[Video] Janez Janša v ekskluzivnem pogovoru na Nova24TV: “Tisti, ki si predstavlja Evropo na način, da bo tu nova Afrika, ni Evropejec!”

Foto: Nova24TV

Na volitve je treba iti, morda se čez noč še ne bo nič spremenilo, a čez leto, dve so možne spremembe, zato je stabilnost EU lahko na koncu odvisna od enega samega glasu,” je za Nova24TV v ekskluzivnem pogovoru povedal predsednik največje parlamentarne stranke Janez Janša in dodal, da lahko eno samo poslansko mesto iz Slovenije odloči, kdo bo predsednik Evropske komisije, zato je udeležba na volitvah še kako pomembna. Po Janševem mnenju vse pomembne evropske sile trenutno krizno situacijo vidijo realno, zato morajo prevladati v prihodnjem sklicu Evropskega parlamenta. “Mnoge države so na podlagi lastnih izkušenj doma spoznale, da nore teorije, od teorije spola in napadanja družine do spodbujanja ilegalnih migracij, vodijo v kaos, zato do streznitve že prihaja, upam le, da cena ne bo previsoka,” je povedal Janša.

Tokratni gost oddaje Dialog z Aleksandrom Rantom je bil predsednik SDS Janez Janša. V oddaji je tekla beseda o prihodnosti Slovenije in Evrope pred bližajočimi se evropskimi volitvami. Na novinarsko vprašanje o glavnih izzivih, ki so pred Evropo, je predsednik SDS dejal, da je v tem trenutku pred Evropo zagotovo čas stabilizacije, Evropska unija se mora soočiti s povsem življenjskimi izzivi, kakršni so razvoj, skrb za delovna mesta, zaposlovanje, predvsem pa celostno odgovoriti na vprašanje ilegalnih migracij, ki za Evropo predstavljajo resen problem.

Evropa je pred sanacijo, popraviti mora posledice zgrešenih levičarskih blodenj
Janez Janša meni, da na evropske izzive ni mogoče odgovoriti “s preselitvijo Afrike v Evropo”, dejal je, da je bilo nekontrolirano odpiranje vrat v Evropo strateška napaka, ki jo zdaj tako ali drugače čutimo vsi Evropejci. Po njegovem mnenju prebivalstva ni mogoče kar tako zamenjati, saj to potem ne bi bila več Evropa, ki, tako kot Slovenija, ni le geografski pojem.

O odnosu različnih evropskih skupin do migracij Janša novinarju pojasni: “Nekatere politične skupine v Evropi so zelo spremenile svoj odnos do vprašanja migracij, saj so na domačem dvorišču spoznale, da se je ločevanje med legalnimi in ilegalnimi migracijami izkazalo kot velika napaka. Tako ne bo šlo več naprej, saj evropska civilizacija temelji na redu, pravilih, ki omogočajo sobivanje evropske raznolikosti. Podobno je pri zagotavljanju pravnega reda, ki vidimo, kako se v Sloveniji krši v mnogih razvpitih primerih.”

Razkorak evropske politike glede migracij se je začel nekako pred 15 leti, ko se je zgodil prvi razkol, je pojasnil Janša. Nekatere politične sile so naenkrat, potem ko so začele zgubljati volivce, zdaj spremenile politično paradigmo. Evropska ljudska stranka je bila za omejitev priseljevanja, socialisti pa za pospešitev priseljevanja in zgodil se je nekak kompromis, za katerega vidimo, kam nas je pripeljal. “Jasno je, da Evropa ne more rešiti Afrike tako, da sprejme vse njene prebivalce. Lahko pa se stvari začnejo sanirati tudi po predlogu Manfreda Webra in večinoma je njegov predlog dober – predlaga namreč, da se oblikujejo skupne enote EU vojske, ki bi zagotavljale mir v soseščini, na primer v Afriki, kjer je potrebno vzpostaviti normalne pogoje za življenje, kar vsaj v začetku brez vojske ne gre.”

Levičarski vabitelji migrantov so pravi sejalci smrti
Ob vprašanju, kdo je torej večji humanist v Evropi – tisti, ki so za ilegalne migracije, ali tisti, ki jih želijo omejiti, je Janša spomnil, da odkar je italijanski notranji minister Matteo Salvini zaprl pristanišča, ni več smrti na morju, in vprašal, kdo je večji humanist – tisti, ki povzroči tisoče smrti s spodbujanjem ilegalnih migracij, ali tisti, ki z jasnim sporočilom prepreči nepotrebne žrtve. Voditelj Rant je v nadaljevanju izpostavil, da bo za odločanje na volitvah za ljudi pomembno tudi vprašanje varovanja schengenske meje, saj zaradi tega odprtih notranjih mej praktično ni več. Janša meni, da Slovenija ni več šteta med države, ki so sposobne varovati schengensko mejo, kar so predstavniki EU našim politikom, ki pridejo v Bruselj, jasno povedali in jih soočili z dejstvi.

