[VIDEO] Janez Janša: “Ne dobi Ahmad 1800 evrov v žep, se pa toliko evrov vzame iz žepov slovenskih davkoplačevalcev.”

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

Miro Cerar je “preživel” ustavno obtožbo, vendar pa markanten govor prvaka SDS Janeza Janše ni in še dolgo ne bo pozabljen. V njem je namreč opozoril na krivice, ki se dogajajo slovenskim davkoplačevalcem, osvetlil pa je tudi ustavno obtožbo zoper nekdanjega predsednika Janeza Drnovška, ki je leta 1995 sklenil tajni varnostni sporazum z Izraelom. Očitno pa je Cerar osel, ki gre dvakrat na led, saj se iz tiste ustavne obtožbe ni ničesar naučil. Tudi njegova vlada je sklenila tajni sporazum, tokrat z Madžari pri drugem tiru, in kakšna bi bila odločitev ustavnega sodišča glede veljavnosti tega tajnega dogovora, je na podlagi pretekle ugotovitve ustavnega sodišča jasno …

Janez Janša je v svojem govoru v državnem zboru, ko je potekala ustavna obtožba zoper premierja Mira Cerarja, opozoril, kako Cerar “priseže pred tem državnim zborom in izreče tiste znamenite besede iz ustave, da bo spoštoval ustavni red in da bo delal za blaginjo Slovenije. V tem konkretnem primeru, zaradi katerega je vložena ustavna obtožba zoper konkretnega predsednika vlade, smatramo, da predsednik vlade ni spoštoval ustavnega reda in da ni delal za blaginjo Slovenije.” Da ima Janša prav ter da je Cerar našel svoje poslanstvo v pomoči vsem drugim, le na Slovence pozablja, priča več primerov. “Neposredno je kršil več zakonov, ki so obrazloženi, prav tako so obrazložene te kršitve, in po tej današnji razpravi se je treba vprašati, ali živimo v državi, ki ima normalen parlament. Tukaj se je nek ustavni instrument, ki je ustavna pravica, zapisana v ustavi iz leta 1991, razglašal za malo-da-ne kriminalno dejanje.”

Ob tem pa Janša opozarja, da se v tej isti državi “pranje tisoč milijonov evrov denarja za teroriste v največji državni banki ne šteje kot kriminal, ampak kot neka praksa.”

Cerar in njegovi lakaji zavajali, ko so ustavno obtožbo zoper Cerarja poskušali prikazati kot diskreditacijo ustavnega instrumenta
Predsednik največje opozicijske stranke, ki je ustavno obtožbo zoper Cerarja tudi vložila, je izpostavil besede številnih poslancev, ki so se zgražali ob tej odločitvi SDS, da poseže po dovoljenih sredstvih. “Ustavna obtožba ni najhujši instrument, ki ga lahko opozicija uporabi. Naša dolžnost je, da uporabljamo instrumente iz ustave, kadar smatramo, da je ta kršena, zato opozicija je v demokratični državi. Ni pa to najtežje orožje, kot smo tukaj danes slišali tisočkrat. Nismo predlagali zamenjave predsednika vlade, nismo predlagali konstruktivne nezaupnice. Predlagali smo, da se naš sum, da je predsednik vlade kršil ustavo, preveri pred ustavnim sodiščem. In tam je potrebna dvotretjinska večina, se pravi šest glasov od devetih, da se predsednika vlade razreši v primeru, če ustavno sodišče smatra, da je bila ustava kršena. Glede na to, da na ustavnemu sodišču sedijo sošolke predsednika vlade, da tam sedijo večinoma ljudje, ki jih je ta koalicija imenovala … Ne vem, na njegovem mestu nas ne bi bilo tako strah iti pred to ustavno sodišče. Ampak očitno so stvari drugačne od tega, kar je bilo tukaj povedano, in zadeva se zdaj poskuša obrniti v to, da se diskreditira sam ustavni instrument. Tega pa še nismo doživeli v tem državnem zboru.”

“S kolegom Battellijem sva tukaj od začetka, bilo je več ustavnih obtožb, ampak da bi nekdo skušal s strani oblasti diskreditirati pravico opozicije, da uporabi ta ustavni instrument, glejte, to pa slišimo danes prvič.”

Ustavna obtožba zoper Cerarja tudi zaradi tajnega sporazuma z Madžari?
Opomnil je tudi na eno od preteklih ustavnih obtožb zoper nekdanjega predsednika Janeza Drnovška, ko je sklenil tajni sporazum z Izraelom. Ob tem je dodal, naj poslanci primerjajo nastop Drnovška takrat in Cerarja, ki ga je prebral (in ne povedal!), “pa boste videli, kakšen je odnos do spoštovanja ustavnosti. In ko smo že pri tem, ustavna obtožba, ki je bila takrat vložena zaradi tajnega sporazuma, bi bila lahko vložena tudi danes. Če se ne motim, imate nek sporazum o sodelovanju z Madžarsko pri drugem tiru, ki je tajen. Ki ga ne moremo dobiti, pa je nekje oziroma naj bi ga dobili samo člani nekega odbora, s tem da 154. člen ustave še vedno velja: ‘Predpisi morajo biti objavljeni, preden začnejo veljati.'” V takratni ustavni obtožbi je ustavno sodišče presodilo, da sporazuma z Izraelom ni, ker ni bil javno objavljen. Ampak očitno ta lekcija izpred dvajsetih let ni nič zalegla in imate zdaj spet nek tajni sporazum.”

