[Video] Janša v oddaji Politično: “Vlada naredi tisto, kar ji Luka Mesec dovoli!”

Janez Janša v oddaji Politično s Tanjo Gobec (Foto: posnetek zaslona)

V oddaji Politično je bil tokrat gost predsednik SDS Janša, ki je spregovoril o nastopu stranke na letošnjih evropskih volitvah, o nesoglasjih znotraj EPP in o volilnem sistemu. Prav tako je v oddaji komentiral menjave ministrov v Šarčevi vladi in delo te vlade, ki po njegovih besedah dela le to, kar ji dovoli Luka Mesec.

V oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija je tokrat gostoval predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je napovedal listo za evropske volitve v roku desetih dni. Izpostavil je, da ima SDS najmanj težav s sestavljanjem liste, na njej bodo namreč vsi obstoječi evropski poslanci in tudi za preostala mesta na listi naj bi bilo veliko zanimanja. Svoj pogled na sodelovanje med strankami pred volitvami v Evropski parlament je pojasnil sledeče: “Vemo, kaj se obnese in kaj daje najboljši rezultat. To se je zgodilo pred petimi leti. SDS je dobila tri člane v Evropskem parlamentu, skupna lista Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije pa dva in to je bil zgodovinski uspeh, kar se tiče evropskih volitev. To formulo bi veljalo ponoviti.” Po njegovem mnenju je takšna formula povezovanja lahko uspešna tudi letos.

Če bi bili vsi tako občutljivi, kot je Juncker, bi EU že zdavnaj razpadla
Tema pogovora je bila tudi politika madžarskega premierja Viktorja Orbána. Spitzenkandidat Evropske ljudske stranke (EPP) Manfred Weber namreč meni, da ta ne zastopa vrednot te stranke. Janša se je ob tem vprašal, kaj bi evropski mediji pisali, če bi se na vrhu Fideszove liste znašla novinarka najbolj gledane madžarske televizije, po njegovem mnenju pa bi morali znotraj EPP tudi glede zadnjih razhajanj najti kompromis in kot za zdaj kaže, sta obe strani pripravljeni stopiti korak nazaj. Povedal je še, da če bi bili vsi tako občutljivi kot Jean-Claude Juncker glede tega, na kakšnih plakatih se pojavljajo, da bi Evropska unija že zdavnaj razpadla. Po njegovem mnenju pa glavni problem ni nek plakat, pač pa je pri tem pomembno vprašanje migracij: “Obstajajo velike razlike tudi pri liberalcih, kjer ima češki predsednik vlade, ki je član liberalne skupine, popolnoma enaka stališča kot Viktor Orbán, ali slovaška socialistična stranka, ki je članica socialistične internacionale, ima enaka stališča, pa tega perila v njihovih političnih skupinah ne perejo javno.”

Tistim, ki velikih kreditov ne vračajo, jih odpišejo in so na sodišču oproščeni
Glede kazni, ki jo je stranka SDS dobila zaradi posojila, je voditeljica Tanja Gobec namignila, da je stranka z vračilom posojila pravzaprav priznala prekršek. A to ne drži, Janša je pojasnil, da z vračilom niso priznali prekrška, “ker je zakon tukaj nekoliko dvoumen. Ta kazen SDS še ni dosojena, to je sodba, ki je bila v prekrškovnem postopku izrečena na prvi stopnji in sploh ni bilo obravnave. Prva obravnava bo začuda ravno na začetku volilne kampanje za Evropski parlament, zakon tukaj kazni ne predvideva in mislim, da je ne bomo plačali”. Po njegovih besedah so pri SDS kredit vrnili, ker ta stranka kredite vrača. “Tisti, ki kredite vrača, je na koncu obsojen, tisti, ki pa kreditov ne vrača, mu jih pa odpišejo, pa čeprav so recimo tisočkrat večji ali pa stotisočkrat večji, na sodišču pa so oproščeni,” je o tem še povedal Janša.

Janez Janša v oddaji Politično s Tanjo Gobec (Foto: posnetek zaslona)

Vlada ne počne nič strateškega, dela le tisto, kar ji Luka Mesec dovoli
Glede dogajanja v koaliciji je Janša povedal: “Z vidika opozicije je predvsem zabavno, z vidika državljanov pa zaskrbljujoče, ker se nič bistvenega ne dogaja, kar bi se moralo dogajati. Res je, da koalicija, ki je sestavila manjšinsko vlado in nima večinskega zaupanja volivcev, kake strateške napake ni naredila, ker nekaj strateškega niti ni delala. Nekoliko kadrujejo, vsak teden menjajo ministre, zapravljajo denar, za katerega ni trajnih virov, naredijo pa pač tisto, kar jim Luka Mesec dovoli. So na pragu velike strateške napake, to je sprejem nekega proračuna, kjer trajno delijo neke prihodke, ki trajno niso zagotovljeni. In ta vlada, če bo ta proračun dejansko šel tudi po morebitnem vetu čez glasovalni stroj koalicije in Levice, ta vlada dela podobno napako, kot jo je storila Drnovškova vlada leta 1992 z enormnim povišanjem stroškov v administraciji, s katerim smo opletali še pet let, ali pa Pahorjeva vlada leta 2009 na začetku krize, ko je bruto domači proizvod padel za 8 odstotkov in je javno porabo povečala praktično za enak delež. Nastala je 20-odstotna vrzel v javnih financah, ki smo jo nato polnili z zadolževanjem in danes samo za obresti plačujemo skoraj milijardo na leto.”

Janez Janša v oddaji Politično s Tanjo Gobec (Foto: posnetek zaslona)

Problem slovenskega volilnega sistema sta nizek volilni prag in izkrivljen proporcionalni sistem
Po njegovem mnenju spremembe volilnega sistema, ki so na mizi, ne prinašajo nič bistvenega, da bi zadostili odločbi ustavnega sodišča, pa bi bili dovolj kozmetični popravki: “Če po tem sistemu ali po sistemu, ki ga na nek način zapoveduje odločba ustavnega sodišča, volimo, ne bo nobene bistvene razlike pri rezultatu.” Problem sta, kot je dejal, nizek volilni prag in izkrivljen proporcionalni sistem in tega ne popravljamo s predlogi, ki so na mizi. Po Janševih besedah nekateri tudi zelo intenzivno delajo v smeri predčasnih volitev še v tem roku in bo lahko predsednik Pahor mirno razpisal volitve, ne da bi pri tem kršil odločbo ustavnega sodišča.

J. Ž.

 • Common Sense

  Analiza Janše je dokaj točna. A nima haska. Dokler ne zmanjka denarja. Potem pa ZUJF2, pa kocke v parlament, pa jok in stok. Ter seveda zadolževanje in prelaganje bremena odplačevanja na še nerojene otroke. Bravo mi!

