[Video] Kar 547 oseb na enem naslovu! V Sloveniji prihaja do množičnih zlorab socialnih transferjev s strani tujcev na podlagi fiktivno prijavljenega prebivališča!

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Zneski izplačanih socialnih transferjev tujcem in njihovim družinam so se v zadnjih štirih letih izrazito povišali, in sicer na nekaterih območjih centrov za socialno delo tudi za več kot 50 odstotkov, največ pa na območju Centra za socialno delo Spodnje Podravje, in sicer kar za 67 odstotkov.

Poslanka SDS mag. Karmen Furman je na današnji novinarski konferenci spregovorila o zahtevi za sklic skupne nujne seje odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo v zvezi s problematiko zlorabe socialnih transferjev na podlagi fiktivno prijavljenega prebivališča.

Furmanova poudarja, da se v medijih in nasploh v širši javnosti že več let opozarja na problematiko prijave stalnih in začasnih prebivališč predvsem tujcev, ki so fiktivna, kar je nezakonito samo po sebi, dodatno pa lahko takšna dejanja pomenijo oškodovanje državnega proračuna, saj se na prijave prebivališč vežejo tudi pravice do socialnih transferjev. Hkrati je spomnila na enega od odmevnejših primerov v zadnjem času, in sicer, ko je bilo v Šentilju na istem naslovu prijavljenih kar 547 oseb, lastnika pa sta vsaki osebi za prijavo računala 100 evrov.

Zneski za socialne transferje so se enormno povišali
Ob spremembi zakonodaje pred dvema letoma je bilo rečeno, da se bodo takšne anomalije sistemsko odpravile, a je iz prakse žal razvidno, da problemi ostajajo. Iz posredovanih podatkov vlade z dne 9. 5. 2019 kot odgovor na pisno poslansko vprašanje je namreč razvidno, da se je število delovnih dovoljenj za stalno prebivanje tujcev v dobrem letu povečalo za 52 odstotkov; da je v primerjavi z lanskim letom v prvih treh mesecih letošnjega leta prišlo kar do 58-odstotnega povišanja izdanih dovoljenj za začasno in stalno prebivanje tujcev, pri čemer po oceni približno tretjina teh tujcev odide v druge države oziroma ne prebivajo na območju Republike Slovenije, vendar pri nas kljub temu uživajo pravice do socialnih transferjev in pravico do zdravstvenega zavarovanja,” je povedala poslanka in nadaljevala, da se po preteku leta ali dveh tem osebam na prijavljenem prebivališču, na podlagi pravice do združitve z družino, pridružijo še zakonci, ki so prav tako upravičeni do različnih socialnih transferjev, kot so denarna socialna pomoč, otroški dodatek, brezplačni vrtec, štipendije itd.

Zaradi tega so se posledično izrazito povišali zneski nakazanih socialnih transferjev tujcem in njihovim družinam v zadnjih štirih letih, in sicer na nekaterih območjih centrov za socialno delo tudi za več kot 50 odstotkov, največ pa na območju Centra za socialno delo Spodnje Podravje, in sicer kar za 67 odstotkov, je povedala poslanka Karmen Furman. Po njenih besedah navedene številke izkazujejo trend povišanja tujih prosilcev za socialne transferje. “To dejstvo pa daje jasen signal, da je ob takšni rasti upravičencev mogoče v prihodnosti pričakovati tudi večje število poskusov zlorab fiktivnih prebivališč s strani tujcev tudi z namenom pridobitve pravice do socialnih transferjev,” je poudarila poslanka.

Gre za problematiko, ki terja širšo razpravo
Ker odgovora glede priprave konkretnih ukrepov vlade oziroma obeh pristojnih ministrstev niso prejeli, je bil podan tudi predlog, da se na naslednji seji državnega zbora opravi širša razprava za sprejem potrebnih ukrepov, ki pa je bil s strani koalicijskih poslancev žal zavrnjen, je spomnila poslanka. Ob tem je izpostavila, da v zvezi s to problematiko in integracijo tujcev v lokalno okolje vlado dalj časa opozarja tudi državni svet. “Ker menimo, da je resnično nujno potrebno, da se zadeve na tem področju sistemsko uredijo, in sicer tudi po zgledu dobrih praks nekaterih drugih držav Evropske unije, ki se prav tako srečujejo s tovrstno problematiko, smo v Slovenski demokratski stranki pripravili zahtevo za sklic skupne nujne seje obeh pristojnih odborov, v okviru katere predlagamo, da odbora na skupni seji o tej problematiki opravita širšo razpravo in sprejmejo sklepe,” je povedala poslanka.

