fbpx

[Video] Glas ljudstva o napovedanem kadrovskem cunamiju Marjana Šarca: “Kar naj pozabi, ker ne bo izvoljen!”

Foto: Nova24TV

“On ni sposoben za nobeno stvar, ne bo prišel v vlado, da bi to naredil,” je vprašani odgovoril na vprašanje o Marjanu Šarcu in njegovi obljubi, da bo v primeru zmage na volitvah, zamenjal čisto vse kadre ne glede na kompetence.

Novinarka Nova24TV Aleksandra Jug se je tudi za tokratno oddajo Glas ljudstva podala na ulice, kjer je želela slišati odzive mimoidočih na aktualne družbeno-politične teme. Glede na zadnje dogajanje in dejstvo, da je Slovenija ponovno predsedovala Svetu EU in za to dobila pohvale iz vse Evrope, se je uvodno vprašanje glasilo: “Kako bi vi ocenili predsedovanje Evropski uniji?” Dobili smo naslednje odgovore: “Nisem prav zadovoljen, saj vidite, kaj se dogaja – vse sorte. Predstavitev naše države s strani Evropskih poslancev ni prav pozitivna, pa marsikaj bi se še dalo našteti.” “Zakaj jim čestitajo, to je malo, glede na to, koliko nas kritizirajo.” “Tako kot je doma, tako delajo.” “Zelo malo spremljam, tako, da ne morem reči, ampak nisem pa zadovoljen s trenutno politiko v Sloveniji, sem čisto proti.” “Nikakor, ker je vse enako, stolčki se menjajo, to je to.” “Še kar, zdi se mi da bi lahko boljše, preveč težav, takih in drugačnih.” “Zelo v redu, ker so izpolnili vse, kar so rekli.” “Bi rekla, da je zadovoljivo.”

Sledilo je vprašanje, povezano s kandidaturo Marjana Šarca na volitvah in njegovo obljubo, da bo v primeru zmage na volitvah zamenjal čisto vse kadre ne glede na kompetence, in sicer: “Ali podpirate takšna dejanja?” Odgovori so bili naslednji: “Kar naj pozabi, ker ne bo izvoljen.” “Vse vlade jih menjajo in jih bodo menjale, nič novega.””Ne vem, ne bi komentiral, je že pokazal, kaj je naredil, ne vem, če mu zaupam,” je svoje nezaupanje izrazil eden od mimoidočih.

Gospa srednjih let: “Na žalost ne bo, ker je že predsedoval in ni bilo nič od tega.” Starejši gospod: “Ni samo Šarec govoril, ampak tudi druge opozicijske stranke, tudi jaz bi zamenjal vse tiste, ki niso strokovno usposobljeni, postavljeni pa so na višje položaje. “Ni prav, ampak naj vsi to upoštevajo. Kakor se pri nas menjajo vlade, se menja tudi vse ostalo. Stvar je taka, da bi lahko ljudi izbirali glede na kvaliteto in ne politično pripadnost. Žal pa je pri nas tako, da se tako dela”, je dejal eden od mimoidočih. “Če bo prišel na oblast in če bo zamenjal, naj zamenja za tiste, ki so sposobni, naj ne nastavlja svojih, kot je bilo razvidno iz tega, kar je povedal”, “on ni sposoben za nobeno stvar, ne bo prišel v vlado, da bi to naredil”, “mislim, da so bili ravno zamenjani, vsaka vlada svoje zamenja, nekateri celo dvakrat”.

Naše zadnje vprašanje, ki smo ga zastavili mimoidočim, je bilo: “Ali ste bolj naklonjeni dostopnosti dela za vse ali večjim socialnim transferom?” “Dostikrat te socialne pomoči kar izkoriščajo, res jih nepravično dajejo. So nepravično razdeljene in premalo nadzorovane”, sta mnenje izrazili mama in hči. Sledili so odgovori: “Oboje je potrebno, težko je reči, kaj je bolj pomembno, bolj pomembna se mi zdi dostopnost do dela, saj je socialna pomoč lahko enkratna in minljiva in potem nimaš nič.” “Vsega mora bit, ampak tisti, ki lahko še delajo, naj delajo”. Starejši gospod je dejal: “Bolj je pomembna dostopnost dela za vse, saj je to, kar se danes počne, nezaslišano. Delavci so izkoriščani bolj kot včasih sužnji. Moram rečt, da sem zelo razočaran nad 30 leti v Sloveniji.” Sledil je komentar gospe, ki je dejala: “Absolutno za vse. Vsem bi moralo biti enako dostopno, da bi enako lepo živeli.” Starejši gospod: “Podpiram eno in drugo, dostopnost do dela za vse in tudi več socialnih pomoči.” “Vsi morajo delati, saj človek, ki dela, živi, ne pa od socialne pomoči”, je pojasnil starejši gospod.

Tanja Brkić