 • Ervin Anzelc

  “Vlada naredi tisto, kar ji Luka Mesec dovoli!” Mislim da ga ni v Državi, ki ne bi dal prav Janezu Janši…če ne bi bilo tega -če-ja! Kdo je pa dovolil da je Mesec v opoziciji? Kdo pa že drugo vlado zaporedoma sedi v opozicijio v dobesedni nelegitimni vladi in ji daje z tem kredibilnost in legitimnost? Janez Janša odlično govori in opaža, a žal se nič več ne bori odkar je 12.12,2014 prišel iz zapora!

  • komar marko

   in koga si podprl na volitvah,tu je POINT in PROPORCIONALNI volilni sistem za MODELDOLFOTE!

   • Ervin Anzelc

    Marjana Golavška za DZ in Damjan Terpina za EU, bistvo pa je ne koga voliš, ampak da greš volit!

    • komar marko

     pravilna ugotovitev, samo kaj ko pošteni domoljubi ostajamo doma.

  • Vera

   S čim in kako se naj Janša bori iz opozicije ? Očitno premalo ali nič ne spremljate sej državnega zbora, ter dnevnikov po večerih ali ODMEVOV tudi ne,zato vam ni nič jasno.

  • Lea Pralines

   ..ne jebe ga nihče več,ali pa zelo malo…to je to.vidi se njegova hudobija in pljuvanje po ljudeh…konc je z njegovo politiko,lahko se samo še prepucava po spletu…

 • francelj3

  “Glede kazni, ki jo je stranka SDS dobila zaradi posojila, je voditeljica Tanja Gobec namignila, da je stranka z vračilom posojila pravzaprav priznala prekršek.” Seveda, priznala je prekršek, da je kredit vrnila. Komunisti kreditov ne vračajo, njim se krediti odpišejo. Ali je Gobec spet začela piti? Se mi je kar zdelo, da se na TV ne bi več smela pojaviti.

  • Common Sense

   Glede “posojila” SDS od neke dubiozne Bosanke imam svoje mnenje. In to je izrazito negativno. Že res, da je SDS posojilo vrnila, a šele po temu, ko je iz tega (upravičeno) nastala afera. Enostavno ne gre, da resna stranka pridobiva kakršnakoli finančna sredstva od tako dvomljivih likov kot so Snežič (obsojen davčnih prevar) in njegova kolegica iz Bosne. Ni dostojno. Ergo, to je bila napaka. To je samo moje osebno mnenje.

   • komar marko

    in nedostojno je jemati iz naših žepov, da za posel ki je vreden 10 EUR, plačaš 20 EUR,posel realizira tisti z najnižjo ponudbo, KJE JE PA RAZLIKA. Ja tak način pa je POŠTEN! Kapo dol!

    • Common Sense

     Tudi drži. Samo treba bo imeti iste vatle, pa bo. Tu pa imamo Slovenci problem.

     • komar marko

      zame puf ni sporen. Premoženje ji naj preiščejo. SDS je prijavil vse legalno . Torej kdo je bebec!

   • rabbit

    A veš zakaj je bil Snežič obsojen?

   • SIMON ROZIC

    Res je, napaka! ..SD, SMC , Levica in LMŠ pa si svojo
    tortico režejo po svoje; malo po Srbiji, razna sponzorstva,
    razne makete in plakete, pa Sorosovi ljubljenčki, pa ZZZB
    zalizanci, pa LGBT ljubčki in še in še ! Vse iz vaših žepov,
    dragi moji davkoplačevalci !

   • Vera

    Nobene afere ni bilo, ker je stranko SDS predsednik računskega sodišča obvestil, da najem kredita od dotične osebe ni v skladu z zakonom , zato so nemudoma kredit vrnili z obrestmi vred . Müderdorfer še naj pregleda poslovanje in zadolževanje vseh drugih strank, ne samo ene !

  • rabbit

   Kdaj je pa nehala.

  • Slovenka

   Janša je pametno odgovoril, s čimer je Gobčevi zaprl gobec.

   • SIMON ROZIC

    Odlično! Gobčeva je bila v kolapsu !

 • AlojzZ

  Janša: “Vlada naredi tisto, kar ji Luka Mesec dovoli!”

  Ljubosumje?

  • komar marko

   Ha,ha,ha.In kje si opazil ljubosumje,če so reveži prejeli 23 EUR večjo plačo,potem pa skozi odhodke plačali 52 EU več,je to za tebe ljubosumje. O moj BOG, a lahko še pridejo po pamet?

   • rabbit

    Kot upokojenci, poznam enega ki je dobil 7 evrov višjo penzijo plačal pa več kot 21 več. Res imajo biti na kaj ljubosumni AlojzZ.

  • Common Sense

   Pravzaprav imaš na neč način celo prav:) Dejansko so lahko vse ostale stranke malo “fouš” Lukcu. S samo 9% rezultatom (dejansko pa 4,5% volilcev) drži za jajca Šarca in upravlja s celotno državo en sladkobesedni “mulo” s FDV fakulteto, rojen leta 1989. Kolikor je to škodljivo in odvratno, je pa genialno in tu je potrebno mulcem iz Levice priznati spretnost. No, na škodo davkoplačevalcev. A ta račun šele prihaja. In bo boleč.

  • rrrrr

   Tonin:,, NSi naredi, kar ji Milan Kučan dovoli!”
   Ljubosumje ?

  • Vera

   NE , temveč kruta resnica .

  • PLavi-mil

   Še en opranoglavi levičar se oglaša.

  • maksimalno

   Ko si se zjutraj umival v kopalnici, a si se pogledal v špegu, imam te na sumu, da sploh nisi opazil ,da niso ta pravga zbudili, sumim da je to zapisal tvoj najstniški mali?.

 • rubec

  Slovenija si janše niti ne zasluži.

  • Common Sense

   Kaj Janše, Slovenija si Slovencev ne zasluži. In Slovenci si ne zaslužijo Slovenije oz. svoje države. Ker so jebivetri, ki jim dol visi. Samo, da imajo za svoj avto, počitnice v Poreču, pa kakšen pir tu pa tam. Pa da grdi zli Janša ni na oblasti. Za vse ostalo jim dol visi.

   • SIMON ROZIC

    …kak’ so že “ata” naroda Kućan d’jali? : pusti narod, narod je butast!
    in pri tem mislil, kako bi JJ z…bal!

    • Lea Pralines

     …kako moder komentar…

     • SIMON ROZIC

      …samo da ni rdeč! !!!!

     • Lea Pralines

      to je isti kurac…..

   • Hunyađi

    Ja politiki imajo velik več kot velka večina ovc- ki praktično garajo za politika in njegovo teoriziranje.

  • komar marko

   Verjamerm, zato je taka gonja proti njemu.A se boste še česa domislili!

  • Lea Pralines

   …točno takih je na dobu veliko…

  • Ervin Anzelc

   To se pa strinjam!

 • Novakec1

  Še to povej kdo vleče štikce iz ozadja da Mesečnik tako dela, sam ne začet z Kučkotom, je že preživet in primeren izgovor za ves sranje v slolandiji, v to verjamejo samo desni zaplankanci.

