[Video] Janša: SDS z več kot petinskim porastom od zadnjih lokalnih volitev!

Datum:

“Vsem, ki ste na lokalnih volitvah podprli Slovensko demokratsko stranko ter naše in skupne kandidate slovenske pomladi za župane, iskrena hvala. Junija smo začeli obrat, ki je včeraj še pridobil na moči in hitrosti. Slovenija še ni prebujena, se pa drami. Čez pol leta se bo na evropskih volitvah budnica še bolj okrepila in obrat bo prerasel v val. Ta bo nepovratno odnesel nesposobno garnituro globoke države, ki Slovenijo duši v birokratskih kleščah, ne-razvoju in protislovenski politiki. Vabim vse, ki imate Slovenijo radi, da postanete del tega vala,” je vodja najuspešnejše stranke Janez Janša po lokalnih volitvah komentiral politične razmere.

“Slovenski volivci so na lokalnih volitvah poražencem, ki so s pomočjo ekstremne levice sestavili vlado, izrekli odločno nezaupnico. Mediji njihov poraz blažijo z zmago Zorana Jankovića v Ljubljani, ki so se mu stranke vladne koalicije in nadkoalicijska levica sicer odrekli. Dejansko pa so prav oni z vložitvijo slamnatih kandidatov ali ne kandidiranjem omogočili zmago klientelizma, korupcije in primitivnosti v glavnem mestu,” je dejal Janez Janša.

Janša je med drugim dejal, da je Lista Marjana Šarca, ki je na junijskih državnozborskih volitvah izgubila volitve in danes vodi vlado, na lokalnih volitvah doživela popoln poraz.  V vseh 212 občinah so namreč prejeli zgolj 19 tisoč glasov in nobenega župana. Med šestimi strankami koalicije so namreč dosegli predzadnje mesto.

Med drugim je komentiral tudi rezultat koalicijske SMC, ki je pred štirimi leti prejela 100 tisoč glasov, “tokrat pa je padla na pičlih 30 tisoč in enega samega izvoljenega župana.”

Vlado vodi stranka brez legitimnosti
Volilni dan je po Janševem tako dokazal, da sta tako LMŠ kot SMC stvaritev globoke države, brez korenin v narodu in volilnem telesu, slovenske vlade pa še nikoli ni vodila vlada s tako pičlo podporo na nacionalnih in lokalnih volitvah. “Legitimnost predsednika stranke, katerega stranka je dosegla med 6 koalicijskimi strankami 5. mesto, je iz ničelne točke padla pod ledišče.”

Evropske volitve bodo prerasle v val, ki bo odnesel globoko državo
Na koncu je Janša izrekel naslednje besede: “Vsem, ki ste na lokalnih volitvah podprli Slovensko demokratsko stranko ter naše in skupne kandidate slovenske pomladi za župane, iskrena hvala. Junija smo začeli obrat, ki je včeraj še pridobil na moči in hitrosti. Slovenija še ni prebujena, se pa drami. Čez pol leta se bo na evropskih volitvah budnica še bolj okrepila in obrat bo prerasel v val. Ta bo nepovratno odnesel nesposobno garnituro globoke države, ki Slovenijo duši v birokratskih kleščah, ne-razvoju in protislovenski politiki. Vabim vse, ki imate Slovenijo radi, da postanete del tega vala.”

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...