fbpx

[VIDEO] Kako je predsednik KPK Boris Štefanec ministra Klemenčiča postavil na laž: Sprenevedanja glede afere #IranNLBgate ni videti konca!

(Foto: STA)

Nedavno interpelirani minister za pravosodje Goran Klemenčič se je očitno spet zlagal. V povezavi s pranjem denarja v NLB je dejal, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo je vodil v letih, ko se je pranje denarja dogajalo, prejela dokument žvižgača in o tem ustrezno seznanila tožilstvo in podala celo kazensko ovadbo. 

“Zadeva se je, kar se tiče ministra Klemenčiča, začela z njegovo izjavo, ne vem, čemu je bila potrebna, da je komisija v njegovem času dobila od prikritega prijavitelja ustrezne dokumente in je vložila ovadbo na NPU. In da je to ustrezno zabeleženo na komisiji,” je povedal zdajšnji predsednik KPK Boris Štefanec in nato pravosodnega ministra postavil na laž, ko je potrdil, da takšnega dokumenta na KPK niso našli: “Ker smo seveda to preverili, lahko s popolno gotovostjo zatrjujem, še enkrat pred javnostjo, da nobenega dokumenta, ki bi kazal, da je šlo za naznanilo kaznivega dejanja, tudi ne za kazensko ovadbo, na komisiji takrat ni bilo dokumentiranega.”

Minister Goran Klemenčič in njegov sekretar Darko Stare sta imela ponovno pripravljen odgovor. Dejala sta, da se ovadba oz. naznanilo lahko poda tudi ustno. S tem sta želeli “zapreti usta” vsem, ki bi trdili, da svojega dela nista opravila. A tudi tu ju je Štefanec postavil na laž. “Ker tako kot je minister Klemenčič rekel, ovadba ali naznanilo se lahko poda tudi ustno – kar je seveda res, ampak, če da ustno naznanilo bivši predsednik komisije oz. takrat predsednik oz. takrat vodja službe za nadzor in preiskave, današnji državni sekretar, morata to z ustreznim dokumentom in uradnim zaznamkom dokumentirati na komisiji. Nobenega tovrstnega dokumenta ni! So samo dokumenti in te dokumente smo predložili tudi preiskovalni komisiji v smeri spraševanja vodstva komisije NPU, NLB in Uprave za preprečevanje pranja denarja, če na zadevi delajo in kaj na zadevi delajo.”

Vse bolj je jasno, da sta, tako minister Klemenčič kot njegov sekretar Darko Stare, vpletena v afero IranNLBgate, saj nekaj več kot očitno prikrivata. Pomenljivo je tudi, da javnosti lažeta o svojem delu na Komisiji za preprečevanje korupcije. Slovenci smo očitno res nesrečen narod, saj imamo za ministra za pravosodje človeka, ki je več kot očitno, tako ali drugače, vpleten v prikrivanje največjega bančnega kriminala v svobodni Sloveniji. Glede na to, da ga pri tem podpira celotna koalicija, se odpira vprašanje, ali imamo tudi t. i. pol kriminalno oblast? A volitve se bližajo z neusmiljeno hitrostjo …

D. Č.