fbpx

[Video] Izjave Marjana Šarca, ki razkrivajo, kako je v resnici “ukrepal” zoper Covid-19

Marjan Šarec in njegovo sramotno neukrepanje ob pojavu koronavirusa v Sloveniji. (Foto: Twitter)

V uredništvu tednika Demokracija so pripravili poučen kratek posnetek, ki prikazuje realno stanje, kako se je na koronavirus odzval nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. Hita ocena: porazno. Med gledanjem posnetka, ki ga najdete na koncu tega članka, se vam bo naježila koža. Je res možno, da je našo državo vodila oseba, ki ji ni niti malo mar za lastne državljane?

Ukrepanje nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca kronološko, kot je sledilo od 2. decembra 2019 do njegove zamenjave:

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je 2. decembra 2019 izjavil: “Na dolgi rok smo vsi mrtvi.” Njegova izjava je dobila pravi pomen z njegovim nepravočasnim ukrepanjem zaradi virusa Covid-19.

V petek, 21. februarja 2020, se v Italiji začne velik izbruh okužb s koronavirusom, Šarec je tačas v Bruslju. Dan kasneje, v soboto, 22. februarja 2o2o, v Italiji razmere postanejo že dramatične, zato Janez Janša zahteva sklic Sveta za nacionalno varnost. Poleg sklica SNAV Janša zahteva tudi ustanovitev nacionalnega kriznega štaba, predstavitev pripravljenih ukrepov in sprotno in resnično obveščanje javnosti.

V četrtek, 27. februarja 2020, o pozivih, da mora zapreti meje in aktivirati Civilno zaščito, Šarec odvrne: “Tisti, ki so pozivali k zaprtju meja, le širijo paniko.”

V ponedeljek, 2. marca 2020, se Šarec norčuje iz zdravnikov: “Izjava, da se zdravniki bojijo virusa, je legitimna, ne prispeva pa k umirjanju javnosti.”

V četrtek, 5. marca 2020, je tudi v Sloveniji prvi znan primer okužbe s koronavirusom, iz stroke pa prihajajo resna opozorila. Šarec izjavi: “Gre za lažne novice, prihajajo pa te lažne novice seveda iz političnih sfer, dobro znanih.” Medtem v sosednji Italiji že preštevajo mrtve, teh je toliko, da njihova trupla odvaža že vojska.

Marjan Šarec se je zadnje dni kot premier raje ukvarjal z zaposlovanjem svojih kadrov kot z zdravstveno krizo koronavirusa v Sloveniji. (Foto: STA)

V nedeljo, 8. marca 2020, na novinarski konferenci Šarec izjavi: “Zaenkrat še okužba ni nastala na območju Republike Slovenije.” Čeprav imamo ta dan v Sloveniji že 16 okuženih s koronavirusom, Šarec vztraja: “Še zdaleč nimamo epidemije. Ni bilo potrebe, da bi SNAV sklical prej!” Kdaj pa bi bil potem pravi čas, g. Šarec?! Na nacionalni televiziji izjavi: “Ko bo čas za to, bomo tudi to razglasili.”

Še vedno nedelja, 8. marec 2020: Vlada pravi, da še ni čas za zapiranje vrtcev in šol. Aleš Šabeder, takrat minister za zdravje, na novinarski konferenci izjavi: “Splošno zapiranje vrtce in šol zaenkrat pri ocenah stroke in tudi sveta še ni potrebno.”

V sredo, 11. marca 2020, zaradi izbruha virusa v Šmarjah pri Jelšah župan Matija Čakš ukaže zaprtje šol, minister za šolstvo dr. Jernej Pikalo pa naslednji dan, 12. marca 2020, napade župana na Radiu Slovenija, češ da “župani nimajo nobene zakonske podlage za zapiranje šol”.

Ne pozabite njegovega obraza: soodgovoren za številne okužene s koronavirusom v slovenskem šolstvu, tako učitelje kot učence, je nekdanji minister za zdravje dr. Jernej Pikalo. Foto: STA

V četrtek, 12. marca 2020, Šarec le pove, da bodo razglasili epidemijo – a ne zaradi zdravja prebivalstva. Zakaj potemtakem? “Mi jo bomo razglasili zaradi lažje organizacije dela,” izjavi na novinarski konferenci. Zaradi lažje organizacije dela?! Kaj to pomeni? Da bodo lažje odvažali trupla mrtvih Slovenk in Slovencev? Kaj je že rekel Marjan Šarec 2. decembra 2o19? “Na dolgi rok smo vsi mrtvi.”

Posnetek kronologije izjav Šarca in njegove vlade, ko bo morala ukrepati, pa ni, poglejte tukaj:

Marjanca Scheicher