[Video] Je breme ministra Poklukarja postalo pretežko? Tako se je izogibal izjavam na srečanju koalicijskih partnerjev …

Foto: Nova24TV

Kljub dejstvu da se število ilegalnih prestopov slovenske južne meje vztrajno povečuje, da nezakoniti migranti uničujejo lastnino slovenskih državljanov, da so zaradi napadov, groženj, ugrabitev in celo kamenjanj ogroženi odrasli in tudi otroci, ki živijo ob meji s Hrvaško, pa minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni želel dati izjav za medije, ki so ga čakali v ponedeljek pred koalicijskim vrhom na Brdu pri Kranju.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se spreneveda, da je varnostna situacija dobra. Policiji uspe prestreči le manjši del migrantov, ostali nadaljujejo pot proti osrednji Slovenji. Ob zadnjih zaskrbljujočih srečanjih domačinov z migranti se sprašujemo kakšni so vladni načrti. Minister namreč ni želel dati izjav pred koalicijskim vrhom na Brdu pri Kranju.

Kljub dejstvu da se število ilegalnih prestopov slovenske južne meje vztrajno povečuje, da nezakoniti migranti uničujejo lastnino slovenskih državljanov, da so zaradi napadov, groženj, ugrabitev in celo kamenjanj ogroženi odrasli in tudi otroci, ki živijo ob meji s Hrvaško, pa se minister za notranje zadeve še naprej spreneveda, kot da je varnostna situacija v Sloveniji povsem normalna in docela brez nevarnosti. Namesto, da bi se soočil z resnico, uporablja minister stranke LMŠ svoj čas za politično obračunavanje z vodjo sindikata policistov Slovenije Kristjanom Mlekušem, ki opozarja na ministrovo nekompetentnost.

Če je bila slovenska javnost pred kratkim šokirana zaradi ugrabitve 79-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine, ki je svojo 6-urno odisejado preživel v prtljažniku avtomobila, dokler ga niso pred mejo z Italijo pustili štirje migranti, v avtu, v žgoči vročini, pa že odmeva nov dogodek, v katerem je skupina migrantov s kamni obmetavala deklico na kolesu na mostu čez Žabovico. Kljub prijavi dogodka pa policiji ni uspelo ujeti ilegalcev, zato se pojavlja upravičeno vprašanje, koliko smo sploh varni, ker silam reda uspe prestreči le manjši del migrantov, ostali pa nemoteno nadaljujejo pot v notranjost države, kjer uničujejo lastnino, vlamljajo v vikende in hiše, sedaj pa celo ugrabljajo in kamenjajo ljudi.

Korenit zasuk ali pa zlom sistema
A minister ostaja neomajen. Tako gre tudi razumeti njegovo vztrajanje na seji parlamentarnega odbora o problematiki nezakonitih migracij 14. maja, kljub številnim poročilom ki so trdila prav nasprotno. Če ne bo prišlo do korenitega zasuka pri notranji politiki, grozi naši državi popoln zlom varnostnega sistema in strmo povečanje kriminalnih dejanj ilegalnih migrantov, katerim se njihova dejanja zdijo povsem sprejemljiva.

Minister Poklukar se tako spreneveda, da ni na slovenski južni meji nič novega. A številna opozorila zaskrbljenih državljanov govorijo prav nasprotno: naj omenimo, da je bil policist v Razkrižju prisiljen streljati opozorilne strele proti migrantu, ki se je s silo upiral prijetju. Torej si velja postaviti vprašanje, ali bo minister za notranje zadeve le priznal neizogibna dejstva in začel opravljati svoje delo, ali pa je čas za njegov odhod.

J. H.

 • samotoje

  “Torej si velja postaviti vprašanje, ali bo minister za notranje zadeve le priznal neizogibna dejstva in začel opravljati svoje delo, ali pa je čas za njegov odhod.”
  Nobenega vprašanja ni treba postavljati. Notranji minister je nesposoben in pojma nima, kaj naj bi počel. Torej mora iti.

  • AlojzZ

   Jaz bi pa zadevo obrnil drugače. Minister popolnoma dobro opravlja delo, ki so mu ga pokazali njegovi šefi: neoviran prehod ilegalnih prebežnikov preko meje.

   • Peter

    In če njegovi šefi ne bi dobili drugačnih direktiv, bi že zdavnaj zaropotalo po nas s strani Evrope.
    Tako pa je komanda z vrha EU: spuščaj, miško, no.

    • karlina

     VZROK-IZDAJALSKI PODPIS MARAKEŠKE DEKLARACIJE TE LEVE BANDE , aja saj res, ta deklaracija je “NEOBVEZUJOČA”. Ljudje še vedno ne vedo, ali nočejo vedeti, da je LAZ NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA. Čim odprejo usta, se zlazejo in vedno lazejo !!!!!!