Sklepi, ki jih predlagajo v sprejem po opravljeni razpravi, pa so:

1.    da se v celoti realizirajo sklepi Državnega sveta RS z dne 16. 5. 2018 glede odprtih vprašanj integracije tujcev s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji;

2.    da se predlagajo spremembe zakonodaje, ki bodo kot pogoj za celotno denarno socialno pomoč tujcem določale uporabno osnovno znanje slovenskega jezika;

3.    da se predlagajo oziroma sprejmejo površinski standardi za prijavo prebivališča v posamezni stanovanjski enoti, pod katerimi upravna enota po uradni dolžnosti preveri prijavo bivališča;

4.    da se preučijo učinkovite prakse iz držav EU za odkrivanje fiktivnih prijav prebivališč in o tem obvesti odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo;

5.    da se predlagajo oziroma sprejmejo takšni ukrepi, da bodo lahko pristojne upravne enote pridobile informacije o tem, kateri izmed tujcev je prenehal obiskovati osnovno ali srednjo šolo ali ne izpolnjuje šolskih obveznosti;

6.    da se sprejmejo ukrepi, na podlagi katerih bodo evidence prejemnikov socialnih transferjev za tujce na vpogled tudi upravnim enotam v postopku preverjanja prijavljenih prebivališč.

C. Š.

 • JANEZ GUS

  JAO,JAO,JAO banana republik,nič čudno,da je samo Romunija po vseh uzancih še za nami na EUlestvicah.Srpentinšek pokvarjeni,murgelski ritoliznik………spokaj in briši,dokler imaš še noge.

 • rubec

  Slovenija je v pizdi. Revež, ki bo zapel za bolgarko iz pop tv pa tudi.

  • Nata

   Hm. . . . . . ? Tvoja sijajna stara mati bi drugače rekli !!

   Dej, nauči se že kej od njih.

   • rubec

    Oprosti Nata. Me je bilo zaneslo enmečken.

 • Nata

  Ja. . . . čigave pa so te stavbe v katerih jih je toliko prijavljenih ??
  In kdo so te uradne osebe, ki jih vpišejo na naslov, kjer jih je že na kupe ??
  Te osebe naj dobro kaznujejo !!
  Nas pa sekirajo za vsak drrrrrrrrrrrrrrrrrrr ?

  To me pa spominja na neke čase, za katere sem mislila, da so minili !!

  • JANEZ GUS

   Slovenija je v taki piz…,da se sploh ne zavedamo.Vse kar primeš je gnilo in te ven pogleda rdečuh.V Stem kamniškim ciganom se delajo iz nas komunarji norcaV.bilo katero vstanovo greš,je tam čefur.Imamo banano sodstvo.Ta baraba od Florjančiča pa nam sadi rošce o dobrem sodstvu.EU za nas boli ku….in so dvignili roke.

  • stane

   Niso mogli miniti,ce so pa v vladi isti. Rece se jim rdecelevoroki unicevalci drzave in drzavljanov. Pripravljen sem na najhujse. Srecno vsem zavednim drzavljankam/nom nase podalpske lepe dezelice RS.

   • Nata

    Jaz pa le upam, da bomo, ko nam bo voda v grlo tekla, stopili skupaj !!

 • JANEZ GUS

  Halo,Vili Kovačič je dobil 1200e kazni ker je sodnici,ki je po krivem obtožila Noviča rekel PRASICA.Moral ji bi reči prasica lepotica.Pomislite na 25let obsodi človeka po nedolžnem in ji ne smeš reči prasica.Ne samo prasica je ,bavconova zločinska prasica ki si zasluži 25 let samice brez možnosti predčasne izpustitve.

 • Skrajno Desni

  To tem bedakom od centrov za socialno delo trobim, pišem dajem naslove teh čefurjev pa nič, dobim odgovor centra za socialno delo, spodaj podpisan čefur, kaj smo rešili nič čefurji dobesedno finančno izčrpavajo to Slovenijo.

  • JANEZ GUS

   Že včasih v YUGI so pravili čefurji-radijo naj glupi Slovenci,a mi da se malo provedemo.

