[Video] Grims razkrinkal levičarsko pranje možganov s podnebnimi spremembami, na račun katerih lahko nevladniki zaslužijo tudi prek 20 tisoč evrov mesečno!

Ledena gora (Foto: Facebook)

Levičarji so pred nekaj več kot tednom prav brezsramno mlade pozivali k izostajanju od pouka in jih vabili na shod proti podnebnim spremembam. Za promocijo svoje agende so tako grobo izkoristili mlade, pri tem pa so jih zlorabili tudi za nabiranje političnih točk, tam so namreč napadali predsednika SDS Janšo in poslanca Grimsa. Ta je med drugim nedavno opozoril, da lahko nekateri nevladniki v žep pospravijo tudi do 20 tisoč evrov mesečno na ta račun, zadevo pa je komentiral tudi v oddaji Tema dneva na Nova24TV

Nekaj tisoč mladih se je pred nekaj več kot tednom dni, v petek opoldne, zbralo na Kongresnem trgu v Ljubljani in z glasnim protestom ter številnimi transparenti od politikov zahtevalo odločne podnebne ukrepe. Sistemske namesto podnebnih sprememb, so pozvali in opozorili, da nimamo planeta B. A kaj kmalu se je pokazalo, zakaj so se mladi udeležili shoda: vsi so bili namreč opravičeni izostanka od pouka in čeprav so organizatorji zatrjevali, da ne stavkajo zato, da lahko zamudijo pouk, smo se prepričali ravno v nasprotno.

Očitno je, da nikogar od mladih ne bi bilo, če bi bil štrajk v soboto, ko so šole zaprte. “Jaz sem tukaj, da mi ni treba biti pri pouku. Tukaj sem, ker sem moral iti sem in da nisem pri pouku. Tisti, ki smo se udeležili tega protesta, imamo prosto uro,” so bili takrat le trije iskreni odgovori mladih protestnikov, ki potrjujejo, da mladi sploh niso vedeli, zakaj protestirajo, ampak jim je bilo pomembno zgolj to, da niso v šoli. Še huje pa je, da pri tem niso protestirali proti vladi, pač pa so levičarji njihovo jezo spretno usmerili proti opoziciji, tarči napadov sta bila na primer Janez Janša in Branko Grims, pa čeprav ima prav stranka Socialni demokrati, katere predstavniki so bili tudi na shodu, verjetno največje zasluge za onesnaženost v državi.

Grims obžaluje, da za svojo agendo levičarji izkoriščajo in zlorabljajo mlade
Po dogodku je v studiu Nova24TV v oddaji Tema dneva voditeljica Marjanca Scheicher gostila poslanca Slovenske demokratske stranke mag. Branka Grimsa, ki je uvodoma povedal, da je resnica edini vzvod, s katerim lahko dosežemo boljšo prihodnost. A po njegovem mnenju so shod levičarji izkoristili za zavajanje, za politične floskule in obračunavanje, v Sloveniji pa je bila posebnost tega shoda, da se je namesto z vlado obračunavalo kar z opozicijo. Vse skupaj je namenjeno ustvarjanju lažnih strahov, v eko-industriji, “ki Zemlji prav nič ne koristi in ji škodi, se obrne okrog 1.500 milijard evrov letno, od tega pa 200 milijard evrov letno izgine. Izgine v razne žepe, predstavljajte si, koliko akademskih naslovov se iz tega denarja lahko kupi, koliko časopisnih naslovov se iz tega denarja lahko kupi. Potem je jasno, da ko nekdo reče, ‘oprostite, saj globalno segrevanje v taki obliki, kot vi razlagate, ne obstaja’, se pa začnejo vsi kot trop hijen iz tega delati norca, nihče pa sploh ni pripravljen o tem soočiti argumentov.” Ob tem je posebej izrazil obžalovanje, da se pri vsem tem zlorablja mlade in se jih tako grobo izkorišča za obračunavanje.

Mag. Branko Grims in Marjanca Scheicher (Foto: posnetek zaslona)

Zaslužki nevladnikov lahko presegajo 20 tisoč evrov mesečno
Iz razpisov, kot so jih objavila ministrstva, pa izhaja, da lahko posamezniki z doktorsko izobrazbo z delom za nevladne organizacije (ki so pravzaprav paravladne, saj jih financira vlada) zaslužijo celo do 20 tisoč evrov mesečno. Znano je, da se ti najbolje znajdejo v “poslu”s podnebnimi spremembami ali pa s spodbujanjem nelegalnih migracij. Glede tega je Grims postavil tudi poslansko vprašanje: “To je bilo tudi javno objavljeno v razpisih, ki so jih objavila ministrstva, urne postavke, po katerih so to pripravljeni financirati. Zanimivo je, da oni pravijo, da so to objavili, ker naj bi bil to maksimum, ker baje da so si prej še več izplačevali na uro. Ampak že recimo to, za magisterij 97 evrov, za doktorat pa 116 evrov /…/, kar znese na mesečni ravni, če dela 8 ur vsak dan, v mesecu dni pri doktorskem nazivu več, krepko več, kot 20 tisoč evrov. To so štiri plače predsednika vlade ali pa štiri plače predsednika države, štiri plače predsednika parlamenta, ki je daleč najvišja funkcija v parlamentu. In nekdo jih dobi brez kakršnekoli odgovornosti, za storitve, ki so opisane kot igra, vodenje delavnic, predavanja … pa piše naprej ‘in temu podobno’, skratka karkoli!”

Marjanca Scheicher (Foto: posnetek zaslona)

Človek nima vpliva na podnebne spremembe, v preteklosti je bila Zemlja še toplejša
Eno so podnebne spremembe, drugo pa je okoljevarstvo: “Podnebne spremembe kot take so vedno bile in vedno bodo, ampak niso zaradi človeka, v tem je ves trik. Podnebne spremembe nastanejo zaradi sonca, sonce je neskončno močnejši faktor v tem kot pa človek. Človek je prav domišljav, da si lahko misli, da lahko konkurira soncu v teh stvareh, vpliv človeka je v bistvu prav majhen; če nekaj na primer izseka, se lahko klima spremeni lokalno, da pa bi se cela Zemlja zato spreminjala je pa lari fari. Problem je, da so sončevi ciklusi zelo dolgi, to je po enajst let ali pa mnogokratnik te številke, človek pa se spomni malo nazaj. Ne spomni se, kaj je bilo pred časom.” Kot je še pojasnil Grims, je bilo v zgodovini veliko obdobij, ki so bila bistveno bolj vroča, kot je sedanje: “Trik levičarjev je v tem, da so vzeli obdobje segrevanja od male ledene dobe od leta okrog 1700 do 1850, nekateri konec postavljajo celo nekoliko kasneje, potem pa obdobje, ki je bilo potem takoj segrevanje, tam nekje do leta 1940, v času druge svetovne vojne je bilo spet obdobje ohlajevanja, ki je trajalo nekje do 70-ih let, od nekje od leta 1975 do 2003 se je spet približno trideset let Zemlja segrevala, in to je tisto, kar uporabljajo kot argument. Nihče pa ne pove bistva: pred tem je bila Zemlja mnogo bolj topla, kot je zdaj, in ni bilo nobenega človeka, nobenega globalnega segrevanja!”