  • karlina

   CELA LEVIČARSKA VLADA MORA ČIMPREJE PASTI, KAJTI ZE VČERAJ JE BILO PREPOZNO !!!!!!!

  • Mitja Mazini

   Boljšega ministra še nismo imeli. Poglejte samo kako ga napadajo za vsako ceno, brez argumentov.

 • Franjo Trojner

  Že pred parlamentarnimi volitvami smo vedeli, da zmaga levih strank na volitvah pomeni PROST VSTOP VSEM ILEGALNIM MIGRANTOV SKOZI SLOVENSKE MEJE!
  Zato se NE čudite, da leva Šarčeva vlada in njen notranji minister Pokljukar dovoljuje anarhijo na naših mejah, tak je njihov plan že od samega začetka in ga zdaj samo izvršujejo.
  Dejstvo je, da je razbita politična desnica kljub premočni zmagi stranke SDS ( relativna zmahovalka volitev) dobila na volitvah premalo glasov za sestavo desne vlade, kar se nam danes močno mačuje.
  Za kaotične razmere na naši južni meji, za ogrožanja varnosti dežavljanov in njihovega premoženja, so poleg predsednika leve vlade Šarca in njegovega notranjega ministra Pokljukara SOKRIVI :
  – vsi tisti volilci, ki se volitev niso udeležili
  – vsi tisti volilci, ki so na volitvah glasovali za sestopljene leve stranke SMC, SD, Desus, s predsednikom Cerarjem na čelu, ki so v letu 2015 v državo in s tem v EU nezakonito spustili več, kot pol milijona ilegalnih migrantov, kar je zminiralo pravilo SCHENGEN
  – vsi tisti volilci, ki so na volitvah glasovali za levo Šarčevo listo LMŠ, ki je tudi v predvolilnih suočenjih zagovarjala pilitiko odprtih vrat za vse ilegalne migrante tega sveta
  – vsi tisti volilci, ki so na volitvah glasovali za ekstremno levo stranko ZL, ki se tudi javno zavzema, da Slovenija podeli azil vsaj 200 000 ilegalnim migrantom.
  Volilci so v letu 2018 na volitvah glasovali, kot so, rezultat je samopredlagan predsednik leve vlade Šarec z 10% podporo od tistih, ki so na volitve odšli , njegova MAKAREŠKA poiltika, ki ilegalne prehode naše južne meje NE preprečuje in s tem drastičnon ogroža varnostno vprašanje v državi, še posebej je ogrožena varnost državljanov in njihoveha premoženja živečih vzdolž južne meje.
  To so dejstva katera ne smemo pozabiti, ko bomo v prihodnosti od vseh odgovornih oblastnikov terjali odgovornost za miniranje veljavne USTAVE in veljavne zakonodaje, ki predpisuje prehode naših meja in azilno politiko, pa tudi neposredno odgovornost v primeru, ko bo kak državljan
  Slovenije postal žrtev nerazumne in za Slovenijo škodljive politike leve vlade Marjana Šarca, ki zavestno dopušča kaos na naši južni meji.

  • karlina

   Slovenije postal žrtev nerazumne in za Slovenijo škodljive politike leve vlade Marjana Šarca, ki zavestno dopušča kaos na naši južni meji.
   NI KAJ DODATI, VSE JE RES IN VSE PODPIŠEM !!!!!!!! Aja, saj res, lani pred volitvami-stop govorjenju o migrantih, po volitvah -na POP TV, članek o tem, koliko jih je ze na meji in koliko ze v azilnih domovih. Letos pred volitvami-same lazi in sprenevedanja o migracijah, po volitvah, v vseh levih medijih-bore malo ali skoraj nič o tem.

 • VERZIFIKATOR

  Sebastjan Pocukar

  FRANKENSTEIN NA MEJI

  Frankenstein roman je dobro znani,
  strašen je, nikakor za zabavo,
  mnogo doživel je predelavo,
  takšni so romani redno brani.

  V zadnji predelavi je politik,
  notranji resor mu je zaupan,
  glavni v njem junak povsem obupan
  je nad tem, kar zanj poreče kritik.

  Se na meji zgodba zdaj dogaja,
  čez katero dan in noč drvijo,
  neovirano se čez podijo,
  Frankensteinu ves nadzor uhaja.

  Ne boji se več ga živa duša,
  Frankenstein na vrata ko pokljuka,
  ni strahu, je le še silna muka
  gledati, kako nič ne poskuša.

  Ko pokljuka in ko se prikaže,
  tam ob meji se nihče ne zgane,
  v beg pred njim nihče sedaj ne plane,
  vsak ve, da se ta pajac zgolj laže.