“Pa ne samo to, komisija za nadzor obveščevalnih služb je odkrila, da kriminalistična policija uporablja tajne pravilnike, tajne predpise. Po letu in pol, odkar zahtevamo te predpise, jih ne dobimo v celoti niti na nadzorno komisijo. To je naslednji razlog, in predsednik vlade je o tem obveščen, za ustavno obtožbo. Neposredna kršitev ustave.”

Cerarjeva vlada krši ustavo tudi glede financiranja zasebnih šol
Poleg tega pa bi bila ustavna obtožba možna in upravičena tudi zato, ker Cerarjeva vlada krši ustavo tudi gledefinanciranja zasebnih šol, in to kljub odločitvi ustavnega sodišča, ki je jasna. Pa še kakšen razlog bi se našel, ki je popolnoma legitimen, da opozicija vloži ustavno obtožbo. Ne se ob pomanjkanju argumentov v tej konkretni zadevi izgovarjat s poskusom diskreditiranja samega instrumenta, ker nivo parlamentarne demokracije v tej državi spravljate na neko raven, kakršne si država, ki je članica Evropske unije, ne zasluži.”

“Pričakujem, da se v tem kratkem preostanku mandata vlada nikoli več ne bo sestala zaradi nekega tujca”
Komentiral pa je tudi govore poslancev, ki so omenjali socialni položaj upokojencev in socialne zadeve: “Za državljane Republike Slovenije je to vprašanje predvsem vprašanje splošne socialne pravičnosti. Ne dobi Ahmad 1800 evrov v žep, se pa toliko evrov vzame iz žepov slovenskih davkoplačevalcev. Oni morajo to prispevati, tisti, ki imajo 500 evrov penzije. In zato ne podcenjujte tega vprašanja. Pričakujem, da se v tem kratkem preostanku mandata vlada nikoli več ne bo sestala zaradi nekega tujca, ampak zaradi problemov slovenskih ljudi,” je še zaključil s tem, komu bi morala vlada posvečati svoj čas.

M. S.

 • ahnenpass

  Kako to mislite, da komisija za nadzor nad tajnimi službami ne more videti kako in s kakšno tehnologijo potekajo operacije, kdo pa potem brani civilne Slovenske državljane?
  V kolikor je to res, je treba takoj začeti postopek zoper Slovenijo, v Hagu in pri nas razglasiti fašistično diktaturo.

 • ahnenpass

  Zakaj sploh še omenjate tega Ah-mada, povejte raje naravnost kdo dobi njegovih 1.800 evrov, pa tudi kdo je pobasal ves tisti denar, ki naj bi šel za ostale migrante.
  Slovenijo je prečkalo menda pol milijona beguncev, x 1.800 evrov po glavi, to znese abnormalne vsote, s takim denarjem se lahko opremi privatna vojska.

  • komar marko

   ti si pa res butl. Jakdo me bo pa strigel, če pa je to sedaj med urbano sveno METELKOVE!

   • ahnenpass

    Če so te doslej strigli pedri, naj te pa še naprej.

    • primsek

     tebe so nabijali Goranalkovi Piškotkovi fantje iz filma Koalicija sovraštva v glavo, da si tako brihten in prodorno tretjerazredni

     • ahnenpass

      Rekel sem pedri, v smislu vse sorte pedrov, ne samo ti posebej.

 • ahnenpass

  Kar se železnic tiče, itak nihče več ne razume kaj se dogaja. Pred par leti, so hodili k nam gledat Nemci, če bi se splačalo kupiti to revščino, ampak so se zgleda zaenkrat še premislili. Ni dovolj, ne splača se jim kupovati žile po kosih, verjetno bi zato rad Cerar oziroma nekdo organiziral celo navezo, skupaj s Hrvaškimi okupatorji in tretjerazredno Madžarsko. Potem pa vse skupaj prodal Nemcem.
  Delno je načrt smiseln, povezave z nekdanjimi republikami SFRJ še imamo, logično je, da se bo ožilje širilo v okolico. Ampak ne na tak način, državljani moramo jasno vedeti kakšne namene ima oblast z našim kapitalom, ne bi rekel, da smo zadovoljni s tem kar nam železnica prinaša, sploh pa ne bi radi financirali novih oligarhov in njihovih izrojenih tajkunov. Železnice so za nas že sedaj vsaj pol predrage, medtem ko železničarji trdijo ravno obratno, cene vozovnic zaostajajo za tujino, vendar so še vedno zelo visoke glede na REALNI standard Slovencev, ki se lahko primerjamo kvečjemu z bosno, kjer je vlak skoraj zastonj, sicer ljudje sploh ne bi mogli nikamor potovati. Zdaj pa, rednih avtobusov je čedalje manj, taksiji so samo za bogataše, železnica je predraga, z avtomobili pa se državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države, tak ne smejo več voziti. Za železnico, je potniški promet drugorazredna tema, v bistvu je bolj strošek, denar je v tovornem prometu, od katerega državljani itak nimamo nič. Prodali bi radi pa zaradi tovorjenja, posledično bomo izgubili še to možnost relativno ugodnega tranzita oziroma bo postala vožnja z vlaki za povprečnega Slovenca predraga. Od prodaje ne bomo imeli popolnoma nič, razen vračanja kreditov, s katerimi bomo naredili paket bolj prijazen za Nemce, potniške linije pa se bodo redčile in ukinjale, ja res bravo in čestitam, da se nihče v politiki s tem problemom ne ukvarja. Ker še ni problem, verjetno.