Mag. Branko Grims (Foto: posnetek zaslona)

Tudi migranti in električni avtomobili, ki so priljubljeni med levičarji, onesnažujejo okolje
Kot je pred kratkim poročal portal Moja Dolenjska, naj bi se samo na območju Bele Krajine pojavilo trideset novih migrantskih taborov, ki bi morali biti očiščeni. Grims meni, da bi vlada lahko vse to preprečila, če bi poskrbela za varnost na meji, spomnil pa je tudi, da je Dejan Židan kot minister v preteklosti izdal opozorilo, da je potrebno paziti na živali, ki hodijo po travnikih, ker hodijo po njih migranti, za seboj pa puščajo za seboj izredno hude kužne bolezni, za ljudi pa mu ni bilo mar. Tudi pri električnih vozilih, ki jih levičarji forsirajo in na njih piše “0 emisij”, bi bilo po Grimsovih besedah treba videti celotno sliko: “Od kje oni dobijo energijo? Dobijo jo v glavnem iz termoelektrarn in iz nukleark. Tam se že pri pretvorbi izgublja velik del energije, izgublja se pri prenosu, izgublja se pri polnjenju baterij in nato še pri pogonu. Izguba pri tem je mnogo večja kot pri neposrednem izgorevanju v motorjih z notranjim izgorevanjem.” Po njegovih besedah je večina običajnih elektrarn za okolje bolj škodljiva kot pa izpuh avtomobila, še veliko pa je stvari, ki so bolj problematične, a se o njih ne govori, ker jih levičarji uporabljajo za svoj luksuz, pri čemer je kot primer izpostavil luksuzne križarke: “Ena takšna ladja po uradnih meritvah onesnaži okolje toliko kot 21,8 milijona navadnih dizelskih avtomobilov.”

V članku ste lahko prebrali le ključne poudarke, za več pa vabljeni k ogledu celotne oddaje!

J. Ž.

 • Darth Vader

  bravo grims…….eko-socializem je podstat mednarodne komunistične in socialistične internacionale namenjen gospodarski in sistemski destabilizaciji neke države/sistema…..ti ljudje so nevarni sociopati, ki jim povprečen upogljiv slovenec, kot jih najdete na levici, takoj podleže v zameno za osebno korist na škodo vsh ostalih okoli sebe

  • freedomfighter

   Zame je sociopat zisti ki v 21. Stoletju zagovarja neobnovljive vire energije…zraven cesa raje zivis termoelektrarne ali veterne elektrarne…ce reces termoelektrarne mi bo vse jasno

   • Darth Vader

    zame je sociopat tisti, ki ti reče……jaz imam prav….or else…….v ekonomsko računico in faktualno debato se pa z zelenimi tako ne moreš spuščati, saj gre dejansko za duševno zaostale osebke, ki svoja prepričanja prodajajo kot vero….. saj si jaz ne znam drugače razlagati dejstva, da bi okoljevarstveniki radi uničili vsa drevesa na planetu s tem, da bi omejevali ogljikove izpuste (CO…ogljikov monoksid je nujno poteben pri fotosintezi zelenih rastlin, saj proizvaja zelena rastlina kot stranski proizvod O2 molekule….) ter forsirali destabilizacije elektro-energetskih omrežij……najbolj noro mi je pa to, da ljudje ne vedo, da so ogljikovi davki temeljna finančna podstat ene svetovne vlade pod združenimi narodi (globalna tehnokratska diktatura) ter pravljica s katero se duši zahodni ekonomski sistem, saj recimo kitajci, indijci, pakistanci, savdijci, iranci, afganistanci, indonezijci, malezijci itd…..nimajo nobenih okoljevarstvenih predpisov, ter so zaradi tega v bolj konkurenčni poziciji ekonomsko gledano……in mimogrede lahko zagotovo trdim, da tebi ni jasno čisto nič

    • Cucurbita Pepo

     Ogljikov dioksid. To bi znali odgovorit osnovnošolčki. Okoljevarstveniki se borijo za ohranitev dreves (Več kot polovico gozdov smo uničili, kmetijske površine obsegajo večje območje kot gozdovi). Resnica ni odvisna od politične usmeritve. Dejstva so dejstva!

     • Darth Vader

      to, o čemer ti govoriš je posledica takoimenovanega prostorskega načrtovanja…..politika upravljanja s prostorom…bojda imaš na mopeju oddelek za prostorsko načrtovanje, kjer se politika upravljanja s prostorom nekako ukomponira v smernice, ki so podlaga za nosilce urejanja prostora, ki potem dajejo soglasja k posameznim projektom…krajinska arhitektura in podobne zadeve……ni to posledica podnebnih sprememb ampak ravnanja lastnikov teh parcel :) ter seveda tistih, ki recimo v sloveniji ustvarjajo prostorsko politiko….ti ljudje imajo pa najbrž imena

    • freedomfighter

     Torej brez ljudi v ozracju ni co2 ce te prav razumem…noben okoljevarstvenik ni nikoli rekel da bomo naravi preprecili proizvodnjo co2…samo ljudem…je pa tako zivinoreja je najvecji problem ampak tega se ne bomo nikoli resno lotili ker se pac ljudje ne bomo odpovedali mesu in mlecnim izdelkom tako da je ta bitka po mojem mnenju ze izgubljena…konec sveta zaradi nas ne bo samo otezili si bomo zivljenje dokler nas ne zamenjajo roboti ali pa uspemo um prenesti v virtualni svet…skratka tradicionalnega zivljenja bo slej ko prej konec…razen na bliznjem vzhodu…tam jih bo vera drzala v kameni dobi do samega konca…sploh ko pade potreba po nafti

 • Novakec1

  Dimnikarska zakonodajo to potrjuje, majo večjo urno postavko kot dohtarji za pisanje papirjev.

 • Govekar

  Haha, SDS demagog proti meritvam iz +10 000 meteoroloških opazovalnic, ki so locirane na vseh celinah in morjih, novo dno fake news “medija”.

  • Andrej

   Govedo, preberi, preden komentiraš.
   Grims ne pravi, da se zemlja ne ogreva. Pravi pa, da se ne za to, kar trdijo komunistični levaki. Ne bi jim škodilo, če bi kdaj študirali še kaj drugega razen FDV.

   Na Zemljo pada pri kroženju okrog Sonca energijski tok z gostoto približno 1400 W/m², merjeno na ploskev, pravokotno na sončne žarke. To vrednost imenujejo tudi solarna konstanta. Od te energije se približno 19 % absorbira v ozračju, oblaki pa v povprečju odbijejo nadaljnjih 35 % vpadlega energijskega toka. Splošno sprejeta vrednost je 1200 W/m² na morski gladini. Osvetljenost tal je odvisna od ure, letnega časa, oblačnosti in zemljepisne širine.

   Na kvadratni kilometer pada približno 1000 MW svetlobnega toka, toliko, kot potrebuje manjše mesto za ogrevanje in razsvetljavo. V sončnih kolektorjih izkoriščamo sončno energijo za segrevanje vode, v sončnih celicah pa jo lahko pretvarjamo v elektriko.

   • Cucurbita Pepo

    Koliko energije se dodatno absorbira v ozračju, če se količina CO2 poveča za 25%?

