[Video] Janez Janša ekskluzivno za Nova24TV: Od zdaj naprej je nastopila faza konfliktov, ki jih ne bi bilo, če bi vlado sestavil zmagovalec volitev!

“Imperij uporablja enkrat levo paradigmo, enkrat liberalno, enkrat desno, enkrat kapitalistično, enkrat socialistično. Vse, kar je treba, samo zato, da je treba. Enkrat preko zbornice, enkrat preko stranke, enkrat preko sodstva, enkrat preko medijev, samo zato, da se obdrži na oblasti. To je globoka država. To ni politična tvorba. To je mafija,” v pogovoru za Nova24TV razkriva umazano delovanje političnega ozadja predsednik največje parlamentarne stranke Janez Janša.

Ukrepi, kako se zoperstaviti in razgraditi sistem globoke države, so znani, trdi Janez Janša. “Zato, da se jo razgradi, ni potrebna vrsta ukrepov. Lani sem napisal študijo na to temo prvorazredni. Ukrepi so razdelani in tisti, ki to prebere, vidi, da to ni takšna znanost. Vzpostaviti je treba neko normalno stanje, tudi za najtežje probleme. Recimo v tem stanju v sodstvu. Obstajajo zelo enostavne rešitve, zaradi katerih ne potrebuješ velike spremembe zakonodaje, ker ta že obstaja.”

Gospod Janša, začniva z vladno krizo z zaposlitvijo prijateljice Marjana Šarca, neizročitev dokumentov Sove, odstop uprave Petrola. Odhod Levice iz opozicije v opozicijo. Svarilni toni Socialnih demokratov na kongresu. Marjanu Šarcu je potekel rok trajanja. Koliko časa bo takšna vlada vzdržala, če niti koalicijski partnerji ne želijo več sodelovati s Šarcem. Zdi se, da strici še niso pripravljeni na nove volitve?
Zagotovo niso samo strici pripravljeni, tudi volivci po mojem. Po dobrem letu od prejšnjih državnozborskih volitev niso ravno navdušeni, da bi šli spet na volišča, še posebej, ker so imeli po državnozborskih še lokalne volitve, pa evropske volitve, pa pred parlamentarnimi volitvami še predsedniške. Vse možne volitve na kupu. Verjetno ta utrujenost, volilna utrujenost traja. V zadnjem letu vlada, ki ni nič naredila, bistvo izkorišča to dejstvo, to željo po stabilnosti. Kot v časih Cerarjeve vlade, pa še kakšne prej, recimo Pahorjeve vlade. Kot glavni dosežek so navajali ravno to, da so stabilni. Ni volitev. Imamo neko stabilnost, ne pa to, kar so naredili oziroma kaj niso naredili dejansko. Če pogledamo to leto in še malo nazaj, katere zakone ali pa katere ukrepe. Sprejemali so neke neumnosti, ki jih je izsilila Levica. Nekaj rutinskih zadev, tudi kako dobro odločitev, recimo o repatriaciji naših rojakov iz Venezuele, ki pa ne vem, kje je sedaj v praksi. Vse je potihnilo.

Pred nami je čas izgubljenih priložnosti za Slovenijo. Lahko rečem, da so za nami leta izgubljenih priložnosti. V interesu vseh je, da bi se to skrajšalo. Njihovo vprašanje pa je, kako je to možno skrajšati brez novih volitev.

Zanimivo v Velenju, Titotevem Velenju so pravli progresivni, zazrti v prihodnost.  Se je slišalo podobne neumnosti, kot če bo vlada sprejemala desničarske politike, potem moramo Socialni demokrati razmisliti o tem, če želimo biti v taki vladi. Ne smemo biti v vladi zate vsako ceno, je rekla Fajonova. Bodo Šarca tedaj razglasili za desničarja. Bodo spet ponavljali, da je bila ta vlada neuspešna, ker je bila ta vlada premalo leva, premalo progresivna?
Za to stranko, ki je imela že veliko različnih imen v zadnjih desetletjih, je značilno to, da so vedno zraven, pa ničesar nič krivi. Tudi v Velenju so že 60 let na oblasti. Od prvega dne, ko to mesto obstaja, pa niso nič krivi. Oni so tisti, ki so tja pripeljali industrijo, ki jo sedaj kritizirajo in razglašajo neko zeleno paradigmo. Moram povedati, kateri svetovalec je tej stranki svetoval, da se razglasijo za zelene ravno v Velenju. To je približno tako, kot bi nek nemški politik šel v Auschwitz in bi razlagal o človekovih pravicah.

Voditelj oddaje Dialog Aleksander Rant in Janez Janša (Foto: Nova24tv)

Pred dnevi sem naletel na zanimiv zapis režimskega, sedaj Petričevega trobila Delo. Tam so zapisali, da zdaj, ko je Levica šla iz opozicije v opozicijo, boste sedaj vi dobili priložnost sestaviti vlado. Namigovanje je bilo očitno, vendar ni šlo brez komentarja, da boste vlado sestavili le s strankami, katere se bojijo, da ne bodo prišle v parlament. Na Twitterju ste to ponudbo zavrnili. Scenarija iz leta 2011-2012 ne bo, na njihovo žalost očitno.
To diagnozo bi bilo potrebno dopolniti v tem smislu, da so v trenutni koaliciji samo stranke, vseh pet jih je, ki se bojijo volitev. Nekatere se bojijo, da bodo izpadle iz parlamenta, bojijo se jih vsi. Če se jih ne bi, potem je logično, da poišče dogovor, da se gre na predčasne volitve. Samo jaz tega namena ne vidim. V koaliciji so samo tisti, ki se volitev bojijo. Moram reči to. Za razliko od tega vzdušja, ki so ga ustvarili večinski mediji po tem odhodu Levice iz tega sporazuma. Levica je bila nadkoalicijska stranka v tem času, zdaj koalicijska nadkoalicijska stranka ni več. To dejstvo je spremenilo politično klimo in stanje v Sloveniji bolj kot so razlagali v osrednjih medijih, ki so zagovorniki t.i. stabilnosti s katere oni črpajo razne dotacije za svoje preživetje. Od zdaj naprej je nastopila faza konfliktov. Situacija, ki smo jo že videli v slovenski novejši politični zgodovini. Že v času Pahorjeve vlade.

Ta koalicija je sestavljena iz petih strank. Vse so majhne. Vsaka misli, da je najbolj pomembna, ker je pač ključ do tega, da bodo še obstajali še nekaj časa. Tukaj bodo izsiljevali. Začel je že DeSUS s tem amandmajem glede usklajevanje pokojnin in koalicija je pokimala. Alenka Bratušek, potem Socialni demokrati, koalicija bo vsemu prikimala. Ne bo mogla vsega izvesti. Zadeva se bo premaknila v permanentni konflikt, ki bo trajal kako leto ali pa do naslednjega proračuna, kjer pa je vprašanje ali bo Zmago Jelinčič dovolj, da bo reševal situacijo. Ker ne bo problem večina v parlamentu. Problem bo znotraj usklajevanja znotraj koalicije, kjer bo denarja manj. Gospodarstvo se ohlaja. Niso naredili nič zato, da bi gospodarstvo raslo. To bo trenutek resnice, če ta trenutek ne bo nastopil prej. Če malo izzivam, bi moral vlado sestaviti tisti, ki zmaga volitve. Če bi Slovenija bila normalna država, bi taka vlada že obstajala. Bila bi drugačna in te krize ne bi bilo. Slovenija bi bila stabilna v napredku, stabilna pa v stagnaciji v nazadovanju. Roko na srce, v tem razmerju sil v parlamentu se resne trdne vlade, ki bi lahko veliko naredila, enostavno sestaviti ne da. To dejstvo je v nasprotju z nekim pričakovanjem ljudi, da se bo vendarle naredilo nekaj brez volitev.

