fbpx

[Video] Kaj se dogaja predsednici državnega zbora? Psihoanalitik komentiral njeno agresivno vedenje

Foto: Zajem zaslona

V nezavednem jedru ima nepredelane potlačitve, zato realnost vidi popačeno. Evidentna je velika zamera do lastnega očeta (verjetno zato, ker ni v red spravil njene dominante mame, s katero se sedaj identificira) in posledična zamera do JJ, zaradi katerega je bila odstavljena kot sodnica,” je včerajšnji nastop predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič komentiral psihoanalitik Roman Vodeb, ki opozarja, da prav ona predstavlja največjo nevarnost za koalicijo, zgodi se lahko celo, da je ne bo zmogel krotiti niti njen šef in po trditvah nekaterih tudi zasebni partner Robert Golob.

Gledalci sredinega prenosa iz državnega zbora, ko so potrjevali novo vladno ekipo, so bili priča skrajno agresivnemu vedenju predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. Ker gre za osebo, ki predstavlja tretjo najmočnejšo funkcijo v državi in ki je hkrati obljubljala drugačne standarde, je njen nastop še toliko bolj šokiral javnost. Spomnimo, da je Klakočarjeva v zelo kratkem času od izvolitve na funkcijo predsednice že poskrbela za nekaj škandalov – samovoljno si razlaga Poslovnik DZ in vodi seje mimo njega, ter med njimi pije kavo, v medijih napada cerkev in proti katolikom kaže skrajno nestrpnost. Kot nekdanja sodnica je nedvomno žalitev za pravniški in sodniški poklic.

Tokrat pa je Klakočar Zupančičeva med sejo državnega zbora povzdigovala glas, uporabljala skrajno retoriko in žugala s prstom ter napadala poslance. Gre za primer obnašanja za v učbenike, kako ne nastopati kot poslanec in javna osebnost.

Pa poglejmo, kaj je dejala Urška Klakočar Zupančič, za katero nekateri trdijo, da je tudi sicer zasebna partnerka predsednika vlade Roberta Goloba. Še slednji je njen nastop opazoval z začudenjem:

Obljubljam, gospod Golob, da se bom prva oglasila, če boste poslali policijo nad protestnike z vodnim topom, solzivcem, s pendreki ali kakorkoli drugače. Pozivam novo ministrico za pravosodje, da takoj sprejme ustrezne ukrepe, da se ustavijo postopki zoper protestnike, vsi, tako prekrškovni, kazenski kot civilni, ker so neustavni,” je v burni razpravi na včerajšnji seji dejala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Nujna, nujna je hitra sestava vlade. Pa veste, zakaj? Ker je nujno, da čim prej odide obstoječa vlada, ki je namerno, vedoma kršila človekove pravice, kar je povedalo ustavno sodišče v več odločbah, in to zelo jasno. Gospod Mahnič, obsojam vaša izvajanja na zaslišanju gospe Tatjane Bobnar. Ali veste, kaj ste rekli? Razhajkal bom protestnike, ki so kolesarili in protestirali. Pravica do protesta, gospod Mahnič, je ustavna pravica. Nihče, najmanj pa vi, gospod Mahnič, ne bo razganjal protestnikov, ki izvršujejo svojo ustavno pravico.”

Da ne bo pomote, nihče ne bo razganjal protestnikov, če ne bodo zelo konkretno fizično nasilni, niti pod prihajajočo vlado. Obljubljam, gospod Golob, da se bom prva oglasila, če boste poslali policijo nad protestnike z vodnim topom, solzivcem, s pendreki ali kakorkoli drugače. Pozivam novo ministrico za pravosodje, da takoj sprejme ustrezne ukrepe, da se ustavijo postopki zoper protestnike, vsi, tako prekrškovni, kazenski kot civilni, ker so neustavni,” je med drugim poudarila.

Urška ima probleme – prav ona je največja nevarnost za koalicijo
Psihoanalitik Roman Vodeb je ocenil, da ima v sebi močne in nepredelane potlačitve zamer, ki se manifestirajo v obliki škandaloznih javnih nastopov.

