[Video] Janez Janša o medijskih zapisih: Da se nam grozi s predčasnimi volitvami, je tako, kot bi lačnemu grozili z belim kruhom

Janez Janša

Janez Janša je koalicijske pogovore komentiral z besedami, da so še vedno odprta vprašanja glede usklajevanja finančnih učinkov. V nadaljevanju je tudi komentiral medijske zapise, kako SDS grozijo predčasne volitve, če ne bo sestavila koalicije. “Mislim, da ste bili vsi zraven, ko je vlada padla, ko sem dejal, da smo v SDS pripravljeni na predčasne volitve. Da se nam grozi s predčasnimi volitvami, je tako, kot da bi lačnemu grozili z belim kruhom. Iz te moke ne bo kruha,” je dejal in dodal, da je seveda jasno, da je tu predvsem pritisk iz tistih slojev, ki najbolj čutijo zamujene priložnosti v zadnjem času, se pravi, ki imajo velike probleme, ki se ne rešujejo, gre predvsem za stanje v zdravstvu oziroma zdravstvenem sistemu, tu so problemi starejše generacije. 

Predsednik SDS Janez Janša je danes po seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb dal izjavo za medije, v kateri je spregovoril o sami seji KNOVS, pa tudi o aktualnem političnem dogajanju. Poslanke in poslanci, člani KNOVS, so namreč danes za zaprtimi vrati razpravljali o primeru Farrokh in Petrol v povezavi z vplivom na nacionalno varnost Republike Slovenije. Janez Janša, ki je tudi član KNOVS, je dejal, da je bilo na seji precej zanimivo ter da so poslanke in poslanci na njej slišali stvari, ki pojasnjujejo marsikaj, kar se dogaja in s čimer so mediji v zadnjih dneh precej zaposleni. Po njegovih besedah bo vse, o čemer so govorili, postalo zelo konkretno v prihodnosti. “Po tem, kar smo slišali, je popolnoma jasno, zakaj so organi pregona, ki bi morali to zadevo raziskati ugotovili, da ni bilo nič narobe. Ljudje, ki so omogočili to kriminalno dejanje epskih razsežnosti preiskujejo sami sebe,” je povedal Janša. Na vprašanje novinarja Vladimirja Voduška, če so poslanke in poslanci ugotovili, kam so šle provizije omenjenega posla, pa je Janša odvrnil, da je “zanimivo, kdo to sprašuje.”

Odprta vprašanja pri finančnih učinkih 
V nadaljevanju pa je novinarje zanimalo predvsem, kako napredujejo koalicijski pogovori. Janša je ob tem dejal, da “vse poteka tako kot običajno poteka takrat, kadar se sestavljajo koalicije in tako kot smo zapisali v vabilu. Nič neobičajnega se ne dogaja. Dogajajo se stvari, ki so se vedno dogajale, ko se je v fazi sestavljanja ali poskusa za sestavo vlade pogovarjalo o ključnih odprtih vprašanjih.” Kot je povedal predsednik teče drugi krog pogajanj oziroma pogovor o vsebini, “ki je običajno najtežji in najbolj zahteven, ne nujno najbolj turbulenten, in tisti, ki dejansko odloči, ali je večinsko koalicijo mogoče sestaviti. Vse stranke so podale svoje prioritete, nek seštevek tega, kar smo dobili, pove, da so tukaj neke svetle in neke tudi bolj zahtevne zadeve. Tisto, kar je, recimo temu, dokaz zrelosti pa je to, da vse stranke, ki sodelujemo v tem pogovoru, nekatere ključne prioritete in težave, ki obstajajo v tem trenutku v Sloveniji vidimo zelo podobno. Vidimo tudi iste probleme, kar pomeni, da je eventuelno, kar se vsebine tiče, mogoče sestaviti večinsko koalicijo, ki bo to sposobna reševati, se pravi, ki bo normalno reševala tekoče probleme in nadoknadila kakšno zamudo oziroma zamude, ki so se nabrale v izgubljenem letu in še nekaj tega mandata.”

