fbpx

[Video]Janez Ujčič v Temi dneva: “Aleksandra Pivec je stopila na prste tistim, ki so s stranko Desus želeli služiti!”

Janez Ujčič (Vir: Posnetek zaslona: You Tube)

V Temi dneva je pri Luki Svetini gostoval nekdanji govorec stranke Desus, Janez Ujčič. Spregovorila sta o tem, zakaj je Aleksandra Pivec odstopila kot ministrica, kako bo to vplivalo na prihodnost stranke Desus in kakšna bo politična pot Aleksandre Pivec v prihodnosti.

Janez Ujčič, eden večjih zagovornikov Aleksandre Pivec znotraj stranke Desus, sicer pa nekdanji govorec te stranke, je gostoval pri Luki Svetini v Temi dneva. S svojim, gotovo informiranim mnenjem, je podkrepil mnenja tistih, ki so ves čas trdili, da obisk Krasa in Izole, kar je bil uradni razlog znotrajstrankarskega in medijskega pogroma zoper Aleksandro Pivec, ni bil glavni razlog delovanja nekaterih ljudi znotraj stranke proti njej.

Po Ujčičevem mnenju je glavni razlog delovanja proti njej bil ta, da je stopila na prste nekaterih, ki so stranko dojemali kot platformo za služenje denarja, sama pa je bila dovolj trdna, da si ni dovolila postati del nekih ustaljenih omrežij kot nekateri, ki to počnejo preko strank kakršna je Desus. Ker so bili njihovi materialni interesi z njeno prisotnostjo ogroženi, so storili vse, da so jo najprej spravili k odstopu kot predsednice stranke, nato še kot ministrice.

Na vprašanje o tem, ali bo Pivčeva ustanovila novo stranko ali morda sklenila sodelovanje z Marjanom Podobnikom, Ujčič ni znal odgovoriti, je pa povedal, da podpora na terenu kaže na to, da je v primeru, če bi to želela storiti, lahko optimistična. Glede prihodnosti stranke Desus brez Aleksandre Pivec je dejal, da je normalno, da vsaka stranka ob odstopu predsednice, še zlasti takšnem, doživi pretres in morda tudi razkol, vsekakor pa je napovedanih že kar nekaj odstopov in izstopov, tudi podpredsednikov strank.

Na vprašanje o tem, kaj bi za stranko pomenilo, če bi se na mesto predsednika vrnil Karl Erjavec je Ujčič odgovoril, da je bil Erjavec sicer vrsto let dober predsednik, vendar ne verjame, da bi to stranki koristilo v smislu, da bi ostala v vladi.

Aleš Ernecl