[Video] Golob ni “malo levo in malo desno” – tukaj je jasno povedal, kdo sta njegova kralj in kraljica!

Nekdanji podpredsednika PS Robert Golob. Foto: STA

Nekdanji predsednik uprave Geni-I Robert Golob in tako imenovani novi up tranzicijske levice je povedal povsem odkrito, da ni malo levo in malo desno, kot se sicer sam razglaša, ampak je čisti produkt levice in globoke države. “Če primerjamo figure, recimo, da sem jaz skakač, ker rad skačem nenadzorovano levo in desno. Potem je naš Zoran Janković, naš predsednik, on ni kralj, ki ga moramo braniti za vsako ceno, on je kraljica, on je naše najmočnejše orožje, in če se tega zavedamo, znamo načrtovati bodoče ukrepe,” je zatrdil pred leti kot podpredsednik stranke Pozitivna Slovenija. Tako kot Golob brani Jankovića, ga brani tudi celotna levica, ki obvladuje pravosodje. Kar je skrajno zaskrbljujoče.

Kot na prejšnjih parlamentarnih volitvah nam tudi tokrat želijo podtakniti “novi obraz” oziroma odrešenika, ki bo Slovenijo popeljal na “pravo” pot. Pri tem se opozarja, kako naj bi sedaj živeli v diktaturi, kjer ni prostora za svobodo govora in neodvisno novinarstvo. No, če si človek vzame vsak dan nekaj minut časa in si pogleda poročanje osrednjih medijev, lahko kaj kmalu vidi, da se vseskozi povzdiguje KUL-ovce in pa Roberta Goloba ter na dno potiska vse, kar vlada dela. O uspehih, ki nam jih priznavajo številne mednarodne inštitucije, se skoraj ne poroča, če pa že, je to zelo okrnjeno. Toliko o “cenzuri”.

Robert Golob poskuša s svojimi izjavami ustvariti vtis, da naj bi predstavljal nekakšno sredino, da bi zajel kar se da širok spekter potencialnih volivcev. A vendarle izjava, ki jo je ta podal v času, ko je bil aktiven v stranki Pozitivna Slovenija, izdaja, od kod vendarle izhaja. Ljubljanski župan Zoran Janković, ki ga je Golob povzdignil v najmočnejšo figuro šaha, namreč velja za dobrega zaupnika nekdanjega predsednika republike Milana Kučana, za katerega samostojna Slovenija nikdar ni predstavljala intimne opcije. Več kot očitno seveda je, da pri Golobu ne gre za nikakršno sredinsko opcijo, ampak za produkt levice, ki ima zaslombo v globoki državi. Tako kot Golob brani Jankovića, ga brani tudi celotna levica, ki obvladuje pravosodje. Kar je skrajno zaskrbljujoče.

Levičarski milijonar
Golob, ki ga predstavljajo kot novi obraz, čeprav to ni, ker je bil soustanovitelj stranke Pozitivna Slovenija leta 2011 in njen podpredsednik, bo imel očitno nalogo, da poskrbi za to, da podzemlje globoke države ne ostane brez privilegijev. Ta je nedvomno po volji Jankovića, saj je predstavljal njegovo desno roko in celo prvo izbiro pri izbiri za mandatarja. Šele nato je to bila Alenka Bratušek, aktualna predsednica stranke SAB. Čeprav Golob rad pravi, kako s politiko nima nič, je zanimivo, da je ta leta 1999 zasedal mesto državnega sekretarja. Spomnimo. Ko je Janković prevzel župansko mesto v Ljubljani, je dejal, da bo direktor tisti, ki ga bo določil on. “In veste, kdo vodi energetiko v Ljubljani? Gospod, ki je bil povezan s posli v Stožicah. Njegova edina referenca je bila, da je bil vodja volilnega štaba gospoda Jankovića,” je bil kritičen minister Aleš Hojs v eni izmed preteklih Tarč in dodal, da ta sprenevedanja, ki jih v slovenskem gospodarstvu v glavnem počne tranzicijska levica, pravzaprav presegajo že vse meje. “Ko se danes pogovarjamo o nekam mitu, ki ga je v zadnjih tednih ustvaril gospod Golob, češ da je on nezamenljiv. Poglejte, vsak je zamenljiv.” 

Goloba mediji predstavljajo kot čudežnega dečka, čeprav rezultati Gen-I-ja sploh niso bili tako dobri, kot bi bili lahko. To počnejo zato, da bi ga predstavili kot uspešnega menedžerja, ki bi lahko uspešno krmaril z državo. Glede na to, da gre za nekdanjega vidnega politika oziroma vladnega funkcionarja vlade pod okriljem LDS in nekdanjega podpredsednika stranke SAB, je jasno, da nikakor ne gre za novinca na politični sceni, ampak za povratnika z jasnimi cilji, ki se v javnosti bori proti namišljenemu fašizmu. Aktualno vlado je namreč na enem izmed svojih mitingov označil za fašistično. Nič čudnega, če pa so mu dali vedeti, da nobena funkcija ni večna. Kakorkoli, na mestu bi bilo, da se v javnosti najprej razčisti, kdaj namerava Golob vrniti astronomske nezakonite zneske iz državne blagajne. Očitno pa to ni za pričakovati, ker se osrednji mediji zavedajo, da gre za dečka, ki ima zaslombo v globoki državi. Tako so v pričakovanju, da Golob končno razkrije  svoj politični projekt, da ga bodo lahko do volitev povzdigovali, namesto da bi terjali več kot potrebne odgovore. Tako pač je v naši državi, ko gre za prvorazredne.

Sara Kovač