 • Common Sense

  Nek se trosi, dok se ima. Nekako tako izgleda slogan nasih oblastnikov.

 • Franjo Trojner

  Jebali vas davki in vaša davčna reforma, teško prislužen dnar nam iz žepov pipate.
  ZAKAJ??? Da tujci v Sloveniji množično zlorabljajo socialne transferje na podlagi fiktivno prijavljenega prebivališča! Kar 547 oseb prijavljenih na enem naslovu???
  Mater vam j…, penzijonist v Sloveniji pa s 500 € penzije za 40 let dela tolče lakoto pol meseca??? Državljani takoj prenehajmo plačevati davke naj se tota država že enkrat vkup vsipa, da jo bomo lahko na novo postavili tako, kot smo jo želeli 1991 pa so nam nelustriranci preprečili.

  • stane

   Zdivjane iskoriscevalce ven nagnat in domace izdajalce. Prvo to prekleto posiljeno izdajalsko vlado dooooool……. obest hudice frdamane!
   Bojo barabe prisle na vrsto isto kot Benito Musolini!

 • branči

  da zastonj vrtci, šole, zdravstvo… pa še kaj funkcionira, pokrijejo glupi slovenci, skozi vse dajatve! hvala sistemu, pa še ene 1000 migrantov navlečite, “voilte LMŠ,narod če sve da pozlati”

 • pajot

  teh 547 čefurjev je prišlo volit arsenoviča. majke mi.

 • Mirko

  Še en razlog, zakaj Slovenija NE SME izdajati bivalnih in delovnih dovoljenj za državljane BiH pa paziti na meje: https://www.almasdarnews.com/article/bosnia-to-bring-back-captured-isis-fighters-from-syria/ Že v srednjem veku so taki islamistični morilci hoteli priti v Slovenijo, ne pozabite turških vpradov. Res je pa tudi, da v Bosni itak sami ustvarjajo svoj ISSI pod vodstvom muslimanske bratovščine od Izetbegovičev https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/201802081114478584-bosna-daes-deca-kampovi-/. No ja, EU poslanka pa še kar vabi vse k nam, s finančno pomočjo države podpornice terorizma pa mošeje gradijo tudi v glavnem mestu. Kot sem že zdavnaj pisal, Erdogan širi muslimansko bratovščino https://www.almasdarnews.com/article/erdogan-trying-to-bring-muslim-brotherhood-to-syria-shaaban/ po svetu, BiH je že indoktrinirana, Slovenija pa razpisuje prosta delovna mesta za “bosance” in pozablja na varnostno preverjanje, tako, da se bo ta verzija islama kmalu še bolj razširila pri nas, ne samo na Jesenicama. https://voiceofeurope.com/2019/03/dutch-professor-no-western-country-has-managed-to-successfully-integrate-muslims/

 • slosin

  zanimivo bi bilo vedeti, koliko eur odteče vsako leto v bivše jugo republike….Trdim, da ima Slo s to pocen delovno silo z juga, samo izgubo….Kot je rekel že Kovšca ‘najcenejšs delovna sila je najdražja…’ Naj živi bratstvo i jedinstvo naših naroda’….še pomnite levakarji…

 • to_mi_delaj

  Na 24ur sem napisal zakaj nič ne pišejo o dogodku v Ljubljani na čopovi ulici, pa so me skenclali ter napisali da moj komentar ni v skladu s pravili in da je zato izbrisan.
  Toliko o levakih in njihovi pravici o svobodi govora.

  • Sonce

   A da bi vsi mediji po državi in širše pisali o tem kako je nek luzer ukradel pašteto?
   Pametno, tudi jaz sem za.

  • Igor Kavalar

   To so plačanci, ki se napajajo, da vlečejo te ilegalce v Evropo, zato tudi cenzura, ker se mora slišati o ilegalcih samo lepe stvari.

  • Igor Kavalar

   Normalno, da ni v skladu z pravili, če jim pa z vprašanji o ilegalcih in njihovemu nasilju pljuvaš v skledo, iz katere se financirajo.

 • Igor Kavalar

  547 oseb na enem naslovu!
  Kva pa je to za ena stolpn’ca v Šentilju?

  • slosin

   ….Kitajci mislijo, da vsi Slovenci živimo v enem bloku….

   • Broni

    Resnici na ljubo jih večina živi postkomunističnem bloku….

  • samotoje

   Welfare Tower.

