fbpx

[Video] Ekskluzivno razkrivamo obraze operativcev globoke države, ki intenzivno rušijo vlado!

Operativci globoke države (foto: Nova24TV)

Voditelj oddaje Kdo vam laže? Boris Tomašič je v drugem delu svoje oddaje v sredo, 11. novembra 2020 spregovoril o operativcih globoke države, ki si prizadevajo, da bi zrušili vlado Janeza Janše. Pri tem je Tomašič opozoril, da ne bo govoril o nekdanjem slovenskem predsedniku Milanu Kučanu, temveč o samih operativcih globoke države, ki se te dni trudijo na mesto novega mandatarja še pred samim padcem vlade ustoličiti ekonomista Jožeta Damijana. Za operativce globoke države je Tomašič imenoval predsednika propadle Zares Gregorja Golobiča, nekdanjega sekretarja stranke Zares in ideologa ekstremne levice Bogdana Biščaka, vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana, medijskega tajkuna obsojenega goljufije Martina Odlazka, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela.

“Zdaj smo videli, da je Jože Damijan, kot profesor, kot nek neodvisni strokovnjak napisal nek program, povabil Marjana Šarca, Tanjo Fajon, Alenko Bratušek, Luko Mesca, da jim predstavi program in rekel: “Dajte mene za Predsednika Vlade, ker jaz imam boljši program in bomo to naredili, in bomo prevzeli oblasti, in prepričali še tistih par poslancev, ki nam jih manjka.” Stvar izgleda kot neka državljanska pobuda,” je bizarnost ideje o opozicijski koaliciji ustavnega loka v uvodu o imenih in obrazih globoke države opisal voditelj oddaje Boris Tomašič.

A videz vara. Ne gre zgolj za kakšno državljansko pobudo. “Kot vse v Sloveniji, tudi to ni naključje,” je opozoril Tomašič in spomnil na fotografije, Damijana ki sedi na kavi v družbi Bogdana Biščaka. v zelo dobrih odnosih pa naj bi bil tudi s predsednikom propadlega Zaresa, Gregorjem Golobičem, ki vse odkar se je umaknil iz aktivne politike vleče niti iz ozadja. “Načrtujejo, kako bi zrušili Janeza Janšo,”  je povedal Tomašič.

“Dobil sem ekskluzivne informacije,” je napovedal Tomašič. “Obstaja skupina ljudi, ki jih operativno vodi – in tu so potem še nadaljnji operativci – Gregor Golobič. Njegov šef vemo, da je Milan Kučan, a o njem ne bom govoril, ker vemo, da ne verjamete, da starček še kaj dela.”

Golobič glavni operativec
“Gregor Golobič je glavni operativec in zadolžen za rušenje Janševe vlade,” je povedal Tomašič. “On je eden izmed tistih ljudi, ki najbolj trpi, če niso njegovi na oblasti – njegove marionetke.” Po Tomašičevem mnenju mora, zato, da bi Golobič lahko naprej peljal svoje posle, biti na oblasti nekdo, ki je “primerno nesposoben”. Kot primer take primerne nesposobnosti je Tomašič izpostavil predsednika LMŠ Marjana Šarca.

Gregor Golobič in Bogdan Biščak (Foto: STA)

Ob tem je Tomašič spomnil, kdo je Gregor Golobič. “On je bil generalni sekretar stranke LDS, Liberalne demokracije Slovenije, ko je bil predsednik te stranke Janez Drnovšek. On je bil tisti operativec, ki je vse vodil v ozadju, ki je zagotavljal, da se nič ne zgodi brez soglasja stricev iz ozadja.” LDS je nato propadla, Drnovšek umrl, Golobič pa je ustanovil Zares, a mu ni uspelo prevzeti vajeti države. “On in človek, ki bi bil sposoben aktivno iti v politiko, vodit to politiko, biti transparenten, se pojavit, ampak zmeraj deluje iz ozadja in ga ne boste praktično nikjer videli, razen ko je zares kriza, da pride na nacionalko kaj pokomentirat.”

Po Tomašičevih trditvah je ravno Golobič trenutno zadolžen za rušenje vlade. “Ta akcija je brutalna. Videli smo od protestov, do nespodobnih ponudb poslancem, do groženj, podkupovanja. Vse živo se dogaja v ozadju.” Tomašič je ob tem izpostavil, da ga lahko Golobič zaradi teh trditev toži, napovedal, da se bo na povabilo sodišča odzval in bodo lahko prišli pričati tudi vsi ostali, ki jih bo še imenoval. “Obravnava bo zelo zanimiva, jaz se bom potrudil, da bomo dobili dovoljenje, da to tudi prenašamo. Zato tudi zdaj o tem govorim.”