    • Andrej

     Ne gre za energijo, ampak za učinek tople grede. Visoko v ozračju se napravi filter, ki energijo, odbito od Zemlje, vrača nazaj na Zemljo, ne pa v vesolje. Ampak, kdo največ prispeva CO2? Prav gotovo ga človek precej. Ampak, en sam kalifornijski požar ga v enem tednu več kot vsa kurišča v ZDA v celem letu. En sam vuklanski izbruh reda velikosti islandskemu pred leti ga več kot cela Evropa v več letih. Vse to pa ne opravičuje človeka, da se ne bi odgovorno obnašal in zmanjševal emisij toplogrednih plinov. Če primerjaš kontinente, kjer se izpusti največ toplogrednih plinov je Evropa na dnu, na prvem mestu pa Azija. Ampak, tam komunisti ne štrajkajo. Še pripomb niso imeli.

     • Cucurbita Pepo

      Zaradi učinka tople grede je v ozračju več energije – toplote. Delci zraka močneje vibrirajo. Človek prispeva 2-4% celotnih zemeljskih izpustov CO2 in je glavni krivec opaženega porasta koncentracije CO2 v ozračju. Dejstva se ne ozirajo na levico in desnico.

     • Andrej

      Kdo prispeva ostalih 96 do 98%?

     • xtc

      Socialisti-z neumnostjo,kot tale.

     • Cucurbita Pepo

      Resnica ni odvisna od politične opredelitve.

     • xtc

      Pri vas že.

     • freedomfighter

      Ja potem.mi pa razlozi zakaj narasca kolicina co2 v ozracju…supervulkani ne bruhajo, sonce ne deluje nic drugace kot v preteklosti, meteor ni padel…skratka vse poteka isto.kot pred industrijsko revolucijo

     • Andrej

      Iz podobnega razloga, kot se “dela zmeda” na področju magnetnih polov Zemlje.
      https://insajder.com/magazin/dramaticen-premik-severno-magnetno-polje-zemlje-drvi-proti-sibiriji-napoveduje-kaos
      Tukaj človek s svojim delovanje ne vpliva opazno.

      Ne rečem, na področju CO2 bi človek moral biti bolj skrben. Ni pa še znano, koliko tukaj zares vpliva na okolje.

      V zgodovini Zemlje, ko človeka še nikjer ni bili, niti supervulkanov, niti meteorjev, se je to že večkrat zgodilo. Če pobrskaš po netu najdeš marsikaj.

     • Cucurbita Pepo

      Večkrat v zgodovini Zemlje je prišlo do množičnih izumrtji. Danes za večino izumrtji poznamo razlog. Za trenutno izumrtje je kriv človek.
      Enako velja za podnebje. Vemo zakaj se je v preteklosti podnebje spremenilo, tako kot vemo, da je za trenutne spremembe kriv Človek.

     • Andrej

      Za večino izumrtij v zgodovini ne poznamo razloga. Vemo, da so izumrle nekatere vrste, ker se je spremenilo podnebje. Ne vemo pa, ZAKAJ se je spremenilo. To narava dela že od začetka.
      Mene bolj kot CO2 skrbi drugo onesnaževanje, za katerega pa JE kriv človek. Pesticidi, fungicidi, plastika in druge strupene predelane stvari, ki jih narava ne pozna in ji škodujejo. S tem bi se morali ukvarjati, To je bistveno bolj nevarno kot ves CO2 skupaj.

     • Cucurbita Pepo

      Od začetka industrijske revolucije do danes, se je koncentracija CO2 skoraj podvojila. Brez dvoma je kriv človek.

     • Andrej

      To pa ne. Človek ni kriv. Kriv je denar. Smithova nevidna roka trga je kriva. Tudi v ekologiji se vse prične in konča pri denarju. Ampak, če se vrnem na naslov tega prispevka, kje so glavni proizvajalci CO2? V EU jih že davno ni več. Zakaj komunisti ne demonstrirajo na virih CO2? Ker se jim ne gre za to. Njim se gre za oblast. CO2 je krinka.

     • jernej arko

      haha k je v islandiji izbruhnil vulkan, se je naraščanje koncentracije co2 v ozračju upočasnilo vse dokler avioni niso smel letet. Se teb res ne sanja da en vulkan niti prbližn tolk plinou ne izbruha (vseh) kokr človeštvo co2 s kurjenjem nafte.

     • Andrej

      Meni to ni smešno. Vulkanski izbruh v ozračje spusti “vse živo”. CO2 je le manjši, manj pomemben del. Rastline CO2 potrebujejo. Ogromno je SO2, ki povzroča kisel dež, ker se pretvarja v žveplovo kislino. Ta pa je nevarna, ker je rastline ne znajo predelati. Pa na milijone ton finega prahu, ki lebdi v ozračju in povzroča toplogredni efekt.
      Bolj kot ves CO2 skupaj so nevarni pesticidi. Ti neposredno morijo čebele in druge žuželke, ki pa so nujno potrebne v naravi.

     • jernej arko

      smešno je k misli da lahko en vulkan spusti več co2 v ozračje kot človeštvo. K se izspusti vulkana dejansko ne poznajo na meritvah. Ja rastline rabjo co2 in?? a to pol pomen da co ni toplogredni plin mogoče?

     • jernej arko

      Pa tko mim grede SO2 zna bit edina rešitev pred katastrofalnimi posledicami klimatskih sprememb , vem da ni idealna rešitev sam dovol velka koncentracija v atmosferi bi lahko shladila zemljo nazaj na normalne temperature. Mikropartikli al oziroma fini prah trenutno hladijo zemljo za prbližno pol stopinje celzija, k bodo vsi avtomobili čisti kar se teh partiklov tiče bo temperatura zemlje poskočila še za dodatne pol stopinje, v prbližno petih letih kolkr je običajna življenska doba tega prahu v atmosferi.

  • xtc

   A bi lahko utihnil teleban zahojen-neumen.
   Traparije ,ki jih kozlate so naravnos otročje.
   Zakaj?
   Sahara je bila nekoč davno žitnica-danes pa ni več,seveda ko je sahara postala puščava, še nismo poznali TET,avtomobilov,letal,ladij nadieselski pogon itd.
   torej kaj je potem naredilo Saharo puščavo?Avto,ki ga ni bilo ah ja tako so kurili ,da se je zemlja segrela in je voda tam izparela.
   Dokaz vašega idiotizma.
   Temperature so odvisne predvsem od sonca in njegove aktivnosti,podnebne spremembe ,delno od človeka vendar pa so te že stalnica v zgodovini zemlje,pogojene so z vplivi kot je npr več ji komet in menjavanje zemeljskih polov čemur sledijo poleg rotacije tudi tokovi.
   Skratka,če nebi v ššoli sedel na ušesih bi kaj razumel tako pa očitno med ušesi prepih.

   • Cucurbita Pepo

    Globalno segrevanje govori o opaznem dvigu temperatur v zadnjem stoletju. Za dvig temperatur je zelo verjetno kriv človek.

    • xtc

     Kakšno opazno diganje?
     Glej preveri raje zgodovino zemlje,ki so jo preučevali ko so še znanstveniki služili znanosti ,ne socializmu.Že vso zgodovino zemlje temperature in stopnje CO2 nihajo.Več kot je CO2-hrana za rastline,bolj je bujno rastlinje.
     Saj veš bebček rastline absorbirajo CO2,ki je nujen za fotosintezo poleg svetlobe in stranski produkt je O 2 -Kisik,ki ga dihaš-KAPIŠ?

