[Video] Janša ekskluzivno za Nova24TV o ukradenih nepremičninah Židanovih Socialnih demokratov: Ker nekdanje premoženje Zveze komunistov ni bilo enakopravno porazdeljeno, so bile vse volitve od leta 1990 dalje nepoštene

Foto: Janez Janša

Socialni demokrati so se vzpostavili kot pravni nasledniki Zveze komunistov Slovenije – Stranka demokratične prenove. Na ta način so pridobili kar 12 nepremičnin, samo v lanskem letu so od najemnin na svoj račun dobili skoraj 80 tisoč evrov. Na razkritja se je odzval tudi predsednik največje opozicijske stranke, Janez Janša, ki je dejal, da je “Slovenija edina postkomunistična država, kjer premoženje nekdanje edine dovoljene stranke, komunistične stranke zveze komunistov in njenih satelitov ni bilo razdeljeno med novonastale politične sile, zaradi česar so bile praktično vse volitve od leta 1990 naprej nepoštene, ker stranke niso imele enakih ali vsaj približno enakih materialnih možnosti za nastop na volitvah.” Hkrati je dodal, da si je stranka SDS že od vsega začetka prizadevala za popravo krivic, vendar so sile kontinuitete in njeni sateliti vsa prizadevanja blokirali. 

Prvak stranke SDS Janez Janša je ob potrditvi tudi preostalih osrednjih medijev, da so Socialni demokrati prišli do svojih nepremičnin nezakonito, za Nova24TV izjavil, da je nepravično porazdeljeno nekdanje družbeno premoženje vplivalo na vse volitve po letu 1990, kar je bilo še posebej očitno na prvih volitvah, ko so zveza komunistov, njihova satelitska stranka Zveza socialistične mladine Slovenije (ZSMS) in drugi sateliti skupaj podedovali in si prilastili premoženje iz nekdanjega enopartijskega režima. Na volitvah so tako nastopili z izjemno materialno prednostjo, ki je novonastale stranke in organizacije niso imele.

Tudi pozneje ni bilo dosti bolje, ker so novonastale stranke morale velik del sredstev namenjati najemninam ali nakupu poslovnih prostorov, medtem ko je stranka SD v zadnjih 30 letih dobivala še dodatna sredstva od najemnin. “Vse demokratične stranke pa so bile v dvojnem minusu glede na izhodiščni položaj za pošteno volilno tekmo,” je izjavil Janša.

Sile kontinuitete so vselej blokirale popravo krivic
Stranka SDS je že od vsega začetka opozarjala na ta problem in vlagala ustrezne zakone, ki pa zaradi moči nekdanjih komunistov nikoli niso bili sprejeti. Prvi zakon je namreč vložila že Demosova vlada, zakon pa je bil sprejet v družbenopolitičnem zboru in zboru občin, ni pa bil sprejet v zboru tako imenovanega zbora združenega dela, kjer je imela partija s svojimi sateliti večino. S tem so blokirali sprejem zakona v prvem sklicu, v naslednjem sklicu pa je stranka sama vložila zakon in to kasneje še enkrat ponovila.

Vila Moskovič, v kateri ima danes svoje prostore stranka Socialnih demokratov. (Foto: Nova24TV).

Janša je opozoril, da so si po enakem ključu delili nekdanje skupno premoženje tudi režimski sindikati in zveza borcev, zaradi česar novonastali sindikati in veteranske organizacije niso imele enakih izhodiščnih možnosti, vse novonastale organizacije so tako morale začeti znova. Kot enega večjih krivcev, da se krivic ni popravilo, je Janša omenil tudi stranko DeSUS, ki ni samo zagovornica interesov partije, temveč tudi zveze borcev.

Dvomov ni več, Socialni demokrati imajo ukradeno premoženje!
Socialni demokrati so Moskovičevo vilo dobili z menjalno pogodbo za del stavbe parlamenta, natančneje gre za nekdanje poslopje centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije na Tomšičevi 5 v Ljubljani. Ta stavba je bila sprva v lasti Komunistične partije Slovenije, Stranka demokratične prenove pa se je pozneje oklicala za njeno naslednico. Za Socialne demokrate je bilo torej ključnega pomena, da so se vzpostavili kot pravna naslednica Zveze Komunistov Slovenije. A ustavni pravniki so zelo jasni glede premoženja nekdanje Zveze komunistov Slovenije. Sklep iz maja leta 1992 jasno pravi, da je bila Zveza komunistov v skladu z ustavo iz leta 1974 družbenopolitična organizacija, ki je razpolagala s sredstvi, ki so družbena sredstva. Po sprejemu zakona o političnem združevanju leta 1989 je prišlo v Sloveniji do ustanavljanja političnih organizacij. Z vpisom v register političnih strank po zakonu o političnem združevanju je takratna ZK oziroma ZK – SDP postala politična organizacija. Vendar s tem vpisom družbena sredstva, s katerimi je upravljala kot družbenopolitična organizacija, niso postala njena lastnina. Zakon je bil torej jasen že leta 1992.

C. Š.

 • Luka Marchessi

  “zaradi česar so bile praktično vse volitve od leta 1990 naprej nepoštene…”

  Razen tistih leta 2004, a ne Janša? Daj odjebi, resno.
  SKRAJNO RESNO.

  • zokispoki

   Zbloda rdeca, kolk ti UDBA placa za te tvoje
   nebuloze??? Upam, da ti dajo vsaj za
   pasulj s svinjskimi repki !

   • ĐĐ Style

    Ti še vedno živiš v letu 1977

   • Miro

    udbe že zdavnaj ni več, če pa je še kaj ostalo se pa v SDS skriva

    • WISKY 1000

     TOTI MIRKO IMA PA FUUUL OPRANE MOŽGANČKE,JE PONOSEN,KER MU JE MIRKO IME.

     • Miro

      ja partizansko ime

  • WISKY 1000

   lukec,ti boš plesal kak bo JANEZ ŠPILAL,H,HI……

 • Miro

  a tudi tiste, ki jih je dobila SDS ?

  • Luka Marchessi

   Ne. Tiste so bile edine pravične in zveličane.
   To je tisti “praktično vse”…

   Upam, da SDS popuši in se umakne s političnega odra za vedno.

   • Poštenje velja

    Tako je in da zavlada mesec in komunisti in živite kot v severni koreji.
    To si zaslužite zalega rdečuhasta.

 • FireSnake

  kako pripraviš rdeče pse da lajajo? objaviš sliko Janeza…

 • ĐĐ Style

  Včasih imam občutek, da je ta portal trobilo nekega vrtca. Mi smo pridni, vi razgrajate.

  • WISKY 1000

   đđ,ajde kuči

   • FORT WORTH

    Pjevajući…
    Hehehe
    Pa un cucek Lukatou tudi.

    • ĐĐ Style

     Kaj sta sedaj par vidva

     • FORT WORTH

      Ja, zaka pa ne ???

     • ĐĐ Style

      Še ena tema za Donkota

     • FORT WORTH

      Rad beres ne ?!

 • Domus Lubus

  Predlagam, da SDS toži Republiko Slovenijo za škodo, ki ji je bila povzročena zaradi nepoštenih volitev.