  • komar marko

   in koga sprašuješ. Sigurno je mesečnik 100% kompatibilen s Plačkom Smukom, drugače bi gamediji že spljuvali, tako pa se mu novinarke dobrikajo in ga celo naslavljajo možni bodoči prvi minister. saj me bo še kap od NOROSTI! kapiš!

   • Novakec1

    Nikogar ne sprašujem, težko za razumet moj prispevek, kakor za koga glede na intelekt.

    • komar marko

     Jap INTELEKT je jeba! In če bi ga imel ne bi spraševal FAKTOV. kanede! Kapiš!

     • Novakec1

      C….c, pa kdo sprašuje?

  • PLavi-mil

   Ja JJ vendar, levičarski bedak opranoglavi

   • Novakec1

    Ja, ja Samo bedaki in konji.

  • maksimalno

   In ti še vedno bereš nedeljski dnevnik, rezultat je tvoja smer razmišljanja. Bog ti pomagaj.

 • Olga101

  Bravo Janez Janša! Odličen kot vedno!
  Obravnave zaradi kredita bo krivosodje organiziralo tik pred volitvami v evropski parlament!? Kako predvidljivo! Spet zloraba prava v politične namene! Množično volimo SDS in dajmo levičarjem – prebarvanim komunistom NOGO v zadnjo plat za vedno!

  • antimur

   Ne bodo jo tako poceni odnesli, bo že moralo biti kaj bolj krepkega in žarečega kot pa zgolj brca.

  • Slovenec

   Na oblast so prišli s krvjo in bojim se, da na drug način tudi odšli ne bodo. Razen z udarcem Božje roke…

 • SIMON ROZIC

  Sem že mislil, da bo tovarišico Gobčevo kap, ampak je s stisnjenim
  g…cem nadaljevala s vprašanji; po zaključku intervjuja je gotovo pohitela
  na “en’ga ta kratkega….

  • sodnikisozločinci

   Ali pa na dolgega. Kdo ve, katere ima rajši.

 • xtc

  A je imela Tanja pod pultom flako z vod(k)o ,da je šlo tako gladko in da je ni bolel križ?
  Sicer pa: bolj bodo levi zaj*** lažje bo JJ narediti nato čistko.
  Je pa res ,da je treba vstop za parlament dvigniti na 7_8 % in uvesti večinski volilni sistem.

  • Novakec1

   Strici v ozadju ne bodo dovolil večinskega.

 • PLavi-mil

  Povedal je resnico, Godčeva ga ni poskušala ustaviti, lahko je povedal vse, brez prekinjanja, verjetno bo oddaja kmalu ukinjena.

 • komar marko

  prebral sem vsebino https://insajder.com/slovenija/esesovci-med-nami-bajne-hitlerjeve-pokojnine-prejema-kar-184-slovencev-71-hrvatov. In imamo še 24.000 na drugi strani. Kdo je sedaj NOr!

 • Rožle

  Kera je že tale Gobčeva … ?? .hik . hik

  • učko

   Jah, je kar žuftna !

 • Lea Pralines

  janša janša,za kredite ..kako in kaj vprašaj sina od jankoviča,morda te reši, če prideš spet nazaj v komunistično partijo,če pa ne si popušil,tako kot si na volitva nazaj in na teh ko pridejo….ne znajdeš se več si že v preveč globokem dreku…pa tako veliko podporo od ljudstva imaš,pa se ne premakneš tud za milimeter ne ven iz dreka….vse to so tvoje iluzije….žal lahko rečeš politiki pa pa…

  • MEFISTO MODRI

   Petrovc, ta nick si doslej uporabljal na Reporterju!

   • Lea Pralines

    ha ha ha

 • MEFISTO MODRI

  Nastope katerega najboljšega in izvrstnega politika ter političnega analitika posluša levica celo bolj kot desnica?

  Seveda ste uganili, Janeza Janšo!

 • Verbena

  Hm, zanimivo, se prvič strinjam z mnenjem Janše ,,,res je, Levica dobro ve, da je usoda vlade v njihovih rokah, ostali koalicijski partnerji si zaenkrat še ne upajo veliko kokodakati, ker se zavedajo, da bi nove volitve za marsikoga pomenile odpis …že to, da ni bilo nobenega pravega odziva s strani SMC , Desusa, na besede vidnega člana Levice, ki jih je izrekel o obeh predsednikih strank oz. ministroma, da sta pavlihasta ministra …pove vse !!! …bolje je imeti ministrski stolček kot pa dostojanstvo …in navsezadnje Levica živi le od točk katere nenehno poudarjajo in da jih je treba uresničiti, ko pa se ve, da je vse to o čemer oni čivkajo, si kupujejo neko priljubljenost, zapisano že tako v koalicijski pogodbi …

  • rrrrr

   Hm, res hvala za razlago. Hm, tega doslej res nismo razumeli…

  • FORT WORTH

   Prvic se strinjas s mnenjem Janse ??!!
   Uboga mati mila, ki te je naredila…
   Ce bi se vedno obstajala yugovina, bi ti danes se vedno kupovala pralni prasek v Avstriji, zvecer pa zaspala ze ob 18h zaradi redukcij elektricne energije…

   • Verbena

    FORT WORTH , ne omaložuj moje mame, če bi vsi ljudje razmišljali, delovali kot ona, potem bi bil tukaj pravi raj !!! ..kar se pa tiče Janše, je samo en velik demagog, ki išče napake pri vseh ostalih, le pri sebi jih nikoli ne najdene ..še tistega zakona o zujfu ni znal pravilno izpeljati in izvesti …za Jugoslavijo je vedel vsak pameten človek, da bo po smrti Broza šla v franže, še jaz sem to vedela, čeprav takrat še otrok …lej, vem, da državo nikoli ne vodijo ljudje, ki se nam kažejo v ospredju, ampak ljudje, ki stojijo za njimi, tudi za Janšo …tudi to razumem, da še dobro, da ima t.i. levica njega, ker nekdo mora biti vsega kriv, ne zatiskam si oči, da je vsega sranja v državi kriv le on, a navsezadnje je enak enakim in ga za malega človeka tudi en klinc skrbi !!!

    • FORT WORTH

     Dudlaj svoje do onemoglosti.
     Ni ti pomoci.
     Zivis v prepricanju o idealni yugovini z Brozom na celu.
     Tvoja razgledanost = 0

 • učko

  Pohvale Tanji, da mu je pustila, da je govoru kolker je hotu !

  • Rožle

   Ja, kje maš pa dans .. jajota .. lajota ?

   • učko

    JaJo se je pri Tanji izlajo ! Jest hvalim Tanjo !

    • Dragan Krstič

     Iz prve roke lahko povem da Tanji niti ni bilo s strani mafijskih komunistov tako z rožicami postlano, na primer veliki rdeči mafijec bankir Boris Zakrajšek jo je izredno “oboževal”..

    • Slovenec

     Revež.

  • stane

   Bla je trezna z mackom,pa se ji ni dalo zajebavati.

 • Morala

  Po moje se marsikateri novinar strinja z mnenjem Janše – o delu te vlade in o kreditih, pa si ne upajo povedati, zato so ga pa povabili na TV SLO!!!

