[Video] Janković se je dan pred oprostilno sodbo sestal s predsednikom vrhovnega sodišča!

Nov dokaz zlizanosti sodstva in politike: predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević in ljubljanski šerif Zoran Janković se prijateljsko rokujeta na tekmi.

Nov dokaz zlizanosti politike in sodstva: na nedavni nogometni tekmi med Slovenijo in Dansko so kamere ujele obtoženega župana Zorana Jankovića in predsednika vrhovnega sodišča Đorđevića med prijateljskim rokovanjem. Že naslednji dan je bil Janković oproščen v zadevi Stožice. V bližini je sedel tudi županov sin Jure Janković. Spomnimo, da sta se župan in predsednik sodišča pred leti skupaj sestala na vrhu slovenskega in ruskega sodstva. 

Da resnično držijo besede Aleša Primca, da v primeru drekovoda niti na pravosodje ni mogoče računati, dodatno potrjuje posnetek prenosa nedavne nogometne tekme med Slovenijo in Dansko. Posnetek je objavila novinarka Demokracije Petra Janša. Predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je na tribuni pričakal ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Sledilo je rokovanje in prešerni nasmeški. Tekma je bila 19. junija, že naslednji dan pa je bil Janković oproščen v zadevi Stožice.

Malo je manjkalo, da si nista padla v objem, kot je to nedavno storila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan na partizanski “procesiji” maja na Orlah. Ob svojem očetu je bil tudi večno nasmejani mlajši sin Jure Janković. Nekdo je na Twitterju zapisal: “Če prijateljuješ z Milanom Kučanom, ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan, s predsednikom vrhovnega sodišča Miodragom Đorđevićem in si hkrati še proti Janezu Janši potem ne boš nikoli obsojen!” 

Janković zaupa slovenskemu sodstvu in je nasprotnik politike Janeza Janše
Spomnimo, da sta se Janković in Đorđević pred leti udeležila vrha slovenskega in ruskega sodstva. (Več tukaj). Janković je sicer blestel že ob podelitvi Putinovega odlikovanja, ki ga še vedno ponosno hrani. Za konec spomnimo še na ponarodele Jankovićeve besede, da “on nikdar ne bo odšel v zapor, ker je bil vedno nasprotnik politike Janeza Janše“. Janković prav tako redno poudarja, da zaupa slovenskemu sodstvu, medtem ko mu večina običajnih državljanov ne. Prav tako smo na Nova24TV že pred sprejemom funkcije predsednika vrhovnega sodišča opozarjali, da Đorđević nima ustrezne integritete, da bi zagotavljal videz neodvisnosti najvišjega sodišča v državi. Opozarjali smo tudi, da je pripadnik leve politične elite, ki sodstvo ohranja kot podaljšano roko in ne kot samostojno vejo oblasti, ki po potrebi nadzoruje politiko.

Vprašanja o srečanju predsednika vrhovnega sodišča Miodraga Đorđevića z Zoranom Jankovićem smo zahtevali tudi od vrhovnega sodišča, sodnega sveta in KPK. Na pojasnila še čakamo.

Vrhovno sodišče: “Predsednik vrhovnega sodišča se je na tekmi naključno srečal z veliko ljudmi. V vseh primerih je sledil pravilom bontona in se je z osebami, s katerimi se formalno pozna, tudi rokoval. Enako  velja tudi za osebo, o kateri sprašujete. Takšna gesta nima nobene povezave z odločanjem sodnikov na katerikoli stopnji rednega sodstva, saj so sodniki pri odločanju samostojni in neodvisni ter sledijo le Ustavi in veljavni zakonodaji. Glede na pojasnjeno podlage za odstop ni.”

Domen Mezeg