[Video] Gospodarska rast je blagodejna tudi za levico – če pridejo na oblast, bodo lahko več pokradli

Foto: Nova24TV

Ali je res cilj, da hodimo tako dolgo na volitve, dokler vi ne zmagate,” je spraševal voditelj oddaje Kdo vam laže. Protestniki namreč pozivajo k predčasnim volitvam, na katerih bi po vsej verjetnosti ponovno zmagala stranka SDS. Janez Janša bi spet sestavil vlado – in kaj bi potem? Saj nimamo tisoč let časa, da neprestano hodimo na volitve. “Zakaj pa bi kdorkoli vas volil,” je Boris Tomašič še vprašal Marjana Šarca, ki je bil v središču pozornosti tokratne oddaje.

V oddaji Kdo vam laže smi imeli še enkrat priložnost občudovati predsednika stranke LMŠ Marjana Šarca, ki je bil pred kratkim gost v oddaji 24ur Zvečer. Tam je govoril o 40 tisočglavi množici, ki naj bi bila prisotna na protivladnih protestih prejšnji petek. Policija jih je sicer naštela le okoli 12 tisoč. Kot je pripomnil notranji minister Aleš Hojs, so verjetno privrženci protestov udeležence šteli na vsaki točki, kjer so se ti pač ustavili. A voditelja oddaje Borisa Tomašiča je pestilo drugo vprašanje, in sicer ga je zanimalo, koliko ljudi mora protestirati, da je čas za predčasne volitve. Je že kdo postavil pravilo? Na primer, če protestira 40 tisoč ljudi, se gre na volitve. “Vi resno mislite, da je to kriterij, ali kaj,” je vprašal Tomašič Šarca, ki je znan tudi po tem, da rad spremlja naše oddaje. “Dajmo postaviti številko ali pa nehajte bluziti,” je še predlagal Tomašič in ponovno izpostavil, da se oblasti ne menja na ulici. Protestiranje ima sicer nek svoj namen – večinoma se želi nekaj doseči, da se nekaj spremeni. V ta namen se sporoči vladi, kaj se torej želi – lahko da gre celo za dobre predloge, ki bi jih vlada želela uresničiti. A več kot očitno je, da aktualni protestniki sploh ne vedo, kaj si želijo. Želijo zgolj predčasne volitve.

Šarec je v oddaji tudi govoril o zadolževanju, ki ga ne bo mogla poplačati še tako strma gospodarska rast. A očitno nekaterih stvari pač ne razume. Slovenija se je namreč zadolžila za 60 let, z negativno obrestno mero. Poleg tega je tu še inflacija, vrednost denarja pada – vprašanje, kakšna bo vsota, za katero smo se zadolžili, sploh še vredna čez 60 let. “Negativna obrestna mera pa pomeni, da tisti, ki nam posodi denar, plačuje, da ga vzamemo,” je ponovno razložil Tomašič. In še enkrat je treba poudariti, da je bil ta denar neposredno namenjen ljudem. Posledica vsega pa je gospodarska rast – kar pomeni, da bomo vsi bolje živeli. Gospodarska rast namreč pomeni razvoj, pomeni da več ustvarimo, če več ustvarimo, tudi več imamo. “In če pridejo levičarji na oblast, lahko tudi več ukradejo,” je Tomašič razložil še za levičarjem bolj razumljivem jeziku.

Visoki davki so ena največjih groženj individualni osebni svobodi, je še opozoril voditelj oddaje. Ni osebne svobode brez ekonomske svobode. Če nimaš dovolj denarja, si od nekoga odvisen, pa naj bo to država, delodajalec ali kdorkoli drug. Tudi zato je znižanje davkov v tej državi nujno potrebno. Tomašič se je dotaknil še STA sage, poleg tega je še enkrat dokazal, da Marjan Šarec nima nobene vsebine. Marjan Šarec si ne upa nič obljubiti, ker tudi ne more nič narediti. In ker v oddaji 24ur Uroš Slak ni bil dovolj nesramen, se je Šarec odločil, da se bo pač on postavil v vlogo nesramnega novinarja ter da bo provociral podpredsednika vlade, Mateja Tonina. Je to politika? Morda, politika nekoga, ki sam nima prav nobene vsebine.

Sara Bertoncelj