     • Cucurbita Pepo

      Vse kar si napisal kaže na to, da sam nisi znanstvenik, da res nisi poučen o realnosti v kateri živimo… Grema lepo počasi.
      “Že vso zgodovino zemlje temperature in stopnje CO2 nihajo” – Res je. Bravo
      “Več kot je CO2-hrana za rastline,bolj je bujno rastlinje.” – Ni res. CO2 je potreben za fotosintezo, vendar še zdaleč ni edina molekula, ki jih fotoavtotrofi potrebujejo za rast (N,P,K so najbolj očitni).
      Fotoavtotrofe ne ogroža direkten dvig CO2 ampak spremembe rastnih razmer, ki jih povzročijo podnebne spremembe. Na spremembe okolja so najbolj občutljivi organizmi, ki že tisočletja živijo v okolju, ki se malo spreminja (Tropski deževni gozd, koralni grebeni, jamske-podtalne živali,…). Večina strokovnjakov se strinja, da negativne posledice povišane koncentracije CO2 premagajo pozitiven vpliv CO2 na rast rastlin.
      “stranski produkt je O 2 -Kisik,ki ga dihaš-KAPIŠ?”. Mogoče veš zakaj rastline in živali potrebujemo kisik?

     • xtc

      Podobni znanstveniki kot oni ,ki je goljufal o tem kako izumirajo polarni medvedi v CND nato pa se je pokazalo ,da je populacija celo prevelika v rusiji pa vojska brani ljudi pred njimi.Spelji se nategovalec “znanstveni”.

  • tohuvabohu

   Butl. Če bi hotel izmeriti segrevanje na daljši rok, bi rabil 10.000+ enako razporejenih “opazovalnic” na začetku meritev, sicer rezultati niso primerljivi. Nabijači podnebja ne razumete osnovnih stvari. Važna vam je le propaganda in osebni zaslužek.

   • Cucurbita Pepo

    Na srečo lahko na več neodvisnih načinov sklepamo, da se Zemlja segreva.
    1. Manjša se količina ledu
    2. Višanje morske gladine zaradi termijske ekspanzije vode
    3. Sodeč po zapisih botanikov, danes rastline cvetijo 1-2 tedna prej kot 150 let nazaj
    4. Uničili smo več kot polovico gozdov
    5. Količina CO2 je presegla 400ppm
    6. Živali in rastline hitro spreminjajo svoje teritorije. Primer: Navadna lisica na severu izpodriva polarno…
    Za globalno segrevanje je zelo verjetno kriv človek. Če človek ni kriv, potem je nekaj hudo narobe z znanostjo in znanstveno metodo.

    • tohuvabohu

     Od tega, kar si naštel, je človek zakrivil le uničevanje gozdov. To je res problem, ki pa ga ne morejo rešiti smrkavi štrajkači. Vse ostalo so naravni procesi.
     Podnebje se sicer spreminja ves čas. Ko bo zmanjkalo nafte, bo to neprimerno hujši problem za človeštvo.

     • Cucurbita Pepo

      Si se kdaj vprašal koliko ogljika je človeštvo spustilo v zrak? Ogljik, ki je ujet več kilometrov pod Zemljo in brez naše pomoči še lep čas ne bi pogledal na plano. Vse kar sem naštel je posledica človeka.

     • tohuvabohu

      Kje pa je bil, preden je poniknil pod zemljo? Btw, zemlja tu ni mišljena kot planet, zato se piše z malo začetnico.

    • xtc

     Glej butl zahojen za časa Perma in Triasa oz. obdobja dinozavrov ni bilo nobenih ledenikov niti ledu,CO2 koncentracija znatno višja kot danes in temperatura Zemlje bistveno višja.
     Rastlinje je bilo bujnoravno zaradi obilnosti Co2.
     Nato je pač spremembe povzročilo eni pravijo ,da komet,drugi menjavanje polov in tretji zmanjšana aktivnost sonca ,kar je pognalo ledeno dobo.
     Torej tepček zahojen Antarktika je bila nekoč pred ledeno dobo,zelena kot ostale celine nato je ostala vklenjena v led,nekaj pa je tudi sprememb zaradi gibanja zemeljskih plošč. Vendar se je zemlja že segrevala in ohlajala večkrat v zgodovini in to se da razbrati iz geoloških vzorcev in fosilnih ostankov.
     Pa tudi ogromne erupcije vulkanov pridajo svoje in nenazadnje je treba vedeti ,da je tudi Bermudski trikotnik oz. njegov najglobji del poln delujočih aktivnig vulkanov,raje si poglej kaj na to temo in potrm butaj neumnosti.
     Za globalno segrevanje-ki ga NI,ni odgovoren človek ampak povečana ali pomanjšana sončna aktivnost oz. pege,njihovi cikli se gibljejo v razmakih 30-70 let,zemlja se je segrevala in bila že bolj vroča kot danes v zgodovini ko še modernega človeka z tehnelogijo ni bilo in so bila že takrat nihanja segrevanje -ohlajanje tako da tile znanstveniki ,ki trabunjajo tole zgolj par let niso ravno najbolj verodostojni,ker je Zemlja precej starejša od par let in obstajajo dokazi,da so se topla in hladna obdobja menjavala davno pre človeko ,kot temi “znanstveniki”-razen če so nastali skupaj z Zemljo in so večni.

     • Cucurbita Pepo

      Sončevo aktivnost natančno spremljamo. Sonce definitivno ni razlog nenadnega dviga temperature. Tvoj odziv je precej čustven, tvoje znanje precej pomanjkljivo.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Science

     • xtc

      Sončevo aktoivnost natančno spremljate?
      A ti to o miljonu in pol let.
      Lej nebodi teslo in kreten.
      Sončne aktivnosti realno spremljamo zelo kratek čas in še sedaj Nasa nima vseh odgovorov na nekatere pojave na soncu zakaj in kako-vi levi pa to že veste dolgo.

  • freedomfighter

   Hahaha kaksni bebcki so tle komentatorji…oni so v imenu svoje demagogije pripravljeni pocrkati…pa noben ne predstavi nobenih dokazov razen tega da recejo podnebje se pac spreminja…zaradi boga bo topleje hahaha bedaki…pa nikoli ne bom razumel zakaj bi ljudje raje ziveli v okolju s termoelektrarnami kot v okolju z obnovljivimi viri energije…pac zblojeni umi…komaj cakam da prepovejo vse te neumnosti tako je facebook prepovedal laganje in pisanje kretenov ki so proticepljenjem…se malo pa bodo tuti s temi fosili zakljucili

  • xtc

   Najbolj so verodostojne one zmontirtane ob klimah in ventilacijskih sistemih ter ob vulkanih.

