fbpx

[Video] Je nekdanji jugokomunistični predsednik Türk doživel razsvetljenje? Odgovorni za gnusne zločine se morajo soočiti s posledicami!

Kdorkoli stori gnusne zločine, mora biti soočen s pravnimi posledicami,” je izjavil nekdanji predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

Brez skrbi. Nekdanji predsednik države Danilo Türk ni obsodil povojnih komunistih zločinov nad civilisti in tako popravil negativen vtis, ki ga je pustil 8. marca 2009, ko je ob udeležbi na proslavi ob mednarodnem dnevu žensk v Trbovljah izrekel besede, ki so ga za vedno zaznamovale.

Našel bom čas, ko bom odgovoril tudi na to. Ampak rad bi ponovil, danes sem tu zaradi prvorazredne teme in o drugorazrednih temah ne bom govoril,” je izjavil ob grozovitem odkritju množičnega morišča v rovu Svete Barbare, imenovanem tudi Huda jama in tako pokazal izjemno ignoranco do žrtev enega največjih zločinov na slovenskih tleh.

Partija je na prvem mestu
Toda pozor. Nekdanji jugokomunistični uradnik Türk je za kitajsko tiskovno agencijo komentiral nemirne proteste v Hong Kongu. “Rešitev se mora poiskati v okviru vladavine prava. Če nekdo stori umor, mora zanj kazensko odgovarjati. Kdorkoli stori gnusne zločine, mora biti soočen s pravnimi posledicami,” je izjavil za China Xinhua News.

Kot predsednik republike je nekaj mesecev po izjavi o drugorazrednosti povojnih pobojev, podelil državno odlikovanje Tomažu Ertlu, zadnjemu šefu  Službe državne varnosti oziroma Udbe in vodji komunističnega Republiškega sekretariata za notranje zadeve. Igor Omerza je na podlagi dokumentov v knjigi Od Belce do Velikovca ali Kako sem vzljubil bombo dokazoval Ertlovo vlogo v zločinskem atentatu Udbe v Velikovcu na avstrijskem Koroškem leta 1979.

In danes, ta mesec mineva deset let od njegovega odlikovanja Ertlu, smo naleteli na posnetek kitajske tiskovne agencije, za katero taisti Danilo Türk, ki je kot Predsednik Republike Slovenije skušal ignorirati zločine, ki so se dogajali na domačih tleh in nagrajeval domače brutalneže, ‘pametuje’ o vladavini prava in pravnih posledicah za zločince.

Andrej Žitnik