fbpx

[Video] Janez Janša na vrhu Triglava: “Tisti, ki povezuje in združuje, bo na koncu uspešen. Tisti, ki izključuje, bo sam izključen!”

Foto: Facebook

Tudi letos je kakšnih sto članov in simpatizerjev SDS ponovno osvojilo najvišji vrh Slovenije Triglav, s čimer se je končal tradicionalni letni tabor SDS v Bovcu. Na Triglavu, kamor sta odšla tudi predsednik SDS Janez Janša in njegova soproga Urška, je Janša izpostavil, da je letošnji vzpon še toliko bolj slovesen, ker letos mineva 240 let od prvega vzpona na simbol slovenstva.

Tisti štirje, ki so prvi osvojili vrh Triglava, so bili po poklicu: dva sta bila rudarja, eden je bil lovec, eden pa vrač oziroma ranocelnik. “Že stoletja, tisočletja je Triglav simbolna gora Slovencev. Je simbol, ki slovenski narod združuje. Tudi v tej himni Triglav je tisti verz: ‘Vse vihar razdjal. Narod je zmiraj stal.’ In slovenski narod bo stal tudi v prihodnje,” je poudaril Janša.

“Na naših vrhovih bodo simboli, ki so jih postavili naši predniki. Na naših gričih bodo še naprej krščanske cerkve in zvoniki in tudi v prihodnosti bomo poskrbeli, da bo tako ostalo. Ko smo bili lani tukaj, smo rekli, da so pred nami časi, ko se bo potrebno zelo potruditi, in tukaj je veliko obrazov, ki me spominjajo na čase volilne kampanje. Hvala vsem, ki ste tudi v volilni kampanji obiskali na desettisoče domov, razdeli na desettisoče slovenskih zastav. Letošnji dan državnosti je bil drugačen, saj je na slovenskih domovih viselo na desettisoče zastav več.”

Čakajo nas še vsaj ene volitve in tudi tam je potrebno zmagati
“Danes smo na vrhu Triglava, simbolni gori slovenstva, da proslavimo našo zmago,” je povedal Janša in dodal, da nenehno govorijo o relativni zmagi, tisti, ki je prispel na drugo mesto, pa je za SDS zaostal pol proge. “Sedaj pa tisti, ki so bili drugi, tretji, četrti, skušajo sestaviti konvoj, ki naj bi vodil Slovenijo naprej z veliko hitrostjo. Če kdo temu verjame, je več kot optimist. SDS je na letošnjih državnozborskih volitvah močno zmagala. Letos nas čakajo vsaj še ene volitve in tudi tam je potrebno zmagati. Če bomo temu dodali še ene predčasne volitve, kar je postal standard v Sloveniji, bomo tudi tam zmagali, in to, da smo na simbolni gori Slovenstva, je obet te zmage.”

Foto: Facebook

SDS je stranka slovenskih simbolov
Triglav je simbolna gora slovenskega naroda, je simbol, ki je tudi v našem državnem grbu. V tem simbolu, v barvah slovenske zastave, se vsi prepoznavamo, zato so to naši simboli. “SDS je stranka slovenskih simbolov. Vsaka stranka, ki se prepoznava tudi v slovenstvu, hodi tudi na Triglav. Mi to tradicijo gojimo od samega začetka. Ker smo na svetem kraju slovenstva, pa še nekaj misli iz knjige Življenja. V tej knjigi piše: Tisti, ki bo vztrajen, bo osvajal vrhove ne glede na to, koliko časa bo to vzelo. Tisti, ki povezuje in združuje, bo na koncu uspešen. Tisti, ki izključuje, bo sam izključen.” Potem ko je Janša prisotnim čestital za vzpon, je nagovor zaključil z mislijo: “Bog živi Slovenijo!”

Foto: Facebook

N. Ž.