fbpx

[Video] Janez Janša o marakeški deklaraciji: “Z ilegalnimi migranti bodo lažje razgrajevali družino in narod in zaradi tega je ta dokument škodljiv”

Foto: Urban Cerjak

Na marakeško deklaracijo se je odzval tudi prvak SDS Janez Janša, ki je v studiu Nova24TV med drugim povedal: “Marakeška deklaracija v tem trenutku predstavlja neko točko delitve na tiste, ki se zavedamo realnosti trenutka, ki se zavedamo demografske slike v mediteranskem bazenu in nasploh in ki se zavedamo tudi tega, da tega problema ni možno rešiti, če ga ne rešujemo na samem izvoru, v našem primeru predvsem v Afriki, kjer rast prebivalstva vsako leto dodatno eksplodira, in tiste, ki vidijo v uvažanju čim večjega števila migrantov iz tujega okolja nadaljevanje projekta iz komunističnega manifesta, kjer piše o neki socialistični brezrazredni družbi, ki jo bomo lahko ustvarili šele potem, ko bomo razgradili družino, narod, vero, zasebno lastnino in zasebno šolstvo. Zdaj so pač malo spremenili te prioritete, ampak razgradnja družine in naroda je še vedno prioriteta teh ljudi, ki se sedaj drugače imenujejo, je pa to še vedno politika kulturnega marksizma in za njih so ilegalni migranti potencialno novi volivci, ki ne bodo imeli korenin, s katerimi bodo lažje razgrajevali družino in narod in zaradi tega je ta dokument škodljiv.”

Predsednik SDS Janez Janša je prepričan, da je marakeška deklaracija za Slovenijo še dodatno škodljiva, ker je “razlika, ali nekontrolirane ilegalne migracije ogrožajo narod, ki ima sto milijonov duš, ali narod, ki jih ima dva milijona”. Žal je dejstvo, da Slovenci nismo največji, kar pa pomeni, da smo v teh primerih tudi bolj ogroženi. “Razprava o tem v Nemčiji ali Franciji je čisto nekaj drugega kot razprava v Sloveniji in večini drugih članic Evropske unije. To naša vlada popolnoma zanemarja.”

Janez Janša pa je spregovoril tudi o tem, da je marakeška deklaracija oziroma dogovor sredstvo nove delitve, ki je nepotrebna v tem času, ko je polno izzivov tako pred Evropo kot pred globalnim svetom. “Ta delitev se je začela že, ko je bila zadeva sforsirana, in glede na to, katere države so zraven in katere niso, lahko rečemo, da je to v tem trenutku predvsem neka koalicija nekaterih evropskih držav in arabskih držav,” je prepričan Janša.

Nemčija za marakeško deklaracijo skriva svojo slabo vest
Spomnil je, da še preden se je sploh začela debata v zvezi z marakeško deklaracijo, so odstopile ZDA, poleg pa ni niti Kitajske niti Brazilije. Še več! Odstopila je tudi Avstralija in sedaj še vsak dan ena od evropskih držav. “Dva dni nazaj je Avstrija, ki je predsedujoča Svetu EU, jasno povedala na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu, da Evropa tukaj nima enotnega stališča,” je razkril predsednik SDS ter dodal, da države, ki marakeško deklaracijo podpirajo, to počnejo zaradi različnih razlogov. “Nemčija recimo to podpira zato, ker za to deklaracijo skriva svojo slabo vest zaradi tega, ker je leta 2015 povzročila neko krizno stanje, katerega posledica je tudi brexit, nekaj, kar je lahko začetek, se bojim, strateške katastrofe v tem delu tega stoletja.”