 • Sonce

  Ko bi zaznali več ko tri osebe ki niso v ožjem družinskem sorodu na istem naslovu, takoj preverit zadevo, če se ugotovi zlorabo, lastnika naslova kaznovat z visoko finančno kaznijo, tam “nastanjenim” pa odvzet delovna dovoljenja, vize, socialne ugodnosti, karkoli pač je možno, plus denarna kazen.
  Zadeve bi se hitro uredile, normalizirale

 • Skrajno Desni

  Pa da dodam izkušnjo iz bank, predlagam da v bankah naredijo šaltar za čefurje in šaltar za Slovence, namreč čakaš v vrsti v kateri so doktorsko izobraženi čefurji ki pošiljajo svojo socialno pomoč v bivše republike pa pri tem ne govorijo Slovensko, ne znajo pisat in čitat vejo pa kolikšna mora biti na računu denarna socialna pomoč.

 • Broni

  Vse lepo in prav. Vendar kdo bo izvedel postopek ugotavljanja kršitve bivanja velikanskega števila oseb, prijavljenih na naslovu Centra za SD? Moralo bi se to prekontrolirati in ukrepati, pa se ne, saj si jebivetri iz državnih služb ne bodo med samo kaznovali. Še huje je s “ciganskimi” Romi. Na CSD jih je videti le med 15 in 20. v mesecu, ko se jim delijo podpore za mukotrpno delo, ko morajo cel mesec čakati na denar nas plačevalcev davkom. Če bi babnice na CSD delile denar iz svojega žepa, ne bi bile tako radodarne. Sedaj jih lahko brez slabih namenov imenujemo “radodajke”.

 • Olga101

  Pred roko pravice treba spravit vse odgovorne, od uradnikov do vrha, saj gre za KORUPCIJO, kršenje ustave, zakonov in krajo davkoplacevalskega denarja! Kaj dela policija?

  • Broni

   Imamo službo, dobro hranjeno in dobro plačano. Področje prijavno odjavne službe je delokrog upravne enote. Seveda pa nepoznavanje predpisov, ali še bolje rečeno zavestno kršenje izvajajo CSD. Loleki, boleki….za ciganske Rome so montirali še avtomate za kavo in pijačo, denar za to pa prosjačijo mimoidoče davkoplačevalce…..

 • SIMON ROZIC

  Če so Bosančki, Srbi in Črnogorci, so “naši” bodoči volivci! Z njimi bo
  postal opankar predsednik države,,,,

 • Stajerka

  …glavno je, da naši uradniki dobesedno grozijo Slovencem……greš na urad, če ne boste to in to, če bo kontrola bo to in to, to in to morate, drugače bo……. res bi bil zanimiv podatek KOLIKO prejemnikov socialne pomoči je SLOVENCEV……
  ….a obstaja kje kakšna evidenca in statistika, ki bi jo upal kdo javno objavit??……dajmo poslanci, zganite se…..

 • von Rhein

  “Slovenska zakonodaja jim omogoča brezplačno zdravstveno zavarovanje, brezplačne vrtce, brezplačno šolstvo in prehrano,” so navedli na občini(povzeto iz članka na MMC v zadevi albanski orli).

  Le kaj že vsa leta počnejo poslanci v DZ pri oblikovanju zakonodaje? V politiko so se vrinili popolni bedaki in saboterji.
  Prvič,ko bom v situaciji,da bom rabil karkoli urediti v nekem državnem organu in bo v čakalnici vrsta,v njej pa priseljenci izkoriščevalci ne bom čakal. Zanemaril vrsto čakajočih,z nogo odprl vrata in zahteval,da me obravnavajo kot osebo,ki plačuje davke.

 • Felikss_AH

  Tujci -? … kakšni tujci… kateri, od kod, kako so lahko sploh stalno prijavljeni… in od kod pravica da vlačijo sem svoje družine če imajo začasno dovoljenje za delo… pomeni začasno bivanje. Na kakšni osnovi dobijo dovoljenje za stalno bivanje če niso državljani EU. Problem voham tudi v temu da v teh službah dominirajo SloJugosi… in potem seveda z veseljem delajo v prid svojih.

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO,
  NAM SLOVENCEM – POTENCIALNO – NEVARNO – POČETJE
  TE
  ZELO SPORNE – SD TANJE FAJO.
  Nikakor
  je – NE VOLITI.
  POVEJTE TO TUDI VSEM VAŠIM ZNANIM LJUDEM.

