[Video] Ganljivi prizori: V Zagreb prispelo truplo mladega vojaka, padlega v napadu talibanov v Afganistanu – Na letališču ga je pričakal sam državni in politični vrh

Letalo s truplom ubitega Josipa Briškega (Foto: MORH)

Na zagrebškem letališču Pleso sta državni in vojaški vrh skupaj z nekaterimi predstavniki drugih držav zveze Nato in družine pričakala truplo vojaka Briškega, ki je bil v sredo ubit v napadu talibanov v Afganistanu. Pokopan bo v soboto, od četrtka pa je na ministrstvu za obrambo odprta žalna knjiga. Vojaka, ki sta bila v napadu ranjena, naj bi bila izven življenjske nevarnosti in se bosta v kratkem vrnila v domovino.

Na zagrebško letališče Pleso je danes prispelo truplo hrvaškega vojaka Josipa Briškega, ki je ta teden umrl po napadu talibanov. Krsto je dostavilo ameriško transportno letalo C-17, poleg družine ubitega vojaka pa je po poročanju Jutarnjega lista truplo na letališču pričakal celoten državni in vojaški vrh. Tam so bili namreč predsednica Kolinda Grabar Kitarović, predsednik vlade Andrej Plenković, minister za obrambo Damir Krstičević in načelnik generalštaba oboroženih sil Republike Hrvaške Mirko Šundov skupaj z ostalimi sodelavci in drugimi visokimi uradniki ministrstva za obrambo in Hrvaške vojske. Navzoči so bili tudi predstavniki držav članic Nato, in sicer Združenih držav Amerike, Francije, Nemčije, Češke in Albanije.

Briški je bil pripadnik poveljstva specialnih sil
Po organiziranem sprejemu krste je bila ob 11. uri organizirana tudi komemoracija na ministrstvu za obrambo, kjer je od četrtka odprta žalna knjiga. Briški, ki je imel 27 let, bo pokopan v soboto, Hrvaški vojski pa se je pridružil novembra 2014, od septembra 2016 pa je pripadnik poveljstva specialnih sil. V Afganistanu je sodeloval pri svetovanju in mentorstvu afganistanskih varnostnih sil, to pa je bila tudi prva mednarodna misija, na kateri je sodeloval. Za njim sta ostala žena in enoletni sinček.

Letalo s truplom ubitega Josipa Briškega (Foto: MORH)

Je Josipova mati slutila, da se bo zgodilo nekaj strašnega?
Za Večernji je spregovoril prastric vojaka Tomislav Raič: “Besede ne morejo opisati te žalosti. Ne zato, ker je moj, pač pa ker je bil resnično dober fant. Ni bil pijanec, ni hodil po bifejih. Resnično je bil veseljak in je imel veliko prijateljev, tam kjer je bil on, je bilo veselje.” O Josipu je spregovorila še Anđela Raič: “Soprogo je spoznal prek sestre, skupaj študirata. Njegov oče dela na Dunaju. Vsak večer so se mu javljali prek kamere, niti en dan ni minil, ne da bi videl svojo ženo in sina.  A kot da bi njegova mati nekaj slutila, se mu je v zadnjih dneh nenehno javljala in preverjala, kako je ter kaj dela. Še en večer prej so se slišali, nihče si ni mogel predstavljati, kaj se bo zgodilo naslednje jutro.”

Napad na hrvaške vojake v Afganistanu (Foto: MORH / M. Čobanović)

Ranjena vojaka naj bi bila izven življenjske nevarnosti, kmalu se vrneta v domovino
Kot smo na Nova24TV že poročali, sta bila v napadu talibanov, ki se je zgodil v sredo zgodaj zjutraj v bližini afganistanskega Kabula, ranjena še dva hrvaška vojaka, ki pa naj bi bila po včerajšnjih Krstičevićevih navedbah izven življenjske nevarnosti, njun povratek v domovino pa se pričakuje v naslednjih 7 do 10 dneh. Na delu je bil samomorilski bombni napadalec, ki se je na glavni cesti pred kampom Lyon ob 8.45 z motociklom zaletel v tretje izmed vozil v koloni. Iz kampa so nemudoma prihiteli vojaki, ki so zavarovali okoliš in nudili pomoč ranjencem.

Napad na hrvaške vojake v Afganistanu (Foto: MORH / M. Čobanović)

Hrvaški vojaki v Afganistanu ne sodelujejo v bojnih operacijah
Krstičević je v sredo na novinarski konferenci pojasnil, da hrvaški vojaki v Afganistanu delujejo kot mentorji in svetovalci in kot taki ne sodelujejo v bojnih operacijah. V sklopu hrvaškega kontingenta je v Afganistan odšlo še 41 pripadnikov partnerskih držav, in sicer 31 Črnogorcev, 6 Makedoncev, 2 Albanca in 2 pripadnika oboroženih sil Bosne in Hercegovine. Afganistanski mediji so poročali, da so za napad že prevzeli odgovornost talibani.

Rok Krajnc

 • RATATA

  Prav nič manj kot smrdečezvezdaška, se mi ne gnusi hrvatska zastava.

  • Vesna Skukan

   Ti pa si moten, da ob taki priložnosti izražaš sovraštvo.

  • AlojzZ

   Po ukazu postkomunistov iščeš zunanjega sovražnika, kajne?

   • RATATA

    Meni težko kdo karkoli ukaže, povedal sem le kaj čutim, saj tukaj zelo pretiravajo s kazanjem te ostudne šahovnice.

    • Felikss_AH

     Zakaj ostudna če je pa dejansko ena od lepših v Evropi

  • Felikss_AH

   Ker sva tu kot neka miselna zaveznika, vsaj do sedaj, me resnično zanima kaj ti je tako ostudnega pri Hrvaški zastavi. Namreč meni je to ena od lepših zastav v Evropi in im jo kar zavidam v primerjavi z našo dokaj neživljenjsko zastavo. Še Srbska je bolj izrazita. Očitno že kar patološko sovražiš Hrvate… in zagotovo mora obstajati neki vzrok za to, in me prav zanima za kaj gre.

   Namreč to te sprašujem kot nekdo ki niti Žide ne sovražim… čeprav v mojih komentarjih redno izpostavljam njihove svinjarije. Osebno pa iskreno sovražim Levičarje, Dogmo Multikulturalizma in Komarje.

   • J.Smith

    LOL – Levicarje bl k komarje.

   • RATATA

    Buhvej zakaj (!)