 • xtc

  Te ekosocialistične pravljice in delavnice je treba prepovedat ,ker poneumlljajo ljudi in považajo ža davno razkrita dejstva iz fosilov in sedimentov iz zemeljskih plasti,da je bilo nekoč,ko še človek sploh ni obstajal daleč bolj bujno rastlinje,več CO in znatno topleje,ter da so temperature na zemlji pač pogojene s sončnimi pegami in aktivnosdtjo sonca-ne pa socialističnimi lažmi.
  Nadalje treba je povedat ,da so E avti daleč bolj posredno škodljivi za okolje kot trenutna vosila in da so E avtoi bolj ali manj slepa ulica-kar pa ne pomeni ,da ni treba izkati alternativ.
  Vendar morajo alternative iti v čisto poroizvodnjo vozil,popolni možnost razgradnje in kot tako čim manj kovin in elementov v njih ,ki so karcenogeni oz. težko reciklirajočise ali sploh ne,kot tudi drugih materialov.
  In nenazadnje je sama proizvodnja kovin kot so CU,Ti,Al in drugih elementov ter žlahtnih kovin huda obremenitev za okolje.
  Trenutno pa so E avti ogromen marketinški nateg kot solarni paneli,ki bodo čez par let zaradi nove mode-beri novega produkta morali iz proizvodnje,da se bo zopet z nečim nategnilo ljudi in jim pulilo denar iz žepa. v imenu ekologije.

  • Cucurbita Pepo

   Sončeva aktivnost dokazano ni razlog nenadnega dviga temperatur, ki ga doživljamo.

   • xtc

    Pa kaj lupaš 100 let je nenaden dvig?
    A bi šlo brez kolzlanj,cikel sončevig peg je med 30 in 50 let-torej sem bližje resnici kot ti.

    • Cucurbita Pepo

     Gre za izredno kratko obdobje. Ohlajanja-segrevanja med ledenimi dobami so bila mnogo počasnejša.

     • xtc

      Ne nabijaj kozlarij.

  • freedomfighter

   V casu dinozavrov je bilo na zemlji veliko vec kisika…pa ne vem ce ves sprememba sestave ozracja le za procent lahko pomeni totalno spremembo okolja…sveta ne bo konec to je neumnost bomo pa imeli vecje tezave…ne vem a tebi vec pome.i terMoelektrarna od cistega okolja

 • Andrej

  Levice se ne da razkrinkat. Oni preštejejo glasove. Če jih imajo dovolj, potem voda teče navzgor. Ostalo je sovražni govor.

 • Margu501

  Sespomnim, da je leta 1957 na Sv. Jožefa dan 19.3. bukev že zelenela. Letos bo morda mesec ali več pozneje. Teorija segrevanja planeta je laž…..

  • Cucurbita Pepo

   Zapisi botanikov kažejo, da so drevesa 150 let nazaj cvetela povprečno 1-2 tedna kasneje.

   • tohuvabohu

    Tu si se pa ustrelil v koleno, hehe.

    • Cucurbita Pepo

     To pa res ni težko razumet. Tudi pojavljanje gliv se obnaša v skladu z dvigom temperatur.

     • tohuvabohu

      Medtem si popravil komentar, lumpek.

 • Franc Šink

  Pred 100 mio leti je zemeljska površina gorela kot nora.Zaradi preveč kisika CO2 je lahko tudi naš zaveznik.

  • Cucurbita Pepo

   Danes je za nenaden dvig zemeljske temperature kriv človek.

   • tohuvabohu

    Zemlja se ohlaja. Temperatura raste z globino in toplota vedno teče v nasprotni smeri temperaturnega gradienta.

    • Cucurbita Pepo

     Dokazano je, da se je Zemlja v zadnjem stoletju segrela.

     • tohuvabohu

      Nemogoče. Ves čas je gradient obrnjen navzdol.

     • Cucurbita Pepo

      Nimaš pojma.

     • xtc

      Je rekel tisti ,ki ga res nima.

     • tohuvabohu

      No pa ti povej.

     • Cucurbita Pepo

      Premalo si racionalen/kritično razmišljujoč, da bi sprejel dejstva, ki nasprotujejo tvojim prepričanjem. Vsak se moti, še najbolj pa človek, ki svojih prepričanj ne temelji na realnosti.

     • tohuvabohu

      Kaj pa ti veš o mojih prepričanjih, bizgec?
      Btw, reče se razmišljajoč.

     • tohuvabohu

      A ti razumeš, kaj je gradient temprature?

 • Frank Novak

  GRIMS SE SPOZNA NA VSE, TUDI NA PODNEBJE…

  • DEATH TO COMMUNISM

   Tko kot Al Gore…

   • Frank Novak

    treba bo vprasati onega ki je za casa moje mladosti bral vreme na TV, kako mu je ze bilo ime? Trontelj?

    • DEATH TO COMMUNISM

     Težka bo. Trontelj je že skoraj šest let in pol mrtev.

     • Frank Novak

      V ZDA sem od leta 1977… V moji domisliji je Slovenija se vedno taka kot takrat, ceprav z zeno hodiva na dopust v SLO vsako leto. Moja zena je katolicanka iz Venezuele in Slovenijo obozuje. Dobro govori Slovensko tako kot najini otroci, celo dvojino obvlada.
      Ko sem bil se otrok je TV Ljubljana imela prenos porocil iz Beograda. Novice je bral Kamenko Mitic, ki je bil grd kot smrt… Se spominjate?

     • DEATH TO COMMUNISM

      Boli mene kurac zate. Nikogar ne zanimaš.

     • Frank Novak

      Tebe ocitno, sicer ne bi odgovarjal.

     • Frank Novak

      Google je super, bil je to Svetolik Mitic, Kamenko pa je bil igralec…
      https://www.youtube.com/watch?v=eI0d3vPnhLY

      Teh porocil se zelo dobro spominjam… Moja stricka Edo in Ivan sta se Tita bala kot se pes boji gospodarja… Dokler sta se ga bala sta lahko pocela karkoli…

 • Rado
 • Artur

  Že v redu, da se populaciji nalije čistega vina in da se jo opozori na podlo levajzlsko manipulacijo in lopovščino v zvezi s tem ampak naj se mu nalije v polni meri ne samo delno polovičarsko zaradi nekih parcialnih pritlehnih interesov tudi tistih nelevičarskih.

  ŠTA RADE to sa nebom ? Patent otkriva istinu…
  https://www.youtube.com/watch?v=a_-Uu_iBda0

  Chemtrails – Otrovi s neba nad Balkanom
  https://www.youtube.com/watch?v=rqIm8rPwIfU

  Geoinženiring, vremenska orožja in kolaps civilizacije
  https://www.youtube.com/watch?v=wINGjwJKWs4&list=PLRCXAjMBqC865Ws7V6vDZfjBbw5q8NtTb

 • Artur
 • Boris

  A je Grims že odkril, zakaj je izumrl karantanski panter ali še vedno tava v temi?

 • Artur
 • tomnidari

  Poanta tega prispevka je, da je treba razmislit o smiselnosti vladnega financiranja nevladnih, neodvisnih, ipd organizacij! Če vlada kaj financira, potem to ni več neodvisno!

 • freedomfighter

  Torej ce je sonce krivo za segrevanje zemlje zakaj potem znanstveniki ne zaznajo kaksne spremembe v delovanju sonca…kako neresen clanek je pa vidimo ko zacne bedak pri temi podnebnih sprememb omenjati migrante

  • jernej arko

   Sej je sprememba v količini toplote ki jo sonce oddaja, v zadnjih 40 tih letih je padla k norc :D sam pšššt glaun da niso naftna podjetja kriva.

