fbpx

[Video] Je imel Golob med oddajo pomoč prišepetovalcev?

Robert Golob je imel med soočenjem v levem ušesu napravo. (Foto: Gledalec Nova24TV)

Pozorno oko je med soočenjem lahko opazilo, da je imel prvak Gibanja Svoboda Robert Golob v ušesih tujek, za katerega mnogi menijo, da gre za napravo, ki bi bila lahko povezana s prišepetovalci. 

Za “elektro oligarha” Roberta Goloba, kot ga je v oddaji Odločitev 2022 na POP TV izvirno poimenoval notranji minister Aleš Hojs, se že dlje časa domneva, da hodi na televizijska soočenja tja, kjer mu pred oddajo ponudijo vprašanja in vsebine. To naj bi bil tudi razlog, da odklanja povabila v oddaje Nova24TV in Planet TV.

Se je pa v ponedeljkovi oddaji pri njem pokazalo nekaj novega. Pozorno oko je lahko v njegovem levem ušesu odkrilo tujek oziroma naprava za komunikacijo iz daljave. Da bi imel Golob težave s sluhom in bi nosil slušni aparat, namreč javno ni znano, zato je veliko bolj verjetno, da je imel v ozadju pomočnike. Če bi se to potrdilo, bi bil to prvi znan primer, da bi ujeli slovenskega politika s tovrstno napravo.

Po drugi strani to ne bi bilo nič nenavadnega. Novi obrazi imajo namreč na voljo vsa dovoljena in nedovoljena sredstva za zmago tranzicijske levice na volitvah. Imajo medije, ki manipulirajo, jim dajejo neskončno veliko prostora in jih povzdigujejo z anketami. Imajo izdatna finančna sredstva in vso strokovno pomoč. Kot kaže, med tehnično pomoč po novem spadajo tudi komunikacijske naprave za soočenja. Za vsak slučaj, če zmanjka odgovorov.

So mu prišepetovali koalicijo s civilno družbo?
Robert Golob je na soočenju predstavil številne ideje, med katere bi mnoge sodile v rubriko “saj ni res, pa je”. Kot eno prvih “cvetk” je omenil, da bo v primeru zmage na volitvah in mandatarstva za sestavo vlade tega ponudil štirim strankam (KUL) v studiu, nato pa je dodal, da bodo šli po volitvah v koalicijo s “civilno družbo”, da bi državo vrnili ljudem. Pri tem gre za skrajno nerealno in populistično izjavo, ki je resen politik ne bi nikdar izrekel, saj vlado sestavljajo stranke, ki so dobile mandat od volivcev, med drugim tudi od civilne družbe. Poslanci so namreč njihovi predstavniki in odraz volilnega razpoloženja ljudi. Vsakršne take izjave mu resno načenjajo kredibilnost, pa naj se njegove obljube slišijo še tako vabljive.

Golob je proti višjim plačam ljudi
Tudi ko so gostje oddaje govorili o dohodninskem zakonu, ki vsem omogoča višje neto plače, Golob ni zmogel iz svoje populistične kože. Nekdanji menedžer državnega podjetja se je posipal s pepelom, ker bo po novem zaslužil tisoč evrov več na leto. “Temu se odpovedujem, ker ne rabim,” je dejal, ne da bi omenil, da je s plačo in nagradami letno nezakonito zaslužil več kot milijon evrov. Gre za skrajno perverzne zglede, podobne tistim, ko se je župan in njegov podpornik Zoran Janković odpovedal županski plači v dobrodelne namene, da je lahko v ozadju bajno služil na druge nelegitimne načine. Golob je celo mnenja, da dodatnih 13 evrov za človeka z minimalno plačo ne predstavlja veliko in bi več dobil od države na račun višjih davkov. Socialisti bi bili torej ponovno pripravljeni državo narediti nekonkurenčno in državljane daviti z visokimi davki, Golobova napoved o “obrnjeni dohodninski reformi na glavo” pa je skrajno nevarna za razvoj in blaginjo najrevnejših.

Sara Kovač