Strateški cilj levice: več ilegalnih migrantov, več volivcev
Po Janševem mnenju vse pomembne evropske sile situacijo vidijo realno, zato morajo prevladati v prihodnjem sklicu Evropskega parlamenta. “Mnoge države so na podlagi lastnih izkušenj doma spoznale, da nore teorije, od teorije spola in napadanja družine do spodbujanja ilegalnih migracij, vodijo v kaos, zato do streznitve že prihaja, upam le, da cena ne bo previsoka,” je povedal Janša.

Na vprašanje o varnosti in vlogi Frontexa je Janša odgovoril, da vloga  Frontexa ni toliko v varovanju meja, ampak v zbiranju in delitvi varnostnih informacij, ki jih nato uporabijo varnostne sile posameznih držav, ki skrbijo za varnost svojih meja.

“Leta 2015 je padla schengenska meja v Grčiji in Sloveniji, glavna smer prihoda migrantov – zahodna balkanska pot – pa se spet nevarno prebuja. K nam prihajajo mladi, za boj sposobni moški iz Afrike, v ozadju so tihotapci ljudi, zadaj je velik posel, mnogi tihotapci delujejo v nevladnih organizacijah, in to je treba preprečiti,” je opozoril Janša.

Pomen povezovanja in stanje v EU
Volitve, ki so pred nami, so po mnenju vodje največje parlamentarne stranke pomembne, saj se o nekaterih stvareh odloča na ravni EU, toda, kot je opozoril, če nisi član močne grupacije, ne dosežeš ničesar. Po njegovem je položaj po obstoječi Lizbonski pogodbi za Slovenijo najboljši možen. “Lizbonska pogodba namreč omogoča majhni Sloveniji možnost veta. Brez tega ne bi imeli enega evropskega komisarja, tako kot veliko večja Nemčija. Zato je edina logična izbira za Slovenijo stabilizacija znotraj EU in boj za ohranitev Lizbonske pogodbe, ki je trenutno napadena z vseh strani. Vse ostalo je namreč slabša opcija, obe skrajnosti, ki danes napadata EU, privedeta do situacije, kjer Slovenci ne bi nič pomenili – naslednji mandat bo tako bitka za stabilizacijo obstoječe Evropske unije. Ni potrebe po centralizaciji niti prepuščanju suverenosti nacionalnih držav evropski birokraciji,” je stanje opisal Janša.

Pot ELS je sredinska, pomeni stabilnost in tisti, ki imajo kako besedo pri odločanju, imajo jasno vizijo
Na vprašanje o težavah Evropske ljudske stranke Janša odgovarja, da je ELS konfederacija različnih strank, kjer se išče najmanjši skupni imenovalec, tudi v zvezi s sklepanjem zavezništev. “Smešno je, da ELS najbolj napadajo socialisti, ki so vedno zraven, a nikoli nič krivi, mediji tako ne poročajo o problemih socialističnih vlad v Grčiji, na Malti ali v Romuniji.

“ELS je zdaj na preizkušnji – morala bo vzpostaviti sredinsko koalicijo, potrebovala bo 2 ali 3 partnerje; če bo vzela dva partnerja z leve, potem bo konec stabilnosti, v bistvu bo šlo za spopad s silami stabilnosti in onimi, ki želijo zgolj ostati na oblasti, in v ta namen uvažajo volivce od koderkoli,” je jasen Janša.

Glede situacije v Evropski ljudski stranki je pojasnil, da tudi evropski socialisti niso ena stranka, saj so konfederacija, in dal primer danskih socialistov, ki imajo enako strogo azilno politiko kot Avstrija ali Italija, podobno so tudi socialisti iz višegrajskih držav bolj realni, saj tudi pri socialistih iluzija multikulturnosti počasi kopni. Tradicionalne socialistične stranke po njegovem mnenju propadajo. “V Nemčiji so zdrsnili s 40 na 15 odstotkov, do streznitve bo prišlo, vprašanje je le, kolikšna bo cena,” se je vprašal Janša.

Skupna lista SDS+SLS – pomen sodelovanja in udeležbe na volitvah
Janša je odgovoril tudi na očitke, češ da SDS ni stranka sodelovanja in da z njimi ni mogoča nobena koalicija. Na primeru povezovanja z SLS na tokratnih volitvah je nakazal, da je več kot očitno SDS tista, ki se zmore povezovati. “Skupna lista je povezovalna gesta – očitno SDS lahko sodeluje. Tisti, ki kričijo kako sodelujejo, pa niti skupne liste ne zmorejo sestaviti. Vse vladne stranke se namreč niso bile sposobne poenotiti glede skupne liste, potem pa drugim očitajo, kako ne zmorejo sodelovanja,” je bil jasen Janša.

Na volitve je treba iti, meni Janša in dodaja, da se morda čez noč še ne bo nič spremenilo, a čez leto, dve so možne spremembe, zato je stabilnost EU lahko na koncu odvisna od enega samega glasu. Po njegovih besedah lahko eno poslansko mesto iz Slovenije odloči, kdo bo predsednik Evropske komisije, zato je udeležba na volitvah še kako pomembna. Rezultat teh volitev bo signal: “Če bodo predstavniki iz Slovenije čudna mešanica vsega in bodo tam ljudje, ki so vsak mandat v drugi stranki in skrbijo, da iz Bruslja v Ljubljano ne bodo postavljali neprijetnih vprašanj, potem bo še naprej tako, kot do sedaj –  brez sprememb na bolje.

