fbpx

[Video] Jelinčič prepričan, da Goloba ne zanima premiersko mesto – tega bo prodal Jankoviću!

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Nova24TV)

“To so načrti, ki jih imajo na levi politični opciji, Goloba zagotovo ne zanima premierstvo, njega zanima tam, kjer je denar in kjer lahko denar odteče na razne konce”, je dejal predsednik SNS Zmago Jelinčič, ki je prepričan, da so načrti KUL-ovcev in Goloba v primeru koalicije, da na mesto mandatarja postavijo Zorana Jankovića.

Ko je elektro oligarh Robert Golob vstopal v politiko, je med drugim dejal tudi, da ga politika ne zanima in da nima ambicij postati predsednik vlade, v javnosti pa krožijo nekatere informacije, da utegne po volitvah v primeru koalicije strank KUL in Goloba mandatar postati Zoran Janković, ki se je tudi udeležil programske konvencije Gibanja Svoboda, na sami konvenciji pa naj bi se ljudje ob njegovem prihodu vedli, kot da je on pravzaprav tisti, ki ga pričakujejo, in ne Robert Golob.

Zoran Janković na mesto mandatarja?
V slovenskem političnem prostoru so začele krožiti informacije, da bo Zoran Janković prevzel mesto predsednika Gibanja Svoboda, kamor naj bi ga postavil sam Robert Golob, ki je že v začetku izjavil, da ga politika ne zanima. To, da ga politika ne zanima, ne preseneča glede na dobičkonosne  posle, ki jih je elektro oligarh sklepal v davni in ne tako davni preteklosti in jih morda še sklepa, nikoli se ne ve pri Golobu. Sam pa tudi ne odgovarja na vprašanja in predloži ničesar za podkrepitev lastne kredibilnosti, ki je vsak dan na trhlejših temeljih. Glede na to, da je nedavno potreboval pomoč slušalke in domnevnih prišepetovalcev, ne preseneča njegovo nezanimanje za politiko, sploh če se v energetiki in poslovnem svetu tako dobro “znajde”.

Vse več spornih poslov iz preteklosti
Še vedno ostaja mnogo odprtih vprašanj o poslovni preteklosti Roberta Goloba, na katere ni ne odgovoril niti komentiral, se pa vedno znova odkrivajo nove zadeve, ki zbujajo dvom v Golobovo verodostojnost ne le kot politika, ampak tudi poslovneža, ki je glede na zadnje podatke do mesta elektro oligarha” prišel vse prej kot pošteno. Pri tem mislimo na domnevne nezakonite provizije elektrooligarha, vezane za energetske projekte v Bosni in Hercegovini, o katerih je bilo govora na posnetku, ki je po 13 letih prišel na plano na Planet TV. Ne glede na to, da večji projekti ob tem niso bili izpeljani, je pa po poročanju Planet TV kot soudeleženec uspešno izpeljal manjše projekte, ki so prav tako dišali po korupciji. To naj bi bila tam redna praksa, zato tudi Golobovo “poslovanje” ni bilo nič posebnega.

Slovenija ga ne zanima, zanima ga denar
Da pa mu je prav malo mar za Slovenijo in njene državljane, dokazuje še en sporen posel, ki je prišel na dan, in sicer odkup deleža v propadlem bosanskem podjetju Intrade energija d.o.o. v lasti bosanskega lobista Nihada Spahaliča v vrednosti 15 milijonov evrov. Glede na to, da je bil Golob takrat vodja slovenskega energetskega velikana IGES, po mnenju poznavalcev kaže na to, da je šlo za oškodovanje Istrabenza in delničarje za zasebne interese Goloba, Zmago Jelinčič Plemeniti pa je ob tem prepričan, da to o Golobu kot človeku pove vse: “V bistvu njemu ne gre za državo, njemu ne gre za Slovenijo, njemu ne gre za Slovence, njemu gre za svoj žep in svojo prosperiteto, ki jo hoče izpeljati na kakršenkoli način,” je dejal. V Bosni je bila to ena večjih afer, imenovana energetska mafija, medtem ko v Sloveniji ni pokazala večjega zanimanja, vendar je poslanka SDS Alenka Jeraj prepričana, da z vsemi podatki in dokazi tudi policija in pravosodje pravočasno ukrepata, “Golob bo moral še marsikaj pojasniti,” je dejala Jerajeva.

Robert Golob (Foto: posnetek zaslona)

To je razlog, da ne pokaže dohodninske napovedi
Na posnetek se je odzval tudi dotični predsednik Gibanja Svoboda, ki je povedal, da posli niso bili izpeljani, kar pomeni, da tudi provizije niso bile izplačane, kar pa naj bi po mnenju notranjega ministra Aleša Hojsa pomenilo, da je “potrdil samo to, da če bi do posla prišlo, bi tudi provizije potem bile izplačane, kar se Hojsu sicer zdi strašljivo, vendar prav nič nenavadno glede na to, da Golob prihaja iz stranke LDS, ki je bila po ocenah mnogih najbolj skorumpirana stranka naše države”. Hojs je prepričan, da ravno zaradi sumljivih poslov in virov zaslužka Golob ne želi pokazati dohodninske napovedi, saj se zaveda, da bi bila resnica takrat vidna vsem.

Državnozborske volitve so vedno bližje, Golobova verodostojnost in poštenost pa vedno dlje.

Tanja Brkić