[Video] Hude razpoke na levici tik pred volitvami! Golob Kučana med vrsticami označil za starega bedaka, ker ta ne podpira sektaškega Brgleza

(Fotomontaža: Demokracija)

Razpoke med mladimi predstavniki tranzicijske levice in njenimi prvobitnimi nosilci se poglabljajo. Tik pred prvim krogom predsedniških volitev, ki bodo potekale v nedeljo, je predsednik vlade Golob uprizoril enega največjih verbalnih napadov na Milana Kučana, ki jih je ta kadarkoli javno doživel s predstavnikov njegove strani. Potem ko je pred časom dejal, da Kučan občasno ustreli kakšnega kozla, ga je sedaj med vrsticami označil za starega bedaka. Vse to, ker Kučan ne želi podpreti “njegovega” Milana Brgleza, že pred tem pa Marte Kos. Tako smo vsaj do drugega kroga predsedniških volitev priča zajedljivim sektaškim bojem med ideološkimi zavezniki. 

Tako so svobodnjaki iz Gibanja Svoboda in Socialdemokrati včeraj skupaj organizirali novinarsko konferenco, verjetno na zahtevo samega Milana Brgleza, ki naj bi bil v preteklih dneh hudo razočaran nad pomanjkanjem pomoči, ki jo je zaenkrat prejel tako iz lastne stranke kot Gibanja Svoboda. Predsednik vlade Robert Golob pa se je na dogodku odzval tudi na Kučanovo potrjeno podporo Nataši Pirc Musar. Tako je povedal: “To, da nekateri zelo zreli ljudje tega še vedno ne dojamejo in ne razumejo, da je takrat, ko se povezujemo na levi sredini, tako povezovanje treba brezpogojno podpreti. To je zame enigma. Ampak ljudje smo različni in različnost nas baje bogati.” Vsak, ki zna brati med vrsticami razume, da gre za slabo prekrito in hudo žalitev staroste slovenske (post)komunistične levice. Golob je Kučana v resnici označil za starega bedaka, s katerim mora hočeš-nočeš sobivati, tudi če ima ta po njegovem mnenju enigmatične poglede. Vse to pod dogmo “različnosti, ki bogati”.

To pa tudi ni prvič, da naj bi se predsednik vlade obregnil ob strica vseh stricev. Ko je Golob prvič javno podprl zloglasno, a tudi propadlo Marto Kos, je ob koncu intervjuja Milana Kučana obtožil, da pa tudi on mogoče včasih ustreli kakšnega kozla. Izjava je na levici precej odmevala, saj se je nanašala na pomisleke zadnjega predsednika zveze komunistov, da ne bi bilo dobro, če bi neka politična stranka obvladovala preveč vzvodov oblasti. Gibanje Svoboda ima namreč pod kontrolo državni zbor, s tem, ko mu predseduje nenavadna Urška Klakočar Zupančič. Predsednik vlade je seveda Robert Golob, če bi prevzeli še mesto predsednika republike, bi dejansko obvladovali vse bistvene politične funkcije.

Kučan bi lahko imel v ozadju sicer povsem drugačne razloge za podporo Pirc Musarjevi. Gre le za zadnjega predsednika CK Zveze komunistov Slovenije, ki je monopolno obvladovala celotno družbo, do zadnjega vaškega sveta naprej, Kučan pa je še danes prepričan komunist, saj se svojim pogledom ni nikoli odrekel, ravno nasprotno, še dodatno jih je potrdil. No, v ozadju bi lahko bila Kučanova navezava z znanim pidovskim tajkunom Darkom Horvatom in njegovega podjetja Aktiva Group, v katerem je nekoč delala Nataša Pirc Musar kot vodja službe za korporativno komuniciranje. Po domače službe za stike z javnostjo. V tej vlogi je tudi spoznala Aleša Musarja, svojega moža. Horvat naj bi Kučana nekoč štel med svoje velike podpornike tudi v tem, da bi Horvat kupil Novo Kreditno banko Maribor. Nataša Pirc Musar je pred dnevi slednjega (Horvata) označila kar za finančnega genija.

Ali nad Golobom že visi Demoklejev meč?
Kakorkoli že, Golob naj bi si nakopal že precej zamer ljudi, ki ne odpustijo zlahka. Predsedniku vlade tako ni zameril samo Kučan, temveč tudi Drago Kos, znan operativec globoke države, ki mu zameri, da se je znebil njegove sestre Marte. Ta je po razkolu besno pobrala šila in kopita in se vrnila v Švico, kjer prebiva s svojim partnerjem, bojda nekim švicarskim diplomatom. Od tam pa naj bi paktirala skupaj s svojim bratom povračilne udarce, morda kar skupaj s Kučanom.

Se pripravlja napad na Anžeta Logarja?
Vsi ti napadi, kot poroča Bojan Požar, pa imajo svoj izvor v tem, da so se na celotni levici začeli resno zavedati, da bi na volitvah utegnil zmagati Anže Logar. Če bi bili prepričani v uspeh levega kandidata, slovenska javnost ne bi spremljala zajedljivih sektaških bojev, na primer Brglezovih očitkov Nataši Pirc Musar, da je odvisna od tranzicijskega kapitala in Brglezovega 200 tisoč evrov vrednega mešetarjenja na Šahovski zvezi. Ne glede na to pa je pričakovati, da bodo sektaški boji v drugem krogu potihnili. Afere, v katere so vpleteni levičarski kandidati, bodo potihnile, predstavniku levice pa bo podeljen odpustek. Celotno medijsko topništvo se bo tedaj skoncentriralo na Anžeta Logarja, poroča Požar.

Kar je nenavadno. Ali niso na levici trdili, da je bil vedno največji problem SDS njen predsednik?

Gal Kovač