  • FORT WORTH

   Strinja ze, so pa novinarji tam tako izven materije, da se pozvizgajo na vse.
   Gre jim dobro, aparat deluje, kot dobro namazan stroj, za posledice jim trenutno ni mar.
   Ampak to ni dolgorocno.
   Ponovno so omamljeni od socializma. Streznitev bo boleca, le da tile na RTV se bodo raje sprenevedali se naprej…

 • komar marko

  imam občutek, da so novinarčki spoznali napako ko so navijali za LUNATIKE in za razne DONČIČE iz Kamnika!

 • čopkovseved

  Ali je Šarec biološko res Albanec, ali kdo ve?

 • Anton

  dost mam teh levakov, klinc dejmo malo muske na spored

  “Marjan Kralj v nedeljo zvečer”:

  https://www.youtube.com/watch?v=mEZGGwF4ezM

  sarkazem press

  • stajerc5

   Tone, ti ki imas arhivo, imas se kaj od “Se pomnite tovarisi”!?
   Sarkazem off!

   • Anton

    hihi jaz se raje kot mulc poslušal musko ki se je vrtela po radiu,predvsem tisto v nedeljo zvečer ki jo je vodil Marjan, kot pa poslušal zgodbice o “herojih”

    sarkazem press

    • Peter

     Ja, V nedeljo zvečer…samo rocka je bilo premalo za moj okus, no.
     Takrat je bil Radio Študent okno v svet rock glasbe, drugje je ni bilo.

     • sunday

      in tudi radio luksenburg – celo noč živahno !!!

     • Dragan Krstič

      sunday, tudi jaz sem poslušal radio Luxembourg, še posebej ob 22. uri ob nedeljah ko je bila Billboard lestvica najpopularnejših. V postelji sem imel ob ušesu veliki tranzistor Schaub Lorenz in užival.

 • Edi Puc

  .. se mi zdi, da se levičarji prav dolgo već nebodo smejali. Imam kolega poštenega levičarja in pravi, da na naslednje volitve obkroži JJ in SDS.

 • Janez Kepic-Kern

  DOBER NASTOP G. JANEZA JANŠE.
  Čudno, da ga sploh povabijo na RTV SLO.
  Verjetno čutijo,
  da se bodo morali spremeniti. l.r. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA

  • Stric iz ozadja

   Mene bolj cudi da hodi na rezimske medije.

   • Iztok Pušnik

    To je zahteval Weber…

 • Franjo Trojner

  Klen Janez Janša je vedno hladen, kot špricer, naj se levičarji še tako trudijo ga blatiti ob njem vedno izpadejo šibki, slinasti luzerji. Ne Cerar in ne Šarec mu ne sežeta niti do kolen, ob njem sta, kot dva zmedena pobiča. Ko so mediji Cerarju obrnili hrbet je naenkrat znova postal nobody in isto čaka Šarca.

  • Anton

   Janša jim res da po pizdi brez da usta odpre! Na vekov veke!

   • Franjo Trojner

    Res je! Zelo se ga bojijo, že kr panika jih grabi, zato postajajo vedno bolj podli in nevarni.

    • sunday

     in predvsem, neuravnovešeni !!!

     • Franjo Trojner

      Da!

     • Iztok Pušnik

      In ti boš lapo… pa še po srpsko… DA,DA,DA… Ja je po slovensko!!!

     • Franjo Trojner

      Srbsko mi dol visi.

 • xtc

  Realnoi,ko bodo Venezuellci naredili nujno potrbno za vsako ceni z socialisti,in ko bodo to dojeli Slovenci bo v državi precej bolj ,dotlej ,pač kot bo.
  No ja,sicer pa, baje sta se tako Franco ,kot Punochet zelo rada šalila s socialisti-tako,da nauki učijo.

  • sunday

   res je in družila sta se tudi zelo rada z njimi – očitno so ju ti marsikaj naučili !!!

 • Iztok Pušnik

  Ajde, pa kaj je Janša tako novega povedal?? Ja, edino pri spremembi volilnega sistema je jamral, da to ni nič drugega, kakor kozmetična sprememba. Narobe!!! Vsaka pobuda za spremembo neustreznega volilnega sistema je dobrodošla. Ne pa, da človek, ki daje legitimiteto vladi, zamahne z roko…

  • Bald Eagle

   Ja, edino pri spremembi volilnega sistema je jamral, da to ni nič drugega, kakor kozmetična sprememba. Narobe!!!

   Jaz pa sem prepričan, da ima Janša povsem prav. Kar predlaga Pahor, bi bil dejansko kozmetični popravek.
   Volilni sistem v Sloveniji je potrebno korenito spremeniti v dvokrožni večinski sistem. Če to pri glasovanju ne bo šlo skozi, potem vsaj kombinirani sistem. Proporcionalni sitem, ki ga trenutno uporabljamo je povsem neučinkovit in prinaša zmedo med ljudmi, še posebej pa je krivičen, ker volilcem vsiljuje, da volijo stranko, ne pa kandidatov. Proporcionalni sistem je zgrešen tudi zaradi tega, ker omogoča večjemu številu strank vstop v parlament. Zato pa so koalicije take, kot so v katerih sodeluje po šest strank, kar je nesprejemljivo. V takih koalicijah nobena stranka ne more v popolnosti uveljaviti lastnega programa in tudi odgovornost je razpršena na več strank, kar je izjemno slabo. V primeru večinskega sistema, bi bile manjše stranke prisiljene se združit z večjimi in nastala bi dva politična bloka, kar je povsem dovolj. Tak sistem prakticirajo USA in GB.

   • Iztok Pušnik

    Daj, zdaj pa še ti. Divji sn ko pes. Na sveti je celi kup proporcjonalnih sistemof in malo večinskih. Ni to tak ajnfoh. Mi mamo kombiniran proporcjonalni sistem in bi ga blo treba spremenit tak, da bi nam odgovarjal. Ne mormo kar kopirat verzijo od drugot. Ne mormo kar večinskega pobrat, pa rečt, tak, to je to… Kaj pa če ne bo. Bomo pol spet iskali kaki sistem v Urogvaju al pa Etijopiji in se spet kregali dvajst let keri je bolši???

    • centurion

     Jovica, pejt v PM na balkan, no.
     Vazda sereš, rečejo tvoji zemljaci.

     • Iztok Pušnik

      Ti se boš meno… Kocbek pa tako… Kaj te nisi Magajne omeno, če si taki as???

    • Bald Eagle

     Kaj hudiča te je pa tako razkurilo, da si ves podivjan? Pa menda ja ne gostovanje Janše na rtv.
     Večinski sistem bi tudi nam odgovarjal. Zakaj pa ne. Po večinskem sistemu bi imela SDS v parlamentu 2/3 večino. Sama bi prevzela vodenje države in tudi sama bi nosila vso odgovornost za morebiten neuspeh ali pa vse zasluge za uspešno vodenje države. To kar se pa dogaja sedaj, ko toliko strank tvori vladajočo koalicijo, je pa čisti poraz. Saj se ne zmorejo popolnoma nič dogovorit, država pa stagnira in celo nazaduje. Daj no malo razmisli Jovo, kaj klobasaš.