  • Goran Hvala

   Kar imam sam izkusnje z slovenskim javnim prevozom je najboljs da vse skupaj vrzejo v luft in to cimprej…po celem svetu skupaj ne cakas tolk dolgo in ni tolk nekih presedanj itd kot v slo…se res vprasas ce si na mars prisel ko prifrcis do slovenije…

 • ahnenpass

  Dobro vprašanje terja dober odgovor, seveda je vedno možna ustavna pritožba.
  Ampak kaj je bilo sploh vprašanje, kot javnost sem nekaj bral o tem, da je opozicija jezna ker je vlada pomagala nekemu ubogemu revežu. Saj vem, da ni res, ampak tako si ljudje to predstavljamo. Čisto nekaj drugega bi se zgodilo, če bi naš so krateš vrgel ubogega reveža ven iz parlamenta in ga osebno pospremil do obližnje meje, potem bi vsi podprli opozicijsko obstrukcijo.
  Seveda se nezakonito deložira Slovence, pa ne samo to, prej se jih še nezakonito kriminalizira in obilno procesira, ko nimajo nič, so zreli pa še za na ulico. A ni isto delala Janševa vlada, ki je s tem pravzaprav začela? Po drugi strani, največjih barab očitno ne deložiramo, torej je smisel tega hudobnega zakona že na začetku izničen. Verjetno se spet komunisti norca delajo, opozicija je za njih odprla prostor, oni pa zdaj odstranjujejo neprilagojene občane in se izživljajo nad reveži, zaradi osebnih frustracij. Policija zgolj opravlja svoje delo, karkoli že to pomeni, v vsakem primeru poslušajo pravosodje, ki režira in izvaja te zločinske konstrukte. Računajo namreč, da bo zgolj peščica državljanov ostala toliko pri sebi, da bodo dejansko začeli postopke na EU sodiščih, za kar zna preteči precej časa in itak ne bo nihče zato preganjal fašistov.

  Zakaj se ne da pa vložiti tako ustavno pritožbo, a to pa ni splošna kršitev Ustave in človekovih pravic?
  Pa opoziciji sploh ne bi bilo treba nič dokazovati, samo gospoda Vaskršiča bi lahko prosili, če se ima čas oglasiti v parlament in povedati svojo zgodbo, namesto Ah-mada.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Pravnik

  REŠEVANJE LESENEGA OSTRŽKA

  Saj poznate dobro vsi Ostržka,
  v pravljici ki redno afne gunca,
  in k v njej naj rešil bi begunca,
  kajpak ne brez plana, brez iztržka.

  Je Ostržek mnogokrat v zagati
  znašel se pri svojih oslarijah,
  a so vsakič mu po hudobijah
  znani lumpi znali pomagati.

  Z mačkom in lisjakom se je družil,
  nos mu silno je v višino zrasel,
  ker lagal je, se kot osel pasel,
  kakor pač moralno je zaslužil.

  Ni v nadaljevanju zgodbe iste
  za moralni nauk prav nič prostora,
  kos lesa uboga, ker pač mora,
  to je pravo za karieriste.

  Tudi tokrat bo prišla rešitev,
  ker obljubil je nadaljevanje
  mojster Pepe zgodbe te za branje
  še za leta pol, tja do volitev.

  Ve Ostržek, da potem končano
  bo njegovo odrsko igranje,
  vrne v trdo se leseno stanje,
  teslo kakor klada bo prodano.

 • Silka

  Upam in želim, da na prihajajočih volitvah v dobro vseh Slovencev glasujemo za SDS.

  • borko

   za desnico že od samega začetka

  • primsek

   tako kot v koreji, 100% ljudi naj bo za Janšo, šele to bi ga malo pomirilo, da se ne bi revež skrival pred sodišči in da se mu ne bi kvarili avti in da bi končno lahko montiral dovolj velik nabiralnik

   • Silka

    Tako kot v Koreji smo že bili in je bil korejski Kim (dedek sedanjega) najboljši Titov prijatelj. Zato potrojimo straže pred njegovim gobom, da ne vstane vrag in z njim njegov čas.

   • Janez

    Kaj boš pa potem,ko bo gospod Janez Janša zmagal na volitvah?Bolje,da se prej obesiš,da ne boš tako zelo razočaran.Do volitev še “častim” stroške za štrik,po volitvah pa sofinanciram samo 50%.