Vpletena tudi Biščak in Han
Golobičev oproda naj bi po Tomašičevih trditvah bil Bogdan Biščak, ki velja za ideologa ekstremne leve politike. Po izobrazbi pravnik, v preteklosti pa sekretar stranke Zares. Biščak deluje na nekoliko nižjem nivoju, on naj bi bil tudi zadolžen za komunikacijo z Damijanom.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han (Foto: STA)

Eden od operativcev globoke države naj bi bil tudi vodja poslanske skupine SD Matjaž Han, ki po mnenju Tomašiča na zelo prefinjen način v ozadju pelje zgodbo o prevzemu oblasti in vrnitvi levice na oblast. “Njih ne zanima kdo bo predsednik vlade. Njih ne zanima kakšno dejansko moč bodo imeli, dokler je za njih poskrbljeno.” Pri tem je Tomašič spomnil na Hanove povezave s Petrolom. Han je po Tomašičevem mnenju “zelo pomemben dejavnik v tej zgodbi in naj je treba biti pozoren.”

Operativci sestankujejo pri Odlazku
V nadaljevanju je Tomašič kot enega ključnih akterjev, pri katerem se celo sestajajo operativci globoke države imenoval medijskega tajkuna Martina Odlazka, v preteklosti obsojenega goljufije, ki ima v lasti vrsto revij, časopisov in radijskih postaj. Kot smo v preteklosti izpostavili na Nova24TV, Medijska skupina Odlazka Media24 dnevno izdaja časopis Svet 24, športni dnevnik Ekipa SN in Salomonov oglasnik, v njeno zaledje pa spadajo tudi tednik Reporter, križanke, radijske postaje AktualVeseljak in Salomon ter televizija Veseljak.

V preteklosti smo že velikokrat prikazali Odlazkovo hobotnico. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Iz medijske hobotnice je razvidno, da Odlazek skupaj s svojimi otroki prek podjetja Eurofit, d.o.o., katerega lastniki so v večini Martin Odlazek in s po 8 odstotki še Domen OdlazekNejc OdlazekLiza OdlazekMaja OdlazekMeta OdlazekTina Odlazek in Gašper Odlazek, neposredno lastniško obvladuje podjetja Dolenjski list, d.o.o., Salomon, d.o.o., RGL, d.o.o., Veseljak TV, d.o.o., Kočevski tisk, d.d., Media storitve, d.o.o., Studio D, d.o.o., Radio Kum, d.o.o., Lepenka, d.d., Agencija24, d.o.o., Svet24, d.o.o., Blue trade, d.o.o., poleg tega pa smo na Nova24TV že poročali, o Odlazkovem najemu več kot 40 blagovnih znamk nekdanjega založniškega podjetja Delo Revije. Če bi pravna država začela delat, je zatrdil Tomašič, bi Odlazek največ izgubil, med drugim zaradi koncentracije medijev.

Preko računskega sodišča pritiski na Počivalška
Naslednji v vrsti operativcev je ljubljanski župan Zoran Janković, ima navkljub temu, da je skoraj pokopal Karla Erjavca še vedno velik neformalni vpliv. Tomašič je spomnil na Jankovićeve afere Framacevtka in Stožice, ter navedel, da je Janković zraven, ker rabi zaščito. “Če bo ta vlada uredila delovanje pravosodja, če bomo postali res prava demokracija, bo Zoran Janković končal v zaporu.” Ob tem je Tomašić spomnil na neslavno Jankovićevo izjavo v oddaji Nedeljom u 2 na HRT1, kjer je povedal, da je vse dokler nasprotuje Janezu Janši nedotakljiv.

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel. (Foto: STA)

Zadnji od imenovanih operativcev je, kakor ga je označil Tomašič “prijatelj Martina Odlazka”, predsednik Računskega sodišča, Tomaž Vesel. Po mnenju Tomašiča bo Vesel poskrbel, da bo poročilo Računskega sodišča takšno, da bo bremenilo ministra za gospodarstvo in predsednika SMC Zdravka Počivalška, da bo bremenilo Vlado. Šlo naj bi za pritiske na Počivalška, da skupaj s SMC zapusti Janševo vlado, v zameno pa bi mu spregledali, vse kar so mu sami zakuhali. Vesel pa ne samo, da prijateljuje z Odlazkom, temveč naj bi bil prijatelj tudi s Čeferinom, v nekaterih krogih pa naj bi celo razmišljali o njem kot mogočem bodočem mandatarju.

Ivan Šokić