    Morda zato, ker so odtrgali platnice vezane knjige / kronike našega Ormožana Antola Vramca (Antol Vramecz (Kronika vezda znovich zpravliena Kratka Szlouenzkim iezikom, Lublana 1578) predvsem zato, ker piše, da je pisana v slovenskem jeziku;

    morda le zato, ker si je vatikan izbral ravno ime teh nekih hrvatov, da iz vseh drugih, ki živijo na tem območju naredi neke hrvate za obrambo pred pravoslavjem in pri tem uporablja le spletke, potvarjanja, zamolčevanja, laži in dovoli nasilje;

    morda zaradi tega, ker so pomorili veliko mojih rojakov Slovencev v Jasenovcu za časa eNDeHa (tudi duhovnikov!) samo zato, ker so bili Slovenci(?);

    ali pa zato, ker je tudi 10.aprila 1941 razglašena eNDeHa okupirala dele slovenskega ozemlja in sicer se je pod hrvaško oblastjo leta 1941 znašlo pet slovenskih naselij: Bregansko selo (danes se imenuje Slovenska vas), Nova vas pri Bregani (danes Nova vas pri Mokricah), Jesenice na Dolenjskem, Obrežje in Čedem. 14. septembra 1942 so hrvaški krvoloki iz maščevanja pobili vse moške iz slovenske Planine, vas pa požgali. Slovenske fante in može so Hrvati mobilizirali v »Hrvatske domobrane«, med ustaše ali pa so jih pošiljali v nemško vojsko. Da bi se izognili vpoklicu v ustaško vojsko, so se bili možje in fantje prisiljeni skrivati, ali pa se priključiti partizanom. (Vir: Dnevnik, 16.04.2005, priloga Zelena pika; Avtor: Ernest Sečen)

    verjetno tudi zato, ker so jim za časa sfrj, ko so izvajali neuspeli projekt delanja jugoslovanskega naroda komunisti omogočili izvesti genocid nad mojimi rojaki Slovenci v Gorskem Kotarju, na obalah Kvarnerskega zaliva (Sveti Frančišek, Tuliševica…) / kar 3000 Slovencev so iz Reke odpeljali na Goli otok…. / in v Istri, ter upravljati območja kjer nikdar hrvatov ni bilo, da so te ljudi naredili za hrvate;

    lahko je vzrok temu tudi postavljena kamnita plošča Stepincu pod Triglavom, kamor nikakor ne spada in jo bo nujno odstranit z vsemi »svečanostmi«(?);

    pretežno tudi zato, ker poznam resnico iz zgodovinskih virov mdr. Helmoltova svetovno zgodovino, ki je istočasno izhajala kar v treh svetovnih jezikih, kar dokazuje, da gre za vrhunsko znanstveno delo takratnega časa. Pri pripravi tako obsežnega grdiva so Hansu F. Helmoltu pomagali Thomas Achelis, Georg Adler, Karl Arendt, Karl Georg Brandis, Berthold Bretholz, Konrad Haebler, Eduard Henck, Julius Jung, Clemens Klein, Artur Kleinschmidt, Josef Kohler, Felix von Luschan, Richard Mahrenholz, Richard Mayr, Wladimir Milkovicz, Karl Pauli, Johannes Ranke, Friedrich Rakel, Rudolf von Scala, Hans Schjoth, Emil Schmidt, Hans Schulz, Heinrich Schurk, Kurt Sethe, Alexander Tille, Armin Tille, Wilhelm Walther, Karl Weule, Eduard Graf Wilczek, Hugo Winckler, Heinrich von Wlislocki, Heinrich Zimmerer in Hans Von Zwiedineck – Sudenhorst (34 avtorjev, samih doktorjev in profesorjev!):

    Predvsem pa zato, ker dejstvovanje hrvatske »države« temelji na prevarah in lažeh in v popolnosti ustreza oznaki nacifašističnega genocidnega ravnanja za primer je zadnja njihova vojna, ki ji pravijo vojno-redarstvena operacija z zaključkom dne 05.08.1995 (Oluja), ko so s pomočjo usa in z žegnom vatikana izvedli genocid nad srbskimi civilisti in jih samo v zaključku izgnali 250.000, čeprav so se na tista območja Slavonije, hrvatske in Dalmacije naselili že pred stoletji!) in niso hoteli postati hrvati niti v obdobju, ko je bila tam eNDeHa, kar je vrhunsko prikazal Psunski v knjigi izdani 1944. z naslovom »Hrvati u svetlu historijske istine«, kjer najdeš tudi popis požganih pravoslavnih cerkva….

    No, zagotovo je pa kriv France Presheren, s tisto gorečo željo, ki jo razberem v kitici Zdravice napisane ob novini 1844. …«… ne vrag, le sosed bo mejak…«….., ja to bo vzrok, da sem začel tako natančno raziskovati in prav nič se ni spremenilo, ostalo je tako, kot je bilo! Na vseh štirih straneh neba imamo za mejake štiri vrage in ne sosede, tako kot smo imeli štiri okupatorje / prav vse »sosede«!!

    Verjetno sem tudi zavisten / »fouš«, da jim je uspelo, pa čeprav tako na silo (s križem v eni in nožem v drugi roki…) da je v par sto letih – danes uveljavljeno njeno skupno ime bilo prvotno neznatna krajina med hrvatskim Zagorjem in Gorskim Kotarjem, Slavonija in Dalmacija, ki sta danes integrirani v skupnost, pa sta bili ves čas kronovini zase, v kolikor je mogoče tako imenovati vse do konca prve vojne madžarskim kraljem podrejene deželice. Poleg tega je zelo poučen pogled na karto, ki kaže razprostranjenost posameznih verstev. Vsa dežela od vključno Dalmatinske Zagore prek Kninske krajine mimo Karlovca do Save, je označena kot grško ortodoksna. Prav tako velika območja Posavine med Požego in Donavo. Le odkod nenadoma ta nabrekla antemuralekristjanska novota, ki si je po prvi vojni prilastila nikdar njen Čakovski okraj do zliva Mure in Drave, po drugi vojni pa še Istro, ki ne le nikdar ni bila njen del, sploh nikoli v zgodovini ni bila z njo v stiku. Reški okraj je dobila izključno zahvaljujoč potrebi, da Dunaj potolaži Budimpešto, in je zato Madžarska dobila Reko kot svoje svobodno pristanišče. Vse od tu proti severu in jugu je bilo Avstrijsko – Küstenländer. …. (http://domovinasospomini.eu/nacifasisticno_nasilje_nad_slovenci.html)
    Za današnjo rabo je celo zelo pomembna podrobnost, kako je potekala meja od Reke do Karlobaga. Sosednji mednarodnopravni strokovnjaki in strokovnjaki pomorskega prava (tako se sami postavljajo) v zvezi s stanjem v Piranskem zalivu v en glas trobijo, kako ni nikoli nikjer bilo primera, da bi bilo morje v eni državi, obala pa v drugi.[30] Naj izvolijo pogledati karto podvelebitske obale iz leta 1900, pa bodo morebiti opazili, da meja med Avstrijo in Ogrsko poteka po obalni črti od Sušaka do Karlobaga, kjer se šele dvigne na grebene Velebita.

    Elaborirani razlogi so tudi tukaj: http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/06/25/k-lazi-o-datumu-osamosvojitve/

    Moram pa pripomniti, da je folk tam in tukaj v popolnosti zaveden in ne pozna resnice in še, osebno nimam proti nobenemu hrvatu popolnoma nič, zato je vse kar povem o hrvatih in hrvatski jemati, da to govorim o politiki hrvatske tvorbe in politično narejenemu »narodu« poimenovanem hrvati – neosebno!

