[Video] Gre za organiziran načrt, kako sesuti vse normalne sile v Sloveniji in narediti kaotične razmere, kjer bodo lahko spet obvladovali našo družbo!

V tokratni oddaji Kdo vam laže se je voditelj Boris Tomašič spraševal, ali je bolj smiselno, da razne izpade, proteste, govora o diktaturi in izjave Tanje Fajon, Luke Mesca, Marjana Šarca, torej kompletne opozicijske levice kot tudi izpade Bojana Veselinoviča, DNS-ja, enostavno ignorira. Saj gre po njegovih besedah le za razvajene otroke, ki so zgubili igračo in sedaj jokajo. Tisti, ki imate otroke verjetno veste, da je najbolje te histerične napade ignorirati. “A tu gre za nekoliko resnejšo stvar, zato jo ne ignoriram, saj gre namreč za organiziran načrt, kako sesuti vse normalne sile v Sloveniji in narediti kaotične razmere, kjer bodo lahko spet obvladovali našo družbo”.

V svoji oddaji je voditelj Tomašič zopet zbral izjave, tokrat novinarja Anžeta Božiča, ki se je javljal iz protestov, Tanje Fajon iz SD o ukradeni vili, jih komentiral. Govoril je tudi o STA in njihovi humanitarni akciji “za plačo” Bojana Veselinoviča.

V petek so bili zopet protesti, Anže Božič pa je bil spet glavni provec teh protestov iz katerih se je v živo javljal. Najprej je treba poudariti, da je šlo neko skupinico ljudi, ki so se vozili s kolesi in o so naredili dolge raporte, javljajo se v živo, je dejal Tomašič. “A moteča stvar v tem poročilu je, da mirno pove, da bodo po Ljubljani malo kurili, na koncu protesta pa bodo zakurili kres pred državnim zborom in hkrati grozili poslancem, da bodo njihovi stoli vroči”. Lahko se to razume, kot neko prispodobo, da so stoli vroči, ko so volitve, ali bodo izvoljeni ali ne. “Tukaj pa so dobesedno zakurili kres. Sicer sem večkrat rekel”, je nadaljeval Tomašič “dajte protestirat in to skupinico bi sicer moral ignorirat, ampak tukaj kurijo in sem razočaran dragi policisti, to se ne sme početi, to bi jih bilo treba razposlati. In kakšna simbolika je to? Zažgali vas bomo, vaše stole, ni v redu in ni zdravo”. 

RTV SLO naslovnica- “Čakal sem, da mi politikomisar skočil ven iz ekrana”
“Na 1.maj se zjutraj zbudim, pogledam na portal RTV SLO, ker to je najbolj strokovna medijska hiša in berem”. Prva novica z naslovom: Praznik dela kot opomin, da nič ni dano samo po sebi, da je težko pridobljeno in lahko izgubljeno. Druga novica: “Po vsej državi odmeva prvomajska budnica”. Tretja novica: “Na žalost je profit edino gibalo družbe” in četrta novica: Petkovi kolesarji zakurili protestniški kres iz “poslanskih stolčkov”. “Kaj sem videl, opomin, profit, na žalost, kurjenje, budnica, sama revolucija! Čakal sem, da mi bo politikomisar skočil ven iz ekrana. Pustimo, da se jaz ne strinjam s tem, ampak a se vam zdi normalno, da se vam nič več drugega ni pomembno kot neka borba, kurjenje, trpljenje. Ni normalno. Naj se ukvarjajo z konkretnimi problemi ne pa na splošno, “bogi delavci, grdi kapitalisti”, je kritičen Tomašič.

Anže Božič in protestniki

Tomašič razkrije resnico o ukradeni vili, kjer ima sedež SD
Pred kratkim  je Tanja Fajon “razložila”, kako je z judovsko vilo v kateri bivajo in “je niso ukradli”, dejala je, “kar pa zadeva našo nepremičnino na Levstikovi, je pravno povsem urejeno, pridobljeno z menjalno pogodbo z vlado RS, ki je bila zadnja lastnica.” Tomašič je v oddaji povedal kaj se je v resnici zgodilo. “Kaj so dali v zameno za Moskovičevo vilo. Stavbo na Tomšičevi, ki jo sedaj uporablja DZ. Ne poveste pa, kako so prišli do stavbe na Tomšičevi. A lahko enkrat po resnici poveste. Tomšičeva, ki ste jo zamenjali je bila nacionalizirana, kar to pomeni je bila nasilno odvzeta s strani komunistične vlade. Ljudem so to vzeli, njih izgnali, po možnosti pobili, razlastninili so jih. In vi, kot nasledniki komunistov ste to dobili, to ni bilo kupljeno, plačano in pošteno pridobljeno”, je Tomašič odgovoril Fajonovi. “In potem ste to, kar je po mojih kriterijih ukradeno zamenjali za nekaj drugega, za katerega pravite, da je bilo legalno kupljeno. Potomcem Moskoviča so res nekaj plačali ampak vemo kakšni časi so to bili. Tu je dokument, ki dokazuje, da je bilo to odvzeto, nacionalizirano”.

