[Video] Generalni direktor FURS-a zavrnil laži Mesca, Bratuškove in Orešnika na soočenju

Generalni direktor FURS-a Ivan Simič je zavrnil laž, da je bil odpisan več milijonski dolg Igorja Bavčarja. Laži so bile izrečene na N1 Slovenija s strani Luke Mesca in Alenke Bratušek. (Foto: posnetek zaslona, youtube)

“Verjamem, da si politik lahko dovoli marsikaj, toda vseeno ne more širiti neresnic. Nisem politik, ne kandidiram na volitvah in moja želja je le, da strokovno vodim FURS in da ta dela zakonito. Zato naproša vse aktivne v predvolilnem času, da FURS-a ne vpletajo v predvolilne obračune,” se je na politizacijo FURS-a s strani Mesca, Bratuškove in Orešnika odzval njegov generalni direktor Simič. 

Generalni direktor FURS-a Ivan Simič je v kratkem videoposnetku zavrnil laži, izrečene s strani Luke Mesca, Alenke Bratušek in novinarja Mihe Orešnika na predvolilnem soočenju na N1 Slovenija: “Glede na včerajšnje neresnične in zlonamerne izjave na predvolilnem soočenju na N1 sem se odločil za komentar: Izjave novinarja Mihe Orešnika, Luke Mesca in Alenke Bratušek me ne presenečajo.” 

Kot je prepričan Simič, je njihov namen očrniti Furs, s tem pa posredno tudi aktualno vlado. Simič jim sporoča, da njihove navedbe, da je Igorju Bavčarju odpisan večmilijonski davčni dolg, ne držijo. Njemu ni bila izdana nobena odločba, s katero bi mu bil odpisan davčni dolg. Na tovrstna podtikanja je Simič že navajen, saj je Mesec ob sprejemanju zakona o debirokratizaciji v državnem zboru trdil, da bo Simič prejel 780 tisoč evrov denarja.

Ta je bil sicer namenjen za vzpostavitev Uradnega registra predpisov, čeprav je bilo tedaj jasno (to je izhajalo tudi iz obrazložitve zakona), da bo to uredil Uradni list Republike Slovenije. “Verjamem, da si politik lahko dovoli marsikaj, toda vseeno ne more širiti neresnic. Nisem politik, ne kandidiram na volitvah in moja želja je le, da strokovno vodim FURS in da le-ta dela zakonito.” Zato naproša vse aktivne v predvolilnem času, da FURS-a ne vpletajo v predvolilne obračune.

Domen Mezeg