    Glede zastav pa tole:
    – HDZ je zasedal v dvorani, ki so jo krasile zastave s prepovedanim ustaškim grbom (rdeče belo šahovnico, ki se zgoraj začne in konča z belim poljem in je btw prepovedana!!),
    – Naša uradna zastava v barvah slovenske narodne zastave (https://www.youtube.com/watch?v=us26Wajowko) s pridanim grbom (Triglav z zvezdicami in valovčki), ki ni grb po heraldičnih zakonitostih je pač edina uradna, ki jo imamo.
    Jaz bi seveda rajši videl, da se izbere za našo zastavo NAŠE – Zedinjene Slovenije (zedinjenih slovenskih dežel), ki je nastala 31.10.1918, ko je narodna Vlada prevzela vsa ustavna pooblastil in o tem obvestila Dunaj in se nato 01.12.1918 spojil s Kraljevino Srbijo (»ujedinile« so se »Zemlje« države SHS, to pa so bile le slovenske Dežele s svojo državnostjo – kot subjekti internacionalnega prava!! – hrvatska in Slavonija pa to niso bile temveč le parcele celovite in nedeljive Kraljevine Ogrske!!) izbere črni Karantanski Panter na belem blagu (http://www.carantha.com/crni_panter_grb_drzave_karantanije.htm) in (http://www.carantha.com/crni_panter_prvoten_grb_slovenije__karantanije_.htm)

    • Felikss_AH

     Jesus Christ… si pa zbombardiral pravi tepih vsemogočih virov… precej ih sicer ne poznam… nekateri pa so skorajda patološke osebnostne picajzlarije… kjer je najbolj odštekana tale – – “politično narejenemu »narodu« poimenovanem hrvati” – – ki jo družno z Veliko-Srbskimi Srbijanci bobna prav Jelinčič… ki ga sicer dokaj cenim… a ker nihče ni perfekten… ga tudi Jelinac serje… ponekod do onemoglosti in celo norosti. Prav zaradi takih stališč obstaja še danes sovraštvo med Hrvati in Srbi… in Ustaštvo je bila samo posledica Veliko-Srbstva… kot je Nacizem imel svoje povsem razumljive korenine, ki so se kasneje na žalost izpridile in je šlo vse v tri PM… kar nam danes prinaša multikulturalizem.

     Če bi se vsi narodi Evrope tako picajzlasto subtilno oklepali vsake zgodovinske kocine kot se ponekod avtorji pri teh virih ki si jih postregel… potem bi danes Evrope in Evropejcev ne bilo več, ker bi se morali pod muss pobiti do zadnjega… in Evropa bi bila puščoba v katero nebi niti Marakeshanci rinili.

     Ne poznam tega da bi Ustaši zganjali teror in zločine nad Slovenci… s čem si mi naložil temo ki jo moram tudi sam raziskati. Glede Konflikta Hrvati-Srbi je Oluja PRAVILNO rešila ta problem da je večno antagonistično žarišče odpravila z odhodom Srbov. Ne pozabiti da so Srbi pribežali pred Turki v Hrvaške okraje – Krajino – in zahvaljujoč politiki Avstrije pridobili privilegiran status z nalogo da bodo ovira prodorom Turkov… a so ti vseeno šli čez. Privilegij z supremacijo Srbov se je nadaljeval v prvo Jugoslavijo in takrat se pojavi Ustaško gibanje… kar pomeni vstaja ali odpor Srbski dominaciji. Širjene Albancev v Srbske kraje je sprožilo podobna trenja… in kot vidimo ne samo pri Srbih, ampak tudi z Grki in Makedonci. V Srbiji Srbi s Hrvati niso imeli konflikta ker Hrvatov tam ni bilo in ih tudi zdaj ni. So pa Srbi pregnali preko sto tisoč Hrvatov iz Bosanske Posavine. Zato je najbolje da vsak ima svojo hišo, svoje dvorišče… če se pa občasno hoče delat kakšne skupne piknike… se pa da zmeniti

     Kot pri številčenju holokavst žrtev so tudi Srbi uporabili isto tehniko in napihnili številke v pravo fantastiko… kar pa ne pomeni da zločini niso bili storjeni. Kot pri odnosu Nemci + Evropejci do Židov na splošno, tako tudi Hrvati-Srbi… mene prvenstveno zanimajo VZROKI, da bi lahko sploh komentiral o posledicah. Če slučajno vlečeš kakšne mešane, torej tudi Srbske korenine… lahko razumem tvojo naravnanost… vendar je vseeno treba biti objektiven, brezoseben, če hočeš imeti pravo sliko… predvsem pa poznati ljudi tudi osebno na vseh straneh.

     Glede tvojih frenetičnih komentarjev glede šahovnice… pa ti moram odgovoriti da gre za skoraj nerazumljivo picajzljasto-zgodovinarsko patologijo… pa brez zamere… still friends, OK – ?

     • RATATA

      Hohoho, kako logično si pomislil, da morda vlečem kako srbsko korenino…. smehhh!! Jo ne.
      Se pa, kar se Srbije tiče zavedam in ločujem njih državnost od nedržavnosti hrvatske in Slavonske parcele znotraj celovite in nedeljive Kraljevine Ogrske.
      Etnija sploh ni pomembna, tudi vera ne, pomembna je deželnost – dežela po slovensko pomeni Država.
      Za primer tri slavna imena:
      Nikola Tesla, srb iz hrvatske,
      Ruger Bošković, iz Dubrovnika, po mami Italijan, po fotru pa Srb,
      Ivo Andrić graditelj ćuprije na Drini…Srb…. vse bi hrvati radi imeli zase. Hrvati za svohe vzamejo vse žive in mrtve, celo muslimane, ki jim ko jih potrebujejo rečejo cvijet hrvatstva. Res so najbolj hrabri na svetu, pa ne zato, ker se nikogar ne bojijo, temveč zato, ker se prav ničesar ne sramujejo!

      P.S.:
      o Srbih lahko tudi kaj napišem, toda na tem portalu pač obožujejo hrvate in zato le o slednjih.

     • Felikss_AH

      Evo pri temu tvojem – – “Etnija sploh ni pomembna, tudi vera ne, pomembna je deželnost” – – si stojiva na nasprotnih okopih. Ta dva stališča sta nezdružljiva, nepremostljiva… ker meni je primarno Blut und Boden… potem pa pride ostalo. Če si čistokrvni Slovenec kot nastopaš… potem opuščaš lastno Slovenstvo na račun pravniških ekvilibristik in zgodovinskih manipulacij

     • RATATA

      Državo Republiko Slovenijo je ustanovil MOJ, slovenski Narod in je država vseh državljanov, oblast ima pa ljudstvo. Tako je zapisano v posraniji (po Bučarju) imenovani Ustava RS.
      Ti pojasnim morda na tale način:
      skoraj vsaj, ki živi na Štajerskem se lahko ima za Štajerca, skoraj vsak, ki živi na Koroškem se lahko ima za Korošca, skoraj vsak, ki živi na Primorskem se ima lahko za Primorca, skoraj vsak, ki živi v Prekmurju se ima lahko za Prekmurca….., no s Krajnsko je iz znanih razlogov malo drugače…. ampak(!!!) nikakor se vsak, ki živi v Sloveniji ne more imeti za Slovenca (ne Srb, ne hrvat, ne busanc….). Morda smo le narod nesrečnega imena, ki je tisočletja živel v svoji, vendar različnih Deželah, ki jih iz znanih razlogov nočejo uporabljat, čeprav jih ni nihče ukinil.
      V mojo blut in predanostjo vsem z isto, da le niso komunajzrji pa nikar ne dvomi.