 • Antišiptar

  Kaj če bi državljani sedaj, ko ni več strahu in represije tožili te potomce, pravne ali dedne za vse gorje, ki so nam ga povzročili? Nisem pravnik, mogoče je kdo tukaj, ki bi znal glede tega kaj povedati? Meni so celo generacijo dobesedno zbrisali, vse so nam pokradli. Sicer smo si večino preko demokratičnih sodišč izborili nazaj,ampak to meni ni dovolj….jaz bi klal to rdečo sodrgo, tisti, ki so nas šikanirali so VSI ŽE POCRKALI, itak so bili večinoma pijanci,njihove žene pa večinoma tudi in bile so radodajke, naj tolčem njihove defektne potomce, ki so danes večinoma tudi pocrkali, ali pa so zaključili po raznih umobolnicah ..

  • Domus Lubus

   Vkolikor so glavni krivci že pocrkali, koljite njihove otroke. Za to ne potrebujete pravne izobrazbe

   • WISKY 1000

    Janez,miljon je premalo za tri miljone iztoži rdečkarje

   • sodnikisozločinci

    Lahko pa pridobijo pravno izobrazbo po klanju. Tako kot je Mitja Ribičič po klanju pri Brezarjevem breznu v Podutiku postal vrhovni državni tožilec. Bodočega ustavnega sodnika v Sloveniji spoznaš tako, da mu ponudiš kot dojenčku na izbiro ustavo RS in nož, on pa izbere nož.

  • Luka Marchessi

   @anti_iptar:disqus

   “jaz bi klal to rdečo sodrgo…”

   Glej da te ne bom jaz dal zaklati, pizda domobranska izdajalska.

  • lili pili

   Pricni pa da vidimo ksko bo to potekalo….

   • Antišiptar

    Mah v bistvu ne rabim. So že tako vsi bili v Begunjah, pijanci, luzerji, low life sodrga.mislim, dajih je že bog dovolj štrafal….samo pocrkat morajo in to je vse…40 letniki, defektni pijanci in usi proletarski luzerji…

    • lili pili

     Kaj pa akcija proti siptarjem…

  • Nora24wc

   S tem ko si antišiptar si dejansko tudi proti janezu ? A se zavedaš tega ? Janez nima samo korenin od tam ampak tudi doktorat !!!

 • svatne

  Vse volitve po sprejetju zakona o volitvah v državni zbor leta 1992 so ne le nepoštene, popolnoma neveljavne so, saj nihče od kandidatov ni bil izvoljen. Prebrati je treba sedmi člen Zakona o volitvah v državni zbor.

 • Vera

  Kakor so SD-jevi pridobili, tako bi morali izgubiti vse premoženje ali pa plačati celoten znesek vrednosti objektov , z obrestmi vred . Res ni pošteno, da so samo oni lastniki premoženja po nekdanji ZKS .

 • Antišiptar

  Ko sem bil star 10 let, sem se družil z nekim Lebarjem, pa je to foter zvedu, in se začel nekaj razburjat.seveda nisem vedel zakaj, šele kasneje, ko je njegov stari foter crknu tako, da je dal glavo v pečico, sem izvedel, da je bil primitivec smrdljivi glavni udbaš, ki je uničil mojo familijo. Danes vem, zakaj mi foter ni povedal, kdo je bil stari ata od mojega kolega, danes redni gost begunj….

  • Luka Marchessi

   @anti_iptar:disqus očitno vas nismo še vseh v fojbe zmetali.

   • antimur

    Ti driska kučanistična boš koga metal v fojbe, saj si nisi sposoben obrisati svoje usrane riti. Če ti pa kdo pove kar ti pripada, je za tebe to sovražni govor in bi ga kar ovadil, pizda komunajzerska, tvoje gobcanje pa ni samo sovražni govor, ampak grožnja s smrtjo.

    • Luka Marchessi

     @anti_iptar:disqus

     “jaz bi klal to rdečo sodrgo…”

     A ne, govno izdajalsko?
     Jebem ti starega fotra sifilitičnega domobranskega v usta, gnoj usran.

     • sprehajalec

      marđesiću, lepo da slovenski narod vidi, kaj je levičarska kultura. besednjak Ivana Mačka matije, dodelan z modernejšimi sposojenkami iz juga….

     • Luka Marchessi

      “jaz bi klal to rdečo sodrgo…”

      @sprehajalec:disqus To je citat vašega @anti_iptar:disqus. On bi še klal. Ja?
      Zdrkal si ga je Matija Maček v tvoja suha domobranska usta.

     • sprehajalec

      Slovenci zapomnite si. če boste volili Levico, se bodo takšni, kot tale marđesić pasli na vaš denar.

      So prostaški, ne znajo se obnašati. Pa radi zapravljajo, kljub temu da nič ne zaslužijo……

     • Luka Marchessi

      @sprehajalec:disqus kam ti lajaš, govno usrano debilno izdajalsko domobransko?!
      Usri se svoji belogardistični mami v usta. Počakaj da dobi drisko in žri njen usran drek, pizdek zagnojen.

     • sprehajalec

      Hvala za kulturni odgovor.

 • lili pili

  A tudi volitve 2004 2008, ko je zmagala sds, te verjetno pa ne…

  • Luka Marchessi

   Ne. Tiste so bile edine pravične in zveličane.
   To je tisti “praktično vse”…

   • Vojteh Dovč

    bravo merketi

 • Primoz Papez

  Jajo se pripravlja na poraz na volitvah in išče krivce….

 • FORT WORTH

  Debil te je naredo, res…
  Hehehe

 • ljubinica

  Me zanima, kateri “pravniki” so leta 93 zakone “tolmacili” tako, da so stranki SD omogocili lastnistvo Moskoviceve vile. Zato Zidan danes izjavlja, da je bilo vse “legalno”.
  Na dan z imeni!

  • Vojteh Dovč

   res me zanima .na dan z imeni –Jansha

 • Antišiptar

  Samo kot informacija-po vojni so komunisti “nacionalizirali” cca.314000 ha nepremičnin.in še nekaj zelo VAŽNEGA-da so lahko vzeli, SO MORALI ČLOVEKA NEČESA OBTOŽIT. Niso kar na suho kradli….no, lastniki večinoma pobiti, izgnani…..ljudje, če bi vi razumeli, kakšna drhal opičja so tardeči, bi šli sedaj takoj jih pobit, poklat.

 • Nora24wc

  Mama (v albanščini): Janshi moj, zakaj jokaš ?
  Janshi: Levičarji kradejo več kot jaz !
  Mama: Ja potrudi se malo in kradi še več !
  Janshi: Saj bi, pa mi ne pustijo zraven drugega tira pa čeprav se villi tako trudi.
  Mama: Nič hudega sinko, važno je le, da se res trudiš pokrasti in zafukati Slovence. Živela Albanija !!

  • Poštenje velja

   Tako je tvoji komunjazeri te peljejo tja .Čivša nona bitalec komunajzerski.

