fbpx

[Video] Kdo vam laže: “Člani Levice so patološki lažnivci, še na poligrafu ne bi padli!”

Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže? (foto: Nova24TV)

Boris Tomašič je v svoji oddaji Kdo vam laže tudi ta teden obdelal veliko levičarskih laži in zdi se, da jih je ta teden bilo še veliko več kot sicer. Od Tanje Fajon in zaganjanja v Novo24 TV, Violete Tomić in njenih groženj Janezu Janši, ponovnega manipuliranja z davkoplačevalci v Tarči, v oddaji Studio City in s strani Levice, pa vse do Čordićevega nadlegovanja dr. Kreka. Kdo vam laže nikoli ne razočara ne s svojim humorjem ne s svojo argumentacijo.

Boris Tomašič je v svoji oddaji Kdo vam laže ta teden imel res veliko dela. Levičarji že dolgo niso proizvedli toliko laži in prvovrstnih manipulacij, celo mednarodnih škandalov, kot prav v tednu, ki je za nami. Od mednarodnih škandalov, sramote v podobi Tanje Fajon, ki je z napadom na Novo24 TV in stvarjenjem “madžarskega problema v Sloveniji” pod vprašaj postavila osnovne postulate obstoja in delovanja EU, do standardnih laži in manipulacij v Tarči in Studiu City.

Tomašič se je najprej lotil Fajonove, ki je v Evropskem parlamentu sprožila razpravo o vmešavanju Madžarske v slovenske medije. Opozoril je na to, da Madžari iz vidika EU v Sloveniji niso tujci v smislu, da ne bi smeli tukaj vlagati svojega kapitala. Da so odnosi med Slovenijo in Madžarsko kot članicama EU v okvirih prostega pretoka dela, blaga, kapitala znotraj meja EU. Na drugi strani, tako Tomašič, pa “se sklicuje na en obskurni portal necenzurirano.si, katerega lastništvo je popolnoma neznano“.

Naslednja, ki se je je lotil, je bila poslanka državnega zbora, Violeta Tomić, ki je “trenutno, desno sredinsko vlado primerjala z vlado Ceausesca“. Poudaril je, da so vzorniki Tomićeve komunistični zločinci in da je tudi Ceausescu bil komunistični zločinec. Policijo je pozval, naj preveri, če je bilo to, ko je rekla “in veste, kako je on končal“, grožnja predsedniku vlade.

Laži in manipulacije RTV – ja

Nacionalka je s svojo do te vlade dalje izjemno pristransko in tendenciozno oddajo Tarčo ponovno “v laboratoriju” ustvarila problem, za katerega naj bi bila kriva ta vlada. V prispevku o domnevno velikih problemih otrok in staršev, ker otroci ne morejo hoditi v šolo, so predstavili profesorico na fakulteti, ki naj bi bila s svojo družino primer gospodinjstva, kjer bi jim moralo biti še najlažje. V smislu, da imajo veliko stanovanje, znanje … Pa je tej družini, pazite, tudi tej družini, ni lahko. Zakaj? Ker je gospa profesorica, Emilija Stojmenova Duh, mimogrede članica SD, tujka, ki ne razume vseh imen inštrumentov. Ob vseh teh, iskreno rečeno banalnih problemih, se je Tomašič vprašal, “če ti otroci nimajo očetov”.

Sindikalist Branimir Štrukelj (Foto: STA)

V Tarči so tudi skušali zmanjšati vpliv rasti okužb zaradi odprtih šol in nenošenja mask v šolah, vmes celo napraviti teorijo zarote, da je vlada mačehovska do izobraževalnega sistema, pa jih je ministrica za šolstvo demantirala z grafom, iz katerega je razvidno, kako je število okužb raslo in kdaj je doseglo vrh, zaradi česar so morali podaljšati počitnice in nato nadaljevati s šolanjem od doma. Tomašič je dodal, da je v rasti okužb jasno viden tudi človeški dejavnik: “SVIZ vodi Branimir Štrukelj, ki je bil včasih poročen s Kučanovo hčerko, Tanja Fajon in SD pa so rekli maske ven iz šol!“.

Čordić je podpornik LMŠ

Tomašič seje lotil tudi Zlatana Čordića in Marjana Šarca. Čordić, ki je pred dnevi napadel dr. Kreka na ulici, pogosto trdi, da je apolitičen, Tomašič pa je pokazal video, v katerem dela reklamo, marketing, propagando kandidatu stranke LMŠ, kar je pospremil z: “Marjan Šarec, to je vaš podpornik!” Okrcal je tudi MMC, ki je novico o tem, da je dr. Krek prijavil Čordića, objavil na način, ki je prikazoval kot da je nekaj narobe z dr. Krekom, ne obratno.

Laž je nemsrtna duša komunizma!

Za konec se je lotil laganja Levice in Studia City, čeprav je povedal, da se je za razliko od Levice Studio City opravičil. Za člane Levice je že v začetku opozoril, da so “patološki lažnivci, ki na poligrafu ne bi padli, ker sami sebi verjamejo, ko lažejo“. V Studiu City so objavili lažniv zapis, koliko bo ta vlada namenila za vojsko v primerjavi z domovi za ostarele, bolnišnicami, in tako naprej. Tomašič je objavil pravi napis, iz katerega je razvidno, da bo vlada v naslednjem letu namenila 300-400 milijonov za dolgotrajno oskrbo, 4000 milijonov za zdravstvo in 102 milijona investicij za slovensko vojsko. Opozoril je, da so slovenski vojaki za časa prejšnjih vlad, ki so jih vodili prav nekateri izmed teh, ki zdaj manipulirajo s podatki o tej vladi, npr. Katičeva, “naokrog hodili s čevlji, ki so jim razpadali”. In to samo dokazuje, tako Tomašič, da je “laž nesmrtna duša komunizma”.

Aleš Ernecl