     • Felikss_AH

      Liebe freund… precej si nekonsistenten… najprej daješ v ospredje “deželnost” na račun etnosa… pol pa poudarjaš svoje Slovenstvo… in s tem priznaš da je Blut und Boden le primarno.

      Tudi to da je vsakdo ki živi na Štajerskem lahko Štajerc (podobno z ostalimi) je NAPAČNO! Samo avtohtoni Štajerc je lahko Štajerc… kot tujec ne more biti Slovenec… lahko je pa Slovenski državljan. Drugače je pri tistih ki so dualne nacionalnosti in se v skladu z DEJANSKIM počutjem o pripadnosti lahko opredelijo za Slovence… ali pa ne. V končnici tudi to ni toliko pomembno če so ljudje v redu, korektni in im Slovenija pomeni domovino… seveda če so Evropskega izvora… kar pa ne more veljati za Marakeshance.

     • RATATA

      Kosil sem breg za hišo in zalival atrij… zato takšne zamude.
      Vlahi, Čiči, Morlaki (Moro Vlahi)…., Slabonci, pa tudi ostali npr.Bezjaki (Slovenci), del Srbov, RetoRomunov, Arbanesov, tudi del Črnogorcev, ki so jih šolniki in duhovniki (jezuiti) prepričali da so hrvati se imajo za hrvate. To prepričevanje je bilo nasilno predvsem 41-45. V Istri si še vedno rajši rečejo Istrani kot hrvati. Tudi Dalmatinci so ostali to.
      V današnjem času je drugače kot je bilo takrat, ko so pri popisih prebivalstva spraševali po občevalnem jeziku namesto po matrnem.
      Ja, pripadnost Deželi, ki naj vsajemu bo domovina je osnovni pogoj, moji so pa le Slovenci in to v domovini, v zamejstvu in po svetu, da le niso komunjare. Priseljenci se pa za Slovenca ne bodo nikoli izrekli, ker se na tem plansko nikoli ni gradilo, ko se je na hrvatskem in v Slavoniji, tako na silo in s pomočjo Cerkve, seveda, saj Slovenci nismo genocidni nacifašisti in kot sem že rekel smo vedno živeli v večih, pa vendar svojih različno poimenovanih deželah, ki so bile države z vsemi atributi državnosti, toda oblasti pa nismo imeli in tudi zato z državo ne znamo ravnati.

     • Felikss_AH

      Če v DuckDuckGo upišeš European Phenotypes (v Google niti ne poskušam) boš dobil kar zanimive strani in videje. Danes točno ugotoviti kdo je kdo po poreklu bi bilo hudičevo zahtevno delo in bom se obregnil samo o tvoje omenjanje Črnogorcev. Namreč tam je prav obratno… ker niso se Črnogorci pretvarjali v Hrvate ker so Bokeljani Hrvati in se razlikujejo tudi fizično od Brdskih Montenegrosov. Arbanasi so pa Albanci Katoliki in so se kot taki tudi očuvali in so skoncentrirani v Zadru in okolici… že stoletja.

      Priseljenci ali Balkanski imigranti, še posebej Srbi ostajajo Srbi pa naj je potop… in zaradi tega im vsa čast. Problem je edino v temu ker izrazito vlečejo na svojo stran in so kot neke plemenske enklave, čeprav so mnogi, če ne večina lahko povsem v redu. Do neke mere je prava svinjarija da je Slovenija edina od bivših YU republik prepojena z ostalimi, medtem so pa ostale republike zadržale svojo etnično sestavo. To se dogaja VSEM razvitim in civilizacijsko bolj naprednim družbam v Evropi in enako ga je popušila Amerika.

      Imam pa drugačen odnos do Nazi-Fašizma kot ti… ni glih vse bilo tako slabo… že zaradi prevladujoče nacionalne komponente kot protiuteži Judo-Boljševiškem Internacionalizmu – današnjem Globalizmu. Čeprav ne prosim za to… ampak zaradi nastopajočega MultiDrekultizma bi danes če bi se Adi reinkarniral… volil njega samo zato da počisti Boljševike, LGBTQP in njihove akademske tvorce iz Kosher Nostre… potem bi pa skoraj zagotovo nergal proti “rešitelju”. Kakor obrneš… na koncu nikoli ni tako kot bi naj bilo.

      PS –
      Pravkar se vrnil iz kontrolnega pohoda po Centru… slabe volje zaradi novih količin tokrat antracitno črnih ksihtov. Če bo šlo s takim tempom bo ob Novem Letu sneg črn.

     • RATATA

      Saj s pridanim AH vse poveš ++.
      Povej še to, če imaš kot Felix god 20.novembra kot jaz, ki mi v krdsnem listu tudi to piše?

     • Felikss_AH

      Glede tvojih Treh Imen – Tesla, Bošković, Andrić… Hrvati ih ne “svojataju”. Glede Bosancev so Bosanci v WW2 sami izbrali stran, bili so tudi med Ustaši, predvsem so pa bili odločilna večina v dveh Waffen SS divizijah – Handjar in Kama… skupaj z Hrvati. Posvajajo ih pa tudi Srbi… kar so še posebej pokazali v Srebrenici.

      Tole – – “Hrvati za svoje vzamejo vse žive in mrtve, celo muslimane” – – Mogoče ti je “omaklo”… ampak prav tvoji državniški Srbi “svojataju” za svoje skoraj vse živo in mrtvo. Si pozabil ali pa enostavno ne veš za njihove krilatice –

      Gde su Srbski Grobovi Tamo je Srbija
      Hrvati su pokatoličeni Srbi
      Rusi su potomci Srba
      Nemci su potomci Srba
      Srbija je geopolitički centar sveta
      Srbi su najstariji narod sveta

      Ima toga još… Jelinčič bi trebao bre da zna o tome više…

     • RATATA

      eNDeHa je obsegala tudi Bosno z vsemi busanci.
      Pokvarjenost padalca sem prečital v devetdesetih in je prvovrstni škodljivec slovenskega Naroda in Slovenije.

     • Felikss_AH

      NDH je obsegala zgodovinske in nacionalne meje kjer je bila vključena tudi Vojvodina. Če govoriš o Rdečem cesarju Titosu… ta je bil Churchill-ov človek in ne Stalinov… čeprav je oba zajebal kar mu je Winston priznal – da ga nihče ni nategnil tako kot njegov dobri stari Joseph. S tem da je zajebal Slovence si v istem čolnu z Srbi ki jamrajo isto… mnogi ga pa še danes častijo… in to povsod.