  • borko

   šiptarja maš ti v hlačah

   • Nora24wc

    Mam ! ti pa malega mlahavega Slovenčka, hi hi hi

 • sprehajalec

  #Ker nekdanje premoženje Zveze komunistov ni bilo enakopravno porazdeljeno, so bile vse volitve od leta 1990 dalje nepoštene#

  Tako je. Štartne osnove so bile povsem neenakopravne. Samoumevno je bilo, da ZKS in njena naslednica SD štartata z nakopičenim družbenim premoženjem. Največkrat nekoč ukradenim. Enako režimski sindikati, ki so si prisvojili nepremičnine in premoženje, Predsednik Sindikatov vladajoče nomenklature je pa eden najbogatejših Slovencev.

 • VERRZIFIKATOR

  Jurij Orvelšek, letnik 1984

  NA ŽIVALSKI FARMI SPET JE ŠTALA

  Orwell spisal je nadaljevanje,
  na Živalski farmi spet je štala,
  se družina pujsov je lagala,
  da je lastno njeno stanovanje.

  Je ukradeno bilo lastniku,
  ki so s farme prasci ga pregnali,
  bil je Žid in židanemu dali
  hišo célo so kot boljševiku.

  Pa se spomnil pisec je romana,
  da so pujsi dolgo na oblasti
  in da njihovo ni, kar je v lasti,
  je krivica čudežno spoznana.

  Pop kultura je začela scela
  popularnost pujsov zdaj mendrati,
  o morali popovsko čenčati,
  v prascev je korito prav zadela.

  Je dovolj bilo prašičereje,
  sklenil avtor je Živalske farme,
  naveličani so bralci sarme,
  veter nov na farmi tokrat veje.

  A na farmi niso vsi zabiti,
  dobro vidi zgodbe se ozadje,
  glavni so sklenili tokrat gadje,
  konja šarca k jaslim pripustiti.

  Da pa pujse bi lahko zamenjal,
  treba te je scela očrniti,
  kar resnično ni težko storiti,
  da se konj bo zdaj h koritu vzpenjal.

  Pa potem se malce še počaka,
  novo spiše se nadaljevanje,
  konjereje skritizira stanje,
  konja naredijo za bedaka.

  Kdaj bo konec te živalske štale,
  bralec zagotovo se sprašuje,
  lahek je odgovor, tu je:
  ko prežene se glodavce male.

 • sprehajalec

  V socializmu je kraja normalno stanje. Če nisi kradel, si bil bedak, je včeraj izjavil nek levičar na portalu. zato postane kraja samoumevna, kar izpričujejo Levičarji spodaj. Krasti postane v žargonu “Znajti se”. Država pa združba kleptomančkov, majhnih pa velikih.

  Zato so levičarji upravičeno razvili tezo “Vsi so isti, vsi kradejo”. Ker pač izhajajo iz sebe in poznajo samo takšno stanje.

  • Prdo

   Janez ni kradu zihr retardiran ane

   • janez cepec

    u komunizmu verjetn ne, se je po dobr omastio pr prodaj orožja. sej to ni nč tacga, sam dnarja ni u proračunu, to pa je jeba. poj pa terja od države skor meljon ojru, pa kurk je s švercam dubi, bi mogu zdej vračat

   • sprehajalec

    Pravim, da levičar sploh ne razume, da nekdo ni kradel. Saj gre vendar za čisto normalno obnašanje. A Prdonja?

 • Mitja Osterman

  Bi predlagal Ivanu naj raje malo pove o orožju bivše jna ki so ga prodajali ne pa da sedaj govori nekemu Židanu od premoženja komunistov in kraje ker ga takrat v politiki sploh ni bilo kdo so pa takrat vladali in kam so pripeljali Slovenijo to pa itak vsi vemo vidimo in občutimo

 • žogica

  Pošteni Janez spet otkriva toplo vodo….. pa to moraš biti res bebo, da se greš take oslarije o volitvaj.

 • učko

  JaJo bi rad dobil volitve na tak butast način, da lastno gobčno pljuva po nasprotnikih. Udbovci so vsaj tako pametni, da pri njih tisti, ki kandidira na volitvah, špila gospoda. Za pljuvanje po nasprotniku imajo oni druge ljudi, ki ne kandidirajo nikjer in so vešči pljuvanja. JaJo je pa tolk butast, da takih enostavnih stvari ne razume !!!!

 • Prdo

  Kje ste grdobe desne dons so spet enga vašga zaprl biu paznik va aušvicu gremo svečkat a ne

  • žogica

   Nimajo več denarja za svečke, jih je Janez čisto ogulil…

   • Prdo

    Ma ni jih on oni to dobrovoljno edino bi lohk odgovarjau ker nateguje zaostale mentalno nesposobne

   • Prdo

    Aaj drugač nism tak se izražam po njihovih merilih drgač ne razumejo ovcejebci

    • žogica

     Saj, spustit se moraš na njihov nivo, sicer ne kapirajo….

     • Prdo

      Sm morš pazit lahko te zavede kot mene sam žvepleni me je vun vleko

  • herman

   Vztrajniki, kaj še čakate? Takoj cirkus zganjat pred sodišče v Stuttgartu!

   • Prdo

    Svečkarji !!!!

   • janez cepec

    ne grejo, un model, ke ne zna Zdravice deklamirat je zbolu, druzga tok fuknenga pa usen nimajo na lagarju, de bi ga zamenu. neki se je Branko ponuju, pa ni uspeu. sej ne, de ni dost fuknen, ma druge probleme

 • herman

  Po Janševih ugotovitvah so bile torej nepoštene tudi volitve leta 2004, na katerih je zmagala SDS.

  • janez cepec

   ah ne, to pa ne, kadar pa naš osamosvojitel zmaga, je use pošten, tud če sodiše da njemu prou, poj so oh in sploh sodniki, če pa popuši, poj so pa gamad komunajzarska, kot je on sam

   • Prdo

    Sodišče prizbamo le če nas oprosti pe pri zastaranju mamo pomisleke

    • janez cepec

     ja za zastaranje ga je pa pošta zjebala, ke mu ni u naberalnik dostavla pozivov za sodiše. Ivan nč kriv

     • Prdo

      Pa še premajhn povrh nevem kak ta udbomafija misli uvest red s premajhnimi kaslci

 • janez cepec

  spet klobasa in Kalimerovsko joka, tale samozvani disident in rešitel slovenskega naroda. če je fouš svojim bivšim tovarišem komunajzarjem za podedovno premoženje, pa če res misle, de je ukradeno, nej jih naznan miličarjem, ne pa, de si na ta način nabira politične pike. no ja, sej jih ne, sej so ga uglavnem usi spregledal, razen kretenov tipa Branko in Mali pizdek, pa še kešne par njih

 • Prdo

  Kje ste jehoci a spet pr maš

 • Olga_10

  Komunisti so tatovi, lažnivci in teroristi!

  • Prdo

   Dobr večer olga

  • Prdo

   Nevem kaj je tist 10 na konc

 • Olga_10

  Spet logoreja Nickov Udbaša, ki mora varovati “tekovine revolucije”…

  • Valter BraniSlav

   A bos ti Olga preklopila na 2018?

   • učko

    Njen šteuc še nima te številke.

    • Prdo

     Sm do 2000 pol gre pa v kurac

    • Valter BraniSlav

     Olga me spominja na Japonske vojake ki so sese v 90. Letih skrivali po gozdovih Japonske ne vedoc da je cesar ze leta 45. podpisal kapitulacijo.