Tisto, kar je po besedah predsednika stranke vedno problem, pa so finančni učinki. “Trenutno naš odbor za finance kalkulira finančne učinke vsega, kar je predlagano. Na prvi pogled lahko rečem, da za vse, kar bi si kdo želel, denarja ni, da pa se bo treba skoncentrirati na prioritete in to, da bi bilo v prihodnosti denarja več in na podlagi tega zadostiti tudi predlogom, ki pa jih v naslednjih dveh letih ne bo možno sfinancirati.”

SDS ne pada na grožnje o predčasnih volitvah
Predsednik stranke SDS je še dejal, da v tem trenutku ni nobenih časovnic. “Doslej smo imeli 4 sestanke vseh, oziroma 3 vseh predsednikov in nekaterih sodelavcev, vmes je bilo veliko dela strokovnih timov na vseh straneh, trajalo pa bo še nekaj časa za usklajevanje vsebin,” je dejal in nadaljeval: “Tu so tudi nekatera vprašanja, ki jih še nismo odprli in bomo videli, kako bodo odprta ter zaprta potem v prihodnosti. Dejstvo je tudi, da so vse stranke, razen SDS, v neki notranji dinamiki, v katero se mi ne vmešavamo in tudi to terja svoj čas. Če se bo na koncu vse zložilo, potem koalicijo lahko sestavimo, sicer pa ne.”

Predsednik stranke je v nadaljevanju tudi dejal, da smo v zadnjih dneh slišali nekaj medijskih zapisov, kako SDS grozijo predčasne volitve, če ne bo sestavila koalicije. “Mislim, da ste bili vsi zraven, ko je vlada padla, ko sem dejal, da smo v SDS pripravljeni na predčasne volitve. Da se nam grozi s predčasnimi volitvami, je tako, kot da bi lačnemu grozili z belim kruhom. Iz te moke ne bo kruha,” je dejal in dodal, da je seveda jasno, da je tu predvsem pritisk iz tistih slojev, ki najbolj čutijo zamujene priložnosti v zadnjem času, se pravi, ki imajo velike probleme, ki se ne rešujejo, gre predvsem za stanje v zdravstvu oziroma zdravstvenem sistemu, tu so problemi starejše generacije. “Vse to ne more čakati v nedogled, tako da so tukaj plusi in minusi, ki govorijo v smer sestave koalicije in tudi predčasnih volitev,” je dejal Janša in nadaljeval, da SDS skuša delati najbolj v obe smeri, niso pa edini, ki imajo škarje in platno v rokah in SDS tudi ni tista, ki je povzročila razpad te vlade. Po mnenju prvaka SDS je vlada razpadla predvsem zaradi petelinjih bojev med LMŠ in SD okrog pozicij, vse ostalo okoli tega pa je bolj folklora. Tudi ostali koalicijski partnerji so bili bolj obrobni igralci v tej igri.

Vlada samo pod pogojem, če bodo predsedniki strank delili odgovornost
Na vprašanje o tem, da v NSI vztrajajo, da bi Matej Tonin v prihodnji koaliciji postal predsednik državnega zbora in ali bi v SDS pristali na to, je Janez Janša dejal, da “prvič nismo še tam, drugič nihče se ne pogovarja o Mateju Toninu.”SDS želi, da so predsedniki koalicijskih strank v vladi. Stranka bo sodelovala v takšni vladi, kjer bodo predsedniki koalicijskih strank delili usodo vlade. To je splošno pravilo, ki smo se ga držali v edinem mandatu doslej, ki se je končal v isti sestavi. Morate vedeti, da je občutek drugačen, če si na ladji, ne glede, ali je vreme razburkano ali sončno, kot pa, če to ladjo opazuješ iz pristanišča. Mi želimo, da vsi, ki se bodo lotili tega projekta, če bo do njega prišlo, prispevajo po svojih najboljših močeh k temu, da bo projekt uspešen in dokončan.”

