slovenijo dobesedno zabrisali Jansi v narocje, ces, hotel si ji pomagati, pomagaj ji zdaj. Rabili bomo vec let, da postavimo Slovenijo spet na zemljevid Evrope! Ta “Vlada “ je ze vnaprej deklarirana po scenariju Venezuele! Ampak, tici in ticka teh 5 strank, zavedajte pa se: Narod vam bo izstavil racun! Lacen in zanicevan Slovenec bo ponorel nad scenarijem rajanja na njegov racun! Takrat pa….

 • učko

  Levuharski politikanti itak že skoz delajo za kučanovo Udbo-mafijo !!! No, to je sedaj še toliko bolj očitno, da lahko to zastopi tud usak majmun, k’ voli ta rdeče fašiste !!!!

 • sanguis sacrum

  v soboto, 4. avgusta…

 • Anton

  Hudo mi je ker Slovenijo, to prečudovito deželo, katere lepote tujci ne morejo prehvaliti, vodijo tako nesposobni, kljukci(beri levičarji)

  sarkazem press

 • althar

  Kmalu se vidimo na volitvah…

 • Antonius

  Malo besed lahko ogromno pove o človeku, ki jih izreče.
  **Hvala vam /novinarju/ in SREČNO PRI SESTOPU**
  Janez, tudi tebi veliko sreče, kjerkoli si, tudi v hribih!

 • Boris_j

  JJ spet prodal toliko megle, da je zakadil Triglav. Spet nebuloze o globoki državi. Daj naj že neha gledat serije z istim naslovom in naj se spomni kaj bolj novega, da ne boste še naprej “relativni zmagovalci”, a.k.a. luzerji.

  • macon

   Neobravnava akterjev milijardne bančne kraje je eksaktni dokaz za obstoj in delovanje globoke države, ki jo lahko zanika samo butelj kot si ti.

   Ti si bodisi butelj bodisi plačanec leve globoke države, ki imaš nalogo smetiti na temu forumu.

   • Boris_j

    Morda si butelj ti macon. Korupcijo vsekakor imamo in treba jo je preiskovati in preganjati na vse načine. A JJ je teoretik zarote, ne pa preganjalec korupcije, zato so ti izrazi iz njegovih ust pokvarjeni, namenjeni poneumljanju množic in kovanju političnega dobička. To nima nobene veze z resnico in javnim dobrim, ne bodi naiven.

    • lojze

     Grozljivo kako obračaš besede in zamegljuješ. Po tem bi rekel, da nisi butelj, si pa zagotovo plačanec.

    • macon

     Da pokriješ milijardno krajo, moraš imeti pod sabo vse člene družbene verige in ravno to se dogaja tukaj in zdaj. To je naravnost definicija delovanja globoke države.

     Eno je lopov ali lopovčič, ki v eni firmi ukrade par milijonov, drugo je pa mižanje policije, pravosodja, medijev in leve politike ob DOKAZANI več milijardni kraji. Gledal sem Logarjevo predstavitev poročila komisije, ki so ga potrdile vse parlamentarne stranke, ki jim drugega sploh ni ostalo, ker je bilo brez napak, da bi ga omajale.

    • Antonius

     Potrudite se, pojasnite nam vaš očitek Janši, da je *teoretik zarote*.
     Očitno ste vi del poneumljene množice na račun katere kuje politični in kleptomanski dobiček Kučanova falanga, združena v forumu enaindvajset.
     Morda celo nisem daleč od resnice, da ste na ta dobiček prisesan tudi vi.

     • Boris_j

      Z lahkoto Antonius. Korupcijo naj preiskujejo profesionalni organi, ki jih zanima ena malenkost, ki se imenuje DOKAZI. Politikov, sem štejem tudi leve, prvenstveno zanima politični profit, zato dokazov največkrat ne ponujajo, niti ne zbirajo, saj to niti ni njihovo delo. Natanko sem se umešča manipuliranje z ljudmi, obtožbe, zarote, branjenje svojih, popolne izmišljotine, itd, itd… To bi morali biti truizmi. In na vašo veliko žalost delam trenutno v privat sektorju in spadam med 66% aktivnih Slovencev, ki dobivajo plačo pod nacionalnim povprečjem.

     • Antonius

      Niste mi odgovorili na vprašanje!
      Še slabše, zgubljate se v vsegliharstvu.
      Logar je torej s konkretnimi dokazili o pranju denarja, po vaši razlagi koval politični profit?!
      *Privat sektor*! Koliko je pri tem Janša kriv s svojimi teorijami zarote, da veleizdajalčeve vlade delodajalcem zelo drago obdavčujejo zaposlene.
      Sokriv ste, da imate plačo pod nacionalnem povprečjem, saj vendar zagovarjate tiste, ki vam jo z davki na zaposlenega zmanjšujejo.
      Razmislite malo o svojih stališčih, obtoževanju in ravnanju, preden zapišete v javnost.
      S spoštovanjem!

     • Boris_j

      Zelo lepo sem odgovoril. Morda morate večkrat prebrati. Ne vem kako neodvisna je bila ta komisija, ki jo je vodil Logar. Parlamentarne, senatne in druge komisije v svetu niso redkost, delovati pa morajo popolnoma neodvisno, kar je težko, če jih vodijo strankarski ljudje. Tudi Moderndorfer je imel čez komisijo o pranju denarja, ki je med drugim našla nečednosti pri Križaniču, Pahorju, izvenzemeljska pretiravanja SDS glede tega pa ovrgla. Kaj si pa mislite o tej komisiji?

     • macon

      Logar je doktor ekonomije, v komisije je imel različne ljudi in uporabljal je striktno metodologijo.

      Moderndorfer je dolgo razpredal o 150.000 EUR posojila za SDS (ki ga nobena inštitucija ni določila za nelegalno), da je zameglil pogled na 5.000.000.000 pokradenih EUR v bankah.

      Recimo, da prvo posojilo predstavimo z enim X. Drugo odtehta 33.000 X-ov oziroma tolikokrat večji znesek in se o tem ni nihče drugače izražal kot o kraji in kriminalu.

     • Boris_j

      Macon, ne pretiravaj, ne nakladaj. Komisija je odkrila okrog milijardo opranega denarja, ne pet, domišljiski kalkulator na stran. Ukvarjala se je specificno z iranskim denarjem, ne vsem denarjem. Odkrila je največjo odgovornost glede tega do SD, pa tudi SDS, saj se je primer Farrokh dogajal pod njunima vladavinama. Tega ne izpustiti.

      Slamnata Dijana se je pa pač dobro znašla, ni kaj. Vse okrog nje pa resnično smrdi po mafiji in po specialnih doktorjih utaj, da bolj ne more.

     • macon

      Logarjeva komisija se je ukvarjala z nezadostno zavarovanimi krediti v bankah, ki skupaj znesejo okoli pet milijard. Pranje iranske milijarde je druga in dodatna zadeva.

     • macon

      Logarjeva komisija je zbrala dokaze, jih izročila preiskovalnim organom in… nič. To so v resnici zelo lahke stvari: obstaja pogodba, ki sta jo podpisala prejemnik in nekdo iz banke za posojilodajalca in posojilo ni bilo zadostno zavarovano (oziroma sploh ni bilo) in nezadostnost je očitna in odkrita, ker je zavarovanje, če je sploh bilo, pokrivalo majhen odstotek vrednosti posojila.

      Podpisane se aretira in zaslišuje, če izdajo in pričajo proti nalogodajalcem kot žvižgači, dobijo nižjo kazen.

    • xtc

     Tebe ne more poneumit si že rojen retardiran levo.

    • Igor Kavalar

     Preiskujete in preganjate korupcijo v bankah že od leta 2009 pa bo sedaj 2019, pa državljani še vedno čakamo, kdaj boste vladajoči zaprli odgovorne tajkune, ki niso vračali kreditov (namesto tega jim odpuščate miljone evrov) in ljudi, ki so dajali nezavarovane kredite (kreditni odbori bank).

     Zahtevamo da vrnete 5 milijard nazaj in to ne v proračun, da bodo lahko spet denar pokradli ampak direktno na transakcijski račun vsakemu polnoletnemu državljanu te države!

     Kot ste denar ljudem vzeli, tako ga tudi vrnite!

     • Boris_j

      Oprostite, zakaj to meni pišete? Moja plača v privat sektorju je 4x nižja od poslanske in se za ta denar na TRR kar javim.

     • Igor Kavalar

      Samo odgovarjam na preganjanje korupcije, ki je v naši državi floskula. Rad bi videl konkretne rezultate! Mi državljani luknje nismo naredili, oblast se je zapufala za 5 milijard, (plačevanje teh zablod obesila nam vsem), zato pa imamo usrane plače in visoke stroške, krivcev pa ni kaznovala!

      Saj je pravilno da je poslanska plača med najvišjimi v državi, ker sprejemajo odločitve, za celo državo. Ampak če pa sprejemajo sranje morajo pa to tudi plačati z lastnim kešom, ne pa da bodo v kamero samo govorili (sprejemam odgovornost in mogoče bom odstopu). To ni nič!

      Ne more nek direktor javnega zavoda dobiti 2x več npr. 10.000€ bruto kot pa predsednik vlade ali pa minister, ki se napaja isto iz drž. proračuna odgovornost ima pa samo za nek zavod, medtem ko imajo ostali odgovornost do cele države!

      Neto 5 kratnik z minimalno plačo se meni zdi čisto normalno za takšno odgovornost do ljudi in države in vsi dvigi v javnem sektorju, bi moral biti dvigi vezani na dvig minimalne plače.

      Tako, da če bi gospoda želela več bodo morali dvigniti vsem plače.

     • Igor Kavalar

      Privat sektor ima lahko plače 100x višje od javnega me čisto nič ne moti, če je oseba sposobna imeti takšno plačo.

      Da pa bi npr. ti dobil večjo plačo v privat sektorju je pa treba delodajalcem znižati davke da ne bo za 1000€ neto npr plačal delodajalec 1900€ mesečno, in zmanjšati potratno državo ker imamo danes 179.000 javnih uslužbencev ob osamosvojitvi smo jih imeli 112.000 pa smo dobili in računalnike in smo bolj modernizirani kot 25 let nazaj pa izgubili smo en kup zaposlenih v policiji, vojski, zdravstvu, pa nam še vedno raste delež v javnem sektorju!

  • mona lisa

   Bog pomagaj državi pred takimi kot si ti.

 • macon

  Poglejmo ali se kaj dogaja v zvezi z milijardno bančno krajo in milijonskimi krajami pri zdravstvenih nabavah.

  Gledališka skupina kriminalistov je nedavno delala performanse pri par desetih malih ribah, ki so skupaj bojda nakradle 800.000 EUR v bankah, ravnokar pa spet pri enih, ki so motovilili s par jurji do par deset jurjev v zdravstvu. Kje je slika Zemljariča in direktorjev NLB v marici? Ti so pokradli stotine milijonov, dosti je samo, da se pogleda bančne pogodbe in privede oba podpisnika nezavarovanega kredita oziroma nabavnika preplačane zdravstvene nabave.

 • lado

  VI NISTE NORMALNI !!!! A MORAJO TE RDEĆI STVORI , SPAKE LENE , PREJ VSE POKRAST, POL BOTE PA VSTALI !!!! RES STE IBIOTI !!! GREMO ZDAAAAJ POTOLČT – LIKVIDIRAT TO MAFIJO !!!! ZAČNEMO PA V DRBSKIM MURGLAMA ; POTEM PA NAPREJ !!!! TAAAAKOOOOJ !!!!!! CRNI GROB IN KAKŠNA JAMA IMAJO ŠE VELIKO PROSTORA , BOJJO RDEĆI MORILCI NAREDILI SPRAVO Z NJIHOVIMI ŽRTVAMI !!!!!!!!!!!! A BI TO ŠLO !!! BUTCI LENI , GOBCAŠKI !!!!!! VOLITE PA SDS , ČE NOČETE BITI V VENEZUELI !!!!!!

 • Boris_j

  Poleg tega Nova ne more imeti “ekskluzivnega” intervjuja z JJjem, če je pod njegovim diktatom in v njegovi lasti. Ekskluzivnost je v tem primeru obrnjenja, ni izjemen, ekskluziven JJ, ampak so izključeni vsi drugi normalni, kritični mediji, ki bi prevprašali meglo.

  • mona lisa

   Vseeno kdo je šef Nove24 dejstvo je da je še kako res kar je povedal JJ. In zaradi tega bi nas moralo biti strah.

 • Caetano

  Zelo prodorno! Edini politik, ki se zaveda resnosti problema globoke drzave.

 • SIMON ROZIC

  Kučan je ukazal: “zberite glasove že enkrat in gremo dalje krast!
  EU sredstva so že tu, samo razdelit jih je treba; meni in mojim
  50% ! “

 • xtc

  Težava vse te zadeve je,ker bo zadeva hitro razpadla,saj bo EU in svetovna realnost pač terjala svoje -zaveze in pravila,ko tega levi ne bodo bo udaeilo,takrat pa razsip.
  Dejstvo je ,da se butci ne zavedaja,da bolj bodo trmaril bolj bo od zunaj vse bolj omejeno do zloma.
  Bebčki s Šarcem vred bodo nekaj pljuvali a ko bo tujina na bzino pritisnila z par ukrepi se bo razpalo kot kurnik požrt od termitov.

  • Svele

   Jedan očevidac ovog pokolja će ispričati: „Obučen u fratarsku mantiju, ali sa ustaškom kapom na glavi, Filipović je ušao u razred u pratnji nekoliko ustaša. Naredio je učiteljici da odvoji pravoslavnu djecu od katoličke i muslimanske. Učiteljica je, ne sumnjajući ništa, pozvala srpsku djecu da izađu iz klupa. Kada su djeca izašla u hodnik fra Filipović se ustremio na tu grupu i svima je prerezao grlo u prisustvu druge djece koja su urlala od straha. Rastrganih i krvavih grla i grudi djeca su trčala kao luda po hodniku, vraćala se u učionicu, urlajući od bola i obuzeta strahom.

   Izvorno objavljeno 3. decembra 2013. g.

   Autor: Alexandar Lambros

   Izvor: blog B92, http://global-politics.eu

   Podelite:
   FacebookTwitterGoogle+EmailViberFacebook MessengerCopy Link

   Ostavite komentar

   Komentar:

   Ime*

   Email:*

   Vebsajt
   ZAPRATITE NAS
   14,553FansLIKE
   6,092FollowersFOLLOW
   Argumenti-Balaban: Ne postoji simetrija između ustaša i četnika!
   Прегледач видео записа

   00:00
   52:41

   INFO
   Rubikon: Evropska unija neće ići zajedno sa SAD u lov protiv Irana
   U Čikagu obračuni k`o u Čikagu: za minuli vikend ubijeno 11, a ranjeno 70…
   Blic: Septembar odlučujući za Kosovo, Vučić na KiM, u Kini, UN
   Češki turista na Kritu snimio režiju scene navodnog utapanja migranata
   ROHANI: Vašington će zažaliti zbog uvođenja sankcija Teheranu
   NAUČNICI UPOZORAVAJU: Klimatske promjene mogle bi da pretvore Zemlju u pećnicu

   NAJNOVIJE
   Dragoljub Zbiljić: Niti će koze (sa)čuvati kupus, niti će srpski lingvisti (sa)čuvati ćirilicu na…
   Šef pregovaračkog tima Prištine: Srbija je agresor i dobiće odgovor kakav zaslužuje
   Sveštenik Dimitrij Šiškin: SIMBOLI VELIKE POBEDE
   Goran Šarić: Vinča – zlatna kuća čovječanstva
   Mina Ćurčić: Hrvati ne slušaju pesmu, Hrvati slušaju “Oluju“
   Kosturnica u Mačvanskom Prnjavoru: U znak sećanja na zločine koje je počinila austrougarska…
   © Vidovdan – 2018. | Powered by Web Fabrika – Web Dizajn & SEO optimizacija
   css.php

 • Delta

  Janša temu reče “vlada globoke države”, jaz pa si lahko privoščim bolj neposredno oznako za vlado v nastajanju: “mafijska vlada“.
  Ljudje, ki bodo sedeli v tej vladi – prostovoljno ali prisilno – niso neki pomembni člani mafije. So samo izvajalci ukazov pravih šefov – botrov, ki v resnici odločajo in odločijo. Ljudje brez javne izpostavljenosti, brezoblični potomci komunističnih brutalnežev na belih jahtah z Instagram nasmehi in z milijoni v žepih. Milijoni, ki jih plačujemo vsi mi.