      Stokrat sem napisal pa bom še enkrat… Juga je bila Black & White tvorba… nastala z grozotnimi povojnimi poboji… nato krut režim do 60tih… potem preobrazba v znosno ureditev do osemdesetih… kjer je Slovenija največ napredovala… takoj za njo Hrvaška… izgradila se je pa cela država. Ne vem koliko si star ampak v Sloveniji se je živelo v obdobju teh dvajsetih let vzpona odlično, in celo Komunistična oblast ni bila tako odurno-sluzasta kot današnja Levica.

      Tako je bilo takrat… ker ja pa šlo na dol smo se pač “razdužili”… in je tako edino pravilno… in buh ne dej še enkrat istega experimenta. EU bi lahko postala vrhunski dosežek, če se znebimo Levice, Kosher Nostre in repatriiramo vso NE-Evropsko zalego ki se je nagrmadila po WW2.

     • RATATA

      Ja, EU je za popravit, ker rine v tapokvarjeno smer experimentalnega plana tustega japanoaustrijca, zato je EUroskeptik v EU parlamentu edino kaj vreden.
      Znebiti se je potrebno vseh teh, ki še vedno ponavljajo izginotje drzave in naroda s svetovne “pozornice” po Speransu drEK-u in imajo za himno Internacionalo, ki je povzročila toliko gorja od boljševiske revolucije financirane in vodene od Kosher Nostre naprej.
      Toda kdo bo lahko izobraževalne programe spreminjal in povedal, da je razvrat, ki se dogaja in celo spodbuja abnormalen, saj je skoraj tako že, kot je bilo v Nemčiji v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.
      Shrani si datum v oktobru št.29, ko bom “prikorakal na pol poti ” (po Avsenikih), da mi postaviš mlaj z znakom za omejitev hitrosti vožnje v naselju.

 • GverilaStyle

  in rojen je heroj….posrana politika bo pa preko zaigranega žalovanja, politične točke zbirala. Še ni bilo vojne, da bi se z tulipani do smrti pretepali.

 • pajot

  Na misijah umre na tisoče vojakov. Posebej v Afganistanu. Ne vidim razloga,da posvetite članek hrvaškemu.

  • Felikss_AH

   Stari moj… malo me presenečaš s tem godrnjanjem… članek je v redu… nikomur ki tega ne mara pa ga ni treba brati… simple

  • Nata

   Hja. . . . . .da malo uravnotežijo članke, no !
   Zadnje dni pišejo samo o draginji in barabijah njihovih in naših državljanov.

 • AlojzZ

  Če se Hrvati strinjajo, da jim vojaki umirajo kot plačanci na tujem za tujca, je tudi meni prav. Ampak! Ko pride naš vojak mrtev nazaj, naj se naš politični vrh raje potuhne!

  • ZatonMesecnikov

   kaj pa bi Slovenija sploh rada AlojZ?

   Ne Natu.
   Ne vojski.
   Ne oborožitvi
   Ne vojski na mejah..

   Slovenija bi bila očitno rada nek hipi kamp, ki pa bi jo vsi spoštovali in cenili nedotakljivost njenih meja….

   Svetovni mir je treba vzdrževati. Ne pa msiliti, da si varen če te obkrožajo države, ki se gredo policaje.

   • AlojzZ

    Kaj bi rada Slovenija? Nič, ker to ni oseba. Ampak! Raje razumsko utemelji, koga branijo naši vojaki v Afganistanu!

    • ZatonMesecnikov

     zavezništvo ima svoje obveze.

     Kot da bi Maribor obsojal, ker igra proti Švedom. Saj je vendar Olimpija glavni nasprotnik…

   • IZBIRA

    Too late. Uzdaj se use. Če lahko!

    • ZatonMesecnikov

     Ne moreš. Slovenska Policija te bo aretirala, če boš smatral, da je potrebno braniti Slovenijo…

 • anzek

  Družini preminulega vojaka, tudi vsem njegovim, ki so ga imeli radi, izrekam iskreno sožalje.

  Ja, življenje je smrtno nevarno, še nihče ni preživel!!

  • KAPIBARA

   Torej biješ težko borbo.. kot jest.. “Al nedaj se Ines”.. :-)

 • Morala

  Ogromno vojakov umre v tujini za svetovni mir,.. ampak za tujca v tujini umirati je žalostno in nesmiselno…če ne sodelujejo v bojnih operacijah, si naj vsaka država sama organizira logistiko…

  • ZatonMesecnikov

   Tako kot vsako mesto potrebuje Policaja, ga tudi svet potrebuje Morala. Drugače bi se komunistični desperadosi šli vojne po mili volji, množično bi diktatorji pobijali svoje prebivalce, (Sadam je zaplinjal svoje državljane), pa izganjali nevščečne.

   Hvala Bogu, da svet ima svetovnega policaja, Američane. Drugače bi velik del šiptarjev iz Kosova, ki so jih izgnali (1,2 milijona) čez mejo, končal v Sloveniji. Pa Bosancev tudi.

 • samsara

  Priložnost za razmislek evropskih državljanov in zahtevo, da njihove vlade umaknejo svoje vojake iz tujine in jih raje zadolžijo za varovanje nacionalnih meja, dokler nacije v Evropi sploh še obstajajo.

  • Philip Morris

   daj ne budeliraj, če se ne bomo borili po svetu, bo vojna prišla k nam domov…….

   • Felikss_AH

    Budalo… ampak taka kolosalna budalo… vojna ne bo prišla k nam če ne bomo drezali v druge po svetu. Brez teh zadnjih Banksterskih vojn bi ne bilo takega navala Tretje Svetovne drhali na Evropo kot ga imamo zdaj

   • Joža Gabroža

    Ti ne budali saj jo že imaš doma sam da tega ne veš ker ti levaki prikrivajo vsa dogajanja v zvezi z migranti

   • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

    ojoj od kod si si ti vzel čudno mamino ? Ti si eden izmed radikalnih vernikov da je Sadam Husein imel orožje za množično uničevanje, katerega še danes niso našli oz NIKOLI NISO IN NIKOLI ne bodo našli.

    je lepo Ameriški General Wesley Clark povedal da hočejo zrušiti režim/ destabilizirati polno držav na BV in Severni Afriki https://www.youtube.com/watch?v=-MqVY1-ncBI

    Afganistan, Irak, Somalija, Sudan, Sirijo, Libijo, Libanon and Iran

    Zanimivo da je to povedal v letu 2007 in zdaj smo v letu 2019 in kot vidiš še samo Iran ŠE niso napadli, ampak smo blizu.

    • samsara

     Iranske Nacionalne banke še ne upravljajo Rothscildi lastniki FED, tiskarji USD in lastniki ZDA, VB…. Tudi S. Korejske ne, pa Sirske menda tudi ne. Libija je medtem že padla. Še malo…

  • Joža Gabroža

   Nič ne pomaga voliš desne pa vladajo levi

  • Nšo-či

   Prav imaš Samsara. Žalostna zgodba. Nesmiselna žrtev.

 • Basileus

  Vsak čas ga bo ljudstvo pozabilo.

  • ZatonMesecnikov

   Kurt russel – Soldier, Vasilče.

   Soldiers deserve soldiers, Sir.

   https://www.youtube.com/watch?v=Bx5J0dW2rh4

   • Basileus

    Spoštujem vse vojake.