    • janez cepec

     kdaj bo gospod Janša zmagu na na volitvah? ob Svetem Nikoli

 • Goran Hvala

  Zanimivo…kar pove jansa ima prov…sam ne vem kaj vedno pozablja na sebe ko razlaga kaj kdo krsi…bi ga resno jemal ce se ne bi powluzeval istih prijemov kot levaki…se mu vidi da je bivsi levak…

  • borko

   klin z klinom edino tko gre

   • primsek

    on je itak komunajzar z boljševiškimi metodami, na ta način je tudi ukradel Pučniku stranko in na star partijski način se bori za oblast. kar se Ivančen nauči na obramboslovju na FSPN, to Ivanček zna

 • Kučko pod pručko

  Slovenci se ne zavedajo pravega problema

  Ni problem, če nas stane Ahmad dobrih 1.800 evrov mesečno, kajti naše države zaradi tega ne bo konec. Ključni problem pa je, ker je Slovenija razdeljena in tako nima demokratičnih medijev in sodstva, ki bi naredili red v državi. Tega pa še dolgo ne bomo imeli, ker akterjem, ki imajo vsi po vrsti vrhovno komando v Murglah, to ne paše, saj so večinoma sami vpleteni v kriminalno početje.

  Problem Slovenije je, da ima z eno samo svetlo izjemo samo levaške vlade, ki nimajo pojma, kako ustvariti pogoje za boljše življenje. Imeli smo Pahorja, potem Šiviljo, sedaj pa tega brezglavega Kučanovega nečaka, ki nima v glavi niti toliko, da bi vedel, kaj je demokracija in kaj je zdravo gospodarstvo skupaj s financami. Problem Slovenije je zadolževanje, ki se hitro dviga do višin, ko ne bo več obvladljivo. Zato je Ahmadovih 1.800 evrov kaplja v morje z vsemi desetinami miljard dolga, ki nam tičijo za vratom.

  In če ljudje junija ne bodo prišli k pameti, bo naslednja murgelska garnitura Slovenijo zadolžila še za najmanj dodatnih 10 milijard!!!

  • ahnenpass

   Sploh ni res, par jurjev ni noben drobiž. Daj, mi 5 evrov, če to ni noben problem.
   Zadolžujemo se za iste, ki so pobrali že denar za migrante, to je problem, kdo izganja ter zatira Ah-mada in nas, z našim denarjem.

 • VERRZIFIKATOR

  Ahmad Novak

  NOVI REŠENIK

  Novi se obeta rešenik,
  bližnjevzhodni je, a ni Mohámed,
  komaj ga dojema naša pamet,
  novih časov je in bo glasnik.

  Kopja bodo se na njem lomila,
  ne le kopja, druga vsa orožja
  sentimentov tja do domotožja,
  novi rešenik bo močna sila.

  Damaščan je, človek odrešitve,
  skrajno je potreben naši družbi,
  znajde kmalu se v pomembni službi,
  zanj na Bližnji vzhod ne bo vrnitve.

  Kakor zvezda nova nam zasije,
  vir astralnih bo manipulacij
  in neskončnih karseda ovacij,
  da le iz Slovencev norce brije.

  Pa prijeten konec tedna!

  Verzifikator

  • moška rima ali stik

   Verzifikatorju medtem ko rime stika,
   mu Goranalek Piškotek ga v rektum vtika

 • antimur

  To Janševo razlago razume samo pošten in normalen Slovenec, nikakor pa ne levaki in pritepenci vseh branž.
  P.S.: Mimogrede, ali morda kdo ve, če se je Lipicarci utgalo. Zadnjič v parlamentu, ko je branila pokvarjenega Cerarja, je metala takšne ven, da bi na to bil ponosen celo najbolj butasti poslanec Möderndorfer. Človek ne more verjeti in za piko na i, takšna nerazsodna krava celo predava in nam uničuje mladino.

 • svinjaglava

  zdaj, ko ga napadajo zaradi takšnim malenkosti kot je pranje orožarskega denarja, moramo vsi stopiti kot en v bran JJ in mu poslati rože, delati špalirje ob cestah, ob katerih se bo vozil, čakati ga moramo pred sodišči in mu izrekati podporo, če bo prevzel pošto. predvsem pa moramo vsi tretjerarzredni pisuni na čelu z jožetom biščakom, ki je vrgel svinjsko glavo na gradbišče džamije, potem pa postavil še kip Janši namesto kidriča, poiskati fotografije, na katerih je kakšen od politikov iz levega brega s katerim od politikov iz R Srbske. potem bo pranje denarja zgledalo nekaj bolj običajnega. in če že Bruslja ni zanimal šov Logarja in Tomčeve okoli NLB, moramo zdaj ob vsaki priložnosti poudarjati, da je šlo za terorizem. četudi se bo pokazalo, da so z iranskimi bankami poslovale tudi druge evropske.to je dobro, ker bo zbilo ceno NLB in bodo tisti,ki so provizije že pobrali – Tonin, Logar, Tomc in Noriški bančni gotovinski genij za volvote- lahko višali svoje dobitke in imeli boljše pogoje pri tujem gospodarju.

  • Kučko pod pručko

   Hočeš biti pronicljiv, vendar tvoj cinizem kaže, kako bebav si. Prav tak, kot večina tistih, ki podpirate uničevalsko politiko levice!!!

   • janez cepec

    ma BEBO sta ti pa tvoj ljubljeni vodja

   • rubec

    Tu bi se s tabo Kučko težko strinjal. Direktor berlinskega živalskega vrta Hermann Vermahtovski mi je v telefonskem pogovoru zatrdil da tako pronicljivega majmuna niso našli niti v odročni pokrajini Konga Katangi.

 • Anton

  Bravo Gospod Janez Janša, kot vedno tudi tokrat si dokazal svojo pronicljivost.