  • učko

   Točno tako !

  • Boris_j

   Malce dolgočasno, a bistveno vprašanje, ali imate kake trdne dokaze za svoje trditve?

   A je vse to spet zdetje iz glave v slogu pijanega nakladača za šankom s katerim se enako okajeni itak strinjajo, ker niti ne razmišljajo?

   • Mojca pokraculja

    Kaj ti ni jasno?!? Če bi bili dokazi, po katerih ti sprašuješ potem sploh ne mores govoriti o globoki drzavi. Kec je ravno v tem da ti, ki vladajo od zadaj, absolutno ne smejo dovolit, da kakrsenkoli dokaz pride na dan. Pranje milijarde v NLB je ze tak primer, na dan je prisel po napaki, ampak prepozno. In so si oddahnili.

    Globoka drzave ne mores videti, ker je ni na sceni. Globoko drzavo vsak dan dihaš, duhas in občutiš

    • macon

     Globoka država pušča dokaze, saj jo sestavljajo čisto konkretni ljudje, ki delajo čisto konkretna kriminalna dejanja. Vse podpisane pogodbe sklenitev nezavarovanih ali nezadostno zavarovanih kreditov so taki dokazi.

     • Mojca pokraculja

      Seveda jih pušča, ampak represivni organi jih “ne smejo zaznati” in to je princip globoke države. Če slučajno pridejo na dan, poskrbijo da se izničijo -zastarajo itd. To je samo potrditev globoke države.

     • komar marko

      ne bo držalo. Sem poslušal nekega DRAŠKA na zaslišanju, kjer se je ugotovilo, da ne vedo čigav je nek podpis za neko odobritev PUFA! SLUČAJ??????????

     • Svele

      Koja vam je prva asocijacija kada se danas prisetite tog vremena?
      – Strah i stravičan slatkasti miris smrti uvek kada je sonda otvorila grobnicu. Kada se istražuje jedna takva raka, pa kada u ruke uzmete polomljenu lobanju jednogodišnjeg deteta, to vas promeni zauvek. Kada god govorim o tome, pa i u ovom momentu, ja se tresem, a kao sudski antropolog svašta sam video. Onda možete zamisliti kakav je to osećaj bio. Kada vidite cucle, kantice za mleko, flašice…

      SAMO SU HRVATI IMALI DOMAĆI HOLOKAUST: Po tome su jedinstveni u svetu, DA NIJE JEVREJA SAKRILI BI JASENOVAC!
      Vama je bilo zabranjeno da fotografišete svoje nalaze. Šta ste radili sa pronađenim stvarima u grobnicama?
      – Nismo smeli da slikamo, ali sve smo beležili u radne sveske. Svaki član komisije je vodio dnevnik i posle radnog dana jedan drugom smo pregledali zapisnike i potom ih potpisivali. Sva četiri dnevnika imaju potpise svih članova komisije. U tim zapisnicima su neke od najstrašnijih stvari koje čovek može da zamisli. Recimo, u lobanjama su se tada još nalazili ostaci mozga i oni su poslati na obradu u Zavod za sudsku medicinu u Ljubljanu. Na osnovu rada došli smo do zaključka da je gotovo dvadeset odsto žrtava živo otišlo u grob. U grobnicama, naročito tamo gde su bili ujamljeni Romi, nalazili smo ogromne količine zlata, đerdana, dukata, i sve to smo posle otvaranja grobnica ponovo sahranjivali. Mi smo imali obećanje da će se istraživanje nastaviti i pravljeni su planovi kako dalje.

      tanjug/public

      Kako ste došli do broja od 730.000 umorenih samo u Gradini?
      – Anton Pogačnik je radio matematičku procenu broja žrtava na osnovu broja grobnica i na osnovu broja pronađenih žrtava u onima koje su bile otvorene. Svi smo se složili oko ove brojke.

      Međutim, pošto ste u jesen 1964. predali nalaze, sve je stalo?
      – Obavezali smo se na ćutanje u javnosti, a ja nisam mogao da ne govorim. Razgovarao sam sa jednim novinarom „Politike”. Međutim, taj tekst nikada nije ugledao svetlost dana. Kada sam pitao novinara Momu Stefanovića šta se događa, on mi je samo kratko rekao da ga više nikada o tome ništa ne pitam. Posle još nekih signala, 1965. sam emigrirao u Afriku, pa u Englesku, a 1968. indirektno mi je saopšteno da se ne vraćam u zemlju. Ipak, nastavio sam sa istraživanjem Jasenovca.

      Public

      Kako komentarišete inicijativu da se Stepinac proglasi za sveca, zašta Vatikan traži i mišljenje SPC?
      – Kada je ta inicijativa objavljena dobio sam iz Australije pismo od Vase Kondića iz Sidneja, koji je posvedočio da je kao sedmogišnjak video mnogo katoličkih sveštenika kako ubijaju srpsku decu. Njega su, veli, spasli Nemci. Kondić piše i da je u logoru bilo pravo slavlje kada bi dolazio u Jasenovac nadbiskup Alojzije Stepinac. Nosio je nekakvu posebnu uniformu, a njegov krst je bio mnogo veći od krstova ostalih sveštenika. I on je učestvovao u zločinima – prenosi Đivanović delove ovog pisma. Ovo svedočenje, kako ukazuje, overeno je u advokatskoj kancelaraji u Adelaidu u Australiji od strane advokata Vaska Vukoja.

      SPASLA JE 10.000 DECE IZ JASENOVCA I SRAMNO PREĆUTANA: Austrija čak ni tablu na njenoj kući ne dozvoljava!
      Šta se dogodilo kada su državni organi dobili procenu stručanjka?
      – To ne znam. Ja sam svoju kopiju poneo u London i ceo život sam je nosio sa sobom. Kada sam pomislio da je devedesetih godina došlo vreme da se vratim u Beograd, predao sam je Arhivu Grada. Predao sam i još nešto, zapisnik sa sednice Svetog arhijerejkog sinoda SPC iz 1942. godine koji je posvećen Jasenovcu, a koji je tajnim kanalima završio u Londonu 1943.

      Posle rada od 50 godina na Jasenovcu i dokumenata koje ste sakupili, šta još mora da se zna?

      – Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, jame na Velebitu… nisu delo zavedenih ili izmanipulisanih ljudi. To je proizvod državne politike NDH i napora cele te države da fizički istrebi srpski narod. Genocid nad Srbima nisu vodile ustaše, već sam vrh Katoličke crkve na čelu sa Alojzijem Stepencem.Učestvovali su svi, hrvatski domobrani, obični seljaci, železničari, a kada je 1944. postalo jasno da Nemačka gubi rat, ponovo su svi uložili veliki napor da sakriju tragove genocida. Moša Pijade i Mile Budak su se sretali i po ovom pitanju. Tito je, kako je to otkrila dr Smilja Avramov, 1944. išao u tajnu audijenciju kod pape. Možda je sa teritorije bivše SFRJ ova dokumentacija nestala, ali u svetskim arhivama, u to sam ubeđen, postoji.

      (VIDEO) ISTORIČAR GIDEON GRAJF: Jasenovac je bio GORI OD AUŠVICA, čak su i Nemci govorili Hrvatima da PRETERUJU U SUROVOSTI!
      Šta ste našli tragajući po svetu?
      – U Londonu, recimo u Javnom arhivu je više od 2.000 dokumenata o ustaškoj državi i zločinima nad Srbima. U Arhivu SSSR u Moskvi smo našli tek dva dokumenta. Plašim se da su braća komunisti učestvovala u prikrivanju zločina. U malom Muzeju holokausta u gradu Aki, u Izraelu, pronašli smo more dokumenata i svedočenja o ovim zločinima. Godine 2000. u Njujorku, kada je naša Međunarodna komisija za istinu o Jasenovcu izlagala veze Katoličke crkve sa genocidom, ustao je profesor Majkl Bernbaum iz Muzeja Holokausta u ovom gradu i izgrdio nas što ništa ne radimo da se istina sazna. Naime, mi smo tada imali podatak da je oko 370 katoličkih sveštenika bilo direktno uključeno u likvidacije Srba, dok je Bernbaum imao spisak od 1.400 imena. Krenuvši za ovim spiskom, naša komisija je došla do imena 1.371 katoličkog sveštenika koji je učestvovao u likvidacijama. Ako se zna da je 1941. u Hrvatskoj bilo oko 2.000 katoličkih sveštenika, nije teško izračunuti koliko ih je među njima bilo ubica.

      Public
      Alojzije Stepinac

     • Boris_j

      Super, kar na dan z njimi, če obstajajo. Bo vse skupaj manj globoko in skrivnostno. Ampak potem zarote ne bodo več zanimive, ko bo čarovniški trik razkrit.

    • Svele

     U toku pokolja u Motiki, fratar Miroslav Filipović ubio je nožem dječaka Đuru Glamočanina i, suočen s užasnutošću svojih potčinjenih, duhovnik je zaurlao: „Ja pretvaram Đavola u ime Boga, slijedite moj primjer!“ Ovu epizodu pominje čak i Stepinčev branilac Fjorelo Kavali, koji pokolj Srba u Motiki definiše kao „kaznenu ekspediciju“ koja je uzrokovana napadom Srba na jedan rudnik uglja u tom području, a vođena je „zbog zaštite katoličkog stanovništva“.

    • Lustrator

     Podpis.

   • հեթանոս

    Si pa res okajen, no.
    Gotovo si eden od tistih policajev, ki so se vozili in vso noč popivali z mladoletnico, kaj ?

    • Svele

     O naročitoj svireposti Luburića prema djeci svjedočiće poslije rata devetnaestogodišnji ustaša Joso Orešković, koga su uhapsili partizani: „Luburić mi je naredio da podignem desnu nogu. Podigao sam je i on mi je ispod nje stavio dijete. ‘Gazi’, naredio mi je. Nagazio sam i zdrobio glavu djeteta.“

   • if

    Dejstvo IranNLBgate, raziskano in potem potrejno v DZ je dokaz, ki ga vaši možagni ne zmorejo procesirati, sicer ne bi dali take izjave.

    Zakaj tega dejstva vaši ne zmorejo procesirati?
    Odgovori niso v prid vaše osebnosti, razen enega.

    Začnite logično razmišljati in volili boste demokracijo! Zato postanite član množice, ki obrača RS na pot demokracije.

    • Boris_j

     Malo več beri ifek. Ravno spodaj sem omenjal Moderndorferjevo komisijo, ki je preiskovala te zadeve. Našla je nečednosti pri Križaniču, t.i. politično odgovornost pri Pahorju, tudi pri SDSovem bivšem ministru, pa še se najdejo. Ovrgla pa izvenzemeljske zarote SDS glede te zadeve.

     • if

      Vse akterje te afere je potebno demokratično sodno procesirati.
      Moderndorfer komisija je produkt mafije, ki stoji za IranNLBgate. Vi popirate ta produkt, oziroma, vaši možgani so na demokratični OFF!

     • Boris_j

      Ifek, ti ne bi prepoznal dokazov belega kriminala, tudi če bi te po glavi lopnili s spetimi spisi. Tako zgleda, ko “preiskuje” ulica. Tepci, ki ne vedo, da to so.

     • if

      V ogledalu ste se ugledali in zavpili “tepci, ki ne vedo, da to so”. Zavedanja še ni.
      Razumljivo.
      Vaš možgani so na OFF.

     • Svele

      TITO JE KRIO ISTINU O JASENOVCU, JER SRBE NISU KLALE SAMO USTAŠE, NEGO I SVEŠTENICI, SELJACI, RADNICI… Šokantno svedočanstvo akademika Srboljuba Živanovića!
      DRUŠTVO ● 29
      Akademik Srboljub Živanović o komisiji koja je 1964. istraživala zlodela u NDH logoru: Posle prvih izveštaja i samo tri meseca rada, sve je stopirano. Ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Roma. Oko 20 % žrtava živo zakopano

      ADA je Državna komisija sudskih antropologa bivše SFRJ u sastavu: dr Zdravko Marić, Vida Brodar, Aton Pogačnik i dr Srboljub Živanović, septembra 1964. završila prvu fazu ispitivanja masovnih grobnica na stratištu u Donjoj Gradini sa druge strane Save od logora Jasenovac, uplašili smo se brojeva do kojih smo došli. Na stratištima duž reke, u masovnim grobnicama koje su se prostirale na dužini 12,5 kilometara i širini 4,5, složili smo se nedvosmisleno da tu leži više stotina hiljada zverski ubijenih ljudi – 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Roma! U grobnice, široke šest, a duboke osam metara, naslagani su jedno na drugo, po 27 osoba, starih i mladih. Prve analize uzroka smrti svedočile su da je oko 20 odsto njih u grob otišlo živo.

      printscreen

      Ovo je, sa gorčinom u glasu, ispričao za Novosti akademik Srboljub Živanović, jedini profesor medicine Državne komisije koja je istraživala broj žrtava u Jasenovcu i predsednik Međunarodne komisije za istinu o ovom NDH logoru sa sedištem u Londonu. Živanović ističe da je Komisija izvršila 130 sondažnih bušenja na 100 masovnih grobnica, čiji su se rovovi protezeli između 60 i 80 metara. Radili su, seća se, tri meseca, te daleke 1964. godine. Posle prvih izveštaja, sve je, međutim, stopirano. Država im nije rekla zašto.

      Sa kolegama iz Sarajeva i Ljubljane bili ste prva stručna komisija koja je za račun države pokušala da utvrdi broj žrtava?
      – I pre nas je bilo istraživanja. Prvo je bilo u maju 1945. Komisija ZAVNOH iznela je tada procenu o između 500.000 i 600.000 ubijenih. Dve godine kasnije, bivši logoraš dr Nikola Nikolić sa sinom u Donjoj Gradini je identifikovao 258 grobnica dužine od 60 do 80 metara dubokih oko osam metara. Borci iz Kozarske Dubice 1961. ponovo su počeli sa istraživanjima, mada oni nisu imali stručna znanja. Nas su pozvali 1964. i bili smo najreprezentativnija grupa stručnjaka do tada. Posebnim bušilicama izvršili smo otvaranje 100 grobnica i posle tri meseca teškog rada izneli smo državnim organima procenu o broju žrtava.

      UŽAS! HRVATI ISKOPAVAJU GROBOVE SRBA UBIJENIH U JASENOVCU: Ustašama smetaju i posmrtni ostaci zaklanih i pobijenih u LOGORIMA NDH!
      U Hrvatskoj priznaju samo nedela Miroslava Filipovića..
      – Šta reći o zločincu, upravniku logora, koji je na jednoj misi pozvao pastvu da ode u selo i pobije sve Srbe, ali da prvo ubije njegovu rođenu sestru koja je udata za Srbina. Ja sam na Konferenciji Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu u Londonu izveo za govornicu Jevrejku Skibu kojoj je katolička časna sestra Pulherija zatezala vrat kako bi koljač mogao preciznije da udari. Skiba je govorila, a posle njenog govora katolički sveštenici su napustili salu. Dragutin Kukolj, Nikolom Masić, Jolo Josip Bujanović, Mihovil Marber, Stjepan Gabrić, samo su neki od sveštenika koji su ubijali.

      screenshot

      Kako je izgledao odlazak u Jasenovac 1964?
      – Bilo je čudno. Veliki profesori iz Beograda, Zagreba, Ljubljane nisu hteli ni da čuju da budu u sastavu te komisije. Pošto je ona ipak stvorena, odabrani su referentni centri iz Sarajeva, Ljubljane i Novog Sada, odakle sam i ja odabran kao docent sa medicinskim znanjem. Sećam se da sam prvo otišao u Aušvic da se spremim za posao jer do tada nisam znao mnogo o istraživanju masovnih stratišta. U tom logoru sam video da su Nemci praktično, industrijski ubijali žrtve, praveći od njih sapune, češljeve. U Donjoj Gradini smo naišli na žrtve koje su sadistički ubijane iz mržnje i sa velikom strašću.

