[Video] Grims razkrinkal levičarsko pranje možganov s podnebnimi spremembami, na račun katerih lahko nevladniki zaslužijo tudi prek 20 tisoč evrov mesečno!

Ledena gora (Foto: Facebook)

Levičarji so pred nekaj več kot tednom prav brezsramno mlade pozivali k izostajanju od pouka in jih vabili na shod proti podnebnim spremembam. Za promocijo svoje agende so tako grobo izkoristili mlade, pri tem pa so jih zlorabili tudi za nabiranje političnih točk, tam so namreč napadali predsednika SDS Janšo in poslanca Grimsa. Ta je med drugim nedavno opozoril, da lahko nekateri nevladniki v žep pospravijo tudi do 20 tisoč evrov mesečno na ta račun, zadevo pa je komentiral tudi v oddaji Tema dneva na Nova24TV

Nekaj tisoč mladih se je pred nekaj več kot tednom dni, v petek opoldne, zbralo na Kongresnem trgu v Ljubljani in z glasnim protestom ter številnimi transparenti od politikov zahtevalo odločne podnebne ukrepe. Sistemske namesto podnebnih sprememb, so pozvali in opozorili, da nimamo planeta B. A kaj kmalu se je pokazalo, zakaj so se mladi udeležili shoda: vsi so bili namreč opravičeni izostanka od pouka in čeprav so organizatorji zatrjevali, da ne stavkajo zato, da lahko zamudijo pouk, smo se prepričali ravno v nasprotno.

Očitno je, da nikogar od mladih ne bi bilo, če bi bil štrajk v soboto, ko so šole zaprte. “Jaz sem tukaj, da mi ni treba biti pri pouku. Tukaj sem, ker sem moral iti sem in da nisem pri pouku. Tisti, ki smo se udeležili tega protesta, imamo prosto uro,” so bili takrat le trije iskreni odgovori mladih protestnikov, ki potrjujejo, da mladi sploh niso vedeli, zakaj protestirajo, ampak jim je bilo pomembno zgolj to, da niso v šoli. Še huje pa je, da pri tem niso protestirali proti vladi, pač pa so levičarji njihovo jezo spretno usmerili proti opoziciji, tarči napadov sta bila na primer Janez Janša in Branko Grims, pa čeprav ima prav stranka Socialni demokrati, katere predstavniki so bili tudi na shodu, verjetno največje zasluge za onesnaženost v državi.

Grims obžaluje, da za svojo agendo levičarji izkoriščajo in zlorabljajo mlade
Po dogodku je v studiu Nova24TV v oddaji Tema dneva voditeljica Marjanca Scheicher gostila poslanca Slovenske demokratske stranke mag. Branka Grimsa, ki je uvodoma povedal, da je resnica edini vzvod, s katerim lahko dosežemo boljšo prihodnost. A po njegovem mnenju so shod levičarji izkoristili za zavajanje, za politične floskule in obračunavanje, v Sloveniji pa je bila posebnost tega shoda, da se je namesto z vlado obračunavalo kar z opozicijo. Vse skupaj je namenjeno ustvarjanju lažnih strahov, v eko-industriji, “ki Zemlji prav nič ne koristi in ji škodi, se obrne okrog 1.500 milijard evrov letno, od tega pa 200 milijard evrov letno izgine. Izgine v razne žepe, predstavljajte si, koliko akademskih naslovov se iz tega denarja lahko kupi, koliko časopisnih naslovov se iz tega denarja lahko kupi. Potem je jasno, da ko nekdo reče, ‘oprostite, saj globalno segrevanje v taki obliki, kot vi razlagate, ne obstaja’, se pa začnejo vsi kot trop hijen iz tega delati norca, nihče pa sploh ni pripravljen o tem soočiti argumentov.” Ob tem je posebej izrazil obžalovanje, da se pri vsem tem zlorablja mlade in se jih tako grobo izkorišča za obračunavanje.

Mag. Branko Grims in Marjanca Scheicher (Foto: posnetek zaslona)