  • učko

   hahaha, bedaki ! kakšna super pronicljivost ! buteljni

   • Janez

    Zakaj žališ človeka,če ga ne razumeš?Enako velja za Svinjeglava in Janeza Cepda.Kaj ni škoda prostora na Forumu in vašega časa.S tem kreditom vas je pa SDS dobro nategnil.Saj je nategnil tudi še veliko drugih,a so tiho,ker jih je sram,da so nasedli.

    • janez cepec

     ja nasedu si ti, vaš ljubljeni vodja pa njegove ovce. vaš samozvani disident tko ne more brez afer, očitno misle, de je tok pametn, al pa de mu je use dovoljen, al ma pa tko fuknene svetovalce, de deva take pizdarije. ni pa rečen, de se je ustrašu, de bi po, nevem sicer kašnem scenariju, uhka volitve zmagu, pa je rajš pizdarijo naredu, sej mu je bol ugodno u opozicij. pa še na Dob uhka gre Medota obiskat, čeprou, bi ON tam , na Dobu namreč, že zdavnej mogu stanovat. permanentno

     • ahnenpass

      Na Dobu ne, tam je zaprtih preveč nedolžnih revežev, bi ga imeli kmalu zadosti.

     • janez cepec

      ja maš prou, če bi zečeu še tam “svojo vero” razlagat, bi uhka kaznenci zahteval, de jih iz odprtga oddelka premestijo u strogi zapor. njega, pa njegov jamranje poslušat je huda kazn

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Druge ni, sta samo še prva pa rikverc.

 • totex39

  Geslo komunistov glasi, čimbolj je potrebno udariti po Janšu in njegovi stranki, pol bo lažje zadihati in tudi primitivne volivce spremeniti.

 • učko

  Kej tacga zna izjaut usak retardiranc in to za desetino plače, ki jo ima JaJo !

  • janez cepec

   mrbit pa nisva zastopila globočine Prerokovih misli in u svoji preproščini zdej šimfava briljantne misli velikega misleca in osamosvojitelja. nč hudga, sej ga njegove zblojene ovce tud ne zastopjo, ampak slepo peketajo in meketajo za njim u prepad. tako i treba, ima Boga

 • učko

  Jah, evo ga, čelavi majmun! Bravo, JaJo “origjinal” !

 • janez cepec

  kašn markanten govor neki. ljubljeni vodja je biu za svojo dobro poslansko plačo sicer tega dne nadpovprečno prisoten na delavnem mestu, njegov govor pa ni biu čis nč posebnga. povedu je to, kar že vrabci čivkajo, sam de je use ukop zaviu u celofan, namreč, de je stranka po njegovem ukazu izrabila institut ustavne obtožbe, napisal so eno skropucalo na štirih straneh, nevredno osnovnošolca, glede na to, za kašn’ga pisatelja se ma veliki disident bi se uhka bel potrudl. je pa pozdravno to, de Prerok u svoj’mu govoru ni mou že četrt stoletja vid’nga in sliš’nga kalimerovskega jamrajna in klobasanja kašna krivica, de se mu godi. no ja, volitve so bliz in to še pride. DEJA VU

  • Kučko pod pručko

   Miha, oziroma Mihael Skumavc iz Mojstrane, ne bodi tak cepec, za karšnega se delaš in ne serji klamf tukaj na Novi. Take bumbarje, kot si ti, rabijo na murgelskih Kurah. Tam tolči po Janši in boš dobil veliko všečkov.

   Če bi bil kot s.p. kaj vreden, ne bi leta 2016 pridelal dobrih 5.000 jurjev minusa!!!

   • janez cepec

    probam ti utoučt u to tvojo butasto glavo kanček resnice, pa zgleda, de j’ use to Sizifovo delo. pa še enkrat, mau si faliv, djelč je Mojstrana od moj’ga doma

 • Antonius

  Če bi tale govor, ki ga je imel Janša v slovenskem parlamentu, razmnoženega razposlali pred volitvami po vseh poštnih nabiralnikih slovenskih gospodinjstev, potem stranka SDS ne bi rabila nobenega kredita za predvolilne nagovore in nastope.
  Treba se je zavedati, da je večina ljudi opremljena s spominom zato, da pozabljajo.
  Le spomniti jih je treba, ko pride čas in potreba.
  Predvolilni čas je več, kot zgolj prilika, da se naredi korak v pravo smer.

  • janez cepec

   mogoče maš prou, sam koko folk prsilt, de bo pošto iz nabiralnika pobrav, jo prebrav in ne takoj u koš za smeti arhiviru. nekateri tko delajo, poj se pa kalimerovsko sprenevedajo, kao de so poštarji za en kurc.

  • DirektPolda

   Če ne bi bilo če, bi na stranišču peli in ne čepeli. Brezsmiselno je v prihodnosti njegovo repenčenje v parlamentu. Ni več če, je samo, da naj počisit najprej pred svojim pragom. Če ne bi pral denarja, bi bila to stranka poštenja in vrednot, je pa od bratovanja z mafijo naprej, goljufiva. Veliko čejev, goljufija je storjena, čeji pa samo še izgovori.