      (ŠOKANTAN VIDEO) EV

    • Svele

     Doktor Srboljub Živanović, patolog koji je 1964. predvodio ekshumacije u Jasenovcu, priseća se za Srbija Danas najpotresnijih detalja svog istraživanja.

     Srboljub Živanović (83) je po objavljivanju izveštaja svoje komisije 1964. godine morao da pobegne iz Jugoslavije pošto se komunističkim vlastima nije dopalo to što je utvrđeno da je u sistemu logora Jasenovac ubijeno više od 700.000 Srba.

     – Savez boraca Hrvatske i Savez boraca BiH tražili su 1962. godine da se nešto uradi po pitanju tačnog preobrajavanja žrtava u sistemu logora Jasenovac. Jugoslavija je tada bila i pod snažnim pritiskom Zapadnih zemalja da se ustanovi tačan broj žrtava Drugog svetskog rata u Jasenovcu, jednom od najsmrtonosnijih nacističkih logora u Evropi, a koji su u NDH vodile ustaše – počinje priču Živanović za portal SrbijaDanas.com.

     Srboljub Živanović Foto: Srbija Danas
     Niko nije smeo da prebroji žrtve Jasenovca
     Mladi doktor je tada neočekivano postao predsednik Komisije sudskih antropologa i paleopatologa, a razlog je bio strah drugih kolega da preuzmu odgovornost. Svi raniji pokušaji tačnog utvrđivanja broja žrtava u Jasenovcu ili su obustavljeni ili su zabranjeni, a razlog je ležao u stavu vrha države da bi se objavljivanjem potpune istine narušilo bratstvo i jedinstvo između Srba i Hrvata u tada još uvek mladoj državi.

     – Ni jedan ugledni profesor tog vremena nije se usudio da bude član te komisije, a kamoli da predsedava njome. Niko iz Hrvatske nije hteo da bude član komisije. Ostalo je na kraju da troje mladih asistenata, dvoje iz Ljubljane i ja sa Instituta u Novom Sadu budemo u komisiji. Imao sam samo 31 godinu i pomalo mi je laskalo što sam izabran za predsednika komisije. Nisam ni slutio u kakve će me sve to nevolje uvaliti. Prvi problemi mogli su se naslutiti kada je na početku našeg rada bilo zabranjeno novinarima da prisustvuju ekshumacijama i da im držimo redovne brifinge o rezultatima našeg rada. Čak ni mi nismo smeli ništa da fotografišemo i prolazili smo rigorozne kontrole po završetku svakog radnog dana.

     Srboljub Živanović Foto: Srbija Danas
     A rezultati do kojih su došli šokirali su i same članove komisije.

     – Proračune je vršio Anton Pogačnik koji je ujedno bio i najstručniji. Njegova cifra je iznosila 730.000 ubijenih Srba, 33.000 Jevreja i 80.000 Roma. To je broj iza koga smo mogli da stanemo na osnovu raspoloživih forenzičkih dokaza. Međutim, posle rata je mnogo toga uništeno, urađeno je sve da se zatru tragovi zločina. Čak smo se i sami uplašili od tih cifara jer smo bili svesni da su one u stvarnosti verovatno mnogo više. Ustaše su se same hvalile u zvaničnim dopisima Trećem rajhu da su ubile milion i 400.000 Srba. Nacistički obaveštajci su te cifre smatrali nerealnim i procenjivali su da je broj ubijenih Srba u Jasenovcu između 900.000 i jednog miliona.

     Srpska deca u koncentracionom logoru Jasenovac (NDH). Foto: Profimedia
     Uživanje u mučenju žrtava
     Najstrašnija stvar u izveštaju Živanovićeve komisije bili su do detalja opisani načini na koje su dželati ubijali svoje žrtve u Donjoj Gradini, Jadovnu i ostalim logorima iz sistema Jasenovac.

     – Pobrojali smo preko 40 načina na koje su ljudi ubijani. Najjezivije je verovatno bilo ubijanje žrtava maljem. Strašno je to što ukoliko koljač nije uspeo potpuno da prekolje žrtvu, ona bi bila živa bačena u raku da polako umire. Ako bi udarac maljem bio direktan, razbila bi se lobanja i nastupila bi momentalna smrt. Ali, ako je udarac skliznuo sa strane, kod slepočnice, povređena bi bila samo meka tkiva. Ta žrtva bi umirala u teškim mukama, a smrt bi nastupila od posledica gušenja u sopstvenoj krvi ili zbog unutrašnjeg krvarenja. Ustanovili smo da je oko 20 procenata žrtava u momentu bacanja u masovnu grobnicu bilo živo. To je stravičan broj, kao da su dželati namerno hteli da se jadnici što više muče. Mnoge žrtve su bile, da tako kažem, preklane do pola. Nije potpuno bila presečena vratna arterija, a toliko se užasavam na tu pomisao da nemam snage ni da vam kao doktor opišem kako strašno izgleda smrt sporim smanjivanjem protoka kiseonika u mozak.

     Mrtve Rome niko ne broji
     Srboljub Živanović kaže da je najteže bilo utvrditi broj pogubljenih Roma u Jasenovcu.

     – Njih su svi ubijali, a niko ih nije brojao. Njih su smatrali nekakvom vrstom gamadi koju na svaki način treba uništiti. Sada znamo da
     je po popisu posle Drugog svetskog rata na teritoriji BiH, koja je bila u sastavu NDH, ostalo u životu samo 450 roma. U samoj Hrvatskoj je
     ostalo 453, što znači da je manje od 1.000 Roma preživelo genocid. Ne postoji nažalost više ni jedan trag o grobnicama Roma, ni u Donjoj Gradini, ni u samom Jasenovcu. Dokumenta govore da je samo 1942. ubijeno više od 40.000 Roma u NDH. Oni su strašno stradali, a pravu cifru niko ne zna.

     Živanović naglašava da se u svom poslu patologa navikao na razne stvari, ali da na zločine iz Jasenovca niko ne može da ostane imun. Glas mu sve više drhti, kako priča ide dalje…

     – Prilikom iskopavanja nalazili smo i cucle, kantice za mleko, štake, sve ono što je neko nosio… Nisu stigli ni da ih opljačkaju do kraja, samo im je bilo bitno da ih ubiju. Bilo je tu i zlatnika, zlatnih krstića, svega… Nacisti su Jevreje u svojim logorima prvo skidali do gola i otimali im dragocenosti. Ustaše to nije ni zanimalo, jedino su želeli da što pre ubiju žrtvu. Najstrašnije je to što nikada nećemo saznati kako su se zvali svi ti ljudi, kojoj su veri pripadala nerođena deca iz utrobi majke… Nikada nećemo saznati koliko je Srba ubijeno tako što su živi skuvani u kazanima za kuvanje sapuna u Donjoj Gradini, o čemu i danas tamo svedoče materijalni dokazi. Nikada nećemo saznati ni koliko je žrtava bilo zakucano za drveće klinovima, gde su lagano umirali. Nikada nećemo znati ni koliko je žrtava spaljeno u Pačilijevim pećima (specijalno dizajniranje peći u kojima su spaljivane žive žrtve – prim.aut.). Nikada nećemo saznati ni koliko je leševa bačeno u Savu, o kojima nije ostalo materijalnih dokaza. Ekshumirali smo mnoge leševe koje je voda kasnije izbacila, ali nikada nismo utvrdili tačan broj.

     Pristali da smanje cifru ubijenih Srba
     Odmah po potpisivanju izveštaja kreću pritisci na sve članove komisije, a Srboljub Živanović polinje da preživljava ličnu dramu u strahu za svoj i život svoje porodice.

     – Konstantno smo imali pritisak s vrha da konačna cifra mora biti mnogo manja. Dugo smo razmišljali šta da radimo, ali smo na kraju potpisali izveštaj u kome je stajalo da je ubijeno 700.000 Srba, 23.000 Jevreja i 80.000 Roma. Moj potpis je bio prvi, kao predsednika komisije. Znali smo da su ti brojevi možda i manji od realnih i zbog toga na dalje smanjivanje jednostavno nismo mogli da pristanemo. Neposredno po povratku sa iskopavanja, oktobra 1964, pristao sam da dam ekskluzivan intervju magazinu NIN. Međutim, taj intervju nije objavljen ni posle tri nedelje. Kada sam odlučio da odem u Politiku i da potražim novinara s kojim sam pričao dobio sam odgovor da on više ne radi tu. Jedan od urednika u Politici doslovno mi je rekao: „Ti nikada nisi dolazio ovde, niti si ikada davao intervju za bilo koga. Ne pominji ovo više nikome ako ti je stalo do tebe, ali i do svih nas ostalih koje pozanješ“.

     Jasenovac Foto: Profimedia
     Pobegao u Ugandu, pa u Veliku Britaniju
     Vrlo brzo posle tog događaja Živanoviću je postalo jasno da mora da pobegne.

     Predvodio i Međunarodnu komisiju
     Srboljub Živanović je 2000. godine prihvatio poziv da predvodi novu Međunarodnu komisiju za istraživanje zločina u Jasenovcu. Na osnovu raspoložive dokumentacije i novih ekshumacija ta komisija je kao konačnu cifru utvrdila da je u Jasenovcu ubijeno između 700.000 i 800.000 Srba, 23.000 Jevrea i više od 80.000 Roma.

     – Kolege su mi javile da se na Institutu raspituju za mene, ali i da je raspisan konkurs da mi se nađe zamena. Emigrirao sam u potpunoj tajnosti pet i po meseci po završetku iskopavanja i potpisivanja izveštaja. Otišao sam u Ugandu jer sam znao da me odatle neće izručiti u slučaju zahteva Jugoslavije. Tamo je bio najveći Centar za medicinska istraživanja u Africi. Kasnije sam 1968. dobio poziv da odem Veliku Britaniju i tamo radim kao profesor na Kraljevskoj akademiji. Pristao sam bez razmišljanja. U Jugoslaviju se nisam vraćao sve do kraja osamdesetih godina prošlog veka. Tamo su mi ionako sva vrata bila zatvorena. Verovao sam i da će moja porodica biti sigurna sve dok se ne budem vratio ili pojavljivao u javnosti sa rezultatima svoje komisije. Upravo zato su ti rezultati ostali skriveni od očiju javnosti sve do 1991. godine.

     Prvi povratak u Beograd usledio je 1989. godine, a naredni tek posle 5. oktobra 2000. godine.

     – Obišao sam svoj stan u Zemunu, sreo se sa porodicom i prijateljima koje godinama nisam mogao da vidim. Međutim, ubrzo sam doživeo pokušaj atentata. Vozio sam Batajničkim drumom kada su mi otkazale kočnice na autu i svom silinom sam udario u autobus iz suprotnog smera. Samo se pukom srećom nisam onesvestio od udarca, a u momentu dok sam pokušavao da otpuzim iz auta na njega naleće teretni kamion. Vozač kamiona je pobegao s lica mesta, a prvu pomoć su mi ukazali putnici i vozač autobusa. Uviđaj je ustanovio da su mi kočnice namerno onesposobljene, ali je moj automobil misteriozno kasnije nestao iako je trebalo da služi kao dokaz u procesu protiv NN lica. Kamion koji me je udario bio je natovaren zemljom da bi silina udarca bila što jača, a nije imao tablice. Identitet vozača nikada nije utvrđen. Prijatelji su mi ubrzo javili i da mi je stan ponovo ozvučen, tako da sam odlučio da ponovo pobegnem iz zemlje. Nisam se vraćao sve do posle 2000. godine.

     Če želite iz telesa odstraniti parazite, zjutraj spijte dve čajni žlički …
     Če želite iz telesa odstraniti parazite, zjutraj spijte dve čajni žlički …
     Krčne žile izginejo za vedno. Pred spanjem morate le …
     Krčne žile izginejo za vedno. Pred spanjem morate le …

     Pročitajte sve najvažnije vesti
     Pročitajte i:
     Patrijarh Irinej služio pomen jasenovačkim žrtvama
     Patrijarh Irinej služio pomen jasenovačkim žrtvama
     VUČIĆ NA DAN SEĆANJA NA JASENOVAC: “Mali je vaš zločin koliko su naše glave visoko”( VIDEO I FOTO)
     VUČIĆ NA DAN SEĆANJA NA JASENOVAC: “Mali je vaš zločin koliko su naše glave visoko”( VIDEO I FOTO)
     Zašto je Kolinda “tajno” posetila Jasenovac?
     Zašto je Kolinda “tajno” posetila Jasenovac?
     Web preporuke:
     Večeras gledajte u nebo, desiće se ČUDO!
     Večeras gledajte u nebo, desiće se ČUDO!
     Kako horoskopski znaci uništavaju svoju vezu
     Kako horoskopski znaci uništavaju svoju vezu
     Mercedes-AMG Project One neće moći da se preproda
     Mercedes-AMG Project One neće moći da se preproda
     Toronto Reptorsi pojačali reket
     Toronto Reptorsi pojačali reket
     WTA – Pad Krunićeve, novi napredak Olge Danilović!
     WTA – Pad Krunićeve, novi napredak Olge Danilović!
     Optužena ruska špijunka se odala jer je volela da pije
     Optužena ruska špijunka se odala jer je volela da pije
     Preporučuje ContentExchange
     Tagovi: Srboljub Živanović, Jasenovac, ratni zločini
     + POŠALJI KOMENTAR 1 POGLEDAJ SVE KOMENTARE

   • komar marko

    sem gledal modeldolfeta glede pufa od ĐINĐIČKe. Magla, magla svuda oko nas. MILIJARDA opranega in še nekaj pokradenega, pa nikome NIŠTA! kapiš ti globoko državo?

    • Boris_j

     Si gledal ti k…., ko je prišlo do opranega denarja, si najbrž zamenjal kanal. Pa bog ne daj, da bi kdo preiskoval Kralja in posojilno balkansko mafijo okrog njega, vse skupaj slamnato in nejasno kot oblačno nebo. Tudi tukaj ni bilo “nikome ništa”, ampak tokrat se to šteje kot “dokaz nedolžnosti” in ne kot moč slamnate mafije z doktorji utaj, povezanih s slovenskimi politiki. Kriteriji pa taki.

     • Svele

      fbvgdkeruiwhbsdfiefs
      Hrvatski istroričar Goran Šarić izneo je svoje razmišljanje o besmislu odnosa Hrvatske države prema događaju u kojem je ubijeno i proterano više od 200.000 Srba.
      On je napisao sledeće:

      Više moraš mrziti Srbe, nego Muslimane. Jer Musliman je nekrst, a Srbin je anti-krst. Tako me kao djete učila moja susjeda, žena bivšeg ustaše, koji je kasnije bio suradnik udbe, a od 1990. član HDZ-a (što je i logičan životni put).

      Ja sam uradio baš suprotno, volio sam Muslimane (Bošnjake), a Srbe još više. I dobro se sjećam, iako sam bio djete, vremena kada su Srbi postali “anti-krsti”. Hrvati su kukali kako sav novac ide Srbima, iako srpska sela u Krajini nisu na pragu 21. stoljeća imala ni vodu ni kanalizaciju (neka sela nemaju ni danas), iako od 1945. do 1991. ni jedan Srbin nije bio na vodećoj poziciji ne samo u Hrvatskoj, nego ni u Jugoslaviji (Broz možda nije Zagorac, ali sigurno nije Srbin, za one koji ne znaju) – napisao je on.