  Da je lažna kljukasta vizura,
  brez vsebine, čisto brez izraza,
  maska spačenega le obraza,
  Frankenstein kot čista kreatura.

 • rubec

  Če hoče ta tip videt koliko je ura, jo mora imeti na obeh rokah zapeto.

 • GverilaStyle

  ni se jih izogibal….stali so verjetno frontalno pred njem….se pravi, da so bili v mrtvem kotu ……hahahahahahahahahahaha……dober je pajac samo za politiko, ker hočeš-nočeš bere mimo zakonoc…..hahahahahahahahaha

 • SIMON ROZIC

  Težko je lagati od jutra do mraka; raje se umakne….herojsko, itak!

  • Zombi Gartner

   Lepo si dodal komentar. Lagati od jutra do mraka. Nobenega problema.
   Ha…ha….ha…
   Vsaj tem ljudem ne.
   Lažejo, kradejo…itd.

   • karlina

    LAZ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA !!!!!!

 • Amerikanc

  On in Pikalo sta res bolj za v “senco” – stran od ljudi. Tudi ostali serpentinškovi hlapci so nizkokategorniki iz zadnje vrste. Take ima udbopartija z šefi udbomafije najraje.

 • JANEZ GUS

  Za Pkljukarja bi bilo bolje,da bi ostal na kljuki,za klovna pa na radio ga-ga.Stem seveda pa tudi za državo.Ta buzara jo je zje….do fonde.

 • antimur

  Točno tako, potreben je korenit zasuk, najprej je potrebno zasukati Kučana, Šarca, Poklukarja, oziroma celotno vlado, potem pa naprej.

  • karlina

   Če ne bi bilo zveplenega, vsega tega ne bi bilo. Upam ,da ste se, smo se začeli-KONČNO zavedati, da vse to, kar nam počnejo , ni nič drugega, kot maščevanje za samostojnost. Nič drugega.

   • tomnidari

    Nam se maščuje samostojnost brez lustracije, ki so nam jo takrat prikazovali kot maščevanje! Ker lustracije ni bilo, so se tisti, ki jim samostojnost ni nikoli bila opcija polastili države. Torej, ne da se nam maščujejo, ampak se nam maščuje naivnost takratnega DEMOS-a in volilcev!

   • kalavnik

    Evo kako pravilna ugotovitev.

 • Kapodistrias

  Čas za njegov odhod je bil, še predno so ga našli.

 • Antonius

  Orel sedi in počiva na veji, in čisto nič ne dela.
  Majhen zajček zagleda orla in ga vpraša: *Ali lahko tudi jaz tako sedim in nič ne delam?*
  Orel odvrne: *Seveda, zakaj pa ne?*
  In tako sede zajček pod vejo na zemljo in tudi on počiva. Nenadoma plane iz grmovja lisica,
  zagrabi zajčka in ga poje.
  Morala zgodbe:
  Da bi lahko sedel in nič delal, moraš sedeti zelo visoko..

  • karlina

   IZJAVA DNEVA + 5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • stajerc5

   Uuuu, kje si pa tega nasel, ali je mogoce celo tvoj produkt?

  • samotoje

   Odlično (10).

 • Zombi Gartner

  Jaz vas prav občudujem vsaj tiste komentarje, ki iščete pozitivo v teh ljudeh…
  Čestitam vam.
  Res ste občudovanja vredni….

 • JANEZ GUS

  Vse to,kar ti modeli počnejo,je ravno to,česar ne bi smeli.To je pa zato,ker namesto Krambergerja bi tam moral stati žvepleni.

 • Gilbert Beko

  Napiši en stavek pravilno!In te bo razumela cela Slovenija! https://www.youtube.com/watch?v=JtrQwAQhdxA

 • xtc

  Narodo ob meji nebo ostalo nič drugega pot ,da se oboroži z orožjem in koli ter zatoče nekaj ilegalnih kriminalcev nato pa pred vladno palačo in parlament,preje sprememb ne bo

  • kalavnik

   Ne pije vode. Vaske straze so ze bile in ves, kako se je koncalo. Tokrat ne bo drugace, ker imajo vecino, plus migrantje.
   Cimprej prodat, kar je se vrednega in via tujina, zelo resno mislim

   • Ava

    Da, res žalostno. Ampak velikokrat ni druge izbire.

 • Gilbert Beko

  Ata je prišel in rekel da si je kilo operiral!

  • Gilbert Beko

   Vrste so res dolge!

 • Common Sense

  Lej. Saj ni treba biti raketni znanstvenik, ker dejstva so kakšrna so. V (kmalu) ene letu in v obdoju udobno visoke gospodarske rasti sta edina “dosežka” te vlade naslednja:

  a) zvišanje plač državni upravi in javnemu sektorju
  b) zvišanje neobdavčenega dela regresa.