Po drugi strani pa je na mestu vprašanje, ali je možno preprečiti čim več škode. To je verjetno možno znotraj tudi te konstelacije, je pa veliko vprašanje, če je znotraj nekaterih strank vladne koalicije dovolj razuma in premisleka v tem smislu, kaj tudi njim dejansko koristi. Njim samim, strankam. Kaj je v njihovem lastnem interesu, da bi se to dalo narediti za nekaj časa in bi se škoda omilila. Nenazadnje sta dva faktorja, dvoje dejstev, ki so nesporna. Gre za dve milijardi ali še več denarja v Bruslju, ki je naš denar, pa ga ne uporabljamo. Zato bi lahko zgradili na desetine domov domov za ostarele, tretjo razvojno os, desetine obvoznic, ki jih številni slovenski kraji nimajo. Denar leži tam, ker vlada tega ne zna porabit. Ne samo, da tega ne zna porabit. Tudi čuvaj, t.i. čuvaj slovenske politike v osrednjih medijih ne postavlja v zvezi s tem nobenih vprašanj, ki bi bila resna. Prvo vprašanje je, kje je minister. Mislim, da že en mesec nimamo ministra, ki je odgovoren za črpanje evropskih sredstev pa nobene kamere pred gospodom Šarcem kjer bi ga vprašali, kdaj bo končno popolnil to vlado za eno ključnih stvari, ki nas veliko stanejo. Tukaj je, po mojem mnenju, vlada kakršna zdaj tudi je, prešibka, da bi se iz pogajala za prerazporeditev teh sredstev iz t.i. imenovanih mehkih vsebin, kjer se delajo študije in na koncu ni nič od tega. Na konkretne projekte, ki jih krvavo potrebujemo. Drugo takšno nesporno dejstvo, da bo Slovenija vodila Evropsko unijo skoraj in takšna kot je, ne samo, da tega projekt ne bo uspešno izpeljala ob takšnem vodenju tudi Slovenija ne bo nič potegnila.

Zanimivo, samo na kratko eno vprašanje. Govorim o tem, kaj je strankam koalicije v interesu. Pa vseeno, Levica. Sediš na kavi v Maxiju, pa mimo vkorakata Luka Mesec in Franc Križanič. Nekako ti mogoče potegne, od kod prihaja njihov način delovanja. Enako SMC, enako z Bratuškovo direktno povezana prek Jankoviča do ljudi, ki niso bili izvoljeni. Niti ne omenjam SD. Je ta vladna kriza vseeno le show. Predpriprava, ki jo še potrebujejo, da si spet  nekaj novega izmislijo. V kratkem smo pri nas objavili članek 1992 umor, 1994 Depala vas, 2000 Bajuka in tako naprej afera za afero vse do  Patrie in potem tudi zapora. Je to krak strank, ki v svojem jedru in so navezane na neke druge strukture, sploh razumeti kot njihove lastne interese ali pač so obvladane na tak način, da pripravijo prostor za nekaj novega. Spet.
Gre v bistvu za oboje. Predvsem pa gre za žalostno dejstvo v slovenski politiki. Predvsem v levem delu slovenske politike. Tukaj ni strank, ki bi bile suverene. V teh strankah ne odloča članstvo, kongresi in organi, ampak odločajo javnomnenjske raziskave, ki so velikokrat prilagojene temu, kar se pač želi izvedeti ali doseči. Odločajo ozadja globoke države, strici, tisti, ki so jih ustanovili. Zaradi tega stranke prihajajo in odhajajo. Zato so to stranke za en mandat z nekaj izjemami, kjer pa imajo druge težave, kot smo videli s tako imenovanimi socialnimi demokrati ali ekosocialisti oz. karkoli so se v Velenju že preimenovali. Kratkoročno gledano Levica dobiva iz tega konflikta. Nenazadnje, dva meseca so bili mediji polni Levice in gospoda Šarca. Tudi znotraj tega pola, ki ostaja v koaliciji, je pač Šarčeva stranka.

Janez Janša (Foto: Nova24tv)

Tukaj se postavi vprašanje, kakšen zakompleksan ego mora nekdo imeti, da stranko poimenuje po sebi v 21. stoletju. Skratka, ta stranka ne izgublja toliko, kot izgublja DSUS, stranka Mira Ceraja, Zavezništvo naslednje stranke, ki se imenuje po predsednici. To ustvarja delitve znotraj koalicije. Dolgoročno od tega konflikta, v smislu povečanja ali krepitve volilne podpore, srednjeročno pridobiva samo Levica. Oni so to izračunali. Če bo vlada razpadla v bližnji prihodnosti, potem bodo ekstremni levi volivci tudi njih krivili za to. Ta izkupiček ne bo tako velik. Potrebno je upoštevati, da je v slovenskem volilnem telesu, žal na podlagi tega, kar je naredil Slavko Gaber, v slovenskem šolstvu s svojimi nasledniki, kakšnih deset odstotkov volilnega telesa, tako med profesorji kot med mladimi, ki verjamejo pot v boljšo prihodnost vodi preko ukrepov, ki jih spremljamo v Venezueli.

Pa poglejmo malo te ukrepe. Eno leto naokoli, malce več. Razen kadrovanja v velikih državnih podjetij, zaposlovanje ljubic in stopnjevanje represije nismo videli. Med tem je vaša stranka skušala reševati razmere. Vložili ste kopico zakonov, ki jih je koalicija zavrnila, ker baje parcialno urejajo področja. Dvig minimalnih invalidskih pokojnin, to je parcialno. Zagotovitev enakopravnega financiranja javnega programa v zasebnih šolah. To je spet parcialno, bomo spet cel zakon urejali. Bomo videli še v tem mandatu ali bo sistemsko, kot Milojkina reforma zakona o zdravniški službi in pacientovih pravicah v prejšnjem mandatu. Prvo bi naj bilo decembra, potem maja, potem pa ni bilo več vlade.
Če pogledamo iz statistike njenih ukrepov Šarčeve vlade, bi ugotovili, da je večina zakonov, ki so nekaj reševali, kot so ratifikacije mednarodnih pogodb, predlagala opozicija, Slovenska demokratska stranka, nekatere Nova Slovenija. Nekaterih sploh ne bi bilo, če ne bi nič predlagali. To se je zgodilo prvič v zgodovini, da imamo tako porazno, nesposobno vladno sestavo, da niti nekih temeljnih stvari ni sposobna speljati. Imajo pa tega napisanega v koalicijski pogodbi na stotine. Ne znajo pripravit. Hkrati nikoli nismo imeli tako glomaznega restriktivnega aparata, ki je vseeno take stvari sposoben napisat. Poleg tega plačujejo na stotine svetovalcev. Delajo isto, za kar plačujemo številne javne uslužbence. Od resnih stvari, ki jih je ta vlada vseeno prepoznala, za njih koristne v tem zakonodajnem postopku, smo nazadnje videli v zakonu o brezplačnem javnem prevozu za upokojence in nekatere druge kategorije. To smo predlagali večkrat doslej, vedno so zavrnili. Potem so sami predlagali isto. Sedaj se gospa Bratušek hvali s tem zakonom.

Mi smo zakon udejanjili v obliki zakona, ki jo je deloma Zvone Černač, ko je bil minister za infrastrukturo. Uvedli smo za dijake in druge kategorije. Zadnja dva tedna spremljamo igro absurdov, ko potem ukrepu Banke Slovenije, ki je omejila potrošniške in stanovanjske kredite. Predsednik vlade je izjavil, da naj banka za eno leto zamrzne ta ukrep in bodo v enem letu pripravili neki členov spremembe stanovanjskega zakona. Na podlagi katerega bo država uvedla jamstvo. Eno leto so hoteli zato ob 160 tisočih zaposlenih v javni upravi. Mi smo to pripravili čez noč. Ne gre za veliko znanost. Številne druge države imajo takšne sheme. To smo predstavili ob novinarski konferenci z daleč največjim obiskom v zadnjem letu. Ampak pomislite, v teh osrednjih medijih te teme ni bilo. Nacionalna televizija je tam imela številno ekipo. Ob tem ni bilo niti besede niti slike. Samo neka omemba v Odmevih. Zato, ker so pač to zadeve tudi tistim, ki bolj površno spremljajo dogajanje odpirajo oči. Zelo jasno se vidi, kaj je ta vlada pri takšnih korakih sposobna.

Namesto tega so bili vsi topovi obrnjeni v Banko Slovenije, kjer je pač gospod Šarec rekel, da so v bistvu oni povzročili stanje s tem ukrepom. Dejansko so ga samo skušali uravnavati v okviru svojih pristojnosti. Ukrep pa je povzročen z zgrešeno razvojno politiko levičarskih vlad. To da 300 tisoč ljudi ni kreditno sposobnih, ni odgovornost Banke Slovenije, ampak tistih, ki so vzpostavili takšno stanje, da se delimo na prvo in drugorazredne in kjer ljudje delajo, pa ne zaslužijo za preživetje. Vlada je tista, ki mora te stvari spreminjat. Tudi s ukrepi kot so državne garancije za tiste, ki prvič rešujejo stanovanjski problem in jim je naravnost sramota, da mora to delati opozicija. Oni pa potem vse naredijo, da se to ne bi vedelo v slovenski javnosti. Če želite še bolj konkretno, v koalicijski pogodbi te t.i. leve solidarnostne socialne vlade piše, da bodo za reševanje stanovanjskih problemov, predvsem mladih, namenjali 160 milijonov letno. V proračunu pa imajo šest milijonov. Šest milijonov imajo za to in recimo za škandalozno trošenje denarja za ilegalne migrante ta vlada namenja desetkrat več kot pa za reševanje stanovanjskega problema, problem mladih.