      Dalje u postu Šarić se pita šta tu tačno ima da se slavi? Post vam prenosimo u originalu

      – Šta je točno povod za slavlje “Oluje”? Proterivanje 200.000 ljudi sa njihovih ognjišta? Spaljavanje tisuća kuća, pustošenje sela? I to sa prostora iz kojih se Hrvatska uvijek demografski oporavljala i punila, a koji je danas kad je iseljavanje veće nego ikad, potpuno pust – pita se Šarić i dodaje da ako se slavi odlazak Srba, zašto se onda ne proslavlja i odlazak 400.000 Hrvata koje je slična politika oterala.

      Ako se već proslavlja što su srpska sela u Krajini opustjela, zašto se ne slave prazna hrvatska sela po Slavoniji? Ako se slavi otimanje srpskih kuća, zašto se ne slave i sve one kuće koje su Hrvatima oduzele banke – navodi on.

      Očigledno je da hrvatske tzv. političke elite koje se svake godine naslikavaju poput starleta na Kininskoj tvrđavi ne mogu narodu ponuditi ništa više od srbofobije, ni danas, 23 godine od kako Srba više nema, konstatuje Šarić.

      – A kad vidim kako narod zdušno pozdravlja 30 godina stare avione F-16 onda shvaćam da bolje političare nisu ni zaslužili. U državi kojoj se sve raspada, oni kupuju avione koji će dok uđu u redovnu vojnu upotrebu biti stari više od 35 godina. Hrvatska je kao djevojka koja nema zube, a zadnje pare daje za ugradnju silikona. Davno je bard hrvatskog novinarstva Igor Mandić zaključio da je Hrvatska propali projekat. Možda najgenijalniji živi hrvatski znanstvenik, fizičar sa Ruđera, Elvis Popović je jednom napisalo: “Rekli su mi da nikad nisam htio hrvatsku državu. I bio sam u pravu.” – naveo je Šarić.

      On na kraju navodi da je glavni problem sa srbofobijom upravo to što od nje ne mogu živeti svi, nego samo elita na vlasti.

      – Prije 30 godina, za vrijeme Jugoslavije, Hrvatska je ekonomski bila razvijenija od 13 sadašnji članica EU, tokom svjetskog prvenstva u Rusiji pretekla ju je i Bugarska i sad je službeno posljednja. Ali tek kad stranci kupe zadnji hotel na Jadranu, tek kad propadne i zadnje brodogradilište, tek kad zadnje selo u Slavonoji opusti, tek kad zadnji mladi čovjek sjedne u autobus za Irsku, (a taj dan nije daleko), tek tada ćete shvatiti da se srbofobija ne maže na kruh (ili hljeb) i ne sipa u traktor. Do tada, sretna vam proslava Oluje!

      28

     • tohuvabohu

      Vi kar preiščite balkansko mafijo, če lahko. Ampak za to je policija, ne pa eni Cmerotovi fukfehtarji iz parlamenta. Ko ste ugotovili, da na bosanskih poslih ne morete graditi politike, ste se vrgli na Orbana. Pa tudi to se vam je sfižilo, revčki.

     • Jernej Ferenc

      Daj bolsevik malo se vmire keko ste oprali v Nlb daj spomnime malo ce ti tvoja buca boljsevisticna to dopusca

    • Svele

     Ova kruna strogo je čuvana! Da bi se došlo do nje treba otvoriti “7 brava”. Oni koji veruju u tajve stvari kažu i da je ukleta, a jeziva kletva glasi: “Svako ko je stavi na glavu, a nije kralj, biće proklet i umreće kroz godinu dana!”
     Kruna Svetog Vaclava napravljena je mnogo posle smrti ovog svetitelja kojeg je kanonizovala i pravoslavna i katolička crkva. Sveti Vaclav poznat je kao zaštitnik Češke, Praga, proizvođača piva i vina.

     Kruna je namenski napravljena za krunisanje Karla IV od Luksemburga 1347. godine i to nakon 400 godina od smrti Svetog Vaclava. Karlo IV nazvao je simbolično krunu po Svetom Vaclavu jer se trudio da nastavi slavnu tradiciju češkog kraljevskog roda Pšemislovaca, čije je bio potomak po majci .

     Napravljena je za sva buduća krunisanja čeških kraljeva, a zadnji put je korišćena na krunisanju Ferdinanda V 1836. godine.

     Izrađena je od dvadesetjednokaratnog i dvadesetdvokaratnog zlata. Ukrašena je sa izuzetno retkim i vrednim dragim kamenjem. Sastoji se od 19 safira, 44 spinela, jednog rubina, 30 smaragda i 20 bisera. Svi ukrasi su postavljeni na “heraldičke ljiljane” koji se uzdižu iznad osnove krune.

     Po legendi, kruna pripada Svetom Vaclavu i prema predanju može je nositi samo kralj Čeha tokom krunisanja. Svako drugi ko se odvaži da je nosi biće proklet i umreće kroz godinu dana kaže legenda.

     Česi rado govore o tome kako je njihovo “prokletstvo” već stiglo mnogo koji su se drznuli da ne poslušaju upozorenje! Mnogo godina kasnije jedan poznati nacistički oficir stavio je krunu na glavu i nije dobro prošao!

     Rajnhard Hajdrih bio je SS-oficir, šef Glavnog bezbednosne službe Trećeg rajha i guverner Češke i Moravske. Najpoznatiji nadimak bio mu je Praški kasapin.

     Istoričari ga smatraju jednom od najmračnijih ličnosti među Hitlerovim saradnicima. I sam firer ga je nazvao “čovekom sa gvozdenim srcem”.

     Bio je osnivač i šef Ziherhajtdinsta (SD), obaveštajne organizacije koja je bila zadužena za pronalaženje i gušenje otpora nacistima pomoću hapšenja, deportacija i ubistava.

     Učestvovao je u organizaciji “Kristalne noći”, serije koordinisanih napada na Jevreje širom nacističke Nemačke i delova Austrije koji su bili uvertira za Holokaust.

     Po dolasku u Prag, Hajdrih je pokušavao da eliminiše opoziciju nacističkoj okupaciji suzbijajući češku kulturu i deportujući i ubijajući članove češkog pokreta otpora.

     Za vreme inspekcije katedrale Svetog Vita u Pragu, Hajdrih je video krunu i stavio je na glavu. Nedugo zatim pogubljen je od strane češkog otpora!

     Priča kaže da je Hitler, kada je čuo za atentat, doživeo nervni slom! Bio je toliko besan zbog Hajdrihove smrti da je naredio hapšenje i streljanje 10.000 slučajno odabranih Čeha.

     Kruna Svetog Vaclava nije javno izložena. Umesto nje u katedrali Svetog Vita može se videti njena replika, a prava relikvija se nalazi u kripti crkve u koju se može ući samo kroz vrata koja se nalaze u kapeli Svetog Vaclava.

     Vrata tajne odaje u kojoj se čuva kruna poseduju sedam brava. Jedan ključ nalazi se kod predsednika Češke republike, drugi kod predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta, treći kod predsedavajućeg senatata, četvrti kod premijera, peti kod gradonačelnika Praga, šesti kod arhiepiskopa Praškog i sedmi kod starešine crkve Svetog Vita.

     Sam sistem od 7 “ključonoša” dovoljno govori o istorijskoj i simboličnoj vrednosti krune koju ona ima za ceo češki narod… čak i bez priče o kletvi!

     (Hit.rs)

     6

     Prethodni
     SERVER: Promena granica Srbije može ali promena granica Kosova otvorila bi Pandorinu kutiju

     Sledeći
     AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET
     Povezani članci
     Advokat Predrag Savić o ubistvu Jelene Marjanović: “Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari”
     Advokat Predrag Savić o ubistvu Jelene Marjanović: “Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari”
     MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
     MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
     Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
     Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
     RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
     RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA

     LAJKUJTE NAS NA FEJSBUKU

     IZBOR UREDNIKA
     Advokat Predrag Savić o ubistvu Jelene Marjanović: “Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari”SERVER: Promena granica Srbije može ali promena granica Kosova otvorila bi Pandorinu kutijuPROBUŠIO AMERIČKI ŠTIT: Meteor pao u vojnu bazu koja treba da štiti od vazdušnih napada – VIDEOMINISTAR: Čemu služe rijaliti programi, osim za zaglupljivanje naroda A NISMO NADLEŽNINema boljeg vremena za rešenje pitanja KiM – Rusija postala velesila a Amerika …DAČIĆ: Velika Hrvatska i NDH bili do Zemuna, Novog Pazara, Šapca – počistili 580.000 Srba koji su tu BILI VEKOVIMAKakvo oružje Kina nudi SrbijiDSS raskida sve lokalne koalicije sa SNS – ZBOG VELEIZDAJE I PREDAJE KOSOVASLAVE GENOCID NAD SOPSTVENIM NARODOM: “Oluju su napokon potvrdili i hrvatski saveznici – SAD i Izrael”NATO SRLJA PO CENU EVROPSKIH GLAVA: Rusija opominje na “užasan konflikt” i katastrofalne posledice”Ministarka hitno pozvana kod Vučića, ne zna se razlogDo danas, samo je Izrael učestvovao na proslavi “Oluje” – Sada peru što se ne može oprati
     NAJNOVIJI ČLANCI
     HOROSKOP ZA 7. AVGUST: Rak ima srećne okolnosti na putovanju
     Advokat Predrag Savić o ubistvu Jelene Marjanović: “Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari”
     MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
     Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
     RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
     NUKLEARNI RAT U PRIPREMI: Rusija uspešno testirala novu hipersoničnu raketu za presretanje
     AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET
     Kruna koju niko nije smeo da nosi zbog STRAŠNE KLETVE zbog koje je i Hitler doživeo NERVNI SLOM
     SERVER: Promena granica Srbije može ali promena granica Kosova otvorila bi Pandorinu kutiju
     KOMENTARI ČITALACA
     Lakić Trebalo bi da napadaju tvog tatu izdajice (ako si Srbin),ako nisi onda pardon.
     JADO OFICIRSKA: Znaš li jado, pod kojom si zastavom stajao, čemu aplaudirao, čemu nazdravljao … · 0 minutes ago

     Lakić Od sluge velikog demona niko ne očekuje ništa pametno, a da ste pobedili jeste ali u k. kad je…
     JADO OFICIRSKA: Znaš li jado, pod kojom si zastavom stajao, čemu aplaudirao, čemu nazdravljao … · 3 minutes ago

     E. Lirsch Objasnjenje treba traziti u VISIM SILAMA… A da se ponesto poklopi, poklopi se.
     AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET · 52 minutes ago

     Bic Boziji Ja sam mislio da je ovaj Protic pametan covjek. Tek sada sam vidio da je on jedan obican sljam…
     BALKAN INFO SE IZBLAMIRAO – Doveli stranog agenta da ispljuje Srbe i Ratka Mladića: On je baba, bednik, zločinac, izrod, otpad … · 1 hour ago

     Paraglajder Idi bre Mare u bosiljak. Ono što zovete opozicija je samo druga strana korova koji uspešno raste…
     RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA · 1 hour ago

     GENERAL MIHAJOVICKA JOS U KVISLING KLUBU ?
     izdrzljiva tuzlak hatun ili nesposobni multiki .
     Ministarka hitno pozvana kod Vučića, ne zna se razlog · 2 hours ago

     GENERAL ROSTILJI U EUROPAJAC SAVEZU SE GASE SVE VECOM BRZINOM.I
     AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET · 2 hours ago

     Nove vesti
     HOROSKOP ZA 7. AVGUST: Rak ima srećne okolnosti na putovanju
     Advokat Predrag Savić o ubistvu Jelene Marjanović: “Amateri da su radili istragu, mnogo bolje bi uradili neke stvari”
     MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
     Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
     Pogledi
     SAVRŠENA METODA SLIKARSKOG GENIJA: Evo kako da se zaista NASPAVATE za samo 4 SATA!
     Ebola je biološko oružje za smanjenje broja stanovnika
     Gersonova terapija zaustavljanja i lečenja raka – RECEPT
     Ratko Mladić trenutno piše memoare: Moju ćerku je ubio plaćenik iz Srbije ali nije Arkan
     Magazin
     Karakter žene je zapisan u venama, ovo su značenja, pronađite sebe …
     Žena koja najčešće vara po zanimanju je…
     SPREČITE KATASTROFU: Ovo su prvi simptomi raka debelog creva!
     Baba Vanga: Osmi ruski vladar po imenu Vladimir biće gospodar sveta
     Aktuelno
     Potpuno nedužan čovek proveo trideset godina u Srbiji
     VANREDNO STANJE U AMERICI: Sneg zatrpao pola zemlje, desetine hiljada bez struje, škole zatvorene
     Rusi procenjuju da rat na Korejskom poluostrvu samo što nije počeo
     NAUČIO DA PO SRBIJI MOŽE NEKAŽNJENO: Da se pomirimo kada priznate nezavisno Kosovo …
     2015, WebTribune Team – [email protected]

   • Delta

    Veš kaj, jaz ne živim v pravljici in vem, kako se svet vrti. Sem dokaj trezen, tako da me ni treba žaliti s pijanim nakladačem, vsekakor pa tudi nisem tako naiven, da bi ti razkrival indice in dokaze preko nekega foruma, da me boš po stari UDBAški metodi ovadil za sum klevetanja. Saj je sem in tja še kakšen normalen, pošten in od politike neodvisen kriminalist na svetu, ki se bo lotil mafijskega imperija. Prepričan sem sicer, da ga bodo hitro zaustavili, ampak nekoč bo vseeno nekdo prišel tej gnili koruptivni organizaciji do dna. Če so vsaj nekaj drobtinic postrgali v zdravstvu, ni vrag, da ne bi počasi tudi na drugih področjih. Za prijave takih dejanj je pač primerna organizacija policija, ne pa nek špijonček na forumu spletnega portala.

    • Boris_j

     Indicev in dokazov glede teh zadev ne boš razkrival, ker jih NIMAŠ. Pika. Ne mi o udbomafiji, ker se mi že smiliš. Ti boš “do dna” prišel kvečjemu kozarcu.

     • Svele

      . Razdeljenost pravoslavih i rimokatolika postoji već hiljadu godina. I ne vidi se, ne nazire se rešenje problema. Ovaj proces je pokrenut i ubrzan ne samo bogoslovskim ili crkvenim nego i političkim, ekonomskim i kulturnim događajima.

      2. Odnosi dve konfesije su zatrovani, a mržnja i netrpeljivost tinjaju. Na primeru odnosa Hrvata i Hrvatske prema Srbiji i Srbima vidi se sav taj antagonizam rimokatolika prema pravoslavnima, ta slepa netrpeljivost i potreba za potpunim, totalnim uništenjem onog koji je različit! Glavna parola te ustaške neprijateljske politike prema Srbima bila je: trećinu pobiti, trećinu proterati, a trećinu pokrstiti.

      3. Priče o ekumenizmu služe samo kao pokriće za dalje širenje rimokatoličke vere koja ogromnim novcem, propagandom, potkupljivanjem, pritiscima pokušava da se širi na Istok. To potvrđuju događaji, svedoči život. Taj ekumenski dijalog nema, nije dao nikakve rezultate. Uz pomoć mnogih ekonomski moćnih pojedinaca i kompanija, Vatikan kao država, a ne samo verska zajednica, širi rimokatoličku veru svim sredstvima u zemlje Istočne Evrope i dalje prema Rusiji. Rimokatolički kler i predstavnici Rimske kurije svuda pokušavaju da potkupljuju političare, ministre, formiraju i finansiraju snažne NVO, čak pridobijaju i neke pravoslavne sveštenike za svoje ciljeve, a neki poglavari Rimokatoličke crkve su pripremali i finansirali, podržavali državne udare, obarali vlade….