     • Iztok Pušnik

      Ja pa kak bi SDS mela 2/3 večino??? Za to morš met celi haufn glasov. Pa ni 2/3 slovenskih državljanov z volilno pravico za SDS. Volilna udeležba se itak umetno bilda in ni niti 50%. Ja, to bi bla šansa za SDS, če bi bla volilna udeležba 25%…

     • Bald Eagle

      Poglej si rezultate po volilnih okrajih, pa ti bo hitro jasno, zakaj trdim, da bi imela SDS 2/3 večino v parlamentu po zadnjih volitvah. Saj je zmagala v skoraj vseh okrajih. Po spominu sodeč, mislim, da samo v dveh ni zmagala.

     • centurion

      V 75 OD 88.

     • Iztok Pušnik

      Ah, zmagala v volilnih okrajih… To ti v našem volilnem sistemu nič ne pomaga. Glej samo primer Cela. Gorenaka so porinli f Cele, da bi tam osvojili trenutno praktično neosvojivo. Prej je v volilni enoti Maribor… imel Gorenak garantirano poslansko mesto z zmago v Šmarju pri Jelšah. Torej, Maribor je imel garantiranega SDS poslanca. V Celu pa je zaradi proporcjonalnega sistema Gorenak mesto izgubil in odšel f penzijo. Maribor pa je dobo f parlamentu nekega no name Kaloha…

     • Bald Eagle

      Pa saj to ti govorim. V mojem kraju je dobila kandidatka SDS 2000 glasov več od drugouvrščenega kandidata, pa je zaradi tega drugouvrščeni dobil poslanski mandat. To pa zato, ker je v drugem kraju, ki spada pod isti volilni okraj, kandidat SDS zmagal še z večjo razliko in tako on dobil poslanski mandat. Po večinskem sistemu, bi pa oba zmagovalca v istem okraju iz iste stranke dobila poslanski mandat. In edino to bi bilo pošteno in pravično. O tem ti govorim.
      Kako se je pa glede št. volilnih glasov odrezal Gorenak v Celju, bi moral pa preverit, ker ne vem na pamet.

     • Iztok Pušnik

      Saj ni važno, kak se je odrezal. Vedeli so, da bo zaradi sistema pogrno. Zato pa pravim, da je narobe, kadar Janša zamahne z roko ob pobudi za spremembo volilnega sistema.

     • Bald Eagle

      Jaz pa ti govorim, da tak kozmetični popravek sistema, kot ga predlaga Pahor, dejansko nebi spremenil nič. Zato je Janša zamahnil z roko, ker se tega zelo dobro zaveda.

     • Iztok Pušnik

      Torej je itak brez veze, da je Janša lider opozicije. Muhe zna od sebe odganjat vsakdo…

     • Bald Eagle

      Zmota. Le kdo misliš, da bi lahko dosegel vsaj približno tak volilni rezultat, kot ga je SDS na zadnjih volitvah ob taki medijski gonji in linču, kakršnega doživlja SDS in Janez Janša. Poglej si v preteklosti Pučnika. Ravno tako so ga medijsko linčali, kot to danes počno z Janšo in kot bodo to počeli z Janševim naslednikom. Le kako tega ne zmoreš dojet? Ali nočeš?

     • Iztok Pušnik

      Dr. Pučnik je bil socialdemokrat in ateist. Zato je leta 1992 dobila njegova stranka samo 3.4% glasov.

     • Bald Eagle

      Medijsko so ga ubili Jovo. Res ne dojemaš tega?

     • Iztok Pušnik

      A medijsko so ga ugonobili, ker je v mikrofon dejal, da je ateist???

     • Bald Eagle

      Si res nor Jovo ali se samo norca delaš? Ljudje mi govorijo, kako so partijski aparatčiki pred predsedniškimi volitvami v tistem času hodili po hišah in opozarjali ljudi, da naj ne volijo Pučnika, ker naj bi bil revanšist in da bo vsem ukinil pokojnine v primeru njegove zmage. Pisarili so tudi, da samo prešteva kosti in da hoče revidirat slovensko pol preteklo zgodovino itd., itd…. Jasno mi je, da nimaš spomina zlate ribice. Saj znaš dostikrat napisat zanimive in verodostojne poste. Torej sklepam, da se trenutno samo delaš norca.

     • Iztok Pušnik

      Ne, ne norčujem se. Dr. Pučnik je na žalost tudi delal napake in tudi njemu gre velik delež pri razpadu koalicije Demos. Samo, to je tema, ki bi zahtevala obilo pisanja in razlag, zakaj je bilo tako. Leta 1992 sem volil SDSS.

     • Bald Eagle

      Nikoli nisem trdil, da tudi Pučnik ni naredil nobene napake. Saj je vendar samo človek, kot vsak drug. In vsi ljudje kdaj v življenju naredimo tudi kako napako. Pomisli pa samo, koliko napa so naredili in jih vse skozi počnejo levičarji, pa jih ljudje kar naprej volijo. To je svojevrsten fenomen, ki ga jaz težko razumem.

     • centurion

      In imel več glasov kot 2. in 3.skupaj , ki sta pa prišla v parlament….

     • Iztok Pušnik

      Uf, to pa je zmaga…

     • centurion

      Zato pa imamo Serpentinška.

     • Iztok Pušnik

      Tudi Srpentinška imamo zaradi strateške napake Janše. Če ne bi Janša drukal proti Pahoru, bi danes Srpentinšek ne bil Premier. Pahor bi zmagal v prvem krogu in v nič bi šla Srpentinškova reklama… Ni šanse, da bi Srpentišek dobil 13,2% glasov na državnozborskih pozneje. Itak se mu je podpora, ki jo je dobil v drugem krogu predsedniških… iz dneva v dan topila. samo, to je za tebe višja matematika… infinitezimalni račun.

     • Bald Eagle

      Daj ne nabijaj, Jovo. Sedaj pa res ne vem ali si dejansko nor ali pa se norca samo delaš. Vse smo ti razložili, pa še vedno trobiš eno in isto.

     • Iztok Pušnik

      Nisem si mislil, da ne veš, kako je sam Janša priznal strateško napako.

     • Bald Eagle

      Nobene strateške napake ni Janša naredil. Če nebi bil serpentinšek, bi bil nekdo drug. Ob taki medijski podpori, bi zmagala tudi opica, če bi kandidirala. To pa zato, ker je veliko ljudi v tej deželi zabitih do amena in kupijo vse, kar jim rdeča falanga prodaja. To bi pa ja že lahko vedel.

     • Iztok Pušnik

      Leto 2017

      V obsežnem zapisu je Janša, ki je bil tudi pred prvim krogom predsedniških volitev kritičen do Pahorja, spomnil na predsedniške volitve pred petimi leti, ki so imele podobno končnico. V drugem krogu sta se po njegovih besedah prav tako spopadla dva odtenka iste barve.