  • Prdo

   Jaz mam tebe rad jbg

 • Olga_10

  Predlagam, da se vsi novi prihodki SD (komunistov) razdelijo med ostale stranke! Tudi nepremičnine!

  • Prdo

   Ne pa med strančice kot je ssdss

   • xtc

    Z 30 000 člani,ki jih nima nobrena druga.

    • Prdo

     Tak mau zihr ne hahaah to je 2 ajmarja pasulja zato pa tak poceni pride lez

  • Valter BraniSlav

   Olgistka, no

  • ĐĐ Style

   Se bodo pa volilci SDS-a porazdelili med levico

  • BlankName

   No na tak način, kot to predlagaš ti, so si prisvajali in razdeljevali vodilni v drugih časih v drugih državah.

 • Valter BraniSlav

  JJ zopet igra kalimera…
  Not good

 • if

  JJ poudarja dejstva!
  SD, naslednica KP, dedinja uničujočega komunističnega know-howa!

  • Prdo

   A daj kok si pa str 16 morda deset ne 3 buci buc

 • Prdo

  Je čelavi kripl reku da nebo več drog pr njegovi mladini sm še kokoka

  • xtc

   Ja Drnovšek je res kripl a ne delaj se norca iz njega.

 • xtc

  Pa ja vsi vemo od WW 2 in še preje ven ,da komunisti in socialisti so lopovi ,tatovi,prevaranti in zločinci.

  • Prdo

   In pobijemo vse izdajalce

   • komar marko

    jap TIGROVCI so bili prvi ožigosani!!

  • Prdo

   Teroriste naciste

  • Prdo

   In razne bane

  • Prdo

   Imamo pa tudi kemične svinčnike tako kot sirija

  • Miro

   kaj boš ti vedel če te še za čas slovenske osamosvojitvene vojne ni bilo nikjer…..

 • Tweety Bird

  HALOZE EXPRESS

  Marjan Šarec: “Ne sprašujte nas, ali Kučan ali Janša. To je za nas preteklost.”

  Foglof Tunek: “Ne sprašujte me, ali Kučan ali Janša. Valjda Kučan, Janša spada na smetišče zgodovine.”

  Odgovorni urednik: Foglof Tunek

 • if

  Nosilci komunsitčnega know-howa imajo v lobanji trajno poškodovani hard-ware in soft-ware, zato so neuporabni del proizvodnega procesa vsake družbe.

  Proizvodni proce definiran skozi navezo “konstruiraj-materializiraj-prodaj” je komunsitičnemu kniow-howu nedosegljivo stanje, je filozofaski antipod socilaistični paradigmi, ki je čipirana v podpornike socilaizma.
  Če ne bi bilo tako, bi na svetu cvetele komunistično organizirane družbe.

  Na načelu “konstruiraj-materializiraj-prodaj” sloni socialna varnost državljanov in varnost države. Sidranje na tem načelu državo vpenja v varnostni lok mednarodnega sodelovajna na vseh nivojih.

  Socialistični sisitemi vodijo v osamo in posledične incestna politična in gospodarska stanja, ki taqko sebi in državlčjanom ustvarjajo životarjenje znotraj lupine odklopljene od valenc s svobodnim svetom.

 • ĐĐ Style

  Obveščam vse desne komentatorje, da je danes 16.04.2018 in ne 1945

  • if

   Pravkar ste se zavedli, da sidrate v času 1945!

   • ĐĐ Style

    Takrat so naši slavili, pravijo da je bila velika fešta

    • if

     Da, kri svobodnih ljudi je tekla v potokih, vaši banditi to imejujejo praznik, “fešta” po italijansko.

     • ĐĐ Style

      Sedi 1 iz zgodovine, svobodni ljudje so slavili ,butec

     • if

      Vaši svobodni ljudje so 6. aprila 1941 in 27. aprila 1941 bili del nacifašistične sprege, ki je obračunalas KJU.

     • ĐĐ Style

      Še enkrat te obveščam, da je danes 16.04.2018

     • if

      Vi poudarjenega dejstva še niste absolvirali, ker imate trajno poškodvani soft-ware.

     • ĐĐ Style

      Čez 4 dni ima vaš furer rojstni dan in mu še enkrat lahko zaprisežete na Bežigrajskem štadionu. https://youtu.be/V14a2rp5fAM

     • if

      13. maja 1941, 35 dni po napadu Titovih in Stalinovih zaveznikov nacistov na KJU, je Tito poročal Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

     • ĐĐ Style

      Kolaboracija z okupatorjem je sramotno dejanje. Sedaj pa poišči v slovarju besedo *okupator*.

      Preden napišeš, da so nacisti bili socialisti mi odgovori kaj so to ekstremni desničarji in zakaj je Hitler obtožil komuniste za požig reichstaga. Pa če je bil Janez Ivan socialist.

     • if

      Stalin, kolaborant Hitlerja, šef kominterne in Tita.

     • ĐĐ Style

      Očitno ne poznaš zgodovine dovolj, preberi kako Ameriško, Angleško, lahko tudi Nemško knjigo in povsod bo pisalo isto. Sedaj mi pa komentiraj naslednje zgodovinsko dejstvo.

      Ljubljanski domobranci so prisegli na ljubljanskem stadionu, prvič na Hitlerjev
      rojstni dan, 20. aprila 1944 ter drugič na obletnico nacističnega
      prevzema oblasti v Nemčiji, 30. januarja 1945. Na prvi prisegi so se
      zbrali člani domobranskih enot iz Ljubljane ter nekaterih drugih enot iz
      Ljubljanske pokrajine ter tudi člani policijskega korpusa Slovenskega domobranstva. Pred prisego je imel škof Rožman
      tiho mašo za domobrance, potem pa kljub ponujenemu prostoru na tribuni
      ni ostal in je takoj, ko je pospravil svojo opremo, sredi prisege odšel z
      avtom. Na prisegi sta imela govor predsednik pokrajinske uprave Leon
      Rupnik ter SS-Obengrupppenführer Rösener, prisotni pa so bili tudi
      nekateri gostje, med njimi častni konzul Neodvisne države Hrvaške, častniki Slovenskega domobranstva, rektor univerze, Milko Kos, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Izobešena je bila nemška zastava s kljukastim križem, zastava SS, prvič pa tudi slovenska zastava s kranjskim grbom, ki je bila pod italijansko oblastjo prepovedana. Zaigrali so najprej nemško himno, potem pa še Naprej zastava slave.Po prireditvi je Rösener podelil domobrancem priznanja ter ranjeniške značke.

  • Anton

   metode so sicer več ali manj drugačne, bolj sofisticirane, vendar še vedno uprte k istemu cilju, k diskreditaciji,in po potrebi tudi k likvidaciji.

   sarkazem press

   • ĐĐ Style

    Sedaj smo v 2018

    • Anton

     res je, pa vendarle dejstva ne spremeni

     sarkazem press

     • ĐĐ Style

      A tudi to da je JJ vodja avnojskega pohoda

 • freedomfighter

  A potem se ima tudi sds za naslednisko stranko komunisticne partije…no zdaj mi je pa koncno vse jasno

  • ĐĐ Style

   Oni so bili extremno krilo KP

 • BlankName

  Janša zdaj ga pa res biksaš. Hočeš torej reči, da niti leta 2004, ko ste zmagali na volitvah, niste pošteno zmagali?
  Drugič, glede na to, da je stranka SD oz. ZLSD oz. karkoli že hočejo biti, samo dvakrat dobila več glasov kot SDS (1992 in 2008), so jim te nepremičnine bolj malo pomagale. Je pa res, da morajo tako pridobljene nepremičnine na tak ali drugačen način plačati.

