fbpx

[Video] Grims o Golobovi vladi: Za rdečo jaro gospodo so ena pravila, za vse navadne državljane pa zapenjanje pasu

Poslanec Branko Grims (Foto: Nova24TV)

“Popolnoma nesprejemljivo je, da ljudje, ki bi potrebovali zdravnika, stojijo cele noči v vrsti kot v nekdanji Jugoslaviji za kruh, pralne praške in vse ostalo. To je  prav grozljivo, kako se zgodovina ponavlja. Upam, da to ljudem odpira oči, da socializem ne deluje in da Robert Golob in njegovi socialisti (spekter njegove vlade: Svoboda, SD in Levica) res ne zaslužijo, da bi vodili eno državo,” je v zvezi za aktualnimi razmerami zatrdil poslanec največje opozicijske stranke Branko Grims. 

Z letalom je lažje kot z avtom, je bil komentar avtorja v časniku Kleine Zeitung. Sarkastičen komentar, ki je več kot na mestu, je sledil po tem, ko je bil Urški Klakočar Zupančič namenjen cel članek, iz katerega je razvidno, da je njena uporaba vladnega letala za obisk novoletnega koncerta škandal brez primere in da njenim izgovorom, da je to nekaj povsem običajnega, ne verjame nihče. O tem škandalu je poročala celo avstrijska nacionalna televizija ORF. Poslanec stranke SDS Branko Grims je omenjeni obisk v oddaji Tema dneva na Novi24TV z voditeljico Aleksandro Jug označil kot očitno dejanje prestiža.

Preberite tudi: Odzivi na stavko pacientov: Tam ni bilo bolnikov, ampak aktivisti z osebnimi interesi

Za rdečo jaro gospodo so ena pravila, za vse navadne državljane pa zapenjanje pasu
“Gre za očitno dejanje prestiža. Zadeva pa ima zelo čudno dimenzijo, če jo damo v kontekst izjav Roberta Goloba, ki zahteva od ljudi, da bi se kar odpovedali mesu, znižali gretje (celo sprejeli so pravila za javne prostore – znižati klimo, omejiti gretje). Skratka, vse z namenom varčevanja z energijo in zaščito okolja, potem pa polet s falconom na račun davkoplačevalcev, ki vse to postavi v pravo luč. Za rdečo jaro gospodo so ena pravila, za vse navadne državljane pa je zapenjanje pasu, da čim slabše živijo,” je namreč komentiral poslanec Grims in spomnil, da je to vsekakor popolnoma nasprotno ravnanje od prejšnje vlade. Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je denimo šel v Ukrajino z vlakom, gospa Klakočar pa na Dunaj s falconom, kar je seveda popolna neumnost.

Takšna odločitev pa je seveda neumna tudi iz časovnega vidika. Z avtom moraš najprej najprej do Brnika, da izvedeš postopke, se vkrcaš, vzletiš. Ob pristanku so zopet določeni postopki, nato pa je potreben še transport. “Časovno primerljivo je tako, kot če greš kar z avtom do tja. Potem pa še izgovarjanje, da je šlo za bilateralni obisk, ki naj bi vseboval štiriurni pogovor ob tem, da ves čas, ko je bila tam, ni bilo to možno niti v teoriji za kaj takega. Če bi se to res zgodilo, bi o tem seveda poročali avstrijski mediji, njihova uradna spletna stran. Nič od tega se ni zgodilo. Se pravi, da je šlo za politični prestiž, tako kot je bil tisti ples pred gardo na prireditvi,” je prepričan poslanec.

Za razsutje sistema javnega zdravstva je odgovorna vlada
Najbolj noro po besedah Grimsa je to, kar se dogaja na področju zdravstva. “Ko gospoda, od Kučana do vseh ostalih, zboli, se gre zdravit na privatne klinike. Denimo v Švico. In to na račun slovenskih davkoplačevalcev. Slovenski davkoplačevalec pa je v popolnem očitnem nasprotju z obljubami. Sedaj ne morejo priti niti do svojega osebnega zdravnika. 130 tisoč ljudi ga sploh nima več, zelo težko prideš tudi na urgenco. Že zunaj moraš povedati, kaj ti je. Vsi poslušajo, pa ti povejo, če ti sploh odprejo vrata,” je bil kritičen in dodal, da javnega zdravstva praktično ni več. Edino, kar je tukaj simbolno, je, da je Golobu po Grimsovih besedah res uspel zgodovinski met. Pokopal je namreč Janeza Zemljariča in njegovo največjo pralnico denarja, kajti sistem javnega zdravstva je bil v resnici največja pralnica denarja v Sloveniji.

“Sedaj ta sistem ne deluje in smo priča novemu absurdu. Vlada, ki je za to popolnoma odgovorna, se je namreč odločila za protestiranje proti sama sebi oziroma proti zdravnikom, da bi preusmerila pozornost. Če ljudje to kupijo, oprostite, potem pa je z ljudmi nekaj narobe,” je poudaril in dodal, da gre tukaj že za popolni absurd. Tisti, ki bi moral ukrepati, bo šel namreč na ulico protestirat in kazat s prstom na nekoga drugega. Za razsutje sistema javnega zdravstva je odgovorna vlada, je poudaril in dodal, da smo priča absurdu. Golob in ostali, ki so napovedali prisotnost na protestih, so se namreč odločili za izvajanje najstarejšega trika levičarjev: ko kažeš s prstom na drugega in vpiješ primite tatu, zato da ljudje ne bi opazili, kako daleč si segel v njegovo denarnico in vlečeš denar iz njegovega žepa.