Ob koncu je Janša nagovoril gledalke in gledalce s povabilom: “Če nam je kaj mar za našo prihodnost in prihodnost naših otrok, se bomo udeležili volitev.”

Franci Donko

 • karpelec

  Lep primer učnega gradiva za kandidate v EU parlament.

 • AlojzZ

  Če nam je kaj mar za lastno prihodnost in prihodnost naših otrok, se bomo udeležili volitev!

  In ne bomo volili koalicijskih strank z ZL.

  • Slovenec

   Tako je.

 • Darth Vader

  o kakšni prihodnosti pa janša govori? slovenija zaradi EU ni več samostojna in suverena, še več, bruseljski neizvoljeni birokrati (2000 njih, ki izvolijo sami sebe) so s pomočjo radikalno leve politike Slovenijo spremenili v jebeno kolonijo za črnce……sovjetska zveza je imela vsaj 14 al 15 neizvoljenih vodij, ki niso odgovarjali nikomur…..bruselj in EU je korporativna fašistoidna tvorba narejena po modelu sovjetske zveze…..e janez janez…..kar si pridobil političnih točk zaradi osamosvojitve, si na volitvah 2019 v eu parlament zakockal z zverom in lizanjem riti globalistom ter izdajo ideje o samoodločanju, suverenosti in neodvisnosti…..teh zadev ni več, ker so bile preko pogodb prenešene v bruselj…..nekim hitlerskim klošarjem, kot je verhofstadt, timmermans, mogherinijeva in podobne smeti od politikov, ki jih pošljejo v bruselj samo zato, da jim ne serjejo na domačih parketih…..evropska unija je propadla, vpašanje je sedaj samo še, do kakšne mere se bo zaostril konflikt med državami članicami……Brexit se bo zgodil, povzročil domino efekt, potem pa bog pomagaj vam revežem, ki niste donald trump in se vas za primerno vsoto vedno lahko kupi

  • Slovenec

   V jugi pa je Slovenija bila samostojna, kajne?

   • Darth Vader

    ma kakšni jugi jebomater……91ga smo štartal s svojo državo, ki je BILA neodvisna in suverena…..in to je ideal h kateremu bi morali stremeti na vseh ravneh…..samozadostno gpospodarstvo, samozadostno kmetijstvo (to pomeni, da vkolikor imamo tržno gospodarstvo in tržni pristop k zadevam, lahko ustvarjene viške plasiramo v izvoz, zato da mednarodno trgujemo ampak ne tako, da smo 100% odvisni od enega tržišča)….edina stvar, na katero recimo pristajam jaz je, da smo samostojni, neodvisni, tržno-kapitalistični in demokratični v politiki, ne pa da nam bodo špičasti ćeveljćki kreiral zakonske okvire, ne da se že v ustavi prenese neke ustavne pravice na Bruselj…..Bruselj….Beograd….isti kurac drugo pakovanje….rumene zvezdice na modri zastavi isti kurac kot rdeča zvezda na trobojnici

 • Roman Benedik

  hm,kako Janša,če so migrante najbolj vabili člani EPP Merklova,Juncker….socialisti so bili v zadnjih 5 letih na oblasti v malo eu držav

 • učko

  A ni JaJo v nekem članku pred cca. 1 mesecem tukaj na Nori24 razlagal kako si bodo mladi morali sami izboriti pravice in vstopnico za boljši jutri ?! Kot razumem, JaJo in njegova politika jim tega pač ne bodo zagotovili, četudi bodo Jajotovi cepci in cepke na položajih tako v Slo-parlamentu kot EU-parlamentu. Torej, kateri politični predstavniki pa se trenutno zalagajo za boljši jutri ?? Odgovor je: NOBENI !!!

 • Cenzurion

  …in volili DOM!!

 • Beli Sneg

  Za predstavnike na EU volitvah volite listo pod stevilko 9. Vse drugo je cufanje za svoj lastni status in boljšo penzijo.

 • učko

  Violeta Tomić: “Želim povedati, da ljudje, ki odločajo o našem življenju, niso bili nikoli izvoljeni, nihče jih ne pozna in nimamo prav nobenega vpliva na to, kaj počnejo z nami.”

 • učko

  Tole spodaj od Violete je še kako resnično. JaJo pa je živ primer, kako od naivnih ovc pobira glasove, nadrkava neko svojo demagogijo in jih uporablja pobrane glasove za svoje osebne koristi ! JaJo in njegovi cepci ne bojo nikol nič pametnega in koristnega naredili za to državo in za državljane. Še veliko manj pa levuharji, ki pa delajo neizmerno škodo !!!!!!!!!!!!!