 • RATATA

  Trikrat sem šel pogledat datum tega prispevka matr, ni ne 2008. in ne 1998., kaj šele da bi bil 1992.

 • if

  Socialtični know-how slovenskega levičarja je neporduktiven del slovenske družbe, zato je severno od Karavnak obravnavan kot impotenten del družbe. Tam ga ni, nima pogojev za preživetje!
  Avstrija napreduje, ker komunističnega know-howa nima!

  • ĐĐ Style

   Tvoje filozovsko mnenje poiskusi prodajat v skandinavskih socilanih državah

   • if

    Skandiinavske države s socializmom nimajo skupnega imenovalca!
    Sociala sidrana na načelu “konstruiraj-materializiraj-prodaj” je sociala izvirajoča iz svobode. inovativnosti in odgovornosti.

    • ĐĐ Style

     A tako kot Social Demokrati

     • if

      SS je kolaborant NKVD!

     • ĐĐ Style

      Očitno morajo svetovni zgodovinarji prikrojit zgodovino po SDS-ovem scenariju. Vaše tolmačenje zgodovine postaja patetično in sarkastično.

     • if

      Zgodovina komunističnih avtorjev ne izvaja dejstev, ki rušijo doktrino socilaizmov.
      To je naklepni napad na mentalno zdravje družbe, zato je tako tretirana družba kronično bolna!

     • ĐĐ Style

      Ko bo nekdo neodvisen začel postavljati družbeno diagnozo bo nekaj veljalo. Dokler si ti javno na desnem bregu so tvoje besede nične in nastrojene k tvojim ciljem.

 • if

  Komunstičn, socilatični know-how, je bolezensko stanje osebnosti ne glede na funkcijo, ki jo ta zaseda!
  Ko pridejo na oblast ljudje tega tipa, je bolna vsa družba!

 • ĐĐ Style

  Nekaterim še ni jasno, da smo v 2018 letu, poraz jih še vedno boli. Ker vejo da za prihodnost nimajo cliljev, vlečejo stare teme za glodat.

  • kaj bolj pametnega pa nimaš za povedat ?

   • ĐĐ Style

    No, pa ti povej kaj pametnega

    • Komentiraj RESNICO in ne prežvečene lewaške floskule !

     • ĐĐ Style

      Resnica je , da je JJ bil član KP

     • In…………. je zato kriminalc ?
      Preštej v tvojih vrstah bivše člane KP in nam to tule na portalu napiši
      POŠTENO ŠTEVILO njih !
      Bo šlo ?

     • ĐĐ Style

      Peter Jambrek, Tone Jerovšek, Dimitri Rupel, Gorenak, JJ

     • A, to so tvoji komunisti ? BRAVO !

     • ĐĐ Style

      Ne , tvoji

     • BlankName

      Černač, Zver

   • slosin

    …prvo mu je treba razložiti, kaj je to ‘pamet’…

    • ĐĐ Style

     To je nekaj, kar se ne da kupiti, zato brezveze hodite v Prijedor po denar

     • Ti pa zraven svetiš. Kdor drži žakelj in kdor vanj stavi, sta enako kriva.
      Si zadovoljen ?

     • ĐĐ Style

      Zakaj se jezite ,samo sporočil sem vam, da smo v letu 2018

 • Mihec

  Začetek naslova tega članka je pa zmagovalni: “Janša ekskluzivno za Nova24TV” :)

  • Tweety Bird

   Lahko bi rekli… sam v svojo skledo serje :)

   • Saj bi bilo res, če bi bil Janša haloški Tona, ampak NI.

   • Krtača 20

    Pa še tisto na pol fali.. .Mal po nogah mal po kahli mal v kahlo…. Mal mem kahle vse usran.

 • Tweety Bird

  Foglof Tunek, ekskluzivno za Nova24TV o ukradenem orožju, nepremičninah v Triglavskem narodnem parku, o Patriji: Janša se bo v zgodovino zapisal kot eden najpomembnejših akterjev slovenske politike, saj je iz enotne mlade države z velikim potencialom ustvaril popolnoma razdeljeno, zadolženo državo polno sovraštva. Amen !!!

 • Soave

  Boste kaj novega napisali, Nova ?? Brigajo mene SD in njihova kraja. Njihovi predhodniki so pokradli cele tovarne. . . . posestva !! Ljudi pa pospravili, da 50 let ni nihče nti čivknil ??
  Napišite raje kaj tehtnega o novi srbski stranki !!! Kaj pa je za en vrag ? Kako lahko ustanovijo svojo stranko ? Šli bodo na volitve in prišli v parlament !! Posledica ?
  Dobili bomo še nekaj manjšin ? Ste nori ?
  https://reporter.si/clanek/slovenija/z-zahtevo-po-priznanju-srbske-manjsine-gre-na-volitve-tudi-socialna-stranka-srbov-slovenije-633569

  • Jovo Jamnica

   Janše nea moti srpska stranka, ker računa, da Srbi is tote stranke nebojo za Šarca, SD, Desus… No, tut za SDS nebojo, sam to že pret konstitucijo tote stranke, tam augusta 2017 niso bli. Pametn ovi Janša..

 • Domus Lubus

  No, pa se je izkazalo. Vse volitve do sedaj so bile
  nepoštene. Kar bi bilo sedaj treba storiti in bi bilo edino pošteno do Janeza
  Janše, stranke SDS in slovenskega ljudstva, da bi se v naslednjih treh mandatih
  (12 let), SDSu zagotovilo v parlamentu stalnih 46 poslanskih mest, za ostalih
  44 pa se vse stranke potegujejo na volitvah, kot običajno.

  • BlankName

   Zakaj pa samo 3 mandate? Do zdaj jih je bilo 8. Če odštejemo, da so enkrat že vodili polni mandat, enkrat samo eno leto, je to enako 10 mandatov. Torej še 40 let.

   • Domus Lubus

    S tem bi morda Janšo preveč obremenili in ko bi se tako razdajal v korist slovenskega ljudstva, ne bi uspel dokončati knjižnega opusa o noriškem kraljestvu. Kar bi osiromašilo slovensko in svetovno književnost in nedokončani opus bi postavil pod vprašaj prvo slovensko nobelovo nagrado za književnost.

    • BlankName

     Po mojem pa ne. Njegova prisotnost na sejah mu dovoljuje čas za pisanje.

 • Sredina

  Janša se lahko na glavo postav pa ne bo več vladal, tako pač je, vsega je enkrat dovolj, tudi Janše slovenskim volivcem

  • Ti ne boš NIKOLI pa četudi hodiš po nogah, ali pa po glavi.

   AVE JANŠA !!!

   • Sredina

    Si tut ne želim, v SLO ne

    • Tudi lisica je rekla, da je grozdje kislo, ker ni mogla splezati na brajdo.