  Ta “SD” ZELO SPORNA Tanja FAJON
  naj
  KAR LEPO — SPODOBNO – ODIDE – IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA.
  IN
  SE MIRNO POSVETI – UREJANJU
  NJE
  PRIVATNEGA ŽIVLJENJA – KI SE ZDI ZELO ” REVNO”: pri cca 50 letih JE SAMSKA, BREZ OTROK.
  JAVNO ZNANO
  JE TUDI,
  DA IMA KAR RESNE IN HUDE – ZDRAVSTVENE TEŽAVE:
  s katerimi ni treba, da obremenjuje – NAS DRUGE, KER JI NISMO NIČ KRIVI – GLEDE NJE ZDRAVJA.
  TOLE
  OKROG
  NJE GLASOVANJA – V EU parlamentu – je bilo ZELO SPORNO !
  ŠE
  BOLJ SPORNO
  PA JE BILO TISTO NJENO – OD sporne “SD” TANJE Fajon
  vablenje
  in
  ” vlačenje” ŠE BOLJ SPORNEGA
  EU
  “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANSA – PO LJUBLJANI – s kolesom itd.
  TISTI,
  DO NAS PRIPADNIKOV EVROPSKIH NARODOV – SE ZDI – “SOVRAŽNI”
  ANTIPATIČNI
  F. TIMMERMANS – SE NAMREČ – KAR BREZSRAMNO – JAVNO – SE ZDI
  ZAVZEMA
  KAR – ZA – UNIČENJE NAS – STARIH AVTOHTONIH EVROPSKIH NARODOV
  IN
  ZA PREPLAVLJENJE EVROPE Z AFROISLAM MIGRANTI
  IN
  Z NJIH NASELITVIJO – V EVROPI !
  Kar je
  ” ZLOČINSKO – PROTIPRAVNO” v odnosu do naših
  – NARAVNIH IN
  USTAVNIH PRAVIC – NAS PRIPADNIKOV
  POSAMIČNIH STARIH EU – NARODOV.
  VSI,
  KI STE RAČUNALNIŠKO BOLJ VEŠČI – VAS JAZ Janez Kepic-Kern in moji
  številni
  znanci in prijatelji – PROSIMO – da RAZŠIRITE – INFORMIRANOST NAS SLOVENCEV
  O TEM
  IZJEMNO SPORNEM VIDIKU – PROTI NAŠIM NARODNIM PRAVICAM – NAS SLOVENCEV
  USMERJENEGA
  JAVNEGA DELOVANJA “SD” Tanje FAJON !
  NPR. tako,
  da
  S PROTI – “SD” TANJI FAJON – polemičnimi KOMENTARJI
  NA
  VSEH E-PORTALIH NAŠE R. SLOVENIJE,
  KI
  IMAJO – OBJAVE – KOMENTAEJEV – NEDVOMNO IN
  JASNO
  ZAPIŠETE
  IN
  PROTESTIRATE, PROTESTIRAMO – P R O T I – DO NAS – EU NARODOV – UNIČEVALNIM
  STALIŠČEM
  SPORNIH – “LEVIČARJEV”
  KOT STA – se zdi proti EU narodom usmerjena
  IZJEMNO
  SPORNA
  – “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANS IN SD TANJA FAJON ! L.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZDI SE, DA GRE V PRIMERU
  TEH “ZLOGLASNIH – EU – T.I. LEVIČARJEV F. TIMMERMANS, SD – TANJA F.
  ZA
  “DO
  NAS
  POZITIVNIH POSAMEZNIKOV IN CELIH EU NARODOV
  IZRAZITO
  IRACIONALEN “SOVRAŽEN ODNOS” – KI
  NIKAKOR
  NI
  JAVNO SPREJEMLJIV
  IN
  GA JE VSEKAKOR TREBA
  PRAVOČASNO – JAVNO – KOREKTNO – ZAVRNITI
  IN
  JAVNO – PROTESTIRATI – PROTI !!!
  TAKEMU
  DO NAS EVROPEJCEV “SOVRAŽNEMU” POČETJU IN NAMENOM !

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI TU.
  ZA ODDIH OD AKTUALNE POLITIKE.
  O
  SPORNI IDENTITETI JAVNE OSEBE
  T.I. MARŠAL TITO.
  IZ HR MEDIJEV – CITATNO.