Pred oglasi sva se pogovarjala o politični stvarnosti, sedaj pa še o politični čarovniji. V Velenju so postkomunisti krvavo rdečo zvezdo čudežno spremenili v zeleno. To je pred njimi že spremenila Levica. Ekosocializem pravijo temu in nameravajo v zeleno vreči 30 milijard v naslednjih 10 letih. Danes vemo, da 30 milijard ne bo rešilo okolja, onesnaževanja, sploh pa ne na globalni ravni. Lahko pa vzdržuje levico na oblasti. Je to nek novi ekosocializem. Se pravi, še ena kraja ljudstva, da jih iskreno skrbi za okolje.
Bom zelo konkreten. Priljubljenost zelenih v nekaterih zahodnoevropskih državah je seveda premamila marsikoga na vzhodu, ki misli, da se bo dalo kar preslikat te vzorce in ponovit, kar so poskušali te isti v isti stranki, a z drugim imenom, delati pred prvimi večstrankarskimi volitvami že pred tridesetimi leti. Takrat se je partija nenadoma preimenovala v stranko demokratične prenove. Gre za isto stranko. Spremenila svojo barvo iz rdeče v evropsko. V naše barve. Se pravi v modro rumeno. Naenkrat so imeli plakate v modro rumeni barvi z geslom Evropa zdaj! Njihovi ključni ljudje so govorili, da je njihov program še vedno socializem s človeškim obrazom sicer Jugoslavije, hkrati pa so že na plakate dajali Evropo. To je bilo nekaj popolnoma iluzornega v tistem času. Kdo bo jemal resno Jugoslavijo z Miloševičem, JLA. S situacijo, ki je naravnost vodila v vojno v Evropo.

Ampak oni so to dajal na plakate., saj so se potem vrnili nazaj na rdečo. Neki podobnega je zdaj s to t.i. zeleno. Tukaj je potrebno povedati, da je na zahodu, v razvitem svetu, osveščenost ljudi v zvezi s tem, kaj pomeni čisto okolje, čist zrak, čista pitna voda, normalne življenjske razmere daleč največja v zgodovini. Vpliva na to, da ljudje nekoliko drugače gledajo na vse to. Na investicije. Ni važno samo to, da bodo nova delovna mesta, ampak da ne bo poslabšalo življenjskega okolja. Pozitivni premik. To velja posnemat. Se pravi, tudi na drugi strani Evrope, ki ponekod nima takšne razvojne izkušnje. Imamo pa drastične izkušnje s svinjanjem okolja. Spomnimo se, tisti starejši, kakšen zrak je bil v Ljubljani včasih ali pa kakšna Sava je tekla. Zdaj je rjava, včasih je bila črna, da ne govorim o Ljubljanici in številnih drugih slovenskih rekah ter o zraku. Kako se je goljufalo pri meritvah, ko smo konec 80- ih let ustanavljali prva ekološka društva, ki so se pričela s tem ukvarjat, pa jih je Udba spremljala kot kontra revolucijo. Zdaj je čas drugačen, generacije rastejo s tem zavedanjem, da je okolje vrednota. Seveda, nekateri na levi sceni prežeti s kulturnim marksizmom so temu hitro dodali še katastrofične napovedi, ki bi jih naj povzročile podnebne spremembe. Pridiga o tem, kako podnebne spremembe izključno povzroča človek, kar je popolnoma nedokazano. Podnebne spremembe se dogajajo v zgodovini tega planeta in se bodo tudi kasneje.

Koliko mi vplivamo na to, je veliko vprašanje. Dejstvo je, da vplivamo. Dejstvo je, da onesnaževanje okolja seveda vpliva delno tudi na podnebje. Mislim pa, da to vpliva bistveno manj kot so spremembe na Soncu oziroma stvari na katere človek ne more vplivati. Treba je to razumet in ne iz tega delati ideologije in fame in novih malikov, kot je Greta. Ampak socialisti so vedno znali to izkoriščat, vedno so znali pridigati o nečemu, kar je tako veliko, da se ne razume. Kar je daleč, kar ni možno normalnemu človeku takoj preveriti. To se skuša kombinirat. Nekod na zahodu to deluje, ampak ne v tej smeri, kot si želijo naši ekosocialisti. Na vzhodu pa tega praktično ni. Malo je še spomin, kar je rdeča barva pomenila v zvezi z okoljem. Več je bilo rdečih zastav na nekem objektu, bolj je tisti objekt svinjal okolje. V materialnem in v duhovnem ali pa kulturnem smislu. Tako, da iz te moke ne bo veliko kruha. Mogoče neka postranska korist v tem, da se tudi druge stranke sili v to, da bolj resno jemljejo okoljevarstvene teme, varovanja okolja. Samo to se običajno ne prične na velikih pompoznih kongresih, ampak v občinskih svetih, kjer konkretno odločajo o nekaterih zadevah vezanih na okolju.

Tudi Levica je imela tri leta zeleno zvezdo. Danes so spet pri rdeči. Ampak kongres SD, še nekaj trenutkov temu nameniva. Nekaj izven časa. Vse je bilo narobe. Začeli so s pesmijo 14. divizije, ki so dokazano uporabljali otroke za živi ščit pred Nemci. Nadaljevali so s poudarjanjem Titovega Velenja in govorili o ekologiji v mestu, kjer se je zaradi onesnaževanja med socializmom še danes rakava obolenja pojavljajo bistveno bolj pogosto.Sami ste omenili Zasavje, Mežico. Ob vsem tem pa so grmeli, “prihodnost bo progresivna ali pa je ne bo.” Nas more biti strah. Si res želimo progresivne prihodnosti?
To geslo je meni nekam znano iz totalitarnega režima. Prihodnost bo komunizem ali pa prihodnosti ne bo. V raznih variantah smo to slišali pa brali na raznih prospektih. Sicer pa se s to stranko preveč resno nima smisla ukvarjati. Vse na čemer gradijo, je zlagano. Od zgodovinske podlage do nove barve, kar so sami priznali. Tudi za rdečo pravijo, da ni rdeča, ker je zelena. Nekdo, ki tako laže o očitnih dejstvih ne zasluži resne obravnave. Zasluži pa takrat, ko ima oblast dvignjene obrvi, ker s takšnih zgrešenih ideologij so se rodili genocidi Hude jame in Srebrenice in podobna grozodejstva.

Voditelj oddaje Dialog Aleksander Rant in Janez Janša (Foto: Nova24tv)

Poglejva še druge absurde, ki so povezani s to stranko, s katero, kot pravite, se nima smisla ukvarjati. Predsednik Državnega zbora Dejan Židan je sprejel levega hujskača in nestrpneža Domna Saviča in njegovih ubogih 200 podpisov proti sovraštvu, ki jih je zbiral cele mesece. Savič sicer lobira, da državna podjetja ne bi oglaševali v medijih, ki jih ne nadzoruje vlada. Ampak kakšen signal daje s tem Židan, ko sprejme tako radikalnega posameznika, brez vsake politične teže in se z njim pogovarja, kot da gre za nekega resnega aktivista, ki ga skrbi za stvari. Kakšen signal daje ostalim, praktično dvema milijonoma ljudi, ki živimo v državi, ki te peticije niso podpisali.
Še eno dejanje v tej plejadi sprevračanja in zlaganosti. Izhaja iz iste paradigme. Recimo, najbolj znan je ta Kidričev stavek : “Komunist ni nikoli krut. On je human tudi takrat, ko da streljat ljudi ali pa ko jih pobija.” Se pravi, če to prenesemo na Židanovo dejanje, bi lahko rekli “nekdo, ki je levičar, socialist, ki se ima za progresivca, je vedno strpen tudi če zmerja.

Zelo zanimivo. Vsa pri financiranju medijev in ostalih medijskih imperijev v Sloveniji je zadnje leto Šarčeve vlade že od tistega, da nimajo kaj oglaševati. Zanimivo, če mogoče veste, ali pa se ljudje pogovarjajo o tem, kakšno je pa bistveno stanje v vodstvih teh firm. So državna podjetja ena večjih v Sloveniji in vseskozi so pod kontrolo politike. Videli smo odstop uprave Petrola, tudi drugje se dogajajo zamenjave. Je ta tema medijev res tako pomembna, da je dovoljen pritisk na upravo podjetja v državni lasti.
Dovoljeno je samo njim. Če bi to jaz izjavil, ko sem bil predsednik vlade, ali Andrej Bajuk ali Lojze Peterle. Križali bi ga, dokler se ne bi pokesal in šel v Canoso in rekel, da ta podjetja še bolj financirajo medije. Evropa bi se zganila, evropsko društvo novinarjev bi reagiralo. Ker pa gre za njih, je pa to dovoljeno. Stanje, kakršnega imamo v Sloveniji, ne bi obstajalo, če ne bi bilo dvojnih meril. Zlagana oblast je vedno samo možna na temelju dvojnih meril.

