[Video] Pozor! Golob bi Slovencem omejil konzumacijo mesa!

Vodja Gibanja Svoboda Robert Golob (Foto: Twitter)

“Zaslužimo si boljšo državo. Zato se bomo 24. aprila zavzeli za spoštovanje, sodelovanje in svobodo,” navajajo v novonastalem Gibanju Svoboda, katerega predsednik je elektro oligarh Robert Golob. Očitno pa si Golob in njegovo gibanje, sodeč po povedanem v včerajšnjem televizijskem soočenju na Kanalu A, prihodnost predstavlja tako, da bo ta v nasprotju z osebno svobodo posameznika. Predlagal je namreč, da bi se omejila konzumacija mesa.

Volitve so tik pred vrati, predvolilna soočenja pa se kar vrstijo. Na včerajšnjem prvem težko pričakovanem soočenju premierja Janeza Janše in Roberta Goloba je beseda stekla o posledicah vojne v Ukrajini in ob tem na predloge, kako posledice ublažiti v prihodnje. Ena izmed rešitev se očitno Golobu zdi, da bi se omejilo konzumacijo mesa. Dejal je namreč naslednje: “Živinoreja in konzumacija mesa sta preveliki. In samo en dan ali dva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil.”  

Izrečeno iz Golobih ust seveda ni ostalo neopaženo pri državljankah in državljanih, zato so se pričakovano na Twitterju usuli komentarji v smislu: “Meso bo za vse. Po sistemu par-nepar. Za navadno rajo seveda. Golob ostaja pri jastogih in kaviarju. Enako kot sončne elektrarne za vse, le za njega ne”To nakladanje sem poslušal pred cca 20 leti, na nekem vegi dogodku. Samo Golob je malo pomešal stvari. Res je živinoreja energetsko zelo potratna. Po drugi strani pa je hrana (beljakovine) neživalskega izvora veliko dražja in še veliko E-jev”; Golob pravi o mesu … Kaj pa tam, ko že do sedaj jejo meso le enkrat na teden? Golob ima rešitve samo zase in njemu podobne. Davčno napoved naj pokaže, ko se je lotil politike! Ali ima on posebna merila? Mu bomo že volilci odmerili, kam naj gre!”.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1514137220642492418

Daleč od tega, da je bila to edina cvetka, ki jo je izrekel novi izbranec globoke države. Med drugim je denimo povedal, da ne bo po volitvah šel v koalicijo samo s strankami, ampak bodo šli v koalicijo primarno s civilno družbo. Tukaj ni povsem jasno, če se Golob zaveda, da so vse stranke, tudi SDS, NSi in Konkretno, predstavniki civilne družbe. V parlamentarni demokraciji, kar Slovenija je, namreč vse skupaj deluje tako, da na volitvah kandidirajo člani strank, ki so voljeni s strani ljudstva. Vse to z namenom, da predstavljajo interese volivcev v parlamentu. Konec koncev bi bilo konfuzno, če bi se vsi državljani drenjali v parlamentu. Razen če si je tukaj morda zamislil, da se bodo ljudje tipa Jaša Jenull, Tea Jarc in Nika Kovač na dnevni ravni sprehajali po parlamentu in govorili, kako pa kaj.

Nedvomno pa je zaskrbljujoče, da za Goloba očitno možnost opozicije sploh ne pride v poštev. Kako naj si to državljanke in državljani predstavljajo? Bo mar, če ne zmagajo, kar odšel iz politike tako hitro, kot se je vanjo spravil?

https://twitter.com/DolinarJr/status/1513953935769411586?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513953935769411586%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fe-maribor.si%2Fgolobje-razmisljanje-poglejte-kaj-je-izjavil-robert-golob%2F

Ker je bilo mogoče v času vladanja Janeza Janše od KUL-a slišati cel kup kritik na račun komunikacije, je bilo uvodoma v soočenju tudi zastavljeno vprašanje, ali se bodo zavzeli za spoštljivo komunikacijo. Golob je denimo povedal, da bodo vodili spoštljiv dialog z vsemi, predvsem pa z ljudmi. Na tem mestu se je marsikdo vprašal, s kom vse si je ta zamislil imeti še dialog, če ne samo z ljudmi?

https://twitter.com/gasprpredalic/status/1513935335289499652?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1513952380278255628%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fe-maribor.si%2Fgolobje-razmisljanje-poglejte-kaj-je-izjavil-robert-golob%2F

Sara Kovač