fbpx

[Video] Franc Jurša razgalil levo opozicijo in njihove laži: “Par dni osebno doživljam strašne pritiske, kako bom glasoval. Glasoval bom ZA!”

Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša (Nova24TV)

Mark Boris Andrijanič je bil imenovan za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo. Zanj je glasovala večina poslank in poslancev. Zakaj je zanj glasoval tudi Franc Jurša, vodja poslanske skupine DeSUS, je brez dlake na jeziku razkril v svojem govoru. Povedal je, da je bil pred glasovanjem deležen vrste pritiskov, kar dokazuje, da levica ne pozna sramu in zavor, ko gre za boj za oblast. 

Poslanci DZ-ja so na izredni seji Marka Borisa Andrijaniča potrdili za ministra brez resorja, pristojnega za digitalno preobrazbo. Za je glasovalo 45 navzočih poslancev, proti jih je bilo 44. Andrijanič, ki prihaja iz kvote NSi-ja, je takoj po glasovanju prisegel pred DZ-jem in na kratko nagovoril poslanke in poslance. “Vašega glasu proti ne štejem kot glas proti digitalizaciji in Sloveniji, ki je odprta v prihodnost in razvoj,” je dejal.

Preberite tudi: Nikoli jim ni prav: Vlada odložila glasovanje o predlogih zakona, ki jima je opozicija nasprotovala, in to sedaj opoziciji ni povšeči?!

Pred glasovanjem o novem ministru Andrijaniču, je svoj glas obrazložil tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša, ki je dejal, da bo ZA ministra glasoval zaradi pritiskov nanj, ki ga je deležen s strani leve  opozicije. “Par dni osebno doživljam strašne pritiske, kako bom glasoval. Pritiski prihajajo iz vseh koncev. Enostavno jih je zelo težko prenašati. Postavljajo se nam kontrolorji glasovanja. Najbolj kar me boli je, da mi nekdo zatrjuje, da se “dealam”, da se odpelje v predal eni zakon, da se odpelje drugi zakon in da potem bom glasoval za kandidata za ministra. Vse to je velika laž,” je bil jasen Jurša in dodal, da bo zaradi tega glasoval za.

Kolegom iz opozicije je Jurša predlagal, da v kolikor želijo, da bo kdaj glasoval tudi za njihove dobre predloge, naj ga pustijo pri miru. Po obrazložitvi glasu je bilo po dvorani mogoče slišati ploskanje, ki zagotovo ni prišel iz strani leve opozicije. Jurša je levi opoziciji, ki se predstavlja kot bolj papeško od papeža, nalil čistega vina.

Glede izvajanja pritiskov se je odzval tudi premier Janez Janša in poudaril, da Ustava RS neposredno varuje svobodno odločanje poslancev v Državnem zboru RS. Kazenski zakonik grožnje poslancem obravnava kot kaznivo dejanje. Upam da policija ter tožilstvo spodnjega dokaza ne bosta spregledala,” je bil jasen. 

E-Maribor/Sara Kovač