fbpx

[VIDEO] Kdaj bo policija ukrepala? Protestniški skrajnež Ludvik Tomšič, ki je pozival k uboju predsednika vlade, spet histerično vpil: “Janša, spi*di!, Janša spi*di!”

Foto: Printscreen

Če bi človek mislil, da na račun odsotnosti frontmana protivladnih protestov Jaše Jenulla, ne bo sledu o provokacijah in sovražnem obnašanju, se je uštel. “Janša, spi*di!, Janša spi*di!”,” je namreč histerično na ulicah Ljubljane vzklikal skrajni protestnik Ludvik Tomšič, za katerega je dobro znano, da mu aktualna vlada predstavlja velik trn v peti. Še posebej pa njen predsednik, kateremu je v preteklosti že grozil s smrtjo.

Kljub temu, da je znani titoist Tomšič v času Janševega prevzema oblasti in nastajanja tretje Janševe vlade pozival k takojšnjemu umoru aktualnega premierja z besedami “Ubi Janšo” posledic ni bilo.

Vodja ljubljanskega tožilstva Katarina Bergant je namreč pred časom zavrgla kazenske ovadbe zoper spodbujevalce sovraštva in tiste, ki so aktualnemu predsedniku vlade grozili s parolami, kot sta “Smrt janšizmu, svoboda narodu!” in “Ubi Janšo” že ob začetku njegove tretje vlade. Na račun tega danes živimo v državi, kjer tožilstvo ne preganja tistih, ki na protivladnih protestih pozivajo k državnim udarom, prevratom in revoluciji.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1286938730104750086?fbclid=IwAR2XpD1irKpDpvBrNPfjMAqK2aMK-KeAIn3IxyRFpfzVE-xliKWqE9469bU

Glede na to, da je Tomšič včeraj dejal, da bi on to nastalo situacijo že rešil in da to že planira, se poraja vprašanje, če bo morda kdo od pristojnih končno ukrepal, namreč marsikdo je prepričan, da se lahko vse skupaj končna tragično. Najbolj žalostno pa je, da se grožnje s smrtjo zdijo sprejemljive tistim strankam, ki sedijo v Državnem zboru RS v opozicijskih klopeh. Kakšen pa bi bil njihov odziv, če bi se s smrtjo morebiti grozilo vodji kateri izmed strank opozicije.

Nina Žoher