      4. Ekumenski dijalog, za koji se zalažu i evrofanatici nije rešio ni jedno od gorućih pitanja: najspornija ličnost Stepinac, pošto je već Blaženi sada se kanonizuje u sveca, a to će pogoršati odnose Vatikana i SPC; nema već decenijama distanciranja Rimokatoličke crkve i ograđivanja od ustaške NDH; „“Crkva u Hrvata“ podržava ustašku parolu „Za dom spremni“; ne buni se protiv satanizacije i ukidanja ćirilice; podižu se širom Hrvatske spomenici najvećim ustaškim koljačima i ubicama; ne osuđuje Rimokatolička crkva nacionaliste-ekstremiste kao što su pevač Tompson i slični likovi, već ih preporučuju Svetoj stolici pa ih čak prima Rimski papa; mlađe generacije su sve više opsednute mržnjom i netrpeljivišću prema pravoslavnim Srbima, ali i Rusima… Veličaju se bez stida ustaški zločini i NDH.

      5. Neprestani pokušaji dovođenja pape u Srbiju imaju za cilj da se amnestiraju Rimokatolička crkva i njeni biskupi i fratri, na čelu sa Stepincem, za počinjene zločine nad Srbima u vreme NDH. Zato ova akcija Rimske kurije ne prestaje. To je najopasnija tendencija, koja vodi u nove nesporazume, neslaganja i sporenja, a vodi dva suseda pred međunarodne sudove. To se izgleda i želi!

      6. Problem je i u tome što SPC i država Srbija otvoreno ne iznese uslove Svetoj stolici za priznavanje tih masovnih zločina i izvinjenje pravoslavnim Srbima. Utoliko su nejasni razlozi zašto je bivši predsednik Srbije pozvao pre nekoliko godina Papu u posetu? Koje li je on argumente i razloge imao i jesu li bili u interesu Srbije? Toma-diploma jurio je u Vatikan, pošto-poto da dovede papu u Srbiju, setio se da zove Papu da se prošeta do Beograda?! Možda mu je želja bila da ostane zapisan kao predsednik u čije vreme je došlo do takve posete?

      Želja mu se, na sreću, nije ispunila. Zato treba SPC da traži da se zaustavi ovo neracioanalno ponašanje sadašnjih srpskih vlasti, posebno I. Dačića sa pozivanjem Pape u Srbiju. Kad bi SPC to smela da uradi bilo bi zanimljivo videti da li bi u tom slučaju vlasti optužile SPC za mešanje u njihova „državna“ posla.

      7. Tek kad se desi izvinjenje Svete Stolice, jer je Rimokatolička crkva koju papa Francisko vodi učestvovala u najstrašnijim zlodelima nad Srbima, moći će da se razgovara o dolasku pontifeksa u pravoslavnu Srbiju.

      8. Posledica neupućivanja izvinjenja, odsustvo okajanja grehova, odsustvo distanciranja Rimokatoličke crkve od fašističkog režima Pavelića i NDH (što su, nasuprot njima, učinili nemački sveštenici ogradivši se od Hitlerovog režima) dovela je do novih sukoba 90-tih godina između preostalih Srba u Hrvatskoj i Hrvata. Pravoslavni Srbi su opet proterani, ubijani i faktički nestaju sa prostora Hrvatske gde su živeli vekovima. A istovremeno su Srbi optuženi od rimokatolika da su agresori!

      9. Pitanjem broja nastadalih Srba nismo se bavili jer je to „jedini posao“ kojim se već decenijama, od kraja Drugog svetskog rata planski bave Vatikan i Rimokatlička Crkva u Hrvatskoj i preživeli ustaški čelnici. Oni su finansirali desetinama miliona dolara i evra stalnu kampanju „istraživanja“ kako bi osporili broj ubijenih Srba. Time se i danas i histerično i organizovano bave dokazujući nemoguće.

      Čak jedan od njih, navodno poznati istoričar Mario Jareb, onako ispod žita, kao i svi jezuiti, navodi usput kako Jasenovac i nije bio nalik nacističkim logorima, kako se tu „humano živelo“,kako su zatvorenici mogli otići kući i da su se „rado vraćali sa dopusta“ (samo što nisu trčali), dobijali pakete od kuće, slali i pisma, kako se tu i pevalo (arija „Mala Florami“), držali koncerti“… Sve to on priča navodeći svedočenje jednog robijaša ne bi li relativizovao pakao smrti logora Jasenovac… Ali, to je, nisu mu izgleda rekli, uzaludan posao. Skoro da je u Jasenovcu bilo prijatno kao u nekoj banji, odmaralištu, da čovek poželi da tamo bude i boravi! Užas od laži i prevara…

      10. Priče o dolasku Rimskog pape u Srbiju nemaju nikavog smisla, čak nemaju ni mnogo dnevnopolitičkog opravdanja u sitnim trgovinama. Nema znakova nikave volje za uspostavljanjem dobrih odnosa između pravoslavnih i katolika od strane Rimokatoličke crkve i u tome je ključni, istorijski problem. A problem Srbije je i to što se ovim pitanjima ne bave ozbiljno oni koji bi trebalo to da čine. A to su vlada Srbije, predsednik Srbije i nadležne institucije. Ta neodgovornost u rešavanju ovih pitanja je štetna za srpske nacionalne interese.

      11. Tužno i ponižavajuće je slušati te lažne priče o nekavoj saradnji, a praksa pokazuje iste vrste konflikta kao pre 50, 80, ili 100 godina.

      Gledano šire pravoslavlje nije ugroženo samo kod Srba. Pravoslavlje je ugroženo u celom svetu, jer je jedino pravoslavlje barijera agresivnom globalizmu.

      12. Stare ocene sa Zapada da je pravoslavlje glavni problem i opasnost za zapadnu civilizaciju su i dalje aktuelne. Cilj te zapadne politike, iza koje i danas stoji Vatikan, kao i pre više vekova, glasi: „treba totalno i do kraja uništitipravoslavlje, tačnije pravoslavne.“

      13. Sledeće godine navršava se 800 godina autekefalnosti Srpske pravoslavne crkve (1219-2019). Moguće je da globalisti, ekumenisti i rimokatolici imaju nameru da baš na taj veliki srpski jubilej pravoslavnih dovedu Rimskog poglavara Franciska u Srbiju i na taj način „obeleže i uveličaju“ naš sveti srpski jubilej.

      Da dželati budu srpski gosti na jubileju

      Da dovedu na naše slavlje predstavnike onih koji su nas proganjali, ubijali (klali), silovali, spaljivali kuće, rimokatoličili i proterivali pravoslavne Srbe gde god su mogli.

      Baš oni „treba“ da svojim prisustvom uveličaju naše svečane dane.

      Da Srbi žrtve i tada gledaju svoje dželate!

      One koji su potamanili u hajci naš narod kao životinje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Vojvodini su ubijali Srbe gde god su stigle horde ustaških ubica. Zašto da nam dželati budu gosti, čiji je to hir?

      Treba li baš to da im omogućimo? Bez njihovog izvinjenja, bez njihovog kajanja, bez ograđivanja od ubica i koljača, bez njihove osude fašističke NDH i dela hrvatskog klera.

      Pitamo ponovo: treba li sve zločine da zaboravimo? Da ih zaboravimo u ime budućnosti, mira, sloge, bratskog života, saradnje…

      Učinili su to već jednom Srbi pa su taj zaborav skupo platili krajem prošlog veka novim proterivanjima, ubijanjima, klanjima, spaljivanjem imovine, silovanjima…

      Dočekali smo da nas isti ti rimokatolički zlotvori i zlikovci proglase agresorima, koljačima, genocidnim narodom i da nas stave na stub srama, da nas Srbe – najveće žrtve od ustaških koljača – proglase zločincima i još nas tuže međunarodnim sudovima.

      Sramno je što o svemu ovom ćuti Evropa, a zna tačno i Francuska i Austrija i Velika Britanija i Italija, a i Nemačka i Španija… šta se događalo na ovim prostorima i ko je bio dželat, a ko žrtva u Drugom svetskom ratu, ko je bio sa Hitlerom (Hrvatska), a ko žrtva nemačkih fašista i hrvatskih ustaša.

      Zna dobro i Vatikan, ali ćuti, ne izvinjava se pravoslavnima, nego još hrvatskog nadbiskupa iz vremena NDH em proglašava za blaženog i još planira – za sveca! Da ga amnestira, a time da amnestira i sve zločine koje su počinili! Ipak je to previše da progutaju Srbi.

      Preterali su naši zlotvori!

      Bio bi to definitivni kraj Svetosavlja, ukoliko bismo na to pristali. Bio bi to početak kolektivnog unijaćenja ne samo zapadnih Srba nego i Srbije. Zato je Srbiji konačno potrebna potpuno drugačija politika i odnos na novim osnovama prema Vatikanu, Rimokatoličkoj crkvi i državi Hrvatskoj.

      Politika kakva je vođena do sada dala je poražavajuće rezultate po interese Srba, Srbije, SPC i svih pravoslavnih.

      Živanović: Niko nije izbrojao ubijene Srbe bačene u Savu

      Nasuprot istoričaru Mariju Jarebu, koji bi da logor Jasenovac predstavi kao prijatno banjsko mesto svetski priznat patolog dr Srboljub Živanović svedoči:

      „Na zločine iz Jasenovca niko ne može da ostane imun. Prilikom iskopavanja nalazili smo i cucle, kantice za mleko, štake, sve ono što je neko nosio… Nisu stigli ni da ih opljačkaju do kraja, samo im je bilo bitno da ih ubiju. Bilo je tu i zlatnika, zlatnih krstića, svega… Nacisti su Jevreje u svojim logorima prvo skidali do gola i otimali im dragocenosti. Ustaše to nije ni zanimalo, jedino su želeli da što pre ubiju žrtvu.

      Najstrašnije je to što nikada nećemo saznati kako su se zvali svi ti ljudi, kojoj su veri pripadala nerođena deca iz utrobi majke… Nikada nećemo saznati koliko je Srba ubijeno tako što su živi skuvani u kazanima za kuvanje sapuna u Donjoj Gradini, o čemu i danas tamo svedoče materijalni dokazi. Nikada nećemo saznati ni koliko je žrtava bilo zakucano za drveće klinovima, gde su lagano umirali. Nikada nećemo znati ni koliko je žrtava spaljeno u Pačilijevim pećima (specijalno dizajniranje peći u kojima su spaljivane žive žrtve – prim.aut.).

      Nikada nećemo saznati ni koliko je leševa bačeno u Savu, o kojima nije ostalo materijalnih dokaza. Ekshumirali smo mnoge leševe koje je voda kasnije izbacila, ali nikada nismo utvrdili tačan broj.“

      (izmedjusnaijave.rs)

      38

      Prethodni
      Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
      Povezani članci
      Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
      Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
      RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
      RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
      NUKLEARNI RAT U PRIPREMI: Rusija uspešno testirala novu hipersoničnu raketu za presretanje
      NUKLEARNI RAT U PRIPREMI: Rusija uspešno testirala novu hipersoničnu raketu za presretanje
      AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET
      AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET

      LAJKUJTE NAS NA FEJSBUKU

      IZBOR UREDNIKA
      SERVER: Promena granica Srbije može ali promena granica Kosova otvorila bi Pandorinu kutijuPROBUŠIO AMERIČKI ŠTIT: Meteor pao u vojnu bazu koja treba da štiti od vazdušnih napada – VIDEOMINISTAR: Čemu služe rijaliti programi, osim za zaglupljivanje naroda A NISMO NADLEŽNINema boljeg vremena za rešenje pitanja KiM – Rusija postala velesila a Amerika …DAČIĆ: Velika Hrvatska i NDH bili do Zemuna, Novog Pazara, Šapca – počistili 580.000 Srba koji su tu BILI VEKOVIMAKakvo oružje Kina nudi SrbijiDSS raskida sve lokalne koalicije sa SNS – ZBOG VELEIZDAJE I PREDAJE KOSOVASLAVE GENOCID NAD SOPSTVENIM NARODOM: “Oluju su napokon potvrdili i hrvatski saveznici – SAD i Izrael”NATO SRLJA PO CENU EVROPSKIH GLAVA: Rusija opominje na “užasan konflikt” i katastrofalne posledice”Ministarka hitno pozvana kod Vučića, ne zna se razlogDo danas, samo je Izrael učestvovao na proslavi “Oluje” – Sada peru što se ne može opratiU TEŠKOM TRIPU! Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku a “Oluja” okončala okupaciju Hrvatske
      NAJNOVIJI ČLANCI
      MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
      Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
      RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
      NUKLEARNI RAT U PRIPREMI: Rusija uspešno testirala novu hipersoničnu raketu za presretanje
      AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET
      Kruna koju niko nije smeo da nosi zbog STRAŠNE KLETVE zbog koje je i Hitler doživeo NERVNI SLOM
      SERVER: Promena granica Srbije može ali promena granica Kosova otvorila bi Pandorinu kutiju
      Pilot javio da je iznad njega NLO i od tada mu se gubi svaki trag
      Koliko Rusija još može da izdrži spoljni pritisak
      KOMENTARI ČITALACA
      Lakić Trebalo bi da napadaju tvog tatu izdajice (ako si Srbin),ako nisi onda pardon.
      JADO OFICIRSKA: Znaš li jado, pod kojom si zastavom stajao, čemu aplaudirao, čemu nazdravljao … · 0 minutes ago

      Lakić Od sluge velikog demona niko ne očekuje ništa pametno, a da ste pobedili jeste ali u k. kad je…
      JADO OFICIRSKA: Znaš li jado, pod kojom si zastavom stajao, čemu aplaudirao, čemu nazdravljao … · 3 minutes ago

      E. Lirsch Objasnjenje treba traziti u VISIM SILAMA… A da se ponesto poklopi, poklopi se.
      AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET · 52 minutes ago

      Bic Boziji Ja sam mislio da je ovaj Protic pametan covjek. Tek sada sam vidio da je on jedan obican sljam…
      BALKAN INFO SE IZBLAMIRAO – Doveli stranog agenta da ispljuje Srbe i Ratka Mladića: On je baba, bednik, zločinac, izrod, otpad … · 1 hour ago

      Paraglajder Idi bre Mare u bosiljak. Ono što zovete opozicija je samo druga strana korova koji uspešno raste…
      RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA · 1 hour ago

      GENERAL MIHAJOVICKA JOS U KVISLING KLUBU ?
      izdrzljiva tuzlak hatun ili nesposobni multiki .
      Ministarka hitno pozvana kod Vučića, ne zna se razlog · 2 hours ago

      GENERAL ROSTILJI U EUROPAJAC SAVEZU SE GASE SVE VECOM BRZINOM.I
      AMERIKA KLJUČA: Tramp i “Duboka država” u ozbiljnom sukobu U RUSIJI NAPETOST – ČEKAJU RASPLET · 2 hours ago

      Nove vesti
      MRAČNE TAJNE VATIKANA: Zašto papa želi da dođe u Srbiju?
      Sledeći kineski odgovor na objavljeni carinski rat biće najbolniji dosad
      RUSKI MEDIJI: Nova baza NATO u Albaniji se pravi zbog “Velike Albanije” – SRBIJA NA METI KAO SRCE BALKANA
      NUKLEARNI RAT U PRIPREMI: Rusija uspešno testirala novu hipersoničnu raketu za presretanje
      Pogledi
      INSAJDER U NASA: Videla sam nepoznata bića kako šetaju na Marsu
      PORUKA IZ KATALONIJE: Srbi su imali dva ustanka, mi ćemo ih imati koliko treba …
      7 svetih zadataka DUŠE, evo kako ih ispuniti
      Profesor se opkladio sa studentom: Ako pogodiš kantu na drugoj strani amfiteatra, svi ste prošli (VIDEO)
      Magazin
      Ljubodrag Savić o Siniši Malom kao ministru finansija: Ne može on tu ništa, radiće šta mu traže – VIDEO
      POČELO RASPARČAVANJE CRNE GORE: Albanci dobijaju autonomiju
      NAJVEĆA TAJNA DINASTIJE OBRENOVIĆ: Velimir Teodorović je jedini sin i naslednik tragično ubijenog kneza Mihaila Obrenovića
      Pronađeni dokazi: Drevna vavilonska ploča pruža jasan dokaz da je Vavilonska kula postojala -VIDEO
      Aktuelno
      Ruske službe javile: Evo kada će albanska vojska napasti sever Kosova
      Rusija testira u Siriji nove helikoptere namenjene mornarici – VIDEO
      PARODIJA ALI OZBILJNA: Haradinaj gost “Ćirilice” – SMEŠAN VIDEO
      ZAVERA KOJU VAM OTKRIVAMO, ISKORISTITE TO: Salvestrol – komponenta organskog voća i povrća koja selektivno ubija ćelije raka, evo kako …
      2015, WebTribune Team – [email protected]

    • Svele

     Krstić dodaje: „I Smilja Avramov u knjizi “Trilateralna komisija” govori o tajnom sporazumu u 11 tačaka sklopljenom između Vatikana, Amerike i Nemačke 1976 godine. Jedna od tačaka koji je nju posebno iznenadila bila je ultimativni zahtev Zapada za totalnouništenje Pravoslavlja. Pravoslavlje mora biti izbačeno iz svetskih komunikacija, kao religija, jer je to jedini homogenizujući momenat pravoslavnih zemalja koji ima političke dimenzije“, zaključuje dr Desa Krstić.