  • Beli Sneg

   A ti si vseglihar ali za Jovovo z novimi v zorci. Je pokazala da je glava prazna.

   • karpelec

    Ne, v njej je obdržala nove vzorce.

 • sodnikisozločinci

  Tisti, ki si namesto ženske v posteljo vzame psa. ni človek, ampak pes.

  • Prle

   Tisti,ki verjame Ivanu Janezu je bedak.

   • Black_Raven

    in komu naj po tvoje verjamemo?

    • ZatonMesecnikov

     prle ima v mislih vsakokraten “nov obraz”. Ki mu moraš verjeti 2 leti. ko se “linija” obrne, ga moraš pa pljuvati, hkrati s tropom.

     Levičarji funkcionirajo po principu tropa in vodje tropa.

     • Prle

      Jebi ga,primat sledenja idolu pa pripada vam, desničarjem t.i. ovce,haha,haha.

     • Black_Raven

      še enkrat komu naj po tvoje verjamemo?

     • ZatonMesecnikov

      Če je vodja tropa preiskušen, potem je to pravilna pot.

      ne da ga menjaš vsaki dve leti, vodi te pa u 3pm…

     • Prle

      Je pa tudi res,da vas on vseskozi vodi po senčni strani. Le kdaj boste ugledali sonce?

     • ZatonMesecnikov

      pa menjali vodjo tropa vsake dve leti ali kaj? V dveh letih se še voziti ne naučiš pravilno in varno, kje da boš šele vodil državo.

    • Perkele

     Jezusu Kristusu.

   • Slovenec

    Potem pa verjemi levičarjem, ki lažejo kot pes teče že 70 let.

  • Matt von Glanz

   Ko bo bilo tako simpl. Ni pes, pervert je.

 • piko8

  Lep primer kako pomembne so te volitve v EU!!
  Zato dragi Slovenci in Slovenke pojdite volit in volite desno SDS-SLS!!!

  • Gordon Ramsey

   Ti sanjaj d abom js volu sds. bom volu sd!!

 • Prle

  Nikar na volitve,srečnežem boste zrihtali odličnooooo plačane službe. Oni bodo pa vBruslju praskali jajčka drug drugemu,ha,ha,ha.

  • xtc

   moi gremo na volitve ,da vaas socialiste zbrcamo na odpad zgodovine kamor z anarholiberali sodite.

   • Prle

    Ja in tudi če bodo šli vsi iz vaših kvot v Bruselj. kaj bomo imeli mi navadni ljudje od tega. NIČ.

 • totex39

  Kako je sploh možno, da volivci v tej državi še vedno verjamejo rdeče srajčnim politikom, ki že desetletja zavajajo z svojo lažno politiko, očitno so bebavi kot oni.

 • Artur

  Na TV3 Slovenija v oddajo Faktor bi ga lahko povabili da bi razložil kako se počuti med EPP,PES,ALDE zagovorniki kvot LGBT prosodomitov, multikulturalizma, afro evropeizma….

  “FAKTOR #292: KAKO (NE)VARNA JE SLOVENIJA? (Andrej RUPNIK, Boštjan PERNE) ”
  https://www.youtube.com/watch?v=qDhJD1M6F6I

 • Drago

  JJ rešuje kvadraturo kroga : kako zadovoljiti članstvo, ki se vedno bolj nagiba k skrajni desnici in hkrati ostati v EPP. Pa saj ni edini…

  • macon

   Po vaše je Janša skrajna desnica, torej se odloči, kaj bi rad.

  • slosin

   dobro si napumpan…dej nam razloži, kaj je naredila naša desnica, da nikoli ne pozabite na ‘skrajna’….aja, na rtv slo si to slišal…

   • Drago
    • slosin
     • Drago

      In kaj naj počnem s to SDS-ovsko partijsko propagando? Stranka bivših komunistov, ki so se čudežno spreobrnili in preko noči postali antikomunisti…

     • slosin

      …no, kolikor vem, Randt ni bil nikoli partijec, niti ni SDS-sovc….pa ti?…In če je to, o čemer govori kolumna propaganda, potem ti ni pomoči….

      Naj sklenem z naslovom kolumne. Kdo so ljudje, ki zagovarjajo komunizem?
      Komunizem lahko zagovarjajo samo tisti, ki ne vedo ničesar o zgodovini,
      oz. tisti, ki ne vedo ničesar. Lahko pa ga zagovarjajo tudi patološki
      psihopati, ki bi radi v svojem nenadzorovanem besu spet morili, klali,
      dajali iz kože in posiljevali. Normalni ljudje, demokrati, obsojamo vse
      totalitarizme – komunizem, nacizem in fašizem. Celotna slovenska levica
      pa straši pred dvema totalitarizmoma, ki ju ni več in ju nikoli več ne
      bo, komunizem, ki je pri nas preživel, pa slavijo kot nekaj dobrega,
      poštenega in nujnega. Slavijo vrednote komunizma. Slavijo torej smrt,
      krutost, posilstva, mučenje, enakost v revščini, izključevanje
      homoseksualcev in ljudi drugih ras, množično morijo. Na zunaj pa se
      predstavljajo kot borci za pravice vseh teh, ki jih je njihova najljubša
      ideologija brez kančka usmiljenja pomorila. V Sloveniji vlada levica,
      ki slavi komunizem. Sami pa presodite, ali nam vladajo ljudje, ki nič ne
      vedo, ali pač patološki psihopati.

