[Video] Kakšna je to diktatura? Ne dobiš batin, ne zaprejo te in vodni top te ne pošprica?!

Protestnice. (Foto: Oddaja Kdo vam laže/ RTV Slovenija)

“A si predstavljate, da greste na ulico in protestirate? Ne dobiš batin, te ne zaprejo, vodni top ne pošprica. Imaš možnost na nacionalni televiziji Severne Koreje kritizirat ljubljenega vodjo in hkrati govoriti, da ni svobode govora,”je spraševal voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič vse tiste, ki trdijo, da v Sloveniji vlada diktatura. “Pa vi ste nori. Ta vlada je ukinila svobodo govora, vi pa imate pravico govorit, da na nacionalni televiziji ni svobode govora,” je še z zdravo pametjo soočil nacionalno televizijo RTV Slovenija in protestnike.

V oddaji Kdo vam laže z voditeljem Borisom Tomašičem so lahko gledalci in gledalke videli, kako so se znova osramotili s svojim neprofesionalnim delom v oddaji Tarča na RTV Slovenija. V oddaji se Tomašič ni mogel ogniti kolesarskim protestom, prestopov poslancev  Janija Möderndorferja in bivšega nogometaša Grege Židana iz SMC v LMŠ in SD. Opozicijski poslanci pa tudi niso mogli razumeti, kdaj se bo dejansko zgodil konec epidemije. Ob koncu oddaje je Tomašič razkril še nezakonitosti v Šarčevi in Cerarjevi vladi glede poročil Območnega klicnega centra in lažnivo poročanje POP TV o tem, da upokojenci in študentje, ne bodo dobili 200 evrov turističnega vavčerja. Zato je v svojem uvodnem govoru voditelj Tomašič spodbujal slovenske državljane, ki podpirajo vlado, k podpisu peticije za podporo vladi. Po zadnjih podatkih je peticijo podpisalo že več kot 39 tisoč ljudi. Peticijo lahko podpišete na 24kul.si ali na straneh našega medija.

Nov podvig vseh podvigov so si privoščili Erika Žnidaršič in njena spoštovana novinarska raziskovalna ekipa v Tarči. Po mnenju Tomašiča so v prvi Tarči poskušali z Galetom, a jim ni uspelo. V drugi Tarči so kot neodvisnega strokovnjaka gostili dr. Riharda Knaflja, a jim tudi ni uspelo. “Narediš tretjo Tarčo, v katero pripelješ neodvisno strokovnjakinjo Mojco Šimnic Šolinc, ki bo strokovno vse predstavila. Prestaviš jo v drugi del studia, kot neodvisno strokovnjakinjo, j0 vizualno simboliziraš, da je ta gospa neodvisna strokovnjakinja,” v karikiranem predstavljanju napak na Tarči pove Tomašič.

Šulinceva je v resnici direktorica Tosame, ki bi maske v Sloveniji dostavila komaj avgusta
Omenjena neodvisna strokovnjakinja Mojca Šimnic Šolinc je v oddaji nastopila kot predsednica Združenja proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov Slovenije. A zopet so zamolčali bistvene podatke. Neodvisna strokovnjakinja Mojca Šimnic Šulinc je v resničnem življenju direktorica Tosame. V našem mediju pa smo med drugim že poročali, da bi Tosama prve maske Sloveniji, lahko proizvedla šele avgusta.

V oddaji Tarča niso povedali, da je Mojca Šimnic Šolinc direktorica Tosame, njen mož pa bil v Šarčevi vladi predlagan v nadzorni svet SODA in Sklad za razgradnjo jedrskih odpadkov NEK. (Foto: Oddaja Kdo vam laže/ prizor Tarča RTV Slovenija)

A veliko bolj je zanimivo, da je njen mož Hinko Šolinc, bil bogato nagrajen z nadzorniškimi funkcijami v Šarčevi vladi. “Žena Hinka Šolinca, ki je v času vlade Marjana Šarca postal nadzornik SODO in nadzorni svet za Sklad za financiranje Razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško. To vse zamolčiš in prodajaš gospo kot neodvisno strokovnjakinjo,” se je čudil novi bravurozni potezi RTV Slovenija voditelj oddaje Boris Tomašič. Novinarsko kolegico in voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič je spraševal, zakaj to počne. Zato se čudi, da ne ustvarjajo oddaje s težo in resnicoljubnostjo, ampak raje manipulirajo s celotno slovensko javnostjo. “Itak vam nihče več ne verjame,” zaključuje svoje videnje nove manipulativne in zavajajoče Tarče.

