fbpx

[Video] Kdo vam laže? “Baje se Erjavec v nedeljo celih 20 minut ni zlagal!”

Prvak DeSUS-a je v zadnjem času večkrat lagal. (Foto: Montaža Demokracija, STA/Bor Slana )

Včasih je težko verjeti, da se človek ne bi ponavljal, če bi nekaj tednov zapored moral poročati o enih in istih zadevah, a opozicija KUL je s svojimi dejanji in svojimi “intelektualnimi” izjavami vodnjak snovi za politično satiro. Boris Tomašič tako tudi tokrat v svoji oddaji Kdo vam laže? ni ostal gol in bos in se je lahko lotil tedenske matineje KUL neumnosti.

Boris Tomašič nas v svoji oddaji Kdo vam laže vsak teden razvaja s svojimi humornimi, a poglobljenimi analizami KUL neumnosti. Tudi tokratna oddaja ni bila izjema, saj se je v njej lotil vseh interpelacij vključno z napovedano interpelacijo ministru za kulturo Vasku Simonitiju in tudi Larsa Podkrajška, mladega dijaškega aparatčika.

Najprej se je lotil POP TV in Larsa Podkrajška. Lars Podkrajšek je tudi član MAO, skrajno leve mladinske organizacije, ki je bila izjemno aktivna na nezakonitih protestih, tokrat je pa nastopal v vlogi nekakšnega dijaškega društva po imenu “Hočemo šolo”, ki ga je POP TV predstavil kot neko pomembno, referenčno dijaško društvo, ki ga bodo vsi poslušali in ne kot še enega poskusov tranzicijske levice, da za svojo agendo zlorabi še ne polnoletne mladostnike.

KUL neumnosti

V nadaljevanju se je lotil nesmislov, ki so jih prejšnji teden na račun interpelacije zoper ministrico Kustec izjavili POP TV, Maša Kociper, Vatovec in Marko Koprivc. POP TV je prijavil, da gre za interpelacijo z največ očitki, Tomašič odvrnil, da po njegovo z največ neumnostmi in da to lahko dokaže, od očitka do očitka. Vatovec se je šopiril, da njihov namen ni razpravljati, ampak da ministrica gre. Na kar mu je Tomašič odgovoril, da žal za to potrebujejo večino v DZ. Koprivca je nabil zaradi izjave, da mora Kustečeva delati po diktatu “velikega šefa”, pa je spomnil, da je Koprivc v posnetku že znal reči, da so SD ponosni nasledniki komunistične partije. Ki ji je vladal diktator, maršal Tito.

Vmes se je lotil tistih že ponarodelih, da Janša slabo komunicira, da se ne pogovarja, da se ne pogaja in jim le zavrtel posnetek, v katerem poslanec DeSUS-a Jurša pred vsemi novinarji izjavi, da je Janez Janša prijeten sogovornik. Tomašič se je vprašal, ali ne bo nemara zaradi tega letel iz stranke.

Erjavčeve laži

Na koncu se je lotil Karla Erjavca in njegovih laži. Okrcal je tudi Erjavčeve očitke Janši, zakaj se še ni preštel kot je obljubil, za kar je uporabil slikovito analogijo sove, ki vrabcu očita, da ima veliko glavo. Glede Erjavčevega otepanja Polnarjevih očitkov o pritisku na poslance z (dez) informacijami o poročilu računskega sodišča, češ, da nikoli ni govoril z Veselom, Tomašič odvrne – seveda niti ni rabil, saj so to zanj storili drugi: Golobič, Kos, Kučan in tako naprej.

Aleš Ernecl