Čez tri dni od te oddaje se bo pričel sojenje v primeru Patria. A tokrat za sodnike in tožilce, ki so ta konstrukt pripeljali čez tri sodne instance vse do Ustavnega sodišča, ki je nato vse obsodbe razveljavilo. Danes ni več pravnikov, vsaj resnih ne, ki bi zastavili svojo ime in branit ta proces. Menite, da bo sodišče sposobno notranje refleksije in da tokrat bo vrana vrani izkljuvala oči. Menite, da bodo Barbara Klajnšek, Branko Masleša, Branka Zobec Hrastar, Ferlinc in ostali odgovarjali za svoje kršenje prava v vseh od vložitve obtožnega predloga naprej, k bi mora po dikciji Ustavnega sodišča zavržen, ne zavrnjen, zavržen.
Trdno sem prepričan, da bodo odgovarjali. Sem pa skoraj enako trdno prepričan, da se to ne bo zgodilo zdaj na prvi stopnji. Sodi sodnica, ki je že sodila pri odškodninski tožbi, ki jo je stranka vložila zaradi kraje volitev oz. oškodovanja, kjer je bilo vse dokazano. Pravzaprav pa ni sprejela nobenega dokaznega predloga. Gospa Metka Turk, nekoč Metka Turk Dejak je po naših informacijah tudi članica istega sodniškega društva kot sodniki, ki jim sodi. Se pravi, skupaj sedijo nekje, jaz dvomim, da bo vrana vrani izkljuvala oči. Vendar obstajajo tudi višje instance, predvsem Evropsko sodišče, kjer so že padale klofute slovenskemu sodstvu v podobnih zadevah.

Poleg tega v sodni praksi obstaja na desetine, na stotine primerov dosojanja odškodnin. Na primer gospodu Mišiču, zato ker so ga razrešili iz uprave Luke. Gospe, bivši informacijski pooblaščenki Musarjevi, ker ni bila imenovana za direktorico televizije. Ne vem, deset tisoč evrov, sto tisoč evrov. Nekemu kranjskemu podjetniku milijoni odškodnine, da je potem Krvavec kupil. Lahko na podlagi precej neke čudne situacije. Polno tega je, pa nobenega hrupa nikjer.

Tukaj pa gre za eklakatno zadevo. Zlorabo, za katero so neposredno odgovorni sodniki, tožilka. Dokazi so predloženi, pa kot vse kaže, bo ista sodnica sodila postopek iz odškodninske tožbe, ki jo je vložila stranka. Ne bo niti zaslišanja prič, ki jih predlagamo, popolnoma nič, ker se gospodje in gospe bojijo kamer. Gospod Masleša se verjetno boji, da bo odgovarjal na vprašanja v zvezi s svojimi izjavami, ki so posnete, za katere obstajajo priče in tako naprej. Potem bi se neposredno izkazalo, da je bil celotni sodni proces Patria ne samo politični proces, ampak organiziran, montiran od prve do zadnje stopnje.

Če bo sodišče sledilo dokazom, ki so že na mizi. Omenili ste gospoda Maslešo, potem Branka Zobec Hrastar so tudi izgubili. Mislim, da je takrat sodil sodnik Radonjić. Tukaj je kar nekaj stvari, ki so se že zgodile na nižji stopnji, ki kažejo na to smer. Me pa zanima ena stvar. Omenili ste evropsko sodišče. Ponavadi v Sloveniji praksa za vse te svinjarije mislijo gospodje nikoli izvoljeni. Pride do Ustavnega sodišča. Potem pa le tam sedi, ki imajo nek renome v svetu, v Evropi. Žal opažamo, da danes na Ustavnem sodišču tudi sedijo ljudje, ki jim je popolnoma vseeno, če gre zadeva naprej do evropskega sodišča. Menite, da bo prišlo tako daleč v trenutni konstelaciji, da bo res morala na koncu odločati evropsko sodišče. To je lahko novih 10 let.
Toliko verjetno ne, ker tukaj gre za vprašanje poštenega sojenja. Na Evropsko sodišče se ne moreš niti pritožiti zaradi odškodnine same. Lahko pa se pritožiš zaradi nepoštenega sojenja in ta zadeva, tako kot je zastavljena, kaže na to, da gre natančno zato in te imajo določeno prednost. Posebej, ko gre za odmevne primere in še posebej zato, ker je tukaj neka, ki so obrodi vikende, ker to ni prvič, da takšen primer prihaja iz Slovenije v zvezi z nepoštenim sojenjem. Tega je polno pri nas. Na Evropskem sodišču je znano dejstvo, da v Sloveniji sodniki, kljub temu, da obstaja zakonska regulativa o krivičnem sojenju, ne odgovarjajo. V Sloveniji ni nobenega primera, kjer bi nekdo odgovarjal za krivično sojenje v nekih resnih zadevah. Dočim imajo vse ostale evropske države vrsto takšnih primerov. Slovenija ni moč postavljenega sistema, notranjega nadzora v sodstvu, kjer bi sodna veja oblasti bila sposobna sankcionirat tiste v svojih vrstah, ki krivično sodijo. Tukaj dejansko vrana vrani ne izkljuje oči. To je očitno dejstvo. Zaradi tega tovariši in tovarišice v tem primeru bodo odnesli tako kot mislijo.

Voditelj oddaje Dialog Aleksander Rant in Janez Janša (Foto: Nova24tv)

Zanimivo, kot ste govorili sistemski problem. Tukaj pa dejansko obstaja sistemski problem. Osredotočiti se na primer Kangler in parlamentarne preiskovalke v tem primeru. Ustavno sodišče je že zaščitilo sodnike. Baje ne nosijo politični odgovornosti, samo kazensko in tako naprej. Tega ne more odločati Državni zbor. Zanimivo pa je, da je na drugi strani te premice sodnik Žirovnik, nekdanji agent UDBE,  tudi uslužbenec Sove  v času mandata Franca Kanglerja, ko je bil član KNOVS-a. S tem, da vemo, da dokumenti, ki so na voljo, tudi že med policijskim postopkom dogajale napake. Namerne oziroma nenamerne. Kako komentirate to odločitev Ustavnega sodišča, da zdaj zaščiti tukaj sodno vejo oblasti. In ali ste presenečeni, da niso zaščitili tožilcev. V bistvu so rekli, oni pa lahko odgovarjajo.
Za enkrat gre za začasno odredbo. Zdaj če bo to nek judikat, ki bo veljal, potem se bo prej ali slej postavilo vprašanje. Tista veja oblasti, ki je neposredno izvoljena od ljudstva, se pravi zakonodajna veja oblasti nima pravice nadzirati po nekih predpisanih poteh in tako naprej tudi drugih vej oblasti. Potem se tudi postavlja vprašanje, da sodna veja oblasti nima pravice nadzirati ali soditi zakonodajni veji oblasti. Delitev oblasti obstajajo po slovenski ustavi. Zelo težko si jo tolmačim na tako absurden način kot jo nekateri sedaj poizkušajo. Preiskovalna parlamentarna komisija ne sodi. Samo ugotavlja dejstva in na podlagi teh dejstev, če hoče, da je kdo procesiran, kaznovan, mora itak predat drugim organom. Tukaj gre enostavno zato, da poizkušajo preprečit, da bi se ugotavljala dejstva, da bi resnica prišla na dan. Ne gre za to, da bi parlament prevzemal funkcije sodne veje oblasti. Oni preprečujejo parlamentarno preiskavo tega primera. Zdaj, če bi imeli čisto vest, ne bi bilo niti ene besede o tem.