Protestniki lahko svobodno govorijo, protestirajo, grozijo pod hudo diktatorsko vlado na nacionalni televiziji
Vsak petek pa lahko slovenski državljani izvedo kaj novega o Sloveniji na kolesarskih protestih v okolici hrama slovenske demokracije. Med prepoznavnimi obrazi zadnjih protestov smo opazili samozaposlenega kulturnega delavca in raperja Zlatka Čordiča, ki je kričal: “Janez brezmadežni, stop diktaturi!”

Zlatko v prvih protestniških vrstah. (Foto: Oddaja Kdo vam laže/ RTV Slovenija)

Prav na teh protestih je bilo veliko govora, da je konec svobode govora medijev. Neka protestnica je dejala, da so imeli samo dve možnosti. Ali bodo ostali doma, ali pa bodo pustili, da se jim ukrade demokracija. Druga je kričala v kamero RTV Slovenija, da je dovolj vlade Janeza Janše in naj se več ne blamira. “Če kolebate med tem, ali greste protestirat ali ostanite doma, boljše da ostane doma. To, kar govorite, so neumnosti.”  Gospa je rekla: “Konec svobode medijev, to je bilo na nacionalni televiziji RTV SLO. Vsi jo plačujemo, je pod silnim pritiskom zlobne diktatorske vlade. Tako smo slišali, da je pri nas diktatura. Nimajo svobode govora, a o tem govorijo na javni televiziji,” se je kritično odzval voditelj Tomašič.

Protestnica v svoji pravici do svobode govora pove vsej svetovni javnosti, kaj si misli o slovenskem predsedniku vlade Janezu Janši. 

Tudi sam je bil začuden, da nacionalna televizija prenaša izjave ljudi, ki govorijo o diktaturi in koncu svobode govora. Če bi bila diktatura, bi bila nacionalna televizija režimski medij in ne bi moral nihče kritizirat vlade. Novo bizarnost RTV Slovenije in “demokratičnih” protestnikov predstavi na primeru Severne Koreje.

Po moldavski okrepitvah so tokrat protestniki posegli po okrepitvah iz bližnje Srbije. 

“A si predstavljate, da greste na ulico in protestirate? Ne dobiš batin, te ne zaprejo, vodni top ne pošprica. Imaš možnost na nacionalni televiziji Severne Koreje kritizirat ljubljenega vodjo in hkrati govoriti, da ni svobode govora,” je spraševal Tomašič vse tiste, ki trdijo, da v Sloveniji vlada diktatura. “Pa vi ste nori. Ta vlada je ukinila svobodo govora, vi pa imate pravico govorit, da na nacionalni televiziji ni svobode govora,” zaključuje Tomašič.

Cvetka vseh cvetk pa je zopet uspela javni RTV Slovenija, ki je brez sramu predvajala izjavo srbskega državljana, ki se je udeležil protestov. Med drugim pove, da ni od tu in prihaja iz Srbije. “Prišel sem podpret ljudi za boljši svet,” je pogumno povedal srbski državljan. “Ti si se iz Srbije prišel borit za demokracijo v Slovenijo. Ko boš doma, pozdravi Vučiča. RTV Slovenija, pa vi niste normalni,” je še enkrat razkril novo neumnost slovenskega nacionalnega medija. Dogodek s srbskim državljanom je Tomašiča spomnil na Miloševičeve mitinge resnice, ko so po mestih v Jugoslaviji, Miloševičevi podporniki zahtevali, da se celotna Jugoslavija podredi Srbiji. Vse to v imenu svobode in demokracije.

Grožnje s smrtjo Janezu Janši pa postaja nov slovenski nacionalni šport. “Smrt janšizmu, svoboda narodu,” je postala parola petkovih protestov. Kljub temu, da smo v našem mediju v zadnjih dneh, tednih, velikokrat razložili pojme parlamentarna demokracija, vlada, diktatura, državni udar, se žal izkazuje, da smo govorili gluhemu. “To je že sprevrženo. Lahko mu groziš s smrtjo, vislicami. Ni v redu. Srbe uvažate, da protestirajo proti Janezu Janši. A ste vi normalni. Meni je všeč, da veliki mediji, ki so čedalje manjši, to prenašajo, temu namenjajo pozornost. V zasebnih krogih govorite kar želite, a da dobiš prostor na nacionalni televiziji, je sramotno,” se je odzval Tomašič.

Poziv smrti Janezu Janši. 