  Če slučajno niste opazili, je oboje usmerjeno v razdeljevanje že ustvarjenega. Tudi prav. A kdaj lahko pričakujemo rešitve za druge pereče teme? Kdaj se bo prenehalo cuzanje zdravstva (Mark Kedical, sestrsko podjetje časnika Mladina, je prav notoričen primer)? Kdaj kakšne realne reforme? Kdaj pokojninska reforma? Kdaj debirokratizacija (ki je naravnost strašljiva)?

  No, važno je, da piarovec komunistov ima BMW X5 in premore tako malo čustvene inteligence, da se kot pol-javna oseba celo hvali s kršenjem zakonov. To vam vse pove.

  • karlina

   Čisto komunistično-ljudi je treba narediti čim bolj revne in odvisne od sociale, saj le tako bodo vedno volili samo nas-oz. njih-levičarje, to je dejstvo.

  • samotoje

   It does ring the bell. Vprašanje pa je, kdo to sliši.

 • kalavnik

  Kantonalna razdelitev slo na levo in na vse, kar je odmik od levega, je najboljsa resitev.
  lilipili in oni rdeci baron furata leve, midva z rubcem pa desne kantone.
  Cez deset let bi se levi vozili s trabanti, midva z rubcem pa z mercedesom.
  In zopet bi bil kriv jajo.
  …in smentanamuha bi si gate prala spet na roke…in k nam hodila po skret papir

  • Common Sense

   V bistvu imaš prav. Dajmo narediti ta test:) Bomo hitro videli kdo ima prav:)) Samo en tak majhen občutek imam, da bodo državljani kantona lilipili & rdeči baron relativno kmalu začeli kupovati kavbojke in kavo, pa Milka čokolado v sosednjem kantonu;) To me na nekaj spominja….;) Kaj bi to bilo?

   • karlina

    No, eni vemo,kaj bi to bilo in se bojim, da bo zopet tako, ampak tokrat hujše, mnogo hujše, ker ne bomo vedeli s čim to plačati.

 • karlina

  Ze, ko je bila z veliko lumparijo, lazjo, goljufijo, ustoličena -leva, radikalna, totalitaristična, komunistična oblast, BI MORALI ZVONITI VSI ALARMI V DRZAVI, Ljudje, drugorazredni drzavljani bi MORALI ITI NA ULICE in to bando vreči iz oblasti. Naša predraga drzavica Slovenija, je postala-raj za zveri, tiste na dveh in tiste na štirih nogah, ze dolgo nismo več v demokraciji, kaj šele, da bi imeli vlado, to ni vlada , to je absurd-ter skropucalo od drzave. Sprašujem se-koliko časa še, morda toliko, da bomo čez noč postali druga Venezuela, pa se prej sploh nismo tega zavedali.

 • RATATA

  Bi si želel resnih novinarjev elegantnega pristopa.

 • zamaškar

  Ali jim ni ostalo to še od taktike partizanov,da so s pomočjo okupatorja v imenu revolucije pobili šestkrat več Slovencev,kot nemških vojakov?Sedaj pa s pomočjo nezakonitih migrantov,ustvarjajo vsesplošen kaos,ker drugače v normalni državi modeli ne bi mogli vladati!!!

 • terminalar

  Velkam migranc! Naj jim tam na meji nekdo deli ministrov naslov.

 • tonite falco

  Tukaj ni samo čas za Poklukarjev odstop zaradi nezadostnega ščitenja slovenske meje. Ampak za odstop celotne nelegitimne vlade, ki dela škoda tako v varnostnem sistemu kot tudi to, da so popolnoma nesposobni na celi črti glede upravljanja države.
  Ne bo drugega izhoda iz te situacije kot, da se narod upre z protesti v Ljubljani pred parlamentom. In to tako dolgo dokler ta vlada ne odstopi in se zatem vzpostavi tehnična vlada, ki bo delovala do naslednjih parlamentarnih volitev !!!!!!!!!!!!!

 • šmentanamuha

  Ministrski bebo od Pokluke ne daje izjav, dokler ne dobi navodil, kaj mora povedati.

 • tonite falco

  Dobesedno nas kot ljudstvo izivajo glede varnostne politike, da se upremo v vsej svoji moči pred parlamentom v Ljubljani kot tudi v drugih velikih mestih s množičnimi protesti. Basta, dovolj je tega sranja, da nas iz dneva v dan bolj ogrožajo ilegalni migranti, ki jih sploh ne bi smelo biti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Tine Ribič

  Minister Poklukar se izogiba kameram, ker ve, da če bo narod zvedel preveč, da ga bo odnesel!!
  Poklukar ZANALAŠČ ne zaščiti meje in dopušča, da v državo vdirajo migranti, ki so grožnja za mir in varnost!!