Predsednik stranke je ob tem tudi dejal, da “minister ne more biti vsak. Poleg tega, da je strokovnjak in se spozna na določene stvari, mora imeti določeno politično težo. Predsedniki koalicijskih strank jo seveda imajo, Državni zbor pa lahko vodi vsak, saj gre za prvega med enakimi, odloča kolegij, kjer ima vsak toliko glasov kot je poslancev, kar se tiče procedure, pa mislim, da je vsaj 80 poslancev v tem državnem zboru takih, ki bi to zmogli.”

Na vprašanje o tem, v katerem krogu bi lahko bil izvoljen nov mandatar, v prvem, drugem ali tretjem, je predsednik stranke dejal, da je očitno številčenje poljubno. “Mi imamo svojega in se ga bomo držali Prvi krog je zaključen. To je bil krog, kjer smo ugotavljali, ali obstaja zadosten interes, da se začnejo vsebinska pogajanja. To je bilo ugotovljeno v prejšnjem tednu in od takrat naprej potekajo preverjanja vsebin in ta krog še vedno traja. Če bo ta uspešno zaključen, se bomo pogovarjali o predsednikih institucij, sestavi vlade, državnega zbora in tako naprej. Ni se treba o tem pogovarjati, dokler niso vsebinske stvari zaključene,” je bil jasen Janša.

Na vprašanje o tem, kaj je tista vsebina, ki je najbolj aktualna pri vseh strankah, pa je Janez Janša dejal, da bi lahko našteval, a tega ne bo storil. “Lahko pa ponovim, da smo prav vsi štirje potencialni koalicijski partnerji, ko smo si izmenjali prioritete, na prva mesta dali iste prioritete. To je dober obet. So sicer razlike glede financiranja, dinamike, a prve tri prioritete po vrsti so iste.”

Na vprašanje o tem, kaj se bo zgodilo z neuresničenimi ustavnimi odločbami, je Janša dejal, da mediji veliko govorijo o ideologiji, “a edina ideološka podlaga raznobarvne koalicije je lahko slovenska ustava.”

Na vprašanje o tem, da bi druge stranke do včeraj morale sporočiti število poslanskih glasov, ki podpirajo koalicijo in da je očitno problem v SMC ter da se danes špekulira, da naj bi SAB podprl to vlado, pa je predsednik stranke odvrnil, da teh špekulacij ne bo komentiral. “Tudi ta rok, ki ste ga navedli, ne drži. Kot sem že prej rekel, mi spoštujemo notranjo dinamiko posamičnih strank in se vanjo ne vmešavamo. Prav je, da se ta razprava suvereno zaključi in da se ugotovi, ali so stranke suverene. Kajti nič ne pomaga, če se sedaj nabere dovolj glasov, pa se potem ena od koalicijskih partneric zamaje in vlada pade zaradi nekih povsem nejasnih ali nepomembnih zadev. Boljše je počakati, da se vidi, ali se splača ali ne nekaj delati,” je komentiral Janša in na vprašanje, do kdaj bi v SDS čakali na razplet te notranje dinamike strank odvrnil, da edini roki, ki so, so ustavni.

Novinarji so v nadaljevanju želeli še komentar na medijske zapise o nezakonitem financiranju z Madžarske in ovadbo proti poslancu LMŠ. Predsednik je dejal, da bo stranka vložila odškodninsko tožbo proti aktualnemu predsedniku vlade, če ne bo preklical izjave, da se SDS financira iz tujine. Glede izdaje tajnih podatkov s strani poslancev LMŠ, pa je dejal, da “če mislite na podatke o transakcijah zasebnih podjetij, sta samo dva iz tega državnega zbora v te podatke vpogledala in oba sta iz LMŠ. Kaj bodo storili organi, je njihova stvar, sami sebe pa običajno ne preiskujejo.

Na vprašanje novinarke, da so, kar se tiče vsebine glede koalicije obeti očitno dobri, kaj pa bi lahko bil problem, ovira, pa je Janez Janša odvrnil, da bi “marsikaj lahko bil problem.” “Če bodo stranke suvereno odločale, je mogoče tako kot ste rekli, če ne, gremo na predčasne volitve, kar je za nas tudi povsem dobra možnost.« »Na začetku pogovorov smo povedali, da želimo suvereno odločitev strank, če je ni, ali pa gre za odločitev iz stiske, nas to ne zanima,” je še dodal Janša.