Podobne težave so bile pri žilnih opornicah, pri bančni luknji. Gospod Janša, zadnje in najtežje vprašanje. Policija je prepredena z nekdanjimi VISOV-ci, ki napredujejo na visoke pozicije. S poslušnimi kadri je prepredeno tožilstvo in sodstvo. Niti ne omenjamo medijev, nekateri napajajo z našim denarjem, drugi pa imajo sedeže v davčnih oazah. Koliko časa bo potrebno oziroma koliko zaporednih mandatov. Kako močna vlada, da bomo razgradili sisteme mafijskega režima in dokončno živeli demokracijo. Ker danes se ne ukvarjamo s politično komunistično levico v smislu njihovih izvoljenih voditeljev, ampak se ukvarjamo z imperijem, ki je ostal v ozadju.
Imperij uporablja enkrat levo paradigmo, enkrat liberalno, enkrat desno, enkrat kapitalistično, enkrat socialistično. Vse, kar je treba, samo zato, da je treba. Enkrat preko zbornice, enkrat preko stranke, enkrat preko sodstva, enkrat preko medijev, samo zato, da se obdrži na oblasti. To je globoka država. To ni politična tvorba. To je mafija. Zato, da se jo razgradi, je potrebno vrsto ukrepov. Lani sem napisal eno študijo na to temo prvorazredni. Ukrepi so razdelani in tisti, ki to prebere, vidi, da to ni takšna znanost. Vzpostaviti je treba neko normalno stanje in tudi za najtežje probleme.

Recimo o sodstvu. Obstajajo zelo enostavne rešitve zaradi katere ne potrebuješ velike spremembe zakonodaje, ker ta že obstaja. Zakon o sodniški službi je od leta 1994, t.i. Pučnikov amandma, kjer piše, da sodniki, ki so kršili človekove pravice, ko še ni bilo trajnega mandata, sploh ne smejo biti imenovani v trajni mandat. Na podlagi uveljavitve tega člena bo moral slovenski parlament na novo izvoliti 90 odstotkov vrhovnega sodišča, pa še v številnih drugih upravnih sferah ter slovenskem sodstvu. To dejstvo bi samo po sebi rešilo 70 procentov tega problema. Rešitve obstajajo, zato je potrebna trdna večina v Državnem zboru, ta pa je odvisna od volivcev in več volivcev kot bo spregledalo to stanje, bolj trdna bo ta večina na prihodnjih volitvah.

Luka Perš

 • rubec

  Kako že gre tista ponarodela? Aha. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • samotoje

   Končno!

 • Vera

  Aleksander Rant je bil odličen s vprašanji sinoči, Janša pa odličen sogovornik ,saj predobro pozna,kako bi morala delovati vlada .

 • branči

  to ni prazen bazen ampak misli nekoga, ki ga slo sovraži samo zato, ker ima več pameti kot celotna oblast skupaj! razen kopriv, ki pri butalcih bujno rastejo, drugega od butn skale ni za pričakovati!

 • tasilo

  Trenutno je na oblasti Šarčeva Anti-Janša Stranka. In geslo stranke pravi:

  Če voliš ŠAJS — dobiš ŠAJS

  • FORT WORTH

   To bi morali izobesiti nad vhod v parlament.
   Hehehe

   • fon johan

    Ja in tam so tudi poslanci iz vrst sd.

  • macon

   Šajs je slovenščina v intervjuju. Ko sem hodil v srednjo šolo, so imeli povprečni srednješolci boljšo pisno slovenščino.

 • Andrej

  Kristalno jasno je, zakaj komunisti zagovarjajo SAMODANIJANŠA. Janše se bojijo kot hudič križa, ker bi pod Janšem zavladal red. Konec prvorazrednih.
  Potrebno je počakat še toliko časa, da komunističnim trobilom zmanjka denarja in propadejo. In že resno delajo na tem.

  • Andrej, Miha ali Jure

   Kristalno jasno je da bomo pod Janšo revnejši kot so Hrvati!

   • Andrej

    Odvisno, na kateri strani si trenutno.

   • macon

    A to so ti povedali v osrednjih trobilih?

   • Jožefa Benko

    ti si že sedaj umsko revnejši kot hrvati je rekel brajdič muko

    • Andrej, Miha ali Jure

     Vidi se kdo je umsko reven. Ti.

     • Anton

      Tunnek odfukaj

   • tramal

    Revnejši boste samo komunisti ,ker boste morali vrniti nakradeno in začeti delati.

 • macon

  “Zanimivo v Velenju, Titotevem Velenju so pravli progresivni, zazrti v prihodnost.”

  “Je to krak strank, ki v svojem jedru in so navezane na neke druge strukture, sploh razumeti kot njihove lastne interese ali pač so obvladane na tak način, da pripravijo prostor za nekaj novega. Spet.”

  “Mi smo zakon udejanjili v obliki zakona, ki jo je deloma Zvone Černač, ko je bil minister za infrastrukturo.”

  Kakšna slovenščina je to, kje imate lektorja ali vsaj koga srednješolsko pismenega?

  • branči

   imamo ga, samo v program “kako oskubiti slovence” ni omenjen v tem članku!

  • Mademoiselle

   Verjetno ni denarja za lektorja. Velike medijske hiše imajo po navadi po par zaposlenih na tem področju. Novinarji niso strokovnjaki za to. No, lahko bi vsaj prebrali tekst, preden gre na naslovnico.
   Žal, slika realnega stanja. Omejevanje oglaševanja dela svoje?

   Jaz jim oprostim. ;)

   • macon

    V osemdesetih ni nihče s tako slovenščino dokončal osnovne šole.

    Praktično vsi komentatorji smo profesorji za gornjega pisuna.

    • Mademoiselle

     Haha, ja verjamem.

     Zgornji zapiski so res na nivoju Google translate. Iz slovenščine v slovenščino. :D Ja, nova24 naj začne bolj resno jemati sama sebe. To je poleg socialnih omrežij edini glas desnice v svet (poleg Demokracije). Mene motijo senzacionalistični naslovi. Nivo 24ur.

     • JANEZ GUS

      POTEM PA NOVIC NE BEREŠ

     • Mademoiselle

      Gospod Janez Gus, ne napadajte z velikimi črkami. :) Samo napisala sem svoje mnenje kot amaterska
      komentatorka.
      Lep pozdrav.

    • fon johan

     Lahko pa si diplomiral na fdv tako kot janez…

  • tohuvabohu

   Tale članek je res dobesedno grozljivka. Ne morem da verjamem očem.

 • Vojteh Dovč

  pejdi u K si mogu sestavit vlado.še eno šanso ti dam pol volim druge

  • branči

   sem bil u K, pa nisem opazil, da si ti tudi tam!

  • lokec

   JJ ni imel imel možnosti sestaviti vlade. Volilci so mu sicer dali podporo, vendar je bila ta premajhna.

  • Rožle

   Andre Frass
   pa dej mu še en plusek … faking fejker ..

 • Realist 5258

  In zakaj vlade NI sestavil zmagovalec volitev ??

  • Amerikanc

   Zato, ker so Gospodi tovariši stisnili svojo udbopartijsko rit ! Kar pomeni, da so se ustrašili za partijske privilegije in dodatke, s katerimi jih Požar počasi a vztrajno potaplja.

  • branči

   barvna slepota, ki ne zazna rumene barve, je enaka kot upravičevanje iskanja vzrokov – zakaj je moj slepi prijatelj rekel, da imamo slo na kolenih!

  • Andrej

   Ti pa res nič ne veš. Zato, ker so se levi pod vodstvom CK ZKS zmenili, da ni Janša. Za vsako ceno.

   • lokec

    Zakaj se pa niso na desni strani zmenili da ni Šarec. Za vsako ceno.

    • AlojzZ

     Ta radovednost pa ni lepa čednost.

    • Andrej

     Sorrrryyy, mislil sem, da veš. V predvolilnih soočenjih nikoli niso bila zastavljena tista vprašanja, ki bi nujno morala biti. Soočenja so vodili tisti mediji, kjer ima CK ZKS permanentno dovolilnico za prost vstop. Na ta način je zelo lahko pretentati narod.

  • JANEZ GUS

   Kdaj si prišel z Marsa -včeraj,potem ti povem,

  • Capi

   Ti narišem s krogci? ti bo potem bolj jasno?
   Ali pa takole: Si najboljši košarkar in organizator igre na šoli. Moraš sestaviti ekipo okoli sebe. Vsi ostali igralci so ti fouš ker boš kapetan in nočjo s teboj v ekipo, bojo pa igrali, če tebe ne bo v njej?! Kaj lahko storiš?
   “Kolegi” se zmenijo med sabo kdo bo kje igral, ti ostaneš na klopi in opazuješ polome na tekmah, ker so vsi sami solisti in ni pravega liderja……kapiš?

   • Realist 5258

    I tako sto puta, bi rekli naši južni sosedje .
    Idealno je za svoje neuspehe krivit vse ostale. Dejstvo pa je , če bi Janša uspel vse prepričat v svoj program , bi moral uspeti. Drugo dejstvo je, da se mu zgodovina ponavlja. Iz tega bi se moral že zdavnaj nekaj naučit, ne pa špilat Kalimerota.