      Takrat so v SDS podprli aktualnega predsednika Pahorja, kar se je iz “različnih razlogov zdelo kot logična, racionalna izbira,” je zapisal Janša. Pahor je vseeno predstavljal upanje, da bo predsednikoval drugače kot njegov predhodnik Türk. “A vse od njegove izvolitve naprej so se krepili glasovi, da smo takrat naredili napako. Dolgo časa se mi niso zdeli najbolj prepričljivi, vendar je po petih letih bilanca popolnoma jasna in napako je treba priznati,” je zapisal.
      —————
      Sklepam, da je Janša lani odrekel podporo Pahoru zato, ker Šarec ni bil eden od odtenkov sive…

     • Bald Eagle

      Med Türkom in Pahorjem, je bilo pa povsem logično, da se je podprlo Pahorja. Tudi jaz sem ga takrat podprl in prvič v življenju volil proti nekomu in ne za nekoga.
      Vseeno se tistih volitev ne da primerjat z zadnjimi.

     • Iztok Pušnik

      Kako se jih ne da??? Bile so vendar enak šmorn. Samo, da takrat poraženi odtenek sive ni nastopil na državnozborskih, ki so pomembnejše! Tokrat pa je poraženi odtenek sive na državnozborskih nastopil in danes je PV.

     • Bald Eagle

      Sem ti napisal, zaradi česa je poraženi odtenek danes PM.

     • Iztok Pušnik

      No, zato se pa moja malenkost ne udeležujem volitev…

     • Bald Eagle

      Sicer res ni udeležitev na volitvah v Sloveniji zakonsko določena, pa vendar bi bilo dobro, da vseeno izkoristiš svojo volilno pravico in dolžnost in se volitev redno udeležuješ. Pomisli samo, če bi se vsi tako neodgovorno obnašali, kaj bi temu sledilo. Anarhija in kaos Jovo. Zato se zavedaj, da je tudi najslabša oblast boljša od anarhije in kaosa v državi. Pomisli kdaj tudi na tak način.

     • Iztok Pušnik

      Volilne rezultate pri nas potvarjajo in mene ne bodo vlekli za nos.

     • Bald Eagle

      Pa saj lahko oddaš tudi neveljavno glasovnico. Tako sem jaz naredil na zadnjih predsedniških volitvah, ko sem na glasovnico dopisal Donald Trump in ga obkrožil.

     • Iztok Pušnik

      To se mi za malo zdi… Sploh pa v tem ne najdem smisla.

     • Bald Eagle

      Dvigaš procent volilne udeležbe.

     • Iztok Pušnik

      Komu na čast??? Če pa volilno udeležbo kreirajo???

     • Bald Eagle

      Ne vem no, jaz menim, da temu vseeno ni tako in so to samo navadne čenče.

     • Iztok Pušnik

      Niso čenče, samo dokazat ne morem.

     • Bald Eagle

      Ok, saj tudi jaz z gotovostjo ne trdim, da je z rezultati in z volilno udelžbo vse v najlepšem redu in da vse drži, kar nam trobijo.

     • Bald Eagle

      In kaj misliš, da je po tvoje zopet Janša kriv, da to počnejo?

     • Iztok Pušnik

      Neumnost. Je pa sokriv, saj se svaljka ob koritu že iz Juge ven…

     • Bald Eagle

      In kaj predlagaš, naj naredi, da bo dobil toliko volilnih glasov, da bo lahko sestavil vlado?

     • Iztok Pušnik

      Za to vprašanje pa nisem pravi naslov, saj nisem pri koritu…

     • Bald Eagle

      Če znaš bit kritičen do nekoga, moraš imet tudi neke predloge, kako stvar izboljšat.

     • Iztok Pušnik

      Pa saj nisem Diogenes iz Sinope…

     • Bald Eagle

      Vsaj v grobem, bi pa moral imet neke rešitve, za katere meniš, da bi bolje delovale, kot delujejo zadeve, ki jih kritiziraš. Kar tako v prazno nekaj trobit in vsaj na splošni ravni ne predlagat nobenih rešitev, pa dela komentatorja nekredibilnega in neverodostojnega. Kritizirat znamo vsi, potrebno pa je predlagat tudi rešitve. Kajti meni se zdijo ljudje, ki samo nekaj ali nekoga kritizirajo in sploh ne vedo zakaj, ker nimajo rešitev. Se ti ne zdi to nekako plitko?

     • Iztok Pušnik

      Kaj pa vem. Men se zdi še bolj plitko, koga hvalit.

     • Bald Eagle

      Drži, če nekoga hvališ, pa ne znaš argumentirat zakaj ga hvališ.

     • Hunyađi

      Šarec nima svojega-osebnega političnega medija.

     • Bald Eagle

      Seveda je zmaga. Vendar je proporcionalni sistem Gorenaku preprečil , da bi dobil poslanski mandat. Po večinskem sistemu, bi bil Gorenak danes poslanec.

     • Bald Eagle

      Ravno o tem govorim Jovotu, pa noče ali pa ne zmore razumet.

     • centurion

      Jovo pač.
      Ne razumije dobro…

     • Hunyađi

      Jaz na to gledam tudi iz druge perspektive, glede Vinkeca:
      -Poslali so ga v boj za Cele, da porazijo druge strankarske kandidate z velko prednostjo.
      – IJJ ga je želel poslati v pokoj.

     • Iztok Pušnik

      Nisem želel prilivati olja na ogenj. Takrat, ko se je to dogajalo, sem v analizi sumil tudi in predvsem na slednje. Preberi si današnji članek na portalu Reporter (Janša končno priznal, zakaj je na predsedniških volitvah leta 2017 stavil na Šarca in ne na Pahorja)in ga primerjaj z
      mojima spodnjima zapisoma na to temo. Kršinar je edinole pozabil, da je na soočenjih s primerom sodelovanja Šarca in Janše, začel Bojan Požar. Janša se pa je pozabil vgriznit v jezik… LOL

     • Hunyađi

      Meni se je to takoj posvetilo, ko sem bral med komentatorji tu gor, da je SDS podprl Pahorja. O tem primeru napačne strategije sem večkrat tu napisal. Jaz sem zraven tud pripisal, da po bitki je lahko biti general.
      Očitno tudi kolumnisti na Reporterju berejo nas komentatorje, da se malo egotripersko pohvalimo.

     • Hunyađi

      V Ustavi bi moral(def.morale) uzakonit, da morajo(def.morale) kandidati na volišča “privabit” najmanj 70% celote, upravičenih volivcev-državljanov, v nasprotnem primeru stranka nima pravice kandidirat nasledna 4leta.
      Brez stroge selekcije ni kvalitete!

     • Slovenec

      Popolnoma drži.

     • Hunyađi

      Če ne bo mogoče notranjega sovražnika krivit, bo Soros tapravšen hudič.