    • večni srb

     Mogoče ima nepomemben posameznik vseeno več možnosti.

   • Svele

    Jedan od dobrih poznavalaca verskih pitanja i borac za očuvanje pravoslavne vere – dr Desa Krstić iz Kanade – ističe:

    „Još je Sv. Sava na saboru u Žiči rekao: „Srbi, narod moj, Hristovi su a ne papini.“

    On je tu rimsku odvojenost još pre skoro osam vekova nazvao „latinska jeres“.

   • tohuvabohu

    A dokaze v stilu “neugotovljenega dne na neugotovljenem kraju na neugotovljen komunikacijski način”?

    • Boris_j

     Celo s takimi bi se prej zadovoljil kot pa s forumskimi fantazijami, ampak nimate niti tega.

  • Svele

   A švedski ministar inostranih poslova Karl Bilt daje kompromitujuću i nerazumnu izjavu 2014. da je pravoslavlje „opasnost za zapadnu civilizaciju“:

   „Pravoslavlje je opasnije od islamskog fundamentalizma i predstavlja glavnu opasnost za zapadnu civilizaciju. Između ostalog i zato što pokušava da nametne određeni tip porodičnih odnosa i neprijateljstvo prema gejevima i transgenderima“.

  • večni srb

   Fašisti torej, mafija nima države.

 • Antonius

  Zgleda, da je danes Boris_j dežuren za mešanje megle !!!!!!
  Odmislimo lažnivega plačanca

  • Svele

   Treba pamtiti imena glavnih zločinaca, zlikovaca koji su ubijali nevine i nenaoružane Srbe – ,decu, žene, starce . Evo 30-tak njihovih vođa, poglavara, doglavnika, časnika, fratara od A. Pavelića, A. Artukovića, Eugena Dida Kvaternika, Božidara Kavrana, Ljuba Miloša, Vjekoslava Majstorovića (Tomislava Filipovića, katoličkog fratra, Fra Sotonu), Vjekoslava Maksa Luburića, Juraja Jure Francetića, Ante Vrbana, Draga Pudića, franjevca dr Alojzija Ćosića , časnika Nikole Bilogrivića, Mile Budaka, Viktora Gutića, Mije Babića, Maje Budžon, Jerolima Maričića, Ivice Matkovića, ing. Hinka Dominik Pičilija, Drage Gašparovića, Dinka Šakića, Marinka Polića, Krunoslava Draganovića do Alojzija Stepinca, sarajevskog nadbiskupa Ivana Šarića, banjalučkog časnika Nikole Bilogrivića …

   Perić: „Koljite sve Srbe“

   Fratar Srećko Perić, čija je rođena sestra bila udata za Srbina, obratio se u proleće 1941. godine sa oltara crkve u livanjskom srezu okupljenim Hrvatima:

   “Braćo Hrvati, idite i koljite sve Srbe, a najpre zakoljite moju sestru koja je udata za Srbina. Kada završite posao dođite k meni u crkvu, gde ću vas ispovijediti, pa će vam svi grijesi biti oprošteni.”

   Posle toga je započeo pokolj. Uporedo su pljačkali i palili srpske kuće. Do 20. avgusta 1941. ubijeno i poklano je u Livanjskom srezu oko 5.600 muškaraca, žena i dece. Ovaj monstrum, fra Perić, imao je za pomoćnike i sve fratre iz samostana Gorica, njih oko dvadeset.

   Svedoci ovih zločina ustaških fratara iz samostana Gorica su Marija Bogunović i Ljubo Crnogorac iz Čelebića, koji dodaju: „Ustaška rulja, silovala je žene, rezala im dojke, starcima sjekla ruke i noge, vadila oči, a maloj đeci odrubljivala glave i bacala ih u krilo majkama.“ (Iz dela „Magnum krimen“ Viktora Novaka).

   • sprehajalec

    nenaoružan srpski narod se obrnanio koljača kalašnikovkama….

   • učko

    A s’ ti kurba pojedu nekej svinsko strupenga da take klamfaš !??!!!

  • Boris_j

   Daj še kakšen dodaten klicaj. Bo bolj “res”.

  • Jernej Ferenc

   Ka pa de toto bolsevisticno prase inteligenco ma na ravni trave zivali bi uzala ce bi jih primerja z jegovo inteligenco

 • Miha

  Nesposobni Janša pohaja po hribih namesto da bi sestavljal vlado. Šarec dela in ne počitnikuje zato pa ima uspeh.

  • tohuvabohu

   Ti pa še za v hribe nisi sposoben.
   Šarec dela za udbomafijo. Ko ne bo več hotel, bo odletel, kakor je dolg in širok.

  • Jernej Ferenc

   Kaki kup bolsevikov keri se koljejo kdo de ker stol zajaha ka do dale lehko krali 38milijard je ne dosti ite tja do 80-100miljard ka pa te glavno ka te bolsevike medvede kastrirali butle

 • Izvolil jih je narod in ne nobena globoka država ali podobno pravljično bitje.

  • Lustrator

   Pri tem seveda mediji, javna uprava, pravosodje in državni kapital ni imel prav nikakršnega vpliva, kajne trikotni? Narod je kar tako iz vsega lepega ugotovil, da bo potapljajočo slovensko ladjo lahko rešila le še ena identično sestavljena ekipa, a tokrat namesto faliranega kvazimoralnega kvazipravnika na čelu s kamniškim anonimnežem, katerega vrh kariere predstavlja imitiranje gorenjskega ruralca.

   • Očitno jim Ivan ki laže zmerja ponareja it’d ni ful všeč

    • Lustrator

     Oni ne poznajo pojmov kot všeč/ne všeč, rit nastavijo tistemu, ki zašelesti z zadosti denarja in zato jim pravimo prostituti, ne pa strokovnjaki. In ker v Sloveniji udbovski lobi obvladuje veliko večino financ, jim je že 70 let “všeč” rdeča barva. vse za osebne privilegije. A prišel bo čas, ko bo vsak odgovarjal za svoja dejanja, pa naj bodo motivirana iz nore ideologije ali pa zgolj zaradi denarja.

     • RES Je, tudi, za desn0sucne

     • Lustrator

      Ker ima “desnica” (karkoli že to je v Sloveniji) tako bajne vsote denarja in obvladuje vse državne banke in podjetja? Janšev “medijski imperij” pa take fore?

    • Jernej Ferenc

     A bolsevike ne vi o lazeh krajah umorih govorite

     • ? prevedi

     • Jernej Ferenc

      Ka si cigan ka neves slovenskih narecij se vide ka van vasa bolsevisticna pamet nesegne niti do minimuma inteligence

  • Jernej Ferenc

   Kdo je koga izvola SDS je dobla 25posto mojster

   • 25%? zakaj ni sestavil vlade?

    • Jernej Ferenc

     Zato ka ga vi bolsevike izkljucujete ker vete ka nebo slo vec krasti mojster zato

   • Izvola jih je narod, kdo pa?

 • Svele

  Če bi vedel bi šel še jz na Triglav z jajotom .vrnil bi se sam hahhaha

  • sprehajalec

   Svele, samo eden je dosedaj preživel padec čez severno steno, vendar pozimi v globok sneg.

   Sedaj ni snega, bi si pa ti prislužil naziv Svele Feniksu….

   • učko

    Svele je bosanc, ma trdo glavo, sam na njegovo nesrečo je ta njegova glava trda bolj od znotraj k’ navzvez !

  • Jernej Ferenc

   Al pa bi se janez vrna san neves v to nemores biti tak siguren

 • dk

  Zavedajte se, da je danes Slovenija globoko v udbo mafijskem kriminalu, od sodnikov, ki so ali še grobo kršijo človekove pravice, do skorumpiranega SD-ja, podkupljivega šefa VDT Harija Furlana itd. Pravzaprav na nobenem mestu, kjer se odloča o usodi državljanov ni poštenega človeka.
  Mislim, da se bo tudi naslednja vlada (če se bo konstituirala) pod vodstvom klovna in “mentalno zaostalega” Serpentiška razkrojila v nekaj mesecih.Torej….treba samo še malo potrplenja in se naslednjih volitev množično udeležit in dati glas SDS-u,kajti le pod njihovo vlado bomo deležni pravne države in blagostanja.Enakih pravic tako za desne kot leve, kot tudi napredka in razvoja, to pa pomeni, da ne bomo več živeli v tvilightu. Končno bo sonce sijalo na vse enako.

 • žogica

  Ekskluzivni intervju z Janšo, naredi NovaTV, to je pa za Pavlihata!

  • sprehajalec

   Hihihihihi, kot bi ga Delo ali pa Mladina naredila s Kučanom, hihihihi….

  • komar marko

   ha, ha, ha. Preljubi PROVLADNI rdečuhovski mediji na kolenih klečijo za kako izjavo. pa ni NIČ. SLUČAj? JJ jih ne hebla.In tako je prav!

   • žogica

    Hihiiiiiiiiiiiihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, tudi to je za Pavliho!

  • učko

   Jah, preprosto, neposredno in prisrčno, n’č hinavsko, ne ?!

   • žogica

    Tebi pa vročina zelo škoduje, pazi se!

 • Osti jarej

  Ko se narod spominja svojega prvega Slovenskega tabora pred 150 leti, potem bi moralo iti razmišljanje v smeri, ki ga je z enim stavkom sijajno nakazal Miran Puconja: ” Veliki dogodki naroda se dogajajo na ravni kolektiva, da so in bodo časi časi, ko obrobje postane center in obratno, da moramo skrbeti za samooskrbo, ki je jamstvo obstoja države, naroda in suverenosti.”
  Torej združeni ob svoji lastnini in znanju, ter brez razdeljevanja na vaše in naše.
  Zato smo bili svetovno znana znamka do leta 1991, ko so naše prehranske izdelke z užitkom jedli tudi tujci.
  A smo jih že razprodali in zdaj je na vrsti preko SDH in DUTB še razprodaja turizma, ki ga še posebej nelegalni Počivalšek ne trpi in ga hoče videti v tujih rokah.
  Trenutno Portoroški hoteli, ki jih je lastniško požrešno zavozil kriminalec četverice Bavčar.
  In potem na spominu prvega slovenskega tabora dobi besedo še slinasti aspartamsko vzgojeni politik, ki so mu strupeno sladke besede najpomembnejše, nikakor pa resna dejanja.
  Besede vredne zgolj njegove odstranitve so skakljale v Monsantovem slogu: ” Moramo predvsem paziti eden na drugega, na našo samostojno državo in skupno Evropo.”

  Seveda za take namene pripelje Dežmana, da pazi na domobrance, Možino, da pazi na razdiralce in sebe, da ščuva desnega na levega.

  Po naročilu pokliče Serpentinška in Tonina.

  Naša samostojnost je leta 1991 razprodana, nič ni več našega, celo hrana ne.

  In skrbeti moramo za skupno EUropo, da razprodaja dokončno uspe in v rokah tujega diktatorja peljemo Slovence na led.

  Pri tem pa se smehlja kot v Hollywoodu na rdeči preprogi, mar mu je za zavajanja, žal pa je večinski narod povzetek Freudove misli: “Človek ni nikoli bolj ranljiv kot takrat, ko ljubi” In prav ta del, ki ljubi predsednika, trpi najbolj, saj se ne zaveda, da ljubi nekaj, kar mu nikoli ne bo koristilo!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/408588/pahor-v-ljutomeru-delil-aspartam-kocke

  • Jernej Ferenc

   Ka so tujci jeli kako hrano daj ne seri mi smo klece plazili v avstrijo po jesti v italijo pa po kavbojke ne bluz bolsevike ste v YU nebli sposobni osnovnih sredstev priskrbeti ti si budalo

 • Osti jarej
 • lili pili

  Tale drzava ima skozi neke tezave… najprej komunisti, pa tudi bivsi komunisti, pa ozna, pa udba, pa mafija, sedaj globoka drzava….

  Kaj nas se caka….

  Mogoce se odgovor skriva v pogledu na zgodovino. Pred 100 leti, smo bili se pod avstroogrsko, pa kraljevina juga, pa okupacija, pa nova juga, sedaj slo.

  Torej nic ni vecno zato je upanje, da bomo enkrat reseni…

  • večni srb

   Večno bomo najmanjši in najbolj brezvezen narod v regiji.

   • lili pili

    Kaj pa crnogorci…

  • učko

   Ti boš doživu Deliverance že kmalu, brez brige !

   • lili pili

    Mogoce jih bova skupaj….

 • rrrrr

  Intervju novinarja Luke Svetine je gotovo vreden pozornosti. A če smo vajeni, da dobre intervjuje s predsednikom SDS JJ praviloma pripravljajo v Demokraciji ali Novi24TV, v t.i. ,,Janševih trobilih”, nikakor ne smemo spregledati naravnost odličnega intervjuja novinarke Radia Ognjišče s prvakom SDS. Radia Ognjišče celo levičarski infantili ne morejo prištevati k ,,Janševim trobilom”, saj je , kot kaže, bolj uglašen po notah NSi-ja, Stanislava in Bergolija – torej ljudeh, ki levico zelo na skrivaj in prefinjeno podpirajo. .
  Prilagam interrvju, ki je nastal v taboru SDS v Bovcu, natančneje, prav ob simpoziju ,,Korenine slovenstva – kdo smo in kdaj smo tu?” – 2.8.2018 ( mimogrede, izjemni predavatelji, izjemna publika in izjemno vzdušje – vse ki vas to zanima, pridružite se nam ob letu).

  Na RO niso le oglaševalci zoretov, bergolijev, patrov knavsov, cestnikov in ljudmil….Prepričajte se sami

  http://radio.ognjisce.si/sl/204/slovenija/27729/

 • dk

  Narod se je že pred osamosvojitvijo delil na vaše in naše. Po osamosvojitvi pa je takrat DEMOS bil preveč naiven in v njihovih vrstah je bilo preveč (udbo) podtaknjencev. Levici nikoli ni bilo do sprave. Takšne levice kot jo imamo danes ne bi bilo več, če bi se spravila in tega se sama zaveda. Zato njihovo vehementno zanikanje izvensodnih medvojnih in pobojnih pobojev. Z bednimi izgovori, saj so bili izdajalci naroda. dragi moji levičarji, dokaze, kje imate dokaze? Pokažite javno sodbo sodišča iz tistega obdobja, kjer je bil po vašem samo en ubit po pravici. Dajte! Zato delitve na leve in desne, domobrance in fašiste odgovarjajo samo vam levičarjem. To glodanje kosti samo vam odgovarja, ker samo tako ste ŠE lahko na oblasti.
  Razprodaji državnega premoženja nasprotuje tudi samo levica, kajti to je njihovo korito kamor se zatekajo vedno znova, ko se jim izpraznijo žepi. Če je nekdo dober gospodar pa naj bo to tujec ali domač, mu je treba omogočit vse pogoje za razvoj podjetja in plače delavcev. Pa smo spet tam, kajne levičarji SD in ostale stranke na levem polu. Če bi prodajali podjetja bi se vam zaprla pipa za dovod denarja za vaša umazana početja na politični sceni, kajti kot sem že omenil samo tako lahko politično preživite. Zakaj SD ne vrne davkoplačevalskega denarja še za lanske, predlanske in izpred treh ali štirih let? Dolžni ste okoli 120 tisoč evrov. Pa Vile v katerih imate sedeže strank, ki so bile ukradene po drugi svetovni vojni. Dokler vam še ljudje nasedajo se boste še nekako obdržali, vendar verjemite vse bližje je vaš zaton. Bliža se s počasnimi koraki, vendar odločnimi.