Na vprašanje o tem, da so analitiki prepričani, da bi Janez Janša na tajnih volitvah dobil mandat za sestavo vlade, vsaj glede na vzdušje med poslanci, ki si ne želijo skrajšati mandata, je predsednik stranke odvrnil, da v to ne dvomi, glede na pogovore, ki potekajo v Državnem zboru, “a nas to ne zanima.” “Nas zanima, če je to kompozicija, ki bo lahko reševala probleme in ki bo probleme rešila in zdržala toliko časa, da ne bomo vsaki dve leti hodili na volitve.”

Na vprašanje o tem, ali pogovori potekajo tudi s Stranko Alenke Bratušek in ali je SDS pripravljena še enkrat stopiti v stik z njo, pa je Janez Janša dejal, da so tako kot vedno, kadar so preverjali interes za sestavljanje koalicije, na pogovore vabili predstavnike vseh parlamentarnih strank. “Opravil sem tudi pogovore z obema predstavnikoma narodnih skupnosti. Vsi, ki so se želeli pogovarjati, so na pogovore prišli. Mi nikoli nikogar ne izključujemo. So pa seveda sedaj vključeni tudi ostali.

Na vprašanje o tem, ali v SDS dopuščamo možnost, da bi kdo drug vodil vlado, poslanci SDS pa bi takšno vlado podprli, pa je predsednik stranke odvrnil, da je “prepričan, da če bi hoteli zadovoljiti trdo levico, bi za predsednika vlade predlagali Milana Kučana in bi imeli dovolj glasov. Sam osebno pa sem pripravljen glasovati za kogarkoli, ki je na zadnjih volitvah dobil več glasov od mene.”

Hana Murn

 • rubec

  Od nekod se mi je prikradla ena misel. ŽIVEL JANEZ JANŠA. Je to božja previdnost, ne vem. Vem samo to, da so poleg mene včasih čudna tudi gospodova pota.

  • Vera

   ” Božja previdnost, je mati modrosti” !

   • pupa

    Morda je tudi korona virus Božja previdnost, ker po nepreverjeni informaciji se loti v prvi vrsti starejših ljudi, ki so nižji od 1,60 m.

    • zaslosds

     Ta se je zabarikadiral v kurilnico kot maček.

  • Slovenka

   Janez Janša – Slovenec, kristjan, državnik, tako da ŽIVEL JANEZ JANŠA ni odveč.

   • crniocar

    o šiptarjih pa vse dobro !!!!!??

    • KAPIBARA

     A vse najslabše o slovenaćkih poturicah…

     • crniocar

      poturicah je to kaj za pojest,,slovenskega

     • KAPIBARA

      NE, tega noben želodec ne prebavi..

 • JANEZ GUS

  Že sama misel,da JJsestavi vlado rdeče zločince,koruptivneže spravlja v noč brez sna.Rrdečo propagando javno RTVS greznico je treba zbalansirat in zmanjšat na tretino bande in zto selektivno.Vsem dat pisat test demokracije,potem pa še ustmeno.

  • Hribouc

   Ja, 1/4 takoj domov, 3/4 pa potem in zaposlit vse nove ljudi, ampak samo polovico sedanjega števila.Pa še to je vprašanje za strokovnjake. Na Radiju Ognjišče jih je samo 15, delajo pa kot, da jih bi bilo 250 onih zabušantov z debelimi plačami na RTV Hvanzi!
   TUT TE KURBARIJE BO KMAL KONC!

 • Vera

  Po celem prebranem članku imam občutek,da so bili novinarji nasilni,kot muhe (verjetno levi). Vlada se šele sestavlja, zato naj dajo strankam in njihovim vodjem mir .