  • Darth Vader

   več migrantov več izdihanega CO in CO2 na km3 učinek tople grede zagotovljen……če ne verjameš natrpaj v 5x5m sobo sebe z 50 drugimi ljudmi, boš videl kako se bo ozračje segrelo, sploh če ima vsaj eden od tistih 50ih težave s plini

   • freedomfighter

    Migrant zrak onesnazuje povsem isto pri nas kot na drugi strani meje ali pa v afriki

    • tomnidari

     Ko jih gor pa dol prevažajo po celi EU, pa to počno z volovski vpregami!

 • xtc

  Bedaki se res trudite ostati bedaki.

 • tomnidari

  Če bi pa Šarec oznanil, da vlada namerava obdavčit za 200% avte z nad 2l prostornine, bi marsikateri eko ozaveščeni zajamral o požrešnosti države, na vseh ministrstvih, pa bi ga raztrgali! Tudi v opoziciji dvomim, da bi tak davek podprli!

  • xtc

   Ne pa PC je,hišne računalnike,Klime,bazene,križarjenja s potniškimi križarkami,pametne telefone itd.

   • tomnidari

    Sem dal samo kot primer, sicer pa zakaj PC, hišne računalnike, klime in križarjenja?

    • jernej arko

     ker energijo s katero laufajo pridobivamo s TEŠ oz na premog.

     • tomnidari

      Že, že, ampak za se pripeljat od tle do tam ni nujno potreben avto težek 2.5t in z motorjem prostornine 5l.

     • jernej arko

      Pr nas majo vsaj izkoristek bolši kot ameriški, tam še vedno pijejo kt stare Nive. Zdej se kregat o kakšnih avtih al pa elektrarnah bi mogl met je že zdaunej prepozno. V 10tih letih bo cel svet stradal zarad klimatskih sprememb.

     • tomnidari

      Se strinjam! Ampak zakaj pa potem vsi svetovni politiki jamrajo o prenizki nataliteti? Nekateri pa Slovenijo označujejo kot zverinjak sredi Evrope. Zverinjak sredi Evrope smo ja, pa ne zaradi živali, ampak komunističnih zverin, ki jih še danes častimo!

     • xtc

      Daj razumet tepček ,da EU avtomobili zaradi velikih razdalj v ZDA ne zdržijo-EU avte najdeš redvsem okrog velikih mest.

     • tomnidari

      Tudi Amerikanci so že zdavnaj opustili Chevroletove V8 motorje, ali jih pa najdeš samo še v redkih modelih.

     • tomnidari

      Najprej ti pojasni ali imaš v mislih avtomobilske ali kamionske motorje!

     • xtc

      Težava vas ljudi v glavah je ta ,da so na vašo smolo velikolitražni avtomobili manjši onesnaževalci kot malolitražni in to je dokazano.

     • tomnidari

      Meni je to popolnoma jasno! Verjamem pa, da sedaj nenamerno zavajaš ker težji ko je avto in bolj švoh motor ko ima vgrajen, večji je onesnaževalec! Kar sem hotel povedat je to, da velik in težek avto velike kubature služi samo preseravanju! Pa naj serator to tudi plača!

     • xtc

      Torej socialist?
      Glej ,razpucajte si v glavi enkrat-to so ugotovili Nemci sami,da mali avtomobili večji onasnaževalci kot majhni,ravno zato so začele nekatere firme že metati dva in tri cilindrce iz proizvodnje,ker ti avti sploh niso šparzam in povzročajo večje izpuste kot veliki.
      Dragi moj pri vsem vašem prekobicavanju ekosocializma pa tole-FIZIKA ŠE VEDNO DELUJE.
      Torej velik avto ima na kubični cmm motorja veliko manjše emisije kor majhen zakaj?
      Povsem logično,ker mora v obrate-saj veš več obratov več CO2
      Če še v mestnem okolju nekako prira velikemu pa se to razgubi na razdaljo,kjer velikemu poraba drastično upade,malemu pa se na avtocesti hudo poveča,ker rabi več moči.
      Nadalje veliki motorji niso nič več tako požrešni kot vpijete,nekateri imajo sistem ,ki jim po mestni vožnji izklopi pol cilindrov,ker je motor velik je to možno-a pri tri cilinderskem biciklu to ne gre.
      Težava malolitražnih avtomobilov je v tem,da pod obremenitvijo hitro postanejo hudi poravniki zaradi male kubikature in v kombinaciji z avto menjalnikom obupni požeruhi in onasnaževalci-da o kratki življenski dobi ne givorimo.
      Sami nemški proizvajalci so priznali ,da je DOWN SEIZING-kiks ,ki ga je treba opustit.

     • tomnidari

      Ma zdaj se že norca delaš iz samega sebe! Avto srednjega razreda težek 1,5t in diesel motorjem 1.8-2.0 ima povprečno porabo okoli 5.5- 6.5l mešane vožnje. Avto težek 2,5 t tipa recimo RANGER ali AMAROK ima povprečje ob enaki uporabi kot prejšnji vsaj 8l v verziji z najmočnejšim motorjem s šibkejšimi pa še več in še bolj usmrajen izpust dela.. Boš tudi temu nsprotoval

     • xtc

      A boš ti butelj končno dojel ,da je diesel USRAN avto zaradi cikla?
      Nehaj srat po portalih idiot.
      Diesel bi moral biti enako kot v ZDA za tovornjake cnejši za osebna vozila pa 3x dražji kot je tam.
      Da razčistiva Caddilac CTS V 8 je na kubični CM delovne površine manjši onasnaževalec kot tvoja diesek jkripa torej sp** peder.

     • freedomfighter

      Pa saj sedaj je ze vsem jasno da je prihodnost v elektricnih avtomobilih…v 30 do 50 letih bodo avtomobili na notranje izgorevanje zastareli kot je sedaj parni stroj

     • tomnidari

      Vse je možno, ampak: Od kje bomo dobili toliko električne energije? Edino iz nukleark bi to bilo možno, nismo sposobni naredit predora skoz Karavanke, pa mi ti objasni kdo bo zamenjal komplet elektro distribucijsko omrežje?

     • freedomfighter

      Ja cez noc se ne da nic narediti…ce zacnemo danes intenzivno prestopati na obnovljive vire in hkrati se pospesimo znanost v smeri ucinkovitosti bi potrebovali 50 do 100 let da naredimo vidne korake…tisti ki mislijo da se da resit vprasanje globalnega segrevanja na.hitro in pa samo z enim ukrepom se hudo moti..predvsem bi bilo potrebno spremeniti mentaliteto ljudi to je pa skoraj nemogoce…poglej koliko casa sme uporabljali osvincen bencin ali pa plasticne vrecke…v demokraciji bomo ljudje zalivali vrtove dokler nam ne bo zmankalo vode za pit ker prepricati cloveka da se odpove majhnemu delu ugodja danes za boljsi jutri je misija nemogoce

     • tomnidari

      Na hitro bi lahko recimo strehe in ceste prebarvali v svetle barve, da se čim več svetlobe odbije nazaj v vesolje.

