[Video] Golob lagal o Berishaju – njegovi finančni muli

Foto: Zajetje zaslona/RTVS

Če kaj, je leva opozicija na sinočnjem soočenju na RTVS dokazala, da si ne zasluži glasov svojih volivcev. Za piko na i pa je poskrbel glavni protikandidat aktualnega premierja Janeza Janše, ki je s svojim bizarnim obnašanjem sprožil ugibanja javnosti, kaj je temu botrovalo. Je Robert Golob s svojo zaigrano brezskrbnostjo in najmanj neprimernim režanjem želel prikriti svojo nervozo  – včeraj je namreč na dan prišla nova afera, mednarodnih razsežnosti – ali pa si je elektro-oligarh morda privoščil nekakšno “alternativno” zdravljene koronavirusa?

Sinoči so na javni televiziji potekala soočenja, na katerih  se je pokazalo marsikaj. Med drugim to, da Ivan Gale ni zmožen preseči primitivnega gostilniškega diskurza, predstavniki strank KUL-a pa obvladajo predvsem metanje puške v koruzo. Najbolj od vseh je izstopal Robert Golob in težko bi rekli, da v pozitivnem smislu. Priredil je namreč nadvse bizaren nastop, kar nekateri pripisujejo celo prepovedanim substancam ali pa alkoholu oziroma stranskim učinkom covida. “Zadnji mesec ljudje plešejo skupaj za nami,” je v vznesenem stanju dejal Golob in dodal, da se ljudje veselijo demokracije. Elektro-oligarh, ki ga bremeni vse več afer, je še večkrat ponovil, da ljudje plešejo, na resnejša vprašanja pa se je odzval s smehom, kot da bi resnično bil pod vplivom nekih substanc.

Nekateri poznavalci političnega prostora menijo, da njegov nastop kaže v prepričanost zmage na državnozborskih volitvah. Spet drugi pa zagovarjajo tezo, da Golobovo nenavadno obnašanje oziroma zaigrana brezskrbnost odraža nervoznost in strah – kar je ob vseh aferah morda bolj verjetna razlaga. Včerajšnji cirkus na soočenjih je šel prvaku Gibanja Svoboda tudi malo na roko, saj je nekoliko odvrnil pozornost javnosti. Planet TV je namreč v istem večeru razkril novo afero mednarodnih razsežnosti, v katero je (spet) vpleten nekdanji dolgoletni predsednik uprave Gen-i, ki je hkrati tudi eden izmed glavnih favoritov za vodenje prihodnje vlade – Golob naj bi med drugim pral denar s pomočjo diplomata tuje države.

https://twitter.com/DKopse/status/1517459935176667136?s=20&t=4TyLOh5H9IspZC63U9TrTw

Spirala laži
V soočenjih so Goloba vprašali tudi glede zadnje afere, Golob pa se je pri odgovoru ponovno ujel v svojo spiralo laži. Najprej je namreč dejal, da Martina Berishaja  – ta naj bi dvigoval denar in ga nosil Golobu – sploh ne pozna, takoj naslednji trenutek pa je zatrdil, da je ta isti Berishaj dejal, da je pripravljen dati izjavo. Ko je spoznal svojo napako, je krivdo skušal zvaliti na premierja Janeza Janšo, češ da se je ravno on fotografiral z Berishajem – kar pa je, glede na to, da je slednji veleposlanik Republike Kosovo na Hrvaškem, nekako za pričakovati. Če odštejemo nedovoljene substance, lahko Golobov nastop interpretiramo le na dva načina – ali je povsem prepričan v svojo zmago, ali pa dobro ve, da se bo zaradi vseh afer od svoje politične kariere moral posloviti še preden se bo dobro začela. Včeraj so v Gibanju Svoboda Marto Kos razglasili za dodatno podpredsednico, tako da tudi ta poteza kaže na morebitne priprave za Golobovo zamenjavo. Vsekakor pa bi si morali vsi tisti, ki razmišljajo o tem, da podelijo na volitvah svoj glas Golobu, vsaj dvakrat pogledati zgornji posnetek.

Martin Berishaj

Foto: RTV

Sara Kovač