Zaslužki nevladnikov lahko presegajo 20 tisoč evrov mesečno
Iz razpisov, kot so jih objavila ministrstva, pa izhaja, da lahko posamezniki z doktorsko izobrazbo z delom za nevladne organizacije (ki so pravzaprav paravladne, saj jih financira vlada) zaslužijo celo do 20 tisoč evrov mesečno. Znano je, da se ti najbolje znajdejo v “poslu”s podnebnimi spremembami ali pa s spodbujanjem nelegalnih migracij. Glede tega je Grims postavil tudi poslansko vprašanje: “To je bilo tudi javno objavljeno v razpisih, ki so jih objavila ministrstva, urne postavke, po katerih so to pripravljeni financirati. Zanimivo je, da oni pravijo, da so to objavili, ker naj bi bil to maksimum, ker baje da so si prej še več izplačevali na uro. Ampak že recimo to, za magisterij 97 evrov, za doktorat pa 116 evrov /…/, kar znese na mesečni ravni, če dela 8 ur vsak dan, v mesecu dni pri doktorskem nazivu več, krepko več, kot 20 tisoč evrov. To so štiri plače predsednika vlade ali pa štiri plače predsednika države, štiri plače predsednika parlamenta, ki je daleč najvišja funkcija v parlamentu. In nekdo jih dobi brez kakršnekoli odgovornosti, za storitve, ki so opisane kot igra, vodenje delavnic, predavanja … pa piše naprej ‘in temu podobno’, skratka karkoli!”

Marjanca Scheicher (Foto: posnetek zaslona)

Človek nima vpliva na podnebne spremembe, v preteklosti je bila Zemlja še toplejša
Eno so podnebne spremembe, drugo pa je okoljevarstvo: “Podnebne spremembe kot take so vedno bile in vedno bodo, ampak niso zaradi človeka, v tem je ves trik. Podnebne spremembe nastanejo zaradi sonca, sonce je neskončno močnejši faktor v tem kot pa človek. Človek je prav domišljav, da si lahko misli, da lahko konkurira soncu v teh stvareh, vpliv človeka je v bistvu prav majhen; če nekaj na primer izseka, se lahko klima spremeni lokalno, da pa bi se cela Zemlja zato spreminjala je pa lari fari. Problem je, da so sončevi ciklusi zelo dolgi, to je po enajst let ali pa mnogokratnik te številke, človek pa se spomni malo nazaj. Ne spomni se, kaj je bilo pred časom.” Kot je še pojasnil Grims, je bilo v zgodovini veliko obdobij, ki so bila bistveno bolj vroča, kot je sedanje: “Trik levičarjev je v tem, da so vzeli obdobje segrevanja od male ledene dobe od leta okrog 1700 do 1850, nekateri konec postavljajo celo nekoliko kasneje, potem pa obdobje, ki je bilo potem takoj segrevanje, tam nekje do leta 1940, v času druge svetovne vojne je bilo spet obdobje ohlajevanja, ki je trajalo nekje do 70-ih let, od nekje od leta 1975 do 2003 se je spet približno trideset let Zemlja segrevala, in to je tisto, kar uporabljajo kot argument. Nihče pa ne pove bistva: pred tem je bila Zemlja mnogo bolj topla, kot je zdaj, in ni bilo nobenega človeka, nobenega globalnega segrevanja!”

Mag. Branko Grims (Foto: posnetek zaslona)

Tudi migranti in električni avtomobili, ki so priljubljeni med levičarji, onesnažujejo okolje
Kot je pred kratkim poročal portal Moja Dolenjska, naj bi se samo na območju Bele Krajine pojavilo trideset novih migrantskih taborov, ki bi morali biti očiščeni. Grims meni, da bi vlada lahko vse to preprečila, če bi poskrbela za varnost na meji, spomnil pa je tudi, da je Dejan Židan kot minister v preteklosti izdal opozorilo, da je potrebno paziti na živali, ki hodijo po travnikih, ker hodijo po njih migranti, za seboj pa puščajo za seboj izredno hude kužne bolezni, za ljudi pa mu ni bilo mar. Tudi pri električnih vozilih, ki jih levičarji forsirajo in na njih piše “0 emisij”, bi bilo po Grimsovih besedah treba videti celotno sliko: “Od kje oni dobijo energijo? Dobijo jo v glavnem iz termoelektrarn in iz nukleark. Tam se že pri pretvorbi izgublja velik del energije, izgublja se pri prenosu, izgublja se pri polnjenju baterij in nato še pri pogonu. Izguba pri tem je mnogo večja kot pri neposrednem izgorevanju v motorjih z notranjim izgorevanjem.” Po njegovih besedah je večina običajnih elektrarn za okolje bolj škodljiva kot pa izpuh avtomobila, še veliko pa je stvari, ki so bolj problematične, a se o njih ne govori, ker jih levičarji uporabljajo za svoj luksuz, pri čemer je kot primer izpostavil luksuzne križarke: “Ena takšna ladja po uradnih meritvah onesnaži okolje toliko kot 21,8 milijona navadnih dizelskih avtomobilov.”

V članku ste lahko prebrali le ključne poudarke, za več pa vabljeni k ogledu celotne oddaje!

J. Ž.