 • jernej arko

  Haha me zanima kdo bo kriu čez 10 let ko bo lakota po celm svetu, glavno da naftni lobij ne bo. Igre je itak konec daleč prepozno da bi rešl človeško civilizacijo, svet je segret dovol da se permafrost topi pod tem je več oglika kokr ga je trenutno v ozračju in spušča se kot metan ki je na kratki rok 150 x hujši kot CO2, razpade pa seveda v co2. Smejte se in veselite saj je zadni cajt za to človeštvo ne bo dočakalo konec stoletja, in ni zadeve ki bi jo lahko zdej storil da se rešmo.

  • tohuvabohu

   Ti si en pek. Metan ne vsebuje kisika, torej CO2 ne more nastati z njegovim razpadom.

   • jernej arko

    s hydroxyl radikali se veže in nardi co2 pa vodo, sam hec je k ti radikali nastajajo ob ekvatorju metan se spušča pa na polih. Je pa 150x HUJŠI toplogredni plin kot co2 na kratka obdobja ker pač postaja s časom co2, in voda.

 • Govekar

  Cel svet teži k zeleni energiji, ne samo zaradi globalnega segrevanja, ampak ker kisli dež uničuje gozdove in zgradbe, mikro prašni delci pa letno predčasno končajo življenje nekaj milijonom ljudem in povzročajo dihalne težave.

  Kot drugo, Grimsova “znanost” ne bo Nizozemski in Bangladešu prav nič pomagala pri obrambi kopnega pred naraščajočim morjem, dejstvo, ne glede na to, kdo je za to odgovoren. Prav tako ne bo pomagala Španiji pri obrambi pred dezertifikacijo, sahelu, Kitajski in ostalim, kjer se spopadajo s temi problemom.

  Podebne spremembe in globalno segrevanje so dejstvo.

  • Darth Vader

   in ti si prepričan, da če bomo plačevali “okoljevarstvene” davke podnebnih sprememb ne bo?

   • xtc

    Pust butla zahojenega.

    • Darth Vader

     ne zanima me, če si ti green energy aktivisti predstavljajo elektroenergetsko omrežje do te mere, da lahko razumejo njegove osnovne principe delovanja….ker me resno zanima, če obstaja korelacija med precej nestabilnim evropskim energetskim omrežjem in količino obnovljivih virov energije, ki so priklopljeni nanj….ker veter enkrat piha drugič ne…..sonce na eni strani zemlje sveti na drugi je takrat tema…..ker mi recimo ni jasno, kako da ne morejo ukomponirati v en sistem recimo proizvodnje elektrike s kurjenjem smeti…..na dunaju recimo je sežigalnica, sredi mesta ima 50 različnih filtrov, ki se redno menjavajo, in ven pride precej čist zrak, pridobljeno energijo pa uporabljajo za segrevanje vode za pač javni toplovod……če bi zadnjo fazo pretvorbe energije zamenjal za segrevanje/pogon parne turbine, bi lahko proizvajal elektriko…..in s tem pač imel precej konstanten vir napetosti…….jaz sem si okoljevarstvo vedno predstavljal tako, ne pa, da plačuješ državi neke eko takse za pogonska goriva, omrežja si pa nato te proračunske prihodke razdelijo preko javnih naročil za brezvezne projekte, po internetu pa imaš polno zblojencev, ki ti okoljevarstvo prodajajo kot nabor omejitev razpolaganja z zasebno lastnino ter poznajo samo tri podzavestne asociacije…..veternice, solarne panele ter polarnega medveda, ki stoji na 2x2m ledeni kocki sredi morja in izgleda lačno

   • Govekar

    Zagotovo se bodo nadaljevale, ker jih ni mogoče ustavit iz danes na jutri in v enem letu sanirat vso človeško svinjarijo in mismanagement okolja

    • tohuvabohu

     Pomešal si, ubožec. CO2 ne onesnažuje, ampak je temelj življenja.

     • Govekar

      Aha, Venera kar kipi od življenja s svojim 96.5 % deležem CO2 v atmosferi..

     • Govekar

      Ta planet bi bil ravno pravšnji za vas, obilica CO2 in +450 stopinj na površju. Pa še nima islamskih migrantov, kar je dodatni bonus.

  • xtc

   No sedaj pa bebo z čisto in zeleno energijo nas dan,ki je trenutno na voljo a bo šlo?
   Samo ,da zopet ne boo o solarnih panelih,elektriki,ki jo boste delali iz nič itd.
   Samo nekaj kisli dež ni posledica CO2-ampak ta del je že precej rešen t odžvepljevanjem.

   • Govekar

    Ah, neokomunist, prej zaupam finančnim trgom in njihovemu videnju prihodnosti.

    E.ON -> 10 let nazaj 50, danes 10 eur za delnico
    RWE -> 10 let nazaj 80, danes 20 eur za delnico
    ENGIE -> 10 let nazaj 40, danes 10 eur za delnico

    Energetske firme z milijardnimi prihodki iz neobnovljivih virov energije, danes na kolenih in v stomilijonskih izgubah, dividenda zgolj še preteklost.

    Dej, investiraj v ta podjetja prihodnosti, poglej po kaki ugodni ceni se prodajajo, hahaha.

    • xtc

     Glej butl vprašal sem te za čisto energijo ne filozofijo a bo šlo z nizkim IQ.

     • Govekar

      Pa zakaj sprašuješ butla z nizkim IQ? A si ti tud mal prizadet?

     • xtc

      Vidim ,da si ,da me sprašuješ ,da ti moram to pojassnit,

 • janeznovak

  Ne razumem vas desničarjev, zakaj iz znanstvene delate politično debato. Še manj pa zakaj kopirate ameriške politične interese v Slovenijo. Otročje, nezrelo, zavrto… Sicer pa je že zdavnaj bilo dokazano v različnih uglednih znanstvenih ustanovah, ki niso politično usmerjene, da je za strmo naraščajoče globalno segrevanje v zadnjih 100 letih kriv človek. Obračajte to kakor hočete. Še naftna industrija to počasi priznava. Samo zagrizeni ameriški konzervativci še nekaj sanjajo kako bi lahko še potegnili kakšen dolarček. Na račun vaše prihodnosti in prihodnosti vaših otrok. Kdaj se boste Slovenski kvazi desničarji zazrli vase in mimo političnih predsodkov ter začeli delati na prihodnosti brez da se zgovarjate na levico? Zato pa je naša “desnica” če ji sploh lahko tako rečem tako usrana in obremenjena sama s sabo. Zaradi takega bolanega mišljenja. Pa nisem levičar. Bi volil desnico, če bi bila v SLO kakšna normalna… pa je ni. Ker je na tem svetu preveč bedakov, ki najprej naredijo zaključke na podlagi čustev in JJ pranja možganov, šele potem pa iščejo potrdilo zanje. In zato bo dovolj tudi eden lažen članek v poplavi 900 drugih, ki nakazujejo preverljivo resnico. To ste mi loleki Slovenski kvazi “desničarji”….

  • jernej arko

   Zato k je 40% svetvonega kapitala vezanga na kurjenje nafte in premoga. Pač misljo da bodo lahko denar jedl, al pa da bodo šele nasledne generacije trpele. Exon je v 1980 najel znanstvenike da razčistijo zadevo kar se tiče globalnega segrevanja povedl so jim prav da bo kurjenje fosilnih goriv pokončalo svet, exon je začel propagando prot klimatskim spremembam, išto študijo je pa ponucal za načrte za vrtanje nafte v prej zmrznjeni arktiki. Saj jim je ta povedala da ker se bo led stopil kot se je bo dostopna frišna še ne črpana nafta tam.

