fbpx

[Video] Kdo vam laže? Erjavec bo tako konsolidiral DeSUS, da na koncu od njega ne bo ostalo nič!

Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laze? (foto: Nova24TV)

Boris Tomašič se je v tokratni oddaji Kdo vam laže?, 10.2. 2021, lotil cirkusa okrog vložitve nezaupnice. Na tiskovni konferenci ob tej vložitvi so nastopili vsi glavni akterji, ki se jim skupaj s Tomašičem v oddaji Kdo vam laže? smejimo že nekaj mesecev. Od Karla Erjavca, prek Tanje Fajon, Marjana Šarca, Luke Mesca – do ene in edine, neizvoljene, Alenke Bratušek. Nihče ni “razočaral”.

Po mesecih in mesecih šal na račun ene najbolj smešnih samooklicanih “koalicij” v zgodovini slovenske politične scene, KUL, ki je kakšno leto obljubljala in porabila, da je naposled vložila konstruktivno nezaupnico … z vsega desetimi glasovi. Potem ko so se nekaj mesecev bahali, da bodo imeli 46 glasov, so zdaj v komornem vzdušju, ko niso znali prikriti svoje osramočenosti, ponovno morali igrati odločnost, ki je preprosto ne čutijo.

Tomašič se je najprej lotil nastopa Karla Erjavca, neizvoljenega predstavnka ljudstva, ki je zdaj nekakšen frontman te koalicije. Izpostavil je, da je prazen in da zgolj ponavlja ene in iste puhlice, npr. o kršenju človekovih pravic in svoboščin in o odmiku od jedrne Evrope. Pri tem je celo sam, eksplicitno govoril o ukrepih kot o nečem, kar krši svoboščine in pravice, čeprav je jasno, da gre za eksternalijo, v katero so prisiljene vse vlade sveta in nihče pri zdravi pameti temu ne pravi “diktature”. O posegih v medije se je vprašal, kar bi novinarji morali vprašati Erjavca: “Kaj je primer vladnega posega v medije?”

Erjavec vodil porazno zunanjo politiko

O sliki slovenske diplomacije je Tomašič samo spomnil, da je še dobro leto nazaj minister za zunanje zadeve bil rav on in da je, ko že govori o jedrni Evropi, on sam največ “tičal” z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom, pa s predstavništvi Rusije, pa tudi Irana. Spomnil je tudi, kako je izgledala zasedba na Bledu med Šarčevo vlado. Na koncu se je Tomašič ponorčeval s trditvijo Erjavca, da se ni vrnil v politiko zaradi nezaupnice, ampak zato, da konsolidira Desus, ko je jasno, da ima Desus veliko več problemov od njegove vrnitve.

Iz predsednika LMŠ Marjana Šarca se je Tomašič ponorčeval na kratko, predvsem iz njegovega izogibanja odgovoru na vprašanje o napovedi glasovanja, češ, oni so svoje naredili, zdaj pa naj napovedujejo vedeževalke. Kot bi šlo za loto. Zaradi tega je Tomašič dodal prispodobo, da je on sicer miljonar, da je že kupil in izpolnil listek, a da je zdaj vsa odgovornost na številkah oziroma spletu naključij.

Fajonove polna usta dialoga, ki se nikoli ne realizira

Predsednica SD in evroposlanka Tanja Fajon je ponovno “bluzila” o dialogu in o sodelovanju, kar že res zveni groteskno, ker evidenca kaže, da je pripravljena sodelovati le z enako mislečimi – sodelovanje s predsednikom vlade Janezom Janšo pač podobno kot preostali glavni akterji KUL – a, kategorično zavrača. Luka Mesec je motovilil o rušenju družbenih podsistemov in govoril o Churchillovi rispodobi o boju med dvema vevericama v kletki kot o boju med vestjo in kariero. Bizarno.

Še bolj bizarni nastop je imela še ena neizvoljena, Alenka Bratušek, ki je zavzela moralni piedestal in nagovorila izvoljene predstavnike ljudstva, da naj se zazrejo vase in razmislijo, zakaj so jih ljudje izvolili. Tomašič tukaj ni mogel kaj kot da ne bi omenil, da nje ljudje niso izvolili, ampak nekoga drugega, ki je zdaj žal že pokojen, Franc Kramar.

Aleš Ernecl