 • Peter

  Ker smo navajeni na nekioliko drugačne izjave:

  Ja, glejte. Če bomo sestavili vlado, jo bomo sestavili, če pa je ne bomo, je pač ne bomo. Če pa jo bo sestavil kdo drug, je mi ne bomo in obratno, če jo bomo sestavili mi, jo kdo drug ne bo. trenutno pač pazimo, da so vrata zaprta, kajti pust je blizu in jastogi so še vedno na mizi.

  Smo se kar navadili na take strokovne izjave, kajne, no?

  • ZatonMesecnikov

   Spominja na tisto slavno: Glejte, mora biti jasno, da smo v tej deželi na oblasti mi, komunisti. Če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo

 • rubec

  A Vodušek je že zunaj? Je pa hitro minilo tistih pet let.

  • ZatonMesecnikov

   Za naše gre čas po potrebi hitreje….Pri levičarjih je popolnoma jasno tisto Einsteinovo relativnostno…

  • KAPIBARA

   Naša zakonodaja pravi, da se po odsluženi predpisnai kazni, v višini 2/3, zppornika izpusti na pogojno prostost.. – ŽAL !!!

  • zaslosds

   Straši okoli kot strašilo

 • rubec

  Janez, da bi tole novinarji razumeli, jim isto povej še v arabskem jeziku v ruskem narečju.

  • Iva

   O intelektualni podhranjenosti F571 veliko pove današnja reakcija Dnevnikove Mete Roglič, ki podobno kot Šarčeva Jerca ne razume metaforičnih izjav Janše. Janša je Meti na vprašanje o čem bodo govorili na 31. obletnici SDS duhovito odgovoril ” o vmešavanju v uredniško politiko Dnevnika” (ha,ha,ha, …),
   kar je Meta razumela dobesedno (tako kot Šarčeva Jerca na seji Knovsa).
   Strah pred Janšo jim zamegljuje um – o uredniški politiki vedno odloča lastnik, v Dnevniku tajkun Petan in stric Gregor (Golobič). Katere Petanove rabote pa so raziskovali Cirman, Vukotić in Roglič? (retorično vprašanje)

   • Slovenka

    Ali pa ga je namenoma narobe razumela, da bodo lahko pri Dnevniku delali veter in se drli, da je Janša diktator.

   • rubec

    Jep.

 • tasilo

  ” … da za vse, kar bi si kdo želel, denarja ni …”

  Japajade … Denarja je za vse dovolj, samo če razbijete zdravstveno in infrastrukturno mafijo ter zdesetkate nevladnike (tiste sinekurčeve nevladne organizacije, ki se financirajo iz proračuna!). Tako dobite najmanj eno milijardo.

  • Vera

   Kako, ko pa vsa mafija drži skupaj ?

  • Janez

   Tudi, če zmanjšate migrantom prihodek na minimalno plačo ,ali na pokojnino za štirideset let delovne dobe Slovencem,bo denarja dovolj za vse

 • Hribouc

  Baje je na portal “necenzurirano.si” prišel befel, da naj raziščejo še pranje iranskega denarja in to zakaj precednik Pahor živi ločeno življenje s svojo gospo ter ,da naj dajo pod drobnogled novega partnerja od lepe Irglce, da se vidi, da ne bo motil njenega poslanskega življenja, mislim, da je ne bi iztiril, ker lahko nastopi vladna kriza.

  • Slovenka

   Skrbni so, skrbni. Ni da ni.

 • tasilo

  Vladek Vodušimir je vprašal, “ali so poslanke in poslanci ugotovili, kam so šle provizije omenjenega posla …”,

  … ker on rajta, da je dobil ful premajhno šticungo in da so ga spet ornk nategnili … čeprav se tokrat ni sklonil po žajfo.

 • lokec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.Vendar bodi previden, če boš prevzel oblast za 2 leti. Če boš prevzel oblast moraš biti čez 2 leti boljši vsaj za nekaj procentov boljši kot sedaj. NA HRABRIH JE USPEH:

 • rubec

  “Ali pogovori potekajo tudi s Stranko Alenke Bratušek in ali je SDS pripravljena še enkrat stopiti v stik z njo” hahahahaha, khrrr koh koh špljunk hehehe. Tistemu, ki je to vprašal, bi morali dat pihat. No ja, verjetno je tista. Moški pač ne more bit taka budala.