     • Sredina

      Grozdje lahko raste tudi pri tleh, tko da ji verjamem

  • BlankName

   Ne biti tako prepričan.

   • Sredina

    Dovolj je tistih iz drugega stavka, da se zgodi tisto iz prvega stavka

 • AVE JANŠA !!!

 • Miran Ambrož

  Vsem normalnim komentatorjem svetujem, da ignorirajo provokatorje ( če jih že nova24tv tolerira)!

  • žogica

   Se strinjam !

 • montyamp

  Potomci klavcev so se naselili v domove izgnanih , zazidanih in pobitih .
  Uničili so Slovenijo kot njihovi očetje in dedje SHS in YU .
  Ne da se iz bandita narediti poštenega in delovnega človeka , bo prej kamenje cvetelo , kot bo rojen prvi pošten socialistični federativno samozapravni komunist-fašist .

  • Sredina

   To govorimo o naslednikih domobrancev IN partizanov ane?

   • montyamp

    Ne , to so nasledniki tistih , ki so 1941 skupaj s Hitlerjem praznovali 1 maj , potem so pa vsi ki se niso strinjali z izdajo bili označeni za izdajalce in to od tistih , ki so čuvali železnice za Hitlerjja .
    KOMUNISTI SO ČUVALI ŽELEZNICE ZA HITLERJA .
    Kdo je sploh izdajalec ???

    • Sredina

     Tisti, ki so dvakrat prisegli zvestobo Hitlerju? Predniki današnje SDSS?

     • montyamp

      Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj.
      Le zakaj je Slovenija kup gnoja v EU ???

     • Sredina

      Ker je manjšina našega prebivalstva kolaborirala z okupatorjem, z nacisti?

     • montyamp

      Hahaha , v začetku ste bili v manjšini .
      Danes se nazorno kaže kaj pomeni banditska večina .

     • Sredina

      Smo bili? LOL
      Očitno ne poznaš zgodovine in se smešiš iz komentarja v komentar

     • montyamp

      Res je, zgodovine ki se ne ujema s prepovedanimi ČRNIMI BUKVAI , res ne poznam .
      O smešenju pa takole , počakaj @sprehajalca , se boš spet podelal .

     • Sredina

      A sam torej ne znaš, te morjo drugi reševat?

      In popolnoma jasno je, kdo je Hitlerju prisegel zvestobo, dvakrat…in to nismo bili “mi”

     • montyamp

      Mi tudi ne , delamo s Švicarji , ker ste zazidarski mladiči neužitni .

 • Krtača 20

  Lahko rečem da se je janšu do konca sfuzlal….

 • ĐĐ Style

  Janša pravi, da volitve niso poštene, ker on ne more zmagati, šolski primer narcisoidnosti

  • BlankName

   Ne ne ne. Tega ne pravi. Pravi, da ko je zmagal, je nepošteno zmagal.

   • Krtača 20

    Se pravi sam med leti 04-08 nebi smel bit na oblasti?

   • ĐĐ Style

    Ne bi me čudilo če bi to demantirali, postali so brez sramu

  • Sredina

   Vedno so drugi krivi, js bi se v špegu pogledu na njegovem mestu

   Če bi se poleg teh v SDSS še tisti v SD, bi dobili odgovor tudi zakaj zmagujejo novi obrazi…

 • Sredina

  Na sedežu CK-ja na Trstenjakovi bo pa veselo 3. junija a?

  • žogica

   Plesali bojo kolo, kot pred štirimi leti….

 • žogica

  Od sedaj naprej bo Janez vsaki dan ekskluzivno na Novi podajal svoja videnja in svoje sanje, ki jih sanja že 30 let. Pripravite robčke, ker to bo romantično tragična seksipilna komedija !

  • ĐĐ Style

   Mene je tudi beseda “ekskluzivno” malce nasmešila, gazda jim je dal intervju

 • Sredina

  Ampak kak mesec po volitvah, ko bo Janša kljub morebitni zmagi na volitvah ostal brez vlade, mu bo pa totalno odfukal hahaha

  Tole kar trenutno zganja je še znosno, humorno, vsaj zabava nas

  • Krtača 20

   . . Istih misli….. Ode pleša.. .

 • Krtača 20

  Jest upam da so v Begnah dobr organiziral sobce za paciente iz vrst sđs, ker po volitvah bojo mel vrsto. Še to nej naštudirajo, v kateri kapelci bo janša predaval in komu – smrekam, bukvam, klopcam…

  • ĐĐ Style

   Baje bodo kr stadion stožice preurdili

 • Sredina

  Ampak ne morm si predstavljat kak intervju bo dal janša v primeru zmage na volitvah, mogoče bo ravno pred njim zbolel

  • RATATA

   pred osemintridesetimi minutami si pa tole pisu
   “Janša se lahko na glavo postav pa ne bo več vladal, tako pač je, vsega je enkrat dovolj, tudi Janše slovenskim volivcem”
   a bo vladal al ne bo vladal?
   Če ne veš bod rajš tih.

 • montyamp

  Hahaha , panika u murglama , provokatorji rinejo kot deževniki pred dežjem .
  To so znaki propadanja socialističke federativne republike bratstva i banditstva .

  • Sredina

   LOL, panika zarad česa? Ne spomnem se kdaj je mela levico lažjo pot do vlade, mogoče pred štirimi leti haha

   • montyamp

    Levica ???
    Od kdaj je pa banditizem , krivo sojenje , pasjejebstvo , ……….. , levica ???
    Ljudje sploh na volišča ne gredo in to zaradi morilskega duha ki še živi v hišah pobitih .

    • ĐĐ Style

     Tiho pedofili

   • Franjo Trojner

    Kaj je tebi smešno? Revščina in beda v Sloveniji? Ali morda 400 000 državljanov v hudi stiski, ki živi pod pragom revščine in so oropani vsake prave možnosti do človeka vrednega živlenja?? Morda se naslajaš ob penzijah, ki v 85% ne presegajo 500€ ali morda minimalnah plačah, ki so v povprečju v Sloveniji 2 krat manjše , kot v Avstriji, 4 krat manjše, kot v Nemčiji, in skoraj 6 krat manjše, kot v Švici???
    Čuj že zadnič mi je bilo takoj jaso, da si navadno praznoglavo zaslepjeno levičarsko gobezdalo, ki se veseli nesreče sodržavljanov. Tvoja levica vlada v samostojni Sloveniji 23 let na 46 let podlage totalitarnega enoumja in ti bolnik temu aplavdiraš. Ti si tako malce vržen na sado/mazo in v tej svoji izprijenosti ne privoščiš vsem preostalim sodržavljanom, da bi živeli bolje, normalno. Res si žalostna kreatura, pravi produkt preteklega totalitarnega in tega sedanjega, po zaslugi levih ekstremistov in levih čudnih, nenaravnih združenj in gibanj čisto zbezljanega časa.

  • ĐĐ Style

   Včasih narediš manj škode če si tiho

   • Sredina

    !!

   • Republic Commando

    Zakaj potem cviliš?

