fbpx

[Video] Jeretič: Eugenija Carl, ki bi bila rada glavna urednica vsega, kar se v Sloveniji dogaja, je pred začetkom volilnega molka 2. kroga županskih volitev odigrala izjemno umazano vlogo!

Foto: STA/Facebook Eugenija Carl

Režimski mediji so polni pristranskega poročanja. Za to so med drugim odgovorni novinarji tipa Eugenija Carl iz RTV SLO, ki naj bili vsaj kanček nevtralni, glede na to, da javna televizija financirana s strani slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev in kot taka zastopa interese prav vseh državljanov. Po besedah Sebastjana Jeretiča pa je Carlova svojo “profesionalnost” dokazala v drugem krogu županskih volitev v Piranu, ko je ta le nekaj ur pred začetkom volilnega molka kandidata za župana Sebastjana Jeretiča namočila, da naj bi kupoval glasove v piranski občini. Jeretič je novinarko, ki osebne zamere prenaša na ekrane nacionalne televizije, označil kot osebo, ki bi bila rada glavna urednica vsega, kar se v državi dogaja. “Eugenija Carl je novinarka, ki je lagala. To sem zelo brutalno doživel tudi na svoji koži. Eugenija Carl je javna uslužbenka, ki zlorablja svoj položaj. Morala bi dobiti odpoved, ne pa da se ji dopušča teroriziranje javne institucije.”

Carlova je namreč v prispevku o domnevnem kupovanju glasov v piranski občini v svojem senzacionalističnem stilu aktivno posegla v predvolilno tekmo in predstavila moškega, ki naj bi ga poiskal znanec, eden od Jeretičevih ljudi, mu izročil nov telefon in ponudil zaslužek za vsakega človeka, ki bo odšel glasovat za Jeretiča. Kljub temu, da je županski kandidat Jeretič obtožbe zanikal, je Carlova zgodbo brez kakršnih koli dokazov obrnila povsem po svoje in jo meni nič tebi javno objavila.

Jeretič: Carlova odigrala izjemno umazano vlogo
Po prepričanju Jeretiča je Carlova tedaj odigrala izjemno umazano vlogo s tem prispevkom, zaradi katerega se je sam vsekakor počutil kot žrtev njenega medijskega poročanja. Zgodba je seveda zmotila številne gledalce, ki bi od javne televizijske hiše pričakovali kanček neodvisnosti, objektivnosti  in nepristranskosti ali vsaj podkrepitev tovrstnih zaključkov z oprijemljivimi dejstvi. “Dejansko ljudje na prvo žogo verjamejo tistemu, kar je objavljeno na televiziji. Ljudje so me čudno gledali in me spraševali, zakaj se grem takšne igrice in seveda so bili skeptični, ko sem jim rekel, da gre za navadno laž. Niso mogli verjeti, da lahko nacionalna televizija dan pred začetkom volilnega molka objavi takšen prispevek. Precej je bilo potrebno razlagati in malo sram me je bilo, da so me postavili v javnost v nek kontekst, ki je bil popolnoma zlagan in neresničen. Tudi doma je bilo težko razločit, da so to navadne laži,” je komentiral Jeretič.

Cilja tako na sodelavce kot na novinarje drugih medijskih hiš
Zanimivo pa je, kako Carlova nikakor ne priznava kritik na račun svoje pristranskosti. Še več! Ta je v intervjuju za režimski tednik Mladina svojim novinarskim kolegom celo očitala, da v svojem poročanju na skrivaj občinstvu prodajajo svoje politično prepričanje, ob tem pa dodala, da je takšno početje nedopustno in da o tem niti približno ne namerava več molčati. Izjava Carlove je sprožila pravi pogrom na družabnem omrežju Twitter, namreč oglasili so se številni uredniki, novinarji, politični analitiki in nekdanji politiki, ki so Carlovi očitali, da je ta glede na svojo burno preteklost zadnja, ki bi lahko nekomu solila pamet. Ta pa se ne spravlja le na novinarje drugih medijev, ampak tudi na lastne sodelavce.

Foto: Printscreen

Njeno delovanje je med drugim preseglo prag strpnosti Rosvite Pesek, ki je javno zapisala, da ima dovolj Eugenije Carl in njenih metod delovanja ter kritik drugih kolegov. Rosvita Pesek je bila namreč deležna napada Carlove, ker je za komentar odstopa predsednika vlade vprašala vodjo opozicije. Človek se upravičeno vpraša, v kateri normalni državi bi novinarka kritizirala to, da se za komentar odstopa premierja vpraša šefa opozicije? Po prepričanju Jeretiča v nobeni, saj bi povsod dobila za to brco v rit in odpoved.

Posledica: medijska blokada
Jeretič, ki velja za enega najbolj uveljavljenih političnih analitikov v državi, opozarja, da je s strani RTV SLO deležen skoraj popolne medijske blokade, saj v Sloveniji obstaja oseba, ki bi bila rada glavna urednica vsega, kar se v državi dogaja. “Nekoga, ki svoje osebne spore dviguje na raven vprašanja nacionalnega interesa in vse, ki se ji pri tem ne klanjajo in sodelujejo, zelo hitro popljuva. Ko sem pred časom srečal kolege s tega javnega servisa, so mi tiho povedali, da so tisti, ki si me upajo povabiti na televizijo, zelo hitro deležni brutalnih pritiskov Eugenije Carl. In ker se njenega vpliva na vodstvo televizije bojijo, so se mi raje opravičili in prosili za razumevanje.” Jeretič izpostavlja, da so mu nekateri kolegi z drugih medijev povedali, da se je Carlova skupaj z nekaterimi kolegicami trudila celo doseči njegovo popolno medijsko blokado. Ob tem pa je dodal, da se je njena kampanja proti njemu obrnila tako, da so mu ostali mediji še bolj odprli vrata.

Kakorkoli, dejstvo je, da javni RTV SLO novinarji tipa Eugenija Carl delajo večjo škodo kot pa korist, saj lahko ima to za posledico, da bodo ljudje nehali verjeti tudi peščici tistih, ki so pri poročanju pokončni in si ne dovolijo posegov s strani Carlove. “Le tako bomo namreč lahko govorili o obstoju pluralne družbe in bomo končno lahko zadihali sveži zrak,” je prepričan Jeretič.

H. M.