     • Darth Vader

      nesposobneže, ki so v politiki zaradi socialnega korektiva (beri polpismeni klošarji, ki bi samo šteli tuj denar in delili tuj denar) mora vendar nekdo financirati……pa četudi gre za enega od glavnih operativcev ameriške globoke države, za slovenske socialiste in politične oportuniste denar pač nima barve

   • Slovenec

    Točno, samo volilci so totalno zaplankani.

    • Valter BraniSlav

     Slovenci ki ZIVITE v SLO nimate obcutka za resnicnost.

   • Valter BraniSlav

    Seveda je vecinski sistem ZDA boljsi od SLO.
    KAJ PA VECINSKI SISTEM TITOVE SFRJ?

   • Hunyađi

    Pravila so enakopravna za vse tekmece. Le egotriperskim otročajem so vedno kriva pravila igre in sodniki, ki ne prenesejo poraza.

    • Andrej

     Pravila so enaka za vse, a so narobe postavljena. Še vedno pa so enaka. A naprej ne bomo nikoli prišli.

     • Hunyađi

      Nekateri bi ljudstvo zamenal ne samo pravila igre in sodnika. Oblast je največja slast.

     • Andrej

      Točno, zato je potrebno spremenit pravila. Če oblast postane sama sebi namen je sprememba nujna. To je za ljudstvo dobro, ne za oblast.

     • Hunyađi

      Ljudstvo odloča že v velki večini, protestno se ne udeležuje volitev.

     • Andrej

      Ljudstvo se brani na neumen način. Ljudstvo je potrebno izobraževati, ne izkoriščati.

     • Hunyađi

      Še en, ki se mu dozdeva, da je nad ljudstvom.

     • Andrej

      Tumplek. Jaz sem del ljudstva in živim v njegovi sredini. Imam odprte oči in vidim, da ljudstvo ni izobraženo. Ne dojame, da je za mnogo krivo samo, s svojo neaktivnostjo. Če velina ljudstva meni, da se ne da nič narediti, je to jasen znak, da na ljudstvu že desetletja nihče ni delal, ampak ga samo izkoriščal.

     • Hunyađi

      Da je ljudstvo neaktivno se strinjam, moralo bi v velki večini protestirat za spremembe v ustavni ureditvi. Prej kot volilni sistem bi morali spremenit uzakonjeno oz norme-pravico do referenduma.

     • Hunyađi

      Enakopravna..enaka pač niso.

 • BlankName

  Luka Mesec dovoli?? Pa to ni menda resno mislil? Luka Mesec??? Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

  • Dragan Krstič

   A ti meniš da ni Luka ampak Kordiš? Se strinjam.

  • Andrej

   Če si slučajno gledal zadnjo tarčo (četrtek) si lahko v živo videl, kako ves vladni blok stoji pred Luko mesecem kot politi cucki. Tudi mrdniti si ne upajo, da ga ne bi užalili. Poglej v arhivu, se splača.

 • Iztok Pušnik

  Stari prdeci se nekaj napihujete, pa sploh nea vete, za kaj se gre. Na Reporteri čitam, da se kao desna opozicija prepira met sabo, keri je povabo Marakeš Webra f Slovenijo…

  • Bald Eagle

   Ta prepir med NSi in SDS tudi meni ni všeč in menim, da je povsem nepotreben.

   • centurion

    Ni prepir med NSi in SDS.
    Toninček kompleksček.
    Ne more iz kože že od glasovanja
    za 1500€ dodatka upokojencu Plavemu.
    NSi bo šla po poti SLS. Kup rdečega dreka,
    kocbekovci današnjih dni.

    • Stric iz ozadja

     In SDS bo leta 2100 vladala s Primcem.

     Ne zali Kocbeka, bil je eden prvih ki si je drznil javno spregovoriti o povojnih pobojih.

     • centurion

      Tebi je pa 2019 JEBOPASMATER….

     • Stric iz ozadja

      Vidim da nisi nic drugacen od tvoje vzornice Svetlane.

     • Iztok Pušnik

      Ja. Še janša je reko, da se skrajnosti privlačijo…

    • Bald Eagle

     Drži vse, kar si napisal, pa vseeno menim, da je trenutni prepir zaradi tega, kdo je Webra povabil v Slovenijo nepotreben. Menim celo, da zna škodovat obema strankama, kar pa ni dobro.

     • Valter BraniSlav

      Amerikano resuje Slovenijo.
      Vredno poceni filma…

     • Bald Eagle

      Spelji se kreten zabit nazaj v svojo zatohlo luknjo in tam sanjaj še naprej!

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem v Miamiju ki ga obozujem, ti pa si v drzavi ki jo preziras.
      KDO JE TU ZABITI KRETEN?

     • Bald Eagle

      Ne laži, ker ti itak nihče več ne verjame. Ti živiš v zelo skromni in zatohli luknji nekje v slovenskih rovtah. To je edina resnice, vse ostalo je pa ena velika laž.
      Sicer pa nabijaj kolikor te je volja, jaz z lažnivimi kreteni nočem več diskutirat. Dovolj imam takih trolov, kakršen si ti.

     • Valter BraniSlav

      Napacno, zivim v Miamiju. Florido obozujem.
      Ti pa si se iz Floride preselil v Vukojebino imenovana Slovenija.
      Kaj je s teboj narobe?
      Ali lazes da si v Clevelandu rojen Slovenec, ali si izgubil vse premozenje v ZDA (chapter 11 perhaps) ali pa si dusevno moten tako da nisi zmozen logicno razmisljati…mr America mr Bald Eagle ki brani Slovenijo..
      He he

     • Bald Eagle

      Bla, bla, bla, bla. Spelji se troll in ne smeti več pod mojimi komentarji, ker si bedni kreten.

     • Valter BraniSlav

      Bednik si ti, saj ti, in ne jaz, so zivis v Vukojebini. Pravis da prostovoljno. Kaj nimas Medicare, nimas 401k, nimas IRA?

     • Bald Eagle

      Ne skrbi ti zame. Jaz imam več kot dovoj vsega, raje poskrbi zase, da se rešiš bede v kateri životariš.

     • Valter BraniSlav

      V Bricklu zivimo bogati.
      V vukojebino zbezijo revezi brez SS in MEDICARE.

     • Valter BraniSlav

      U r registered sex offender.
      This is why u escaped to Slovenia!

     • Hunyađi

      Prepir dela razdvojevalec IJJ, noben drug.

 • Slovenka

  Silno se čudim, da so ga spustili na RTV. Le kaj je zadaj?

  • Stric iz ozadja

   Volitve prihajajo, za reklamo so pa tudi rezimski mediji dobri.

  • Hunyađi

   Njegov vazal Možina.

 • Valter BraniSlav

  Jajo je ljubil Tita dokler mu je to prinasalo korist.
  Jaz ljubim Tita vedno. Nisem oportunist.

 • Slovenec

  Slovenija ima na grbi Korle in Lukce, ki so trn v peti razvoja Slovenije. Pa to še nista edini cvetki.