    • ĐĐ Style

     Očitno si polpismen in nisi prebral celotnega pogovora

 • ĐĐ Style

  Ukradli so jim volitve, svet noče priznati njihove zgodovine, po kateri so domobranci bili junaki, potem se pa čudijo zakaj vsakič izgubijo. Zgleda da so pozabili kako so bili glasni pred presedniškimi volitvami, da bo Romana prišla v 2. krog.

 • RATATA

  Kolk bojo pa srbi sedežev dobil v slo parlamentu?

  • RATATA

   Z zgoraj omenjenim zelo pomembnim vprašanjem me zanima še,
   ali bojo predvsem za kralja i otadžbinu
   ali za bratstvo i jedinstvo “naših” naroda i narodnosti?
   (no Zvezda al Partizan?)

 • montyamp

  Koliko sedežev imajo Srbi v Prištini ???

  • Domus Lubus

   Janša ima enega na prištinski univerzi.

   • Bald Eagle

    Idiot!

    • Domus Lubus

     Ni ravno idiot, je pa bivši komunist, častihlepen in slab politik.

     • Bald Eagle

      V glavah levuharskih parazitov, kakršen si tudi ti.

 • montyamp

  V pokradenih hišah so — PO — vojni ušivi gošarji komunicirali takole :
  Kardelj Kidriču: “Nimate nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej.”

  Veliko pove že navodilo Edvarda Kardelja Borisu Kidriču. Naslovljeno je z “Od predsedništva Centralne vlade”. Ukaz je bil poslan 25.06.1945, na desni strani pa piše “prejeto ob 11 uri”. Nato sledi navodilo “Kidriču – osebno”: “Najkasneje v teku treh tednov bodo razpuščena sodišča nacionalne časti, vojna sodišča pa bodo sodila samo vojnim osebam, vse drugo bodo prevzela redna sodišča. Proglašena bo nova amnestija. Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej. KARDELJ,” piše v ukazu.
  Ukaz za ustrelitve je prišel, kot so ugotovile komisije, neposredno od Josipa Broza Tita, preko Aleksandra Rankovića, tedanjega šefa OZNA-e. V enem od ukazov, ki so jih našli v Srbiji, na primer piše, da je “ena od glavnih nalog nasploh /…/ uničenje domače reakcije, izdajalcev in njihova iztrebitev iz samih korenin”.
  “Družina, ki ima v svoji sredi samo enega izrazitega protikomunista, zapade vsa likvidaciji.”
  Pobiti tudi tiste “bogatince, trgovce in industrijalce”, ki so podpirali OF

  In ne samo to. “Kar se tiče onih bogatincev, trgovcev in industrijalcev, ki so prispevali denar za OF velja isto načelo kot že zgoraj navedeno. S tem, da so dajali prispevke, so hoteli varovati samo lastno kožo,” piše v krutem ukazu, s katerim je bila smrt predvidena celo za ne dovolj vnete podpornike OF.

  • ĐĐ Style

   Ljubljanski domobranci so prisegli na ljubljanskem stadionu, prvič na Hitlerjev
   rojstni dan, 20. aprila 1944 ter drugič na obletnico nacističnega
   prevzema oblasti v Nemčiji, 30. januarja 1945. Na prvi prisegi so se
   zbrali člani domobranskih enot iz Ljubljane ter nekaterih drugih enot iz
   Ljubljanske pokrajine ter tudi člani policijskega korpusa Slovenskega domobranstva. Pred prisego je imel škof Rožman
   tiho mašo za domobrance, potem pa kljub ponujenemu prostoru na tribuni
   ni ostal in je takoj, ko je pospravil svojo opremo, sredi prisege odšel z
   avtom. Na prisegi sta imela govor predsednik pokrajinske uprave Leon
   Rupnik ter SS-Obengrupppenführer Rösener, prisotni pa so bili tudi
   nekateri gostje, med njimi častni konzul Neodvisne države Hrvaške, častniki Slovenskega domobranstva, rektor univerze, Milko Kos, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Izobešena je bila nemška zastava s kljukastim križem, zastava SS, prvič pa tudi slovenska zastava s kranjskim grbom, ki je bila pod italijansko oblastjo prepovedana. Zaigrali so najprej nemško himno, potem pa še Naprej zastava slave.[10] Po prireditvi je Rösener podelil domobrancem priznanja ter ranjeniške značke.

 • Sredina

  Montyamp dej bod rajš tih no, v tvoje dobro no haha

  • montyamp

   Hahaha , v moje dobro in tvoje še boljše .
   Težka bo .

   • Sredina

    Res je, ker nam ne bo treba poslušat tvojih nebuloz

 • montyamp

  Mora pa biti težek zrak v prostorih za katere cel svet ve da ste jih komunistični fašisti pokradli .
  V takem okolju preživijo samo topoglavi paraziti brez sramu in polni sovraštva do sočloveka .

  • ĐĐ Style

   A ti to o Janši?

 • ĐĐ Style

  Lahko noč domobrančki, še vedno se lahko pokesate. VOLITE LEVICO !!!

  • Republic Commando

   Rdeče fašiste? NI ŠANS.

  • šmentanamuha

   Volite lumpenproletarce brez pameti in znanja o čemer koli, VOLITE LEVICO! Z Levico naprej v pogubo! Če ne marate življenja in boljše prihodnosti, potem je Levica prava izbira.

 • montyamp

  Iz pokradenih hiš so komunisti , tako kot danes , že med WW2 uničevali državo :
  Kdo je varoval železnice za Hitlerja ???

  Zgodaj, od februarja 1942, so se partizani – sam Boris Kidrič in dr. Aleš Bebler – na Bledu sestajali s šefom Gestapa Rozumeckom s partizanskim imenom Rožica. Rezultat: partizani se odpovedo vsaki resni akciji proti okupatorju, predvsem bodo pustili pri miru glavne železniške proge in ceste. Nadaljevali bodo zaradi videza NOB z malimi, vojaško nepomembnimi akcijami. Partizani so poskrbeli celo za krivce teh nepomembnih akcij, te so denuncirali Gestapu. Kot pravilo so bili denuncirani narodno zavedni Slovenci nekomunisti. V najkrajšem času so gestapovske postojanke na Gorenjskem in Štajerskem sklepale cel kup lokalnih sporazumov s partizani.
  Gestapo je sprejel, da aretirane partizane, predvsem komuniste, izpusti iz svojih zaporov. Partizani so imeli prosto pot in delovanje na področju, ki je bilo primerno oddaljeno od prometnih povezav, večjih krajev in mest. Kot posebno uslugo Kidriču je Gestapo poslal v Ljubljano k Italijanom svoje agente, katerim so Italijani predali zaprto Zdenko Kidrič in Prežihovega Voranca. Te osebe so gestapovci prepeljali na Gorenjsko. Zdenko Kidrič so pustili na svobodo in Prežihovega Voranca so zaprli v taborišče, ki je bilo bivališče zadržanih sovjetskih diplomatov.
  Ta množična kolaboracija z nemškimi nacisti na Gorenjskem in Štajerskem je trajala bolj ali manj do konca vojne.
  http://www.casnik.si/index.php
  Junija 1942 je partizanska stran trem italijanskim divizijam poslala anonimne dopise, arhivirane v Rimu pri italijanski vojski – ti dopisi so javnosti dostopni – da partizani pripravljajo velik oborožen napad na samo Ljubljano. Italijani, z vso verjetnostjo v dogovoru s partizani, so zato preventivno, največ v Ljubljani in na Dolenjskem, aretirali 25.000 mož in fantov, sposobnih nositi in uporabljati orožje in so jih odpeljali v italijanska taborišča. Tisoči teh, nekomunistov, so izgubili življenje na Rabu, v Gonarsu in drugih italijanskih taboriščih. Partizani so s to akcijo pripravili Slovenijo na revolucijo, brez teh 25.000, odpeljanih v taborišča, je bilo revolucijo lažje izvajati.
  http://www.casnik.si/index.php

  • BlankName

   Je pa Milan Kučan neposredni dedič politične stranke, ki je vašega očeta poslala v jamo v Kočevskem rogu.
   Janša: No, ampak jaz njega seveda neposredno za to ne krivim. To bi bila velika neumnost. Potem bi bil tak kot Jelinčič, ki je dr. Bajuka označil za belogardista, pa je bil ta leta ’45 star dve leti.