Jani Moderdorfer prestopil v LMŠ, nogometni poslanec Židan pa je prestopil k rdečemu Židanu
Nacionalna televizija se je zopet izkazala z nedeljsko oddajo Politično z voditeljico Tanjo Gobec, ki je gostila slovenskega zvezdnika političnega konvertita Janija Möderndorferja. V svoji razpravi je med drugim povedal, da se včasih iz papirja ne vidi in se vidi šele takrat, ko ljudje vidijo papirje in spregovorijo. Na njegovo nelogično izjavo se je sarkastično odzval Tomašič in mu sporočil, da se v njegovem klubu intelektualcev opozicije bori za prvo mesto s poslancem Socialnih demokratov nitkarskim Matjažem Nemcem. “To je ta presežek, ki ga pričakujemo od naših poslancev. Ne da bodo debatirali o dejstvih, ampak morejo dodati nek filozofski presežek,” zaključuje o novem prestopu političnega ubijalca strank na levici Tomašič.

Jani Möderndorfer. 

Veliko potrebo o menjavi svoje politične sredine je začutil bivši nogometaš Olimpije, Maribora in zagrebškega Dinama Gregor Židan. Upokojeni nogometaš se je nalezel bolezni “moderndorfizma” in se odločil za prestop k Židanovim Socialnim demokratom. Njegovo preteklost smo v našem mediju predstavili, v njej pa ni manjkalo denarnih težav. Boris Tomašič pa je predstavil, da je nogometaš Židan strokovnjak za ilegalne stavnice, kjer lahko staviš pol milijona evrov. “Stavil je pol milijona na ilegalnih stavnicah. Vložil denar v ilegalno stavnico in ni vedel, da je ilegalna. Gregor Židan, čestitam za prestop, saj ste nogometaš. Nogometaši ste navajeni na prestope. Moremo samo še ugotovit, koliko je Odlazek plačal za prestop,” je v komičnem tonu na račun novopečenega poslanca, nogometaša in strokovnjaka za športne stave zaključil Tomašič.

Luka Mesec se panično sprašuje, zakaj je je vlada kar naenkrat razglasila konec epidemije.

Marjan Šarec, Luka Mesec, čas je za bralne vaje vladnih odlokov
Vlada je razglasila konec epidemije. A zopet je blestela slovenska opozicija. V začetnih dneh smo poslušali pametne nasvete opozicije, kako je potrebno čim prej ukrepe ukiniti. Samo se lahko spomnite, ko so govorili o ukrepu prepovedi gibanja med občinami. Opoziciji pa tokrat ni ustrezalo, zakaj je vlada nenadoma preklicala konec epidemije.

Vladni odlok o koncu epidemije.

V zrak so takoj skočili na svojih družabnih omrežjih koordinator Levice Luka Mesec, svetovni prvak v metanju puške v koruzo in predsednik LMŠ Marjana Šarca ter preostali člani intelektualne slovenske opozicije. Luka Mesec in Marjan Šarec sta zopet dokazala, da delata cirkus iz ničesar. V razumljivi razlagi Tomašič razloži, da je bilo sprejeto v Uradnem listu dne 14. maja 2020, na koncu pa jasno piše, da se epidemija končna 31. maja 2020. Vendar je nekaterim članom opozicije branje členov težka zadeva, saj zahteva malce več koncentracije. “Pogledal sem odlok, ki ga je sprejela vlada. Dragi Mesci, Židani, Šarci, dajte brat se naučit. Če pa znate, pa to uporabite, ker je vsako znanje koristno. Gospodje, ne skakat na prvo žogo. Včasih je potrebno razmislit,” je pameten nasvet slovenskim opozicijskim obrazom namenil Boris Tomašič.

Voditelj Boris Tomašič je ponovno razkril novo nezakonito delovanje Šarčeve vlade.

Marjan Šarec je vedel, da je njegova vlada nezakonito dobivala podatke o vseh prekrških slovenskih državljanov
Marjan Šarec je izdal sam sebe in slovensko levico, da so vsaj od leta 2014 dobivali nezakonite podatke o prekršku vsakega Slovenca. Minister Aleš Hojs je razkril, da kot minister za notranje zadeve ni dobival poročil Klicnega operativnega centra, v katerih bi bili zapisani osebni podatki kršiteljev. A za slovensko vohljaško vlado Marjana Šarca to ni bila težava. “Ja, pa je. Minister nima pravice vpogleda v osebne podatke, če sem jaz napihal. Nima, Marjan Šarec  vem, da je to težko razumet,” je o novih nezakonitih bivše vlade spregovoril Tomašič

Razkrinkana laž v oddaji 24ur na POP TV.

Ob koncu oddaje pa ni mogel mimo nove odlične prodane lažne novice, ki so si jo privoščili na največji komercialni televiziji POP TV. ” Na POP TV so objavili, da teh bonov v vrednosti 200 evrov ne bodo dobili upokojenci in študenti. To je fake news, to je laž. Upokojenci, to kar so govorili na POP TV, ni res,” je še za konec povedal voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič.

Luka Perš