 • toxico

  naj pošljejo volite sds če nočete da migrat dobi 1800€ jaz dobim pa 245€ me ni sram me je delodajalec več let maltretiral sem se končno odloču da grem sem pisal vse inštitucija cerarju pahorju še prej inšpektoratu pa se takrat ni zgodilo popolnoma nič da bi bilo boljše zame

  • janez cepec

   naj mi pošlejo 1800 ojru, pa bom SDS volu

   • Silka

    Če bi pa mogel kaj narediti, predvidevam, da si še mlad, potem pa boš volil CKZKS, oziroma koga ki ti bo kaj zastonj ponudil ali kaj?

    • janez cepec

     ti s’ en Bunksl, pa kdo prau de se grebem za vodstveno funkcijo, sej nism ne komunajzar. ne Janša. jest pravem, de bi volu SDS, sam sm ugotovu, de naprodaj nismo Sloveni nikdar, sploh pa ne za tak mejhn dnar, pa za tako bedno stranko.

 • učko

  Drugač pa, JaJotu vsa čast! Edini je, ki se še nekej protivi proti režimu. Vsi ostali namreč vladajoč’mu režimu sam še r’t ližejo ! Vsakič, go režim podre JaJota na tla, ga je treba kuj po konc’ postaut, da ga lahko režim spet zbije. Enkol ne veš zakua je kej dobr’!

  • janez cepec

   ja tko mu paše, pa kdo bi se jebu z vladanjem, ke je lepši u opozicij, pa uhka ti jebeš druge. usake tok cajt se mau izpostauš, pa te mau na Dob pošlejo, sej ni nč hudga, ma vsaj pred babo mir, u službo pa tko ne hod.

   • ahnenpass

    Sploh ni res, nikoli še ni bil več v parlamenti kot med prestajanjem zaporne kazni.

 • Silka

  Janša je edini Slovenec, ki kadarkoli predsedoval EU. Tukaj pa ga nekateri, ki še normalnega stavka ne znajo napisati, polivajo z gnojnico in dajejo v nič. Tudi zato bom spet volil SDS.

  • janez cepec

   če ti še ni jasn, Bunksl, EU vodjo birokrati, predsedovanje je glih en tok pomembn kot talansk sneg, al pa, kot je funkcija predsednika republike. sej videš kašnga klovna mamo za predsednika.
   tko, de s teem se glih ni za hvalt, je pa tko, glih takrat je slučajn biu prime minister Slovenije, če bi biu pa kešn drug, bi biu pač on, ni predsedoval zarad svojih sposobnosti, ampak po kluču

   • Silka

    Tako je kot sem zgoraj napisal. Spet eden napol pismen in nadvse pameten.

    • janez cepec

     sva že dva, oba skup sva pa za enga?

    • ney

     Ampak, me pa janez cepec nasmeji s komentarji…:)

     • janez cepec

      že, že, sam u resnic se j’ pa za zjokat

  • ahnenpass

   Edini ali prvi? V EU smo komaj slabih 20 let, čeprav tudi jaz dvomim, da nam bodo še kdaj zaupali kakšno visoko funkcijo. Ne se hecat…

  • Krtača 20

   Ja in kot tak je takoj nastavil guzo algoru in rotčajldom in zganjal propagando da se bo Slovenija stopila če slovenčki ne plačamo posebnega davka. Ne se smešit no….

 • macon

  Slovenska mentaliteta je lakajska in na ven se Slovencelj dela bolj evropskega od Evrope. 1900 EUR za migranta je po evropskih standardih brez upoštevanja, da smo veliko bolj revni od zahodnih Evropejcev. Tam namreč zaslužijo več in migrant iz sociale ne dobiva toliko kot zasluži njihov zaposlen, pri nas pa je še bolj moteče, da je migrantom namenjeno več kot je naša povprečna plača.

  Migrante sigurno oskrbujejo levi omreženi lopovi, za njih je to gospodarska panoga in ker smo pač skorumpirana družba, je verjetno vrednost oskrbe migrantov kakega jurja, ostalo pa režimski cucek, ki je dobil razpis, lepo vtakne v žep kot dobiček.

  • ahnenpass

   Ampak ti reveži nočejo od nas nič,razen če lahko naši plačanci spokajo iz njihove domovine.
   Saj nas niso nič prosili, hoteli so ddino čim prej prečkat to fliko na zemljevidu, pa če smo imeli kakšen sendvič viška in vroč čaj, dremali so itak na vlakih, ki se sicer večinoma vozijo skoraj popolnoma prazni.
   A to stane dva tisoč evrov, in to po osebi, a se hecaš?

   • macon

    Ne, to je za nastanitev in usluge, tisti, ki zagotavljajo to oskrbo pa jo veliko predrago zaračunajo državi. Primerjaj z medicinskimi nabavami, tako se to pri nas dela. Prijatelji se zmenijo, da en kandidira na razpisu, drugi na državni poziciji pa mu podpiše pogodbo.

    Migranti nimajo pojma o Sloveniji, ker imajo o Evropi omejene predstave. Ampak tudi pri nas je veliko bolje kot v njihovih podrtih nedržavah.

    • ahnenpass

     Ampak kdo zasluži, to mi povej, ustanavljajo kakšne paravojaške molice mogoče, se bodo zdsj spravili na nas?

    • šmentanamuha

     That is the point.

  • šmentanamuha

   Tako je, oskrbujejo ih privatna podjetja družinskih članov leve koalicije, gotov biznis, in pol si levičarji radi domišljajo, da so kul podjetniki.