  • bad brains

   Šele danes je Lenka ugotovila, kakšno bedarijo je naredla. Vsi predsedniki strank nove vlade bojo ministri…

   • Slovenka

    Hop, kaj bo z Alenko, če Janši rata sestava vlade? Za poslanko ni bila izvoljena!
    To se zgodi, če po nepotrebnem vrtiš jezik in se neotesano obnašaš.

  • RATATA

   Končno spet ena strip tehnika pisanja. Sem se takoj spomnil na Dinos, ko smo jim jih v temi kradli. Še dobro, da je bil tam reflektor…. in da je leteči miličar imel le APN 4, namestnik šefa PM pa Z 750 (ne Kawasaki ampak Zastava).

  • Slovenka

   To pa je bilo žaljivo do žensk!

   • RATATA

    tiuš guwurilla kuga je žaljiu du babnc(?)

   • rubec

    Res je. Tudi moški je lahko taka budala. Meta Roglič recimo.

 • karpelec

  Občutek imam , da polovica novinarjev ni razumela vsega kar jim je povedal . Najeli bodo podrobno analizo za razumevanje teksta.

  • Peter

   Svetovalca za 24,000 na leto, no.

 • Garbage man

  LEGENDA

 • Andrej

  To je pa čisto nekaj drugega kot Šarčevo sestavljanje. Nekaj popolnoma drugega. Čisti računi, Jasno, da ne marajo Janše.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Dober dan…ura je 15:07… Čujte, če bo res prišlo do jajotove vlade, samo držite se za denarnice in opazujte kako očitno in vsem na očeh kradejo kot srake. Adijo demokracija… adijo pluralizem… adijo svoboda… adijo narodna blaginja… adijo pravna država … Treba je preprečit tako grozljivo in škodljivo vlado. Morda bi bilo bolje, ko bi šli že kar zdaj na ulice, da ne bo potem prepozno. Haložani že imamo granitne kocke pripravljene.

  • mici

   brez groženj ne gre, kajneda.

  • tohuvabohu

   Ko en rdeči fosil, potomec klavcev, začne nabijati o demokraciji in pluralizmu, to je res prvovrstna smešnica …

 • FORT WORTH

  V tej drzavi so nam tekovine revolucije skozi vsa leta vladanja toliko mrez spletle, toliko se krade, da ce uspemo zaustaviti delovanje globoke drzave in vse kar je povezano s tem, pridemo do milijard € letno.Korupcija avtomatsko pade na minimum.
  BDP se nam poveca.

 • terminalar

  JJ: “Sam osebno pa sem pripravljen glasovati za kogarkoli, ki je na zadnjih volitvah dobil več glasov od mene.”
  Thja,… tako se jim zapre gobce!

 • Rožle

  Ja, težko je biti v naši ponoreli deželici .. Janez Janša !!!

 • AGA

  Sloveniji ni več pomoči,kritična masa parazitou po jauni upravi je že zdaunaj prebita

 • Slovenka

  Nekateri imajo mokre fantazije, ki se kar ne nehajo in ne nehajo. Upam, da jim bo Janšev odgovor enkrat za vselej zaprl usta in da ne bodo več kvasili neumnosti.

  Na vprašanje o tem, ali v SDS dopuščamo možnost, da bi kdo drug vodil vlado, poslanci SDS pa bi takšno vlado podprli, pa je predsednik stranke odvrnil, da je “prepričan, da če bi hoteli zadovoljiti trdo levico, bi za predsednika vlade predlagali Milana Kučana in bi imeli dovolj glasov. Sam osebno pa sem pripravljen glasovati za kogarkoli, ki je na zadnjih volitvah dobil več glasov od mene.”

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Danes zvečer na Novi24TV bo veliki in poglobljeni intervju s predsednikom SDS-a. Imela ga bo dobitnica Zlatega Stojana (zlatega kurca) novinarka Marjanca Scheicher. A bo padlo kakšno vprašanje o seksualnem življenju Janeza Janša? O Rosviti Pesek…o Niki Dolinar…o Špeli Predan…o Nini Orel…o Nini Zidar Klemenčič???