Dokument (foto: twitter)

Na dokumentu je zabeležena tudi stavba na Levstikovi, kjer piše: “Potrebni so nam podatki po katerih se bo lahko izvršila zaplemba imovine spodaj navedenih oseb”. Tam se pojavi tudi ime Moskoviča, Levstikova 31. “Toliko o vaši poštenosti, iskrenosti”, je dejal Tomašič.

STA ne ogroža vlada ampak njen direktor Veselinovič
V prispevku, katerega je komentiral Tomašič, voditeljica Tanja Starič pravi, da so slovenski mediji le redko kdaj stopili tako skupaj in bili enotni, kot v primeru akcije za STA. To je laž. Praviloma so zmeraj “mediji s tradicijo iz prejšnjega, zelo demokratičnega sistema” kot jih je poimenoval Tomašič, enotni. “V podporo STA zdaj pobirate humanitarna sredstva, da boste pomagali ubogim novinarjem na STA. Nehajte se sprenevedati. STA ne ogroža vlada ampak njen direktor gospod Bojan Veselinovič s 100 tisočimi evri plače. In poslušamo, kako bodo novinarji ostali brez služb, plač.” In zato ljudje zdaj pošiljajo po 5 evrov za preživetje STA-ja, za katerega naj bi se do sedaj zbralo okoli štiri tisoč evrov. “Dajte zbirat še dva dni, pa si bo lahko Veselinovič plačo izplačal. Za to se gre. Tu se ne gre za medijsko svobodo ampak zato, ker se v STA “muti”, manipulira, goljufa, prikriva. Še ustanovitelju ne želijo dati podatkov. Menim, da je STA od 2,5 milijonih, ki jih je dobil od države ustvaril za nekje 16, 17 tisoč evrov dobička. Vse skupaj pa je imel nekaj čez štiri milijonov prihodka. Direktor, ki vodi takšno firmo si seveda zasluži nagrado. Ob 100 tisoč evrov plače, so mu dodelili 16 tisoč evrov nagrade. On ogroža zaposlene”, je dejal Tomašič in dodal, da sedaj naivni ljudje plačujejo plačo direktorju. “S temi štirimi tisočimi evri ne bodo rešili agencijo, to je vse skupaj le propaganda.”

Tomašič je predvajal tudi izjavo Veselinoviča, “ki s tresočim glasom pove, hvala dobri ljudje, da zbirate denar za moje delavce, ki jim ne morem dati plače, ker moram dati najprej sebi” je dejal Tomašič. Veselinovič je rekel: “To kar se dogaja pred poslopjem agencije pomeni, da Slovenija še ni Madžarska, je rekel Bojan Veselinovič, da tukaj ni doma Orban, na žalost pa orbanija vlada proti slovenski tiskovni agenciji”. Sta pa ima popolnoma drugačno funkcijo v medijskem prostoru, kot jo skušajo dokazati. Medijska svoboda je prisotna, direktor lahko protestira, kritizirat vlado in se mu ni nič zgodilo in se mu tudi ne bo.

27.aprila se ni ustanovila OF, to je zgodovinsko dejstvo
Tanja Gobec je imela kot vsako nedeljo oddajo Politično z gostoma Zdravkom Počivalškom in Tanjo Fajon, ki pa je nastopila zelo zaskrbljeno, da se še vedno dogajajo ideološke delitve glede zgodovine. Tomašič se strinja z njo, saj so zgodovinska dejstva spremenili komunisti, ki so “zlorabili narodnoosvobodilni boj in zavedne Slovence, ki so šli v boj proti okupatorju, zato, da so prevzeli oblast, zrušili prejšnjo oblast, da so izvedli komunistično revolucijo, izgnali kralja, da so vzpostavili enopartijski diktatorski režim. 27.aprila se ni ustanovila OF, tudi to je zgodovinsko dejstvo. Dejstvo tudi je, da so bili slovenski komunisti in vsi drugi na Balkanu so bili vodeni iz Moskve, niso bili samostojni. In 27. aprila leta 1941 sta bila Stalin in Hitler zaveznika. Kakšen upor proti okupatorju, nehajte spreminjati zgodovinskih dejstev” ji je Tomašič odgovoril. V zadnji izjavi “puhlici” kot je voditelj označil, pa je Fajonova dejala, da so močno porušena razmerja v DZ in da nepovezani poslanci ne morejo opravljati svojega poslanskega mandata in če se to ne uresniči bo sledila blokada parlamenta in se lahko v maju zgodi, da ne bo redne seje in to je absolutno upravičeno. “Grožnje so absolutno upravičene” je dejal Tomašič, saj vam je to blizu, nasilje, če ne bo po naše bomo blokirali bomo delo DZ.

Anita Gužvič