 • Valter BraniSlav

  Jajo je ljubil Tita dokler mu je to prinasalo korist..
  Jaz ljubim Tita vedno. Nisem oportunist…

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA,
   DELNO RESNA

   NISI OPORTUNIST –
   SI PA JAVNO NEPOMEMBEN , VERJETNO “ODKLOP” 65 LET TIP.
   Vodja SDS JANEZ JANŠA
   JE
   Z VELIKO GLASOVI NEPOSREDNO IZVOLJEN JAVNI ČLOVEK,
   KI POGUMNO NASTOPA – JAVNO.
   TI
   VALTEK – SI ANONIMNI SKRIVAČ.
   KAJ “ŠUŠTARČEK”
   MISLI O “APELOVIH SLIKAH” – JE BREZPREDMETNO.
   PRAVI F. PREŠEREN V ZNANI PESMI – “APEL IN ČEVLJAR”.

   RAJE
   SE V IMENU
   TVOJIH “STRIČKOV” KARDELJA IN I, MAČKA
   – JAVNO, S TVOJIN PRAVIM IMENOM
   Ž- OPRAVIČI
   NAM SLOVENCEM ZA POLIT UMAZANIJE TVOJIH
   “BAJE SORODNIKOV”
   PN
   VRNI ZNESEK STROŠKA ZA TVOJE ŠOLANJE,
   KI SO TI GA OMOGOČILI SLABO PLAČANI
   TITO, KARDELJ – PRISILNI “KP, ZK PROLETARCI”,
   PO
   “TVOJIH DELIH BOŠ SOJEN” – ne po tvojih čenčah o sebi in drugih.

   (TEGA NISTA REKLA TVOJA “KULTURNO NEPOMEMBNA
   DOMNEVNA SORODNIKA” KARDELJ ALI I. MAČEK)
   – ti ubogi 65 letni “čenčaček”. Lahko noč. L.r. JANEZ KEPIC–KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   • Valter BraniSlav

    In kaj imam jaz s tem kar sta pocela Edo in Ivan?
    JAZ ZIVIM SVOJE ZIVLJENJE!!!

    • Janez Kepic-Kern

     IMAŠ !
     PRECEJ.
     IMEL SI PRIVILEGIRAN STATUS
     IN SI LAHKO ŠTUDIRAL
     MEDTEM, KO SMO DRUGI GARALI V VSILJENIH NAM
     KP, ZK TITO, KARDELJ
     POGOJIH, BREZ PRAVE SVOBODE.
     TO
     DOBRO VEŠ
     – ZATO SE NE UPAŠ PODPISATI
     S POLNIM, PRAVIM
     IMENOM IN PRIIMKOM – KOT JAZ. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Pogoje za studij in odhod si imel tudi ti.
      Zakaj nisi odsel?
      Ti je Kucan skril potni list?

     • Janez Kepic-Kern

      Moj rod živi tu že
      uradno znano nad 500 let oz. od nekdaj , Slovenija je moja domovina.
      Nikamor mi ni bilo treba niti nočem hoditi.
      Počakal sem,
      da so odšli oni, a ne v ZDA temveč k Matildi.

      ŠALA
      Kdaj imaš
      ti v tvojem POSLOVNEM URNIKU
      DOGOVORJEN
      – RANDI Z MATILDO?
      Bomo veseli, ker nas boš nehal “osrečevati” s tvojo dolgočasno osebo in tvojimi črkovnimi smetmi. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
      P.S.
      KONEC ŠALE

     • Valter BraniSlav

      Matilda mi je zaupala da bo prisla najprek k tebi in tvojim otrokom. Zelo ste ji simpaticni tako da pride kmalu. S teboj se strinja da sem jaz zoprn zato bo prisla najprej v Komendo v tvojo hiso…

     • Valter BraniSlav

      Opravicijo naj se Jansa, Gorenjak, Zver, Vasle vsi NEKDANJI KOMUNISTI KI SO TITU DRZALI STRIK.
      JAZ NIKOLI, NITI 1 MINUTE, NISEM BIL NE CLAN PARTIJE, NE CLAN ZSMS, NITI NISEM NE OVAJAL NE RINIL V UDBO!!!

  • Janez Kepic-Kern

   Si pa
   nepogumen, verjetno
   “strahopeten” in neiskren, zavajajoč verjeten “bleferski čenčač.”.
   Star, preko 60 let star nam Slovencem verjetno “nedobronameren ”
   – a hvalabogu – neškodljiv “čenčač”
   Ki na razkazuješ tvojo čudaško, “revno” podobo.
   V tem smislu – nam koristiš.
   Živ dokaz in prikaz “psiho posledic” si, ki
   sta jih povzročila ex KP;ZK stalinizem, titoizem izd. L.r. Janez Kepic_Kern KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    Ne , tak sem zato ker sem uspesen v ZDA…

  • xtc

   Klošarji ljubite Tita,saj ste ste se čelo življenje pevcali na delu drugih.

   • Valter BraniSlav

    Bla bla bla.
    Jaz sem milionar iz Floride..

 • piko8

  Levi FAŠISTI se bojijo g. Janeza Janše, kot Hudič Križa!!!

 • Hunyađi

  Ko bi kmet z malo kmetijo vodil Slovenijo bi bili nezapufani, ko nas pričnejo vodit filozofi oz pravniki gre vse v maloro kot Grčka in Rim.

 • Andrej

  Janša bo take stvari moral še mnogokrat ponoviti, da se bo morda koga vsaj malo prijelo. Pa ne zganja nobene visoke politike, ampak preprosto pove tisto, kar narod gleda vsak dan, pa ne vidi.
  Gleda, gleda, pa ne vidi.

 • Prle

  He.he,he, on je pa takrat ko je bil premijer delal tisto,kar mu je zaukazal Erjavec.

  • Hunyađi

   In to celo dvakrat, če se ne motim.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  PRLE, VALTER BraniSlav IN HUNYAĐI
  so se
  odločili,

  da bodo postali podporniki SDS,

  KOT SEM JAZ Janez Kepic-Kern.
  Bi bili radi, a poznajo
  LE SVOJE NICKNAME – rojstna imena so pa – SE ZDI – pozabili. NERODNA REČ.
  Kaj pa zdaj?
  Hja tiste s hudo demenco imajo po raznih zavodih pod kontrolo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  VALTER PA JE ZAME OBIČAJEN LAŽNJIVEC
  DOKLER NE POKAŽE ŽIVIH POSNETKOV SEBE V ZDA, SVOJIH ZDA DOKUMENTOV.
  ZAME VALTER SPADA – MED – KRALJE.
  A med t.i. Kralje ulice – dokler ne dokaže nasprotnega. Tega kar trdi.
  p.s.
  KONEC ŠALE

 • garfi

  ni večjih Psihopatov kot so komunisti in preimenovani nas uničujejo naprej
  KDOR HOČE PREPREČITI PONOVITEV NJIHOVIH ZLOČINOV SE BO VČLANIL V STRANKO SDS,
  da osvobodimo Slovenijo
  Sooblikuj, sodeluj in pomagaj SDS
  Članstvo v Slovenski demokratski stranki
  https://www.sds.si/sodelovanje/postani-clan