Roman Vodeb (Foto: Zajem zaslona)

Tale Urška ima hude probleme sama s sabo. Že njenega vzdihovanja, ko je prvič stopila za govornico DZ, sem se prav ustrašil. Čutiti je bilo strast njene sadistično-revanšistične naslade. Njena zaznamovanost iz primarne družine je – po mojem videnju oz. psihoanalitični oceni – tako evidentna, da se vsakemu izkušenemu psihoanalitičnemu očesu razgalja že na daleč. Z lune se namreč vidi, da jo nekaj nezavednega (potlačenega, izrinjenega) hudo muči. In po mojem videnju ne gre zgolj za alergijo na Janšo. Z Janšo je zgolj v negativnem transferju (z Golobom pa v pozitivnem). Očitno je svojemu infantilno, torej v otroštvu in mladosti doživetemu očetu, neka hudo zamerila in to zamero potlačila. S takšnim sadističnem besom vpije po državnem zboru, da bo ‘Svoboda’ dejansko implodirala zaradi nje. Golob je ne bo mogel več krotiti – če mu bo uspelo sebe ukrotiti (kar se izkazuje v zadnjih dneh, ko se dobro kroti), bo imel s krotenjem predsednice državnega zobra večje problem. Največja nevarnost za to koalicijo, za Goloba in njegovo ‘Svobodo’ (in za koalicijo in za državo) očitno preži prav s strani predsednice državnega zbora – torej iz njenega nezavednega,” pojasni Vodeb.

Vodeb opozori, da že to, kako je komentirala Janšo in njegovo vlado v zaprti Facebook skupini – to je javnosti obelodanil Vinko Gorenak (za kar ga je tožila!) – izkazuje, kako izkrivljeno resnico o zajezevanju epidemije si je v svoji glavi ustvarila takratna sodnica. Nepredelana jeza do posledične odstavitve z mesta sodnice jo bo sedaj v grob spravila – s seboj bi znala spontano in samodejno potegniti še Goloba – torej, ne da bi on s tem soglašal oz. to hotel – celo “Svobodo”, celotno koalicijo in celo državo. Njej bo moral, po prepričanju Vodeba, nekdo, ki ima rad Slovenijo, prej ko slej “stopiti na prste” oz. ji “naviti ušesa”. Ko bo – če bo – popolnoma zbezljala, ne bo mogla brzdati svojega sadističnega revanšizma. Ob tem pove, da bi ji morala neka kompetentna avtoriteta – najbolje, da iz zdravniških vrst – dopovedati, da je Janša oz. vlada z urgentnimi ukrepi – četudi z odloki (in ne z zakoni) – zajezevala covid krizo oz. epidemijo oz. pandemijo. Slovenski ukrepi so bili, v primerjavi z drugimi državami, v resnici relativno mili, blagi. Demonstracije so naši policisti zajezili na dokaj mil oz. blag način – v primerjavi z nekaterimi drugimi državami (Belgijo, Francijo, Italijo, Srbijo – da o Kitajski oz. Aziji ali Avstraliji in Novi Zelandiji niti ne govorimo). Urška Klakočar Zupančič vidi delovanje naše vlade v času pandemije popolnoma izmaličeno, popačeno – in to ravno zaradi določenih latentnih, torej nezavednih jeder, ki imajo drugo poreklo, kot si laična javnost (in ona sama) predstavlja. “Nekdo ji bo moral servirati njen zdrs, torej njeno zmotno logiko v katero se je ujela. Sama sebe bo dokončno ‘obesila za jajčnike’, če ne bo prišla do uvida – značilnega za psihoterapijo določenih spodletelih občutkov oz./torej simptomov. Njen bes, njeni ekscesi, njeno razmišljanje ima simptomatsko naravo. Torej je problem nezavedno jedro in ne nekakšno “‘slabo vodenje države’ v času epidemije,” še pojasni psihoanalitik Vodeb.

Sara Kovač