fbpx

[Video] “Evropa bo še naprej kontinent migracij,” je dejala Angelika Mlinar in v “nacionalnem interesu” dobila slovensko državljanstvo

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Evropa bo še naprej kontinent migracij,” je nekdanja avstrijska evropska poslanka in kandidatka za ministrico za kohezijo Angelika Mlinar izjavila v enem izmed predvolilnih oglasov. Kot kaže, je to dovolj in v “nacionalnem interesu” tranzicijske levice, za podelitev slovenskega državljanstva.

“Mi iz NEOSA ne želimo nobene trdnjave v Evropi. Obstajajo ljudje, ki so primorani, zaradi pomanjkanja in obupa zapustiti lastno domovino. Evropa se tukaj lahko in mora odzvati s pomočjo. Ampak ne smemo si dovoliti, da bo ta pomoč izvedena le s  strani določenih držav. Zato potrebujemo skupno Evropsko Azilno politiko in skupni Evropski azilni sistem. Mislim, da bo tako Evropa še naprej kontinent migracij,” se je Angelika Mlinar hvalila v volilnem oglasu za evropske volitve leta 2014. V dobrem letu je sledil masivni migrantski val na Evropo, na katerega se EU ni odzvala, nato je sledil popolni kolaps v posameznih državah Evrope, kot so Nemčija, Francija, Belgija in Švedska. Vlada Marjana Šarca pa je očitno zlorabila zakonodajo, da je lahko pomagala novi članici svojega omrežja.

Kandidatka za kohezijsko ministrico Mlinarjeva bo tako že v ponedeljek prevzela odločbo ministrstva za notranje zadeve in z zaprisego postala državljanka Republike Slovenije. Tudi odločitev avstrijske vlade je bila po navedbah stranke SAB pozitivna in bo Mlinarjeva državljanka obeh držav.

Mlinarjeva ne izpolnjuje zakonskih pogojev za podelitev državljanstva, je pa v nacionalnem interesu tranzicijske levice
Precej nenavadna je odločitev vlade Marjana Šarca, da je podelitev slovenskega državljanstva Angeliki Mlinar v slovenskem nacionalnem interesu. Brez slabe vesti bi lahko rekli, da je Šarčeva vlada zakonsko določbo grdo zlorabila. V njej izrecno piše sledeče: “Ne uporablja se kot instrument reševanja pomanjkanja ustreznih strokovnjakov na posameznih področjih.” Tudi, če bi bila torej Mlinarjeva strokovnjakinja, nepogrešljiva za Slovenijo, po zakonu ne bi obstajali razlogi za podelitev državljanstva.

https://twitter.com/jocarules/status/1205420642335707136?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Da je Angelika Mlinar, sicer avstrijska propadla liberalka, pravoveren kader tranzicijske levice, potrjuje tudi podatek, da jo je v okviru Foruma 21 gostil Milan Kučan. Prav tako smo na Nova24TV razkrili njene povezave s krogom bivše notranje ministrice Katarine Kresal in zloglasnega odvetnika Mire Senice. Med drugim je bila neuspešna pri podjetniški karieri, ko se je opekla s peko “angelskih” keksov. A takrat, ko ne gre na trgu, gre z lahkoto v slovenski politiki, če imaš prave povezave. Mlinarjeva bi namreč z vsako povprečno službo zaslužila plačo slovenskega ministra, če bi bila perspektivna še nekajkrat več.

Dve ljubiteljici liberalne migrantske politike. (Foto: Facebook)

Luka Perš