  Ante Kunek: FRANC AMBROZ
  FRANC AMBROZ
  O porijeklu takozvanoga Tite,već
  odavno postoji sumnja da se pod
  imenom Josipa Broza, sakriva i
  prikriva,jedna druga osoba.Srpski
  pisac, Miroslav Todorović,prešle
  godine, napisao je knjigu sa
  naslovom HOHŠTAPLER u kojoj
  dokazuje sa činjenicama, da se je
  taj takozvani Tito, sakrivao, pod
  imenom Josipa Broza.
  Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER,
  tiskana je i objavljena je prošle
  godine u Beogradu i tiskana je
  prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.
  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i
  srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da
  nisu poslušni i odani njemu Titi.
  Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su
  Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa
  Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslije
  rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000
  Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i
  mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili
  su 43, hrvatska katolička svećenika.
  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa
  podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga
  Tite, da bi poslije njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao,
  Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj.
  Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.
  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku
  pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.
  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih
  skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske,
  Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa
  zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio
  iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu,
  ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu.
  Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su
  zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.
  2
  Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka
  stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo
  stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po
  službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.
  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za
  razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice,
  obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima.
  Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem,
  takozvanoga Tite, na jednom drogom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici
  logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu,
  koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet.
  Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga
  Tite.
  Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred
  Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi
  otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo”
  i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali
  do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran,
  sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u
  kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu
  pokorili, Titinom, ”božanstvu”.
  To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje
  žrtve.
  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji
  je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u
  nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.
  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, iskaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te
  novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom,
  katoličkog svećenika u Štajerskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana
  u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine.
  U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće :
  “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u
  Kernetenu.
  Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču.
  On je bio šarmantan mladić…. nije imao prijatelja osim mene i moga brata
  Alfonza.
  Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.”
  3
  Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika
  gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje,
  prozvani Tito.
  Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća
  Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili
  svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove
  pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju.
  Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima
  liječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom.
  Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori
  njemački, sa starim bečkim naglaskom.
  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera
  Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u
  Beču.
  Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena
  Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje
  Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela
  Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu,
  Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”.
  U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je
  16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila,
  zdravo muško dijete.
  Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite,
  jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.
  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip
  Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i
  da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču,
  preuzeo i ukrao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza.
  Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa
  Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije
  su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’
  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi,
  sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje
  srpske interese.
  Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno.
  Poslije balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti
  granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i
  slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog
  prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.
  4
  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od
  države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena.
  U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima,
  sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno
  oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je
  naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad
  HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog
  katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija
  Stepinca.
  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik
  FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od
  svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza.
  U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca,
  Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da prevladamo tri zla
  prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.
  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva,
  pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu
  Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra
  Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u
  Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom,
  odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.
  Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je
  hrvatsko oslobadjanje od komunizma.
  To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta,
  oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od
  nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster
  ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni
  iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.
  Ante Kunek

 • Janez Kepic-Kern

  V NEDELJO 26.5. 2019
  NE VOLITE SE ZDI – “PROTI SLOVENSKIH” – POKOMUNISTOV”

  ++++++++++ZA EVROPO – SUVERENIH NARODOV
  – ALI PA
  EU
  – EVROPE A LA FRANCIJA, GB – ISLAMIZIRANIH GB, FRANCIJE ….
  NE
  NIKAKOR – NE, NE RABIMO !
  ZA
  VIŠEGRAJSKO – EVROPO !

  POLJAKI SO PRED 300 LETI REŠILI – EVROPO
  IN NJENE LJUDI – PRED – TURKI ! Dejstvo! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VOLITE
  ZA
  PRAVE PROSLOVENSKO USMERJENE KANDIDATE – KI,
  KI
  SO LE V – SDS in v SLS !!
  DR. Milan ZVER, odlična gospa Romana TOMC
  IN
  TUDI
  ZELO OK, PRIZADEVNA GOSPA
  – Patricija ŠULIN !

  NE !!
  za
  postarana Zmaga J.P in NSI Lojzeta PETERLETA – UPOKOJITA NAJ SE !

  ZLASTI – PA – DVOLIČNE Ljudmile NOVAK – 60 LET IMA – UPOKOJI NAJ SE !

