fbpx

[Video] Gostilniška opozicija, dovolj, čas je, da zategnete ročne zavore

Foto: STA

Politična komedija opozicije v Državnem zboru se nadaljuje. V glavnih vlogah so nastopili poslanci Franc Trček, Violeta Tomić in Jani Möderndorfer. “Vi niste komentator. Vi vodite sejo. Če želite biti komentator, pojdite se na Nova24TV zaposlit,” je zabrusil novopečeni poslanec iz vrst Socialnih demokratov Franc Trček. “Toliko nestrpnosti kot vlada v tej dvorani, je v vseh dvoranah, kjer zasedajo matična delovna telesa do zdaj v dvanajstih letih nisem doživel,” se je na novo nespoštljivo obnašanje do predsedujočih na sejah državnega zbora kritično odzval vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša.

Opozicija izkoristi vsak trenutek za politični cirkus v parlamentu. V glavnih vlogah pa so blesteli novopečena poslanca SD in LMŠ Franc Trček in Jani Möderndorfer in tovarišica iz Levice Violeta Tomić. V svojih izjavah so izkazali globoko nespoštovanje do predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča. “Moj postopkovni predlog je bil, da ne segate v besedo,” mu je zabrusila Tomićeva. “Moj postopkovni predlog je, da po 80. členu prekinite sejo, ker je niste sposobni voditi,” pa je predsednika Državnega zbora učil Trček. Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša pa je svetoval vsem bojevnikom iz opozicije, naj zategnejo ročno zavoro.

Lepo je videti, ko se pri opozicijskih poslancih prebudi bojevitost in upor proti oblasti. Glede na to, da so vidni predstavniki Levice, Socialnih demokratov in Liste Marjana Šarca javno pozivali na nezakonite proteste, ni čudno, da jim je vseeno za pravila v poslovniku Državnega zbora. Sveži član poslanske skupine LMŠ Möderndorfer se je odločil, da ne bo upošteval več navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in med sejami DZ ne bo več nosil zaščitne maske. “Mi bomo določali, ne več NIJZ,” je odločen upor proti “totalitarističnim” pravilom NIJZ izrazil najbolj znani slovenski politični konvertit. Še en lep zgled za slovenske državljane.

https://twitter.com/JakaDolinar2/status/1265250880837869569

Tomićeva vreščala na Zorčiča, ko jo je opozoril na kršenje poslovnika
Violeta Tomić blesti v svoji resnični filmski vlogi opozicijske poslanke. Tovarišica je blestela že v dvoboju s predsednikom vlade Janezom Janšo ob postavljanju poslanskih vprašanj, ko ga je obtožila genocida nad starostniki. Nov dan, nova žrtev, si je mislila Tomićeva in se spravila na predsednika DZ Igorja Zorčiča.

Danes se je spraševala, ali sploh živimo v parlamentarni demokraciji in se cinično norčevala iz trenutne koalicije, da lahko razglasijo enostrankarski enopartijski sistem. Žal pa je podobno kot poslanec Socialnih demokratov Matjaž Nemec hotela zlorabiti postopkovni predlog.

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je bil zopet tarča besednih političnih iger opozicijskih poslancev (Foto: STA)

Nato jo je Zorčič prekinil. Šokirana Tomićeva je jezno zakričala in mu zažugala, da naj konča in ji naj ne sega v besedo. Zorčič ni odnehal in ji je pojasnil, da ima kot predsedujoči pravico ji seči v besedo. “Moj postopkovni predlog je bil, da ne segate v besedo,” je kot užaljen otrok reagirala Tomićeva.

Franc Trček predlagal Zorčiču, da se naj zaposli kot komentator na Nova24TV
Franc Trček je hotel kot njegov strankarski kolega Nemec zlorabiti poslovnik. Nato ga je opozoril Zorčič. Trček mu je očital, da spreminja Državni zbor v “neke vrste kloako in ima vse poslance za svojat“. Nadaljeval je z nasvetom, naj se Zorčič zaposli kot komentator na Nova24TV in zahteval, da naj po 80. členu prekine sejo, ker je ni sposoben voditi.

Nezadovoljni Matjaž Nemec jezno vstane iz svojega poslanskega mesta. (Foto: posnetek zaslona/ RTV Slovenija)

Lepo je videti, da opozicijski poslanci še zmeraj ohranjajo smisel za humor s svojimi burlesknimi nastopi. V naslednjih dneh pa pričakujemo še zabavne in duhovite nastope Jerce Korče, Maše Kociper in seveda Marjana Šarca, ki še vedno išče puško v koruzi.

Luka Perš