     • Drago

      Rant ni partijec? Hahahahaha, pa Orban vas nima rad, voditelj na SDS-ovi partijski televiziji nima nobene povezave s partijo? Sicer pa, ko boste SDS-ovci obsodili komuniste v lastnih vrstah, se lahko pogovarjamo dalje. Janša, Zver, Gorenak, Grims , Černač, lahko bi našteval v nedogled. Želodec se mi obrača, ko začnejo bivši partijski sekretarji moralizirati o strahotah komunizma !

     • slosin

      česa naj jih pa obtožimo, povojnih pomorov, zatiranje človekovih pravic, zapiranja ljudi za verbalni delikt, uničevanje države, slabega gospodarjenja, zadolževanja države, slabega stanja v zdravstvu, policiji, vojski….ajde, dej razsvetli me ….

     • Drago

      Kar dajte jih. Če z neznosno lahkoto za to obtožujete svoje politične nasprotnike, od katere večina niti ni bila v ZK ne vem, zakaj vse to ne bi veljalo za “vaše” partijce. Pa še na oblasti so bili v Sloveniji kar nekaj let…

     • slosin

      to, kar sem zapisal zgoraj, ne moreš dolžiti ‘naših’ partijcev….vaše pa…tvoji partijci od 28 let samostojnosti vladajo 23 let, na 45 podlage, ‘naši’ samo 5…
      Torej? Sedanji vladajoči mogoče res niso imeli nikoli partijskih knjižic, so pa v glavah totalno rdeči….saj veš, čaščenje Tita, nob revolucije, partizanščine, Madura…

     • Drago

      Glej, jaz nimam “svojih” partijcev, za razliko od vaših vodij nisem bil nikoli član ZK. Zmenite se že enkrat bivši člani ZK med sabo, kdo in česa je kdo kriv, jaz in velika večina Slovencev s tem nima nič. Biti levičar zaenkrat ni kaznivo, verjamem pa, da se vam kolca po starih dobrih časih, ko so bile določene politične opcije prepovedane…

     • slosin

      mislim, da sem ti že zgoraj razložil in dokazal, kateri od ‘partijcev’ imajo največ zaslug za sranje, ki smo ga vsakodnovno deležni v slo…. To, komu se kolca po starih dobrih časih je pa tudi jasno – vsekakor vam jugonostalgikom…Kdo hvali bivšo jugo in kdo jo kritizira? Dej odgovori si….ta desni jo šimfamo, levi jo pa glorificirate….No, kako se že reče družbenem sistemu, kjer je na oblasti ena stranka, vse ostale so prepovedane….Veš mogoče, kakšna je razlika med totalitarizmom in demokracijo…? Seveda ni kaznivo biti levičar, lepo pa tudi ni, no…. Menda veš, koliko revolucij so ta levi zakuhal po svetu in koliko lastnega naroda so pobili….Več kot fašizem in nacizem skupaj, fensi, a… pa tkole btw: tud jest nisem bil nikoli član ZK in tudi danes nisem v nobeni stranki….ampak ti že veš, da sem v sds…cum grano salis….

     • Drago

      Tudi če nisi član SDS-a uporabljaš do besedice isto dikcijo kot dotični “razsvetljeni” komunisti. Kje sem hvalil kakšno jugo (a je to veter)? Kdo hoče vseskozi razpravljati o zgodovini, ker nima ničesar drugega pokazati? To zagotovo nisem jaz, niti v tvoji glavi vsega krivi levičarji. Jugoslavija je propadla, Zveza komunistov ne obstaja več. pa dajte to že enkrat preboleti in nehajte obremenjevati vse okoli sebe z vedno istimi frustracijami. Bo šlo?

  • Common Sense

   Točno. SDS je sicer naredila pravilen korak pri včerajšnjem predlogu sprememb zakona o azilu. Zato bi – če bi bile parlamentarne volitve jutri – dobila moj glas (no, ne samo zato). A v luči prihajajočih volitev v Evropski parlament pa ne gre zanemariti, da je SDS del EPP. EPP pa je mlačna in dejansko odkriva kvadraturo kroga glede migracij. In to je problem. Jaz vsiljene multi kulti Evrope pač ne podpiram. Zato je odločitev za Evropske volitve jasna, izgubljen glas gor ali dol.

  • alojz

   Drago. Pri matematiki pa nisi blestel. Tudi krogu lahko izračunaš kvadraturo.