    • ZatonMesecnikov

     Discipliniran profesionalni vojak je garancija, da se v vojnah ne dogajajo pizdarije, kakršne poznamo naprimer iz balkanskih vojn.

     če daš “ljudstvu” orožje, do njih zagotovo pride.

     • Basileus

      Nedisciplinirani vojaki so povsod, ko jim doustis manevrski prostor za izkoristek nediscipline…

     • ZatonMesecnikov

      Nemška vojska je slovela po železni disciplini. In kompetentnih oficirjih.

      jugo vojske po po ničemer od tega…

     • Basileus

      Špartanci so bii popolni vojšcaki pa ne obstojajo več.

     • ZatonMesecnikov

      Balkanci so mit naredili o špartancih. že videno…

     • Basileus

      Aha tudi demokracija in pravo je mit balkancev. Ti kot ti paše avtohtona pićketina

     • ZatonMesecnikov

      Demokracija in pravo nista mit, ampak neuresničena želja Balkancev.

     • Basileus

      Pravo in demokracija sta se rodili na Bakanu.

     • ZatonMesecnikov

      Vse kar trdi balkanec, je treba deliti s 100.

     • Basileus

      Hehehe. Šetać.

     • AlojzZ

      Morala vodilnih v družbi je še pomembnejša. Ljudstvo se ravna po voditeljih, bolj ali manj.

     • ZatonMesecnikov

      oziroma Vodilni so iz Ljudstva…

 • ZatonMesecnikov

  Hrvatje igrajo pač stabilno igro Zavezništva. Če so podpisali, so podpisali, v dobrem in slabem. In to Zahod ceni, zato imajo prijatelje. Vsak, ki gre v Afganistan, gre na nevarno nalogo. Plačilo je pa temu primerno. Slovenski vojaki so se grebli za to misijo, ko so še hodili tja. Takrat se je govorilo, da so bruto prejemki okoli 5000 Eurov, medtem ko je ameriški vojak, ki je opravil 99,99% dela na terenu, prejemal od 1200 Dolarjev naprej na mesec.

  Ne moreš imeti zavezništva, ko ga pač rabiš, drugače pa ne. In prijateljev takrat, ko jih rabiš, drugače pa sekaš čez njih. Pa iščeš prijatelje v nasprotnih taborih, pač ko jih spet rabiš.

  Temu se v ljudskem žargonu reče potuhnjenost in Zahod je to spoznal. Pa ko spoznaš, da nimaš prijateljev, pa mrzlično iščeš neke nove linije prijateljstva pri nekih kao slovenskih kongresnikih. Kretenizem, levičarčki potuhnjeni.

  in to pri čistokrvni in rojeni Slovenki, prvi Dami, čez katero pa pljuvaš, ker pač ni všeč levičarskih aktivistkam.

  Sram vas bodi levičarji.

  • Matjaž Gomboc

   Maš prav. Janša je isto nekoč prijatevalj s komunisti. Ko jih pa več ni rabil pa obrnil kaput. Pa človek se vpraša tudi v kakšni bedi živijo plebejci v ZDA, da z veseljem za 1200 dolarjev stopijo pred nišan…

   • ZatonMesecnikov

    Gombec, pa kje se najdete vi s svojimi tezami. kdaj je Ivana janez prijateljeval s komunisti?

    #Pa človek se vpraša tudi v kakšni bedi živijo plebejci v ZDA, da z veseljem za 1200 dolarjev stopijo pred nišan…#

    To imaš prav. Bolje v Sloveniji v klimatizirani pisarnici s fikusom pa excel tabelico, za 3k ojrčkov na mesec. bedaki. Mar bi tako kot v Sloveniji…

 • toxico

  moje sožalje

 • Franc Šink

  Veste tukaj je pa resnično težko kar koli komentirati.

 • Philip Morris

  R.I.P.

 • Janez Kepic-Kern

  Dopoldne sem bil v centru LJ
  in sem videl – tak prizor !

  ŠALA

  En cca 60 let bolj šport dedec,
  verjetno mrtvo pijan od “hlajenja s pivom”
  se je po vseh štirih plazll v senco na Slovenski, blizu t.i. NAME ,
  POLIVAL
  SE JE Z VODO IZ PLASTENKE, SE PAHLJAL Z “MLADINO”
  IN
  NA GLAS PREKLINJAL: ” mater, kako mi je vroče. ti PROKLETI SDSOVCI
  SO
  NA Trstenjakovi zagotovo prižgali – GRETJE, da bi bilo še bolj VROČE.
  PROKLETI
  “PRINC TEME” J. JANŠA JIH JE ZAGOTOVO NAGOVORIL, NAJ VKLOPIJO – GRETJE”
  Ta
  “prokleti SDS in “PRINC TEME – J, JANŠA” – STA KRIVA ZA TO VROČINO !
  In
  da je meni – tako vroče, da bom najbrž – kar “crknil”.
  Nato je možakar
  utihnil, stegnil je jezik iz ust in sopel kot kakšen – kuža
  in
  rekel: ” NAJ MI KDO PRINESE – KAKŠEN – PIR – žejen sem” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TUDI “ŽAL NAŠIM VERJETNO EX KP, ZK PROVOKATORČKOM” GRE V TEJ – VROČINI – BOLJ SLABO.
  TISTI O KATEREM ZGORAJ PIŠEM – JE BIL VERJETNO ČLAN KLAPE TUNEK&COMP.
  ZA
  VALERJA BRAISLAVA
  SE PA SLIŠI,
  DA SO GA MED HLAJENJEM V VODI
  NA FLORIDI BBAJE – POPAPCALI ALIGATORJI,
  KI JIH JE TAM VELIKO.

  KONEC ŠALE

 • Felikss_AH

  Profesionalni Vojak je od davnin bil spoštovan in časten poklic… čeprav so skozi zgodovino ne samo posamezniki, ampak kar cele vojske zagrešile Vojne Zločine… ki so v davnih časih celo bili normalni in pričakovani. Rimske Legije, ki jih z vojaškega stališča dobesedno občudujem, so bile hudo neizprosne do premaganih. Vsaka vojna sproža barbarstva, dejstvo pa je da Ameriška vojska konceptualno več ali manj tu le odstopa od te predstave. Mislim da tak koncept velja tudi za NATO in vojske ki ga sestavljajo.

  Nekateri pravijo da je dobro da svet ima svetovnega policaja, kar Amerika je, kar je včasih dobro ni pa rečeno da vedno. Vic je v temu da ta “Svetovni Policaj” ne zastopa interese navadnih Američanov, ampak je na žalost absolutni in izključni Imperialni Servis Banksterske Kosher Globoke Države in Korporacij. Paradox pri temu je da Američani, od katerih cele generacije po Družinski Tradiciji Profesionalno in časno služijo vojsko, pogosto zmotno mislijo da služijo Ameriškem narodu. To zmoto mnogi spoznajo že med, sploh pa po odsluženju, kar pa pri ogromni večini ne spremeni čuta večne pripadnosti in dostojanstva s katerim so služili… in ga zadržijo do konca življenja. Pri temu so že Legendarni Marinci z njihovim – “Once Marine Always Marine”.