    • Capi

     Ma daj no….kakšen program, saj so se že pred volitvami zmenili samo JJ ne….boli K***C taleve za program, saj vidiš kakšna polomija je sedaj……

  • DEATH TO COMMUNISM

   Si poslušal izjave levuharskih strank pred volitvami?!?!?!? Al si le zabit??

 • macon

  “Slovenija ni moč postavljenega sistema, notranjega nadzora v sodstvu, kjer bi sodna veja oblasti bila sposobna sankcionirat tiste v svojih vrstah, ki krivično sodijo.”

  “Zaradi tega tovariši in tovarišice v tem primeru bodo odnesli tako kot mislijo.”

  WTF!!!! Mislim seveda na slovenščino.

  –Še eno dejanje v tej plejadi sprevračanja in zlaganosti. Izhaja iz iste paradigme. Recimo, najbolj znan je ta Kidričev stavek : “Komunist ni nikoli krut. On je human tudi takrat, ko da streljat ljudi ali pa ko jih pobija.” Se pravi, če to prenesemo na Židanovo dejanje, bi lahko rekli “nekdo, ki je levičar, socialist, ki se ima za progresivca, je vedno strpen tudi če zmerja.“

  Dobra. Sprevrženi kaviar komunajzarji se imajo za moralno superiorne nad vsem in vsemi, njim je torej dovoljeno laganje, popolna amoralnost in različen kriminal. Tako se obnašajo in to počnejo. To je vse za psihiatrijo in zapore.

 • Amerikanc

  Sedaj je trenutek, ko jih lahko Janša “sfuka”, enega Gospoda tovariša za drugim – po vrstnem redu barabij, ki jih počnejo !

  • JANEZ GUS

   Janša je lepo povedal,začet bo treba z partizanskim sodstvom.Kdor je kršil človekove pravice ta prasec tam ne more več gret stola.Za take je mesto na normo v kamnolomu.Se javim,jaz mu predpišem normo.

 • tramal

  Če bi bil Janša na oblasti ,bi se zelo približali Avstriji ,tako pa smo se približali balkanu in še tam zgubivljamo prednost.Namesto da bi Slovenija pokupila cel balkan,je balkan pokupil celo Slovenijo in jo tudi naselil z balkanci.

  • Slovenec

   Točno.

  • JANEZ GUS

   To balkansko ne sprejemljivo kulturo za zahodno evropo propagirajo uvoženi čefurji,seveda z namenom,da se slovenska zahodna kultura zvodeni.To je začela že kardeljevska baraba,ribičič.bebler ambrožič in druga ista izprijena rdeča golazen.To zdaj počnejo potomci.Začeli pa so z yugo oficirji in mešanjem vojnih obveznikov.Ko si se vrnil domov so te domači samo gledali od kje ti te kulturne bogate navade.Ko bi druga stren po 45 prevzela vodstvo,bi bila danes Slovenija res druga swiz,brez balkanske smrdljivosti po čebuli.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Taka psiha kot je Mišič se ne bo več rodila.

 • RATATA

  Kontrarevolucije pa kar ni in ni. Pa bi morala bit! Uradna, morda celo registrirana kontrarevolucija bi morala bit, saj revolucija pri pokomunistih še kar traja, čeprav neuradno.

  • Andrej

   Ja! Komunisti razumejo samo nekaj na temo revolucije. Vse ostalo so za njih prazne marnje.

 • Antonius

  Janševa pronicljiva analiza stanja v naši državi slovenski javnosti razkriva, kakšna intelektualna beda se izvoljena drenja v levi vladni koaliciji. Preimenovani partijci niti ne vedo več s kakšnim laganjem bi še stopili pred volivce, da bi jih v čim večjem številu prepričali. Bojijo se volitev? Posrani so od straha, ker se zavedajo, da mnoge izmed njih čaka metla.
  SDS, SLS in DOM, brez sodelovanja kogarkoli levih v vladi so edino zagotovilo, da Slovenci naredimo korak v smer. Slovenijo so spremenili v Avgijev hlev prav Kučanovi preimenovanci, njihovi dediči in mlečnozobi politikantski podmladek.
  Ko Janša ponudi kozarec čistega vina je v kozarcu vedno najboljši šampanjec.

  • Fifko Fif

   Hja misli si

  • Novo Jutro

   Ja, dober je ta zadnji stavek. Šampanjec je tapravi ! Rad bi vedel, kako se počutijo zdaj ti REVČKI, ko vsaj vohajo ta Avgijev hlev, in jim zato zmankuje argumentov in seveda s tem tudi neumnega klobasanja. Revčki so sedaj izbrali klikanje minusov, saj jim drugega ne preostane…..haha..ha.

 • Slovenec

  Butalci se ne zavedajo, da pride komunist na oblast s krvjo in prav tako jo tudi šele zapusti. Torej brez državnega udara ne bo
  menjave sistema.

 • JANEZ GUS

  Slovenskim rdečuhom sprijenim ni bilo dovolj balkanske raznarodovalne politike s pomočjo naših izmečkov,ki jih banda danes slavi po partizanskih orgijah,šli so dlje.,privlekli so tujerodne muslimane in njihovo kulturo .da vničijo kristjajne,ker jih kardelj ni mogel.Rdečuhi,do zadnjega poznamo vas in vašo sprevrženo bolno politiko.PAZITE SE JIH SVINJE POKVARJENE.

 • Rožle

  Pri naših talevih volilcev je pač tako .!…
  Bolj k jih mouzeš …rajš te majo..!
  Bolj k jih mlatš…bolj so ti zvesti ..!!

  In bi volil tut ISIS ..
  “PA SAM DA NI JANŠA !!! ” … pa tut, če se pol vse podre ..

  • xtc

   Saj se podira.
   Razumi nekaj;Levičar NIKOLI NE MORE biti intelektualec,je lahko le levičarski intelektualec,Zakaj?
   Zato,ker je levičarstvo že v osnovi skregano z naravnimi zakoni,ki jih intelektualci pač priznavajo,levičarski,pa skušajo prikazati kot relativne,čeprav so avsolutni-zato jim vsaka tvorba propade vedno iz istih razlogov in vedno znova ponavljajo iste napake,razlagajoč si ovcam ,da tokrat bo pa drugaće in uspelo-NE NIKOLI NE BO DRUGAČE NITI USPELO-NARAVE SE PAČ NE DA IZIGRAT;KOT NE NJENIH ZAKONOV.

   • JANEZ GUS

    Tipični primer Lukšič…….da govna ne naštevam.

   • macon

    Pri klimatskih blodnjah dokazujejo, da so jim še fizikalni zakoni relativni. Frizirajo vse možne številke glede zmanjšanja ogljičnega odtisa in “čistih” tehnologij.

   • Rožle

    Itaq ..

    Tudi levosučna energija je slaba energija .. kar je tudi znanstveno dokazano…
    Desnosučna energija učinkuje pozitivno,
    torej krepi energijo, levosučna energija pa negativno …

  • Sv. Jurij

   Saj podpirajo rodbino Žavbi. Res pa da LMŠ niso levičarji.

 • xtc

  JJ ima veliko prav,a moti me njegova naivnost(zaigrana????),da bodo komunisti v SLO odšli z oblasti po demokratični poti-oni nikoli,kajti šele ko bodo dobili strah pred narodom bodo postali normalnejši-lep primer je bil 91,ko so bili čisto pos**+ a opozicija z zmogla ,da bi z njimi počistila trajno od oblasti to se sedaj utepa in nas vrača v ponovitev vaje in popravo napak iz 91.
  Definitivno pa je treba vedeti,da je treba stranke,ki dišijo po EKO levem fašizmu takoj prepovedati,v le te se sedaj levijo socialisti in komunisti,kot vedno to počno v zgodovini-izdajajo se za nekaj kar niso,v resnici pa so vseskozi isti,krvi in oblasti željne zveri,ki maske takoj odvržejo,ko si prigrabijo absolutno oblast.
  Nadalje podcenjevanje Psihopatske levofašistične Grete ipd psihotov z leve,je lahko zelo nevarno,saj lahko taki psihopatski debili pridejo celo na oblast in ob njih bi Hitler,Stalin in šše kdo izgledali kot ovčice.
  Skratka te amomalije bo potrebno ustaviti ne samo na SLO ravni marveč svetovni.
  Že res ,da se je treba boriti za čisto okolje-a eko socialistični fašizem ni namenjen temu ampak prigrabljenju oblasti in zatiranju in šikaniranju in spravljanju naroda v bedo.

  • JANEZ GUS

   Pravilno napisano.Zdaj si je banda zraven fraze kulturni marxizem,demokratični socializem z človeškim obrazom izmisljila še EKO socializem z eno besedo na isti imenovalec levi zločinski fašizem.