 • xtc

  Malce čuden govor JJ,zakaj?
  Webber NI rešitev0del težave in po izjavah nebi smel biti vodja EK,kot tudi nobeden od socialistov in Anarholiberalov kot je Verhofstaed.
  Dejstvo glede močnejšega povezovanja je jasno Birtanci morajo oditi,Bruselj birokracija prepoloviti in zmanjšati njen vpliv.
  Tudi EU vojska je v trenutnih razmerah škodljiva,saj se lahko začne izrabljati za obračunavanje z tistimi,ki se brusljukraciji pač nočejo ukloniti,oz. Bruselj bi namesto pogajan in kompromisov začel uporabljati vojsko.
  Bodimo jasni in ne se sprenevedati EU vojska nebi bila namenjena redu v Afriki-vsi vemo ,da ni niti sposobna,Nemška vojska je v razsulu polna Turkov in drugih podobno Francoska in posredovanje v Afriki bi lahko pomenilo pobitje evropskega dela vojske v spregi z domorodci.
  Kot že vidimo iz Afganistana in Iraka,je večinoma EU vojska zanič,vse kar se premakne se premakne ko po mizi udarijo ZDA.
  Nadalje govor Webbra v Zagrebu je naravnost odbijajoč-multikulturniški in nakazuje nadaljevanje poti Merckel -Juncker-Macron,če bi hotel Webber biti konstruktiven,bi moral ponuditi roko sprave tudi Brusljoskeptikom in jih povabiti v koalicijo,namesto tega pa jim grozi,kajti z kompromisi se bo EU spremenila,če ne je bolje da Brusljo skeptiki postanejo najmočnejša skupina,saj bo to prisililo v reforme ali pa naj EU na taki poti napreje raje razpade,ker pelje v vojno.
  Webber je predvsem tiho glede izgona ilegalcev,ukinitve ohlapne azilne politike,izgonov,kriminala-seveda je tiho zaradi merckelce,ki se je zaradi hudega poraza CDU+CSU in SPD v nemčiji CDU želi znebiti v EU in šušlja se ,da naj bi jo Nemčija forsirala za naslednico Junckerja Webber pa je le maska za zakritje te rabote,ki bi služil kot vaba za podporo,a bi v zadnjem trenutku odstopil,zaradi težav z zdravjem,Mercklova pa ustoličena za predsednico EK in zadeva Juncker bi potovala po ustaljeni poti,sej bi sklenila zavezništva potem ko bi dek strank pobegnil iz EPP z socialisti,Anarholiberali in zelenimi socialisti in nemara tudi z levičarji-samo da se bo zadeva Merckel-Soroš-Macron -multikulti islam vrtela napreje.
  Mislim,da bo SDS izgubil velik del podpore,če se bo to tudi zgodilo,zato bi JJ moral malce počakati z nekaterimi stvarmi,saj te njegove izjave ne sovpadajo povsem z Webrovimi blebetanji v Zagrebu. in bi kazalo počakati na razplet in taktizirati nato,sploh ,če bo Orban,kar je verjetno zapustil EPP,kot so to že storile nekatere druge stranke ravno zaradi zmedene in čudne politike EPP in centralizacije EU in krepitve Bruslja čez meje zdravega razuma.

  • Common Sense

   Rešitev je Evropa narodov, ne ZDE (Združene države Evrope). Seveda to ni optimalno, odločanje je počasnejše. A zagotavlja blaginjo na dolgi rok. Sicer bomo dobili oblastnike v Bruslju, ki bodo – ko bodo imeli še skupno vojsko in policijo na voljo – brez milosti. Zapomnite si – brez milosti. Potem se bomo poklali med sabo. Lep primer je bila Jugoslavija, tisti ki jo še pomnite.

 • RATATA

  Za Slovenijo gre!
  Še en kratek stavek…
  Gre za nas,
  za Slovence in vse lojalne državljane Republike Slovenije, ki nam je mar za Slovenijo, jo imamo radi in jo želimo s svojim delom vzdrževati ter jo razvijati za prijetno življenje našega ljudstva v okvirih tisočletnega kulturnega napredka slovenskega naroda na tem prostoru, ki je le naš(!) in ga ne pustimo nasilno spreminjati nerazsodnim uglaupohabljenim lewuharskim elgebitovskim migrantoljubcem!!!
  RATATA !!!!
  RATATA !!!!
  RATATA !!!!
  RATATA !!!!
  RATATA !!!!
  RATATA !!!!
  municije kolkr češ!!!

  • Gordon Ramsey

   Ti pa si en fašist

   • RATATA

    A si fouš komi?

 • Prle

  Otrokom desničarjev, so doma prepovedali to snov, zato imajo takrat verouk.

 • Beli Sneg

  Se je že sprožil val protijanša navijačev. Pojdite na MMC reševat, ker tam všečkanje več ne gre v dobro rdečkarjem.

 • slosin

  …tud osnovne šole nimaš. Če bi jo imel, bi se jih tud ti učil…

 • RATATA
 • xtc

  Bebček?
  Te številke niso iznašli Arabci pač pa so jih le ti prevzeli iznajdene so bile že preje tako ,da be bluzi bebček.

 • Perkele
 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Gordon Ramsey

   Dej, ne bit glup

   • rubec

    Dal si mi plus. Kdo je zdaj tukaj glup?