Socializem ne deluje
Grims poudarja, da je popolnoma nesprejemljivo, da ljudje, ki bi potrebovali zdravnika, stojijo cele noči v vrsti kot v nekdanji Jugoslaviji za pralne praške in kruh ter ostalo. Meni, da je prav grozljivo, kako se zgodovina ponavlja. Upa, da to ljudem odpira oči, da socializem ne deluje in da Golob in njegovi socialisti (spekter njegove vlade: Svoboda, SD in Levica) res ne zaslužijo, da bi vodili eno državo. Še najmanj pa Slovenijo, ki si zasluži nekaj bistveno boljšega, kar je tudi imela. Na vprašanje, če minister res nič ne more glede na to, da zdravstveni domovi spadajo pod občinski resor, je Grims odgovoril, da to ne drži, saj ima minister vzvode, da poskrbi za rešitve in ukrepe, da zagotovi zdravstveno varstvo vsem državljanom. Opravičilo ministra Loredana Jankoviću se zdi Grimsu ponižujoče, po drugi strani pa je srhljivo. “Očitno so pri nas nekateri nad zakonom. Sicer pa je Janković v preteklosti že povedal, dokler je proti Janši, je nedotakljiv. Ljudje božji, če je to kriterij v neki državi, vas mora biti take oblasti zelo strah.”

Če ta oblast obenem po besedah Grimsa vleče še ukrepe, ki omejujejo svobodo govora, napovedujejo nadaljnje zaostritve boja za svobodo govora, potem je to pot v totalitarizem. “V to, da ne bomo na koncu vsi ob nekakšnih ognjih čakali v vrstah, razen, če storimo tisto, kar je po mojem trdnem prepričanju treba. Ljudje bi se morali postaviti sami zase in protestirati po brazilskem zgledu, kjer milijoni protestirajo proti socialistom, in zahtevati, da se Slovenijo vodi drugače,” je povedal in dodal, da ima Slovenija izjemen potencial, je čudovita država in je popolnoma nesprejemljivo, da se jo pelje dobesedno v propad.  Grims meni, da se ljudje hudo motijo, ko mislijo, da so ti tako nesposobni, po njegovem so namreč tako pokvarjeni. “Uničevanje Slovenije, uničevanje slovenstva, slovenskih podjetnikov, izganjanje slovenskih podjetnikov in zdravnikov v tujino, ob tem pa odpirajo meje za ilegalne migrante. Letos jih bo okoli 30 tisoč. Ko sem poleti opozarjal, da bo presežen rekord, ki je bil do sedaj 16 tisoč v enem letu, so se posmehovali. 30 tisoč jih bo in praktično vsi so zaprosili za azil v Sloveniji. Gre za načrtno dejanje. Temu se reče velika zamenjava oziroma oni želijo s tem okrepiti svojo volilno bazo. Ljudje so jih namreč delno spregledali in jim bodo obrnili hrbet, zato potrebujejo nove volivce,” je opozoril.

Foto: Nova24TV

Grims: Veliko zgodb o poslovanju Gen-I-ja je blago rečeno čudnih
Ker se na obrazu premierja v zadnjem času vidi zaskrbljenost, je bil Grims povprašan tudi okrog tega. Veliko podatkov po Grimsovih besedah priča o tem, da se stvari vendarle premikajo. Veliko zgodb o poslovanju Gen-i-ja je namreč blago rečeno čudnih. “Če bi nekdo pod ceno prodajal za več let vnaprej kratkovidno in s tem oškodoval svoje podjetje, potem pa po velikanski dodatni ceni to uvažal nazaj in zahteval, da davkoplačevalci pokrijejo razliko, bi takega v tujini takoj odstavili. Verjetno bi šel še sedet, pri nas ga razglašajo za čudodelnika,” je prepričan. Ob tem pa je še spomnil, da imamo vendarle eno najdražjih elektrik v Evropi.

Grims se tudi sprašuje, kam je šel denar. “S tem se ukvarjajo preiskovalne službe. Počasi se stvari kopičijo. Osrednji mediji so že nekoliko obrnili topništvo in tolčejo po njem. To verjetno pomeni, da je za globoko državo že odpisan. To pa ne pomeni rešitve za Slovenijo, saj ne bo novih volitev, ampak bodo nekoga, ki je manj ubogljiv, zamenjali z nekom, ki je bolj ubogljiv,” je opozoril v nadaljevanju pogovora.

Grims vidi v tem problem socialistične politike, vzpostavljanja socializma, ki se vizualno odraža v dolgih vrstah pred zdravstvenimi domovi. Pri tem, da imamo eno najvišjih inflacij, vse višje davke. “To so stvari, ki bi morale začeti vplivati na javno mnenje. Upam, da bodo ljudje pridobili kritično distanco do osrednjih medijev. Da je sicer prišlo do spremembe razpoloženja, lahko vidimo v anketah. Zadnje ankete merijo, da je v enem mesecu popularnost Svobode zgrmela za 3 oziroma 4 odstotke, kar je za en mesec veliko. To je posledica ekscesov, seveda. Zato mediji na vse načine iščejo pozornost tudi s pomočjo institucij, delajo manipulacije, da preusmerjajo pozornost, da se ljudje ne bi ukvarjali s tem, v kako katastrofo so Golob in njegova kompanija pripeljali Slovenijo v manj kot enem letu,” je zaključil.

Sara Kovač