fbpx

[Video] Jelinčič po zadnjem fiasku, ko ga niso povabili v oddajo: RTV ukiniti in postaviti na novo!

Vodja SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. (Foto: Posnetek zaslona)

Mislim pa da je po dolgem in počez tolči po vseh ukrepih nesmiselno, neproduktivno, predvsem pa bedasto,” je poudaril prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki ga RTV Slovenija pred nedavnim sicer ni povabila v oddajo, da bi se pridružil pogovoru z opozicijo. Verjetno jih je skrbelo, da bi jim, kot je v njegovi navadi, nalil čistega vina in povedal kaj, česar si ne bi želeli slišati. Pa tudi predstavniki KUL-a ob njegovi prisotnosti ne bi več prišli dovolj do izraza.

Tudi Slovenska nacionalna stranka je v opoziciji, vendar pa smo mi konstruktivna opozicija,” je dejal Zmago Jelinčič Plemeniti in pojasnil: “Podpisali smo sporazum o sodelovanju z vlado, zato ker hočemo, da se država razvija, ne pa tako, kot hoče ostala opozicija, da vlada pade in sami ne vejo zakaj. Samo da ne bi vladal Janša.”

Jelinčičev sklep je seveda popolnoma pravilen, opozicija resnično ne počne nič drugega, kot to, da nagaja vladi in predsedniku vlade Janezu Janši, istočasno pa se jim tudi približno ne sanja kaj bi naredili, če bi dejansko morali prevzeti krmilo države. Sploh pa v teh kriznih časih. In ne pozabimo, da so za vse to imeli priložnost, vendar jo je nekdanji premier Marjan Šarec zapravil, ko je odvrgel svojo puško v koruzo. “Reševali smo Šarčevo vlado in rešujemo tudi to,” je dejal Jelinčič, “zato da bo Slovenija dobro stala.” Prvak stranke  je še poudaril, da je stranka SNS zavezana svoji državi, svoji domovini “in tako bomo tudi delali,” je dejal.

RTV postaviti na novo
Me pa čudi delovanje naše javne televizije, ki bi morala spoštovati določena pravila demokratičnega pristopa vseh političnih strank, česar pa ta televizija ne,” je Jelinčič okrcal našo nacionalno televizijo, ki ima tudi pri izbiri svojih gostov neke posebne kriterije, ki odražajo predvsem njihovo politično opredeljenost, kar se za javno televizijo, ki jo plačujemo vsi, res ne spodobi. “Zato me nič ne čudi, da se zbirajo podpisi za to, da se ne bi več plačevalo naročnine,” je nadaljeval Jelinčič in pripomnil, da bi se mu zdelo smiselno tako televizijo, kot jo imamo danes, ukiniti in postaviti na novo.

Nastop opozicije brez Zmaga Jelinčiča in SNS. (Foto: RTV)

Jelinčiča je v zadnjem času razjezilo, ker ga RTV Slovenija ni povabila v oddajo za naslovom Pogovor z opozicijo. Glede na to, da so v četrtek gostili predsednika vlade, se jim je na nacionalki namreč zdela edina sprejemljiva poteza to, da takoj zatem gostijo opozicijo in prikažejo še njeno mnenje. Uravnoteženo poročanje bi bilo sicer za vse medije res primerno, vendar pa se na RTV Slovenija glede tega potrudijo le takrat, ko je treba preglasiti Janšo. Za predsednika vlade najprej sploh niso našli časa, potem pa so ga le nekako stlačili v svojo prenatrpano programsko shemo. Janša je v največji meri govoril o krizi v kateri smo se znašli zaradi pandemije, njegov namen je bil predvsem pozvati slovensko javnost, naj končno stopi skupaj v boju proti virusu. No, da ga javnost ne bi vzela preveč resno, je televizija potem poskrbela s tem, da je gostila predstavnike Koalicije ustavnega loka (KUL), Tanjo Fajon, Alenko Bratušek, Marjana Šarca in Luko Meseca. Zastopniki opozicije niso povedali nič novega, so si pa pred tem iz maske ogledali pogovor s predsednikom vlade, da bi ga znali bolj natančno kritizirati. Kot rečeno, da bi med opozicijo povabili tudi Jelinčiča, jim seveda ni padlo na pamet.

RTV bi iz Postojnske jame pred kamere pripeljala tudi človeško ribico, če bi le zmogla reči “Ubi Janšu!”
Kot že rečeno, RTV Slovenija izbira svoje goste na karseda sumljivo selektiven način, ki z uravnoteženim in nevtralnim poročanjem nima prav nobene veze. Medtem ko so za predsednika vlade komaj našli nekaj časa, pa s tem niso imeli nobene težave, ko so na primer v Tednik vključili Anisa Ličino, pa tudi v tem, da KUL-u namenjajo nesorazmerno količino pozornosti ne vidijo nič spornega. To ravnanje bi lahko povzeli tudi z besedami, ki jih je za naš medij namenil politični analitik dr. Boštjan M. Turk: “V totalni vojni, ki jo javni mediji vodijo zoper ukrepe, katere podvzema sedanja vlada v boju proti epidemiji, so dovoljena vsa sredstva; vse, kar počnejo pa je tako ali tako objektivno mogoče opredeljevati kot zlorabo v najbolj neposrednem pomenu besede. V vojni, katere glavni deležnik je prav javna RTV, v zadnjem času rekrutirajo tudi najbolj eksotične kalibre: raperja Zlatka ter Anisa Ličino, človeka s polno kriminalno datoteko. Če bi bilo mogoče, bi iz Postojnske jame pred kamere pripeljali tudi človeško ribico, če bi le zmogla reči: “Ubi Janšu.

Sara Bertoncelj