    • Gordon Ramsey

     Še zmeraj ti

     • rubec

      Če tudi kuhaš tako slabo kot Ramsey, ostanem raje kar pri ženi.

     • Gordon Ramsey

      Raje ostaniva pri témi kdo je glup

     • rubec

      Ti. To smo že dorekli.

     • Gordon Ramsey

      Aja pa res ! Sori ka sem pozabu

   • xtc

    Kot ti?

 • garfi

  IZBERIMO Domovinsko ligo-DOM NA VOLITVAH !!! https://domovinskaliga.si/
  “levi” nsi in jelinćić hočejo uničiti Slovenijo in Evropo
  SLOVENIJA NI NAPRODAJ
  TO SO VERJETNO ZADNJE EVROPSKE VOLITVE

  • sem dokaj

   Menim, da je prava izbira.

   • garfi

    tudi, če bo šel moj glas v nič ne bom podprl mlačnega Zvera in Tomčevo

    • sem dokaj

     Energija je bistvena, poglej ta dva reprezentivca, ki sta zastopala Slovenijo v Izraelu, še na pogrebu je prikazanega več življenja.

 • AlojzZ

  “Tisti, ki si predstavlja Evropo na način, da bo tu nova Afrika, ni Evropejec!”

  Nepomembno, kaj je. Pomembno je, ali bo zmagal.

  • Common Sense

   Res je.

 • Artur
  • Igor Kavalar

   »Če se svoboda govora odvzame, potem nas lahko neme in tihe peljejo kot ovce v klavnico.« George Washington leta 1783

   Zato, se elita zavzema za cenzuro na socialnih omrežjih, da bo kontrola in pranje možganov 100%.

 • Igor Kavalar

  Odprte meje iz strani EPP, Alde in PES in naseljevanje ilegalcev po Evropi ni garant nobene stabilnosti in sredinske politike ampak gre za skrajnost, ki bo tvorila masovne konflikte.

 • tomnidari

  Torej, jaz bi za gospoda Janšo imel nekaj vprašanj, bi pa pred tem rad močno povdaril, da je ta hip verjetno edini politik, ki je sposoben potegnit Slovenijo naprej.
  1. Zakaj ni odstopil po poročilu KPK in vlado prepustil recimo Vizjaku in bi s tem preprečil prihod Bratuškove in njeno enormno zadolžitev?
  2. Zakaj ni SDS podprla Andraža Terška za ustavnega sodnika?
  3. Zakaj SDS konstantno trobi v isti rog kot ELS, čeprav vemo, da je ELS zguba?
  4. Zakaj se rabi SDS pajdašit s SLS čeprav vemo, da je že SDS prestreljena z udbomafijci?
  5. Zakaj, glede na to, da ste edina ovira za SDS, ne odstopite z mesta predsednika SDS?

 • tomnidari

  Da pa to takoj butnete v arhiv je samo dokaz vaše nedemokracije!

 • Mitja Mazini

  Janez naj rajši pove za katere strice iz ozadja dela?

 • Black_hawk

  Karkoli se bo naredilo, se bo naredilo 20 let prepozno in sploh ni nujno da se bo karkoli naredilo!!

 • Black_hawk

  Računam na Janšo, da bo ohranil trezno glavo, kot jo je vedno do sedaj, ali smo pa izgubljeni.

  • tomnidari

   Janša lahko ohrani kar če, problem je v temu, da Janše noben ne mara! Janša bi moral to spoznat!

   • alojz

    Tale strah pred JJ je podobno kot pri otrocih, ki jim od malega pripovedujejo pravljico o volku in rdeči kapici (zvezdi). Kmalu vsi verjamejo, da volk samo otroke žre. In to verovanje je dedno.

    • tomnidari

     OK. KAJ IMA DRŽAVA OD TEGA?

 • Olga101

  Z divjaki in levičarji bo tudi Evropa postala Afrika – usrana luknja (po Trumpu)!
  Zato vsi na volitve! Levičarji naj gredo vladat in se plodit v Afriko!

  • tomnidari

   Olga. ne pripoznavat revolucionarjem vrhunske inteligence, nas je že drago salo!

 • Artur

  Glas za Dom ne gre za promultikulti promigrantsko, prosodomitsko, šmorn panevropsko španovijo EPP, PES, ALDE glas za SDS, SLS. NSI gre, da za leve narodne izdajalce sploh ne omenjam.
  Moj glas gre proti nazadnje omenjenim.

  • tomnidari

   Študiram kaj zapisat. Glas za DOM, bo verjetno končal nekje, kjer nobeden tega nebi hotel! Ampak glas drugam od tega kar čutimo? Kam gre ta naš glas ki ga notranje čutimo? Tukaj nas lovijo že desetletja! Voli tisto kar ti leži, ne pa tisto kar ti dopovedujejo!

   • Artur

    Pustimo se presenetit čeprav je nastal DOM tik pred zdajci, bolje glasovat po mojem mnenju za pravo stvar in to s čisto vestjo četudi ni pri večini Slovencljev popularna kot pa sploh ne iti na volitve glas za ostale opcije je glas za status quo globalistični levi oligarhiji in multikulti sodomitskem šmornu.