 • Gypaetus barbatus

  Kot vidim puklasti Janez spet laže. You fuckin’ redneck SDS shit bags. STOP LYING!!!…CAPISH?

  • macon

   Admin, spet se je pojavil komunajzarski bolnik.

   Prosim, pobriši ga.

   • Gypaetus barbatus

    Jebi se !!!

    • JANEZ GUS

     Fugl,kje so te odkopali.Cigani imajo konja tako dolgo zakopanega,da ga potem pojejo.

  • Luiggi

   And you son of a bitch,you can go fuckyoursel rightin your rottem mouth,Kapish?!!!!!!

 • Skrajno Desni

  Posredujte kakšno bedo in razdejanje ponuja komunizem in rdeča levičarska klika po svetu.
  https://twitter.com/cristiancrespoj

 • freedomfighter

  Po tridesetih letih vladanja stranki so se sadama huseina odstranli…le v demokraticno nezrelih drzavah je lahko predsednik stranke tri desetletja ista oseba…v demokraciji tega nivje pa v razlicnih diktaturah…to ni kritika le na janrza janso ampak na celotno anti demokraticno stanje druzbe…nikoli ne bom pozabil posnetka kjer se stara mama dere brez janse nam ziveti ni…skratka slogan kot iz titovih casovn..no saj to sem ceckrat rekel…po titovi smrti so slovenci potrebovali novega tita za to del slovencev danes slavi milana drugi pa ivana…res ne vem kaj je z ljudmi narobe da vsi iscejo neke politicne idole in ne vem se kaj…prej ko se zavedo da bodo imeli v zivljenju le tisto kar bodo sami naredili prej bodo lhko ziveli srecno in nehalu iskati neke velike vodje…nikoli nisem razumel zakaj ljudje radi sledijo namesto vodijo…to je zgleda nek credni nagon ki ga jaz nimam ker vedno na ljudi ki sledijo necemu gledam z viska…skratka vsak mora strmeti h temi da vodi in da izrine ljudi nad njim ter vzame njihov polozaj…ovce sledijo pastirji pa vodijo in najvecji uspeh pastirjev je da je preprical ovce v to da zeli njim dobro ceprav so ovce le sredstvo od katerega zivi pastir…pastir skrbi za ovce ker ima od njih korist ne pa ker je dober clovek…ovce pa sledijo ker so nesposobne in potrebujeho nekoga ki jim govori kaj naj delajo in moslijo

  • macon

   Tvoj komentar bi bil na mestu, če ne bi bilo realnosti leve globoke države in režimske leve vladavine mimo zakonov, s konstantnimi škandali in milijardno korupcijo in kriminalom.

   Postavi si pač prioritete, velikostne razrede in kaj je bolj pomembno, kaj bolj škodi tukajšnji družbi. To, da je Janša res dolgo na čelu SDS ali rdečezvezdaška jugonostalgična družbena realnost in vse kar jo spremlja.

   Po mojem sploh ni treba tehtati, ker je očitno.

   • freedomfighter

    To da je jansa na celu sds toliko casa je posledica rdecezvezdastva in jugonostalgicne druzbe…kot sem ti rekel slovenci potrebujejo mitoloske voditelje kot je tito…to je razlika med zrelimi demokracijami kot sta zda in uk kjer razumejo da so predsedniki strank tam.le zacasno ne pa da so stranke tam zaradi predsednikov…samo dve moznosti sta…ali ste podporniki sds mnenja da v sloveniji obstaja le en sposoben clovek ali pa ste mnenja da je le en clovek zmozeb zrusit globoko drzavo…v obeh primerih govorimo o totalni totalitaristicni spranosti ki jo vidimo le v totalitarnih sistemih…v demokraciji se vodje menja prakticno po vsakih volitvah…kot sem rekel zda in uk sta zrele demokracije druge drzave pa se vedno plavajo v nedemokraticnih vodah in bolj ko se clovek oddaljuje od zahodne evrope nizji so standardi za demokracijo…zelezna zavesa v glavah je se vedno tu ker nekateri ljudje se vedno bojujejo hladno vojno

    • macon

     Mnenja sem ,da je večji problem rdeča mafija kot da je Janša dolgo na čelu SDS. Ne iščem nobenih “velikih” voditeljev, temveč delujočo zakonitost.

     Točno to sem tudi zapisal, ti si potem nekaj napletel, ker ne vidiš izven lažne opozicije in delitve komunisti-fašisti. Ti si napletel tipično lokalno levičarsko pisanje:
     -res, da levi kradejo, ampak desni bi tudi, če bi mogli
     -če ne bodo na oblasti levi, bodo desni, ki so še slabši
     -desni so proti zvezdi in “slavni” zgodovini, ker so za Hitlerja

     To je vse bedno in otročje, opravičuje in utrjuje pa levo lopovščino. To, da se nam, ki smo za opozicijo, bere in pripisuje zle misli in smo potem kar enaki realnim lopovom, ki so pokradli milijarde. Pač verjemi, če ti paše.

     Večkrat sem že zapisal, da SDS ne bi nikoli volil, če bi se jim dalo pripisati delček lopovščine levih, vi pa eno in isto. O oblasti za vsako ceno, o oblasti preko trupel, o zlih namenih, levi pa leta in desetletja počnejo karkoli in vas nič ne moti.

     • freedomfighter

      Pa kaksni fasisti in komunisti clovek bozji…komunizem se je sesu 80 let nazaj komunizem pa 30…pa jaz nikjer ne pisem da ti kaj krades ali volivci sds jaz samo pravim da so politiki pac politiki in so tam zaradi sebe ne zaradi tebe in volivcev…se enkrat ti povem…vsi ki vrjamete v velike postene politike ste zaslepljeni bolj od tistih ki se vedno zivijo v komunisticnih sistemih…to da desni politiki kradejo tako kot levi je pa cisto dejstvo…ce pogledas po svetu so po arestih tako levi iot desni politiki…prepir sds levica pa je v sloveniji navaden javni sov…nikoli ne bom pozabil kaksne dvanajst let nazaj ravno dan po tem ko se je javno udarilo nekaj poslancev sds in sdja nasleden dan sem jih pa videl ko so v maksi marketu skupaj sedeli na kavi..vecer pred tem so pa eden drugega obtozevali vsega moznega…ti zivis v fantazijah…pa se to…jaz ki ne branim nobenega slovenskega politika sem menda komunist in levicar ti ki pa zvesto branis eno stranko in enega vodjo ze trideset let si pa kaj…kot sem rekel si predstavljas da bi imela stranka v zda 30 let istega predsednika…se srebrna liga (stranka ameriskih fasistov) njim ne pravim fasisti tako kot vi ki vsakega drugace mislecega oznacite za komunista ampak se imajo oni sami za fasiste…no se fasisticna stranka vsake deset let zamenja predsednika…zalostno je to da ne vidis da je ravno vstrajanje na predsedniskem polozaju posledica komunisticne mentalitete ki se je v vzhodni evropi ne morejo znebiti niti na desnici..zelezna zavesa v glavah se vedno stoji in se mi zdi da je se bolj trdoziva kot je bila fizicna…najvecji uspeh komunizma v evropi je da je na levici in desnici se vedno del mentalitete…na desnici je se bolj bizaren ker se s komunisticno mentaliteto in prijemi bojujete proti komunizmu

     • macon

      Ja, ok, Ti pišeš o teh namišljenih opozicijah in velikih vodjah. Nič ne branim, imam samo slabe in slabše izbire. Lahko, da si jih videl skupaj sedeti na kavi, ampak, če jih nisi nekaj časa poslušal ne veš, kaj si točno videl. Ideja je itak, da naj bi bili nasprotniki, ne pa sovražniki.

      Desnica ni tvoj ali moj problem, nima te moči, da bi bila.

     • freedomfighter

      Nasmejani so bili do uses…najbrz tudi tega ne ves da se vecina poslancev med sabo tika ko niso pred kamerami…to je vse sov za ljudi kot si ti ki vrjamete v delitev na leve in desne na na vplivne in nevplivne

     • macon

      Ja, predstavljam si, da nisi ravno nasmejan do ušes med ljudmi, ki so ti zoprni. Tudi sam se znajdem v takih situacijah pa se ne smejem in poskrbim, da so čim krajše.

