[Video] Franc Kangler po desetih letih zrežirane sodne kalvarije: Za pravično in pošteno Slovenijo z gibanjem Povežimo Slovenijo!

Franc Kangler (Foto: Facebook)

Po desetih letih številnih procesov zoper nekdanjega župana Maribora, se je slednji oglasil in pojasnil, da ima dovolj deset let krivic, ki so se mu dogajale. “Ni vseeno, kar se dogaja v tej družbi, ampak, da mora človek deset let trpeti krivice, deset let duševnih stisk,” je kritičen. Želi si, da bi vsak posameznik, prav tako pa tudi on deležen pravice in resnice. S tem namenom se je včlanil v gibanje Povežimo Slovenijo. “Resnica vedno zmaga, zato sem se tudi aktivno vključil v Gibanje povežimo Slovenijo, da z dialogom preprečimo delitve na leve in desne, da skrbimo za pravično in poskrbimo za pravično in pošteno Slovenijo, ki bo do vseh enaka.”

Na družabnem omrežju Facebook se je oglasil nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki danes obeležuje deseto obletnico njegovega trpljenja. “Deset let strahu, deset let stiske, deset let je, odkar sem imel hišno preiskavo, 116 kriminalistov, velika novinarska konferenca Katarine Kresal, bivšega direktorja policije Fanka Marjana, deset let krivic, agent Udbe Janez Žirovnik je odrejal vse zame na sodišču,” je pojasnil in poudaril, kako je bilo vse zrežirano.

Rablji celo nagrajeni
“Ni vseeno, kar se dogaja v tej družbi, ampak, da mora človek deset let trpeti krivice, deset let duševnih stisk,”
je kritičen. Pri tem izpostavi, da njegova družina že deset let trpi, ker so nekateri zrežirali celotno zgodbo, ker je bil prenevaren kot župan Maribora. “Ker sem vse kar sem obljubil v Mariboru, sem tudi naredil,” je bil jasen. Od lutkovnega gledališča, gondole, ljudskega vrta, trga, kulturne prestolnice Evrope in ostalega.

Okrožni sodnik, nekdanji uslužbenec SDV in Sove Janez Žirovnik. (Foto: STA)

 

“Nato pa ti pošljejo policijo, tožilce, sodne postopke in bori se pred ljudmi deset let,” je dejal in izpostavil, kako so novinarji deset let pisali, kako se je “Kangler znašel na sodišču”, “Kangler obsojen, izgubil je mandat”. Prepričan je, da ga je sodnik obsodil zato, da je izgubil mandat za župana, vpleteni pa so bili za omenjena dejanja nagrajeni. “Glavni tožilec je postal generalni tožilec, Fank je postal generalni direktor policije, sodnik, ki ga je obsodil pa napreduje.”

Kanglerja preganjali zaradi 40 let starega traktorja, Jankoviću odpisali 16 milijonov dolgov
“Preganjali so me, kako sem si lahko kupil 40 let stari traktor, zakaj sem moji hčerki nakazal 500 evrov na TRR,” je dejal. V nadaljevanju izpostavi zgodbo družine Zorana Jankovića, ki so jim odpisali 16 milijonov, oziroma skupno skoraj 29 milijonov dolgov. “Pri tem mu novinarji ploskajo, njemu lahko, mene in vas pa za 500 evrov” je še dejal. Vrhovno sodišče je v primeru Kangler v nadaljevanju dosodilo, da mu na mariborskem sodišču ne morejo soditi, saj mu ne morejo zagotavljati poštenega sojenja. “In moje stvari preselijo po Sloveniji.”

Gibanje Povežimo Slovenijo, logotip. (Foto: rtvslo)

Kangler poziva vse, da se je potrebno v življenju boriti za resnico. “Resnica vedno zmaga, zato sem se tudi aktivno vključil v Gibanje povežimo Slovenijo, da z dialogom preprečimo delitve na leve in desne, da skrbimo za pravično in poskrbimo za pravično in pošteno Slovenijo, ki bo do vseh enaka,” je dejal na koncu.

Sara Rančigaj