    • tomnidari

     Ah ne, jaz bom šel na volitve iz principa! Volil bom DOM, ker je edini ki zastopa moja stališča. Vem da bo čreda začela mukat da sem blabla ampak jaz sem jaz, čreda je pa čreda.

     • Artur

      Pa super je to, da nas je kar nekaj, ki nimamo črednega nagona tudi moj glas gre za DOM in, če se mi bodo izneverili pač drugič ne bodo dobili mojega glasu obljube so eno dejanja so običajno drugo ali pa enako če mislijo resno občutek imam, da to počnejo iskreno s srcem, probat ni greh.

     • tomnidari

      Ma saj ni niti tolko point ali bodo počeli po naših željah ali ne, point je, da teh ki že leta farbajo ne izvolimo več, ali jih pa vsaj malo stresemo.

 • herman

  Rantek ministrantek je Janši tako lezel v rit, da je stvar že mejila na spolno zlorabo.

 • Gordon Ramsey

  HAHA! Mene ta človk zabava. Je pa ful velik narcis!! Marš v grob k hitlerju!

  • tomnidari

   In v čem se razlikojejo Stalinov, Hitlerjev, Titov, Maotov in Mussolinijev grob?

 • to izjavi en šiptar, ki je civilizacijsko praktično na afriškem nivoji

 • Sandokan

  Vsi na voilitve in obkrožite edine, ki jim je mar za Slovenijo – to so SD.

 • MOSTISCAR

  To pa je resnično pravi nepristranski ekskluzivni pogovor na nepristranski TV. Ha, Ha , Ha….

  • herman

   pogovor je bil maksimalno uravnotežen, ker je vprašanja napisal sam Janša.

 • Janez Kepic-Kern

  Dr. Milan ZVER je OK,
  a
  se tdi – NERAD OSTRO POLEMIZIRA.
  Na tem doočenju je manjkal – za moj občutek,
  – sicer brezperspektiivni, a polemični Zmago J.P.,
  da
  bi malo – ” ohladil” te “zblojene” ex KP,ZK – HLEPEČE – PO “LAHKEM” denarju iz EU.!?
  NAJ
  NE, NE NE – NE BODO IZVOLJENE – NE JIM DATI – GLASU ZA V EU,
  TEM
  – PONAREJENA “FAKE” LEVICA – VIOLETI T, ki je očitno “aracionalna” in je svoj čas govorila: “poslance na minimalce”, pa da se “je borila proti okupatorju”, zdaj pa
  govori “da je PROTI – KAPITALU#,
  čeprav, kot ev igralka
  o
  RESNI EKONOMIJI NE MORE IMETI – nobenega resnega znanja.
  Pa
  NE DAJATI – NAŠIH DROGCENIH VOLILNIH GLASOV
  TISTI
  – 50 LET – AVSTRIJSJSKI SLOVENKI
  – A. MLINARJEVI – iz SAB, pravnica je, naj ima pisarno ali pa PEČE PIŠKOTE,
  ŠE
  MANJ PA – NIKAKOR NE DATI GLADU
  “PODREJENKI ZLOVEŠČEGA – TIMMERMANSA”
  SD – Tanji FAJON !
  BLIZU 50 LET, Z ZFRAVSTVENIMI TEŽAVAMI, BREZ LASTNE DRUŽINE – SASKA JE.
  Kako
  naj taka ženska
  ZASTOPA NAS – OK SLOVENCE !? Nikakor. Na noben način ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  LMŠ JOVEVI
  IN O
  NSI “FRIVOLNI” LJ. NOVAK – NIMA SMISLA IZGUBLJATI BESED. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  TE
  s

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 9 hours ago
  IZ
  MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”,
  O
  NAČINU RAZREŠITVE VERSKIH KONFLIKTOV,
  KI JE
  V ZGODOVINI EVROPE – POZITIVNO – DELOVAL.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih, ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.
  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.
  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju, na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd.. Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.
  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti. Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”: voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej “po vtisu – predšolsko malovednim” novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd. – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.
  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!
  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.
  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.
  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi
  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!
  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta – utemeljeni v “razumnem
  stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju! Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern
  Tirolski
  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH,
  O OSEBAH, KI JIH NAVAJAM
  -BEROČI
  NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV, KI SO SE
  REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ NAUČITI! MAR NE? Janez K. Kern

 • Janez Pavel Kanc

  Lepo zveni.
  Ampak zakaj je Zver glasoval za marakeško deklaracijo?

  • MižekFiga

   Zakaj lažeš??? FUJ lažnivec !!!

 • Janez Pavel Kanc

  Bolnikom, predvsem psihiatričnim, bi morali prepovedati politično udejstvovanje.

  • herman

   potem lahko zaradi osipa članstva razpustijo SDS.

 • MižekFiga

  Jekleni Janez in SDS sta prvi in skoraj edini svetli točki slovenske politike.
  Volite “9”.