  NE,
  NE, NE, NE , NE – NIKAKAKOR – NE VOLITI ! IZ ex KP, ZK strank KANIDATOV !
  NE,
  NIKAKOR – NE – VOLITI !
  NE,
  NE VOLITI. do nas SLOVENCEV – BREZBRIŽNIH !
  ali
  celo – “PROTISLOVENSKIH” kandidatov
  – NE VOLITI – NIKAKOR – NE VOLITI – SD TANJE F A J O N !
  Ni ji mar za nas SLOVENCE !
  ENAKO
  NI MAR – ZA NAS – SLOVENCE,
  NE – NE, NE, NE,
  – DATI VAŠ GLAS
  – NE –
  – V I O L E T I Tomić iz
  EX KP, ZK “PONAREJENE” =”FAKE” T.I. “LEVICE”,

  NE
  DAJTE VAŠ GLAS:
  LMŠ
  – Ireni JOVEVI
  – MAKEDONKA JE, ZA NAS SLOVENCE JI NI KAJ DOSTI, LE
  ZELO ZASILNO GOVORI – NAŠ – SLOVENSKI JEZIK !
  NAŠIH
  SLOVENSKIH PESMI – ZAGOTOVO – NE POJE, NE POZNA – ITD. !

  ENAKO
  NE, NE DATI VAŠEGA GLASU EX KP, ZK OZ.
  “DESUS”
  – Igorju ŠOLTESU, – njega zanima le “komunističnost” – O POTREBNOSTI NARODNE ZAVEDNOSTI
  NI
  ŠE NIKOLI – REKEL – ŠE – N I Č !
  Le na “nacionalizme”
  – opozarja – KAR JE – NESMISEL.
  NARODNA ZAVEDNOST !
  NAS
  – DOBREGA MILIONA SLOVENCEV – NI NEVARNA – NIKOMUR !

  NE
  ODDATI – VAŠEGA DRAGOCENEGA – GLASU – ZA EU – VOLITVE
  LIBERALKI
  SICER KOROŠKI SLOVENKI,
  A ČLANICI ANACIONALNE, TUDI – PROTI NARODOM USMERJENE
  “ALDE LIBERALKE”

  Angelike
  MLINAR ,
  ki nečlansko zastopa SAB Alenke B.
  Ta
  blizu 50 let stara ANGELIKA MLINAR – JE AVSTRIJSKA DRŽAVLJANKA.
  Le
  ZAČASNO BIVALIŠČE IMA V R. SLOVENIJI : je pri 50 letih samska, ni znano – ali ima kaj otrok, ali jih – nima itd.
  Kaj
  bi VOLILI
  NEKO
  SLOVENKO
  IZ R. AVSTRIJE, KI JO NA
  NAŠO R. SLOVENIJO
  IN NA NAS – SLOVENCE -NE VEŽE -PRAKTIČNO – N I Č !
  OSTALIH
  SMC ITD. KANDIDATOV – NITI NE BI NAŠTEVA.
  NEKAJ
  IZVENPARLAMENTARNIH KANDIDATOV – JE ZELO POZITIVNIH
  A
  MORAJO – PREJE
  OKREPITI – SVOJE – “STRANKE”
  JE
  PA
  ZELO POMEMBNO
  V ZVEZI Z EU-VOLITVAMI 26. 5. 2018 !
  TOLE !
  ZLASTI ZELO POZITIVNO,
  “PRIDNO MRAVLJICO” IZ SDS – CENJENO GOSPO – PATRICIJO ŠULIN,
  DA
  DOBI DOVOLJ GLASOV
  IN DA
  PONOVNO PRIDE V EU – PARLAMENT.
  Hvala spoštovani gospe
  – P. ŠULIN
  – ZA NJENO
  DOSEDANJE LEPO PREDSTAVLJANJE NAS SLOVENCEV – V EU. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