 • ahnenpass

  Ste že pogruntali kdo je pri nas pobasal dva jurja na migranta, čez jih je šlo pa pol milijona?

  Namig: isti, ki so pokradli že par jurjev mark na hrvata, bosanca in albanca, po osamosvojitvi.

  Nismo zaman največja vojaško policijska džamaherija v Evropi, sorazmerno na število ljudi verjetno celo na celem svetu.

 • šmentanamuha

  To je bistvo stvari: Ahmadi so vir preživetja predvsem za aktiviste in lažne humanitarce, ki se skrivajo pod imeni Mirovni inštitut, slovenska filantropija in še ostalih nekaj desetin, ki so na seznamu nevladnih organizacij.

  • ahnenpass

   Za totalitarno vojaško policijsko džamaherijo, je pri nas res ogromno teh benevolentnih dušebrižnikov in profesionalnih altruistov, pa tudi plače nimajo ravno tako slabe.
   Oni se itak samo zavzemajo, nič ne preprečijo in nikomur ne pomagajo, razen kadar se delijo soreševi honorarji.

   • šmentanamuha

    Tako je.

   • šmentanamuha

    Dodati pa moramo še vse, ki so priključeni na preskrbovalno verigo. Ker tu je biznis. Tu notr je tistih 2.000 ojrov po glavi.

    • ahnenpass

     To je taka mafija, da si še misliti ne moreš, bogataši ne dajo denarja nikomur, ki ga osebno ne poznajo in kontrolirajo.
     Primer Amnesty international, helo spodobna organihacija, prisotna po celem planetu, pri nas nažokajo noter največje barabe, ponavadi otroke od največjih kršiteljev človekovih pravic pri nas.
     Rdeči križ je zgodba zase, ne pozabimo, da so med 2.sv švercali nacističnega dr.Mengeleja v Argentino, eden redkih klavcev, ki je zato dočakal pozno starost.
     Potem je tu Karitas, ki pomaga predvsem katolibanom, nihče ne ve kaj delajo z javnimi sredstvi, se pa govori marsikaj, raje ne začenjam.

 • Krtača 20

  Ćelavi bebo veliki vojskovodja in skoraj džinkiskan v promašio jajce vedno pozabi povedat da mu zajedalcu miljonček iz proračuna prav nič ne smrdi. Evo bolj detaljno koliko dobi katera stranka:https://siol.net/novice/slovenija/katera-je-najbogatejsa-politicna-stranka-v-drzavi-439302

  Zdaj se bo ćelo sekiru za 1800. Tolk mu sestrična od urške mesečno opere za položnice….

  • janez cepec

   ne vem, kam je dnar od šverca z orožjem uložu, če mu zdej kuzla u ret skače, pa more pufe jemat

   • Krtača 20

    Tist je posebi. Zdej je neki hotu u bosn pa jih je takoj po smrdljivih parklih dubu. Zdej po moje tud svečke na volvotu ne bo upu zamenjat brez računa. Ampak sestrična pa položnce plačuje….ene 50let bo tkola trajal…..

    • janez cepec

     ja, ja, Kalimero, kva čmo

 • janez cepec

  POZOR
  usi napredni desnakarji, kvazi demokrati, uglavnem, večina bivši komunajzarji, jutr obvezno u Dražgoše, da počastite obletnico, ko so hrabri borci Švabe nažgal. Janša bi tud pršu, pa mu bo verjetn avto crkno, vabila pa tko ni dubu, spet je pošta neki zajebala. bo pa doma, bolj intimno, praznovou. isti ti je kurac.

  • Krtača 20

   …..oltarček doma pa zvezdico gor, Urška bo pa muliva…..

   • janez cepec

    hehe, sej veš, de je u oltarču namest Jezuščka ON sam, zvezdica obvezno , Urška bo pa moliva – use štir od sebe. heh

    • Krtača 20

     In po mulitvi bo rekla, aaaahhhh hvala bogu ups ivanu, nisem muliva zaman….

     • janez cepec

      heh, bo djala, de je ON tak kot misel, hitrej mu pride

     • Krtača 20

      ….čak urška da luč ugasnem, uuuupsssss sori……hehehehehehehe

     • janez cepec

      eehh,elektrika je prepočasna za naš’ga junaka

     • Krtača 20

      ….pol pa urška reče, ja nč pol boš pa lizu…..

     • janez cepec

      ja tle j’ pa tud problem, a veš kdaj je člouk total impotentn? ko more jezek s prstom not tlačit

     • Krtača 20

      Hohoh kaj pa rezervni plan, nos?

     • janez cepec

      to bo ja, smo djal učas: snađi se. use prou pride.
      ah dej grem pa polete gledat, bel zanimiv

     • šmentanamuha

      Dve stari drkadžiji tule onanirata na Urško, omg.

     • janez cepec

      ti se pa u WC skriješ, k si pizda, delaš pa isto, al ga pa JJ-a vržeš na roko, ane?

  • šmentanamuha

   Hrabri borci, ki so pustili na milost in nemilost Nemcev celo vas domačinov, kot si reku.
   Najhrabrejši pa so bili takrat, ko so goloroke in zvezane ujetnike tolkli s krampi po glavah in jih še žive metali v kraške jame in zazidavali v rudniških jaških. Resnica slej ali prej pride na dan, ti uš rdeča.