Marakeška deklaracija zamegljuje relativno jasno sliko, ki jo danes imamo
Janša je prepričan, da je ta  dokument “protisloven, škodljiv, ki briše nekatere jasne zakonitosti, ki so doslej vsaj obstajale”, ter da “ni res, da ta dokument predstavlja nek začetek globalnega urejanja tega vprašanja”. Obstaja namreč vrsta aktov, ki jasno določajo, kaj je migracija, begunstvo, pravica do azila, varna država, katere so obveznosti držav, ki so članice ZN … “V bistvu ta deklaracija ni korak naprej, ampak zamegljuje relativno jasno sliko, ki jo danes imamo, še posebej pa stanje, kakršno imamo v pravnem smislu v Evropi, kjer imamo dublinsko uredbo, ki natančno ureja, kakšen je postopek pri ilegalnih migracijah v državah članicah Evropske unije.”

“Motiv slovenske vlade je v zakrivanju svoje odgovornosti”
“Motiv slovenske vlade, ki je reciklirana vlada tiste vlade, ki je leta 2015 čez Slovenijo nekontrolirano spustila 500 tisoč ilegalnih migrantov, tudi nekatere teroriste, je v zakrivanju svoje odgovornosti,” pravi Janša ter dodaja: “Približno enak, kot je motiv nemške velike koalicije, ki ima tukaj velik delež krivde za stanje, kakršno je. Marakeška deklaracija v tem trenutku predstavlja neko točko delitve na tiste, ki se zavedamo realnosti trenutka, ki se zavedamo demografske slike v mediteranskem bazenu in nasploh in ki se zavedamo tudi tega, da tega problema ni možno rešiti, če ga ne rešujemo na samem izvoru, v našem primeru predvsem v Afriki, kjer rast prebivalstva vsako leto dodatno eksplodira, in tiste, ki vidijo v uvažanju čim večjega števila migrantov iz tujega okolja nadaljevanje projekta iz komunističnega manifesta, kjer piše o neki socialistični brezrazredni družbi, ki jo bomo lahko ustvarili šele potem, ko bomo razgradili družino, narod, vero, zasebno lastnino in zasebno šolstvo. Zdaj so pač malo spremenili te prioritete, ampak razgradnja družine in naroda je še vedno prioriteta teh ljudi, ki se sedaj drugače imenujejo, je pa to še vedno politika kulturnega marksizma in za njih so ilegalni migranti potencialno novi volivci, ki ne bodo imeli korenin, s katerimi bodo lažje razgrajevali družino in narod in zaradi tega je ta dokument škodljiv.”

Ljudje danes iščejo več sreče in boljše življenje v Evropi, a s tem Evropo spreminjajo v natančno takšno okolje, iz katerega želijo pobegniti.”
V oddaji Dialog (v celoti si jo lahko pogledate danes ob 20.10 na Nova24TV) pa je voditelju Aleksandru Rantu razkril tudi globalen pogled na samo situacijo in hipokrizijo teh, ki pravijo, da zaradi solidarnosti podpirajo marakeško deklaracijo: “Poglejmo številke o tem, koliko razvojne pomoči je katera država v zadnjih letih – ali pa katera celina je v zadnjih letih vložila v Afriko. Komunistična Kitajska ima program za Afriko v višini 60 milijard dolarjev. ZDA so sedem dni nazaj zato, da bi sledile Kitajski, povečale sredstva v svojem razvojnem programu za Afriko tudi na 60 milijard na leto.” Kaj pa Evropska unija, ki so je polna usta solidarnosti, in Slovenija? Slednja daje skoraj 2.000 evrov na ilegalnega migranta, ki prosi za azil, v bruto strošku. In Evropska unija? “Zadnji podatek je za leto 2016, v razvojno pomoč v Afriki je investirala 16 milijard, torej trikrat, štirikrat manj kot Kitajska, čeprav je to naš problem, ne kitajski,” pravi Janša ter doda, da se je treba pridružiti tem mednarodnim naporom. Ob tem je še zaključil: “Ljudje danes iščejo več sreče in boljše življenje v Evropi, a s tem Evropo spreminjajo v natančno takšno okolje, iz katerega želijo pobegniti.”

Posnetek poglejte tukaj:

M. S.