  • tohuvabohu

   Očitno ne razumeš ljudi …

  • Luiggi

   ..prej ko se zavedo da bodo imeli v zivljenju le tisto kar bodo sami
   naredili prej bodo lhko ziveli srecno in nehalu iskati neke velike vodje

   Ja,ja Ti borec za svobodo,izgleda,da si slabse informiran,kot jaz,ki vas opazujem iz daljave devetih casovnih con…Kot jaz vidim,najvecja vecina Slovencev zivi od svojega dela in se jim jebe za politiki,to se vidi volilna udelezba.Vecina volivcev niso Slovenci,pac pa cefurji,ki najraje zivijo na sociali in se preganjajo po ulicah najlepsega mesta na sbvetu (to izjavo lahko da samo bedak,ki ni se videl nobenega mesta na svetu).Toraj Butalci pamet iz rok in si jo nabjite v betice!

   • freedomfighter

    Poznam ogromno cefurjev pa noben od njih ne hodi na volitve…edino na lokalne…90 procentov cefurjev ne zna nasteti treh politicnih strank tako da opazujes zelo slabo

 • Rožle

  JJ vam že ves čas lepo govori :
  .. ” PRIMITE SE ZA DENARNICE !!! ” in zdaj počasi še za tisto iz drugega žepa ..

  • Gypaetus barbatus

   Čujte drhal desničarska…ta “Kučanov klan” vas jebe…ha? Prav je tako. Še premalo vas jebe!!!…Kaj pa Janšev klan…sami bivši komunisti???…Gamad. Kapish Rozliček?

 • Rožle

  This Brkati seronja is blocked.

  • Janšek Orbanšek

   Ahahahahaha, misliš da je to tako preprosto? Se vidi, da si zabito desničarsko tele. Kapish?

   • DEATH TO COMMUNISM

    Ej Tunek, kaj je v levuharski ideologiji naprednega. Daj nam to, mračnjaškim in nazadnjaškim desničarjem, to razloži?! V čem ste levuharji napredni???

    • macon

     Danes je napredno lezenje v rit denarju in moči, oblasti, klečeplazenje, laganje in zajebati druge za osebno korist. Etika in morala sta za bedake.

     Temu se potem reče znajti se oziroma biti napredni levičar.

     • Mademoiselle

      Ja, res je. V vsakodnevnem življenju se tudi jaz srečujem z opisanim. Če si pošten in ne gledaš samo nase, redko kam prilezeš. Imam že veliko izkušenj. Tudi v kolektivizem in solidarnost težko verjamem. Pa bi rada. Ampak ljudje niso taki. Ko sem potrebovala pomoč, ni bilo nikjer nikogar. Razen staršev. Pa sem računala na ljudi, s katerimi sem bila tudi sama solidarna. Kaj šele institucije, nikogar ni nič brigalo. Ljudje te lahko čisto pohodijo, če jim pustiš. Ko zavohajo denar, pa sploh. Edino otroci se mi smilijo in redki starejši. Ostalo pa ravna črta. Levičarski socializem je pa ekstra laž.

 • Gypaetus barbatus

  Čujte, dolgoletni britanski poslanec Keith Vaz je napovedal odhod iz poslanskih klopi, potem ko so v javnosti pricurljale informacije o njegovi vpletenosti v nakup in snifanje kokaina. Kokain je skušal kupiti od dveh moških spolnih delavcev, ki ju je povabil v svoje stanovanje.

  Se vam zdi znano? Podganji SDS mladež? Je kdo ponudil odstop…je kdo odgovarjal? Moj kurac!!! Kapish?

  • Luiggi

   Ti sploh kurca nimas,ti ga je Julika odgriznilaKapish?

 • Rožle
 • Imperial Commando

  Eh ta Tunek, še za na kure je prevelik bolnik, LoL.

 • Imperial Commando

  Pa vidim, da so spet komunajzarski minusi v akciji. Jah jebiga, na kurah jih noben več ne jemlje resno, je treba frustracije nekje blažiti.

 • črnaovca

  Ne vem zaka Janša kot zmagovalec volitev vlade ni sestavil, saj je Pahor dal najprej njemu mandat za sestavo vlade. Kdo je kriv, vsi drugi samo Janez ne, ne vem a očitno tu nekaj smrdi

  • Imperial Commando

   No daj ti povej genij, kako bi ti sestavil vlado s strankam, ki so že pred volitvam vpile, da ne gredo s tabo v koalicijo? NO KAKO???

   • Stric iz ozadja

    Podkupnine. Ali pa reces, da bos dal pospravit botra Milana.

    • Imperial Commando

     Podkupnine za sestavo vlade? Pa saj ni levak Janša, da bi se take šel. Ccccc

     • Stric iz ozadja

      Vprasal si, kako se da.

     • Imperial Commando

      Za levake je to sprejemljiv način. Sicer pa je že dobro, da ni sestavil vlade s parazitskimi levaki, naj jih vodi Serpentinšek, iz dneva v dan nove afere in kraje, folku vse bolj dopizdeva. Le tako naprej levaki.

   • črnaovca

    Jasno da je nebi a bi bil tudi potem tiho

  • DEATH TO COMMUNISM

   Si ti mogoče gluh, slep ali zabit?! Delaš se, kot da nisi slišal kako so levuharske stranke gobcale, da z Janšo ne gredo v koalicijo. In zdaj je po tvoje Janša kriv, ker ni sestavil vlade?! Pizda, ampak levuharji ste resnično zabiti, hinavski in pokvarjeni!

 • Black_hawk

  Janša je dobil premalo glasov, če bi bil narod normalen, nam bi vladala SDS+NSI, ki sta izvorno demokratični.

  • Foglof Tunek

   Ne ne…SDS-ovci niste normalni. TOTALNO STE FUKJENI !!!… Kapish?

   • Black_hawk

    strgane levice ne volimo, kdor pa jo, je pa njegova stvar.

    • Imperial Commando

     Stvar psihiatrije.

   • Imperial Commando

    Pokveka brez lajfa :)

   • xtc

    Bravo Tunek SD so totalno********** se strinjan s tabo.

 • Skrajno Desni

  V Sloveniji samo dve stranki levi in desni in ne, da vsak drek ki se zmisli ustanavljal svojo stranko.

 • fon johan

  Janez zakaj pa nisi sestavil vlade, mandat si imel v zepuuuuuuu

 • Zajcekd

  Tega drekača ne prebavljam. On je kriv da levica vlada.

  • xtc

   A ti to o Milanu madžarskem romuTunek?

  • macon

   Seveda, seveda. Levica krade, ker jih ta “drekač” bodisi sili v to, bodisi tako zelo jezi.

   Drekač si sam, ker ti drek kaplja na možgane.

 • Fifko Fif

  Dej Janša spel se

 • Fifko Fif

  Najprej se rešite g. Janše potem pa gremo naprej

 • Marvin Šulin

  Kako nizko moramo še pasti, da se bodo vsi, ki so željni svobode in resnice združili in oblikovali minimalni nabor ukrepov, ki jih je potrebno udejanjiti? Kajti to ne more biti za nobenega sporno: mehanizmi proti korupciji in zatiranju svobode morajo začeti delovati.
  Želim prispevati s enim malim predlogom v tej smeri: RTV prispevek, naj bi bilo mogoče nameniti posamezniku mediju, ki mu državljan verjame kot bolj demokratičnemu. Brez pluralnostui ni bo naše bodočnosti!

 • IvoZbogar

  Klemen Jaklič: ”Zdaj je JJ dokončno največja osebnost slovenske zgodovine. Kdor se temu smeji, se mu bodo nekoč smejali naši otroci in otroci naših otrok.” In s tem intervjujem je Janša povedal, da resno misli o svoji veličini. Da resno misli, da bodo otroci in otroci otrok o njemu govorili kot o Napoleonu, Lincolnu, Churchillu ali Stalinu. Resno misli, da je večji od Trubarja, Prešerna, Cankarja, Maistra S kakšno lahkoto skače iz leta 1943 v leto 91 in leto 2012 in nazaj. Je prav smešen. Njemu ne bo nikoli več uspelo sestaviti vlade.

 • Jožek

  Kalimero bil in ostal. Imel možnost , kot zmagovalec volitev, sestaviti vlado…. Pa ni in ne bo.
  Janša sanja. Ja bi bil sestavil vlado, toda z SNS in Nsi je premalo. Ne bo šlo.
  Recept. Delati To kar zna, rušiti vlado in potem upati, da bodo izredne volitve in potem poskusiti.
  Realno. Ljudje so se najedli sovražnosti, škodoželjnosti, maščevalnosti Janše, zato je zelo, zelo težko. Do zdaj ni nič dobrega pokazal. Sploh z Zujfom, je za upokojence grobove kopal, čeprav upokojenci z nizkimi (večina upokojencev) nimajo kaj prispevati, in so komaj preživeli za Zujf. O ne že spet.