 • Bald Eagle

  Janez Janša, ki je dejal, da je “Slovenija edina postkomunistična država, kjer premoženje nekdanje edine dovoljene stranke, komunistične stranke zveze komunistov in njenih satelitov ni bilo razdeljeno med novonastale politične sile, zaradi česar so bile praktično vse volitve od leta 1990 naprej nepoštene, ker stranke niso imele enakih ali vsaj približno enakih materialnih možnosti za nastop na volitvah.”

  Kar je povedal Janez Janša, drži kot pribito, pa lahko levuharji tulite v nebo, kot lačni kojoti, je to neizpodbitno dejstvo.
  Janše pa levuharji ne marajo samo zaradi tega, ker je v svojih javnih nastopih direkten in neizprosen in brez dlake na jeziku razgalja vašo levuharsko kriminalno DNA. Več kot očitno dejstvo je, da gre namreč samo zato, ker program in ideologija stranke SDS ni kompatibilna z vašo zblojeno komunistično in socialistično ideologijo. Zgolj in samo zato gre in nič drugega. Komunistična indoktrinacija je še vedno tako zelo zakoreninjena v glavah večine ljudi na tem prostoru, da vsaka minimalna oscilacija od te propadle komunistične ideologije, s strani določene politične stranke, ali kakega posameznika, predstavlja večini hudo grožnjo in povzroča v vaših glavah hudo paniko, da se na oblasti nikakor ne znajde nekdo, ki bi vodil drugačno politiko, kakršna nikakor ni skladna s socialistično in komunistično doktrino. In vsak, ki ideološko, kakor tudi programsko odstopa od komunističnih in socialističnih smernic, je s strani večine levuharskih parazitov deležen hudih napadov, diskreditacij in eliminacije s političnega prizorišča.
  Dokler ne boste v svojih glavah sposobni radikalnih sprememb, torej odstraniti vsakršno komunistično in socialistično miselnost in jo zamenjati z demokratično in kapitalistično, kakršno ima velika večina ljudi živečih v najrazvitejših državah tega sveta, bo Slovenija z vsakim dnem tonila vse globlje v globoko brezizhodno brezno, dokler se ne bo dokončno potopila po vzoru vseh socialističnih dežel tega sveta. Takrat pa ne bo več sredstev niti za najosnovnejše dobrine, ki so potrebne za človeško preživetje.

 • Roman Benedik

  Torej je bil JJ predsednik vlade po nepoštenih volitvah 2004?

 • Franjo Trojner

  ŽALOSTNO je spoznanje, da je del naših prednikov, ki so podivjani od zmage po vojni množično morili in kradli nato vodilo našo državo na enak totalitaren, izprijen način še dolga desetletja brez, da bi jih za vsa hudodelstva, storjen zločin proti lastnemu narodu in drugim narodom/človeštvu doletela pravična kazen. Že kr ŠOKANTNO je spoznanje, dejstvo, da tudi v novi samostojni državi Sloveniji, ki je povezana, celo polnopravni del civilizirane EU nismo nikoli zmogli družbenega konsenza, da bi postavili morilce in tatove lastnega in tujih narodov pred sodnike, da bi bili obsojeni za svoja zlodela. Niti lustrirali jih nismo takrat leta1991, pa bi jih morali, ker, če bi jih, bi imeli danes normalno zdravo moralno in etično družbo in pravno zares demokratično državo in ne tak abnormaln pajzl, kateremu smo priča danes. Vem, da so vsi nelustriranci iz totalitarne stranke ZKS današnje SD in drugih ZKS satelitov leta 1991 in kasneje z vsemi silami preprečevali lustracijo, jo označevali za revanšizem, toda še danes mi ni jasno kaj je šlo narobe, da takrat pomladniki nismo zmogli dovolj moči in vse nelustrirance lustrirali in jih postavili na smetišče zgodovine, najbolj odgovorne pa prvo v arest.
  Napaka nas pomladnikov je, da nismo kaznovali zlo takrat leta 1991 zato se nam danes to isto zlo na velika vrata vrača.

  • Domus Lubus

   Napaka vas pomladnikov je, da imate Janšo in ste vsi skupaj bolj jesenski.

   • Bald Eagle

    Napaka vas levuharskih parazitov in nesposobnežev pa je vaša deformirana DNA.

   • Franjo Trojner

    Čuj meni se upira diskutirati z ljudmi, ki sem jih leta 1991 kot pripadnik TO gledal preko merka kalašnikova.
    Vedi pa, da smo vas jugonostalgike, nelustrirance iz vrst ZKS domoljubi porazili že leta 1991 in vas bomo znova, ko pride čas in bo to potrebno.

 • Vrhovni sodnik

  LAŽ IN KRAJA, STA NESMRTNI DUŠI KOMUNIZMA !

 • Republic Commando

  ĐĐ Style je lepo pokazal vso patetiko levičarjev :)

 • Roman

  Dobro,da se razloži,vendar naj se zdaj SDS posveti volivcem in dopolnitvi programa,če še kaj ni zajetega!
  To,okoli drugih strank je nepomembno in kontradiktorno.

 • Jovo Jamnica

  Kaj je zaj to za neki šmorn??? Janša prek Nova računa, da bo dobo na svojo stran kakega SD modela??? Jas mu s prve povem, da mu bo Požar pograblo vrt…

 • svatne

  Lepo se sliši. Resnica pa je, da niso ukrepali tisti, ki so bili pri vzvodih (izvršne) oblasti. Ker niso, naj povedo, zakaj niso, ali pa naj umolknejo.
  Pa še glede “poštenih volitev” od 1992 naprej: Vse volitve od tega leta naprej so predvsem popolnoma nelegalne, saj Državna volilna komisija pri nobenih doslej ni ugotovila volilnega izida skladno z zakonom,.Kakor je določeno v 7. členu zakona o volitvah v državni zbor, noben poslanec doslej ni imel in nima mandata.
  Opaziti “iver” nepoštenosti, ne pa “bruna” nezakonitosti, spominja na Mt 7, 3-5 ; Lk 6, 41 ; Lk 6, 42 …

 • Kosobrin

  “Ukradena” hiša še ni tako hudo, huje je, ko ti ukradejo državo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!