 • Svele

  Zakaj se ni spotaknil

  • հեթանոս

   In, kakšno korist bi ti imel od tega ?

  • sprehajalec

   Ti bi nam spet nekega Slobota rad vturil Svele a? Že videno…

  • Republic Commando

   Ker ni levak.

 • večni srb

  Medtem, ko Janševi otroci nabirajo kondicijo za naporne vzpone v zelo nevarne gore, se otroci državnih fašistov pripravljajo na vodilna mesta in častne naslove.

 • lokec

  Ta luknja je tako globoka, da lahko dajo celo Slovenijo skupaj s Slovenci notri, pa še ne bo polna. Po domače rečeno “črna lukna”

 • Olga2345

  “Globoka država” bi morala biti za ZAPAHI! Kučan sodi do smrti v zapor zaradi udbaških zločinov, političnih procesov in veleizdaje Slovenije! Tudi za hordami divjakov, ki jih Fajonka, Sorosova plačanka, uvaža v državo, proti volji ljudi, je Kučan! Šarec je samo nov paravan za udbomafijske Kučanove posle!

  • Mitja Mazini

   Janez sodi na Dob.

 • Mitja Mazini

  Janez je gotof, z njim pa pade tudi globoka država. Smrt fašizmu.

  • sprehajalec

   Z njegovim padcem ta globoka država šele mirno zadiha….

   • Mitja Mazini

    PA on je šef globoke države, s prstom pa na druge kaže.

    • Jernej Ferenc

     Vides tvoja bolsevisticna pamet ne dela globoka drzava je vaso kumonisticno sranje jje pa resen ka je janez ne oprava svojega dela dokonca v 90ten leti moga bi vas zobesiti po drevah kak golazen pa bi zaj mir bija

     • Mitja Mazini

      Lej napačno sklepaš, jest sem demokrat in antifašist. Janez ni ne eno ne drugo.

     • macon

      Ti si komunajzarski kreten, si že vse napisal.

     • Jernej Ferenc

      Tudek jaz ne navijan za SDS ampak trenutno majo nekak priblizno program z kerim bi vsaj eno stopnicko naredli naprej ne ka vsako leto naredimo 5 stopnic nazaj zato navijan za janso bi tudek za bolseviste ce bi meli dober program ampak to ka so une dali na mizo je negi na nivoji pubertetne dece nic pa se dale nic mene nezanima vera nite politicna usmerjenost mene zanima ka se godi z zemlo kera je moja domovina pa v keri do mogli ziveti moji otroci

    • sprehajalec

     Imam drugačne izkušnje. videl sem, kako globoka država kadruje v državne firme. Zakaj bi vodja globoke države Ivan janez kadroval mladiče komunističnih funkcionarjev na te položaje?

     čemu? Ni logično in če ni logično pač ni res.

     • Mitja Mazini

      Kje je njegova hčerka, v državni firmi k je monopolist na področju dobave plina. PA ne bit tolk naivni. Tip je zjebal pol slovenskega gospodarstva, zapufal Slovenijo in povzročil, da je bila kriza v Slovenij še večja.

     • macon

      Gremo še stotič: pufale so se firme, ne država. Kako zabit si, da ne ločiš pufanja države od pufanja firm?

      Njegova hčerka je šla v službo za jurja, kučanova pa v Ženevo v službo za pet in ni izpolnjevala niti najmanjšega pogoja zanjo ampak boli vas genije kurac. Za vas je 150.000 vrnjenega kredita huje od pokradenih 5.000.000.000, ker ste tako skrajno zabiti.

     • sprehajalec

      ker se celo življenje gibljem v gospodarstvu, me besede nekoga, ki piše pamfletke v nekem javnem uradu ne ganejo…

      Njegov cilj je en sam. Vlada javne uprave in globoke države še naprej, dokler se še da dobiti kaj kreditov. Vsak mandat takšnih vlad 20 novih milijard pufa. Da si ta sloj ohranja doseženi standard in pozicije.

   • Jernej Ferenc

    Zadihali te vi z strikon okrog sijanka svije

  • Jernej Ferenc

   A i vi bolsevike te sli znami to pot se nedo jame punile nego vas bomo po drevah obesili pa ne samo v slo po celi juge govnare vi ste zalitev cloveske rase

  • Republic Commando

   Smrt fašizmu? Potem pa kar začni iztrebljati fašiste na Levici.

   • Mitja Mazini

    Če bi vedel vsaj osnove družboslovja bi vedel da po teoriji fašizem sodi na desni pol. Verjetno si že slišal za skrajno levico. Kar se ša tiče fašizma se ve katra stranka hoče spreminjat zgodovino.

    • macon

     Le kruli smrt fašizmu pa bodi čedalje bolj reven. Kaj ti ponuja nova leva zasedba, tebi osebno?

     • večni srb

      Mogoče jim grozi s smrtjo.

 • ŽIVEL JANEZ JANŠA

  SLAVA JANEZU JANŠI, NAŠEMU LJUBLJENEMU VODJI.

  • Krtača 20

   Zjutraj si mu pozabil prižgat svečo. Jajo ne odpušča, je ljubosumen bog. Tako piše v prvi jajotovi zapovedi….

   • Jernej Ferenc

    Takak to zidane pa kucani govno bolsevisticko

  • lili pili

   A je ze pokoj…….

 • soc

  Bolje možgani v lobanji, kot lobanje brez možganov v avatarju.

  Pa saj ne boš dojel.

 • sprehajalec

  Zate ja, ki se ti steka denar slovenskih delavcev in kmetov v žep….

  • հեթանոս

   To so pijavke.

 • Krtača 20

  Kozel v kozorogovem kraljestvu……

  • Jernej Ferenc

   Bole tan kak pa v bolsevisticneh murglah oziroma ljubljani

  • Valerija

   Smrdljiva Krtača pa je na smetišču zgodovine, kjer se vsak dan 20x spove pri župniku cefizlju in išče odpuščanja za vsa ropanja in pobijanja nad nedolžnimi ljudmi pod levičarskim fašizmom ….

  • lili pili

   V noriskem… hooo

 • župnik cefizelj

  ivan jančko grosupeljski se spet izgovarja na udbo, globoko državo in kdo ve kaj!? v bistvu je pa navadno nesposobno govno, kateremu politika pomeni le vzvod osebnega iskoriščanja. sđs-ovčice pa s portretom v naročju korakajo koncu naproti. žalostno. na cimbale pa igra katolibanska rkc, ki veselo pristavlja mošnjiček pri vsaki priložnosti. vsi lopovi na kupu.

  • Jernej Ferenc

   Vsi boljsevisticni lopovi so v murglah ki razmislajo kak bi slovenski narod okradli svija bolsevisticna

  • հեթանոս

   Najbrž misli na tebe. Si sumljiv. Si ukradel g. Joštu klobuk pa še kdo ve kaj, kar se tule ne vidi.
   Sledi prijava.

  • Asja

   O danes si se pa spet prelevil v župnika? A je prišel kaj k spovedi dementni Tit Turnšek?
   Če še ni, ga kar povabi, verjetno je že davno pozabil preteklo zgodovino. Ga marsikaj muči, pa si želi odvez takšnih kameleonov kot si ti. Je zelo človeško da mu pomagaš in tvoja dolžnost kot župnika je da mu pomagaš do resnice. Lepo je da ga kdaj spomneš na komunistični ideološko izdajstvo pretekle zgodovine. Za pokoro in odvezo se kar obrni na svojega murglskega pokrovitelja ki vama bo dal zakletvo in odvezo rdeče zvezde. In tudi tebi župnik cifizej murglski don ne bo nič kaj zameril tvoje kameleonstvo. Pa še ukradeni cekini bodo padli v tvoj mošnjiček, da ne bo tvoja levičarska fara brez internacionalnih cimbal ob vsaki priložnosti trepetala za svoj obstoj.
   Glavno da si njihov, da imaš vso nekulturo levičarskega divjaštva, da si podkupljiv in da kot podrepnik prisegaš na levičarske smrdljive umotvore ….

 • Boris_j

  Vremenska napoved za gore se 7.8.2018 glasi: hribolazcem še do konca tega tedna odsvetujemo pohod na Triglav. JJ-jeva megla bo vztrajala še kar nekaj dni. Stopnja nevarnosti je hujša od plazov.

  • Jernej Ferenc

   Govno boljsevisticno vi ste krivi za stanje v sloveniji

   • Boris_j

    Jaz sem samo vremenar. Ne se jezit.

    • Jernej Ferenc

     Ti mas premali iq za vremenara se na RTV nikoli niso trofli prave prognoze vremena

    • Katja

     Boris j, mu je vročina in rdeča sopara udarila v glavo tako da se mu že meša od megle in plazov, pa tudi padci niso nemogoči.
     Zdaj pa bi takšni večni levičarski laični luzerji bili radi vremenarji. Izgleda da se bo obrnil na spako od dementnega Turnška ali pa na murglskega bossa.
     Kot je v navadi za vse levičarske utrgance ki si želijo prenašati svoje bolne vročinske izpade prenašati na javnost.
     A Triglav bo še dolgo v soncu, ko vse levičarske megle, debilnosti in sovraštva do JJ in SDS že dolgo ne bo več prisotna. Zelo značilno za tvoj karakter Boris j, a ne?

    • lili pili

     Samo zivci jim delajo ker ne bodo vladali heeee

 • Jernej Ferenc

  Ti bolsevik ne glasi se dosti ka ti pamet neja dela vrejik

 • Gavnar

  Če bi Janša pred tremi meseci zapustil politiko,
  bi SDS dobila vsaj 40% glasov, vlada pa bi bila sestavljena že pred mesecem in pol.

  • Sandi

   Tebi bolj paše ime GOVNAR, saj tako razmišljajo le levičarski kreteni, ki bi radi SDS priključili levičarski lopovski mafiji pod okriljem stricev iz ozadja in mrgleskega šefa …

   • Gavnar

    Bi te samo spomnil, da vodstvo SDS so sami partijski kreteni.

    • Republic Commando

     Bivši Govnar, BIVŠI. Vi levuharji pa še kar mlatite naokoli z rdečo petokrako.

     • Gavnar

      Bivše samo zato, ker so jim okoli leta 1989 njihovo partijo preprosto ukinili.
      Še dan pred ukinitvijo pa so globoko upali na njen ponovni vzpon.

   • lili pili

    Pa saj so bili vcasih social demokratska stranka torej so samompreobleceni levicarji..

    • Sandi

     A ti misliš da še vedno vsi verjamemo v partijo, komunistično diktaturo in levičarsko enoumje, ko so nas vedno znova futrali z lažmi, ropanjem vseh vrst, diskreditacijami, sojenja skozi montirane politične procese in likvidacije vseh nedolžnih ljudi?
     Se boš pa malo zbudil, vročina je vsekakor visoka, pa rada udari v glavo rdečim levičarskih bedakov ki hodijo po svetu brez pameti.
     Če je levičarska drhal več kot 70 let skozi nasilje, prisilo in enoumje imela v jugi oblast še NI rečeno da smo vsi levičarski kreteni!!!
     Marsikdo in vedno več nas je smo vas spregledali. Ti in vsi levičarski samopreoblečeni podtaknjenci pa še danes delujete iz ozadja kot vsi banksterji in tajkuni, strici iz ozadja, kot paraziti v krivosodju in vseh oblikah izobraževanja, kot propagandne press-titutke pod direktivami levičarskih ideologov in kot zlaganih borcev ZZB vseh vrst ki to nikoli niso bili, in jim je edino merilo podkupovanje članstva za generiranje notoričnih laži in njihovih večnih privilegijev!!!!

     • lili pili

      Pa kaj se razburjas, a mogoce ne drzi da je sds nastala iz sdss, da je to bila leva stranka ,ustanovitelj tomsic in prijatelji, da je bil pucnik zsprisezen sodialdemokrat, da je razbil demos in da mu je bilo kasneje zal, kaj ni res budala sds ovska

     • Sandi

      Ko že operiraš z argumenti, ti bom tudi jaz dal argumentiran odgovor.
      Lili, jaz se nič ne razburjam, drži da je SDS nastala iz SDSS, drži da je Tomšiču bilo žal da je razbil Demos, vendar SDS NI bila NIKOLI stranka gnilega in korumpiranega levičarstva. SDS je bila in je ostala demokratska in še bolj domoljubna. Je pa res da se je v stranko priteplo kar nekaj levičarskih parazitov, voluharjev in špicljev ki so delali iz ozadja in so bili tudi v vrhovih SDS-a pod okriljem prejšnjih okostenelih levičarskih struktur iz bivše juge (npr. Virant, Brejc, Jambrek, Hvalica, Čuš in še mnogi ki so se z svojim umazanim delovanjem skrivali za licem SDS-a).
      Da je temu tako sem se na lastni koži v mnogih primerih prepričal ta je temu tako. S tem da ne pozabi da so se špiclji in vsa levičarska agentura ob osamosvojitvi Slovenije podtalno kot članstvo aktivirala v vse stranke ki so takrat obstajale v Sloveniji. In vsi rezultati delovanja levičarskih struktur je dalo vedeti, da se imajo te levičarske strukture pod vodstvom stricev iz ozadja kot edine ki lahko večno vladajo v Sloveniji.
      Ob tem za razmislek:
      – ali je bila kdaj narejena kakršnakoli lustracija da bi se tem levičarskim okostenelim strukturam kot so krivosodje ki razsoja in loči sodbe na prvorazredne in drugorazredne
      – ali je bilo kaj narejenega PROTI tajkunom in vsem goljufom ki so pod okriljem levičarskega podzemlja (kot npr. družina Janković, Zidar, Klemenčič, Jančar, Petrič, vsi banksterji, Rigelnik, Golobič, itd)
      – ali se je kaj naredilo proti osebam ki so ukradli in oprali za več davkoplačevalskega denarja
      – ali se je kaj naredilo da se popravi krivica ki ga je levičarski fašizem storil vsem nedolžnim ljudem ki so jih pobili, oropali, uničili ugled in dostojanstvo.
      NIČ od NIČA, še več današnji kvazi borci in njihovi mladoletni borci še naprej pljuvajo in zmerjajo z psovkami in generirajo svojo lažnivo komunistično ideologijo ki je vso jugo pripeljala do bankrota in kaosa
      – ali se je kaj zgodilo da bi se lustrilalo levičarsko usmerjene novinarje in vse tiste pod katerim okriljem so
      – ali se je kaj naredilo da se očisti ideološko zakrknjeno delovanje udbe, sove in sdv
      – ali se je kaj naredilo proti uničevanju Slovenije in slovenskega naroda z nelegalnim vsiljevanjem prišlekov in migrantov, in še in še.
      Nikoli mi ne boš mogel dati vsaj delček argumentov o nasprotnem ker je to vsakdanja realnost v Sloveniji, ljudje pa kot slepci nasedajo zaradi neumnosti in še bolj zaradi koristoljubja kjer so mnogi v njih vpeti na nepošten način.
      Ta okostenela levičarska struktura je še danes vpletena v vse pore družbe z ciljem uničevanja in onemogočanja da Slovenija zaživi kot primer uspešnega države.