   • janez cepec

    morbit so se od vaših na Urhu učil?

    • šmentanamuha

     Kar tolaži se.

  • xtc

   Baje vas bodo jutri v Dražgošah ,futrali kot prasce iz lesenega korita,baje ga danes ž e zbijajo, čaka vas tudi plačan avtobus,stari plesnivi senviči in Mercator pir pred iztekom roka ,da boste lažje krulili po pasulju z ovčetino ,ki že malce smrdi iz Tuša.

   • janez cepec

    so what, smo že zaslužil, mi pridemo gor z busi, razlika od vaših, k’ so 45. ga moral pešaka udart gor čez Karavanke. sej nazaj so jih pa prpelal, ka-li?

    • xtc

     Že dvakrat sem danes slišal po različnih trgovinah ,da so prišli oni,ki imajo “fešto” jutri na Dražgošah,da naj dajo nekaj za “fešto2 seveda so jim ugodili,stare kranjske,ki so že malce smrdele iz hladilnice,pa ovčetina,poceni pir z pretečenim rokom,pa malce sumljivo obarvani vakuumsko pakirani senviči in vreče moljavega fižola-sem slišal ko so tisti ,ki so prišli po robo rekli sej za to butasto debilno rajo je pa vse dobr sam ,da jih nafutramo ,kot prašiče,pa kak star pir še gor,pa ene Hej brigade pa so že v diliriju ,pa jih spet farbamo eno leto.
     Res butasta raja ta Slovenc že skoraj 70 let jih farbamo s pasuljem iz moljavega fižola in duhovnega meda in s starimi senviči in kranjskimi ter zanič pirom pa nam še kar verjamejo-no res pa je,da jim plačamo še prevoz in udeležbo.

    • šmentanamuha

     Keri frajeri, tc tc…

 • Olga_10

  Ravno danes sem opazovala Kučan Goebbelsovi agitprop…PROTI Janši in SDS! Sramota!
  Vsi na volitve in izvolimo vlado, ki nam bo vrnila ugled, pravno državo, blaginjo, socialno pravičnost in varnost! Vrnila bo dostojanstvo tudi slovenski vojski, jo primerno opremila in vojake dostojno plačala, saj so varuhi miru in suverenosti naše države! V Sodstvu je nujna lustracija! Policija pa naj postane varuh državljanov in države in ne mafije in Udbašev!
  SDS je že neštetokrat dokazala, da je to sposobna in pripravljena narediti! Srečno SDS! Srečno Slovenija!

  • janez cepec

   sposobna j’ puf uzet, pa še tle se zajebe

   • Olga_10

    Janša ni nič “zajebal”! Verjetno Kučan “skrbi”, da bo imela SDS dobro bilanco, brez kredita, saj z Udbo špijunira po “republiki” Srbski… Ne bi rad, da bosance kdo navadi, da so še pošteni ljudje, ki vrnejo najet kredit…saj ga komunisti nikoli ne vrnejo….

   • Routar

    Janez nisi. Cepec, ja to pa si. Kronan.

 • Olga_10

  Levakom res kuzla v rit skače! Dobro se zavedajo, da jim ura tik taka…Na Brdo nista prišla niti Avtstrijski, niti Madžarski predsednik…To normalnim ljudem veliko pove…

  • šmentanamuha

   Kaj pa je bilo na Brdu?

   • Olga_10

    Pahor je gostil predsednike sosednjih držav! Odzvala sta se le hrvaška predsednica in italijanski predsednik!

    • ahnenpass

     O čem so se pa pogovarjali, najbrž so Pahorju predstavili pogoje vdaje.

     • Olga_10

      Preberite na Hanzi..Pahor spet nalaga…in flanca….Madžari in Avstrijci so že spregledali njegovo levičarsko demagogijo!

  • sunday

   jaz pa mislim, da so normalni spregledali že prej, veliko prej!!!

 • mare

  Levičarska logika,. Za Ahmada parlament, za Slovenca pa deložacija.

 • Morala

  Če nimaš slabe vesti in nič ne skrivaš, se ne bojiš iti pred ustavne sodnike! Zaradi tega je mnogo ljudi spregledalo!!

  Sram vas je lahko, ker kršite Ustavo!

 • ney

  A kdo vidi podobnost: Drnovšek-Strojanovi,… Cerar,Škoberne,Kordež-Ahmad…iz katerih strank so za Slovence???

 • freedomfighter

  poslanci vzamejo pa več kot 5000 pa jih še zdaj gledamo in večina jih je dosti bolj škodljivih kod ahmad hahah

  • sunday

   če posranci ne bi bili škodljivi za slovenski narod, tukaj ahmada sploh bilo ne bi!!!

 • Aton

  Za nekatere je to lep zaslužek – zato rabijo Ahmade.

 • Lea Pralines

  KDO PA DA JANŠI 5OOO E NA MESEC????NA KAKŠEN NAČIN PA SI JIH ZASLUŽI.V DRŽAVNEM ZBORU GA NI…BOG SI GA VEDI V KATERI KLETI SE SKRIVA!!ČE JIH JANŠA ZASLUŽI 5OOO POL JIH TUD TA MAJMUN 12OO E ZASLUŽI…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!