fbpx

[Video] Kdo bo ustavil Kordiša? Ta je bolj kot poslancu podoben teroristu v državnem zboru!

Poslanec radikalne Levice Miha Kordiš. (Foto: STA)

Ti, Zdravko Počivalšek, lažeš. Ti, Zdravko Počivalšek, kradeš. Ti, Zdravko Počivalšek, si kriminalec. Zato moraš ti, Zdravko Počivalšek, v zapor“, so prostaške besede poslanca radikalne Levice Mihe Kordiša na današnji interpelaciji. K sreči mu je predsedujoči Jože Tanko odvzel besedo pri nadaljnjih žalitvah in zlorabah poslovnika.

Poslanec levice Miha Kordiš je danes v hramu demokracije znova dokazal, da tja ne sodi. Na interpelaciji si je dovolil izreči številne zlonamerne, nedokazane in hude obtožbe zoper ministra Zdravka Počivalška. Vse skupaj je še ponovil v zapisu na socialnem omrežju Facebook.

Radikalni poslanec, ki mu demokracija ni blizu in je bolj podoben kakšnemu članu teroristične organizacije, je v zadnjem času izrekel številne hude obtožbe, ki bi mu lahko povzročile tudi pravne preglavice.

Kordiš ima že dolgo zgodovino ekstremnih izpadov
Spomnimo, da je Kordiš že na majski seji državnega zbora prestopil mejo dobrega okusa in mejo svobode govora pri razpravi v državnem zboru. Ta se je spravil na osebno raven in zakonsko zvezo premierja Janeza Janše in Urške Bačovnik Janša označil za kriminalno, njuni otroci pa torej živijo v kriminalnem gospodinjstvu. Kordiš je pri zakoncema Janša ni ustavil in je nadaljeval z obtožbami poslanke SDS Alenke Jeraj, da je pritiskala in lobirala za konkreten posel v nabavi nujne medicinske opreme. Kriminalne rabote je pripisal tudi sekretarki v kabinetu predsednika vlade Jelki Godec in ji očital vpletenost v umazane posle in cinično dejal, da se je Godčeva ponosno trkala po prsih, ko je raziskovala nepravilnosti pri nabavi žilnih opornic.

Poslanec Horvat želel poklicati policijo
Spomnimo tudi na nedavno sejo Komisije za nadzor javnih financ, ko je vodja poslanske skupine Nova Slovenija Jožef Horvat razburjen pozval k prekinitvi seje ali pa k odstranitvi poslanca Mihe Kordiša s pomočjo policije. “Če bi pravna država delovala, bi Miha Kordiš dobil že najmanj 30 tožb,” je dal vedeti. Razlog za to reakcijo se skriva v izpadu za katerega je poskrbel poslanec radikalne Levice Kordiš. Ta je namreč, povsem brez kakršnih koli dokazov vneto poudarjal, kako zanj nabava preko posrednikov predstavlja organizirani kriminal, vpletene v izvedbo pa je označil za kriminalce.

Poslanec Horvat je zaradi napada Kordiša prosil predsedujočega, naj prekine sejo in jih zavaruje pred nezaslišanimi obtožbami. Prosim, da prekinete sejo in da nas zavarujete. “Gospod predsednik, jaz nisem član kriminalne združbe in to “non stop” poslušam. Kaj se pa mi gremo v tem parlamentu? Kdo je ta kolega Kordiš, ki nam kar razlaga, da krademo, da smo kriminalci in kriminalci na oblasti. Jaz sem tudi na oblasti, sem član koalicije. Konec, je tega. Če ne, bom jaz poklical policijo,” je bil ogorčen Horvat.

Rok Krajnc