  Predvsem odnos NE-Levičarskih Američanov do veteranov je izjemen… in čeprav zveni naivno… povsod se odzovejo z že dobro znanim – “Thank You for Your Service”. Na koncu tudi ostanek sveta… ko se zgodi kakšna elementarna katastrofa… pričakuje kot nekaj samo po sebi razumljivega… prihod ladij Ameriške Mornarice in že legendarno prepoznavnih helikopterjev.

  Za razliko od Levo-Slovenistanskega odnosa do Slovenske vojske, Hrvaška politika, kakršna koli da je, ima povsem drugačen odnos do svoje vojske, kar se vidi tudi ob tem dogodku. Tudi to da je gromozansko Ameriško letalo pripeljalo samo truplo Hrvaškega vojaka, (kot to počnejo za svoje) je ne samo dostojanstvena gesta, je tudi izraz spoštovanja Velikega do Malega zaveznika. Ob tem izražam moje sožalje družini padlega vojaka.

  • Olga101

   Američani se vedejo do svojih vojakov častno. Legendarna je zgodba, kako so reševali svojega sestreljenega pilota med vietnamsko vojno. Kljub temu, da so vietkongovci sestrelili prvi reševalni helikopter, so Američani poslali še enega, ki je pilota rešil! Ali kako so svoje ranjence nosili s seboj v Somaliji (Black hawk down)!

   V SLO pa so vojaki malo plačani, slabo opremljeni, vodijo jih jugo oficirji! In tako kot ni vreden nič upokojenec, študent, zaposlen tudi vojak ni!

   Sramota!

   • Felikss_AH

    Zato pa so im bolj vredni Marakeshanci. Hudič je v temu da ne morejo spoštovati vseh… in so že izbrali svoje FAFORITE… pomeni da so im ga voljni fafati ko im ga ti nabijajo v rit

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   Kot si rekel največji problem je da imajo Vojsko Globalnih razsežnosti in da je v rokah največjih psihipatov možno.

   Psihopat je oseba ki je zelo inteligentna oseba, ampak je čustveno in moralno prazna, to pomeni z lahkoto lahko spravijo k poboju ali trplenjenju na milijone in milijone ljudi po Svetu tudi v Miljarde ljudi. Temu smo tudi priča dandanes. Dober primer je pa njihova nenasitna LAKOTA po MOČI, NEOMEJENEM VLADANJU IN VPLIVU. Ponavljam ker gre za inteligentne in ekstremno nečloveško potrpežljive ljudi, raje rečem pošasti, imajo čas da delajo lepo organizairano soficticirano zvito in pretkano korak po korakih za dokočnen cilje Svetovne popolne dominacije vsakega posameznika. Zgodovina jim je učiteljica da z direktno silo zdaj takoj ne morejo zavladati, lahko samo vladajo z demoralizacijo, demotivacijo ljudi s pomočjo pranja mozga novim generacijam, jih oropati indentitet jih naredi zombie freake in poskrbeti da ne bo odpora dokler ne vspostavijo tehokracije kjer bodo pomočjo tehnologije vladali (drugače ni možno – zgodovina je vedno dokazala da ne gre), tokrat drugače kot nam znani zgodovini. Za takšen načrt pa rabiš znanje ki ga tukaj celi portal z vsemi nami ne premoremo skupaj.

   • Felikss_AH

    Ja drži… vendar opisal si samo psihopatološko anamnezo nosilnih protagonistov… za edukacijo zavesti množic so pa potrebne bolj “intimne” podrobnosti… kdo so, kje so… sploh pa njihova imena. Za goli experiment lahko, če se ti da, tu poskušaš nasuti nekaj konkretnih podrobnosti s še kakšnimi imeni po možnosti. Ko jaz to počnem po navadi komentar tu zgine kot spam… ali pa še enostavneje – removed. Prav tu se je včeraj to zgodilo ob moji ping-pong debati z RATATA… in je zdaj tam ostal “nagrobni” spomenik – This comment was marked as spam.

    Bil sem pa samo konkreten, brez izmišljotin ali žaljenja kogarkoli in česarkoli… edini problem je bil da je o tem prepovedano “potezati pitanja”… skratka holokavst in jasenovac, ter vprašljiva matematika pri štetju. Pri takih temah se zatresejo hlače pri vseh uradnih medijskih portalih… kar je tudi razumljivo… moč Kabale je neomejena. Eden redkih VRHUNSKIH portalov z renomiranimi avtorji in dobrimi komentatorji, ki pa to temo celo forsira, je RI – https://russia-insider.com/en – kjer si tudi sam dam duška

    • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

     Obstajajo že stoletja, Francoska revolucija, Antični Rim, Babilon…itd.
     Da židi, ampak ne biblijski ampak kazarji.

     • Felikss_AH

      Že, že… sam oni si pravijo da so Juden, Dolfe ih je gonu kot Juden, Izganjali so ih tekom 2000 let iz skoraj vseh držav kjer so se nasrali… Agleži celo za skoraj 400 let pa ih je Cromwel vzel nazaj

      Imam vtis da ti bo tole zanimivo – https://russia-insider.com/en/politics/its-time-drop-jew-taboo/ri22186 – in tole – https://chechar.wordpress.com/2011/06/30/how-did-the-jews-take-over-america/

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Jaz to že vse vem kdo je stal za vsemi temi marksističnimi revolucijami in ja vseeno hvala za ta dva nova vira.
      Ti judi so bili prisotni vsepovsod, meni to ne rabiš govoriti, raje to dopovej tem ljudem tukaj na tem chatu tako imenovanim levim in desnim.
      Drugače se ob tej priložnosti spominjam enega dokumentarnega videa o Martin Lutherju kjer so mu vsi Evangeličani kot večina ostalih peli hvalospeve, ampak na koncu so ga morali kot v s skladu z indoktrinacijo popluvati da je imel eno grozno napako ker je šimfal čez jude in da je bil antisemit, ampak Martin Luther je že vedel zakaj.

     • Felikss_AH

      Ja dobro si potegnil ven Evangeličane… 80 milijonov ih je v ZDA in ih vodi oni blaznež pastor John Hagee, ki mu besede Israel in Judeo lezejo iz gobca, riti, ušes… vsakokrat ko odpre kljun. Bolj fanatični Sionisti od nosatih samih

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Joj tega John Hagee-a pa niti videt ne morem bolj večjega zionističnega fanantika in pralca mozga še nisem videl, dobesedno večino Evangeličanske struje manipulira v skladu z amerškimi intervencijami na BV in da je Amerika dolžna poskrbeti za Izrael. Kake orgazme je doživljal kot je Trump priznal Jeruzalem za prestolnico Izraela, a ga je spet močno kritiziral kot je Trump potegnil premzo pri napadu na Iran.
      Lepo čita verze iz Biblije in jih po svoji potrebi intrepretira da je treba 100% pomagat Izraelu ker je to dolžnost vseh kristjanov in da se moramo žrtovati za Izrael, ker pol bo prišel odrešenik. Da so judi najboljše ljudstvo od Boga izbrani, najmanj Bogovi in popolnoma brez greha. Pol pa nekateri ljudje pravijo da je bil Hitler največji in edini primer tisti ki je imel ideolgijo o večvrednostni rasi, proti John Hagee-ju je Hitler amater.