     • lili pili

      Lustracija ni bila mogoca, ker bi potem tudi dobri bivsi komunisti morali zapustiti polozaje, tudi jansa.

      Da so vse socialdemokratske stranke leve ni nobena skrivnost, da so lopovi tudi na desni strani je jasno, luka koper, interevropa, istrabenc, droga….. vse desnicarji.

      Tomsica pa si zamenjal za pucnika, ostalo cec ali manj drzi…

  • հեթանոս

   Kaj te muči ? Si dobro ? Tabletke pomagajo.

  • šrauf

   In ti bi 100% volil za SDS.

  • Republic Commando

   Daj ne bluzi Govnar, če bi Janša odstopil bi se pa na njegovega naslednika spravljali, tako , da resno ne bluzit , da sovražite samo JJ , ostalo vam je pa pri SDS všeč. Pizda leva retardirana

  • sprehajalec

   pa prevzela bi skrahirano državo z jeznimi učiteljicami in sestrami.

   naj bodo učiteljice jezne na levičarje, ne na Ivana janeza…

 • mare

  Nasploh bo to vlada zelo kratkega daha

  • lili pili

   Tako so govorili tudi za prejsno…..

   • sprehajalec

    rezultat bo nadaljnih 20 milijard več dolga. To je tudi cilj takšnih vlad, da zagotovijo nemoten cash flow “našim” pijavkam prisesanim na javno.

    vendar ne bo šlo v nedogled…

    • večni srb

     Slovenija je v nepremičninah vredna 200 milijard, ko se bomo približali tej številki, je prodano.
     Zdaj pa, kdo si bo do takrat več nagrabil, naj vam bodo migranti vzor.

    • lili pili

     Ne govorit kaj bo, tako je jajo govoril in do danes ni nic naredu, sa bi se stvari izboljsale..

     • sprehajalec

      Nihče se ne spominja let 2004-2008 po kakšni krizi. Nasprotno, Ljubljančanom se je še fino zdelo, kako poceni je v new Yorku za njih….

     • lili pili

      Tudi na svetu je ni bilo potem pa leta 2008, ko jsjo zgubi na volitvah nastave svetovna kriza, zdaj mi je jasno zakaj….

     • sprehajalec

      Kot je dejala Merklova leta 2010. V EU ni več krize. Kriza ostaja v Sloveniji in na hrvaškem, ki imata globji strukturni problem….

     • lili pili

      Ja lepo je povedala, trenutno je jriza samo v jajotovi glavi….

     • sprehajalec

      Tit-tak tiktaka ura

      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

      1,6 milijarde za obresti na leto, pa še ni konca. vsaka vlada zadnjih 8 let vzame novih 20 milijard pufa….

     • lili pili

      Upam,,da bos kdaj dojel, da vecino kreditov na svetovni ravni ni mogoce nikoli vrniti, se najmanj pa ameriski dolg, ki ima kar 12 nicel..

      Izsiljujejo pa male drzave, da vracajo kredite zasebnim bankam, ki imajo od tega ogromne dobicke.

     • sprehajalec

      zakaj se jih pa jemlje, če jih ni možno vrniti? Da se koga nategne ali kaj?

     • lili pili

      Ja pravila so rszlicna mali jih morajo vracat, velikih ne mores prisilit, brez kreditov pa ni kapitalizma, se ustavi in pok…

     • sprehajalec

      veliki dolgujejo svojim bankam pač, mali pa njihovim….

     • lili pili

      Zato pa nas silijo, da vse prodamo, ker oni lahko pokupijo vse mi pa nimamo s cim…. to je enosmerna ulica…

     • sprehajalec

      Nihče nikogar ne sili. Za nafto lendava ni nihče nič silil o kakšni prodaji, je crknila v “naših rokah”. Pa plejada muzejskih štajg, katere je hotel pohlepni tujec, ampak mi se nismo dali: mariborsko Pohorje, zelenica, kanin, Kobla.

      S svojimi žulji svoj gospodar. Tudi kruppu se je z užitkom pljunilo v obraz, da je lahko dimnik na jesenicah, ki krasi špar center ostal v “naših” rokah. Ni večjega užitka.

     • lili pili

      Drzi kar si nusal ampak mi se vedno dokaj dobro zivimo in hranimo svoje kapitaliste, ki pa vsi niso sposobni voditi podjetij…

     • sprehajalec

      Na puf živimo Piliću. Vse sanje pa se nekoč končajo…

      kaj misliš, do kam gre lahko ta številka? vsak mandat zadnjih 8 let je 20 milijard višja…

      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/slovenia

     • lili pili

      Res je pa kdo katera drzava ne….

     • sprehajalec

      Ja, njihove banke ji posodijo denar. Naši pa nemške pa ameriške posojajo… potem pa cviljenje, imperialisti, kolonialisti, odpis dolgov, bansterji.

      pa saj je bilo že vse videno pri Jugi. sedaj prihaja le še II del.

     • lili pili

      Vaznomda bomo preziveli, jaz ostanem ti pa se bos preventivno izselil, ker tukaj ti ni za ziveti..

     • sprehajalec

      Kot je dejal kardelj, ni važno če vsi pomrejo, važno da tisti pravi ostanemo….

     • lili pili

      Zal je res rekel oziroma napisal, ni dvoma je bila leta 41 45 tudi drzavljanska vojna oziroma revolucija poleg borbe proti ukopatorju. Zmagali so spretnejsi…

     • sprehajalec

      Zmagali so tisti, katerim so prišle zmagat enote iz juga.

     • lili pili

      To je diskutabilno, z juga so prisli tudi ustasi, domobrani, cetniki in jla, pa se veliko nemcev, ki so se umikali iz balkana vseh je bilo vec kot 300.000

     • sprehajalec

      saj zato je bila pa osvoboditev po predaji nemčije. ko so omenjeni odšli.

     • lili pili

      Ja bila je guzva, predati se niso zeleli, eni so pot prehodili dvakrat…

     • sprehajalec

      Vidim da te veselijo povojni poboji vojnih ujetnikov. Pravi junak si…

     • lili pili

      Sploh nisem junak, me pa zanima, prebral sem vse revije nove zaveze tako da sem objektivno informiran, tudi nekaj knjih, ki so jih napisali preziveli domobranci ….. tudi govoril z nekaterimi, pa ti..

     • sprehajalec

      Tudi sam sem govoril z takrat še kakžnim živim Borcem, pa slišal žive priče, ki so jim potolkli ponavadi strice.

     • lili pili

      Ne razumem kaj si hotel povedati, jaz sem govoril z janezom zdesarjm, antonom drobnicem 7n sestro tineta velikonja…

     • sprehajalec

      Kot zasliševalec in operativec SDV?

     • lili pili

      Kot oseba, ki ga je zanimalo njihovo pricevanje…

     • sprehajalec

      je ena bistvena razlika. Velike so dolžne svojim Bankam, mi pa njihovim.

     • lili pili

      Drzi pa je krog sklenjen zakaj bi pol prodajali svoje, pufe tako in tako moramo vrniti..

     • sprehajalec

      ker če ne prodamo, potem gre v kurac. Kot je pokazal primer nafte lendava, casino portorož, Pohorja, zelenice, koble, kanina, Železarn, Isker, Elana, itd, itd…

      Zadnjič niste nič svilili, ko so “naše” Gorenje prodali. Cvilite samo v dveh primerih, telekom, pa luka. ki sta bankomata “našega” SD kadra.

      razen če je narodnogospodarski cilj obdržati v “naših” rokah v bankrotu.

     • lili pili

      A ves da nemci in ostali na zahodu niso vsega prodali se najmanj telekome ampak jih kupujejo po evropi in nas delajo odvisne..

     • sprehajalec

      Oni se od nas razlikujejo, da znajo menežirati. In imajo know how.

      Pravzaprav nihče ne preprečuje da Slovenci ne kupijo naprimer deutsche telekom pa naredijo nemce za koloniste Slovencem. Vprašanje pa je, če je dovolj denarja.

     • lili pili

      Ni denarja smo pre mali, vracamo se v cas pred letom 41, ko prakticno nic pomemnega ni bilo v rokah slovencev, vemo pa kako so takrat nasi ljudje ziveli…

     • sprehajalec

      kako pa veste, kako ste takrat živeli? kaj slabše ali bolje od Avstrijcev?

     • lili pili

      No mene se ni bilo, obstajajo pa pricevanja ljudi, ki so to doziveli. Ogledate si jih lahko v oddaji pricevalci, avtor g. Mozina in spomini, vsi sodelujoci povedo tudi veliko o zivljenju pred vojno.

      Splosen vtis je bil, da je vecina zivela v pomanjkanju… zanimivo, da so nekateri prvic prisli do boljse prehrane z prihodom italijanov, makaroni, bela moka, riz, sladkor…

      Zanimivo je tudi, da so italijani tudi dajali place nekdanjim jugo oficirjem..

     • sprehajalec

      Tudi moji starši imajo hudo slabe spomine na otroštvo v novi jugi. Pomanjkanje, lakota….

     • lili pili

      V povojni jugi, jaz ima lepe spomine, ni bilo lakote, vsako leto za 10 dni na morje…

     • sprehajalec

      Ja, če je bil fotr Partijc pa Borc.

     • lili pili

      Nic od tega, kvalificiran delavec, res pa je da ni pil in kadil kot tvoj….

     • sprehajalec

      moj je bil vodstveni kader. pil pa ni….

      Samo se je težko “znašel” v tistem sistemu, bil je naivčina. Kot so dejali, kdor v socializmu ni kradel je bil bedak…

     • lili pili

      Pa brez sole, zato se je pol tesko znasel..

     • sprehajalec

      že takrat univerzitetno izobrazbo.

     • lili pili

      Vsaka cast, ti je verjetno nimas…

     • sprehajalec

      Ne nimam. Imam pa stopnjo više.

     • lili pili

      Pol si carovnik oz mag…

   • macon

    Kaj je naredila ta vlada zate in za Slovenijo, kateri ukrep ti je izboljšal življenje?

    • večni srb

     Socialni krediti so verjetno kaj pomagali, če bi vladala desnica, ne bi tretjerazrednim dali nič in bi vse milijardne kredite razdelili med svojo volilno bazo.

    • lili pili

     Jaz sem samo napisal, da se jajo ponavlja, naredi pa nic konkretnega..

 • Republic Commando

  Ajga SamoRes, tih bot :)

 • Monika

  A si iz pekla prjadru? Se te človek kar ustraši, ker je pri nas toliko levičarskih peklenščkov. Sem pred internet naštimava kar križ, da je tvoj vpliv in vplivi globoke države čimmanjši
  A so te tvoji levičarski idioti ki jim je v peklu prekleto vroče poslal da pomagaš svojemu marionetnemu klovnu in globoki državi? So te že v peklu podučili in te usmerili kakšna pot pelje do murgl in sticev iz ozadja? Tam te bo vrhovni peklenšček zelo vesel, le svojo večno pokornost mu boš moral zapisati. Pa saj ne bo težko ko pa imaš tako poslanstvo tvojih večnih peklenščkov.
  Ma ko maš dve smrtne glave bo že nekaj na tem …

 • lili pili

  Ta intervju je bil v noriskem kraljestvu….

  • sprehajalec

   ivan janez vam gre v nos, ker nasprotuje avtohtonistični teoriji Jovana Deretića in Vuka Karadžića pod imenom; Srbi svi i svuda.

   • večni srb

    Važno je, da nas ni več v Piranskoj uvali, vseh krajih ob južni meji in v nuklearki. Janez je pa res genij.

   • lili pili

    Ijj naj se poglobi v zgodovino svojega naroda, pa naj njim pise pravljice, mi imamo kekca in pika.

    • sprehajalec

     Vaše štetje se je začelo s Prvim kekcem in z na svoji zemlji….

     Eni imamo druge poglede. Vaš kekec namreč ne more pojasniti

     Gran Doline v Španiji, s podobnimi ostanki kot jih imajo Divje babe ali pa Babji zob pri nas.

     https://www.britannica.com/place/Gran-Dolina

     zato na vse reagira s posmehom Piliću….

     • lili pili

      Nasmeh je skupen poplnim bebcem in zelo pametnim, hvala

     • sprehajalec

      Modre misli piliću. Globoke….

     • lili pili

      Moral bi napisati duboke, da bi razumel

     • lili pili

      Vase stetje se pa je zacelo z prvim kakcem vasega ljubljenega vodje…. hooo

     • sprehajalec

      Nihče Piliću ni razvil bolj časovno globjih teorij kot vi Srbi Piliću. narod Ainu u japanu, drevni Srbi? Pa Srbi svi i svuda Vuka Karađića pa Garašinina? Pa Vinčansko pismo, najstarija ćirilica..

      Noričani so zanesljivo bili praslovenci. O tem pričajo avstrijski gorski toponimi in hidronimi ter ime dežele.

     • lili pili

      Moram te rszocarat, nisem srb, se ena tvoja netocna ugotovitev..

     • sprehajalec

      Morda nisi, vendar ti u prsima kuca srce junačko…

     • lili pili

      Vsak ima svoje srce in se tak junak se na wc poka….

     • lili pili

      Praslovenec, kaj pa pra udba je ze bila

     • sprehajalec

      Ni treba po stari navadi levičarski zasmehovati. lepo sem tze prosil za pojasnilo imena Jamskega useka Gran Dolina v Španiji.

     • lili pili

      Priznam ne vem lahko pa pojasnis in se ne bom delal norca..

     • sprehajalec

      ne vem zakaj bi pojasnjeval nekomu, ki “itak že ve”. pa zgodovinsko znanost deli na to katera politična opcija jo napiše.

  • Republic Commando

   Še en debil leviĆarski, danes ste pa aktivni.

   • lili pili

    Zarradi takih gobezdacev kot si ti je sds tam kamor sodi, v oslovski klopi parlamenta…

 • macon

  Bravo, kadaver, le da bo za tvojo rit poskrbljeno, tudi če vse propada. To ste vi, komunajzarji, večina vas ima celo škodo pa ste še vedno komunajzarji, ker je hrbet željan biča, hlapec pa se spreobrne, ko se v grob zvrne.

 • Valter BraniSlav

  Tovarisa / gospoda Jansa in Kucan pri meni
  NE PERETA DENARJA.

  • Marjan

   Za gospoda Janšo sem prepričan da NE, za Kučana pa to vsekakor ne drži. Ko je bila odkrita bančna luknja NLB kjer se je ukradlo in opralo več kot 5 milijard evrov, a misliš da je Kučan čakal križem rok, pa še podporo krivosodja in levičarske propagandne mašinerije IMA?

 • Vlado

  Ti levičarski posranec, a ti že kaj rastejo rogovi na podlagi tvojega kozjega obraza ki dobivajo podobo peklenščka poslanega direktno iz večnega pekla od levičarskih zločincev ?
  Tvoj komentar kar odgovarja zlodeju in tvojim smrtnim glavam ki jih gojiš v svojih gnilih genih.
  A mogoče rabiš kakšnega kašnega egzorcista da ti prečisti usrane gene in ti pokaže pot do kulture, poštenja in do spoštovanja drugače mislečih?

 • Joža

  Pa pa, lepo se imej v peklu!

 • Sredina

  pomena pridevnika ekskluziven še niste osvojili očitno…

  • Boris_j

   So, so. Pomen je seveda severnokorejski. Ekskluzivnost pomeni, da je Nova24 edini medij z dostopom do Ljubljenega voditelja.

   Vsi drugi bi se izgubili v Ivanovi prodani megli. Dol s Triglava morda niti ne bi našli poti nazaj v svoje studie. Starinarji Nove se v tej neskončni belini (že kar naravni katastrofi) odlično znajdejo, saj je za njih sploh ni.