  P.S.
  Ta “SD” ZELO SPORNA Tanja FAJON – JE RES – ZELO – SPORNA !
  naj
  KAR LEPO — SPODOBNO – ODIDE – IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA.
  IN
  SE MIRNO POSVETI – UREJANJU
  NJE
  PRIVATNEGA ŽIVLJENJA – KI SE ZDI ZELO ” REVNO”:
  Pri cca 50 letih JE SAMSKA, BREZ OTROK.
  JAVNO ZNANO
  JE TUDI,
  DA IMA KAR RESNE IN HUDE – ZDRAVSTVENE TEŽAVE:
  s katerimi ni treba, da obremenjuje
  – NAS DRUGE, KER JI NISMO NIČ KRIVI – GLEDE NJE – ZDRAVJA.
  Veliko
  dosedanjih
  NJENIH GLASOVANJ – V EU parlamentu – je bilo ZELO – SPORNIH !
  ŠE
  BOLJ SPORNO
  PA JE BILO TISTO NJENO
  – OD sporne “SD” TANJE Fajon
  vablenje
  in
  ” vlačenje” ŠE BOLJ SPORNEGA
  EU
  “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANSA – PO LJUBLJANI – s kolesom itd.
  TISTI,
  DO NAS PRIPADNIKOV EVROPSKIH NARODOV – SE ZDI – “SOVRAŽNI”
  ANTIPATIČNI
  F. TIMMERMANS – SE NAMREČ – KAR BREZSRAMNO – JAVNO – SE ZDI
  ZAVZEMA
  KAR – ZA – UNIČENJE NAS – STARIH AVTOHTONIH EVROPSKIH NARODOV
  IN
  ZA PREPLAVLJENJE EVROPE Z AFROISLAM MIGRANTI
  IN
  Z NJIH NASELITVIJO – V EVROPI !
  Kar je
  ” ZLOČINSKO – PROTIPRAVNO” v odnosu do naših
  – NARAVNIH IN
  USTAVNIH PRAVIC – NAS PRIPADNIKOV
  POSAMIČNIH STARIH EU – NARODOV.

  VSI,
  KI STE RAČUNALNIŠKO BOLJ VEŠČI – VAS JAZ Janez Kepic-Kern
  in moji
  številni
  znanci in prijatelji – PROSIMO – da RAZŠIRITE – INFORMIRANOST NAS SLOVENCEV
  O TEM
  IZJEMNO SPORNEM VIDIKU – PROTI NAŠIM NARODNIM PRAVICAM – NAS SLOVENCEV
  USMERJENEGA
  JAVNEGA DELOVANJA “SD” Tanje FAJON !

  NPR. tako,
  da
  S PROTI – “SD” TANJI FAJON – polemičnimi KOMENTARJI
  NA
  VSEH E-PORTALIH NAŠE R. SLOVENIJE,
  KI
  IMAJO – OBJAVE – KOMENTAEJEV – NEDVOMNO IN
  JASNO
  ZAPIŠETE – NA ŠE OSTALIH ODPRTIH E-MEDIJIH NAŠE R. SLOVENIJE
  IN
  PROTESTIRATE, PROTESTIRAMO – P R O T I – DO NAS – EU NARODOV – UNIČEVALNIM
  STALIŠČEM
  SPORNIH – “LEVIČARJEV”
  KOT STA – se zdi proti EU narodom usmerjena
  IZJEMNO
  SPORNA
  – “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANS
  IN SD TANJA FAJON ! L.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZDI SE, DA GRE V PRIMERU
  TEH
  “ZLOGLASNIH – EU – T.I. LEVIČARJEV – F. TIMMERMANS, SD – TANJA F. ITD.
  ZA
  “DO
  NAS
  POZITIVNIH POSAMEZNIKOV IN CELIH EU NARODOV
  IZRAZITO
  IRACIONALEN “SOVRAŽEN ODNOS” – KI
  NIKAKOR
  NI
  JAVNO SPREJEMLJIV
  IN
  GA JE VSEKAKOR TREBA
  PRAVOČASNO – JAVNO – KOREKTNO – ZAVRNITI
  IN
  JAVNO – PROTESTIRATI – PROTI !!!
  TAKEMU
  DO NAS EVROPEJCEV “SOVRAŽNEMU” POČETJU IN NAMENOM !
  Tisti,
  ki ste vešči KOMENTIRANJA NA E- MEDIJIH R. SLOVENIJE
  OPOZORITE
  TUDI
  NA DRUGIH E- PORTALIH: REPORTER, RTV SLO, DELO, SL. NOVICE ITD.
  NA
  NAM SLOVENCEM – ZELO NENAKLONJENE
  ALI CELO – SOVRA7NO – NAPRAM NAM SLOVENCEM
  NASTROJENE
  EX KP, ZK POKOMUNISTE
  IZ “STRANČIC” – SD, LEVICA, SAB, SMC, LMŠ, DESUS ITD.
  SLOVENCI,
  ZAVEDNI SLOVENCI – NE VOLIMO – KANDIDATOV – TEH STRANK.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!