fbpx

[Video] Je vstop v SD sanjska ponudba? Židanovih 400.000 izgovorov za prestop med socialdemokrate!

Poslanec SD Gregor Židan. (Foto: Posnetek zaslona)

Po navedbah vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga in ministra Zdravka Počivalška naj bi poslanec Gregor Židan, ki je prestopil iz SMC v SD navedel, da je prejel sanjsko ponudbo, ki je ni mogel zavrniti in za prestop ni navedel političnih razlogov. Po zadnjih informacijah naj bi poslanec preko sponzorjev prejel zajeten kupček denarja in zagotovilo o redni službi na Nogometni zvezi Slovenije po izteku mandata.

V svojih časih priljubljen, a ne eden izmed boljših igralcev nogometa, Gregor Židan naj bi za svoj prestop iz SMC v SD prejel 400 tisoč evrov in službo po izteku mandata na Nogometni zvezi Slovenije, vse skupaj pa je po navedbah Požareporta bilo zorkestrirano s strani poslanca Matjaža Hana in smetarskega tajkuna Martina Odlazka.

Židan je na današnji novinarski konferenci pojasnil pomen sanjske ponudbe, ki jo je omenjal ob odstopu. Po njegovih besedah je sanjska ponudba to, da gre skupaj s socialnimi demokrati na naslednjih volitvah zmagi nasproti. “Iz SMC sem odšel, ker mi je tako narekovala moja vest. Nič mi ni bilo obljubljeno, to je bila moja osebna odločitev. Nisem dobil nobenih sredstev niti drugih obljub,” je vztrajal Židan.

Mecen neslavnega prestopa naj bi bil ravno Odlazek, vse skupaj pa je uredil vodja poslancev SD, Han s katerim sta dobra znanca, o čemer smo že pisali.

Razlogi za sponzoriranje prestopa
Odlazek je že bil pravnomočno obsojen na zaporno kazen zaradi gospodarskega kriminala, njegova podjetja pa sedaj tudi rešuje DUTB. Kot smo o tem že pisali ima tudi Židan finančne težave s podjetji v njegovi lasti: Gregorino d.o.o. in Kapodol. Po navedbah poslanca je obe podjetji prizadela kriza zaradi koronavirusa. V težavah pa se naj bi zaradi športnih stav znašel tudi osebno, zaradi česar je veliko bolj dovzeten za finančne injekcije. V izjavi za javnost o svojem osebnem stanju ni spregovoril.

https://twitter.com/Libertarec/status/1263345411122659331?s=20

Pojavljajo se tudi ugibanja o navezi med Matjažem Hanom in Damirjem Črnčecem. Še nedavno sta Marjan Šarec in Črnčec preko medijev razkrivala posle Hanovega družinskega podjetja in ga poskušala uničiti. Han je takrat zaradi razkritij želel razdeliti premoženje in se umakniti iz politike, sedaj pa so kot kaže postali zavezniki.

Prestop poslanca bi tako lahko bil tudi povezan z nezakonito pridobljenimi podatki iz policijskih map poslancev, saj je uradno priznanje policistov o pridobivanju le-teh v času Črnčecevega službovanja kot sekretarja za nacionalno varnost, nedavno razkril notranji minister Aleš Hojs.

“Moja sanjska pogodba s SD je, da gremo na naslednje volitve in poskusimo zmagati,” je povedal Židan. Glede svojega podjetja je povedal, da to posluje od leta 1994 v dobrem in slabem: “Tudi moje podjetje je prizadela koronakriza. Jaz upam, da bo splavalo na površje in nadaljevalo tradicijo, ker takšna podjetja vseeno dajejo kruh nekaterim.” 

Sara Kovač