 • freedomfighter

  A mi lahko kdo razlozi zakaj bi bil proti obnovljivim virom in proti zeleni tehnologiji…mislim razumem tiste ki sluzijo od naftne industrije in premoga ampak za navadnje drzavljane mi pa sploh ni jasno…tudi ce clovek nima nobenega vpliva na okolje in podnebje…kaj boste na slabsem v zelenem svetu od tega danes…a vam res tako disi smog in podobne pizdarije…a je res vse v pruncipu da ste proti zeleni energiji ali imate kaksen dober razlog zakaj bi radi ziveli ob termoelektrarnah in naftnih vrtinah ce obstaja alternativa

  • tomnidari

   Noben normalen človek nima nič proti temu. Vprašanje je zakaj je država proti temu?

   • Govekar

    Ker so prevečkrat državna podjetja podaljšek socialne države in moramo kopat premog še naprej.

    • tomnidari

     Ne ni tu kavelj. Država hoče povsod pristavit svoj pisker! Zato rabiš vse neka soglasja, gradbena dovoljenja ipd, Če si pa že zgradiš neo domačo elektrarno, ko prideš do penzije, je najboljše, če jo podreš.

     • Govekar

      Pri nas vsaj lahko vračaš presežek proizvodnje iz lastne sončne elektrarne v omrežje, v Srbiji pa birokracija ubije vsako lastno iniciativo – “da ne veruješ”:

      https://www.youtube.com/watch?v=a2ItLTJTIzQ

     • tomnidari

      Ja in tisti presežek ti plača se mi zdi ene 100% več kot je vreden, razliko pa plačamo mi!

  • Govekar

   Balkan je sploh zgodba zase, poglej kaj puščajo za sabo zastarele TE iz bivše države:

   https://www.klix.ba/vijesti/bih/sesnaest-termoelektrana-na-zapadnom-balkanu-zagadjuje-koliko-sve-termoelektrane-u-eu/190220080

   Skopje, Beograd, Sarajevo so pozimi pogosto bolj onesnaženi od Pekinga. Sploh Skopje in Sarajevo, ki sta v kotlini.

 • xtc

  Prav smešno je brati eko socialiste tukaj ,ki so enako butnjeni kot EU in še kateri politiki.
  Skratka trop idiotov,ki želi povoziti fizikalne zakone v imeni kvazi ekologije in eko socializma.
  Seveda nobeden od bebcev nima odgovora ,kateri so pravzaprav res edini ekološko obnovljivi viri z minimalno škodo za okolje.
  Nadalje seveda večina ne razume niti principov delovanja motorjev in je treba butle opozorit na nekaj da golf 2 ni žrl nič manj kot danes golf VI torej gospodje kdo ima koga za norce?
  Dejansko je ekološki napredek le v tem koliko so uspeli poboljšati kvaliteto čistosti goriva,vse ostalo,kar vas farbajo z raznimi filtri,katalizatorji pa je ekonomski nateg.
  Če ima vozilo zelo čisto gorivo in dober vžig je emisij malo,težava je izrabljeno ali zanič gorivo.
  Seveda pa je glavna težava onasnaževanja ne avto,marveč proizvodnja,ekološko sporne so takoproizvodnja E avtov od baterij naptrj,samih pridobivanj nekaterih žlahtnih kovin,proizvodnja E naprav,ladijski transport,TET in seveda proizvodnja AL,MG itd.
  Skratka ,če želijo EKO socialisti eko zadevo-se morajo najprej odreč vsem e napravam,nato pralnim strojem in strojem,nato ladijskemu prevozuE avtom,avtom toplotnim kurilnicam kot je TETOL itd.

 • xtc

  Spet diesel butli v polnem pogonu.
  dejstvo je,da je diesel umazan motor-a primeren za delovne stroje in tovornjake,proti bencinu v čistosti pač ne more-fizikalni zaoni so pač taki.
  Osebna vozila pod 5 l diesel je treba prepovedat ne samo da so ekološki problem,so tudi znatno dražja za vzdrževanje in ob ne vzrdževanju bistven ekološki problem.
  Diesel je za gospodarsko sfero ne osebno kdor ga želi ga obdavčiti vsaj z 300 % zaradi okoljske nesprejemljivosti pa naj ga ima.
  Dejansko pa se je treba sprijazniti,da so Eavti znatno večji posredni onasnaževalci kot diesli-torej vse za nateg ovac,ki jim bomo čez par let prodali nekaj novega “boj ekološkega” za dobiček zasvinjali pa 5X bolj.

 • xtc

  Definitivno velj nekaj,potem ko je propadel Mueller in še kaj in Trump bo začel graditi zid bo svet ekološko propadel.
  Dejstva so ,da ekosocialisti ne rešujejo niti eneg vprašanja marveč pumpajo denar,ki jim ga je treba pobrat in vložit v izkanje novih pogonov in čiščenja okolja,ekosocialistična znanstvenike pa zbrcat v Afriko in Arabijo,zakaj?
  Zato ,ker samo nategujejo,so brez rešitev in zagovarjajo lobijske interese,ki so še hujši onesnaževalci okolja kot trenutne tehnelogije.
  Povrečen butast eko socialist vam razlaga ,da je E avto ECO-DALEČ od tega njegova proizvodnja je ekološko 5X bolj vprašjiva njegova rciklaža pa enako-torej kdo je sedaj nor?

  • lokec

   Električi avto je daleč od tega, da bi pripomogel proti segrevanju zemlje. Že sedj se 1/3 električne energije proizvaja iz fosilnih goriv. Za primer, ko vozimo elktrični avto moramo zraven voziti še baterije, ki nio lahke. Ko polnimo svoje akumulatorje se mora v trenutku povečati moč termo elektrarnam, zgori več premoga, nafte. Če bi pa v večini prešli na električna prevozna sredstva bi morali izgraditi ogromno TE.
   Edina dobra stvar električnega transporta je, da lokalno omeji izpust emisij iz prevoznih sredstev. Imisije so pa podobne kot, če bi imeli naftne pogone na prevoznih sredstvih.

  • Cucurbita Pepo

   Električni avtomobili so vsaj za 10% bolj čisti kot motorji na dizl.

 • lokec

  Električi avto je daleč od tega, da bi pripomogel proti segrevanju zemlje. Že sedj se 1/3 električne energijeproizvaja iz fosilnih goriv. Za primer, ko vozimo elktrični avto moramo zraven voziti še baterije, ki nio lahke. Ko polnimo svoje akumulatorje se mora v trenutku povečati moč termo elektrarnam, zgori več premoga, nafte. Če bi pa v večini prešli na električna prevozna sredstva bi morali izgraditi ogromno TE.
  Edina dobra stvar električnega transporta je, da lokalno omeji izpust emisij
  iz prevoznih sredstev. Imisije so pa podobne kot, če bi imeli naftne
  pogone na prevoznih sredstvih.

 • tomnidari

  Skrb za ekologijo se konča pri naših denarnicah! Redki so ki to počnejo iz prepričanja in so se pripravljeni odreč tudi nepotrebnemu luksuzu. Sem skoraj prepričan, pa da takih ni nič v raznoraznih nevladnih društvih in institucijah!

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!