      Kaj pa Ben-a Shapir-a poznaš ? malega zionista ki mu jezik zelo hitro teče, tudi on je dober primer manipulatorksega zionsta opija za množice.

     • Felikss_AH

      Ta blebetava pichkica mi je šel na qrac v secundi ko je začel verglat…
      Problem je da ta drhal, ki je oratorno neverjetno nadarjena + da so dejansko brihtni, zaseda kompletno medijsko sceno… od MSM do Alternative. Celo Lauren Soundern je Kosher, pa tud njen prejšnji delodajalec, ki sicer nastopa Anti-migrantsko, Esra Levant je žid, pa pedra Rouben in Milo…

      Tud Talk-show zvezda ki je Desni… in ma izjemno močne proti Levi drhali… tale Michael Savage is Savage Nation je judo. Na Breitbart pa besedo jew ne smeš niti omeniti… skenslali so me ob prvem komentarju

      Edini ki mi je 100% neoporečen je Brother Nathanael… ta je pa pravi težki kaliber. YT ga je skenslal in ma zdej svoj video kanal. Še ih je kao našihj… ta hip mi ne pridejo vsi v vidno polje.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      Tale Shapiro resno računa da bo kandidiral leta 2024, je že v enem od svojih videov že najavil, ko ga njegovi fani spraševali kdaj bo kandidiral za predsednika ZDA. Takoj ko bo Trumpu potekla dva mandata, takoj za njim želi biti on naslednji predsednik, je že celotni svoj poltični program obrazložil, kako bo ko bo on vladal.
      Brother Nathanaela sem pa že ogromno pregledal, dejansko je povedal da je ex jud in da se je prekristjanil v pravoslavno krščanstvo, kot Ortodoxni menih živi.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      na kratko povedano celotno Zahodno medijsko sceno opravljajo Judi, pa naj si bodo kot lastniki, moderatorji ali voditelji talk showov.

     • Felikss_AH

      Vzemi si čas in si poglej kaj Chechar piše… tale fragment na primer mu je biblijski

      The invasion of Palestine, strategically important though it is, nevertheless stands in the shade of the vast invasion of America. During the short half century since Jewry adopted Zionism, some ten millions of Jews have been dumped on the shores of North America to displace Americans biologically and economically, to live parasitically on the American organism, to distort the social and spiritual life of the nation. The volume of the invasion has been such that even the slumbering, politically-unconscious white American has begun to blink his eyes and look around him in amazement, as he becomes gradually cognizant that his native land has passed into the possession of scheming, power-hungry, money-grubbing, total aliens.

     • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

      ZDA so samo orodje te elite, boli njih džoni za srečo naroda, zdaj jim pač morajo dati kruha in iger da narod nekakor propserira, pa magari s krediti. Amerika je najbolj zapufana država, zgolj da držijo “American Dream alive” njen glavni adut ki ga izkoriščajo so vojska, tajne službe in vsi človeški resursi razno raznih genijev na tehnološkem in naravoslavnem področju.

      Pa ti veš katera država največ vlaga v razuskovalne, ima največ in najbolje raziskovalne inštitucije na področju tehnologije in nasploh naravoslovja ?
      če je tvoj odgovor izrael, pol si zadel v prvo. Medtem ko si amerika mora sposojati denar in odplačevati velike obresti, Izrael lepo dobiva donacije za vse to infrastrukturo, razvoj znanosti in tehnologij….in še marsikaj tudi vojska se zelo krepi.
      Si videl kako lepa nova moderna naselja gradijo na Zahodnem Bregu….tako lepo da bi se marsikdo vselil tja, Seveda so to izraelska naselja. Vprašanje je samo od kod jim denar ? Donatorji katerih presegajo znenski v miljardah ne v miljonih, ampak milijardah. Seveda so to pokradene milijarde bodisi z silo ali z zvijačami/prevarami.
      Tako da na tehnološkem področju Izrael šibne ZDA marsikje, tudi zelo moderno orožje je tam izumljeno in patetirano za vojake ZDA seveda, škoda prelivati kri izraelskih vojakov, naj to raje naredijo glupi goyimi.

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   Glej tako kot si povedal, to čast služenja vojske je bil skozi zgodovino vedno zelo cenjeno in častno, ampak nikoli v zgodovini ni bilo tako evidetno da služijo zgolj 100% interesom ene globalne elite katera želi ustvariti mega mogočno državo Izrael preko katere bo v bodoče vladal Svetu, ZDA bo pač šla s svojimi dolgovi, rasnimi, verskimi, kulturnimi nasprotju in kaosom v franše, ko bodo svoje delo kot Orodje za Izrael dokočno opravile.

 • KAPIBARA

  Dal je največjo vrednoto, kot jo prejema z vsemi temi častmi. posledično svojci !

  Si jo vsi skupaj, vsaj to, zaslužijo..

 • Black_hawk

  Hrvaška je dala svoje sinove, američani jim ne bodo ostali dolžni to se ve. Kam pa mi rinemo?

  • Peter

   Pjutinu u rit.
   Pjutin jih ima pa tam že več kot dovolj, dostop do toplih morij imajo, torej se jim jebe za ene dolinčeke.
   Totalno zgrešena politika dolinčekov. Nam bo še zelo narobe hodilo.
   Ampak se ni bat, uradni mediji bodo našli krivca v desnici in vladi 2004 – 2008.
   In dolinčeki bodo požrli tudi to. Zakaj pa ne bi, če so še vse do sedaj, no.

 • Poserjemsenavse

  En Hrvat tat manj…kaj pa hodi po tuji zemlji?

  • Felikss_AH

   A si kdaj pomislil da se vse poserje nate

   • Poserjemsenavse

    Poserjem se ti v usta škrbava

    • Felikss_AH

     Ja vem… občutljivost je hudič… sploh pa taka posrana

     • Poserjemsenavse

      Pje si smešn…valam se od smeha

     • Felikss_AH

      Valaš se od smeha – ? – presran v dreku – ? … in tak serator se pol tu repenči…

 • NoName

  Padel je za ideologijo tistih, ki nikoli niso in ne bodo v nevarnosti, kaj mu sedaj pomaga obisk na pogrebu političnega vrha, kaj vse to pomeni družini, ki ga je izgubila za vedno.
  Za ideale ginu budale…(na zapadu ništa novo-Riblja Čorba)

 • Janez Pavel Kanc

  Smrt skupnika (najnižji podčastniški čin v HV) Josipa Briškega je hrvaški politični vrh zlorabil za ostudno populistično propagando.

 • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

  Še ena žrtvovana duša za Globalne psihopate, Hrvaška oz hrvaški narod pa od tega nič nima.

 • Silka

  Žal ima takšno pozornost le prva žrtev. Več kot jih bo manj se bo država zmenila zanje. Na koncu le kaka ostarela mati, žena in otroci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!