  PS: Meni se simpatična Urška kar smili…uboga revica.

  • Iva

   Nikogar ne morem naučiti ničesar. Lahko jih samo pripravim do tega, da razmišljajo. (Sokrat)

   No, pri tebi je to misija nemogoče!

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Moj zapis je verodostojen.

   • rubec

    Ime Sokrat je teslo, ki mu odgovarjaš slišal prvič. Bolj poznana mu je beseda stokrat, še iz obdobja, ko je v prvem razredu spraševal tovašico, kolikokrat mora na tablo napisati “jaz sem teslo”.

  • branči

   ti se drž koze julke! ta te ne bo nikoli zašpecala!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Kaj pa financiranje svoje stranke? Je Janez že pojasnil preko NovaTV pralnice?

 • samotoje

  Imam občutek, da se ob razgovorih s cicibansko novinarsko srenjo Janša neznansko zabava. In ima prav.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Slovenka • 31 minutes ago
  Janez Janša – Slovenec, kristjan, državnik, tako da ŽIVEL JANEZ JANŠA ni odveč.

  Foglof Tunek • zdaj
  Janez Janša – Albanec, klerik, preprodajalec orožja, tako da SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU ni odveč.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj Janša ne sme biti premier?…Janez Janša ruši to državo, krade in pusti krasti. Janez to ne počne zasebno oz. v prostem času. Ruši, laže, krade in uničuje v službenem času. Politika je njegova služba, službena pot na konferenco lopovov pa delovna obveznost.

 • crniocar

  Domobranci naprej ostali stoj!
  Proračun je sprejet, zdaj sledi rebalans in prerazdeljvanje plena! Najprej bo treba kaj vrniti Madžarom

 • hajduk

  Denarja ni, ko pade vlada, si vsi narediko zaloge in čakajo na naivnega izbranca, ki si bo sposodil še par milijard.

 • hajduk

  Vse stranke čakajo navodila nekdanjih partijskih direktorjev in visokih udbašev koga naj podprejo, samo v SDS ni dvoma, ker držijo skupaj in vedno, v vsakem primeru podprejo Janšo.

 • crniocar

  Se vidi,da je imel mentorje v levici.
  -Enkrat komunjara, komunjara za vedno. Tista, v slabšalnem smislu.

  • šmentanamuha

   Ker …

  • centurion

   Enkrat si pesojeb,
   peseke jebeš 4ever, kenede?

 • Liberalec

  Sam mislim, da so boljše predčasne volitve. Če folk želi komuniste, naj jih ima.
  Če pa Janši uspe sestaviti vlado in tudi uspešno prebroditi preostali mandat, kapo dol. V novem mandatu pa trdno desno vlado in razbiti in počistiti: sodstvo, RTV, zdravstveno mafijo, šolsko mafijo, tožilstvo, bankirje in jugo-komuniste.
  Potem bo mogoče čez 15 do 30 let, Slovenija začela postajati druga Švica.

 • šmentanamuha

  Tako govori moder človek in vladar. Janša je končno odrastel. Smo veseli, vsaj jaz. Zdaj mu bom z mirnim srcem dala glas na volitvah.

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Šele sedaj je Janša odrastel? Do zdaj pa je bil neumen najstnik in si mu kljub temu dala svoj glas? Prokleta baba zabita. Res je, spadaš na desnico !!!

 • est

  Pa pojdimo na nove volitve. Bo vsaj mir pred tistimi, ki so dobili nekaj 100 glasov in sedaj delajo zgago.

 • xtc

  Edino pravilno kot pravi JJ,seveda se pos*** derejo za predčasne volitve,ko bo pa Faliran Tišler dobil &% bo pa spet jokal kot ostali njemu podobni.

 • lokec

  oh the plane

 • zaslosds

  Janez točno tako,sem pa 1000%,da SDS dobi volitve.